Találatok a következő kifejezésre: Mennyire nehéz BME (30 db)

A BME ipari termék-és formatervező mérnöki szakán szeretnék tovább tanulni. Mennyire nehéz ezt elvégezni?

Egy erős gimnáziumba járok(jelenleg 11. osztályba), 4-5-ös tanuló vagyok(inkább 5), a matekot és a fizikát emelt szinten tanulom, jól mennek. A rajz is nagyon jól megy. A gondom az elsősorban, hogy az a fajta ember vagyok, aki inkább kreatív, illetve reál beállítottságú. Gondom van a magolós tárgyakkal, és képtelen vagyok sokáig fentmaradni miattuk. Tehát ilyen jellegű nehézségekre gondolok: -Mennyi idő jut alvásra?( ha 7-8 óránál kevesebbet alszom, akkor zombi leszek:S) -Mennyi idő jut hétvégén pihenésre? -Van-e idő mellette dolgozni? -Milyen a magolós, a reálos és a kreativitást igénylő feladatok aránya?

Legjobb válasz: Szia! nekem a nõvérem járt ide, úgyhogy lehet h pontos válaszokat nem tudok adni, de mivel én is bme-s vagyok azért van rálátásom a dolgokra. Szerintem a magolós-reálos-kreatív tárgyak kb egyenlõ arányban lehetnek. Magolós tárgyak sajnos mindenhol vannak a bme-n, ezt nehéz kikerülni. Talán a reálos tárgyak az elején túlsúlyban vannak. Hogy mennyi idõ marad alvásra? Meg pihenésre hétvégén? Ezek a dolgok nagyon függnek attól, hogy neked speciel mennyire megy jól/gyorsan a tanulás. Ezt sajnos nem fogja tudni neked senki elõre megmondani, és te is csak az egyetemen fogsz rájönni. Mindig lesznek a BME-n olyanok, akik a sok bulizás mellett is jó tanulók, és olyanok, akik ugyanezt a szintet csak úgy érik el, hogy alig járnak el valahova. Az elõbbieknek mázlijuk van, reménykedhetsz h neked is így fog menni;) Szabadidõd meg lesz valamennyi, kérdés h hogy osztod be az idõdet, mennyire kezdesz neki idõben a tanulásnak. Ha a "mindent az utolsó percre hagyok"-típusba tartozol, akkor lesznek alvás nélküli éjszakáid. Nõvéremet úgy láttam, hogy volt egész sok szabadideje, csak leadások elõtt sokat éjszakázott, de általában hétközben eljárogatott szórakozni. (Én az a típus vagyok, aki inkább rendesen alszik, és kevesebbet jár el otthonról - sztem mindkettõ kivitelezhetõ a formatervezõn) Dolgozásra viszont kétlem hogy lesz idõd mellette. Remélem tudtam segíteni valamennyit, és hátha jön valaki aki ide járt és tud neked pontosabb válaszokat adni :)

Szia! nekem a nõvérem járt ide, úgyhogy lehet h pontos válaszokat nem tudok adni, de mivel én is bme-s vagyok azért van rálátásom a dolgokra. Szerintem a magolós-reálos-kreatív tárgyak kb egyenlõ arányban lehetnek. Magolós tárgyak sajnos mindenhol vannak a bme-n, ezt nehéz kikerülni. Talán a reálos tárgyak az elején túlsúlyban vannak. Hogy mennyi idõ marad alvásra? Meg pihenésre hétvégén? Ezek a dolgok nagyon függnek attól, hogy neked speciel mennyire megy jól/gyorsan a tanulás. Ezt sajnos nem fogja tudni neked senki elõre megmondani, és te is csak az egyetemen fogsz rájönni. Mindig lesznek a BME-n olyanok, akik a sok bulizás mellett is jó tanulók, és olyanok, akik ugyanezt a szintet csak úgy érik el, hogy alig járnak el valahova. Az elõbbieknek mázlijuk van, reménykedhetsz h neked is így fog menni;) Szabadidõd meg lesz valamennyi, kérdés h hogy osztod be az idõdet, mennyire kezdesz neki idõben a tanulásnak. Ha a "mindent az utolsó percre hagyok"-típusba tartozol, akkor lesznek alvás nélküli éjszakáid. Nõvéremet úgy láttam, hogy volt egész sok szabadideje, csak leadások elõtt sokat éjszakázott, de általában hétközben eljárogatott szórakozni. (Én az a típus vagyok, aki inkább rendesen alszik, és kevesebbet jár el otthonról - sztem mindkettõ kivitelezhetõ a formatervezõn) Dolgozásra viszont kétlem hogy lesz idõd mellette. Remélem tudtam segíteni valamennyit, és hátha jön valaki aki ide járt és tud neked pontosabb válaszokat adni :)
A kérdező hozzászólása: Bocs a helyesírási hibáért: "továbbtanulni"
A kérdező hozzászólása: Igen, köszönöm szépen a választ. Én nem igénylem, hogy hétköznap eljárjak szórakozgatni, csak annyit, hogy lehessen enni, aludni, meg az ilyen alapvetõ szükségleteket ellátni:D Ezt nem fejtettem ki a kérdésemben, de a barátom egy ismerõse(aki ugyanebbe a gimibe járt), építészmérnökin van. Nekem is ez volt az eredeti tervem, de az a lány azt mesélte, hogy annyi házijuk van, hogy 4, 5 órákat alszik, és a vizsgaidõszak az még "pihenésnek" is számít, ami szerintem tarthatatlan egy olyan alvásigényû valakinek, mint én. És mivel az ipari termék-és formatervezõ szakot is kreatív szaknak gondolom, szerintem itt sem spórolnak a házikkal. Tehát a ennek a mennyiségére is kíváncsi lennék, ha valaki tudna rá válaszolni.
Ja és házik/beadandók mindig vannak. :D Igazából ezekkel szenvedünk a legtöbbet, nem is a tanulással. Ábgeóból minden hétre kellett szerkeszteni egy rajzot, terméktervezésbõl két heted volt arra h alkoss valamit, infó rendszereknél lazább volt, de azt is kellett folyamatosan csinálni. Szóval ha nem lesz idõd, akkor az biztos azért lesz, mert a beadandódat csinálod :D

BME Gépészmérnöki mennyire nehéz?

Harmadikos vagyok egy jó nev? gépész szakközépben. Eddig mindig kit?n? voltam járok mindenféle emeltre meg tehetséggondozásra de kicsit parázok a továbbtanulástól mivel anyagilag nem vagyunk a toppon ezért nem tehetem meg azt hogy elmegyek egy egyetemre kibukok aztán a következ? szóval értitek.

Legjobb válasz: A BME-n minden szak nehéz, és eléggé kiszórják az embereket. De ha tanulsz, és eleve határozottan indulsz neki, meg mennek is a reál tárgyak, akkor menni fog. Megér 5 évet rászánni, és rendesen elvégezni, mert utána sok lehetõséged lesz elhelyezkedni, és a BME színvonalas hely.

A BME-n minden szak nehéz, és eléggé kiszórják az embereket. De ha tanulsz, és eleve határozottan indulsz neki, meg mennek is a reál tárgyak, akkor menni fog. Megér 5 évet rászánni, és rendesen elvégezni, mert utána sok lehetõséged lesz elhelyezkedni, és a BME színvonalas hely.

Mennyire nehéz a BME nyelvvizsga? Engem a német középfokú érdekelne.

Legjobb válasz: szia! nekem bme-s nyelvvizsgám van, német középfok. összehasonlításképpen mondom hogy 3.jára mentem át a nyelvizsgán, 61%kal, ugye 60%tól van meg a nyelvvizsga. Abban az évben emelteztem németbõl, és az 60% lett.Pedig tanultam rendesen, magántanárnál. Úgyhogy szerintem felér a bme-s német középfog az emelttel:S ami nem fair, szerintem. De sok sikert hozzá!

szia! nekem bme-s nyelvvizsgám van, német középfok. összehasonlításképpen mondom hogy 3.jára mentem át a nyelvizsgán, 61%kal, ugye 60%tól van meg a nyelvvizsga. Abban az évben emelteztem németbõl, és az 60% lett.Pedig tanultam rendesen, magántanárnál. Úgyhogy szerintem felér a bme-s német középfog az emelttel:S ami nem fair, szerintem. De sok sikert hozzá!
A kérdező hozzászólása: Szia!köszi a választ, hát akkor ezt még átgondolom, csak azért gondoltam hogy megpróbálom mert az november elején lesz, de tudok egy másikat ami október elejére van meghirdetve..
szia, nekem KITEX es nyelvvizsgám van, idegenforgalom, elsõre sikerült ( 80°%) és én nagyon elégedett voltam vele, ott nagyon kedvesek a vizsgáztatók is :)
én idén voltam bme-n (szóbeli 79%, írásbeli 62%, szal épphogy sikerült) és leérettségiztem emelt szinten, az pedig 79% lett, szal szerintem a bme-s nyelvvizsga elég nehéz....
elõzõ vagyok: amúgy a vizsgáztatók itt is nagyon kedvesek voltak, legalábbis velem szemben, de az írásbeli része akkor is nagyon nehéz volt :S sztem az olvasott szöveg értése volt a legnehezebb az egészben
A BME-sek nagyon szemetek, ha 58 százalékot érsz el, inkább lehúzzák 52re nehogy tudj fellebbezni


BME - energetikai mérnök mesterszakot mennyire nehéz elvégezni, mennyire szivatós?

Legjobb válasz: A BME-n majdnem minden szívatós! Az energetika eléggé brutális, viszont a szak szépsége hogy eléggé specializált tudást ad. Az atomenergetikát pl sehol máshol nem oktatják és olyan dologban lehetsz szakértõ amiben nagyon kevesen! De jól meg fogsz szenvedni belé;) De minden igaz szinte minden szakra a bmen valamilyen formában...

A BME-n majdnem minden szívatós! Az energetika eléggé brutális, viszont a szak szépsége hogy eléggé specializált tudást ad. Az atomenergetikát pl sehol máshol nem oktatják és olyan dologban lehetsz szakértõ amiben nagyon kevesen! De jól meg fogsz szenvedni belé;) De minden igaz szinte minden szakra a bmen valamilyen formában...

BME vegyészmérnök szakon mennyire nehéz a matek?

Tudom, hogy relatív, de mégis. Mik a tapasztalatok, sokan kibuknak?

Legjobb válasz: Tekintve, hogy majdnem az egész bme-n az elsõ pár félévben ugyanaz a matek tematikája, így ugyanolyan nehéz, mint a többin. Egyébként nem vészes, csak gyakorolni kell a feladatokat, simán teljesíthetõ.

Tekintve, hogy majdnem az egész bme-n az elsõ pár félévben ugyanaz a matek tematikája, így ugyanolyan nehéz, mint a többin. Egyébként nem vészes, csak gyakorolni kell a feladatokat, simán teljesíthetõ.

Mennyire nehéz bekerülni a BME (GÉK) kolijába?

Kb 250 Km-re lakok,szüleim elváltak,testvérem nincs.Mekkora esélyem van megkapni a kollégiumot?

Legjobb válasz: A BME, vagy a gépészek honlapján vannak ponttáblázatok erre. Esetleg keresd a koli honlapját, asszem bánki dontá kollágiuma a neve. HA felvettek, fogsz kapni róla 20000 papírt, hogy mit merre meddig. Én másik karra járok, de az pl tuti plusz pont, hogy elváltak a szüleid. A havi egy fõre jutó kereset alapján szoktak még pontokat adni, minél kevesebb, annál jobb. Viszont a km nálunk nem számít, csak a szociális helyzet. Elsõ félév után meg a tanulmányi átlagot is beleszámolják.

A BME, vagy a gépészek honlapján vannak ponttáblázatok erre. Esetleg keresd a koli honlapját, asszem bánki dontá kollágiuma a neve. HA felvettek, fogsz kapni róla 20000 papírt, hogy mit merre meddig. Én másik karra járok, de az pl tuti plusz pont, hogy elváltak a szüleid. A havi egy fõre jutó kereset alapján szoktak még pontokat adni, minél kevesebb, annál jobb. Viszont a km nálunk nem számít, csak a szociális helyzet. Elsõ félév után meg a tanulmányi átlagot is beleszámolják.

BME építõmérnökire mennyire nehéz a bejutás?

Úgy kb 340 ponttal tervezek. Lesz esélyem bejutni? (államira természetesen)

Legjobb válasz: Felvin megnézheted az eddigi évek ponthatárait, ennél többet senki sem tud mondani. Ha emlékeim nem csalnak, akkor ennyi talán elég is lehet. De inkább kezdj elkészülni most keményen és csinálj 360-400-t belõle. KÉsõbb csak egyszerûbb lesz tõle a dolgod. Hogy mennyire nehézbekerülni az pedig relatív. Van akinek 400 alatt szégyen, van akinek 300 felett csoda. Az biztos, hogy ennyi ponttal nagyon nehéz lesz tartani a tempót szóval ne gondolkodj ilyenekben, hogy parti és majd a zh-kra készülsz, mert várhatóan akkor nagyon el fogsz hasalni.

Felvin megnézheted az eddigi évek ponthatárait, ennél többet senki sem tud mondani. Ha emlékeim nem csalnak, akkor ennyi talán elég is lehet. De inkább kezdj elkészülni most keményen és csinálj 360-400-t belõle. KÉsõbb csak egyszerûbb lesz tõle a dolgod. Hogy mennyire nehézbekerülni az pedig relatív. Van akinek 400 alatt szégyen, van akinek 300 felett csoda. Az biztos, hogy ennyi ponttal nagyon nehéz lesz tartani a tempót szóval ne gondolkodj ilyenekben, hogy parti és majd a zh-kra készülsz, mert várhatóan akkor nagyon el fogsz hasalni.

Mennyire nehéz egy BME angol felsőfokú vizsga? Tapasztalatok?

Legjobb válasz: Könnyebb mint az ITK, és azzal ellentétben azt nézi hogy a hétköznapokban megállnád-e a helyed nem azt hogy mennyire bírod bemagolni a szabályokat.

Könnyebb mint az ITK, és azzal ellentétben azt nézi hogy a hétköznapokban megállnád-e a helyed nem azt hogy mennyire bírod bemagolni a szabályokat.
A kérdező hozzászólása: Mennyire szigorúak a vizsgáztatók? A teszteket átnéztem, nem egyszerûek, kell azért szókincs, vonzatok stb.
Korrektek. ITK-n kétszer voltam egyszer azért húztak meg mert túl sok amerikai kifejezést használtam, másikat áthúzták mondván olvashatatlan. Nem írok gyöngybetûkkel de BME-n hajlandóak voltak elolvasni és elsõre átmentem 80%fölötti írásbelivel. Szóbelin képmagyarázásnál nem igazán tudtam a témához szólni így pár mondattal eltereltem más irányba, kaptam egy kis pontlevonást de listening jól sikerült így az is meglett.

ELTE-s pszichológa BA után mennyire nehéz bekerülni a BME/Károli MA-ra?

Azért kérdezem, mert mindenki szidja az ELTE-s pszichológiaképzést, de mivel BA diploma "úgysem ér semmit", ezért gondolom ha az MA-t már másik egyetemen szerezném meg, talán jobb munkalehet?ségeim lennének a jöv?ben (plusz, a kutatás nem érdekel, jobban vonzanak a gyakorlatiasabb dolgok). Viszont nem tudom, hogy mennyire nehéz másik egyetemr?l bekerülni pl. a Károlira? (BME-vel más a helyzet, mert ott nincs is BA pszicho képzés ha jól tudom)

Legjobb válasz: Szia Nálunk van egy írásbeli(igaz-hamis teszt megadott irodalmakból) és egy szóbeli (szakmai és motivációs beszélgetés).A mostani évfolyamra fele-fele arányban vettek fel Károlisokat és külsõsöket,szóval szerintem abszolút van esélyed.Az írásbelinél mindenki egyenlõ esélyekkel indul,hiszen csak el kell olvasni a könyveket.A szóbelinél Károlisok is kaptak alacsony pontot és külsõsök is magas pontot.Ott az a lényeg,hogy mennyire látnak elkötelezettnek,motiváltnak,vannak-e terveid a szakkal és mik azok,mit teszel értük.Az önkéntes vagy gyakornoki munkát végzõket ahogy én láttam különösen szerették,látták és értékelték az igyekezetet.Én is önkéntes vagyok már 2 éve,szóval neked is ajánlom,mert tök jó tapasztalatokat lehet szerezni. 22/L Károli MA I. évf.

Szia Nálunk van egy írásbeli(igaz-hamis teszt megadott irodalmakból) és egy szóbeli (szakmai és motivációs beszélgetés).A mostani évfolyamra fele-fele arányban vettek fel Károlisokat és külsõsöket, szóval szerintem abszolút van esélyed.Az írásbelinél mindenki egyenlõ esélyekkel indul, hiszen csak el kell olvasni a könyveket.A szóbelinél Károlisok is kaptak alacsony pontot és külsõsök is magas pontot.Ott az a lényeg, hogy mennyire látnak elkötelezettnek, motiváltnak, vannak-e terveid a szakkal és mik azok, mit teszel értük.Az önkéntes vagy gyakornoki munkát végzõket ahogy én láttam különösen szerették, látták és értékelték az igyekezetet.Én is önkéntes vagyok már 2 éve, szóval neked is ajánlom, mert tök jó tapasztalatokat lehet szerezni. 22/L Károli MA I. évf.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a (megnyugtató) választ :) Gondoltam már önkéntességre én is, de nem igazán tudom, hogy hogy induljak neki, tudnál mondani néhány szervezetet?
Mi érdekel?Milyen terület?
A kérdező hozzászólása: Legszívesebben beteg/hátrányos helyzetû gyereknek, vagy hajléktalanoknak, esetleg szenvedélybetegeknek szeretnék segíteni.
Beteg gyerekek: http://www.agyszinhaz.hu/index.php Hátrányos helyzetû gyerekek: http://www.messzehangzo.hu/ Mindkettõnél dolgoztam már, szóval szívesen ajánlom õket neked.A többi területen nem vagyok annyira otthon, persze tudnék neked keresni a neten, de azt te is megteheted.Inkább olyat írtam, akiket ismerek.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a segítséged, már írtam is az Ágyszínháznak, remélem mehetek majd :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!