Találatok a következő kifejezésre: Mennyire számít sok (89 db)

187cm és 94kg mennyire számít soknak?

Legjobb válasz: 187 centi már soknak számít, magas vagy

187 centi már soknak számít, magas vagy
Attól függ, hogy férfinak vagy nõnek. Ha férfiak akkor szerintem nem számítasz soknak, ha nõ vagy akkor igen.
A kérdező hozzászólása: F vagyok :D
Attol függ, mennyi izom van rajtad, de sztem jofele. :)

Napi 10-14 óra tanulás mennyire számít soknak? Ti mennyit tanultok mondjuk egy nehéz vizsgára?

Legjobb válasz: Nagyon sok,legalábbis nekem az lenne. Hogy van ennyi idõd és energiád rá? És még a 10.óra után is fog az agyad?

Nagyon sok, legalábbis nekem az lenne. Hogy van ennyi idõd és energiád rá? És még a 10.óra után is fog az agyad?
Eléggé. Persze nem mindegy, hány napig csinálod.
Hát azért 10-14 órát nem szoktam tanulni még vizsgaidõszakban sem, pedig orvosira járok. Reggel 8-kor felkelek, kávé. Tanulok 10-ig, majd reggeli, addig pihi. Aztán tanulok délig, ebéd, addig is pihi. Aztán nyomom még max du. 4-5-ig. Este idõben lefekszem, aztán kezdõdik elölrõl. Vizsga elõtti utolsó pár napban fordul elõ, hogy max. este 8-ig még tanulgatok bár az már inkább csak olvasgatás, nem effektív tanulás).
A kérdező hozzászólása: Muszáj, hajtom magam. Mondjuk az is közrejátszik, hogy vizsga elõtt egy héttel, jobb esetben kettõvel ülök neki tanulni. Jobb lenne rendszeresen tanulni, de mindig közbejön valami, vagy egyszerûen ellustulom az idõt. Úgy csinálom, hogy fölkelek reggel fél hétkor és ameddig bírja az agyam. Idõnként közbeiktatok fél órás szüneteket, olyankor eszek vagy tornázok egy kicsit, az segít, hogy jobban bírjam.
Én nehéz vizsga elõtt is kb. ugyan úgy csinálom, mint a 3-as válaszoló, annyiban tér el az én "módszerem", hogy délután 4-7 között nem (mindig)tanulok, általában akkor érnek haza szüleim és olyankor együtt vacsizunk, beszélgetünk, és utána még visszamegyek tanulni, nekem este jobban fog az agyam.

Mennyire számít sokat, ha egy videokártya csak DX10-es és nem DX11-es?

Játékokhoz!

Legjobb válasz: Azoknál a játékoknál számít, amik dx11-et használnának.

Azoknál a játékoknál számít, amik dx11-et használnának.
A kérdező hozzászólása: Erre már régóta kerestem a választ. Köszi :DD
A Geforce 8400 GS csak DX10-et támogat, de azt is dísznek mer egy alsó kategóriás kártya....hasonlóképpen a HD5450, ami ugyan DX11-es, de alsó kategóriás lassú GPU-val stb. A GTS250 lényegében a 9800GTX GPU-jára épül és ahhoz hasonló teljesítményt nyújt (annál egy picit gyorsabb talán)...ez azt is jelenti, hogy nyers erõben kb egy DX10-es HD4850 vagy egy DX11-es HD5750 vehetné fel vele a versenyt...az 5450 "házimozi" videokártyához képest jóval erõsebb GPU-k ezek! Ugye egy videokártyánál nem az számít, hogy hány "megabájtos" meg, hogy melyik directX verziót támogatják és még a generáció számozás sem utal a teljesítményre. A kártyák modellszámozásánál a második számjegy is nagyon fontos...például valahogy így volt az elsõ DX11-es HD5000-es szériánál: HD5400...alsó kategória alja HD5500...alsó kategória teteje HD5600...közép kategória alja HD5700...közép kategória HD5800...felsõ kategória HD5900...csúcs kategória
"nagyim számítógépében Geforce 8400 GS van és az is támogatja a Direct X 11-et" Emlékeim szerint az elsõ fermi széria támogatta a DX11-et elõször nv oldalról, szóval a 8400 GS nagyon nem ez a kategória. Kérdezõ, igen a GTS250-el jobban jársz, ésszerû határokon belül a legtöbb mai játékot szépen használhatod vele.
A kérdező hozzászólása: Bocsesz, másra nem nagyon futja...
nagyim számítógépében Geforce 8400 GS van és az is támogatja a Direct X 11-et, mondjuk csak dsznek, mert a kártya többi tulajdonsága nem igazán alkalmas ilyen rendszert használó játékokhoz
A kérdező hozzászólása: Már megvan, egy MSI N250GTS, mert a mostani egy Ati Radeon HD 5450 (512mb) DX11-es de nem olyan erõs, szóval ezzel szerintem többet érek, mint az Atival.
Ha minimum DX10 kell egy játéknak, akkor az elindul egy DX10-es kártyán, a sebesség persze kategória függõ. Igazából meg lehet lenni a DX11 effektek nélkül is, úgy is lehet szép egy játék, de a Crysis 3 már minimum DX11-t kér...ha jönnek még ilyen játékok, akkor hátrány lehet egy DX10-es kártya... A másik hátrány, hogy a DX10-es karik már nem mai darabok...igaz az akkori erõsebb karikkal még ma is el lehet lenni (HD4870/90, GTX260/75), de már nem túl erõsek és a teljesítményükhöz képest sokat fogyasztanak... Melyik DX10-es kariról van szó? Mennyiért vennéd, ha még nincs meg?
A kérdező hozzászólása: Úgy is értem a kérdést, hogy mennyire lassítaná az adott játékot? Vagy el se indulna?
A kérdező hozzászólása: Nem ilyen nagyon erõs játékokhoz használnám, csak ami minimum DX10 és az ajánlott a 11.
Pl a crysis 3 alapból beint neked és kéri a dx11-et.
Nincs mit. :) A generációkon belüli kategóriák nagyon fontosak, de lényegében egy kártya teljesítményét a rajta lévõ GPU és annak a milyensége (felépítés, alegységek mennyisége stb) határozza meg illetve az erõs GPU mellé szükség van magas memória sávszélességre is, ami a videomemória hatásos órajele és az interfész szélességének (bit) szorzatából számolható ki. Alaposan utánaolvasva találhatunk a GPU-król részletes specifikációkat, de önmagukból az értékekbõl nehéz kisakkozni a valós teljesítményt és nem alkalmasak különbözõ felépítésû chipek összehasonlításához sem! Aki sokat olvasgat a témában, átnyálazza rendszeresen a teszt oldalakat és elemzõ cikkeket az nagyjából megismerheti a különbözõ architektúrák képességeit és a számokat is jobban a helyükön képes kezelni. A Radeon HD sorozatú kártyákat viszonylag jól össze lehet vetni, mert sokáig maradtak a VLIW-5 felépítésnél illetve a VLIW-4 is elég hasonló (ott magasabb a textúrázók aránya a számoló egységekhez viszonyítva). A GCN architektúra (HD7000 sorozat) már egy kicsit komolyabb változtatás volt. Összefoglaltam az ismertebb/népszerûbb Radeon HD GPU-k fõbb technikai paramétereit. Ebben megtalálhatod a HD5450 modellt is és hamar észreveszed a gyenge pontjait (kevés számoló /shader/ egység, kevés textúrázó és raszterizáló, alacsony memória sávszélesség). Jó böngészést: http://www.kephost.com/images4/2013/8/3/a1_2013_8_3_d4u150ys..


Egy 125ccm-es motornál mennyire számít soknak a 15500km-er?

Legjobb válasz: Az állapot számít, nem a km. (fõleg , hogy oda tekerhetik ahova csak akarják). Egy motort meg lehet ölni 100km alatt is, de ha odafigyelnek rá (idõben szervizelik,nem pörgetik hidegen, stb) akkor simán elmegy 30ezret is (125ös rõl van szó)

Az állapot számít, nem a km. (fõleg , hogy oda tekerhetik ahova csak akarják). Egy motort meg lehet ölni 100km alatt is, de ha odafigyelnek rá (idõben szervizelik, nem pörgetik hidegen, stb) akkor simán elmegy 30ezret is (125ös rõl van szó)
Egy 2 ütemûnél ha valós akkor lassan elkél egy felújítás. Henger fúrás, dugattyú. Ezek elég sokat pörögnek, na meg a fiatal srácok veszik azok meg elkenik a száját a gépnek sokszor. 4 ütemûnél ez még nagyon nagyon kevés. Azok simán kibírnak ennek a 4x-esét is!
A kérdező hozzászólása: köszi a segítséget

Egy Renault megane 1.5dci 110Le autóba 200ezer km mennyire számít soknak?

Használt autó vételnél mennyire számít? Meddig bírhatja még?

Legjobb válasz: *(grandtour III, 3éves)

A kérdező hozzászólása: *(grandtour III, 3éves)
Ha vigyáztak rá, rendszeresen karbantartották, olajcseréket mindig idõben elvégezték jó minõségû olajjal, nem tankolták kétes eredetû gázolajjal és te sem gyilkolod, akkor kopóeszközök cseréje (szûrõk, folyadékok, kettõs tömegû lendkerék (van benne?), turbófelújítás stb) mellett, még egyszer ennyit le kell mennie motorgenerál nélkül.
Ha megkapja ami jár neki (olaj megfelelõ idõben, de inkább sûrûbben, szûrõk), 300 - 350e-ig nem hiszem hogy komolyabb gond lehetne vele (turbó és kettõs tömegû lendkerék se). 400felett is van élet, de ott már inkább el tudok képzelni gondokat. Kicsit hozzá szoktunk, hogy mindig 200alá tekerik az órát és meghökkenünk, ha valamelyik autó tényleg használva volt és nincs visszahajtva.
Azét én megnézném azt a kettõs tömegût, amelyik 350-400e km-ig elmegy! Óvatos, kímélõ használat mellett is általában 200-250e km-nél cserések.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Ha legalább másfél évig nyomtatok egy tintapatronnal amit mindig újratöltöttem akkor az a másfél év a patron szempontjából mennyire számít soknak?

HP 21-es fekete tintapatron

Legjobb válasz: Nem ismerem a nyomtatódat, ez attól függ, hogy a patronon van a fúvóka vagy a nyomtató fej egy csövön kapja a tintát. Ha a patronon van a fúvóka, akkor elõbb utóbb elhasználódik és csúnyán fog nyomtatni. De ezt látod a végeredményen. Ha csövön megy a nyomtatófejbe a tinta, akkor mindegy. Van hozzá inkflow rendszer, úgyhogy szerintem az elsõ verzió [link]

Nem ismerem a nyomtatódat, ez attól függ, hogy a patronon van a fúvóka vagy a nyomtató fej egy csövön kapja a tintát. Ha a patronon van a fúvóka, akkor elõbb utóbb elhasználódik és csúnyán fog nyomtatni. De ezt látod a végeredményen. Ha csövön megy a nyomtatófejbe a tinta, akkor mindegy. Van hozzá inkflow rendszer, úgyhogy szerintem az elsõ verzió [link]
A kérdező hozzászólása: közvetlen a patronból megy a patronból a tinta a lapra...

MOTOROSOK! Mennyi szamit sok km-nek egy motorban?

Chopper motorra gondolok. Pontosabban Kawasaki VN 800 c.

Legjobb válasz: Én 50000 fölött nem venném meg.

Én 50000 fölött nem venném meg.
A km vadászat nagy butaság. Ezért tekergetik vissza a nepperek az órákat. Láttam már motort 30.000-rel olyan állapotban, hogy a roncstelepre is csak félve toltam volna el. Én az enyémet 65.000-rel vettem úgy, hogy gyakorlatilag gyári állapotban van. Látszik rajta, hogy vigyáztak rá, megadtak neki mindent, amit kell. Semmi bajom nincs is vele azóta se. Én tehát a helyedben nem feltétlenül a km számlálót nézném. Ha állapot rendben van, akkor nem kell félni a motortól.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat. Masodik-nak pedig igaza van!
A masodik leirt mindent , annyi kiegeszites , hogy egy alacsony fordulatszamu v2-es blokk eseteben nem szamit jelentos futasteljesitmenynek az, ami mondjuk egy soros 4 hengeres nagy fordulaton uzemelo sportmotor eseteben mar halalkozeli allapot - de soha ne a latott szam alapjan donts, mert mindegyiket (igen, mindgyiket) 20 perc alatt oda lehet allitani, ahol latni szeretned.
A kérdező hozzászólása: Koszonom es megfogadom a tanacsot!

Hat euró borravaló nyugaton mennyinek számít? Soknak, vagy kevésnek?

Dolgozom egy helyen, ahol kaptam 2e forint borravalót. Utána gondolkoztam azon, hogy ez kb fél napos bérem. Innen jött a kérdésem. (igazából a nõ megkérdezte, hogy 2e ft hány euró, mire mondtam, hogy kb 6-7, erre odaadta).

Legjobb válasz: Tudom, hogy gáz karrier kategóriába tenni a hat eurós borravalót, de értitek!

A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy gáz karrier kategóriába tenni a hat eurós borravalót, de értitek!
Nem sok, nem is kevés. Mire kaptad a borravalót?
A kérdező hozzászólása: Csomagbepakolás segítés 1 taxiba.
Átlagos.
Akkor ez elég bõkezû borravaló volt. Így már nem számít kevésnek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:)
Én pizzafutarkodok Németországba mellékállásként és ott eddig egyszerre max. 5 eurot kaptam kézbe borravalonak. az már más kérdés hogy havi szinten 500 euro borravalót simán össze lehet szedni minden megeröltetés nelkül és erre rájön még a normális fizetésed meg a benzinpénz. teljes kerestet nem irok ugyse hinned el.

5-6-7 év korkülönbség mennyire számít soknak a nő javára?

pl 18-25, 20-27 stb

Legjobb válasz: Az semmi.

Az semmi.
Nincs vele semmi baj, de mindjárt jönnek az irigyek.
Ezt mindig leírom, de az én barátnõm 5 évvel idõsebb nálam és mégis 2 éve együtt vagyunk :) 21/f

2 hónap mennyire számít soknak a párod nélkül?

Megbízták egy külföldi munkával,és félek,hogy mi lesz velem nélküle. Kibírható ez az idő?

Legjobb válasz: kibírható...nehezen de túlélhetõ tapasztalat,másfél évet éltem távkapcsolatban

kibírható...nehezen de túlélhetõ tapasztalat, másfél évet éltem távkapcsolatban
Én megõrülnék mennék vele !
Pont arra eleg, hogy a felek rajojjenek jol birjak egymas nekul.
Alig bírnám, de kibírható.
Megpusztulnék - sokszor még egy hetet is alig bírok -, de ha muszáj, hát muszáj, így elviselném. Az biztos, hogy utána nagyon-nagyon jól esne viszontlátni, és tuti, hogy az elsõ adandó alkalommal szexelnénk is. ;)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!