Találatok a következő kifejezésre: Mennyire normális alatt a (60 db)

Kijött az aranyerem. Mennyire normális ez a terhesség alatt?

Sziasztok!26 hetes kismami vagyok és egy kicsit aggódom.

Legjobb válasz: Szia! Az aranyér gyakori a terhesség során és a szülést követõen, majd fokozatosan visszafejlõdik,sõt el is tünhet. Speciális spray-k és kenõcsök használata, jégtömlõ, hideg borogatás alkalmazása segithet. El kell kerülni a székrekedést és az erölködést.

Szia! Az aranyér gyakori a terhesség során és a szülést követõen, majd fokozatosan visszafejlõdik, sõt el is tünhet. Speciális spray-k és kenõcsök használata, jégtömlõ, hideg borogatás alkalmazása segithet. El kell kerülni a székrekedést és az erölködést.
Sajnos kismamáknál ez gyakori jelenség, beszéld meg a dokiddal, melyik kenõcsöt, kúpot ajánlja. Gratula a babához!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm nektek a válaszokat.

Herevisszér-műtétem volt már több, mint 3 hete. Normális, hogy még mindig fáj? Akinek volt ilyen: mennyi idő alatt jött rendbe, mikor álltak vissza a visszerek? És HOGY KÉNE KIBÍRNOM 6 HETET MAGÖMLÉS NÉLKÜL?

Legjobb válasz: Nem merek magamhoz nyúlni, mert amikor legutóbb megtettem (12 nappal a mûtét után) elkezdett utána fájni a bemetszés környéke, az erek. Az orvos azt mondta, ez normális, de hat hétig ne legyen magömlés. De ezt képtelenség kibírni... Egyébként érdekelne, hogy akinek volt ilyen, az mennyi idõ alatt jött rendbe.

A kérdező hozzászólása: Nem merek magamhoz nyúlni, mert amikor legutóbb megtettem (12 nappal a mûtét után) elkezdett utána fájni a bemetszés környéke, az erek. Az orvos azt mondta, ez normális, de hat hétig ne legyen magömlés. De ezt képtelenség kibírni... Egyébként érdekelne, hogy akinek volt ilyen, az mennyi idõ alatt jött rendbe.
Nekem a mûtét után 6 nappal már éjszakai magömlésem volt és ma 9 nappal utána már nem bírtam remélem nem lesz gáz : \ Tényleg lehetetlen kibírni hiába volt magömlésem, állandóan erekcióm volt ... De az vigasztal , hogy sose volt még ilyen orgazmusom és ennyi spermám
Engem 1 hónapja mûtöttek 17 éves vagyok.. az 5. napon maszturbáltam és néha néha nekem is fáj! Engem is érdekelnének ezek a dolgok amit kérdezel. IGAZ az ereket nem találom olyan duzzadt, kanyargósnak mint volt, sõt nem is türemkednek ki, de énis néha érzek fájdalmat még! Ha gondolod írj privátot és ott is beszélhetünk!
A kérdező hozzászólása: Most megint elkezdett érdekelni, mert tegnap ütés érte a herémet (beugrottam egy medencébe, én hülye), és kicsit még most is érzem... remélem, nem csináltam valami nagy bajt...
Nekem pl 4 honapja volt herevisszer mutetem de meg nem javult semmit az allapotom. Ugyanugy ott vannak a duzzadt erek a hereimben es fajnak is.

Milyen és mennyi a normális folyás a terhesség alatt?

Nekem olyan vizeses van még a mai nap folyamán. 12+5 hkm

Legjobb válasz: Terhesség alatt normális a bõ folyás. Lehet vizes, krémes, nyákos, fehér, sárgás, átlátszó...

Terhesség alatt normális a bõ folyás. Lehet vizes, krémes, nyákos, fehér, sárgás, átlátszó...


Normális, hogy 2 hete császároztak, és még mindíg fáj a sebem, de csak az egyik oldalon, és ott a seb sincs összeforrva úgy mint a másik oldalon. Kinek mennyi idő alatt gyógyult meg?

Legjobb válasz: Szia! Ha úgy érzed hogy gáz van kérdezd meg az orvostól, ha más nem telefonon és megmondja hogy normális-e. Nekem 3 hét alatt múlt a fájdalom. Bár nekem majdnem 20öltésem volt ert nagy volt a babám hozzám képest. 7 hetes baba ancija

Szia! Ha úgy érzed hogy gáz van kérdezd meg az orvostól, ha más nem telefonon és megmondja hogy normális-e. Nekem 3 hét alatt múlt a fájdalom. Bár nekem majdnem 20öltésem volt ert nagy volt a babám hozzám képest. 7 hetes baba ancija
nekem is húzódott az egyik oldalon jó darabig, fõleg amég a varratok bennem voltak, utána lassan elmúlt. De ha úgy érzed nem forrt be rendesen mindenképpen hivd a dokidat.
Szia! Nekem is jobban fájt azon az oldalon ahol a csõ volt. És sokkal vastagabb, pirosabb volt a seb. Nekem még mindig fáj ezen az oldalon pedig már 1 éves lesz a kisfiam. Azért már sokat javult a helyzet. Azt igazán nem értem, hogy nincs úgy összeforrva a seb. Hogyha aggaszt akkor mutasd meg az orvosodnak, lehet hogy érzékeny vagy valamelyik varratra, mert 5 rétegben varrják össze a hasfalat. Legfeljebb a felsõ varratnál van gond. Csak azért írom, mert nekem szétnyílt picit, (beütöttem). Kitisztították és magától összeforrt. A lényeg, hogy a sebet ne kenegesd semmilyen (zsíros) krémmel, hanem hagyd szárazon.Hamarabb gyógyul.

Akár mit eszek akar mennyit, 1 óra alatt a cukorom 4, 5-5 ez normális?

Akár mit eszek a cukrom 1 órán belül 5re megy vissza ez baj? Akár mit és akár mennyit eszek,a vércukrom 1 órán belül 5 vagy ilyen 4,7 körül van ez baj?Mert olyankor álmosnak is érzem magam!Bár pajzsmirigy alulmüködésem van amire most kezdtem hormont szedni,csak most nem tudom,hetek óta figyelem a cukrom és folyton 5 vagy 4 valamennyi 4 alá sosem megy!Baj lehet a cukrommal,hogy ilyen hirtelen vissza áll?

Legjobb válasz: Ez teljesen normális érték, nem kell aggódni.

Ez teljesen normális érték, nem kell aggódni.
Ez teljesen rendben van, jól mûködök a hasnyálmirigyed.

Mennyi idő alatt jön helyre egy zúzódott lábfej? Már két hét eltelt, a fájdalom sokat csökkent, viszont még mindig dagadt, duzzadt. Normális ez?

Legjobb válasz: Nyugi, normális dolog, egy zúzódásnak legalább egy hónap kell, mire egyáltalán elkezd kissé rendbe jönni. De akár jóval több is lehet belõle. Személyes tapasztalat.

Nyugi, normális dolog, egy zúzódásnak legalább egy hónap kell, mire egyáltalán elkezd kissé rendbe jönni. De akár jóval több is lehet belõle. Személyes tapasztalat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!
mennyit fogsz enni?
Persze hogy lehet, fõleg ha valamilyen fogyatékosságod is van, de látom hogy abból nem szenvedsz hiányt, szóval ha dagadt vagy akkor nehogy elkezdj mozogni és diétázni, mert az káros. 12+14, 821*11, 35-285, 9935/2, 12= 45, 3157557 egyébként ennyi nap alatt fogsz lefogyni 10 kilót!

Mennyire normális az, hogy ha beteg vagyok és lázasnak érzem magam (a normális láznak megfelelően fázok aztán melegem van, ugyanúgy tudok izzadni a takaró alatt, stb), akkor nem felfelé emelkedik a testhőmérsékletem, hanem lefelé csökken?

Tehát, ha 35,3, akkor már nagyon lázasnak számítok. Egyébként teljesen normális a testhőmérsékletem,36,5 körül szokott lenni.

Legjobb válasz: Szerintem valamit nem jól mértél!

Szerintem valamit nem jól mértél!
Ez nem láz, hanem hipotermia. http://hu.wikipedia.org/wiki/Hipotermia Szerintem nem normális. Konzultálj orvossal! (Esetleg rossz a hõmérõtök. Digitális?)
A kérdező hozzászólása: A háziorvos nem foglalkozik vele komolyabban, mert csak ha beteg vagyok, akkor van ez, szerencsére ritkán vagyok beteg :) Nem mértem rosszul, több félével mértem, digitálissal is meg a régi hagyományossal is ez a helyzet. Anno kivizsgáltak, hátha pajzsmirigy probléma van a háttérben, de nem.

Szerintetek 7 hónap alatt leadott 30 kiló-nak a megmaradó bőrfelülete az mennyi idő alatt húzódik/feszesedik vissza normálisra? Esetleg vmi jó megoldás? Pl. : infraszauna stb?

Legjobb válasz: A bõr az nem húzódik meg feszesedik vissza! A megoldás csak plasztika lehet, semmilyen kezelés nem fogja feszessé tenni. 30 kiló elég sok ahhoz, hogy "lógós" maradjon a bõr.

A bõr az nem húzódik meg feszesedik vissza! A megoldás csak plasztika lehet, semmilyen kezelés nem fogja feszessé tenni. 30 kiló elég sok ahhoz, hogy "lógós" maradjon a bõr.
30 kiló nagyon sok.A bõr semmiféleképpen nem fog "feszesedni", a szauna kb semmit sem ér ebben az esetben.
Sajnos az elõttem szólóknak igaza van. Csak a plasztika segít, egyébként 35 kiló fogyás felett a TB állja egy jelentõs részét.
A kérdező hozzászólása: Akkor csak az lehet a megoldás ha durván kondizok és akkor kitöltöm az ûrt izommal? Hálistennek nem plötyi de érzem hogy már csak a bõröm a felesleg.
Igen, ha növeled az izmaidat, az vissza fogja feszíteni a bõrt, csak tömegnövelés kell.
speedfittness segithet, most nyilik egy szalon bp-en a batthyany utcában, ahol a tulajdonos is 30-40 kilot adott le és ezzel a modszerrel, ugy néz most ki mint akinek sosem volt feleslege.ezért is nyit õ is egy ilyen termet. a házszámot nem tudom de egy sarki épulet ket sarokra a batthyany tertol a jobb oldalon.

Normális, ha félek, hogy elrontok vagy rosszul csinálok valamit? Mennyi idő alatt lehet belejönni a babázásba?

Eddig mindig talpraesett voltam, de nem sokára megszületik az els? babám, és bevallom, félek. Attól tartok, mi van ha szerencsétlenkedem, vagy rosszul fogom meg, vagy esetlenül tartom szopizáskor és nyeklik a pici a kezemben. Van egy jó gyermekorvos ismer?söm, és van anyukám is, lesz segítség, ill. tanács, de mégis ezeket a dolgokat nekem kell el?bb-utóbb csinálni, nem állhat vki örökké mellettem. Els? babás anyukaként mennyi id? alatt lehet belejönni?

Legjobb válasz: Sokat segít,ha olyan helyen szülsz ahol a babákat legalább nappalra az anya mellet hagyják,egyébként pár nap alatt bele lehet jönni,fõleg ha van aki megmutatja mit hogyan kell csinálni.Attól ne félj,hogy rosszul fogod meg,nem fog eltörni,de azért persze vigyázni kell és persze az ösztönök is azonnal mûködésbe lépnek.Az én anyukám az elsõ babámnál a fürdetésnél volt mindíg jelen egy darabig,és ha volt kérdésem segített,de pár hét múlva már minden ment simán.

Sokat segít, ha olyan helyen szülsz ahol a babákat legalább nappalra az anya mellet hagyják, egyébként pár nap alatt bele lehet jönni, fõleg ha van aki megmutatja mit hogyan kell csinálni.Attól ne félj, hogy rosszul fogod meg, nem fog eltörni, de azért persze vigyázni kell és persze az ösztönök is azonnal mûködésbe lépnek.Az én anyukám az elsõ babámnál a fürdetésnél volt mindíg jelen egy darabig, és ha volt kérdésem segített, de pár hét múlva már minden ment simán.
Nálunk ez úgy volt, hogy hát én sajnos anyukámmal lakom, mert apuka nincs (jobb is, amilyen...), és bár anyukám segít ahol tud, azért mégis az én felelõsségem minden. Nagyon stresszeltem miatta, hogy elrontom a gyereket, meg ilyesmi. De azért belerázódtam. Amíg tartott a gyermekágyas idõszak, addig volt segítségem, egy hétig anyukám otthon maradt segíteni. Így szép fokozatosan belejöttem. De aztán eltelt az egy hét, és akkor már az én dolgom volt a gyerek mellett az egész háztartás is, nyilván valóan, hiszen én lettem a háziasszony, szerintem természetes, hogy az csinálja, aki nem dolgozik. Nekem az elsõ két hónap volt elég nehéz. A babával már elég magabiztos voltam, csak az idõt nem tudtam beosztani, állandó kapkodás volt a napom. De két hónap után nagyon szépen összeszoktunk, és megy minden, mint a karikacsapás. Persze nehézségek adódnak idõrõl idõre, de már nem esem kétségbe. A babával kapcsolatos dolgok miatt meg ne aggódj, nagyon hamar bele fogsz jönni. Azzal nekem egy hét után már nem volt semmi gondom.
Én szülõktõl távol (ez anyósomék esetében azt hiszem inkább szuerencse, mint baj) szültem az elsõ gyermekem.Csak a férjem volt itt segítségnek.Az elsõ 1-2 nap nehéz volt.Aztán szépen lassan belejöttünk.Olyan 1, 5 hete van komolyabb rendszer, hogy nem ordító gyerekkel a karomban kell fõzni, és nem vagyok estére hulla fáradt..No meg a szülésnek is el kellett múlni, gátseb stb.Nem véletlenül gyermekÁGY a gyermekágy. Ha egy tapasztaltabb nõ ott tud állni melletted az elsõ 1-2 napban, akkor sokkal könnyebb lesz, és lesz is idõd pihenni.Nem veszélyes, csak nyugodtan!Ne idegeskedj emiatt, és ne akarj tökéletes anyuka, háziasszony, szeretõ feleség lenni egyszerre.Elég, ha mindenbõl elég jó vagy:)
1-2 hét alatt bele lehet jönni.Fõleg, ha van segítséged.És valóban az ösztönök mûködésbe lépnek!Legalábbis nálam.A kórházban a csecsemõsök is szívesen megmutatják szerintem, hogy hogyan tartsd ügyesen szopizáskor.Nekem a fürdetést is megmutatták.Nyugi, nem fogsz elrontani semmit!
Teljesen természetes, amit érzel. Én sok babát "felneveltem" öcsémet és több unokaöcsémet is, nem féltem a kicsitõl. De más, hogy 24 órában mellettem van, és minden percét nekem kell kitölteni. Teljesen normális, hogy aggódsz, ez annak a jele, hogy mindent jól akarsz csinálni, és jól is fogsz. Rosszat nem tudsz tenni vele. Hogy hogy kell megfogni, hamar megtanulod, a lényeg, hogy a fejét tartsd mindig, és lehetõleg legyen egyenesen a háta ahol csak lehet. Fürdetésnél fogd biztosan, neten sok képet találsz, és a kórházban is szoktak adni ajándékcsomagokat prospektussal, érdemes elolvasgatni, sok hasznos dolog van benne:-)A babának nem tudsz kárt okozni, ettõl ne félj. nekem azt mondták, hogy az 5-6 hét a fellélegezés idõszaka, a lányom 3 hetes, de már sokkal könnyebb, mint mikor hazajöttünk. Ne félj, engem mindig az bíztatott, hogy nálam szerencsétlenebbek is felneveltek gyereket, akkor nekem is menni fog:-) És neked is:-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat és egyben a bíztatásokat! Remélem, hogy hamar összeszokunk mi is! Imádom a gyerkõcöket, keresztfiaim is szinte nálunk nõttek fel, tehát vhol már van tapasztalatom, de az mégis vhogy más volt. Olyan helyen fogok szülni, ahol mellettem lehet a baba; gondolom rendesek lesznek a nõvérek, és segítenek.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!