Találatok a következő kifejezésre: Mennyire normális, 1 hónapos (6 db)

Mennyire normális hogy egy 9.5 hónapos baba napközben 1 max 2 órát alszik és közben is legalább3szor felébred? Ez megy már legalább két hónapja

Legjobb válasz: Üdv a klubban! Kislányom napközben nagyon rossz alvó volt, örültem ha 1 órát aludt, de ez általában inkább 40-45 perc volt. Amióta jár (nem botorkálva, hanem rendesen) kb 13 hónapos kora óta most már inkább 1-2 órát alszik, de nyöszörögve, fel-fel ébredve. Alvás specialistával beszéltem errõl, azt mondta, ne aggódjak a gyerek teljesen rendben van így...

Üdv a klubban! Kislányom napközben nagyon rossz alvó volt, örültem ha 1 órát aludt, de ez általában inkább 40-45 perc volt. Amióta jár (nem botorkálva, hanem rendesen) kb 13 hónapos kora óta most már inkább 1-2 órát alszik, de nyöszörögve, fel-fel ébredve. Alvás specialistával beszéltem errõl, azt mondta, ne aggódjak a gyerek teljesen rendben van így...

Egy 1 hónapos kisbabánál mennyi a normális súlygyarapodás? Attól félek az enyém nem fejlődik rendesen. Nem is eszik valami sokat, pedig kap rendesen.

3800-al született, 3650-el hoztuk haza, most 1 hónapos és 4500 gramm. Sajna csak 2 hétig szopott, 3. hétt?l kapott mellé tápszert, mert minden szopizás után sírt, nem lakott jól. Már egy hete csak tápszert kap. Napi 6-7 alkalommal eszik, egyszerre max 80-100 ml-ert eszik meg, de van hogy csak 70-et. Ez aggaszt, mert így naponta csak 450 mili kb amennyit összességében megeszik. neki már nem többet kellene?

Legjobb válasz: Dehogyis. Még csak 1 hónapos. Nagyon jó, amennyit eszik. Mellesleg nem minden babának egyforma az étvágya. Ha õ ennyivel jóllakik és nem marad éhes, akkor minden rendben. 1 hónap alatt 850gr-ot hízott. Hova kellene ennél több? :)

Dehogyis. Még csak 1 hónapos. Nagyon jó, amennyit eszik. Mellesleg nem minden babának egyforma az étvágya. Ha õ ennyivel jóllakik és nem marad éhes, akkor minden rendben. 1 hónap alatt 850gr-ot hízott. Hova kellene ennél több? :)
Viccelsz? majdnem egy kilót hízott, nagyon ügyesek vagytok. neki elég ennyi. sose nézd, hogy mennyit eszik, ha szépn fejlõdik, és elégedett. lazíts, ne aggódj, az én babám még ennél is kevesebbet evett.
A kérdező hozzászólása: Hát köszi a válaszokat, végre kicsit megnyugodtam. Az idióta védõnõnk szerint picike, meg ráadásul cseszeget hogy már nem szoptatom. Szerintem azért nincs már tejem sem mert mikor még volt, csak kevés és kellett már tápszer is, már akkor leoltotta a fejem, hogy a babának CSAK az anyataj jó még ilyen picikorban és csak végsõsoron tápszer, tök ideg voltam fejtem egy hétig a végén már semmi nem jött, folyton mértem a babát, ááá katasztrófa volt az egész, furdalt a lelkiismeret hogy éhes. A napokban megyünk a gyerekorvoshoz remélem õ normálisabb lesz. Amúgy utálom hogy tápszert kell adnom, mindig frissen csinálni, éjszaka, hajnalban is. De ez van. A lényeg hogy gyarapodjon rendesen, de ezek szerint akkor jól fejlõdik?
Gyönyörûen gyarapodik a pici babád, ne aggódj.Én kislányom 3850 grammal született, kórházból 3680 grammal hoztuk ki.Egy hónaposan 4050 g volt, másodikban 5460, most pedig 6270. Sajnos most már tápszert eszik és napjában csak egyszer szopizik.Alkalmanként 150 milit eszik meg. A tápszer miatt ne aggódj/bár elõször én is ezt tettem/de több anyuka akinek több gyereke is van mondta, hogy õk is tápszerezték a babát és egészséges a gyermekük.Már annyira odafigyelnek mibõl készülnek és tele vannak vitaminnal ezek is.Persze az anyatej a legegészségesebb de ha nincs azért van annyi féle fajta tápszer, hogy pótoljuk ezzel az anyatejet.
Havi 400 gr a minimum hízás, ami ajánlott. Szóval ti bõven hozzátok. A fiammal én is kínlódtam, mert szoptattam ugyan, de nagyon béna volt. Volt, hogy csak 20-30 gr-ot szopott. De kb. 600 gr-ot hízott egy hónapban, ami a védõnõ szerint jó volt. Ha 80-100 ml-t iszik az jó, a fiam max. 60 gr-ot evett egy alkalommal ennyi idõsen. De nem egyformák a babák, mert a lányom meg már 200-at. Igaz úgy is nézett ki, mint egy szumó bírkozó.

1 hónapos a kisfiam, eszik elég rendesen, van is kaki mindig. Talán túl sokszor. Mennyire normális, hogy gyakorlatilag minden alkalommal kakis a pelus, nem is kicsit?

Minden etetésre 2 pelenkázás jut, el?tte és valamivel utána, szinte mindig termel valamit.

Legjobb válasz: Teljesen normalis. Azt jelzi, hogy jol eszik a baba, ne aggodj miatta. Az en kisfiam 4,5 honapos, es meg mindig naponta 3-4 kakis pelus van.

Teljesen normalis. Azt jelzi, hogy jol eszik a baba, ne aggodj miatta. Az en kisfiam 4, 5 honapos, es meg mindig naponta 3-4 kakis pelus van.
Igen, ennyi idõsen nálunk is szinte minden pelusban volt kaki.
A kérdező hozzászólása: Ja, és még annyi hozzá, hogy nagyon sokat pukizik.
az én babám is minden etetésnél telerakta a pelenkát ilyen idõs korában, 8-10x is cseréltem néha most 3 hós és beállt neki, hogy 3-4-5x van egy nap kakis pelus és 1-2 pisis
A kérdező hozzászólása: Nagyon kösz :) kicsit megnyugodtam. olyan gyorsan átmegy rajta a kajcsi. igaz tudom, hogy nincs ami megfogja, de hát mégis.

Mennyi remegés normális egy 1 hónapos babánál?

Voltunk státuszvizsgálaton, minden oké, kérdeztem, hogy baj-e, hogy beremegteti naponta többször is a lábát, f?leg ha betámasztom a kezemmel pl a pelenkázón, és ? tolja ki, remeg neki. Azt mondta a doki, normális, de az els? babámnál nem volt ilyen és furcsállom. Másnak is remeg a babája?

Legjobb válasz: igen,3 nap kórházba is voltunk vele,csináltak agyi uh-t,vérképet stb.. hála az égnek semmi agyi baja nem volt,mint utolag kiderült hugyuti fertõzése volt és az okozta Amugy bizonyos foku természetes,mivel a babák idegrendszere nem elég fejlett, ne aggodj

igen, 3 nap kórházba is voltunk vele, csináltak agyi uh-t, vérképet stb.. hála az égnek semmi agyi baja nem volt, mint utolag kiderült hugyuti fertõzése volt és az okozta Amugy bizonyos foku természetes, mivel a babák idegrendszere nem elég fejlett, ne aggodj
Igen !Nekünk is volt és nagyon meg voltam ijedve, rohantam vele a dokihoz, de tényleg nem lett baja, csak fejletlen még az idegrendszere.
Én már akkor aggódtam ezen amikor terhes voltam. Olyan volt, mintha valami epilepsziás nagyrohama lenne, úgy 5 másodpercig remegtette valamilyét. Aztán mikor megszületett láttam, hogy tényleg idõnként remeg neki a lába. De mostmár 8 és fél hetes, az utóbbi hetekben nem láttam.

Mennyi az 1-2 hónapos a babák átlag súlygyarapodása heti szinten? Hány dkg hízás a normális?

Legjobb válasz: A könyvek szerint 10-15deka.Az én lányom minden héten 30-at hízott

A könyvek szerint 10-15deka.Az én lányom minden héten 30-at hízott
Nekünk az elsõ hónapban napi 50gr volt, 2. hónaptól kezdve kicsit csökkent 20-40gr naponta
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, megnyugodtam... Az én picúrom, most 2 hét alatt 50 dkg-ot hízott, akkor ez nem sok.(Így most 3550 gramm, nem egészen 5 hetes) Amúgy is kisebb volt a súlya, meg az elsõ 2 hétben nem nagyon gyarapodott, mert kevés volt a tejem. Köszi mégegyszer is!

Mennyire normális, hogy 1 hónapos babám húzza a saját haját, majd sír, mert fájneki?

Legjobb válasz: NÁLUNK IS PONT UGYANEZ VOLT A HELYZET.MI ÚGY OLDOTTUK MEG,HOGY EGYSZERÛEN LEVÁGTUK NEKI A HAJÁT EGY HAJNYÍRÓVAL.AZÓTA VÁGJUK RENDSZERESEN MERT AMINT MEGNÕ NEKI AZONNAL ELKEZDI TÉPNI.HA NEM TESZEL ELLENE SAJNOS EZ ROSSZ SZOKÁSSÁ IS VÁLHAT NÁLA.

NÁLUNK IS PONT UGYANEZ VOLT A HELYZET.MI ÚGY OLDOTTUK MEG, HOGY EGYSZERÛEN LEVÁGTUK NEKI A HAJÁT EGY HAJNYÍRÓVAL.AZÓTA VÁGJUK RENDSZERESEN MERT AMINT MEGNÕ NEKI AZONNAL ELKEZDI TÉPNI.HA NEM TESZEL ELLENE SAJNOS EZ ROSSZ SZOKÁSSÁ IS VÁLHAT NÁLA.
Szóltam már egyszer, hogy szedd ki a Caps Lock-ot, mert bitangul idegesítõ!
Szia! Teljesen normális ebben a korban. Nem tudják még koordinálni a mozdulataikat, és amikor a kis fejéhez ér, "bekapcsolnak" a reflexek és "rámarkol" a hajacskájára, amit aztán szintén nem tud tudatosan elengedni, így a próbálkozásaival jól meghúzza magának, ami persze fáj neki. Ne aggódj emiatt, hétrõl hétre tudatosabbá válnak, egyre jobban tudja majd befolyásolni a mozdulatait és így ez is egy csapásra meg fog szûnni. Addig meg próbáld kifejteni a kezébõl a haját, esetleg ha nincs túl meleg nálatok egy nagyon vékony kis-sapkát adni rá. Kitartás!
A kérdező hozzászólása: Köszi, hogy ennyi idõt szántál rám/ránk:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!