Találatok a következő kifejezésre: Mennyire nagy első (63 db)

Elsõ: 58-71. 2. 58-63.
Szia. Elsõ: 46-66, második: 45-64.
elsõnél 22kg másodiknál 11. kezdõsúly kb azonos.
Jo nagy elteres volt. Elsonel 25 kg Masodiknal 11 kg. Kezdosuly: mindkettonel keves, mert eleg vekonyka vagyok, de a masodiknal 2-3 kiloval kevesebb volt az indulo, mint az elsonel. Ok: elsonel voltak gondok, fekudnom is kellet, nagyon vigyazni akartam magamra, ezert lusta lettem es unalmamban sokat ettem. Masodiknal meg normalisan eltem, mozogtam, ettem. Vegeredmeny: elsonel 13 kg ment le szulessel egybol, maradek 3 honap alatt spontan. Masodikkal 8 kg ment le szulessel es a maradek szinten 3 honap alatt spontan. Gyerekek: elso 3700 gramm, masodik 3100 gramm, hossz azonos.
elsõnél: 56kg-70kg (+14) másodiknál:62kg- most 37 hetesen 68kg az csak +6kilo.
Elsõnél 9, 5 kiló, másodiknál 8 kiló.
Én az elsõvel 20-22kg híztam nem tudom pontosan mert az utolsó hónapban már inkább nem mértem magam. Most már látom, hogy maximum és legrosszabb esetben 16kg lesz a végére. Különben most a másodiknál sokkal vékonyabban is kezdtem a terhességet így most az a plusz 16kg kellett is rám. Az elsõnél borzasztó kövér voltam szülés után (terhesen annyira nem látszott a nagy pocak miatt) és nagyon de nagyon rosszul éreztem magam emiatt. Nem szabad ebbe a hibába esni.
az elsõvel 26 kilót híztam, 98 kilóval mentem szülni 3450 gramm és 55 centi lett (spontán) másodikkal 13 kilót "fogytam" 71 kilóval mentem szülni 4100 gramm és 58 centi lett (spontán) jelenleg a 30. Hétben vagyok és eddig 4 kilót híztam
Elsõ 12, 5 kg Másodiknál 13, 5 kg.

Mennyire nagy a kockázat a Down-kórra? MS- AFP :0, 63 MOM uE3: 1, 27 MOM hCG: 2, 01 MOM ezeket összevetve 1:2200 hoz jött ki, az elsőt és a harmadikat csak összevetve pedig 1:230 hoz

A baba méretei bpd 37mm, hc 135mm , fl 20mm. jöv?héten szerdán megyek magzatvízvételre. ez mennyire kockázatos?

Legjobb válasz: Szia! Hány éves vagy? Uh-on mit mondtak. Tarkóredõ mennyi volt a 12. héten? orrcsont látható volt? 1:230-hoz már az integrált teszt végeredménye? Néztek már genetikai 18 hetes uh-on? A magzatvízvétel kb. 1%-os vetélési kockázattal jár. Fontos utána a pihenés. Ha részletesebben leírod amikrõl kérdeztem többet tudok válaszolni.

Szia! Hány éves vagy? Uh-on mit mondtak. Tarkóredõ mennyi volt a 12. héten? orrcsont látható volt? 1:230-hoz már az integrált teszt végeredménye? Néztek már genetikai 18 hetes uh-on? A magzatvízvétel kb. 1%-os vetélési kockázattal jár. Fontos utána a pihenés. Ha részletesebben leírod amikrõl kérdeztem többet tudok válaszolni.
szió, a tarkóredõ mennyi volt? gondolom 16. het korul lehetsz, csinaltattal kombinalt tesztet a 12-13. heten? a magzatviz vetel kb 0.5-1% vetélési kockázattal jár, ahogy tudom. a 13. heti ultrahangi eredmenyeidet be tudod masolni? papp-a meg hasonló dolgokat mértek?
A kérdező hozzászólása: huhh, nem találok semmi különöset, a 11. héten voltam, crl 38mm, más nincs, a dr azt mondta minden rendben van, ultrahang alapján nem mondott egyszer sem idáig semmit ami szerinte nem lenne megfelelõ. 23 éves vagyok.
A kérdező hozzászólása: 2 hete bpd 28 mm volt, fl 15mm, crl 90mm a baba
Szia.Nekem a kombinált teszt eredménye 1:119 volt.Megcsináltattam a magzatvíz vizsgálatot.Sokkal rosszabbra számítottam.Az egész kb.5 percig tartott.Nem adtak érzéstelenítõt-van ahol szoktak, van ahol nem-mert mire az hatott volna már kész is voltunk.Ráadásul így csak 1x szúrtak.Az volt kicsit kellemetlen, amikor leszívták a vizet.Az egész beavatkozás kellemetlen, de NEM fájdalmas.A 12.heti uh-on minden oké volt.Tarkóredõ, orrcsont stb.Ma már 17 hetes a makk egészséges pici fiam.SZORÍTOK NEKED, ÉS REMÉNY MINDIG VAN!
Szia!Én is jövõ hét szerdán megyek magzatvízvételre!
A kérdező hozzászólása: Remélem nálad is és nálam is rendben lesz minden!
Eléggé nagy meló, szóval inkább szerelõ. Tehát féket le kell szedni, ilyenek.
Nincs mit :) Es ez a modszer minden esetben mukodik es ezerszer gyorsabb mint vacakolni kihuzokkal meg pressel es mindenhol kivitelezheto. Ezert nincs is csapagylehuzom a muhelyben. Minek? Ha tengelyrol kell leszedni akkor ugyis vagom vagy Autogen heggesztovel vagom ha meg hazbol kell kivenni akkor meg ez a leggyorsabb. A tomites ugyis galyon van mar ha a csapagy is meghalt. Viccet felreteve A lehuzot inkabb a kupon ulo dolgokhoz hasznalom meg ekszijjtarcsakhoz. Amit irtal a Vibbraciorol az sokat segitett mar a multban is. A kupos dolgokat elofeszitem akar leggkulcsal majd megkoppintom a lehuzo csavarjat...volt olyan 1.5m repult az ontotvas jarokerek ami kb 10 kilo.
Ugyes ötlet lehet, még nem csináltunk ilyet, többnyire csak kevés csararlazító és a csapágykíhúzó játszik, légkulcsal hajtatava nagyom hatákony a vibrázió hihetetlenül megkönnyítí a kihúzást. préseléskor pedíg támaszt használunk egy mértes kört ami négyfelé van darabolva igya perm alá is be tudjuk tenni ahol szükséges agy lehetséges ha ütközésig és a külsõ csapágygyûrû a peremhez akkor már valóban nehéz igy hozzáférni, csáklyatámasz és kihúzó mindíg megtette a hatásást. A tippet azért megjegyzem, hátha szükség lesz rá valamikor nem lehet tudni! Köszi.
Akkor leirom maskepp: a Cspagykereg belso felere huzzunk varratot es ket legyet utunk egy csapara: megvan melegitve az agy es a csapagykereg kiesik magatol. Sajnos ezt nem tanitjak sehol. Nulla deformacio es sokkal gyorsabb mint preselessel es melegitessel szenvedni. A kerget belulrol korkorosen varjuk a kereg szelessegetol fuggon 1-2-szer(hornyok szama mert abba erdemes tenni a varratot). Vagyis ha megprobalod kipreselni es kijon nagy szerencsed van ha nem akkor nyomasd addig mig a kozepso gyuru golyokkal egyutt ki nem hullik vagy segits neki hogy igy tortenjen. Ezutan heggesztes es a kereg kint is van, az agy "uzemmeleg" es az uj csapagy konnyeden belemegy. Oreg szakiktol mindig lehet tanuni mert sok keptelen helyen levo csapagykerget maskepp nem lehet kicsedni.
JA a csapágyat varrod, bocs elolvastam illetve félreolvastam. Ezt a megoldást még nem alkalmaztuk de nem is volt rá szükség.
Préseléskor nem használtok támaszt?
A gond a heggesztés, igaz minimális se valahol mindíg jelenzkezik torzulás, vehet vel ovális alakot is utánna, a másik hogy még helyes visszacsiszolásnál is elõfordul súlypont eltolódás ami ugy bár kicsi a távolság a forgástengely közepétõl mégis okozhat ninimális vibrációt, tudom ez elenyészõ sok gumi eltéréséhez de attól még van és ne csináljunk olyat ami nem kell. Sok esetben egy gyári agyat készen összerakva lehet megrendelni és találkoztam már olyanal ahol csapágyat csak agyal árult a gyártó szinte ugyanannyiért mint a csapágy.
10-28 11:53 amit leirtal Teljesen helyes es szakszeru...addig amig minden klappol..amikor kiszedesre kerul a sor nem egyszer fordul elo hogy a pres nem birta kinyomni inkabb osszeroppant es ott maradt a kulso kereg perem nelkul akkor meg aztan csinalhatsz vele amit akarsz. Ezert is mondtam ha ugy all neki ahogy leirtam nincs meglepetes nem kell semmitol sem tartani es Deformalodni sem fog mivel a kereg nem tagul hanem veszit a meretebol a varrat hatasara.
Nem nagy meló házibarkács szinten sem.
Ne heggesz! kiszedniugy érdemes ha az agy nem deformálódik, és nem is károsodik, simán ki lehet nyomni egy csapágyleszedõvel is! csak kiszerelés után vedd ki a féltengely az agyból távolísd el a seigert és tolasd ki a féltengelyel, berakni meg ugy szoktam a csapágyat bekenem olajjal, zacsiba és irány a frigó, az agyat hõlégfúvóval melegítem elõtte a belsejét kicsit polirozom és hõálló teflonos zsirral "husqvarna láncfûrészekehez adnak ilyet" vékonyan bekenem. kb 80 fokosra melegítem aztán elõ a gyapággyal és szinte beleesik csak gyorsan kell mert pl nyáron egybõl deresedik a csapágy a páratartalom miatt és akkor nem megy könnyen dacára az olajnak, egy kalapácsnyéllelsimán ütközésig tolom.
Egy-ket csapagyat kiszedtem es beraktam mar igy leirom mire szamits: A Csapagy kiszedese nalunk ugy megy hogy szetverjuk, vagyis a golyokat osszetereljuk hogy a belso gyuru kiessen!!! mert kijonni nem szokott.Belul a csapagyba mindket horonyba huzzunk egy varratot MIG heggesztovel. Erre a csapagykereg veszit egy par tizedet az atmerojebol es kiesik magatol. Mivel ilyenkor az Agy is felmelegszik es kitagil a masik csapagy siman belemegy. Ha megvan a felszerelesed ripsz-ropsz megvan, nem kell nagyon komoly cucc mert egy sima iv-heggesztovel is meg lehet csinalni a varratot.
Hát nem is az agy kiszedése a macera, hanem magának a csapágynak a kiszedése, és az új berakása. Ezt présgéppel kell elvileg csinálni, de vannak akik ezt kalapáccsal(ütéssel) is megcsinálják , .. sajnos egyetlenegy rossz pontra mért kicsike koccantás (porvédõ, illetve belsõ kosár ) ez megsérül dobhatod ki a csapágyat. Persze a kiütéshez minimum 5 kg kalapács szükséges, precíz alátámasztással.Ezenkívül seeger(Zéger) fogó is fog kelleni a mûvelethez. Ha még nem csináltál ilyet akkor bízd inkább szerelõre, eléggé felszerelt mûhely szükséges hozzá, ..bármi "megakadás" bejöhet, ritkán még acetilén-oxigén melegítõ, illetve flex is szükséges lehet.
ha meg nem csereltel soha csapagyat vidd a szerelohoz mert nem mindig megy siman es ha felakadsz csak szerelohoz jutsz vagy ossze vissza vered magad leszedes kozben az elozo valaszokban voltak jo tippek es sokszor improvizalni kell


Mindenkinek fáj az első sex? És mennyire? Nagyon?

Egy ismer?söm(40) azt mondta,hogy mikor ? elöször syexelt,nagyon fájt neki,és hogyí ne várjam h nekem sem fog..és h kb 3-4 alkalom után volt csak élvezhet?..de egy másik lány pedig (14 éves) és most vesztette el ,és neki egyáltalán nem fájt annyira nagyon..

Legjobb válasz: Nekem se fájt. 33/F

Nekem se fájt. 33/F
Nekem nem fájt. Észre sem vettem, úgy fel voltam izgulva. Pedig a párom szép mérettel rendelkezik :)
Mert változó.nekem pl annyira nem volt gáz, de az egyik ismerõsömnek nagyon.attól is függ, mennyire figyel oda rád a partnered.
Nekem sem fájt. 28/F
Igen, nagyon fog fájni, utána ülni sem fogsz tudni, de még szarni se. Komolyan: ha ennyire parázol tõle, akkor ne szexelj még! Hidd el, ha tényleg kész lennél rá, akkor nem félnél tõle! Egyáltalán nem lesz elviselhetetlen a fájdalom, de kellemetlen lesz, nem fogod élvezni a szexet igazán, nem csak az elsõ, de sok alkalom után se. Fõleg, ha 2 aktus között több nap is eltelik.
A kérdező hozzászólása: Nem akarok sexelni -.- nem tudomh onnan vetted(utolsó ) :D csak kíváncsi vagyok, h kinek milyen volt..hogy majd késöbb tudjam mire kell számítanom.

Mennyire nagy az első 3 hónapban a vetélés lehetősége?

Van már egy 2 éves kisfiam. Vele nem volt semmi probléma a terheségemmel és most vagyon 4 hetes kismama. Ritka a vetélés lehet?sége?

Legjobb válasz: Úgy tudom 40%, de ha az elõzõvel sem volt baj akkor ezzel miért lenne.Ne agódj!

Úgy tudom 40%, de ha az elõzõvel sem volt baj akkor ezzel miért lenne.Ne agódj!
akkor a legnagyobb a 40%al egyetértek, vigyázz a kicsire és magadra is!sok szerencsét!
Szerintem ha vigyázol magadra akkor elég kicsi a vetélés eséje fõleg hogy már kihordtál egy egészséges babát. Baj akkor szokott lenni ha valami rendellenesség lenne a babánál. Ne aggódj feleslegesen mert az sem jó!
Szerintem a 40% egy kicsit sok! SÕt, gondoljatok bele, ezek szerint majdnem minden második terhesség vetéléssel végzõdne? Én nem hiszem! Ajánlom nézd meg ezt az oldalt! http://meh.communio.hu/kerdval.htm Itt találsz néhán yhazsnos és nem ennyire ijesztõ adatot!

Mennyi kezelés szükségesm egy nagyon miteszeres bőrre? Első alkalom után babaarcom lessz? Valamint mennyit szokás adni a kozmetikusnak borravalót, ti mennyit szoktatok?

Legjobb válasz: Elsõ alkalom után babaarc? Ezt felejtsd el... Látaltanban senki nem tudja megmondani mennyi kezelés szükséges. Annyit adj, amennyi a kezelés, nem értem, miért kellene borravaló, meg is ebédelsz nála? :D

Elsõ alkalom után babaarc? Ezt felejtsd el... Látaltanban senki nem tudja megmondani mennyi kezelés szükséges. Annyit adj, amennyi a kezelés, nem értem, miért kellene borravaló, meg is ebédelsz nála? :D
Én szoktam adni 300 ft körül

Most várom a második babám, és nagyon érdekelne, hogy a második szülés mennyivel másabb mint az első! Az első babám 2 óra alatt született meg, fájni fájt, de alapjáraton nem volt vészes! Mennyivel nehezebb vagy könnyebb?

Az els? szülésnél nem volt ott a férjem,most ott lesz! Mennyivel lesz így jobb,vagy rosszabb a szülés?

Legjobb válasz: Woooow, had kérdezzem meg, hogy minek köszönheted, hogy csak 2 órát kellett vajúdnod? Tettél érte valamit, vagy pusztán genetika?Széles a csípõd, vagy van valami extrém amit kiemelnél magaddal kapcsolatban? Az elsõ babák általában 10-12 óra alatt vannak meg a 2. gyerek a fele.Lehet, hogy te bemész és észre sem veszed már meg is lessz.A férjeddel biztosan még könnyebb lessz :oD 18 hetes kismami

Woooow, had kérdezzem meg, hogy minek köszönheted, hogy csak 2 órát kellett vajúdnod? Tettél érte valamit, vagy pusztán genetika?Széles a csípõd, vagy van valami extrém amit kiemelnél magaddal kapcsolatban? Az elsõ babák általában 10-12 óra alatt vannak meg a 2. gyerek a fele.Lehet, hogy te bemész és észre sem veszed már meg is lessz.A férjeddel biztosan még könnyebb lessz :oD 18 hetes kismami
Én is most várom a második babám. Az elsõnél hajnali fél háromig szundikáltam az ágyban, aztán hirtelen elfojt a magzatvíz, 4.20-kor már a karomban tartottam. Nagyon sokat sétáltam, és szinte mindent megcsináltam otthon.Most sajna nagyon keveset tudok sétálni, dolgozom, állandóan rohanok (autóval). Érzem, hogy most nehezebb lesz a szülésem! A fizikai állapot nagyon sokat jelent! :) Szép baba várást!
Szia!!!!Én is a második babámat várom, és kicsit félek is a szüléstõl, mert az elsõvel nem voltam valami szerencsés mint te, hogy 2 óra alatt megszületett.Én csütörtök hajnali 5 órától, péntek dálután 5-re lett meg.Szoritok neked hogy a másodikkal se legyen hosszabb szülésed mint 2 óra.Remélem nekem is a második babucival könnyebb lessz. Üdv:27 hetes kismama.
Minden szülés más és más, erre nem tudsz alapozni. De a férjed jelenléte biztos nagyon jó lesz!!:-)
Elsõ lányomat 5 óra alatt szültem meg. Másodikat aki 4 hetes fiu, 3.5 óra alatt lett meg. De õszinte leszek, sokkal fájdalmasabb fájásaim voltak mint lányommal, de gyorsabban lett meg.Mind a kettõt fájdalomcsillapito nélkül szültem.

LOMBIKPROGRAM! Kinek mikor volt az elsõ lombik/inszemináció az elsõ konzultációs idõpont után? Mennyit kell várni a lombikra, milyen nagy a várólista?

Legjobb válasz: én pesti kaális voltam, az elsõ lombikra bejelentkeztem már jó elõre, akkor fél évet kellett várni. A másodikra nem, mert annyira bíztam, hogy sikerül az elsõ. Nem jött össze, 9 hónap múlva volt a következõ.

én pesti kaális voltam, az elsõ lombikra bejelentkeztem már jó elõre, akkor fél évet kellett várni. A másodikra nem, mert annyira bíztam, hogy sikerül az elsõ. Nem jött össze, 9 hónap múlva volt a következõ.
Konzultáció márciusban, a lombik májusban volt. de közte egy csomó vizsgálatot meg kellett csináltatni!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!! :)

Mennyi idő alatt bújik ki a második fog? Kisfiam 8 hónapos hosszú szenvedés után 2 napja bújt ki az első foga. Még mindig nagyon kínlódik, mennyi idő még kibújik a második? Ennek is még csak a recéit lehet érezni.

Legjobb válasz: Az én kislányomnak 6 hónaposan kibújt az elsõ fog negyedéig és itt megállt. Most õ is a 8. hónapot tapossa, de még mindig itt tartunk.:)

Az én kislányomnak 6 hónaposan kibújt az elsõ fog negyedéig és itt megállt. Most õ is a 8. hónapot tapossa, de még mindig itt tartunk.:)
8, 5 hósan jött az elsõ, most rá másfél hetére tört át a 2.foga alul.

Mennyire ugatósak a samoyedek? Nagyon régóta szeretnék már egyet, első kutyám akita volt. Õ ugye ok nélkül nem ugatott.

Legjobb válasz: Nekem az elsõ kutyám szamojéd volt :).Nem emlékszem, hogy nagyon sokat ugatott volna, szerintem olyan átlagos.Igazából egy másik kuytával volt együtt, ha az ugatott akkor õ is szaladt a kapuhoz és megugatta, de alapból nem vitte túlzásba.Szeretett viszot vonyítani, de ez az északi kutyák velejárója.

Nekem az elsõ kutyám szamojéd volt :) .Nem emlékszem, hogy nagyon sokat ugatott volna, szerintem olyan átlagos.Igazából egy másik kuytával volt együtt, ha az ugatott akkor õ is szaladt a kapuhoz és megugatta, de alapból nem vitte túlzásba.Szeretett viszot vonyítani, de ez az északi kutyák velejárója.
Egyedtõl is függ, de általánosságban azt lehet elmondani róluk, hogy szeretnek ugatni. 5 szamim van, az egyik különösen az. Mindig mindent ugatással kommentál.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!