Találatok a következő kifejezésre: Mennyire nagy ha (719 db)

Mennyire érzi meg a babám és mennyire nagy baj ha már napi szinten sírógörcseim vannak mert folyton veszekedünk a párommal? Lesz valami káros következménye?

Én megpróbálok tenni ellene, beszéltem már a férjemmel is hogy ez így nem lesz jó, mert úgy tudom a baba megérzi, de mindig van valami.Biztos bennem is van hiba, már nagyon el vagyok keseredve...

Legjobb válasz: Káros következménye nem lesz, de amikor te szomorú vagy, akkor õ is átveszi ezt a hangulatot, ha nem is teljes mértékben. A babák is tudnak sírni, szomorkodni, s sajnos megérezhetik, ha anyucinak nagyon rosszkedve van. Én a családomat nagyon kioktattam, hogy messzire kerüljenek el, ha veszekedõs, nyûgös kedvük van, mert egyszer-kétszer rajtam akarták levezetni feszültségüket. Szóval, próbálj most a baba kedvéért megnyugodni, és a pároddal is ezt megbeszélni.

Káros következménye nem lesz, de amikor te szomorú vagy, akkor õ is átveszi ezt a hangulatot, ha nem is teljes mértékben. A babák is tudnak sírni, szomorkodni, s sajnos megérezhetik, ha anyucinak nagyon rosszkedve van. Én a családomat nagyon kioktattam, hogy messzire kerüljenek el, ha veszekedõs, nyûgös kedvük van, mert egyszer-kétszer rajtam akarták levezetni feszültségüket. Szóval, próbálj most a baba kedvéért megnyugodni, és a pároddal is ezt megbeszélni.
Elsõ vagyok! Jaj, nagyon sajnállak! Nekünk is vannak anyóssal problémáink, de én messzire elkerülöm, csak nehogy megint bõgni kezdjek miatta. Nem tudsz mást tenni, minthogy leülteted a párodat, és elmagyarázod neki, hogy ahogy veled vitatkozik, veszekszik, az olyan mintha a pici gyermekével tenné ezt. S olvastass vele cikkeket, hogy ez a magzatra hogyan hat. Mást nem tudok neked kitalálni. Próbáld félretenni a problémákat! Már amennyire lehet.
Szia!Én is sokat idegeskedtem, erre azt mondta az orvos hogy baja nem lehet a babának, de nagyobb az esély rá hogy hiperaktív lesz.Kicsit kezdek aggódni mert egész nap mocorog a pici! 33 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Már napok óta ugyanaz a családi ügy van napirenden amirõl tudja ha az orrom alá dörgöli nekem nagyon rosszul esik és mégis folytatja, ráadásul meghalt az egyik közeli rokon, amibõl kifolyólag anyóst ide akakrja a nagymamával költöztetni abba a lakóparkba ahol mi lakunk, kb 2 percnyire tõlünk, ez is feszít hogy mi lesz itt akkor, az eddigi nyugodt kis életünkkel és a nagypapám bekerült a kórházba.röviden ennyi bõvebben meg nagyon hosszú lenne leírni, csak azért írtam le hogy tudjátok mik az okok.a családi probléma pedig apukámmal kapcsolatos(õ egy elég nehéz természetû ember ez igaz de nem olyan rossz aminek a párom lefesti)és minden nap a faterod ez az amaz, így nem segít, ilyen sóher, ilyen önzõ, ez is miatta van stb...én foggal körömmel védem van amikor férjemnek van igaza de nem mindig de már belefáradtam és nem akarom hogy az én drága kincsem igya meg ennek a levét...
Naturlandos nyugtató tea, ha nem szoptatsz(ettõl csak jobb hangulatod lesz)vagy citromfû tea.Próbálj meg nem foglalkozni a dologgal.Biztos nem könnyû, de náluk pl mikor volt jó pár veszekedés utána csak elég volt hangosabban szólnom a szobából az alkalmi süket páromnak és a kisfiam rögtön sírni kezdett.Õ egyébként 1 örök vigyori, de amikor nálunk volt ilyen puskaporos a helyzet azt is észrevette, ha a szobaajtóban bõgtem, úgy hogy Õ ne lásson-halljon engem és mégis sírva fakadt.A kedves párod is tekinettel elhetne a gyerekére!
Pedig bizony árthat a stressz a babának. Ritkán, de vetélés, koraszülés is bekövetkezhet. Volt munkatársnõmet munkában úgy felidegítették hogy beindult nála a szülés éjjel és 5hónapra megszülte a kisfiát. Tudom ez ritka, de bizony árt a stressz! sõt, aki végigidegeskedi a terhességét, azoknak a babája is nyugtalan, sírós, nem kiegyensúlyozott baba LEHET, mert nem 100% hogy az lesz, de igencsak nagy lesz rá az esély.
felidegesítették* bocs

Fiúk, titeket mennyire befolyásol, hogy egy lánynak milyen a haja (mennyire tökéletes)? Ha például elázik és utána olyan nem szép hatást kelt, az nagyon nagy hátrány?

Legjobb válasz: Ha ugyanolyan büszkén viseli az elázottat mint a szárazat, akkor nem. Vizes hajnak is megvan a maga varázsa. :) Valakinek meg a kócos jön be jobban.

Ha ugyanolyan büszkén viseli az elázottat mint a szárazat, akkor nem. Vizes hajnak is megvan a maga varázsa. :) Valakinek meg a kócos jön be jobban.
A kérdező hozzászólása: Nem tehetek róla, hogy gáznak érzem, ha egyszer úgy látom a tükörben, hogy az és ráadásul semmit sem tudok ellene tenni, csak azt, hogy miután hazaérek megmosom. Ráadásul idegesítõ is, mert mikor elindulok be van lõve, meg minden és akkor úgy érek haza, mint, akit a tehén szájából rángattak ki...
Én tudod mit utálok? A festett hajat! Mindegy, milyen szép árnyalat, akkor is mû! Csakis az igazi hajszínt szeretem. A sminket is visszataszítónak tartom, mindegy milyen minimális. Nekem természetesség mindenek felett, még akkor is, ha "nem elõnyös". Szeretem látni a bõr apró részleteit, a szeplõket ha vannak, stb. 22/F
A kérdező hozzászólása: Nem festetem a hajamat és nem is szoktam sminkelni sem, már csak az hiányozna, hogy az is elmaszatolódjon ilyenkor rajtam, akkor aztán tényleg elérném a csúcshatást...
Én személy szerint meg vagyok elégedve azzal, ha meg van szépen mostva és fésülve. Most ha elázik... hát akkor mivan? Tök hétköznapi dolog, nem? Mással is megesik. Nyilván nem úgy néz ki 24/7. Még szexi is lehet. ;)
A kérdező hozzászólása: Csak nekem ilyenkor olyan, mintha nem ismerném a fésût.:S
Hát és akkor mi van? :D Ha valaki szeret, hót nem fogja érdekelni az ilyen apróság. De most komolyan! Ez szõrszál... izé hajszál hasogatás a javából. Nincs min izgulni! ;)
A kérdező hozzászólása: Okés, köszi, akkor jobb lesz, ha lazábban veszem ezt a dolgot.:)
A kócos haj jó dolog... :DDDD Egyébként meg az, hogy hullámos, miért gond? Gondolom akkor alapból is olyan a hajad, csak vasalod.
A kérdező hozzászólása: Alapból is olyan, de nem vasalom, körkefével is meg lehet egyenesre szárítani.:) Nem tenném tönkre még vasalgatással is.
Engem nem befolyásol maga a haj. De mint ahogy te is írtad, ha ez miatt elkezd szégyenkezni, stresszelni, gáznak érezni magát, na az ami befolyásol, és nem pozitívan. Ha ugyanúgy viseli mint amúgy, akkor akár jól is nézhet ki.
A kérdező hozzászólása: :O Na ezt sem gondoltam volna, hogy egy össze-vissza álló, behullámosodott hajat bárki is szexinek gondolna...... Tényleg nem értem a férfiakat.:)
Elázva sexy ;DDD Egyébként a szép archoz nem szükséges jó haj. A csúnyább arcúaknak szükséges komprnzálónak ;D Persze aki szép is és a haja is tökéletes... az tökéletes! ;DDD
igen, de nem feltétlen negatív irányba.. pl ha a csaj épp megázott a haja még lehet pont izgató is.. bár ez haj függõ is
A kérdező hozzászólása: Hát nem tudom, én nem találom szexinek, mikor elázik, mert hullámos lesz és "tartatlan", de nem tudok mit csinálni, ja és a párától is ilyen lesz. Annyira gáznak érzem, mikor ilyen szerencsétlenül járok, az utcán alig merek végigmenni ilyenkor...
A kérdező hozzászólása: Ezért kérdezem, hogy a fiúk észreveszik-e ezt egyeltalán, vagyis mennyire nézik a lányiok haját.
A kérdező hozzászólása: *lányok
Nem drága az esernyõ.
A kérdező hozzászólása: Használok is......, de a levegõtõl akkor is hullámos lesz.
Elázva tényleg szexi :) Nálam csak egy a lényeg, hogy hosszú legyen :)
Jó neked nem szexi de te nõi szemmel nézed.
Nagyon helyes. :) ) Nem hinném, hogy bárkinek probléma lenne szerintem az, ha behullámosodik a hajad. :)

Ha elkezded kezelni a hüvelygombát canestennel mikor vehető észre a változás? És mennyiben nagy az a változás? Mennyi idő alatt lehet kigyógyulni?

Legjobb válasz: A kezelés befejeztével már biztosan el kell, hogy múljon a fertõzés, ezáltal a tünetek. De 1-2 nap után is már kell érezni enyhülést. Csak tudod nagyon sokan nem tudják, hogy a Caneseten csak bizonyos gombás fertõzésre van, nem az összes gombára és a gombán kívül is még van számos kórokozó, ami fertõzést tud okozni és azok egyikére sem jó a Canesten. És olyankor nem is lesz jobban az ember. Csak, hát ez a könnyû, hogy vegyél Canestent a patikába, minthogy elmenne az illetõ az orvoshoz, ahol pontosan megmondják, hogy mi a baja és célzottan tudják kezelni!

A kezelés befejeztével már biztosan el kell, hogy múljon a fertõzés, ezáltal a tünetek. De 1-2 nap után is már kell érezni enyhülést. Csak tudod nagyon sokan nem tudják, hogy a Caneseten csak bizonyos gombás fertõzésre van, nem az összes gombára és a gombán kívül is még van számos kórokozó, ami fertõzést tud okozni és azok egyikére sem jó a Canesten. És olyankor nem is lesz jobban az ember. Csak, hát ez a könnyû, hogy vegyél Canestent a patikába, minthogy elmenne az illetõ az orvoshoz, ahol pontosan megmondják, hogy mi a baja és célzottan tudják kezelni!
A kérdező hozzászólása: Én is így vagyok vele, de most kenegetem és akkor ha 1-2 napon belül nincs változás megyek orvoshoz!!
Akkor ezek szerint rólad van szó? És csak kenegeted? Ha csak kenegeted, akkor nem fog egyáltalán elmúlni még akkor sem, ha olyan gombád van, amire történetesen jó is a Canesten. Kúp és krém egyaránt kell. Mert a krém csak kívülrõl hat, viszont a fertõzés ott van a hüvelyedben is, amit ha nem kezelsz, akkor el sem múlik. Arról nem is beszélve, ha még kúpot is használnál és nem jönnél rendbe, akkor a nõgyógyászaton nem is tudnának célzottan kezelni, ugyanis bármi, amit hüvelyben használsz, az befolyással van a tenyésztés eredményére.
Bocs, pontosítanék, tudnak úgy is kezelni, de nem célzottan. Ugyanis célzott kezelést csak akkor tudnak adni, ha a tenyésztés sikeres és abból kiderül, hogy pontosan milyen kórokozó van a hüvelyben.
Valóban kúppal együtt kellene használnod Nekem tükéletes volt, teljesen elmúlt tõle 3 nap alatt.


Az nagy dolog ha valakinek nyolcadikosként van középfokúja angolból? Ez a valaki épp én lennék. És tudok kicsit oroszul is. Ez mennyire nagy szám 14 évesen?

Legjobb válasz: Ezt mindenki másképp értékeli. Számomra pl. nagy dolog, mert nekem csak gimiben lett középfokú nyelvvizsgám. Nekem a kicsi orosz tudásod is nagy dolog - kortól függetlenül - , mert én azt is csak nemrég álltam neki tanulni. Szóval a szememben igen, nagy szám ez :) (de megjegyzem, aki irigy rád, az azt fogja mondani, nem nagy ügy) Legyél büszke magadra, gratulálok! 26/N

Ezt mindenki másképp értékeli. Számomra pl. nagy dolog, mert nekem csak gimiben lett középfokú nyelvvizsgám. Nekem a kicsi orosz tudásod is nagy dolog - kortól függetlenül - , mert én azt is csak nemrég álltam neki tanulni. Szóval a szememben igen, nagy szám ez :) (de megjegyzem, aki irigy rád, az azt fogja mondani, nem nagy ügy) Legyél büszke magadra, gratulálok! 26/N
Szerintem is nagy dolog! Ügyes vagy! Gratulálok!
Szerintem igenis nagy szám, és ügyes vagy, gratulálok. Persze nagyon jó, hogy ilyen jól tanítja sok iskola a nyelvet, de ez édes kevés a nyelvvizsgához. Ahhoz tanulni is kell ám, és ne mondja senki, hogy nem nagy dolog, mert szorgalmasnak és kitartónak kell lenni, hogy sikerüljön a nyelvvizsga. Szóval nyilván az iskola nélkül nehezebb lett volna sokkal, de ez fõleg a te érdemed kérdezõ.
Az én gyerekem 7 évesen 3 nyelven beszél, és jövõre kezdi a negyediket.manapság már nem olyan egyedülálló dolog az angol nyelvvizsga nyolcadikban, pláne az elitebb iskolákban. Az én idõmben csak nekem és egy másik osztálytársamnak volt nyelvvizsgája középiskola végén.15 éve. Hát igen változik a világ szerencsére.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat:) örülök hogy értékelik valamire.:)
Most akkor nekem is nagy szám hogy két év tanulás után megyek emelt érettségizni angolból 10-ben? O.o Am grat! Én is szívesen tanulnék több nyelvet (angolt és németet tanulok) csak a sulimba sajnos nem lehet 2-nél több nyelvet tanulni, és nincs cash-em külön tanárra. Amúgy még a spanyol tetszik nekem :D
A kérdező hozzászólása: Tanulhatsz kicsit spanyolt egyedül is.am nálunk is csak kettõ.de egy gimibe nálunk úgy is lehet h elsõnek angol második nyelv német v francia v olasz és akk harmadik orosz ha akarsz szakkörön:)
Igen, szerintem a 2 év után angol emelt szintû érettségizõ is nagy szám :) és a kérdezõ is nagy szám :) olyan aranyosak vagytok, ahogy lelkesedtek a nyelvekért - meghoztátok az én kedvemet is, indulok is hamarosan az angol könyvemhez, köszönöm nektek! elsõ válaszoló vagyok
A kérdező hozzászólása: nincs mit kedves elsõ!:) köszi:)
az angol könnyü nyelv:) én is úgy voltam vele hogy 10.ben megbuktam belõle (2 éve tanultam, tanitották) (félévkor, évvégén 2es) következõ évben 85%os érettségi + középfokú nyelvvizsga....:) ) Pl német kicsit nehezebb:) Ha angolul akarod mondani hogy van egy piros pulcsim , 1 hét után tudod mondani Németbe ehhez a mondathoz kell melléknév ragozás, fõnévragozás stb..:D
A kérdező hozzászólása: és az orosztudásom?:)
Kérdés mit értesz az alatt h kicsit tudsz oroszul... Amúgy azt ajánlom hogy semmiképp se hagyd abba az oroszt, mert angol, német, francia ezek a "snassz" nyelvek, az orosz viszont "hiánycikk"..
A nagy szám az lenne, ha nem írnád ki. Nekem nyolcadikban volt német közepem, angol alapfokúm és tanultam franciául is.
Igen nagy dolog, büszke lehetsz rá. De ne szállj el. Tudod az idõsebbeknek, felnõttek javának nem volt lehetõsége megtanulni, internet nélkül nyelvet tanulni.
Attól függ... van aki nyolcadikban felsõfokút tesz, például aki kinn élt külföldön. Nekem nyolcadikban németbõl és angolból volt középfokúm, de én már az oviban is tanultam nyelvet. Egyébként gratulálok hozzá:)
A kérdező hozzászólása: köszi:) thank you:) спасибо
A kérdező hozzászólása: melyik három nyelven?
Magyar, angol, finn és jövõre kezdi a svédet, de mi külföldön élünk tehát ennyibõl könnyebb.
A kérdező hozzászólása: hát az se mindegy hogy külföld...finnül vagy svédül én is tanulnék.én meg farnciát fogok jövõre:) angol meg orosz mellé.
Papír nem számít sokat... volt olyan osztálytársam 9.ben tette le az angol középfokot, de közben alig tudott egy épkézláb mondatot össze rakni:) Azon van a hangsúly hogy meg tudod-e értetni magad a nyelven:) A papír csak felvételi + munkavállalás miatt kell..:) Pl tesómnak csak középfokúja van németbõl (most készül felsõfokra), viszont olyan folyékonyan beszél németül, hogy csak na.. És arról amirõl akar lényegében...
manapság már abszolút nem nagy szám szerintem. nem egy olyan iskola van, ahol olyan angol oktatás folyik, ami ezt lehetõvé teszi. nem beszélve az internetrõl és a magántanárokról. középiskolákban pedig már lassan kötelezõ érvényû lesz, hogy valaki szerezzen nyelvvizsgát (aki tovább akar tanulni) és az h valakinek ez hány éves korban sikerül, az csak a lehetõségeitõl függ.
Az nem igaz, hogy a jó iskola elég egy nyelvvizsgához. Én is 8.-ban nyelvvizsgáztam, kaptam lehetõséget a tanulásra, de nagyon oda kellett tennem magam, hogy sikerüljön.
én játszva megtanultam angolul, szerintem nagyon könnyû nyelv, nagyon szerettem is. a némettel már nagyobb gondjaim voltak. manapság ez már nem olyan egyedülálló dolog, nagyon sok olyan 14-15 éves fiatalt ismerek akiknek van már nyelvvizsgájuk viszont a nyelvvizsga nem egyenlõ az igazi nyelvtudással. rengeteg felnõtt ismerõsöm van akiknek megvan az angol nyelvvizsgája(ugye mivel a diplomához kell) és mégsem tudnak angolul. pl jópáran, baráti társaság, kimentünk londonba pár napra. mindenkinek van angol nyelvvizsgája mégis én voltam az akinek beszélnie , fordítania kellett mivel nem értették a nyelvet nem tudták használni. én meg néztem hogy hogy a francba lehet hogy ilyen emberek nyelvvizsgát kapnak?
szia:) igen, szerintem elég nagy dolog. oké, hogy lehet menni külön tanárhoz meg elég sok lehetõség van arra, hogy angolul tanulhass, de azért nincs valami sok 8.-osnak nyelvvizsgája.:) amúgy én is így voltam, mint te, 8.-ban középfokú, tavaly érettségiztem angolból, most németet tanulok emelt óraszámban..:D 16/L
szerintem igenis nagy dolog :) gratulálok!

A barátnőmnek májusban volt missed ab-ja, most megint terhes 9 hetes, a méhszája nyitva van egy kicsit, ezért mondták, hogy jó lenne ha bent maradna a korházban, bent is van, de mennyire nagy baj ez?

Legjobb válasz: Szia! ha nyitva van a méhszáj az csak akkor nagy baj ha nagyon nyitva van. Goondolom azért kellet befeküdnie mert kapp valamit arra. Drukkolok, hogy ne legyen baj!

Szia! ha nyitva van a méhszáj az csak akkor nagy baj ha nagyon nyitva van. Goondolom azért kellet befeküdnie mert kapp valamit arra. Drukkolok, hogy ne legyen baj!
Szia. Nem olyan nagy baj. Be fogják neki állítani a magnézium adagot, meg elõfordulhat, hogy diaphylint, no-spát is kell szedni, de nagyon jó eséllyel végig fogja tudni hordani a babót. Nekem is nyitva van az elejétõl a külsõ méhszájam, ezért egy héttel ezelõttig emelt adag mg-ot kellett szednem, most 37 hetes vagyok, és nem nyíltam tovább. Ugyanúgy megcsináltam mindent itthon, járkáltam mindenfelé, lakást felújjítottunk, és a szeretkezést sem hagytuk ki, és a baba nem szeretne még kibújni, könnyen lehet, hogy még túl is hordom. Minden jót!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen mindenkinek

A HAJÓGYÁRI SZIGETen van egy jó játszótér, tele van csőcsúszdával, ami fém. Ez nyáron mennyire meleg? Ha 31 fok van nem forrósodik fel nagyon? Mennyire lehet rajta csúszni?

http://csaladiprogram.blog.hu/2012/03/16/023_hajogyari_szige..

Legjobb válasz: A fem, beton es muanyag is olyan tulajdonsaggal bir, hogy atveszi a hot. Foleg, ha egesz nap tuzo napon all. Persze meglehet probalni, de en nem raknam ra a gyerekem ilyenre. Inkabb jatszohazba vinnem vagy olyan jatszoterre, ahol nem sut ra a nap.

A fem, beton es muanyag is olyan tulajdonsaggal bir, hogy atveszi a hot. Foleg, ha egesz nap tuzo napon all. Persze meglehet probalni, de en nem raknam ra a gyerekem ilyenre. Inkabb jatszohazba vinnem vagy olyan jatszoterre, ahol nem sut ra a nap.
A kérdező hozzászólása: Mi átutazóban leszünk Pesten és meg akartuk nézni, ugye ez ingyen van. Esetleg van aki konkrétan kipróbálta? Vannak ott fák? Esetleg estefele árnyékos?
gellérthegyen is van csúszdapark. közel se olyan nagy mint a szigeten, de árnyékos helyen van, mi tavaly nyáron a kánikulában voltunk kint és nagyon kellemes idõ volt ott, erre emlékszem :) a kilátó fölött van kicsivel, 10 perc séta talán. szigetre szoktunk kijárni mert közel van hozzánk, de ott nem igen szoktunk csúszdázni, a 3, 5 évesemnek még nagyok a csúszdák, fél már felmászni is
A képen jól látszik hogy a csúszdákat egy darab fa se takarja el, de amúgy van ott sok fa. Igen 31 fokos melegbe felmelegszenek. Mint már más ajánlotta menjetek a gelért hegyre
A kérdező hozzászólása: Megnéztem, jónak tûnik, csak túl délen van, nem biztos, hogy átjutunk, mert az Árpád tér környékén leszünk. Amúgy a Gellért hegyi csúszdák jó állapotban vannak?
A kérdező hozzászólása: A városliget játszóteret néztem még, sz szinte útba esik, mert az M0-n megyünk.
A városligeti játszótér kicsi, de jó. Van egy hajós témájú kis része, ott kisebbek (1, 5-2 évesek)is vannak, vagy õk többen. Itt is fém a csúszda rész, de csak egy rész a hajón- illetve fás-árnyékos- picit meleg, de nem süt (nem délben kell menni persze...) Mellette van egy kicsit nagyobbaknak (3+ vagy inkább 4+) mászókás rész, illetve kb. 6-8 hinta. A Margit sziget elején lévõ játszótér nem jó? Szép napot:

Mennyire nagy baj, ha egy elpusztult halat nem vettem ki? Mennyire terheli a vizet?

Törpe szívóharcsákat próbálok telepíteni, egyel?re igen nagy az elhullási arány :S 7-b?l 2 maradt életben, 4-et már kihalásztam (amikor nagyon végs? stádiumban voltak) de 1-et sehol nem találok. Már mindent áttúrtam, növényeket, vasfa alatti részeket és semmi...Pedig valahol biztos van, a sz?r? nem tudta beszippantani, ki nem ugrott. 72 literes akvárium, van még 5 db amano garéla, és egy ex700 sz?r? hajtja. Mennyire nagy baj, ha a vízben bomlik le a hal? 1 hónapja indult az aki.

Legjobb válasz: Amanók meg kéne hogy egyék a dögöt, de azért jobb kivenni. Ha nem találod, csinálj sûrûbben nagyobb vízcseréket.

A törpe szívóharcsa sajnos egy ilyen faj. Vadon fogják, és a szállítás rettentõen megviseli õket. Ha az elsõ pár hetet túlélik, utána már nincs velük probléma, de az új halak között sajnos várható az elhullás. 72 literben nem fog katasztrófát okozni egy kistestû hal hullája, de azért jobb, ha nem marad bent. 5 amano garnéla egy éjszaka alatt képes elintézni a problémát, így lehet hogy a tetem már nem is létezik.
Amanók meg kéne hogy egyék a dögöt, de azért jobb kivenni. Ha nem találod, csinálj sûrûbben nagyobb vízcseréket.
Maximum annyira baj, hogy a többi hal is megdöglik. Gondolj bele, hogy mennyire terhelheti le egy rothadó hal a vizet...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat mindenkinek! Aki ismeri a törpe szívóharcsát, az tudja, hogy az elsõ héten nagyon nagy az elhullási arány. Végül 1 maradt, de õ nagyon életerõs. Viszont mivel rajhal, és mondták, hogy nagyon nem jó, ha egyedül van, ezért vettem még 8 darabot. Itt is vannak gyengék, de ezek "erõsebbnek" tûnnek, mint az elsõ csapat :) Vizet még 3-4 naponta cserélek (50%), szóval remélem nem lesz nagy gond.
én is pár napja vettem algázásra halat (a sziámi algaevõim nem szeretik az akvárium hátulján növekvõ barna alga telepet...viszont én se érem el...). eredetileg én is a törpe szívóharcsára gondoltam de pont azért amit platypus is írt lebeszélt az eladó. megmondta, hogy alapban is nagyon érzékeny halak és még az import okozta stressz is....mondta, hogy kéne vennem vagy 10et és abból jó ha 4-5 megmaradna. így végül ancim lett (bár nem vagyok értük oda, de tényleg gyorsan dolgoznak). szerintem te is szerezz be majd ancit ha esetleg a maradék töpszli is megfekszik. 1-2 példány tökéletes a célra és nem lesz gondod a pusztulással (igyekezz hazai tenyésztésû példányokat szerezni).
Ja, a garnéla elfogyasztja a dögöt. Amúgy a talajban nem biztos, hogy megtalálod, legfeljebb évek múlva a vázat, ha egyszer átmosod. Egyébként erõsen terheli a vizet. A halhullás oka valószínûleg nem a szûrés, ha az alap dolgokat betartottad, és tisztában van azzal, mennyi és milyen halat tudsz tartani. Az EX700 biológiai szempontból nálam egy 140-es sügeressel elbánik.
Hat ha a doglothalat benehagytad necsodalkoz hogy megdoglot a tobihalis
Ha már így is döglenek a halak, akkor valószínûleg nem lesz minden rendben.
Nekem kb 3 hétig volt egy bomló páncélos harcsa a vízben. 112-es aksi Atman 3336-os külsõvel. Én sem találtam sehol csak amikor szétszedtem az egész hátulját. Semmi gond nem lett belõle. Ha cseréled rendesen a vizet akkor nem lesz baj.
A kérdező hozzászólása: Elõkerült az az egy eltûnt hal. Természetesen már nem élt, de 2 hét után nem tudom honnan keveredtek elõ a maradványai. Egy koponya és egy gerinc maradt belõle, az aki elõterében hevert, amikor hazaértem. Ma délelõtt a takarításnál átszámoltam az otokat, mind a 9 megvan, szóval ez nem egy friss elhullás volt.

Szerintetek mennyire gond ha egy srác alacsonyabb nálatok hogy ha a párkapcsolat nagyon jól működik? Mennyi az a különbség amit ti elfogadónak tartotok?

méretkülönbség párkapcsolat

Legjobb válasz: Nekem ez egyáltalán nem gond :) Régebben annak tartottam, elképzelni se tudtam magam egy alacsony fiú mellette! Aztán megismertem a mostani páromat aki 164 cm és mindennél jobban imádom ... az meg plána nem érdekel, hogy 2 cm-el magasabb vagyok :) 22/L

Nekem ez egyáltalán nem gond :) Régebben annak tartottam, elképzelni se tudtam magam egy alacsony fiú mellette! Aztán megismertem a mostani páromat aki 164 cm és mindennél jobban imádom ... az meg plána nem érdekel, hogy 2 cm-el magasabb vagyok :) 22/L
Egyébként fél fej simán. Sok ilyen párt látni már (de amúgy is teszek mások véleményére). Sõt, még büszke is lennék, hogy a sok "maradi" esetleg mit gondol. Nekem sosem a magasság számított: tetsszen az arca, alakja, belül passzoljunk, ezek fontosak. :) De ennyi határ felfelé is van, pl. másfél fejjel magasabb már nehézkesen jöhetne szóba. (De még az se kizárt, ahogy a 150 cm-es sem)
Magassarkuban én is magasabb vagyok a szerelmemtõl, de meg szokom már lassan , nem az számit hogy milyen magas:) sztem egyáltalán nem gond , fõleg ha szereted :)
Most írnám, hogy bármennyit, ha tényleg helyes és minden szuper. Na jó- 150 cm azért ne legyen! Bár ha tényleg nagyon-nagyon aranyos, akkor akár:D

Ha ma (böjti napon) húst ettem, az mennyire nagy bûn?

És nem azért mert elfeledkeztem róla, hogy ma böjt van, hanem direkt ettem. Nagyon megkívántam a töltött káposztát.

Legjobb válasz: hát ez a saját vallásosságodtól, lelkiismeretedtõl függ. hogy mennyire veszed komolyan.

hát ez a saját vallásosságodtól, lelkiismeretedtõl függ. hogy mennyire veszed komolyan.
Ez tényleg szép idézet a témával kapcsolatban. Muszály vagyok bemásolni:) 1Timóteusz 4:3–5 " ezek ... megparancsolják az eledelektõl való tartózkodást, melyeket az Isten arra teremtett, hogy hálaadással részesedjenek belõle azok, akiknek van hitük, és pontosan ismerik az igazságot. Ez azért van, mert Istennek minden teremtése jó, és semmi sem elvetendõ, ha hálaadással fogadják, mivel meg van szentelve Isten szava által és a fölötte mondott ima által." Köszi:)
no megtaláltam: 1 Timóteus 4, 3-5
minden étkezés elõtt imádkozz, kérd az Urat, hogy áldja meg az ételt, és akkor bármit megehetsz - valami hasonlót írt Pál is, ha megtalálom a igehelyet belinkelem
Nagyon nagy, mert engem nem kínáltál meg!
Kedves #2, ezt hogyan érted?:) Én láttam már otthon töltött káposztát készülni és az igaz disznóhúst a szemem elõtt darálták le és fûszerezték. Annyira van benne hús, mint a kolbászban.
De cuki vagy, egészségedre :D Én ma melegszendvicset és csirkeburgert ettem. (azt nem mondom, hogy szándékosan, de tudatosan). Nem vagy bûnös. Isten nem a zabalástól függ.
A régebbi felfogás szerint halálos bûnt követtél el. Az újabb felfogás szerint nem halálos, de bûn. Imádkozzál, az segít helyrehozni.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szervusz Jó étvágyat hozzá! Váljék egészségedre. Ha Jézust kérdezted volna annak idején, biztosan valami hasonlót mondott volna neked. De hogy pontosan mit mondott a témáról, beírom neked: "Nem vagytok tisztában vele, hogy minden, ami bemegy a szájba, a belekbe jut, és az emésztõgödörbe ürül? Amik azonban kijönnek a szájból, a szívbõl jönnek elõ, és azok szennyezik be az embert. A szívbõl jönnek elõ például a gonosz okoskodások, ..."Máté 15:17-19 Azoknak, akik ezért "megfednek" téged, Jézusnak szintén van egy üzenete: "„Miért van az, hogy a tanítványaid áthágják a régiek hagyományát? ....” Így felelt nekik: „Hát az miért van, hogy ti is áthágjátok az Isten parancsolatát a hagyományotok miatt?" Máté 15:2, 3
Semennyire nem bûn - a böjt megtartása nem kötelezõ. Legalábbis nem hiszem, hogy Isten azzal foglalkozna, ki mikor mit eszik.
Nézd, ha katolikus vagy és gyakorlod a vallásod, akkor tudnod kell, hogy bûn, még ha nem is súlyos, de az. Ha meg csak szokásból tartod a böjtöt, úgy sem ér semmit. Egyébként a Bibliában nincs írva arról, hogy pénteken böjtölni kell és nem szabad húst enni. Ez egy hagyomány, és a böjtnek rengeteg formája van.
Valoban attol fugg hogy Te ezt mennyire veszed komolyan, a sajat lelkiismereteddel kell elszamolnod, nem maseval. Egyebkent ami a toltott kaposztaban van azt en nem hivom husnak.
Kedves KZitus, és a vérrel mi van?
rsemennyire :) ) a legjobb
A kérdező hozzászólása: Szívesen küldenék, ha nem cs*szné szét a mikrofonokat :)
küldj egy videót a hangodról lécci :D
lécci, lécci mond azt, hogy: Luke, én vagyok az apád!!!
A kérdező hozzászólása: a mélyet vegyétek úgy, hogy Joe Cocker elbújhat mögöttem az fix, már ha a beszédhangot nézzük. Énekelni nem szoktam :D
rákerestem, ööö ennyire mély, mint ebben a mélyhangúnak: http://www.youtube.com/watch?v=5X1VIyZe3Ws ? :D az ilyen kicsit túlzás lenne :D
tetszik, sztem megnyerõ:) )
Nekem még tetszene is (fõleg ha még énekelni is tud azon a nagyon mély hangján :-))
dörmögõ dömötör nem zavar semennyire
Ismerkedj b*zikkal ha ennyire zavar a férfi hang.
én imááádom ha egy srácnak mély a hangja :$ az már jó pont :D :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!