Találatok a következő kifejezésre: Mennyire normális terhesség (65 db)

SOS. Ez mennyire normális terhesség alatt?

Tegnap este, illetve már kés? du elkezdett fájni a fejem olyan 6 fele. Lezuhanyoztam 7 küröl, el?tte kicsit jobban éreztem magam már, gondoltam a zuhi helyrehoz. Hát még sokkal rosszabb lett. Olyan fejfájásom lett, mint soha még, és ha nem feküdtem hihetetlen hányinger társult hozzá. Ez ment egész lefekvésig, 9 után elaludtam, negyed 12kor ébredtem még mindig nem múlt el, aztán most reggel sem teljesen normális még a fejem. (Annyira fájt, hogy már az éjjel agyvérzésen gondolkodtam.) Mit?l lehetett? Terhesség miatt lehet? Milyen gyógyszert vehetek be?

Legjobb válasz: szia! nekem s voltak erõs fejfájásaim az "elején", én nem vettem be rá semmit, elég gyógyszerellenes vagyok, meg nem is igazán tudom, hogy miket lehet terhesen bevenni! hideg vizes borogatást tettem, ha már nagyon nem bírtam elviselni, meg feküdtem! nem akarom elkiabálni, de a második trimeszterben eddig semmi bajom (lekopogom) nincs! kitartás, pozitív gondolkodás, biztos elmúlik! gratula a Babákhoz!

szia! nekem s voltak erõs fejfájásaim az "elején", én nem vettem be rá semmit, elég gyógyszerellenes vagyok, meg nem is igazán tudom, hogy miket lehet terhesen bevenni! hideg vizes borogatást tettem, ha már nagyon nem bírtam elviselni, meg feküdtem! nem akarom elkiabálni, de a második trimeszterben eddig semmi bajom (lekopogom) nincs! kitartás, pozitív gondolkodás, biztos elmúlik! gratula a Babákhoz!
A kérdező hozzászólása: A mozgással nincs gond, lányommal (15 hós) minden nap legalább egyszer megyünk sétálni, ma 2* voltunk. Kamilla teát sajnos nem tudom meginni, hányingert csinált, nem is akármilyet (kicsit meg voltam fázva, mézzel ittam, de nagyon rosszúl lettem tõle) Citromfû nem lehet rossz, lehet azt kipróbálom. Köszi az ötletet. Vettem algopirynt, ha megint ennyire fájna, de most már jobban vagyok hála Isten! Köszönöm mindenkinek az ötleteket!
Nekem is fájt már a fejem párszor. Nõgyógyász azt mondta nekem, hogy 1 szem algoflexet bevehetek, rosszabb ha szenvedek. Egyébként fûben-fában orvosság. Erre is rákérdeztem a dokinál, mert mindig is gyógynövény pártiak voltunk a férjemmel. Van olyan gyógynövény, amit nem szabad inni, de van ami kifejezetten jót tesz. A kamilla pl görcsoldó, fájdalomcsillapító, nekem ez sokat használt, ill. a citromfû levél tea kifejezetten fejfájásra jó! Nem tudom, mennyit mozogsz, de ha ezekben a rossz idõkben sokat vagy otthon, nem mozogsz eleget, az is okozhat fejfájást. Én nagyon besavanyodtam a télen, teljesen bepunnyadtam, és bizony rákényszerítem magam a gyakori sétára, mozgásra a friss levegõn, azóta jobban vagyok. 13 hetes kismama
Szia! Nekem is sokat fájt a fejem, nekem a vérnyomásom volt alacsony majdnem végig. Én nem vettem be semmit.
Nem tudlak biztatni sajnos. :( Nekem ugyanez volt a 12. héttõl, minden nap, a 16. hétig! 1 hónapig! Kegyetlen volt, és meg használhatatlan voltam. Egy jó hírem van, elmúlt. :) 26 hetes km
Én sem vagyok gyógyszerpárti, de ha ennyire fáj a fejem, (szerencsére ritka) akkor beveszek egyet. Nem rendszeres szedésrõl van szó, de ha annyira fáj, akkor nyugodtan bevehetsz egy panadolt vagy algopyrint. Egy szemtõl semmi bajuk nem lesz a piciknek, az sem jobb, ha egész nap szenvedsz.
A kérdező hozzászólása: Én is gyógyszer ellenes vagyok. Nem csak terhesen, amúgy sem veszek be, hacsak már nem nagyon kivagyok. De ennyire mint most még soha életemben nem voltam rosszúl. (Féltem nagyon az ikreket is, uh-ra csak jövõ szerdán megyünk.Ugye nekik ettõl nincs bajuk, vagy nem utal ez arra hogy bajuk lenne? Nem görcsölök, nem vérzek, nem barnázok.)A lányommal soha nem volt ilyen. Õ most 15 hós múlt, és sajna ha csak lehet nem feküdhetek, pláne este: vacsi, fürdés, kakaó, alvás. Szegény apa tegnap rá zúdult minden. De mi van ha nap közben kap el és egyedül vagyunk? Akkor nem feküdhetek, vagy legalábbis a szemem nem csukhatom be, követnem kell merre jár a törpe, mert azért még elég kicsi. Ilyen alkalmakra azért jó volna tudni, mit lehet bevenni. Algopirynt hallottam, szerintetek?
Telefon a dokinak, védõnõnek, hogy mit vehetsz be(elvileg 1/2-2 szem Algopirynt lehetne).Az sem mellékes, hogy nagyon erõs melegfronti hatás van, ami fáradékonyságot, fejfájást okoz.A hormonok miatt 1 kismama pedig érzékenyebb lehet.
Szia!Egyetértek az elõzõ válaszolóval!Feküdj le és hideg vizes borogatást tegyél a fejedre, sokat segit.Gyógyszert pedig próbálj meg nem bevenni.28hetes kismami
Utolsó válaszoló vagyok. Mézzel, ízesítve én sem tudom meginni a gyógyteákat, csak natúr. Nem jó, de így nekem sincs tõle hányingerem.

Mennyire normális terhesség alatt a folyás?

Picit sárgás folyásom van,de szagtalan. Van amikor fehér,van amikor alig,van amikor sok a folyásom.

Legjobb válasz: A fehér,vizes folyás természetes,van hogy hígabb,van hogy sûrûbb.Nekem a sárgás folyás bacit jelzett, de itt írtak olyanok is akiknek a dokijuk nem foglalkozoztt vele, és el is múlt.Én azt mondanám neked azért nézesd meg magad, abban nincs semmi,a babának nem lesz baja, ha kezelni kell sem lesz baja, de azért inkább doki mondja rá a véleményt.

A fehér, vizes folyás természetes, van hogy hígabb, van hogy sûrûbb.Nekem a sárgás folyás bacit jelzett, de itt írtak olyanok is akiknek a dokijuk nem foglalkozoztt vele, és el is múlt.Én azt mondanám neked azért nézesd meg magad, abban nincs semmi, a babának nem lesz baja, ha kezelni kell sem lesz baja, de azért inkább doki mondja rá a véleményt.
Nekem minden reggel csurog végig a combomon, olyan sok a váladékom, de ezzel nincs semmi gond. Ne aggódj, a legtermészetesebb. Ha meg valami baci, azt úgyis kimutatja a vizelet-vizsgálat, ami minden trimeszterben kötelezõ. 36.kismama
A vizeletvizsgálat a hüvelyben lévõ bacit nem tudja kimutatni, csak ha már a húgycsõ, hólyag is érintett.
Nekem már volt vízszerû folyásom, volt fehér, ami néha átvált sárgásra(most is hol fehér hol sárgás)és én minden alkalommal elpanaszolom a dokinak, de még eddig soha semmit nem adott rá, nekem azt mondta amig nem viszked, nem büdös, addig nem baj.. de azért persze én is minden alakalommal megemlítem neki, szerintem te is tedd azt.. 24hetes kismama
Szia! A folyás terhesség alatt természetes, addig míg nem csíp vagy nem viszket nincs gond, ha pedig igen akkor valamilyen fertõzésre utal. Én magamon azt vettem észre, hogy ahogy a terhességem elõrehaladt úgy egyre több lett a folyásom. Üdv. 30. hetes kismama

Mennyire normális terhesség alatt a barnás folyás és a vérzés?

13 hetesen észleltem el?ször barnás enyhe folyást, alig hagyott nyomot a betéten, majd 15 hetesen újra, de ez már 5 napig tartott.A 16.héten pedig enyhe vérzést egy nehezebb székletürítés után.Összefüggésben lehet a vérzés a székrekedés miatti er?lködéssel?

Legjobb válasz: Szia. menj orvoshoz,nehogy baj legyn a végén. Pro´bálj több folyadékot inni,és rostos gyümölcsöt enni.az a´llt.segi´t a stékrekedési gondokon. lehet,hogy összefügge´sben van a vérzés a székr.-sel.

Szia. menj orvoshoz, nehogy baj legyn a végén. Pro´bálj több folyadékot inni, és rostos gyümölcsöt enni.az a´llt.segi´t a stékrekedési gondokon. lehet, hogy összefügge´sben van a vérzés a székr.-sel.
Az is elõ fordulhat hogy a méhlepény pont a méhszájnál van és ez okozza a tüneteket.

Mennyi idős terhességig normális a hasszurka, ill. a hüvelyszurka? 10 hetes vagyok és néha még erzek hasszurkát. Normális ez?

Legjobb válasz: Persze,hogy normális,lesz majd még rosszabb is :) Boldog babavárást!

Persze, hogy normális, lesz majd még rosszabb is :) Boldog babavárást!

Mennyire normális az erõs fejfájás a terhesség elején? Mit használhatok rá?

Nem tudom, hogy terhesség miatt e, de fáj mostanában a fejem. Hallottam, hogy ez is egy tünet. De beteg is vagyok már több, mint egy hete. Hasmenéssel kezdõdött, aztán köhögés, nátha, láz, fejfájás, és az erõs orrfújás miatt fülfájás, füldugulás, esetleg dobhártya sérülés. Tegnap elõtt teszteltem pozitívat.

Legjobb válasz: Fejfájásra szedhetsz algopyrint. Amúgy menj el dokihoz, a láz nem túl jó a magzatnak, csak hogy minden ok-e. A szaglás, ízlelés lehet a terhesség miatt, még az étvágytalanság, fáradtság is, de én spec. fejfájásról nem tudok. Jobbulást!

Fejfájásra szedhetsz algopyrint. Amúgy menj el dokihoz, a láz nem túl jó a magzatnak, csak hogy minden ok-e. A szaglás, ízlelés lehet a terhesség miatt, még az étvágytalanság, fáradtság is, de én spec. fejfájásról nem tudok. Jobbulást!
A kérdező hozzászólása: Hõemelkedésem volt csak pár napig, de már elmúlt. A szaglásom teljesen meghalt, nem érzek semmit. Most jött le a férjem a fürdõbõl, borotválkozott, de nem érzem az aftershave-jét, abszolút semmi szagot nem érzek. Ilyen még soha nem történt velem.
16 hetes korunkig napi 24 orat fajt a fejem..sajnos semmi nem segitett..a borsmenta olajjal a halantekot dörzsölve enyhithetö..Kitartas..
A kérdező hozzászólása: 16 hetes korodig?! jajj, szegény! Lehet én is megpróbálok szerezni ilyen borsmentát. Majd szét robban a fejem egyfolytában.
Ha netán már nem birod a fejfájást, és gyógyszerhez kell, hogy nyúlj, mindenképp vagy kérdezz rá a dokidnál, vagy a patikában a gyógyszerésznél, hogy melyik az a fájdalomcsillapító, amit szedhetsz, mert nem mindegy, van amelyiket abszolút nem lehet az elsõ trimeszterben szedni(úgy tudom az algopirin közéjük tartozik) és van olyan, amit a 3. trimeszterben nem szedhetsz....Nekem amikor már iszonyatosan fájt fél szem algoflexet vettem be, mert azt szabad volt...

Terhesség alatti fejfájás mennyire normális? Az utóbbi pár napban jelentkezett, most vagyok 11 hetes.

Legjobb válasz: Szia. Nekem eleinte nagyon sokat fájt a fejem, és nem tudom, hogy igazából miért, mert sosem voltam egy fejfájós fajta. De mivel nekem alapból is alacsony a vérnyomásom, terhesség alatt, sem mértek eddig 100-nál többet, szóval amikor fájt a fejem ittam egy kis kávét, és egy kis idõ múlva el is múlt a fejfájásom. De sokmindentõl fájhat, pl. nem iszol elég folyadékot, vagy front van, stb. Nyugi, el fog múlni, nekem már csak a szülés miatt "fáj" a fejem. :D 33 hkm

Szia. Nekem eleinte nagyon sokat fájt a fejem, és nem tudom, hogy igazából miért, mert sosem voltam egy fejfájós fajta. De mivel nekem alapból is alacsony a vérnyomásom, terhesség alatt, sem mértek eddig 100-nál többet, szóval amikor fájt a fejem ittam egy kis kávét, és egy kis idõ múlva el is múlt a fejfájásom. De sokmindentõl fájhat, pl. nem iszol elég folyadékot, vagy front van, stb. Nyugi, el fog múlni, nekem már csak a szülés miatt "fáj" a fejem. :D 33 hkm
Az elsõ harmadban iszonyú fejfájós voltam, akkor azt mondták normális. (Bár ez sovány vigasz:) )
Ezt a kérdést én is feltehettem volna :-) Múlt héten voltam 11hetes!pénteken és szombaton azt hittem megõrülök a fejfájástól! sajna veszélyeztetett vagyok és a dokim azt mondta, csak akkor vehetek be gyógyszert ha "életmentéshez" kell! úgyhogy ittam sok vizet, feküdtem, borogatás a tarkóra...stb. valahogy kibírtam!!! de remélem nem lesz több ilyen!!! Kitartás neked kedves kérdezõ!
Igen fáj. Különben ez a második terhességem. Terhesség elõtt, után nem vagyok fejfájós. De terhesen hajaj, szinte minden idõjárás változásra hevesen reagálok.
13 hetes vagyok. Nekem is kb két hete folyamatosan fájt a fejem. Több napig. Már féltem, hogy ugye nincs valami nagy bajom. Plussz még iszonyat levert és fáradt voltam. És itthon vagyok a két nagyobbal akik nem is olyan nagyok... Szóval már nagyon rossz volt. Egyszer csak egyik napról a másikra elmúlt. Nem tudom, hogy ez besorolható-e a terhességi tünetek közé. De most hogy írod, hogy érzed magad, és ahogy én voltam, arra gondolok, lehet hogy besorolható. És ahogy elõttem írták: azt hiszem én is minden frontot tízszeres nagyításban éreztem meg. Ja, és gyógyszert inkább ne vegyél be. Szerintem. Sok folyadék. Tarkóborogatás, pihenés, séta szabad levegõn. De ezeket már elõttem is írták.
14hetes vagyok nekem is az elmúlt 2hétben nagyon sokat fájt a fejem. Elõször arra gondoltam, hogy a hirtelen kávé leszokástól van és így elkezdtem tejeskávét inni. De tévedtem. Aztán rá jöttem hogy rég hordtam már a szemüvegemet (távolra nem látok jól) így elõ vettem és most pár napja hordom. Csillapodott a fej fájásom is. Nekem ez miatt fájt a fejem. De sok mindentõl lehet.
Nekem is nagyon sokat fájt a fejem, nekem sem tudták megmondani hogy mitõl van, már szülés után olvastam valahol, hogy a hormonok okozzák a fejfájást, ami ebben az állapotban hihetõ szerintem. na meg most ez a rengeteg front sem tesz túl jót. Én hideg-vizes borogatást használtam.
A fejfajas normalis, hormonalis valtozasok okozzak. Sok folyadek, egy nagy seta friss levegon csodakra kepes. 15hkm

Mennyire normális ha egy nő terhesség után 4 centivel magasabb, mint terhesség előtt volt?

Nornális ez a magasságváltozás? 20 feletti már a nõ.

Legjobb válasz: Sõt, reggel is magasabb vagy, mint este.

Sõt, reggel is magasabb vagy, mint este.
Elõ szokott fordulni, én is nõttem 2 centit, pedig 15 éves koromtól kezdve nem vagyok már növésben. Egy másik ismerõsöm is magasabb lett pár centivel mindkét szülése után. Na mondjuk ahhoz, hogy olyan magas legyek, amilyen szívesen lennék, legalább 5 gyereket kéne szülnöm :D Sajnos elég töppedt vagyok, de hát ez van, én annak a két centinek is örültem.

Kismamik, aki barnázott a terhesség alatt, meddig tartott? Mennyire normális, hogy kevés barna váladék ürül belőlünk a nem várt mensi helyett? ( terhesség áll fent azért kérdezem )

Ez az ötödik nap, hogy barnázok, annyira nem vészes, a h?m is rendesen fent van ahogyan kell. :) Orvoshoz még nem mennék, mert 9-re nem vártam, azóta minden nap pozit tesztelek.:))) Látna egyáltalán már vmit az orvos? Félek a hüvelyik vizsgálattól, mert volt már egy vetélésem ugyan így miután megvizsgált a doki. :(

Legjobb válasz: Nekem a nyolcadik hétig utána elvetéltem.

Nekem a nyolcadik hétig utána elvetéltem.
En a 7-dik hettol barnaztam egeszen majdnem a 9-dik hetig. Mar idegileg teljesen keszen voltam. Senki nem tudta megmondani mitol van. Hormonszintet is neztek, az rendben volt ezert nem kaptam utrogestant vagy duphastont mert felesleges lett volna, nem volt mehszajsebem, hematomam, babaval is minden rendben volt. Mindenki a valalt vonaogatta. Egyik naprol a masikra megszunt es azota is minden rendben mar 34 hetes kismama vagyok. De persze en is elmentem azonnal dokihoz ahogy elkezdtem barnazni. Remelem, hogy nallatok is minden rendben van! Boldog babvarast!
Szia! Ne gondolj egybõl a legrosszabbra, ne idegeskedj, mert azzal csak ártassz! Tény, hogy dokihoz mindenképpen el kell menned, ha barnázol, ezzel nem lehet várni, nehogy baj legyen. Attól függetlenül, hogy még tényleg nem látna semmit az uh-n, gyógyszert még írhat fel! De csak hogy megnyugtassalak: én a 6. héttõl a 9. hétig folyamatosan barnáztam, nem sokat, pár csepp naponta, de akkor is. Semmi bajom nem lett, szedtem rutascorbint 3*2-õt, és a 9. héten egyik napról a másikra el is múlt. Azóta teljesen jól vagyok. És a hüvelyi uh-tól se félj, mert ahogy elõttem is mondták, attól nem vetélhetsz el, szép is lenne...akkor senki nem járna dokihoz! Ez csak egy véletlen egybeesés volt nálad!
Ha az orvosodra várni kell, akkor inkább menj az ügyeleti ambulanciára. Ott kötelesek megnézni. Én is barnáztam 5 hetesen, nekem is kevés volt, mire felértem a kórházba a doki már nem is látott vérzést. Mégis szerencse volt, hogy mentem. Utrogestan-t és magne b6-ot kaptam és szígorú fekvésre ítéltek. Azóta szerencsére semmi gond, de én a te helyedben nem kockáztatnék. Elõfordul egyes embereknek a terhesség alatt többszöri barnázás is, amikor meg kellene jönnie. De az nem ilyenkor van a legelején. Bármilyen féle barnázás intõ jel, amit nem szabad figyelmen kívûl hagyni! Menj az ügyeletre minél hamarabb, én is szombat hajnalban rohantam fel és egyetlen rossz szót sem szóltak!
Szia! Én elmennék az orvoshoz.Mondj el az orvosnak mindent. Sajna, amíg kicsi a terhesség hüvelyi uh-gal nézik meg. Ne aggódj! Én is barnáztam illetve véreztem is a 12. héttõl a 16. hétig, de a terhességem eleje óta szednem kellett a Duphastont(volt egy vetélésem elõtte), majd késõbb (véreztem) még a Rutascorbint is. Áprilisban született a kislányom:) :) :) egészséges és gyönyörû:) Minden jót neked!
Hivd fel szerintem és mondd meg neki, hogy pozitiv a teszted és picit barnázól, és szeretnéd ha megnézne.Nem hiszem hogy elküldene, sõt szerintem kérd meg hogy irjon fel Neked magzatmegtartó gyógyszert.Az ártani nem árt, és ha az elõzõ babád a hormonhiány miatt ment el, akkor tuti segit !Ne félj nem lesz baj:-)22 hetes kismami
Egy egészséges terhesség sosem megy el egy nõgyógyászati vizsgálattól. Ellenkezõ esetben a szex is tiltva lenne egész terhesség alatt. Te nem attól vetéltél el, mert megvizsgáltak, nyilván anélkül is elvetéltél volna. Ha pedig ilyen folyásod van terhesség mellett, mindenképp menj orvoshoz. Nekem egyszer volt ilyen, el kellett vetetnem sajnos.(Gondolom ha nem teszem meg, késõbb magától megy el, vagy mérgezést kapok, vagy nem tudom, de a doki egybõl küretre küldött)
Én is barnáztam. Azonnal orvoshoz mentem, kaptam Utrogestant, amit a 15. hétig kellett szednem. Feküdnöm kellett a 12. hétig. De megérte, a babóka egyre erõsödött. :) Most vagyok 37 hetes. Mellette szedtem C és E vitamint is. Szerintem ilyen esetben különösen fontos, hogy minél elõbb lásson orvos. Gyógyszerrel gond nélkül megmaradhat a baba. (Van, akinek Duphastont írnak fel.)
jó orvos jó géppel nézett engem és 4 hét 1 napos terhességet simán látott HASI UH-val... nekem a 2 terhességem alatt sosem csináltak hüvelyi UH-t, na de ezt orvosa válogatja. Én elmennék orvoshoz, biztos ami biztos. én is barnáztam egyszer 1 napig, majd másnap reggel véreztem. gyorsan doki, kiderült csak bevérzett valami boholynak az alja (még jó hogy nem a lepény) és kaptam Duphaston és most 11 hetes a kisfiunk :)
Szia!Ugyanígy jártam!AZONNAL DOKI!!!!!!Kapsz Utrogestant és feküdnöd kell!És nem lesz baj!Nagyon szurkolok értetek!Üdv:13 heteske
Én a helyedben azért vinném a tesztet. Elég egyet , az utolsót. Nálam sem kérték mikor az ambulanciára mentem, de jobb ha ott van, ki tudja kérik e a gyógyszerírás miatt. De egyébként a hüvely falának vastagságából is tud következtetni a kora terhességre!
elõzõ Mivel az sztk közelebb volt, így elõször oda mentem és ott megállíapították a heamtómát. Majd felhívtam az orvosomat is utána, õ is megnézett a kórházban.
Nekem volt, 7-8 héten kezdõdött, kiderült haematóma okozta. Jobb elmenni orvoshoz, pihennem kelltt 2 hétig és felszívodott. Már 10 hónapos lányom.
utolsó vagyok. szerintem a tesztet nem kell vinned, de ahogy gondolod. Ha azt mondod, hogy pozitív lesz, akkor elhiszi, mert miért hazudnál? És ha elmondod az elõzményeket, hogy volt már egy vetélésed, és most is barnázol, akkor biztos fog felírni gyógyszert! Drukkolok, hogy ne legyen semmi gond!
A kérdező hozzászólása: Nagyon kedvesek vagytok, köszönöm a sok választ, elfogok munka után menni az orvoshoz, vagyis az ügyeletre. Mivel még nincs papírom a terhességrõl, és az UHG sem mutat semmit max megvastagodott méhnyálkahártyát, attól függetlenül még kaphatok gyógyszert? Elvigyem az összes tesztet esetleg? Vagy csinálnak ott is a biztonság kedvéért? Pont haviznom kellene egyébként, egy naptár szerint 4 hetes, és 2 napos a terhesség.
A kérdező hozzászólása: Kicsit megijedtem, de azért nem mentem még dokihoz, mert korai lenne, sztem még semmi nem látszódna, mert még csak 8-9-re nem vártam, elég korai UHG-n látszódna már valami? Vérzésem nincsen, csak kevés barnázás, viszont az orvosomhoz már 1, 5 hónappal elõtte be kell jelentkezni ha menni akarok. :S Heti 1x magánrendel, pont holnap, szerintetek ha odamegyek idõpont nélkül, nem küldenek el? Elég ritkán megyek nõgyógyászhoz évente 1x a rákszûrés miatt, meg sem ismer már a doki.
Azt sem értem, miért vártál eddig... Nekem is így kezdõdött, mensi napjaiban, és pár nap múlva, már késõ volt az Utrogestan, mert leállt tõle a barnázás = VÉRZÉS, de a babám csak 6 hetes koráig fejlõdött. Nem értem, miért gondolják azt ezren ezen az oldalon, hogy a barnázásból olyan hûdekönynen jókimenetelû terhesség lehet. Mert ez 90%-ban nem így van. Azonnal doki!

Mennyire normális jelenség a 7. hétben hogy szúr és mintha folyamatosan keményedne a méhem? Ilyet az első terhességemnek a vége felé tapasztaltam.

Legjobb válasz: szten tágul méhes nyúlnak szalagok, mégis második terhesség már lazább minden...lussz lehet elsõ terhességénél felse tüntek ilyenek

szten tágul méhes nyúlnak szalagok, mégis második terhesség már lazább minden...lussz lehet elsõ terhességénél felse tüntek ilyenek

Kijött az aranyerem. Mennyire normális ez a terhesség alatt?

Sziasztok!26 hetes kismami vagyok és egy kicsit aggódom.

Legjobb válasz: Szia! Az aranyér gyakori a terhesség során és a szülést követõen, majd fokozatosan visszafejlõdik,sõt el is tünhet. Speciális spray-k és kenõcsök használata, jégtömlõ, hideg borogatás alkalmazása segithet. El kell kerülni a székrekedést és az erölködést.

Szia! Az aranyér gyakori a terhesség során és a szülést követõen, majd fokozatosan visszafejlõdik, sõt el is tünhet. Speciális spray-k és kenõcsök használata, jégtömlõ, hideg borogatás alkalmazása segithet. El kell kerülni a székrekedést és az erölködést.
Sajnos kismamáknál ez gyakori jelenség, beszéld meg a dokiddal, melyik kenõcsöt, kúpot ajánlja. Gratula a babához!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm nektek a válaszokat.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!