Találatok a következő kifejezésre: Mennyire normális 7 (21 db)

Mennyire normális, hogy szülés után 7 hónappal, még mindig nagyon érzékeny és fáj az érzéstelenítő helye?

Legjobb válasz: Még mindig fáj? Azért kérdezem( és leszek fordított). Mert nekem 2 hónapja fáj egy injekció helye.És nem tudom, hogy ez mennyire normális. És ha neked elmúlt esetleg kapnál gyógymódot ide meg tudnád-e írni, hogy alakult? Elõre is köszönöm a segítséget! Üdv: "Skywalker"

Még mindig fáj? Azért kérdezem( és leszek fordított). Mert nekem 2 hónapja fáj egy injekció helye.És nem tudom, hogy ez mennyire normális. És ha neked elmúlt esetleg kapnál gyógymódot ide meg tudnád-e írni, hogy alakult? Elõre is köszönöm a segítséget! Üdv: "Skywalker"

Mennyire normális, hogy 7 hónapos fiam szinte egész nap "búg"?

Ha már nincs el egyedül, akkor együtt játszunk, mondókázunk, éneklünk, még is nagyon sokszor van, hogy "búg" mert meglát valamit, amit nem kaphat meg, de érdekli és meg akarja szerezni.Persze megmutatom neki(DVD, kulcs, telefon, virág, akármi)de ki van akadva, ha nem veheti a szájába.... Más babája is csinálja ezt?

Legjobb válasz: Bár nem tudom, mit jelent a búgás, :) de az én kislányom is 7 hós és egy hete nagyon kis akaratos lett. Alig van el magában, elõtte szépen eljátszott. Pl a telefonomat nagyon szereti, de szájába akarja venni, ha elveszem, bevágja a sztárallûrt. Ugyanez a távirányítóval, stb, ami nem neki való :)

Bár nem tudom, mit jelent a búgás, :) de az én kislányom is 7 hós és egy hete nagyon kis akaratos lett. Alig van el magában, elõtte szépen eljátszott. Pl a telefonomat nagyon szereti, de szájába akarja venni, ha elveszem, bevágja a sztárallûrt. Ugyanez a távirányítóval, stb, ami nem neki való :)
A kérdező hozzászólása: jaa a búgás valami ilyesmi hang:hööö-hööö-hööö, bár ezt nehéz leírni:) de minden tetszik neki!A szüleimnél a fellógatott erõs paprika is!Pedig azt még a kezébe sem adhatom.
Nekem is pont ennyi idõs a lányom, és õ is ezt csinálja.Búg, mint egy kis galamb.De õ inkább így: hûûûûû, ûûûû, ûû, hûû. Ne haragudj, hogy a miértre nem tudok válaszolni, de általában akkor csinálja, ha nagyon akar valamit.Volt egy idõszak, amikor akkor csinálta, ha szopizni akart.:) )
Babául ez csak annyit jelent: Hé anya, adod ide, de rögtön! Ezzel a búgással jelzi, hogy azt akkor is, ha fejre állsz kéri:) Lesz ennél cifrább is:) A fiam fejhangon sípolt(most sem nõtte ki, pedig már el is tudná mondani)
A kérdező hozzászólása: akkor megnyugodtam, köszi:) ja és hûûû nálunk is van:) de a hööö van többségben:D Már azt hittem valamit rosszul csinálok, de képtelen vagyok neki annyiféle játékot kitalálni, hogy 5 percenként mindig le legyen foglalva valami mással, újjal....
Elsõ vagyok. Értem már :) a lányom ezt csukott szájjal csinálja :)
A kérdező hozzászólása: na az is jó lehet:D

:) Az lenne a kerdesem hogy 7 napja menstrualok es viszonylag eros de nem annyira, es hogy ez mennyire normalis? 14 eves vagyok es fel eve se menstrualok

Legjobb válasz: Nekem az elején 9 napig is tartott és elég erõs volt.De én ezt úgy tudom,hogy normális.

Nekem az elején 9 napig is tartott és elég erõs volt.De én ezt úgy tudom, hogy normális.
7 nap soknak tûnik fõleg, ha még nem csökken a mennyiség, tehát nem azt látod, hogy már múlóban van. Beszéld meg anyukáddal, Õ tudjon róla!
10 nap után menj orvoshoz ha addig eltart.
Mi a viszonylag erõs. Nekem 14 évesen 2 csomag betét (éjszakai) nem volt elég egy laza ciklusra.. Tehát nálam ez volt a , , normális" bár én elég érett (duci) voltam.

Napi hányszor van széklete 7-8 hós babátoknak? Mennyire normális az, amit az én babám produkál?

Mert az enyémnek kb. 1,5-2 hete 3-4 (!) normális adag és normális állagú széklete van, azon kívül pedig még másik 2-3 olyan kakis pelus, amiben ilyen nyálkás, hasmenés-szer? zöldes kaki van. Egyébként nincs baja, orvosnak mutattam, azt mondta, hogy ráment a nátha a beleire, de hát az már több mint egy hete elmúlt! Szerinte nem kell vele csinálni semmit sem, de engem nagyon zavar, hogy éjszaka is szegénykémet legalább kétszer tisztába kell tenni, mert hallom hogy jön a nagy pukival a kaki is, nem sok, de éppen elég ahhoz, hogy ha nem szedem ki rögtön alóla, akkor vörösre marja a popsiját!

Legjobb válasz: Ez nem normális. Vagyis a kaki mennyisége még elmegy, de az állaga nem. Vegyél normaflor-t és napi 1 ampullát tegyél az innivalójába. Ez nem gyógyszer, segít helyreállítani a bélflórát. Én nagyon szeretem, mindig helyrehozza a családot.

Ez nem normális. Vagyis a kaki mennyisége még elmegy, de az állaga nem. Vegyél normaflor-t és napi 1 ampullát tegyél az innivalójába. Ez nem gyógyszer, segít helyreállítani a bélflórát. Én nagyon szeretem, mindig helyrehozza a családot.
A kérdező hozzászólása: Kérdeztem tegnap a dokinktól, hogy adjak-e neki, de azt mondta, hogy probiotikum van a tápszerben is, amit eszik, ezért fölösleges. De akkor mégis elkezdem neki adni, mert bajt nem csinálok vele, igaz? Egyébként a normál állagú székletet azért gondoltam normálisnak, mert elég nagy mennyiségeket eszik meg naponta ( min. 250gramm, de inkább 300 gr fõzelék, ugyanennyi gyümölcs, plusz tejpép és tápszer).

16 hónapos kislányom 8, 7 kg, mennyire normális ez?

Legjobb válasz: A doki vagy védõnõ nem mondott semmit, mert szerintem elég kis súlyú, az én kislányom 11 hónapos 9,5kg, a védõnõ szerint normális testsúlyú. Rendesen eszik vagy nincs étvágya a kislányodnak?

A doki vagy védõnõ nem mondott semmit, mert szerintem elég kis súlyú, az én kislányom 11 hónapos 9, 5kg, a védõnõ szerint normális testsúlyú. Rendesen eszik vagy nincs étvágya a kislányodnak?
Szerintem egy kicsit kicsi a súlya.A lányom 9 hónaposan volt 8940g 75 cm. Nincs étvágya?
Alkat kérdése is a dolog, ha Ti szülõk is apró termetûek vagytok, akkor nem olyan vészes. Valószínûleg nem túl magas, vékony csontozatú a kislányod. Ha aggódsz, konzultálj a gyerekorvossal, õ esetleg elküldhet egy vérvételre, hogy kiderüljön, nem vashiányos-e.
Szerintem ha egyebkent jol fejlodik, mozgas, stb akkor nincs gond.Vannak ilyen babak. Az en kisfiam 18 honaposan volt 9, 5 kg, de mivel a testverei is ilyen picik voltak valoszinu nalunk ez genetika. Egyebkent a tesok mar nagyok a 14 eves fiam 50 kg tehat megnonek a pici gyerekek is.
Nézõpont kérdése... 12 hónapos fiam 12 kg :) Mi tök átlagosak vagyunk.

Mennyire normális az éhgyomorra mért 6, 6-ös vércukorszint, de étkezés utáni 7, 4-es?

Azzal kezd?dött, hogy ez el?bbi vérvételi vizsgálaton a vércukorszintem 6,5 volt, de a vizeletben nem volt cukor. Egy hét múlva vissza kellett mennem cukorterhelésre, ekkor 6,6 volt, két óra múlva 7,4. Ha jól tudom, étkezés után 7,8-ig normális. Egy nutellás zsömle, egy sós kifli és fél liter szörp volt akkor az "ebédem", de nem tudom, hogy ez mennyire számít. Valószín?leg sokat, egy kiadós vasárnapi ebédhez képest. A háziorvos nem tudott ezzel az egésszel mit kezdeni, azt mondta, nem tudja, miért van. Csak azért szeretnék tanácsot kérni, hátha van/volt ilyene valakinek, és tudna nekem segíteni :) Kicsit félek miatta, hogy cukros legyek, mert a családban nem fordult el? még magas vércukorszint sem...

Legjobb válasz: Teljesen jó.

Teljesen jó.
Ez teljesen jó eredmény, fõleg a terheléses. Mennyi idõs vagy, és mennyi a súlyod? Egyébként én vettem anno ijedtembe vércukormérõt, így aránylag rendszeresen tudom mérni a cukromat. Mellesleg egy ilyen mérés nem mérés, és én semmilyen rendszerre sem tudtam rájönni. Ha este ( éjjel) sok cukrot ettem, akkor reggelre 5, 3 volt a cukrom. Ha meg épp keveset, akkor 6 felett volt.
A kérdező hozzászólása: Akkor jó, megnyugodtam. Köszönöm a megnyugtató válaszokat! :) Egyébként 17 vagyok, lány és kb. 56-57 kg.
Éhgyomri 6, 6os vércukorszint? Néhány (5-6 max) év múlva cukorbeteg leszel ha nem változtatsz az étkezési szokásaidon. Jelenleg inzulinrezisztenciád lehet.

Mennyire normalis az a mai gyerekeknel (kisiskolasok, 7 es 10 ev között), hogy nem köszönnek, ha megerkeznek, köszönöm es kerem nem szerepel nagyon a szokincsben, stb?

Ez manapsag mar altalanos? Ismerös gyerekekröl van szo. Multkor vettem nekik jegkremet, erre a nagyobbik (8 eves) csak annyit mondott, mikor elvette a jegkremet - köszönöm helyett,- hogy maskor masfajtat vegyel, mert ezt nem szeretem annyira. Öszinten megmondva irrital nagyon az ilyen foku neveletlenseg.

Legjobb válasz: Nyilván nem a gyerek nevelte magát ilyenre. Nem lehetnek gyakoriak ezek a szavak otthon. Én fontosnak tartom belenevelni az illedelmességet a gyerekekbe.1,5 éves a fiam, de megköszöni amit kap. Egyébként a férjem 28 vol mikor megismertem. Neki se szerepeltek ezek a szavak a szókincsében. Szerintem ez nem mai probléma hanem nevelési hiba ami mindig is jelen volt.

Nyilván nem a gyerek nevelte magát ilyenre. Nem lehetnek gyakoriak ezek a szavak otthon. Én fontosnak tartom belenevelni az illedelmességet a gyerekekbe.1, 5 éves a fiam, de megköszöni amit kap. Egyébként a férjem 28 vol mikor megismertem. Neki se szerepeltek ezek a szavak a szókincsében. Szerintem ez nem mai probléma hanem nevelési hiba ami mindig is jelen volt.
gyerekként engem is kicsit noszogatni kellett ha kaptam valamit, hogy köszönjem meg. nos, mára egészen jól megtanultam, mert a kortársaimhoz képest kifejezetten jól neveltnek érzem magam, segítek az idõs néniknek leszállni a buszról, köszönök ha bemegyek egy boltba, és ha kapok valamit, akkor megköszönöm. pár éve voltunk egy ismerõsnél, akkor 6 éves volt a kisfia. vittünk neki színes ceruzát meg pár apróságot, és minden felszólítás nélkül az volt az elsõ szava, hogy köszönöm. jólesõ meglepettség fogott el, pedig nem az a klasszik polgári család, egyszerû melósok a szülei, de nagyon jól nevelték a kissrácot, remélem a világ nem fogja elrontani. az tuti, hogy valami jó módszerrel én is belenevelem a gyerekembe, hogy tisztelettudóan viselkedjen az emberekkel. a neveletlenség engem is nagyon irritál...
Sajnos, egyre több az ilyen, õszintén szólva engem is irritál.Még egy gyereknél hagyján(fõleg ha mondjuk öt év alatti)de azért már mikor abban a boltban, ahová tíz éve járunk napi szinten és egyes eladónõknek mai napig derogál fogadni a köszönésemet, az már elég szégyenletes.Nem tudom, egy alap illemet miért nem kell a gyerekeknek tanítani, vagy ha már a szülõ nem úgy nevelte, legalább késõbb(mások jó példáján okulva)venné észre magát.
3: Ez jó, mert sok arról panaszkodik, hogy nem tudják megnevelni a gyerekeket:) Gondolom pénztárosa válogatja.Mint vevõ, engem idegesítenek ezek a dolgok.
Egy kis gyereknél ez még elmegy, az rémisztõbb, hogy felnõttek hogy viselkednek.Bemegyek a boltba, az eladók nem köszönnek, legfeljebb odavakkant egy sziát, , emberek az utcán kitérni nem tudnak, inkább letaposnának.A köszönöm az ma már ritka szó.A legtöbb bunkóság munkahelyi körökben tapasztalható.Nos, milyenek legyenek a gyermekek, ha ilyen felnõttek között mozognak?
2-es. Én direkt nem engedem neki megenni a boltban a még ki sem fizetett dolgot, volt olyan, hogy nyavalygott érte ( míg nem értette a szabályt) és a pénztárosnõ a gyereknek mondta, hogy milyen gonosz anyád van, hogy nem nyithatod ki bent a csokidat...szóval sok a hülye.
Ilyen nevelést kapnak...Nekem ötezerszer elmondták gyerekként, hogy köszönni kell, ha kapok valamit meg kell köszönni, és ha bemegyünk egy boltba nem kell káoszt csinálni és nyavajogni.Azt utálom a legjobban, mikor a kicsi gyerekek hisztiznek ilyen helyeken, és nem bírják megvárni míg odaérnek a pénztárhoz, majszolják már a csokit, meg a kiflit.
A kérdező hozzászólása: ...es Tirpakiaban laktok. :)
A kérdező hozzászólása: Nem magyar a billentyüzetem, ha erre gondolsz. Nem vagyok jol ellatva ekezetekkel. Tudok helyesen irni egyebkent, csak maceras a monitorodba belekarcolni az ekezeteket.:) De nem ez volt a tema. ;)
Kérdezõ, a 15-ös szerintem a 14-esnek válaszolt (és igaza van). :)
A kérdező hozzászólása: Hopp, elnézést!! :)
Aztán mégis érdekes nem robotolunk van tartásunk és jól élünk vásárolgatunk. A semmibõl most kb 300 milliós vagyonunk van. Ha ugy éltem volna ahogy anyám nevelt ugy nyomorognák ahogy õ.
Ugyhogy ez a célravazetö nevelési elv.
Ehhez képest még írni se tudsz. Netán erre vered magad? (: Vagy mitõl vagy jobb másoknál?
Én ugy élek meg ugy nevelem a gyerekeimet hogy mi vagyunk a királyok többiek meg. Szolgálók alattvalók
A kérdező hozzászólása: Jah, es a "Köszönöm" szo kimondasa nem egyenlö azzal, hogy az embernek nincs öntudata!! Jo eg! :D
A kérdező hozzászólása: Akkor valoszinüleg nem lesz tul sok baratja a gyerekeidnek. Mindenkinek jolesik, ha valakinek örömet okoz, ezt altalaban egy köszönömmel ki is lehet fejezni. Erröl szol kb, meg arrol, hogy a gyerek ne Mauglikent eljen a tarsadalomban. :) De ahogy erzed. Es a jegkrem nem a vilag: Nem is csak a jegkremröl van szo... De ugy latom "nem jött at".
En meg ugy nevelem a gyerekeim hogy legyen óntudatok és miért kéne mindent megkószönni? Egy jégkrem nem a világ
Az én szüleim sem nevelték ezt belénk, de viszont a nagyszülõk sokat mondták, hogy tessék köszönteni, megköszönni, stb. De pl. családban ha valaki tüsszent, senki nem mondja, hogy egészségedre. Én ezt iskolában és más társaságban szoktam meg, hogy így illik, ott mondtam is mindig, meg rám is ragadt szerencsére. Nem tetszik, de ez az igazság, anyámék nagyon érdektelenek ilyen témában, gondolom az ismerõs gyerekeknél is ez a helyzet. :S Ha senki nem mutat példát nekik, nem érzik, hogy illetlenséget követnek el.
A kérdező hozzászólása: 4-es az apja es anyja is tud köszönni, azert fura az egesz, csak a gyerekeknek van tul sokminden megengedve. Amugy meg, ha mar kisgyerekkent azt szokjak meg, hogy nem kell mindig köszönni, mit varunk el tölük, ha felnöttek lesznek? Es milyen alapon?
A kérdező hozzászólása: Jomodu a csalad, mindenük megvan, a gyerekek meg szerintem sosem hallottak azt, hogy ezt most nem tudjuk neked megvenni, igy lehet, hogy azt gondoljak, hogy a dolgok, targyak csak ugy vannak, es magatol ertetödik, hogy nekik jar mondjuk - esetemben - a jegkrem... A köszönessel viszont nem tudok mit kezdeni. Nagyon figyelmetlen, önzö gyerekekröl van szo, az az erzesem. De lehet, hogy en nezem ezt tul szigoruan, mert nekem meg nincs gyerekem.
Pont ez a baj, hogy az ilyen GYÖKÉR SELEJTEK, mint a 44%-OS hozzászóló is vállalhatnak gyereket. Dehogy van neked 300 milliós házad, még 30 ezret se láttál soha egyben, kivéve amikor megjött a segély :-D gondolom valami koszos putriban lakó cigány vagy. Nagyon sajnálom a gyerekedet! És a témához visszatérve, igen az én unokaöcsém is 8 éves és se köszönni, se semmi...azért egy iskolás gyerek nehogy már ennyire ne legyen képes. Az én kislányom 1 éves, de biztos hogy illemtudó lesz!

Szerintetek mennyire normális dolog ez? A 29 hetes kimamának 7 hónapos az első gyermeke. Ezek szerint a szülést követő 6 hétben esett teherbe? Gyakori az ilyen?

Legjobb válasz: Hát, ha abban a 6 hétben már megjön a menzesz, akkor lehetséges! Sõt, akkor is elõfordulhat, ha még szoptatsz, és még nem jött meg! Dokim mondta..

Hát, ha abban a 6 hétben már megjön a menzesz, akkor lehetséges! Sõt, akkor is elõfordulhat, ha még szoptatsz, és még nem jött meg! Dokim mondta..
Nálam a tisztulás a 4.hétre befejezõdött, egy héttel késõbb megjött... 3hónap alatt beállt a ciklusom... 18hónap lesz a két gyerkõc között nálunk. De pl ha úgy gondoltuk volna, akkor elviekben lehetett volna nekünk is ennyire kicsi különbség a két kicsi között...
Nekem is van egy ismerõsöm, a 2 gyereke között 10 hónap van. Érdekes volt neki két gyereket pelenkázni, meg ellátni. Nem tervezték, úgy voltak vele, h. még csak akkor szült meg, és úgy sem lehet terhes. Hát de lett.
Ritkán, de elõfordul az ilyen.
Volt egy osztalytarsnom, akinek az occse 9 honappal volt fiatalabb, es allitolag idoben szuletett.
Lányom is ilyen. Ha ennyi, akkor ennyi... :-(
Valami új dolgot tanult meg? Elkezdett mászni vagy felállt? A enyém is csinálta ezt 1 hónapja. Akkorra tökéletesítette a mászótudományát és sehogy sem akart egy percre sem lemaradni semmirõl. Ahogy lefektettem, már fordult is és mászott, állt fel.. Vele is hiába mentem sétálni, ott sem aludt, néha elbóbiskolt, de ahogy megpróbáltam elfektetni, azonnal felébredt. Szerencsére 1-2 hét alatt javult a helyzet, már nem olyan újdonság, hogy mennyi mindent tud, így mostmár tûrhetõ a helyzet, délelõtt alszik 1/2-3/4 órát, délután 1-1, 5 órát, ez néha többre néha kevesebbre sikerül.. Megpróbálhatod, hogy besötétítesz a szobában, halk zenét vagy monoton zajt csinálsz, esetleg simogatod, míg el nem alszik..lehet, hogy bejön valamelyik.

Mennyire normális jelenség a 7. hétben hogy szúr és mintha folyamatosan keményedne a méhem? Ilyet az első terhességemnek a vége felé tapasztaltam.

Legjobb válasz: szten tágul méhes nyúlnak szalagok, mégis második terhesség már lazább minden...lussz lehet elsõ terhességénél felse tüntek ilyenek

szten tágul méhes nyúlnak szalagok, mégis második terhesség már lazább minden...lussz lehet elsõ terhességénél felse tüntek ilyenek

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!