Találatok a következő kifejezésre: Mennyire pontos az (274 db)

Mennyire pontos az uh-os súlybecslés? Egy 38. hetes baba kb mekkora?

Legjobb válasz: Szerintem eléggé pontos. Legalábbis nálam mindkét gyereknél az volt. A 38. héten már eléri a születési súlyát, úgy 2,5 és 4 kiló között valahol.

Szerintem eléggé pontos. Legalábbis nálam mindkét gyereknél az volt. A 38. héten már eléri a születési súlyát, úgy 2, 5 és 4 kiló között valahol.
Utolsónak: pedig elõfordulhat ilyen. A magzat veszíthet is a súlyából, ha a méhlepény már nem tudja megfelelõen ellátni. Ilyenkor a magzat a saját szervezetébõl kezdi felhasználni a zsírt.
Nálam egyik gyerekemnél sem sikerült a súlybecslés.Alá becsültek jóval.Például a 2. kisfiam a 38.héten volt 3109gramm az UH szerint.És a 39. héten 4100 grammal született. Üdv:35 heteske
Szia! Nálunk nem sikerült jól a becslés. A 37. héten 3kg-ra becsülték, ehez képest 2590gr-al született a 41. héten:)
Azt hiszem, +- 10% a pontossága, engem kicsit megijesztett a doki, 3800-at becsült a 38. héten, végül 3460-nal született egy hétre rá.
én pont 38 hét 2 naposan szültem, aznap reggel mérték UH-n és saccoltak 3400 grammot és délután megszületett 3500 grammal (addig még hízott egy kicsit gyorsan :) :) ) Kisfiú lett.
Szia! Papir szerint 3000-3200gr, no de...minden gyerek egyedi és nincs ideális testsúly és testhossz!!!
Nekem a 38. héten a becsült súly 2800 g volt és a kiírt idõpontra megszületett a fiam 3090 g-mal.
Semmenyire nem pontos, saját tapasztalat.Szülés elötti napon 3200 grammra becsülték a kisfiam, majd másnap megszületett 4100 grammal.
Nekem a 38. héten 3350g-ot mértek és rá egy hétre 3050g-al született a kisfiam.
37. héten 4190 g-ra becsülték. Majdnem betöltöttük a 42. hetet mikor megszületett 4180 g-mal. 5 hét alatt nemhogy nõtt, de még fogyott is :) ) Soha többet nem adok az uh eredményére.

5 éve szült a barátnőm és 3 hetet tévedtek a baba korával kapcsolatban. Manapság ugye ilyen már nem nagyon fordul elő? Mennyire pontosak az ultrahangok? Megbízhatóbb a 4D ultrahang mint a sima?

Legjobb válasz: Az orvosok is általában az utolsó menstruáció elsõ napjától számítja ki a terhességet.Az UH-n is minden baba más.Lehet kisebb v.nagyobb,fejlettebb v.fejletlenebb az átlagosnál ha nem mond az ember idõpontot õk is csak fejlettségbõl és méretbõl tudják megállapítani a baba korát.Nem értem,hogy hogy tévedtek 3 hetet nem írtad le,de van ugye a koraszülés bármikor és van aki egy hónappal is túlhordja.Jobb a 4D-s ,mint a sima,jobban látszik,de nem az számít,hogy az UH megbízható-e,hanem milyen szakorvos vizsgál vele.

Az orvosok is általában az utolsó menstruáció elsõ napjától számítja ki a terhességet.Az UH-n is minden baba más.Lehet kisebb v.nagyobb, fejlettebb v.fejletlenebb az átlagosnál ha nem mond az ember idõpontot õk is csak fejlettségbõl és méretbõl tudják megállapítani a baba korát.Nem értem, hogy hogy tévedtek 3 hetet nem írtad le, de van ugye a koraszülés bármikor és van aki egy hónappal is túlhordja.Jobb a 4D-s , mint a sima, jobban látszik, de nem az számít, hogy az UH megbízható-e, hanem milyen szakorvos vizsgál vele.
Naptás szerint20 hetes vagyok, dokik szerint 19. H a mérés mennyire lehet pontos?A 16.héten mentem AFP beutalóért, és akkor még gyosan megvizsgáltak, majd beutaltak rendes idõben.Alacsony lett az eredmény, és egy napig teljesen kétségbe voltam esve, majd kiderült, h elmérték a kicsit és van egy két csúszása, és korán vették le az AFPt(Ez egyébként a 13. héten is megvolt.)Azt az egy napot senkinek sem kívánom.Persze még mindig nem tudni, h mikor fogok szülni, mert az egyik számítás szerint május 21, a másik szerint május 28, da ha a baba késését is belevesszük az nõdoki aszisztense szerint kiszámolthoz júni 3.Van mibõl válogatni, bár úgyis tudom, h akkor fog megszületni, amikor õ meg akar.És nem én vagyok az egyetlen.Nem egy kismama pislogott már rám a váróban, h ez vagy az a baj a hetekkel számolásokkal ebben a kórházban, és notórikusan elmérik a babát.Az UH egyébként a mérvadó a terhesség alatt, és ha jó orvos végzi, akkor baj sem lehet.

A diannás cukorkának mennyi pontosan az alkoholtertalma?

Legjobb válasz: Összetevõk: Cukor, ivóvíz, sósborszesz 0,5% (ivóvíz, finomszesz, etil-acetát), mentol 0,07%, bevonat 9%(cukor, növényi zsír, kakaópor, emulgeálószer E322

Összetevõk: Cukor, ivóvíz, sósborszesz 0, 5% (ivóvíz, finomszesz, etil-acetát), mentol 0, 07%, bevonat 9%(cukor, növényi zsír, kakaópor, emulgeálószer E322

Mennyire pontos az ultrahangos vizsgálat? Az orvos megállapította, hogy 7 hetes terhes vagyok. De körülbelül 4 hete volt egy negatív tesztem. Attól az orvos számolt jól? Vagy lehetséges eltérés?

Legjobb válasz: Ha most vagy 7 hetes és kb. 4 hete volt a negatív teszt, akkor 3 hetes voltál mikor teszteltél. Az volt szerintem a korai. A dokinak azért már van ebben tapasztalata. Amúgy az utolso menszidtôl kell számolni a heteket.

Ha most vagy 7 hetes és kb. 4 hete volt a negatív teszt, akkor 3 hetes voltál mikor teszteltél. Az volt szerintem a korai. A dokinak azért már van ebben tapasztalata. Amúgy az utolso menszidtôl kell számolni a heteket.
Az orvosok általában az utolsó menzesz elsõ napjától számítják a terhességet. Ha még nem volt elég HCG hormon a szervezetedben, hogy kimutassa a teszt, hogy terhes vagy, vagy esetleg hibás volt a teszt, akkor simán mutathatott negatívat annak ellenére, hogy mégis terhes voltál már. Amúgy pedig plusz-mínusz 2 hét mindig benne van a pakliban.
12.hétig egyformák a magzatok, a méretük pontosan utal a korra, ezért pontosnak tartják az uh-ot.12 héttõl már változó az azonos korú babák mérete, mert más-más tulajdonságokat örökölnek a szüleiktõl stb.
Az elsõvel teljes mértékben egyet értek. Ha most vagy 7 hetes, és kb. 4 hete csináltad a tesztet, akkor még csak 3 hetes lehettél, tehát kb. akkor kezdõdhetett meg a beágyazódás. Korai volt az a teszt, esélye sem volt még kimutatni a terhességet. Szóval valószínû, hogy jól számolt az orvos.

Mennyi pontosan az emberi test fajhője?

Legjobb válasz: Nincs neki, mivel nem egységes az anyagi minõsége. Nyilván más a véré meg a májé meg a tüdõé. A részek aránya meg emberrõl emberre változik, vannak kövérek és soványak. Valamiféle átlagos fajhõt lehetne mérni egy konkrét emberre vonatkozólag, de még az is hamis lenne, mivel az ember egy önálló biokémiai rendszer, amely homeosztázist akar fenntartani, azaz melegítés vagy hûtés ellen kémiai energiák felszabadításával próbál védekezni. Szóval az ember nem egy alumíniumhenger, amivel egyszerû kísérleteket lehet végezni és egyszerû fogalmakkal leírni.

Nincs neki, mivel nem egységes az anyagi minõsége. Nyilván más a véré meg a májé meg a tüdõé. A részek aránya meg emberrõl emberre változik, vannak kövérek és soványak. Valamiféle átlagos fajhõt lehetne mérni egy konkrét emberre vonatkozólag, de még az is hamis lenne, mivel az ember egy önálló biokémiai rendszer, amely homeosztázist akar fenntartani, azaz melegítés vagy hûtés ellen kémiai energiák felszabadításával próbál védekezni. Szóval az ember nem egy alumíniumhenger, amivel egyszerû kísérleteket lehet végezni és egyszerû fogalmakkal leírni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat, de fizikán leellenõriztük és 3500 kJ/kg szor Celsius fok
Hát erre az ellenõrzésre igen kíváncsi volnék. Hogy jött ki?
A kérdező hozzászólása: Hát szorgalmi feladat volt és az interneten kellett megkeresni. elõbb kiírtam a kérdést, de aztán megtaláltam a választ és mindenkinek hasonló jött ki erre azt mondta a tanár, hogy 3500 és 3800 J/kg szor Celsius fok. közütt van.

Mennyi pontosan az államadósság?

Elég fiatal vagyok, és azon gondolkoztam, ha mondjuk megnyerem a lottót, akkor felajánlhatom azt a 2miliárdot, hogy csökkenjen az adósság?Vagy nagyon hülyeség lenne? Segítenék vele valamit?

Legjobb válasz: Inkább az árvízkárosultak megsegítésére kellene ajánlani, nem pedig az államnak adni.

Inkább az árvízkárosultak megsegítésére kellene ajánlani, nem pedig az államnak adni.
A válasz írója 68%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 13:25 Egy fiatalember felajánlja az ország javára azt a pénzt, amit nyerne a lottón. "Tipikus Jobbikos" Te pedig egy tipikus barom vagy! Már megbocsáss! Becsülendõ dolog, hogy segíteni akarja az országot! Ugyan minimális esély van arra, hogy megnyeri, sõt, ezzel a támogatással nem sok minden változna, de itt a szándék a fontos! Szégyelld el magad!
1: Ha megnyered a lottót, száz millát kérek a válaszért. 2: 2 milliárd huf az annyi kb a költségvetésnek, mint egy százezres fizetésben öt forint. 3: Az államadósságban meg aztán még annyit sem ér. 4: Nem lehet tudni, mekkora az államadósság, ugyanis, szép részét a külföld adta, devizában, szóval, ha felmegy a Hettyenföldi Nyenyere árfolyama, akkor szívunk, ellenben, ha mondjuk Hettyenföld összeomlana gazdaságilag, egy marék tökmaggal ki tudnánk õket fizetni.
Született jobbikos :D
Kit érdekelsz? Nem érdekel az okfejtésed!
65: ez nem a kért link. vagy egy másik 65 vagy :)
keresem, nyugi. De nem tudom, hol keressem, mert nem emlékszem a címére, töredékszavakkal nem sokra megyek a guglival se :( A lényege, hogy volt egy átfogó összesítés, amely összefoglalta az egészségügytõl kezdve a közbiztonságon át a népességfogyásig, államadósság, közoktatás, minden benne volt. Afféle összehasonlító összegzés a 10-15 évvel ezelõtti helyzettel. Ha megtalálom, belinkelem.
Istenem bocsásd meg neki, nem tudja mit beszél
Én is hazafinak tartom magam, de ha megnyerném a lottót nincs az az isten, hogy én felajánljam :D
Persze ajánld fel, pl. romaintegrációra... Ha már adakozni akarsz, akkor olyan (MAGYAR)hiteleseknek adakozz, ahol gyerekekkel akarják kipaterolni a házból a családokat a r0hadék bankok.
Az államnak?? Hogy Viki meg a bandája megtömjék a zsebüket? Inkább adakoznál a szegényeknek vagy rákos betegeknek
84 Az államadósság a túlzó szociális kiadások miatt ilyen magas, pl alanyi jogú családi pótlék 65 Ezt linkeld már be pls, mert kicsit nehezen hiszem, ami nem jelenti, hogy nem igaz, csak félek, hogy ezt a Bogár, vagy a nõi párja ( nem jut eszembe a neve) írta.
23.000 milliárd Ft környékén van. Kimutatás van arról, hogy miután Orbánék átadták a kormányt 2002-ben, és ha a következõ kormányok abszolút nem csinálnak semmit, tehát nem vesznek fel hiteleket orrba szájba hülyeségekre, ellenõrizetlenül, már ki lenne fizetve az államadósság.
Ahelyett, hogy örülnél, hogy ki tudsz lábalni a rossz idõszakokból, inkább tömnéd a politikusok zsebét... 2 milliárd forint náluk aprópénz, egy-egy "befektetésen" sokkal többet nyernek vagy buknak. Az államadóság meg nagyjából az ezerszerese annak az összegnek (ha nem több).
A magyar állam egy kalap szar...... mégis, hogy lehet ennyi adósságot felhalmozni?? :S
Rengeteg :S
olyan 10 ezer milliárd felettire teszik szal akkor már csak 9998 milliárd lenne Különben meg ha te megnyersz 2milliárdot, akkor a szerencsejáték zrt adóként is befizet kb annyit mert ez a törvény, h adózni kell a nyeremény után..
A kérdező hozzászólása: miért mondod ezt?nem értek ezekhez a témákhoz, tudom, hogy 2 mil.nem olyan sok, de javítana valamit a helyzeten? nem leugatni kell
Én az állatmenhelynek adakoznék. Most ezt nem viccbõl mondom, ott lenne rá a legeslegnagyobb szükség. Viszont nem fogod sem te sem én megnyerni a lottó 5-öst :(

Az műszerfalon kijelzett fogyasztás mennyire pontos?

Volkswagen pasat 2.0 TDI amikor kiírja hogy 6,8l az valóban annyi, vagy több valamivel? Gondolom azért egy 2000-res motor többet eszik városba és nem 6,8l a fogyasztása...

Legjobb válasz: Ezt magadnak kell ellenõrizned. Csurig tankolod, autózol egy kicsit majd ugyanannál a kútfejnél ismét csurig tankolod (én tövig benyomott pisztollyal 5.kattanásig töltöm) Tudod, hogy hány km-t mentél, tudod, hogy mennyit tankoltál bele, látod,hogy mennyit mutat a mûszer, ebbõl ki tudod számolni,hogy mennyire pontos.Az enyém (Toyota Corolla) 100km-en kb 2 decit csal.

Ezt magadnak kell ellenõrizned. Csurig tankolod, autózol egy kicsit majd ugyanannál a kútfejnél ismét csurig tankolod (én tövig benyomott pisztollyal 5.kattanásig töltöm) Tudod, hogy hány km-t mentél, tudod, hogy mennyit tankoltál bele, látod, hogy mennyit mutat a mûszer, ebbõl ki tudod számolni, hogy mennyire pontos.Az enyém (Toyota Corolla) 100km-en kb 2 decit csal.
Én nem tartom ezt teljesen egyértelmûnek. Én saját használatra dieselt vettem, és nem megyek vele annyit, mint egy céges autó, de városban 6.5-et eszik az 1.2 tonnás autó. Belefér kényelmesen az egész család. Amit írtál, az inkább új autókra vonatkozik, ahol nagyobb az árbeli különbség a benzines, és a diesel között. Használt autónál ez már többé-kevésbé eltûnik.
A kérdező hozzászólása: Persze nem azt mondom hogy a benzinesnek sose lesz baja, csak arra értettem amit írt az elõzõ válaszoló, hogy kevesebbet fogyaszt, én meg arra írtam, hogy igen de egy dízel szervizelése költségesebb. Benzines autót olyan ember vesz aki nem megy sokat kocsival. Dízelt meg az aki napi szinten használja és sokat utazik munka miatt vagy akár mi más miatt(nem törvény szerû, hogy ez így van de jobban kijön az illetõ anyagilag) Mikor valaki autót vesz érdemes eldönteni h mennyire lesz használva a kocsi és annak függvényében eldönteni h benzin vagy dízel.
Akkor vegyél benzinest, és egy akkora autó, mint a Volkswagen passat, megszik neked városban (ugyebár most télrõl van szó)kb 10-12 litert. Az 100 kilóméteren 1200-2000 forint. Vagy olvass utánna, hogy a kiszemelt diesel mennyire megbízható, esetleg valami típushibája van-e. Lehet, hogy veszel egy dieselt, és az elsõ két évben ráköltesz még 200 ezret, de csak lehet. Az viszont 100 %, hogy a tankolás jópár 10000-be kerül, és a benzinest kb 30%-al gyakrabban kell tankolni, arról nem is beszélve, hogy a benzinesnek is lehet gongja, amivel a szervízben kötsz ki.
A kérdező hozzászólása: Igen, de a szerviznél vissza jön az :D
A dizelek annyit fogyasztanak, a benzinesek sokkal többet esznek :)
A kérdező hozzászólása: Értem, köszi a válaszokat :) Nekem még nincs kocsim csak jogsim. A hétvégén ismerõsömmel voltam és neki a kocsijába láttam. Ezért érdekelt h tényleg tud-e egy 2000-res dízel ilyet produkálni. De majd ha lesz autóm akkor majd kipróbálom azon.
Az enyém meg 1.7 cdti isuzu, városban most 6.5-7-et eszik, városon kívül 5, 5-öt.
Csak tájékoztató jellegû, amit a kutas módszerrel számolsz az pontosabb. Például apám SX4-esénél 2-3 deci eltérés (sõt néha több is) van.
simán lehet városban 6.8. Az enyém 1.7 td isuzu, városban most 6.5-öt eszik
Ilyenek alapján, fõleg hogy dízel nem rossz a 6, 8 egyáltalán. Én 1, 6-os egy hatos benzinessel 5-5, 2-es fogyasztást tudok produkálni M0-M31-M3-3-as út
A kérdező hozzászólása: Mérlegelni kell a szempontokat h kinek mire kell :) ha valaki nem megy sokat attól még vehet dízelt, mert mondjuk jobba fogyasztása, meg nagyobb a nyomatéka. Ma nem sok ember vesz új autót, inkább a használt autó piac ami jobban megy. Nem sok embernek van pénze új kocsira, így maradnak a használtak.

Kinek mennyit tevedett az ultrahang a baba korat illetoen? Mennyire pontosan allapitja meg hogy hany hetes a baba?

Legjobb válasz: Az orvos mondja meg, hogy mennyi idõs lehet a baba, nem az ultrahang. Szóval ez az orvoson múlik, aki gondolom a baba fejlettségébõl állapítja meg, így szerintem maximum 1 hetet tévedhet, de valószínûbb, hogy pár napra pontosan meg tudják mondani.

Az orvos mondja meg, hogy mennyi idõs lehet a baba, nem az ultrahang. Szóval ez az orvoson múlik, aki gondolom a baba fejlettségébõl állapítja meg, így szerintem maximum 1 hetet tévedhet, de valószínûbb, hogy pár napra pontosan meg tudják mondani.
Alapból 1-2 hetes eltérés van mindig. Az örvos mindig 2 menzesz közé teszi a fogantatás idõpontját, de abszolút nem biztos h a peteérés is pont oda esett. Ultrahang által meghatározott méretekbõl kiindulva inkább több infóhoz jutsz. Vagy nézd meg a Jónás naptárban, mikor voltál termékeny :)

Juci vasárnapi kosárlabda mérkõzésen 23 pontot dobott! Ezt 1 pontos büntetõdobásból és 2 pontos kosarakból gyûjtõtte össze. Mennyit dobhatott az egyes kosárfajtákból? Ha x-szel jelölöd a 2 pontos kosarak számát, x-tõl hogy függ a dobások száma?

Legjobb válasz: Legalább 0, legfeljebb 11 kétpontos kosarat dobott, tehát függvény a {0, 1, 2, …, 11} halmazon van értelmezve, így x ezek közül a számok közül kerülhet ki. Ha x darab kétpontost dobott, akkor ezekbõl 2*x pontot gyûjtött össze, tehát még 23 - 2*x pontot kellet összegyûjtenie egypontosokból, azaz 23 - 2*x darab egypontosat dobott. A dobások száma a kétpontos dobások számának (x-nek) és az 1 pontos dobások számának (23 - 2*x-nek) az összege. Ez 23 - x, tehát a dobások száma az x függvényében 23 - x. Még egyszer: 0, 1, 2,… vagy 11 darab kétpontosat; és 23, 21, 19,… vagy 1 darab egypontosat dobott.

Legalább 0, legfeljebb 11 kétpontos kosarat dobott, tehát függvény a {0, 1, 2, …, 11} halmazon van értelmezve, így x ezek közül a számok közül kerülhet ki. Ha x darab kétpontost dobott, akkor ezekbõl 2*x pontot gyûjtött össze, tehát még 23 - 2*x pontot kellet összegyûjtenie egypontosokból, azaz 23 - 2*x darab egypontosat dobott. A dobások száma a kétpontos dobások számának (x-nek) és az 1 pontos dobások számának (23 - 2*x-nek) az összege. Ez 23 - x, tehát a dobások száma az x függvényében 23 - x. Még egyszer: 0, 1, 2, … vagy 11 darab kétpontosat; és 23, 21, 19, … vagy 1 darab egypontosat dobott.

Mennyire pontos a Lilly gyorsteszt? És milyen hamar mutatja ki az eredményt? Vagy van-e pontosabb?

Vettem ma egyet (Lilly), olvastam róla pro-contra, ma kellett volna megjönnie a mensesemnek is. Esetleg tudtok-e még olyan gyorsteszt-nevet írni, aminél "belemártva" a vizeletbe kell tesztelni és nem rápisilni. Bocsi a kifejezésért :-)

Legjobb válasz: Azt nem tudom mennyire pontos nekem ma két nap késés után negativ lett! Holnap clearblueval tesztelek! Egyébként minden tesztet bele lehet mártani a vizeletbe akkor is ha vizeletsugarasként reklámozzák!

Azt nem tudom mennyire pontos nekem ma két nap késés után negativ lett! Holnap clearblueval tesztelek! Egyébként minden tesztet bele lehet mártani a vizeletbe akkor is ha vizeletsugarasként reklámozzák!
én is lily-vel teszteltem, 2x is most már 7 napja késik és mindkétszer negatív lett, egyelõre nem tudni hogy valós adatot mutatott , és más miatt nem jött meg, vagy hibás az eredmény!?
Én a MediLab-ot tudom ajánlani, de a tesztekrõl eléggé megoszlik itt a vélemény:)
Én a nem várt elõtti napon teszteltem vele és pozitív lett. Rá egy hétre még erõsebb lett.
Én is a nem várt elõtti nap délután teszteltem vele, és még vagy 4 másik teszttel és mind szép pozitív lett. Bár egy kicsit halványabb mint a C csík de vastagon szépen és egyértelmûen látszódtak. Lilly, MediLab, Corax, Clearblue és valami hcg teszt volt. Pár nap múlva tesztelj újra. Drukkolok!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a segítségeteket! Akkor várok még. Holnap még megcsinálom reggel is -ma d.u. próbálkoztam- egy másik Lilyvel, aztán vagy egy másik tesztet veszek vagy addig megjön a mikulás is :-) ...bár jó lenne egy + eredmény :-)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm, kedves vagy! :) Neked pedig jó babavárást -bár nem irtad, hogy az, vagy esetleg már túl is vagy a szülésen is- egyszóval minden jót kivánok Neked :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!