Találatok a következő kifejezésre: Mennyire pontosak 4D (5 db)

Mennyire pontosak a 4D ultrahangok? Tévedhetnek mondjuk egy hetet? A szülés idejét mennyire pontosan határozza meg? Jobbak mint a sima ultrahangok?

Legjobb válasz: A pontosság inkább emberfüggõ, mint gépfüggõ, tehát, hogy mennyire alapos, tapasztalt a szonográfus. Legalábbis nekem így mondta az enyém...

A pontosság inkább emberfüggõ, mint gépfüggõ, tehát, hogy mennyire alapos, tapasztalt a szonográfus. Legalábbis nekem így mondta az enyém...

5 éve szült a barátnőm és 3 hetet tévedtek a baba korával kapcsolatban. Manapság ugye ilyen már nem nagyon fordul elő? Mennyire pontosak az ultrahangok? Megbízhatóbb a 4D ultrahang mint a sima?

Legjobb válasz: Az orvosok is általában az utolsó menstruáció elsõ napjától számítja ki a terhességet.Az UH-n is minden baba más.Lehet kisebb v.nagyobb,fejlettebb v.fejletlenebb az átlagosnál ha nem mond az ember idõpontot õk is csak fejlettségbõl és méretbõl tudják megállapítani a baba korát.Nem értem,hogy hogy tévedtek 3 hetet nem írtad le,de van ugye a koraszülés bármikor és van aki egy hónappal is túlhordja.Jobb a 4D-s ,mint a sima,jobban látszik,de nem az számít,hogy az UH megbízható-e,hanem milyen szakorvos vizsgál vele.

Az orvosok is általában az utolsó menstruáció elsõ napjától számítja ki a terhességet.Az UH-n is minden baba más.Lehet kisebb v.nagyobb, fejlettebb v.fejletlenebb az átlagosnál ha nem mond az ember idõpontot õk is csak fejlettségbõl és méretbõl tudják megállapítani a baba korát.Nem értem, hogy hogy tévedtek 3 hetet nem írtad le, de van ugye a koraszülés bármikor és van aki egy hónappal is túlhordja.Jobb a 4D-s , mint a sima, jobban látszik, de nem az számít, hogy az UH megbízható-e, hanem milyen szakorvos vizsgál vele.
Naptás szerint20 hetes vagyok, dokik szerint 19. H a mérés mennyire lehet pontos?A 16.héten mentem AFP beutalóért, és akkor még gyosan megvizsgáltak, majd beutaltak rendes idõben.Alacsony lett az eredmény, és egy napig teljesen kétségbe voltam esve, majd kiderült, h elmérték a kicsit és van egy két csúszása, és korán vették le az AFPt(Ez egyébként a 13. héten is megvolt.)Azt az egy napot senkinek sem kívánom.Persze még mindig nem tudni, h mikor fogok szülni, mert az egyik számítás szerint május 21, a másik szerint május 28, da ha a baba késését is belevesszük az nõdoki aszisztense szerint kiszámolthoz júni 3.Van mibõl válogatni, bár úgyis tudom, h akkor fog megszületni, amikor õ meg akar.És nem én vagyok az egyetlen.Nem egy kismama pislogott már rám a váróban, h ez vagy az a baj a hetekkel számolásokkal ebben a kórházban, és notórikusan elmérik a babát.Az UH egyébként a mérvadó a terhesség alatt, és ha jó orvos végzi, akkor baj sem lehet.
Elõzõ vagyok. Sztem korán mentél egyébként is nem mondták, h. meg kéne ismételni?
A 2. és 3. válaszoló vagyok. Csak azt akarom mondani, h. nem akartalak megijeszteni az elõbb...nem vagyok orvos de nekem tényleg genetikus mondta, h. az Edwards kóros babák ilyenkorra már általában nincsenek is meg. Szóval sztem csak korán vettek vért és nincs ilyen baja a babádnak...a legjobb lenne ha elmennél egy genetikushoz aki szépen elmagyaráz mindent.
afp egy kalap sz.rt se ér, sehol nincs csak nálunk nagyon pontatlan..ha 12 hetes gentikán nem volt baj ne aggódj...meg 4d uh az pontos...
barátnõmnek igen volt nem volt jó afp je, elmentek az istenhegyi klinikára Pestre, az a legjobb ilyen, dokik, meg gépek is, s ott kiderült semmi baj, de volt pár álmatlan éjszakájuk így.Holnap te is megnyugszol már.
A kérdező hozzászólása: nem kellene aggódni de akkor is aggódok!kiváncsi vagyok másnek volt e ilyen esete!
tehát nem kell aggódnod akkor...
A kérdező hozzászólása: A 4d végzõ doki elég régóta csinálja és a környéken az egyetlen aki ezzel foglalkozik!azt hiszem hogy genetikával is foglalkozik!a magándokim meg azt mondta hogy a baba arcán látszodna ez a fajta rendelennesség!!És a végtagjain is
ui elsõ vagyok...ja igaz nagyon bocsi h 4d s uh pontos ha jó genetikus végzi a vizsgálatot...szóval ne sima 4 re menj hanem csak akkor ha gentikus csinálja...
Annyit tudnod kell, hogy a 4D ultrahangnak diagnosztikai jelentõsége nem sok van. Ahol végeznek genetikai uh-t, 4D-val összekötve, ott is két dimenzióssal végzik ezt. Az egész megbízhatósága szempontjából nem a gépnek, nem a helynek van igazán jelentõsége, hanem a vizsgálatot végzõ ember hozzáértésének.
Én úgy tudom a 18-as triszómia általában az élettel összeegyeztethetetlen rendellenesség. Legtöbbször meg sem születnek ezek a babák, annyira betegek. Sztem ezt látni kéne UH-n. De sajnos nem biztos AZ UH sem az AFP-rõl meg ne is beszéljünk. AFP-nél külön nézték neked a 18as triszómiát?
Az afp-m nekem is alacsony lett de nekem nem mondták így külön, h. 18-as triszóma. Nekem azt mondták, h. down-kórra utalhat de emiatt kb. annyi a down-kóros mint a nem down-kóros. Magyarul semmivel nem lettünk okosabbak. Különben meg hamarabb lett levéve a genetikai uh szerint. De sztem neked is hamarabb lett levéve!! Méret alapján is 15+5 hetes voltál? Min. betöltött 16 hetesen kéne. Viszont volt 12.heti kombinált tesztem aminek az eredménye 1:10.000-hez down kórra és 1:60.000-hez edwards kórra. Ezért nem küldtek engem sehová. 2 és 3. válaszoló voltam.

Szönyben, mennyibe kerül kb. a 4d-s ultrahang? érdemes elmenni 15 hetesen? Azt hallottam, hogy ott tudják legjobban kiszürni a bajokat, meg ott látni pontosan mindenét a babának.

Legjobb válasz: Inkább várj még pár hetet, de legalábbis az AFP-ig, mert tõlem kapásból azt kérték. De tényleg sokkal több mindent látsz, mint a sima 2D-n. Én a 18.héten voltam Tatabányán, ott 13ezer volt 1kép + dvd.

Inkább várj még pár hetet, de legalábbis az AFP-ig, mert tõlem kapásból azt kérték. De tényleg sokkal több mindent látsz, mint a sima 2D-n. Én a 18.héten voltam Tatabányán, ott 13ezer volt 1kép + dvd.

Dr. Timmermann Gábor milyen orvos? Nőgyógyászati vizsgálatért, terhesgondozásért, szülésért mennyi a tarifa? A terhesgondozás pontosan mit jelent: vérvétel, ultrahang, CTG, magzatvízvétel, 4D is van nála, vagy a klinikán csinálja ezt?

Sajnos rossz tapasztalatom van más orvossal és nem akarom a gyerekem egészségét, életét kockáztatni. El?re is köszönöm mindenkinek az információt.

Legjobb válasz: Szia! Itt találsz az orvosról és a rendelésérõl információt: www. timmermann.hu

Szia! Itt találsz az orvosról és a rendelésérõl információt: http://www. timmermann.hu
Nekem jó a véleményem róla. Bár nem vagyok a betege, de egyszer beestem hozzá a vetélés. után és A-Z-ig elmagyarázott mindent hogy mi miért történt. Nagyon kedves volt és alaposan meg is vizsgált.
Egy barátnõm jár hozzá, nagyon alaposnak tartja.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Utolsónak külön köszönöm a kimerítõ választ!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!