Találatok a következő kifejezésre: Mennyire nehéz az (686 db)

Mennyire nehéz az angol alapfokú nyelvvizsgát?

Origót szeretném megpróbálni. Mindkét részét. A szóbelit is és az írásbelit is.

Legjobb válasz: Mi a kérdés? :) Mennyire nehéz az angol alapfokú nyelvvizsgát teljesíteni? Ez erõsen függ attól, hogy milyen nyelvi szinten állsz, és mennyire készülsz rá. Ettõl konkrétabb választ ezek hiányában elég nehéz adni. Ami biztos, tuti nem szívóznak annyira az emberrel mint középfokún és felsõfokún.

Mi a kérdés? :) Mennyire nehéz az angol alapfokú nyelvvizsgát teljesíteni? Ez erõsen függ attól, hogy milyen nyelvi szinten állsz, és mennyire készülsz rá. Ettõl konkrétabb választ ezek hiányában elég nehéz adni. Ami biztos, tuti nem szívóznak annyira az emberrel mint középfokún és felsõfokún.
A kérdező hozzászólása: Ez volt a kérdés, köszi a választ.

Mennyire nehéz az orvosi egyetem?

Sziasztok! Szeretnék orvosi egyetemre menni Debrencenbe, de még van 2 évem középsulin. Csak anynit szeretnék tudni, hogy mennyire nehéz az orvosi egyetem? Jó lenne ha valaki olyan válaszolna, aki Debrecenbe jár orvosira. El?re is köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: Felesleges volt belekötnöd, mert tényleg nem fizetik meg az orvosokat itthon. És igen, én orvosira járok. Szerintem eléggé emberfüggõ, hogy mennyire nehéz. Van, akinek könnyen megy, valaki pedig rengeteget szenved vele.

Felesleges volt belekötnöd, mert tényleg nem fizetik meg az orvosokat itthon. És igen, én orvosira járok. Szerintem eléggé emberfüggõ, hogy mennyire nehéz. Van, akinek könnyen megy, valaki pedig rengeteget szenved vele.
Emberfüggõ. Édesapám villamosmérnök, én orvosnak készülök. Édesapám soha nem tudná megtanulni a mikrobiológiát, én viszont két csatlakozót nem tudok összerakni. Ettõl függetlenül természetesen a nehezebb szakok közé sorolják és nem véletlenül. Érted vagy sem, tanulni sokat kell. Lesznek elkeseredett perceid, lesz mikor úgy érzed, te ezt végig csinálni nem tudod, de mindig legyen az a gondolat a fejedben, hogy más is meg tudta csinálni. Mert meg lehet, csak szorgalom, idõ és kitartás kell. Meg ahogy egy másik válaszoló is írta, a szerencse sem árt. Az egyik legfontosabb dolog, hogy légy elhivatott. Ne csak azért menj oda, mert egy orvos jól keres, hanem azért, mert ezt akarod csinálni. Egy korábbi válaszoló megjegyzését annyiban kijavítanám, hogy a rezidensek jelenlegi fizetése valóban a béka s$gge alatt sincs, de a legtöbb szakorvos (pláne a sebészek) nagyon jól keresnek. Bár én külföldre megyek, mint sokan mások is.
Mennyire nehéz, mennyire nehéz... Ezt nem lehet megválaszolni, mindenkinek más a nehéz. Én elõtte jártam a mûszakira is, utána mentem orvosnak. Nem mondanám nehezebbnek egyiket a másiktól, szimplán csak teljesen más. Tanulni is másképp kell.
Van nagyon sok ilyen kérdés. Az orvos embereket fog gyógyítani, emberi életek fognak múlni rajta. Szóval mi a kérdés? Igen, PERSZE, hogy nehéz. Mindegyik egyetemen nehéz orvosnak tanulni, kivétel nélkül. Okosnak, szorgalmasnak, kitartónak, talpraesettnek kell lenni. Ha ezek megvannak, el lehet végezni, de nem könnyû, és a szerencse sem árt.
Nagyon. És itthon nem fizetik meg állítólag az orvosokat.
"Nagyon. És itthon nem fizetik meg állítólag az orvosokat." Állítólag -> tehát nem vagy képben, akkor minek írsz butaságokat. "Nagyon". Jártál már oda valaha?
A kérdező hozzászólása: Sziasztok újra.. :) Nos köszönöm szépen a válaszokat.. Utolsó kommentelõ.. én 110%-osan elszánt vagyok.. tudom hogy mit akarok, és végig is szeretném vinni, persze az még messze van, higy odáig eljussak.. bár van még egy probléma amivel talán nemnagy esélyeim lennének az egyetemen.. pld hogy szakközépbe járok, nem pedig gimibe.. bár ez nemtudom hogy mennyire befolyásolhatja a felvételit az orvosin.. Még 1x köszi mindenkinek a válaszokat.. :) )
Ha van biológia és kémia/fizika fakt, ahol megmondják neked ill. elmagyarázzák, mit kell tudnod, és segítenek a gyakorlásban, akkor semennyire. Ezek nélkül is lehet, de azért ezekkel mérföldekkel könnyebb.
"legtöbb szakorvos (pláne a sebészek) nagyon jól keresnek. Bár én külföldre megyek, mint sokan mások is." hát k4rvára nem keres a legtöbb szakorvos jól , bármennyire is hiszi azt a sok irigy bar-0m.
A szakorvosok jol keresnek, de csak az orszag atlagfizetesehez viszonyitva lehet mondani, viszont mas orszagokkal osszehasonlitva semmikeppen sem..

Mennyire nehéz az ápolói vagy a szülésznői képzés az egyetemen?

A Semmelweis Egyetemre jelentkeztem levelez?re és érdekelne, hogy milyen tantárgyak vannak és vajon lehet-e ezt család, gyerekek és munka mellett csinálni?

Legjobb válasz: Mindkét képzés csak annak nehéz, aki nem akar tanulni! Ha megérted az egészségügyi alapozó tárgyak logikáját, vagyis inkább, ha ráérzel az élettanra és anatómiára, akkor már könnyû dolgod van. De azért ne érts félre a felsõoktatás nem gyerekjáték, hiszen a tudásodon életek múlhatnak!!! Egyébként mindkettõ életre szóló hivatás és bár nehéz szakmák mind fizikailag, mind érzelmileg, nagyon sok pluszt adnak. Ha jó helyen akarod tanulni, gyere a PTE egészségtudományi Karára. Részletes infókat itt találsz: http://felvetelizoknek.etk.pte.hu/menu/30

Mindkét képzés csak annak nehéz, aki nem akar tanulni! Ha megérted az egészségügyi alapozó tárgyak logikáját, vagyis inkább, ha ráérzel az élettanra és anatómiára, akkor már könnyû dolgod van. De azért ne érts félre a felsõoktatás nem gyerekjáték, hiszen a tudásodon életek múlhatnak!!! Egyébként mindkettõ életre szóló hivatás és bár nehéz szakmák mind fizikailag, mind érzelmileg, nagyon sok pluszt adnak. Ha jó helyen akarod tanulni, gyere a PTE egészségtudományi Karára. Részletes infókat itt találsz: http://felvetelizoknek.etk.pte.hu/menu/30
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszodat! :) Igazából van már egy eü okj-s végzettségem, és anno az anatómia, élettan és szakmai tárgyak nem okoztak nehézséget. Persze tudom, hogy egyetemi szinten többet követelnek - bár ki tudja, mert nekünk a Donáth könyvet fújni kellett elejétõl a végéig. SE-ETK-ra jelentkeztem, mert csak itt indul olyan levelezõ szak, ami nekem is jó. Pécsre és Debrecenbe csak munkaviszonnyal lehet jelentkezni. Meg ugye két kisgyerek mellett a vidéki képzést nem tudom bevállalni.


Kellene nekem egy emelt angol érettségi. De nem tudom mennyire nehéz az. Kicsit bizonytalan vagyok. Nehéz?

Van angol középfokú érettségim+ angol középfokú nyelvvizsgám.

Legjobb válasz: Ez nem felsõfok, hanem emelt szint. És ha valaki nem tudja, annak nehéz, ha pedig valaki tudja, annak meg vagy jók a feladatok, vagy nem. Én azt mondanám, megcsinálható, én is megcsináltam eléggé jó eredménnyel. Nem lehet megjósoloni, hogy neked hogy megy, fogj meg egy újabb feladatlapot, és töltsd azt ki kezdésként.

Ez nem felsõfok, hanem emelt szint. És ha valaki nem tudja, annak nehéz, ha pedig valaki tudja, annak meg vagy jók a feladatok, vagy nem. Én azt mondanám, megcsinálható, én is megcsináltam eléggé jó eredménnyel. Nem lehet megjósoloni, hogy neked hogy megy, fogj meg egy újabb feladatlapot, és töltsd azt ki kezdésként.
Csináld meg a tavalyit, javítsd ki és meglátod, hogy sikerült.

Mennyire nehéz az emelt szintü testnevelés érettségi?

Legjobb válasz: Én nem emeltszintûzök,de az osztálytársam igen. Szerintem elég nehéz,csak akkor vágj bele,ha mindenképpen szükséged van rá. Futni is gyorsan kell,mindenben sokkal magasabb a követelmény.Ha kitartó vagy,jó szinttel rendelkezel,megpróbálhatod,de tényleg nehéz.Sok sikert:)

Én nem emeltszintûzök, de az osztálytársam igen. Szerintem elég nehéz, csak akkor vágj bele, ha mindenképpen szükséged van rá. Futni is gyorsan kell, mindenben sokkal magasabb a követelmény.Ha kitartó vagy, jó szinttel rendelkezel, megpróbálhatod, de tényleg nehéz.Sok sikert:)

A muay thai azaz a thai box mennyire kemény? Mennyire nehéz az edzés? Vagy annyira nem is az erőre hanem a technikára erősítenek?

szeretném csinálni van is havi 3 ezerért 8 alkalommal és hát a boxon kívül ez van még és ez jobban tetszik

Legjobb válasz: akkor csináld

akkor csináld
ahova én jártam/fogok még ott mindenre csináltunk mindent ..már magába a bemelegítésbe is elfárad az ember annyira intenzív, nálunk úgy volt nagyjából a menet, hogy : bemelegítés, teknika(teknika pihenése közbe kondíció) majd az edzés végén harc. én nagyon szeretem, nagyon kemény ha egy jó edzõ tartja, én csak ajánlani tudom minden kemény kötésünek és/ annak aki meg akar tanulni KÜZDENI
A kérdező hozzászólása: nyáron ha lesz idõm mennék, mert munka is van, akkor kémiát meg akarom tanulni hogy 11edikbe meglegyen egy érettségim belõle legalább, de heti 2 alkalom talán belefér

Milyen, mennyire nehéz az emelt matek érettségi, hogyan zajlik?

11.-es vagyok, emelt matek faktra jelentkeztem, 9, és 10.-ben 4es voltam, inkább rövid távon megy a matek, úgy értem, mikor már nem azt gyakoroljuk szépen lassan nem is megy úgy egyb?l a feladat, ha újra el?veszem.. Szeretem a matekot, azért is gondoltam arra, hogy ha már kéne egy emelt, akkor abból próbálnám meg, de elbizonytalanodtam, mert mindenki azt mondja milyen nehéz, meg a fakultáción is kemény 5-en vagyunk..

Legjobb válasz: velem is ugyanez a helyzet ,pénzügy és számvitelre szeretnék jelentkezni ám de matek fakt meg nem indult, így hát csökkent a fõiskolára való felvételem esélye ,de inkább rágyúrok egy olyan 90%-os matek és töri középszintûre és e mellé egy középfokú német nyelvvizsga, ami 35 pont így talán lehet esélyem ,igaz hogy a fõiskolán mennyire mutatkozik meg a matek emelt hiánya azt még nem tudom , de hajtok 100-rel neked is ezt kell tenned matekot én is szeretem jobban mint a törit meg föcit, igaz a geometriát meg a gráfokat ki nem állhatom de ez van!!! Sok sikert!!!!tanulni-tanulni :)

velem is ugyanez a helyzet , pénzügy és számvitelre szeretnék jelentkezni ám de matek fakt meg nem indult, így hát csökkent a fõiskolára való felvételem esélye , de inkább rágyúrok egy olyan 90%-os matek és töri középszintûre és e mellé egy középfokú német nyelvvizsga, ami 35 pont így talán lehet esélyem , igaz hogy a fõiskolán mennyire mutatkozik meg a matek emelt hiánya azt még nem tudom , de hajtok 100-rel neked is ezt kell tenned matekot én is szeretem jobban mint a törit meg föcit, igaz a geometriát meg a gráfokat ki nem állhatom de ez van!!! Sok sikert!!!!tanulni-tanulni :)
Nem lehetetlen jol megirni, de en matek szakos egyetemista vagyok. Nem akarlak lebeszelni, de ha 4-es voltal es nem is minden megy, akkor inkabb probald pl. a biologiat(emelten szerintem az a legkonnyeb), vagy nyelvet. De, ha igazan akarod, akkor hajra! Meg van idod, siman belehuzhatsz es akkor meglesz, de ahhoz tenyleg akarnod kell.
A kérdező hozzászólása: akarom tényleg, nagyon, és foglalkozom is vele! Sajnos a biológiát mindig utált, és nehezen tudtam rávenni magamat, t hogy tanuljam, a nyelvekkel, meg hát örülök, hogy úgy ahogy megyeget, nagyon nincs nyelvérzékem, a németet szeretem, de az angollal rengeteg bajom van.. egyedül a matek az, amelyiket szeretem.. Nem úgy értettem, hogy van ami nem megy, úgy nagyjából azért menni szoktak, hanem ha nem foglalkozok vele, akkor egy idõ után nehezen jön vissza..
neten vannak fent régebbi feladatsorok, azokat nézegetheted.
Csak 2 gyerek mellett lehetséges.
Ha jól tudom egy középfokú C típusú államilag elismert nyelvvizsga kell, az adott egyetemen vagy fõiskolán érdemes rákérdezni, hogy van-e olyan vizsga, vagy nyelv amit nem fogadnak el! Nekem elég sok ismerõsöm tanul óvodapedagógusnak, illetve nemzetiségi óvodapedagógusnak, bár nem gyerkõcök mellett, de akiket érdekel is az egész ág, azok azt mondják hogy abszolút tanulható az egész, valaki felvett mellé egy másik hasonló szakot is, annyira jól megy, és tetszik is neki!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ(a második válaszolónak)természetesen érdekel a téma szeretem a gyerekeket és velük szeretnék foglalkozni. ez érdekelt volna hogy tanulható e? És az szerintetek korrigálható ha nincs kézügyességem??
Ezt én így nem tudom megmondani, egyik barátnõm mutatott dolgokat, amiket ott készítettek, azt mondta õ valahogy mindig beszívja, mert sokkal aprólékosabban, részletesebben kidolgoz mindent, míg mások ugyanolyan jó jegyeket kapnak, holott kevésbé ügyelnek a részletekre. Nyilván ez iskolafüggõ is, de révén hogy óvodapedagógusnak készülsz, nem mûvésznek, ezért gondolom nem kérnek olyan dolgokat tõled, ami nagyon megerõltetõ lenne. Legalább is amilyen feladatokat én láttam, az nem volt igazán nagy dolog. Talán a rajz, ami egy kicsit problémát okozhat, ha nincs hozzá tehetséged, de sok veszíteni valód nincs! Ha nehéznek tartod a kézügyességgel összefüggõ feladatokat, akkor megkérsz valakit hogy segítsen, avagy törekedsz egy kettesre, nem hiszem hogy ezen fog múlni a diplomád, ha egy kicsit is odateszed magad :)

Szerintetek mennyire nehéz az ÖSD középfokú nyelvvizsga?

Sziasztok! Jövõ májusban vagy júniusban szeretnék nyelvvizsgát tenni németbõl. Nagyon izgulok, német tagozatos suliba járok, külön némettanárhoz is járok, de nagyon félek. Szeretném, hogy elsõre sikerüljön. A német az egyetlen, amit igazán szeretek. Mik a tapasztalaitok? Nagyon nehéz? A szóbeli nagyon szivatós? Valami tanács, esetleg már így elõre?

Legjobb válasz: 4-es, 5-ös némettudással simán meg lehet csinálni. Én 7 év iskolai (tehát se tanfolyam, se különtanár) német tanulás után csináltam meg eléggé jó eredménnyel. Azt javaslom, hogy elõtte héten csinálj végig vizsgasorokat (a szóbeli részét is), akár netrõl letöltve, akár könyvesboltban vehetsz feladatgyûjteményt. És ne félj, ha gondolkodsz írásbelin és nem valami kötekedõ "úgyismegbuktatlak" vizsgáztatóhoz kerülsz szóbelin, akkor biztos, hogy átmész :)

4-es, 5-ös némettudással simán meg lehet csinálni. Én 7 év iskolai (tehát se tanfolyam, se különtanár) német tanulás után csináltam meg eléggé jó eredménnyel. Azt javaslom, hogy elõtte héten csinálj végig vizsgasorokat (a szóbeli részét is), akár netrõl letöltve, akár könyvesboltban vehetsz feladatgyûjteményt. És ne félj, ha gondolkodsz írásbelin és nem valami kötekedõ "úgyismegbuktatlak" vizsgáztatóhoz kerülsz szóbelin, akkor biztos, hogy átmész :)
Esetleg vedd meg a felkészítõ könyvet
Esetleg nézz ki még másik nyelvvizsgatípust (ami szimpi) Mert az ÖSD-nél ha valamelyik rész nem lesz jó, az egészet meg kell ismételni (meg befizetni a vizsgadíjat)
Az ÖSD szerintem jó választás, én is azt csináltam meg pár éve. Korrektek voltak a vizsgáztatók, és elsõre sikerült. Az szerintem nagyon jó, hogy nincs külön nyelvtani rész a vizsgán. A közvélemény szerint a Goethe és az ÖSD a legjobb, legszínvonalasabb nyelvvizsga németbõl, ezeket elfogadják német nyelvterületen is.
Szia! Megpróbálom összefoglalni a tapasztalataimat hátha segít. Na most én mindössze csak egy évig tanultam németet külön tanár segítségével, meg közben suliban ez volt a fõnyelvem (0.osztályban), aztán idén augusztusban le is tettem a középszíntûmet sikeresen az ÖSD-nél. :D Szóval minden lehetséges, úgyhogy ne félj!! :) Májusig meg még rengeteg idõd van! És ha nekem ment, akkor bárkinek sikerülhet, neked is! Persze én is nagyon féltem elõtte, mert nem mentek túl jól a feladatok és mindig azt kaptam a gyakorlások során, hogy na most már az éppen meg vagyok kategóriában vagyok. T.T Rengeteget kellett gyakorolnom nap mint nap, és már nagyon ki voltam, hogy nem látom azt, hogy érne is ez valamit, egyáltalán nem bíztam a sikerben, volt mikor meg is bántam, hogy neki kezdtem, és csak 2 hónapom volt teljesen felkészülni a nyelvvizsgára, mert elõttem a nyelvtant tanultuk. De úgy látszik mégis csak ért valamit az a sok-sok munka, amit a németbe fektettem, és hogy egy egész nyarat erre szántam. Na de rá is térek akkor a lényegre: Szerintem a levélírás a legnehezebb náluk, nagyon le szokták pontozni, ráadásul amikor én nyelvvizsgáztam az olvasói levélnél nagyon gagyi témák voltak, volt aki üresen akarta beadni a lapját!! Persze ha sokat gyakorlod, akkor nem lesz baj, meg jó ha tudsz kifejezéseket is írni a levélbe (ezekre plusz pontokat adnak), és ne ismételd magad, a szórendre is ügyelj, és légy kreatív! Nálam a pontok a szövegértésnél csúsztak el nagyon, de ez sosem volt az erõsségem. De erre is lehet gyakorolni, az ÖSD-nek rengeteg könyve van. A Hörverstehen nálunk nagyon zajos volt, és erre nem csak én panaszkodtam, hanem más is. Ha erre gyakorolni akarsz rengeteg online rádiót találsz a neten, meg filmeket. A szókincs nagyon fontos, ( bár lehet használni szótárt, de nincs idõ minden szót kikeresni) és a szóbelinél ezt is pontozzák. Én az Egy híján húszból tanultam. A szövegértéshez meg még annyi, hogy lehetõleg minél több vonzatos szavat tanuljál meg a kiegészítõs levélhez, bár a jó szótárakban ezek meg vannak. A szóbeli volt szerintem a leghúzósabb a nyelvvizsga alatt, az elsõ szituációs feladatot mi nagyon jól begyakoroltuk, aztán a választott képem is tök jó volt, de a pro kontra témám a lehetõ legrosszabb volt, valami klubtagságról kellett volna beszélnem, a vizsgáztató akivel voltam, mindig azt ismételgette, hogy lehet táncolni stb. Én meg csak ismételgettem magam és mosolyogtam XD meg egy csomó hülyeséget összehordtam, meg mindenáron csak magamnak adtam igazat. Egyszerûen nem jutott eszembe semmi, annyira egy rossz téma volt. De végül a max. 30-ból kaptam 21 pontot. :D Mindenesetre ez is csak arra ment ki a részükrõl, hogy szivassák a diákokat, és minél többen bukjanak meg. De jó az ha látják rajtad, hogy magabiztos vagy, és ragaszkodsz a saját véleményedhez. Nem gondolom, hogy az ÖSD annyira nehéz lenne, mert például a Rigó utca sokkal nehezebb, és pluszpontként az ÖSD-nél csak németrõl magyarra fordítás van.2. pluszpont, pedig hogy az ÖSD-t külföldön is elfogadják. Meg amikor nyelvvizsgáztam, akkor az írásbelinél és a szóbelinél is nagyon segítõkészek voltak a tanárok. Nagyjából ennyi lenne, ha van kérdésed szívesen válaszolok rá.
A kérdező hozzászólása: húú hát köszönöm szépen:D én is pont abból a könybõl tanulok:D egy híján húsz:DD nyelvtannal nincs bajom, sajnos inkább a beszéddel:D akkor rágyúrok:D köszönöm szépen! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!