Találatok a következő kifejezésre: Mennyire számít fogamzásgátlónak (4 db)

Ez mennyire számít a fogamzásgátló beszedésekor?

A betegtájékoztatóba a következő van írva: "A tablettákat minden nap körülbelül ugyanabban az időben vegye be kevés vízzel, ha szükséges." Az lenne a kérdésem, hogy mennyire számít a folyadék mennyisége? Gond, ha sok vízzel venném be? Nem tehetek róla, egyszerűen öklendezem tőle, nem tudom lenyelni simán, vagy kevés folyadékkal...

Legjobb válasz: nyugodtan ihatsz mellé vizet. az hogy ugyanabba az idõben vedd be, pedig arra utal hogy mikor kialakul a felszivódás, nagyjából 24 óra az az idõ, mire lebontja a szervezet, tehát védtelen leszel, ezért kell mindig ugyanakkor pótolni az adagot a szervezetnek, ha késõbb veszed be, átáll egy ujabb idõpontra.

nyugodtan ihatsz mellé vizet. az hogy ugyanabba az idõben vedd be, pedig arra utal hogy mikor kialakul a felszivódás, nagyjából 24 óra az az idõ, mire lebontja a szervezet, tehát védtelen leszel, ezért kell mindig ugyanakkor pótolni az adagot a szervezetnek, ha késõbb veszed be, átáll egy ujabb idõpontra.
A kérdező hozzászólása: Az idõvel tisztában vagyok, engem a folyadék érdekelne. Mert ugye van olyan gyógyszer, amelyhez az van írva, hogy sok folyadékkal kell bevenni. És ezért nem tudom, hgy ez vajon mennyire számít.
Szerintem nem számít, a víztõl elég gyorsan megszabadul a szervezeted, a szilárd tabletta meg marad egy darabig.
fogamzásgátlónál a steril gyulladás miatt nincs jelentõsége a viznek. némely gyógyszernél számít, mert a felszívódást befolyásolja, de a fogamzásgátlónak teljesen lényegtelen
nem hinném hogy számít de am is olyan pici és könnyen csúszik nem lesz sok vízre szükséged szerintem
Én sokszor víz nélkül nyelem le, lassan két éve szedem és nem lett belõle gond. :) A sok folyadéktól pláne nem lesz.

Mennyire számít erős fogamzásgátlónak a Regulon? 21 évesen korai a gyermekvállalás, ha meg van hozzá minden feltétel? Általában miután elfogy egy egyhavi gyógyszerem, rá kb. 2-3 napra jön meg a menzeszem, abban a 2-3 napban teherbe eshetek?

Legjobb válasz: Ha elég érett vagy egy babához, akkor nyugodtan vállalhatsz egy picit :) Abban a 2-3 napban pedig nem lehetsz terhes, mert a tabi a gyógyszermentes napokban is védettséget nyújt.

Ha elég érett vagy egy babához, akkor nyugodtan vállalhatsz egy picit :) Abban a 2-3 napban pedig nem lehetsz terhes, mert a tabi a gyógyszermentes napokban is védettséget nyújt.

Mikor eshetek teherbe, ha most abbahagynám a fogamzásgátló szedését? Mikor lenne biztonságos a baba számára? Mennyivel hamarabb érdemes abbahagyni a bogyó szedését?

Legjobb válasz: Szia! Mi a párommal,miután abbahagytam a tablettát egybõl próbálkoztunk, de sajna, csak a 6. hónapban sikerült. ez szervezet függõ. valaki már az elsõ hónapban terhes lesz, valakinek, meg nagyon sokára sikerül. Én kértem nõgyógyásztól tanácsot, és õ azt mondta, hogy nem kell várni, mivel a tabletta, nem okoz meddõséget, és nem lesz baja annak a babának sem, aki már az elsõ hónapban összejön. a mai tabletták, már tényleg kevés hormont tartalmaznak, és nem lesz gond. Próbálkozzatok nyugodtan, már az elejétõl. Üdv. 6 hetes kismama

Szia! Mi a párommal, miután abbahagytam a tablettát egybõl próbálkoztunk, de sajna, csak a 6. hónapban sikerült. ez szervezet függõ. valaki már az elsõ hónapban terhes lesz, valakinek, meg nagyon sokára sikerül. Én kértem nõgyógyásztól tanácsot, és õ azt mondta, hogy nem kell várni, mivel a tabletta, nem okoz meddõséget, és nem lesz baja annak a babának sem, aki már az elsõ hónapban összejön. a mai tabletták, már tényleg kevés hormont tartalmaznak, és nem lesz gond. Próbálkozzatok nyugodtan, már az elejétõl. Üdv. 6 hetes kismama
A mai tabletták elhagyása után már nem kell várni, hogy kiürüljön a szervezetbõl, rögtön lehet próbálkozni!
Változó mikor esel teherbe. VAn aki rögtön a bogyó abbahagyása után, van aki rá két évre. Nekem a doki azt mondta várjuk 3 hónapot, mielõtt élesben próbálkozunk.
Én amikor abbahagytam, utána a második hónapban már terhes lettem. Azóta a lányom 6 éves, és egészséges. Sok sikert.
Állítólag gyogyszer elhagyása után nagyobb az esély a teherbe esésre! Nem kell várni mert nagyon kevés a hormon már ezekben a gyógyszerekben, úgyhogy mindent bele!! Tapasztalat! :)

Már 3 éve szedem a Gracial nevű fogamzásgátló tablettát megszakítás nélkül (egy hónapja hagytam abba). Most babát szeretnénk, mennyi ideig kell várnunk, hogy biztonságos legyen a kicsi számára a fogantatás?

és szeretném tudni, hogy mennyi ideig kell egyéb módon védekeznünk, hogy biztonságos legyen a kicsi számára a fogantatás. Ha véletlenül most teherbeesnék az milyen veszélyekkel járna a baba számára?

Legjobb válasz: Általában 3 hónapot szoktak javasolni az orvosok, mert ennyi idõ kell, hogy a gyógyszer kiürüljön a szervezetbõl. Nagy valószínûséggel ha most teherbe esnél, akkor sem lenne nagy baj, mert ezek az új gyógyszerek minimális hormont tartalmaznak. De ha nem muszáj, ne kockáztass!

Általában 3 hónapot szoktak javasolni az orvosok, mert ennyi idõ kell, hogy a gyógyszer kiürüljön a szervezetbõl. Nagy valószínûséggel ha most teherbe esnél, akkor sem lenne nagy baj, mert ezek az új gyógyszerek minimális hormont tartalmaznak. De ha nem muszáj, ne kockáztass!
Nem a gyógyszernek kell kiürülnie 3hónap alatt hanem a szervezetednek helyreállnia a gyógyszer után.
Egy doki szerint nem kell várni mert gyorsan kiürül a szervezetbõl.az a fontos hogy rendszeres legyen a havivérzés.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!