Találatok a következő kifejezésre: Mennyire nehéz letenni (12 db)

Speed/spuri/gyors és más amfetaminszármazékok. Milyen hamar és mennyire lehet rászokni? Mennyire nehéz letenni?

Legjobb válasz: én fiatal koromban kipróbáltam. Szerintem amfetaminra nem nagyon lehet úgy rászokni mert a keményebb drogokra. Lelki függõsége van maximum. Testi tüneteni nincsenek a függõségnek. Nem véletlen a könnyû drogok közé tartozik. Az már más tészta hogy a világnézetet,gondolkodásmódot totálisan megváltoztatja. Én nem bántam meg hogy kipróbáltam de pozitívuma sem volt. Szerintem egyébként a napi füvezés sokkal rosszabb mintha valaki néha spurizik. Tudom,hogy le fogtok pontozni,de csak a tapasztalataimat írtam le.

én fiatal koromban kipróbáltam. Szerintem amfetaminra nem nagyon lehet úgy rászokni mert a keményebb drogokra. Lelki függõsége van maximum. Testi tüneteni nincsenek a függõségnek. Nem véletlen a könnyû drogok közé tartozik. Az már más tészta hogy a világnézetet, gondolkodásmódot totálisan megváltoztatja. Én nem bántam meg hogy kipróbáltam de pozitívuma sem volt. Szerintem egyébként a napi füvezés sokkal rosszabb mintha valaki néha spurizik. Tudom, hogy le fogtok pontozni, de csak a tapasztalataimat írtam le.
én egyszer probáltam 2 éve azóta nem csináltam, nagyon megundorodsz tõle mikor már jösz le róla és még ébren vagy 3.napja ez tipikusan olyan drog hogy ha kipróbálod és jó anyagot kaptál legalább 2 hónapig felé se nézel
Ez jól hangzik, kedves elõttem szóló, csak sajnos nem így van. Bizony speed miatt is kerültek már bõven elvonóra és fizikai függõséget is okoz! A nikotin és heroin hasonlata stimmel.
Az amfetaminszármazékok bizonyos típusa már a keménydrog kategóriába tartozik. (pl speed)
Ebben a kérdésben senki sem fog neked segíteni!!! Legtöbbre ha bejön azonnal!!! Cigi sem jó elsõre senkinek......mégis. Aztán idõvel csak azon leszel hogy minél több pénzed legyen ezekre......
Még a cigirõl se tudnak sokan leszokni nemhogy a drogról
Aki azt mondogatja hogy "nem vagyok függõ, bármikor leteszem" az már tuti hogy függõ
amfetaminoknál kialakulhat fizikai függõség is, azonban nem kimondottan gyorsan. azt nem lehet megmondani hogy mennyi idõ alatt, sokmindentõl függ (egyéni, szervezet, használat sûrûséége, anyag minõsége stb) de nem azok közé a drogok közé tartozik ami egy hazsnálat utén kemény fizikai függõséget okoz. pszichikai, az más, de az inkább a nyugtató hatású és a hallucinogénekree jellemzõ. azért csak óvatosan, mert persze kialakulhat.
A kérdező hozzászólása: félreérted nem én akarom csinálni. megismerkedtem valakivel akinek ez a problémája, és nemtudom mennyi esély van egy normális kapcsolatra, azt mondja nem függõ le tudja tenni, de elég régóta csinálja, ezért érdekelne mennyi idõ után alakul ki függõség és ez mennyire durva függõség, illetve mennyire nehéz letenni.
Imádom ezeket a mentegetõzõ dohányosokat. A nikotin kialakít függõséget persze, de nem akkorát mint a heroin. Azt se tudjátok mirõl beszéltek. A heroin szellemi függõsége brutális. Ha függõ vagy és elvonásod van, bárkit megölnél az anyagért, a saját anyádat is. A heroin az életed egyetlen célja, értelme. Semmi másra nem tudsz gondolni. Ez a különbség! Ha cigarettafüggõ vagy ideges leszel meg kattogsz meg ingerlékeny vagy. Ha herkás, anyád eladnád, életed célja hogy újra belõdd magad, és semmi túlzás nincs ebben elhihetitek! Nagymamám egyik napról a másikra leszokott, 10 éve dohányzott napi egy dobozt szívott el, annyi volt a trükk hogy étcsokit evett helyette. Aki meg egyáltalán valahogy leszokik a heroinról nem tud magával mit kezdeni, mivel semmi más nem jelent már számára örömöt csak a heroin. Ezért szoknak vissza, és ezért nem lehet igazán soha leszokni róla. Tudjátok már mit beszéltek kérem...

Esti OKJ-n az első szakma ingyenes? Mennyire nehéz letenni?

Központi fűtés szerelő és hegesztő szakmát szeretnék. Estin szeretném kitanulni, mert már undorodom bejárni iskolába. Nem is tudok így a tanulnivalóra koncentrálni, valamint egy olyan suliba vagyok ahol kb semmi anyag nincs, hogy tudjunk valamit csinálni, és a tanárok is bunkók. Már nagyon el akarok menni, és inkább elmennék melózni valahova addig amíg nem nem lesz az egyik szakma legalább és tudja abba dolgozni. Ingyenes az első szakma esti OKJ? Valamint nehéz-e lerakni munka mellett? Érettségim már megvan, de akarok szakmát is, de nem ilyen körülmények között, hogy semmi anyag nincs...

Legjobb válasz: 22 éves korig ingyenes az elsõ okj. Legalábbis pár éve még az volt.

22 éves korig ingyenes az elsõ okj. Legalábbis pár éve még az volt.
A kérdező hozzászólása: Úgy hallottam, hogy estin akár 30 évesen is el lehet menni és az elsõ szakma ingyenes. Vagy tévedek?
Iskolarendszerûben mindenképpen, felnõtképzésben meg az adott intézménytõl függ.


Mennyire nehéz letenni 95 %-os emelt szintű történelem illetve német érettségit?

A BCE nemzetközi gazdálkodás szakára szeretnék jelentkezni jövőre, de a pontszám eléggé magas(tavaly 463).A történelem, és német emelt szintű érettségieim duplázását fogom választani, de ahhoz kb 95%-osnak kell lenniük.Törtiből faktos vagyok, a gimibe meg német kéttannyelvű osztályba járok, így a földrajzt, a matekot, a civillizációt és a biológiát is tanultam/tanulom németül. Nagyon jó a memóriám, pár perc alatt akár egy oldalt is megtudok tanulni, ezzel szemben a logikám már nem annyira.Azért félek, mert azt mondják, hogy az érettségi nem a "magolósoknak" kedvez.Nem vagyok magolós, de tény, hogy a gyakorlati dolgok kevésbé mennek mint az elméleti... Szerintetek lehetséges?

Mennyire nehéz egy alapfokú, illetve felsőfokú nyelvvizsgát letenni? (angol)

Legjobb válasz: Ne haragudj, de ez a kérdés elég buta, vagy csak nem tudod rendesen kifejezni magad. Nyilván az alapszint nem olyan nehéz, a felsõfokú meg nehéz, aztán ott a középszint, az olyan közepes:D Mellé ez igen relatíve, hogy melyik helyre mész, és milyen az angol tudásod.

Ne haragudj, de ez a kérdés elég buta, vagy csak nem tudod rendesen kifejezni magad. Nyilván az alapszint nem olyan nehéz, a felsõfokú meg nehéz, aztán ott a középszint, az olyan közepes:D Mellé ez igen relatíve, hogy melyik helyre mész, és milyen az angol tudásod.
Könnyû volt (Rigó utcai felsõ + Cambridge Proficiency), de ez nagyon relatív... Úgy értem, ha nagyon rá vagy kattanva egy nyelvre, h mondjuk szó szerint azon a nyelven álmodsz, gondolkodsz, akkor könnyen és hamar el lehet jutni egy felsõfokúig is; de nyilván van, aki egy alapfokút is megszenved...
Töltsd ki a magyar felsõfokú próbát(külföldieknek), pl. ECL-t asszem megcsináltam és akkor érzékelhetõ a dolog. Az a ciki, ha anyanyelvedbõl sem mész át. Sok tekintetben a magasabb szint sokmindenben egyszerûbb. Felsõfokúnál a szövegértésben több nemzetközi szakkifejezés is elõfordul, ami sokszor sokmindent elárul.
Kb 20-30x nehezebb a felsõfokú mint az alap.

Ha most megyek számviteli szakügyintéző képzésre, akkor két év múlva mennyire lenne nehéz letennem a közgazdasági alapismeretek érettségit? Közép vagy emelt szinten? Mennyit kéne hozzátanulnom?

Legjobb válasz: "Közgazdasági alapismeretek" tantárgyból többféle van, például elméleti gazdaságtan, üzleti gazdaságtan stb. Szerintem középszinten esetleg fel lehet rá készülni egyénileg, viszont az emelt szinthez mindenképpen segítséget kell kérned.

"Közgazdasági alapismeretek" tantárgyból többféle van, például elméleti gazdaságtan, üzleti gazdaságtan stb. Szerintem középszinten esetleg fel lehet rá készülni egyénileg, viszont az emelt szinthez mindenképpen segítséget kell kérned.
Mondjuk azt is megmondhatnád, hogy melyik képzésre gondolsz...
TDK, demostrálás, 2-3 nyelvvizsga, stb.
*demonstrálás
2, legalább 90% os emelt érettségi, nyelvvizsgák, , Versenyek, sporteredmények.
Utolsó: itt doktori képzésrõl van szó.
Doktorin a kutyát sem érdekli, hogyan érettségiztél. Az ötös diploma gyakorlatilag minimum. Tudományos munkát kell felmutatni, részt venni különféle oktatási tevékenységekben, gyakorlatokat, terepgyakorlatokat tartani, TDK-t, OTDK-t csinálni. Egyébként nem könnyû bekerülni, mert nagyon kevés ember jut be.
Már az elejétõl mozgolódni kell, alapszakon is. TDK, szakmai gyakorlatok és persze jó tanulmányi eredmény. Ehhez elég erõs elhivatottság kell, nem csak szorgalom.

Hol kell letenni a tetováláshoz szüséges higéniai ismeretek vizsgát? Mennyire nehéz? Miből lehet rá tanulni?

Legjobb válasz: Helyi ANTSZ-nel (vagy tudomisen epp minek hivjak) tudsz steril vizsgat tenni, ott mondjak meg, hogy mibol kell beszamolnod. Ez helyszinenket valtozo.

Helyi ANTSZ-nel (vagy tudomisen epp minek hivjak) tudsz steril vizsgat tenni, ott mondjak meg, hogy mibol kell beszamolnod. Ez helyszinenket valtozo.
A kérdező hozzászólása: van errõl valami anyag fenn a neten?

Üdv, szeretném majd felvenni PTE-n a német minort, de nem tudom, hogy milyen szinten kell tudni a nyelvet, nincs nyelvvizsgám még, csak most készülök letenni a középfokút. Ha jól tudom szóbeli elbeszélgetés van, mennyire nehéz?

Legjobb válasz: Hát rosszul tudod. Ugyan azok a felvételi követelmények, mint minden más nyelvi szakra. Egy emelt szintû érettségi az adott nyelvbõl, Te esetedben németbõl. Ez kb egy középfokú nyelvvizsgának felel meg, azért annál mondjuk egy picit nehezebb. Legalább 4-es eredményre meg kell írnod.

Hát rosszul tudod. Ugyan azok a felvételi követelmények, mint minden más nyelvi szakra. Egy emelt szintû érettségi az adott nyelvbõl, Te esetedben németbõl. Ez kb egy középfokú nyelvvizsgának felel meg, azért annál mondjuk egy picit nehezebb. Legalább 4-es eredményre meg kell írnod.
A kérdező hozzászólása: Oké, köszönöm!
1. válaszoló, ez hülyeség!! Felvételi elbeszélgetés van, a PTE-BTK honlapján írták így! Angolra meg még néhányra valóban érettségi kell, némethez viszont nem! Az jó kérdés, hogy mennyire kell tudni... :S

3 hónap alatt meg lehet szerezni egy B kategóriás jogosítványt? Mennyire nehéz ezt letenni?

21/L

Legjobb válasz: Szia! Elvileg igen, ha úgy számítod, minden elsõre sikerül, akkor 3-4 hónap alatt sikerülhet. Én decemberben csináltam az elsõsegélyt, most vagyok az elmélti résznél, két hét múlva vizsgázok, márciusban jön a vezetés, és remélem húsvétra már lesz jogsim. Én a KRESZ-tõl tartottam és az elsõsegélytõl, de meglepett engem is, hogy jól ment/megy. 21/N

Szia! Elvileg igen, ha úgy számítod, minden elsõre sikerül, akkor 3-4 hónap alatt sikerülhet. Én decemberben csináltam az elsõsegélyt, most vagyok az elmélti résznél, két hét múlva vizsgázok, márciusban jön a vezetés, és remélem húsvétra már lesz jogsim. Én a KRESZ-tõl tartottam és az elsõsegélytõl, de meglepett engem is, hogy jól ment/megy. 21/N
Meglehet csinálni. Barátomnak 2, 5 hónap alatt meglett. Minden sikerült neki elsõre.
Jogsit 3-4 hónap alatt le lehet tenni, de miután megvan vezetni is meg kell tanulni, rutint kell szerezni ami több évig eltart
Ha van elég zséd akkor 2 hónap alatt megvan. Nekem többszörösen húzódott el, mert augusztusban kezdtem amikor nem volt eü oktatás. Valamint 3 hétig állt a forgalmi vizsgám ideje is, és így lett 3 hónapnál valamivel több.
Mennyire nehéz? Attól függ: - mennyit tanulsz rá elõre. Ha a kresz-t mondjuk elõre megtanulod, akkor ott már könnyebb lesz - milyen érzéked van - mennyi szabad idõd van vezetgetni meg tanulgatni - ha fel akarod pörgetni a dolgot, az elsõsegélyt már akár elõtte is megcsinálhatod, akkor legalább már 1 vizsgával kevesebb - függ a sulitól is: hány tanárral dolgoznak, azok mennyire érnek rá - többi tanulótól: ha mindenki ügyes és elsõre megvannak a vizsgák, a tanárnak több ideje marad, ha sokan buknak sokszor, akkor a tanár is jobban le van foglalva - hányan jelentkeznek arra a kurzusra amire te is, stb...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!