Találatok a következő kifejezésre: Mennyire nézik a Rendőr (3 db)

Mennyire nézik a rendőrök az utólag beépített xenont?

Legjobb válasz: sokszor ez rendõr és kedv függõ. Annyira nem kötekedõek, de ha olyanja van akkor egy jó alap a szivatásra.

sokszor ez rendõr és kedv függõ. Annyira nem kötekedõek, de ha olyanja van akkor egy jó alap a szivatásra.
@9 ha jól van beállítva akkor nem vakít, viszont valóban nagyon sokszor még a gyári sincs normálisan beállítva, vagy egyszerûen csak elcseszõdik a jó magyar utakon, és állíttatni meg az emberek nem viszik el.
Remélem nagyon, mert szar amikor a 300 ezres tuning góf, meg asztma vakít éjszaka.
Így van és ha lehet is belülrõl állítani a fényszóró magasságot akkor is az nem automata mint ahogy a rendelet elõírja, valamint a lámpabúrából egybõl megállapítja akármelyik ostoba rendõr megállapítja hogy az bizony nem gyári fõleg ha még a lámpa se projectoros.Egyébként még a "gyári" xenon is vakít a sima halogénhez képest.
Kedves utolsó. A hülyeséget légy szíves ne terjeszd. Leírtam már, és mások is - elég világosan - hogy közelrõl igen könnyû felismerni a szabályellenesen beépített xenon lámpát. Tehát ilyen hülye tippeket inkább ne osztogassál.
Amúgy atért vannak a xenonra úgy rászálva ha utólag van beszerelve mert egy csomó régi autónak nem állítható a fényszórója. A xenon meg elvakít. De ha nem túl régi az autód állítható a fényszórója lefelé a kocsiból menet közben és igényesen van megcsinálva olyan mintha gyáros lenne a cucc akkor nem szól érte. Nem mérnõk a rendõr azért hogy erre rájöjjön.
Nézik nagyon a xenont és a LED-es nappali menetfényeket is.
Najó persze, a lámpamosó kell, csak ugye azt azért a legtöbb sufnituning xenonos megoldásnál még tán rá is rakatja az ember, viszont búrája megfelelõ jelzéssel csak akkor van, ha gyári a xenon, vagy legalábbis volt gyárilag is.
Nagyon. Nem is kell közelrõl analizálni a lámpaüveget, ha nem lámpamosóval szerelt a fényszóró (és ez jól látszik) viszont kékesfehér a fény biztosan megállítanak és büntetnek ha xenon - akár rendszámlevétellel is. Már egy gyári mérettõl eltérõ gumiabroncsért is ...
Hát én nem értek egyet az elsõ válaszolóval. Szvsz ha valamire, akkor a xenonra eléggé rászálltak. Ugyanis annak a megállapításához, hogy szabályszerûen van -e xenon lámpa az autódban nem kell nagy szakértelem, ha a lámpabúrán nincs meg a megfelelõ jelzés, kapásból bukta. Szvsz nem éri meg kockáztatni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat!
Konkrétan egy utólag beépített xenon úgy világít, mint egy hagyományos távolsági fényszóró, csak kékesebb... Nem ugyanonnan jön az "izzóból" a fény, mint a hagyományosnál, ezért teljesen más foncsor kell hozzá... a sima magasságállítóval meg szarra se mész, amilyen a kocsikban van.. hülyeség, hogy jobban látsz tõle.. egyrészt, ha velem jössz szemben, én rád kapcsolom a távolságit, másrészt meg ha oda világítana, ahova kéne, akkor máris kb kétszer világosabb lenne az a rész, mert a fele elmegy horizonton felülre..

Mennyire nézik komolyan a Rendőr szakon a magasságot?

17 éves vagyok és 157 cm vagyok. A rend?r szakra 162-nek kell lenni, de elvileg 1-2 centit elnéznek. Meg fogok vajon n?ni 1 év alatt 160-ra???? Vagy ígyis felvesznek, ha a fizikai felvételi jól sikerül, meg minden más is redben van??? SEGÍTSETEK!! Nyomozó akarok lenni és ez az álmom, most nehogy már pár centi miatt ne lehessek az!!!!!! :((((

Legjobb válasz: Szerintem még belefér. Csak valahol meg kellett húzni a határvonalat.

Szerintem még belefér. Csak valahol meg kellett húzni a határvonalat.
Sajna szerintem nem :( Barátnõmnek is ez volt az álma. 161 centivel...
Minden esélyed megvan arra hogy nõlj jó pár centit, ebben a korban még ugrásszerü növés eláég gyakori.Lehet, hogy év végén a tornasor vége felé álssz, szeptemberben meg a középmezõnyt gyarapítod.Mindenkinek van olyan sztorija, hogy Janika volt az osztályban aztán 2 év múlva már mindenki feje felett elnézett!Minden jót!
Szia! Azthiszem egyszer nekem válaszoltál. Pont ez volt az én problémám is. :) Végülis beadtam a jelentkezésemet, de csak azért mert úgy hallottam, hogy idén a rendészeti sulikban elnéznek 1-2 centit, mert sok rendõrre van szükség. Egyébként, nagyon komolyan veszik a magasságot, barátnõmet kizárták a felvételinél, mert 158 cm volt. A fõsulira több ezren jelentkeznek, nehéz bekerülni. Szerintem próbáld meg te is a rendészeti szakközépbe a felvételit. Az 2 év, és lesz egy rendõr szakmád. Tudom, nem rendõr akarsz lenni, én sem. Mindketten nyomozók. Ha jó eredménnyel zárod ezt a 2 évet, úgy tudom automatikusan felvételt nyersz a rendõrtisztire. Én is így képzelem... (a végleges testmagasságot, az elsõ menstruációtól számított 2 év adja meg)
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszi szépen! Igen, az a szerencsénk, hogy most rendõrhiány van!!!! Elnéznek 1-2 centit!!! :) ) Elvileg 21 éves koráig õ egy ember, meg van, hogy tovább is. (ezt egy orvos mondta)
Én csak annyit tennék hozzá, hogy 21 éves vagyok és az utóbbi 1-2 évben még mindig nõttem 1-1 centit, fogok is még szerintem. Én úgy hallottam, hogy 24 éves koráig nõ az ember. Ha még növésben vagy rá lehet segíteni, ha elkezdesz vizilabdázni, vagy kosarazni.

125/50-és motorral bukott már le valaki? A rendőr mennyire nézi? Ha a biztosításba is 50cc van.

Legjobb válasz: Gratulálok, Ön az 1000000. aki feltette ezt a kérdést! Jutalma, hogy visszakeresheti a válaszokat a korábbiakból.

Gratulálok, Ön az 1000000. aki feltette ezt a kérdést! Jutalma, hogy visszakeresheti a válaszokat a korábbiakból.
Rendõre válogatja, ki mennyire ért hozzá. Ha gyanakszik rá egy utólagos vizsgálatra berendelhetnek. De a motorszámból ez azonnal megállapítható szint mindig. A biztosítással meg vigyázni kell. Ha nem 50ccm-is a motorod és ilyen biztosítást kötsz, bûncselekmény miatt eljárást indíthatnak veled szemben csalás miatt. Ezt a feljelentést általában a biztosító is megteszi.
Jármûvezetésre jogosító kategória nélküli vezetés szabsértés, 20ezres helyszíni vagy 40ezres szabálysértési bírságért, emellett egy szabsértési eljárás általában fél év jogosítványszerzéstõl való eltiltással, plusz biztosítási csalás bûncselekmény. Ha olyan rendõrt fogsz ki. Egyébként ha nem kiló hússzal mész mikor megállít, egyébként minden oké és nem akar mindenképp megbüntetni akkor nem lesz gond, de ezeket kockáztatod.
Út szélén nem fogja megmondani, de látja az utángyártott kipufogót és beküld kivizsgálásra.
Minden hozzászólással nagyjából egyetértek. De a rendõr mibõl mondja meg az út mellett, hogy a gyárilag 50-es mocijára 70-es henger lett téve? Semmibõl. Ezzel nem akarok senkit semmire rábeszélni, de legyünk már reálisak. Engem az zavar inkább, mikor kapásból felismerhetõ 250-es nagyrobogókkal mennek rendszám nélkül és nem is piszkálja senki az ilyet... ui: 150-es robogóm van rendszámmal.
A kérdező hozzászólása: Jah akkor marad majd 50 :D rieju endurorol vélemény? RR, MRX, RRX
Nincs az a hülye rendõr aki egy 125-ös motorról ne hallaná egybõl, hogy nem 50-es, az meg nem megy, hogy berendeli kpm-re és addig visszateszed a gyári hengert, mert egybõl elkobozza és úgy megy kpm-re.
A kérdező hozzászólása: Értemmeg az endurokat biztos jobban nézik mint egy robigót, ez a másik gond :(
HA 70-es henger van rajta akkor az még engedély nélküli átalakítás is, a fentieken felül.
"de ha 70-és henyer van rajta akkor az ugyan úgy bûncselekmény?" Szabálysértés csak, de többszörösen: - 50cc felett rendszám kell a motorra, 70cc-s motorod rendszám nélkül közlekedik viszont. - nincs megfelelõ papírja - valószínûleg nincs jogosítványod 50cc feletti motorra (vagy alapból nem szórakoznál ezzel).
Aki nem képes levizsgázni nagyobb motorra, de az 50 ccm-es motor kevés neki, ezért variál a motorblokkal, az jó volna, ha dagadó mellel viselné a következményeket. De az volna a legjobb, ha hivatalosan megszerezné a nagyobb kategóriás jogsit.
"de ha 70-és henyer van rajta akkor az ugyan úgy bûncselekmény?" Igen. Nem az számít, hogy a vizsgán milyen hengerrel vizsgáztatták, hanem hogy utána milyen hengerrel, és ezáltal milyen teljesítményû géppel voltál közúton. De persze megpróbálhatod kimagyarázni, hogy "jajjj. most megyek épp haza visszatenni a vizsgához használt hengert, ez csak úgy rajta van", csak épp semmit sem fogsz vele érni..:D
A 125/50 mindig rizikó. Egy sima közúti ellenõrzésnél is kibukhat, ha a yard ismeri a gépeket, balesetnél pedig szinte az "elsõ" dolog, hogy tüzetesebben megnézik a gépet (akkor is, ha "csak" buktál, és nem sérültél (bár ilyen esetben szinte mindig hívnak mentõt.) Ha nincs jogsid rá, akkor ahogy az #5 írta: szabálysértés, bírság. Ezt általában a biztosítód is megtudja, úgyhogy visszamenõlegesen ugrott a kgfb a valótlan adatok megadása miatt (tedd össze a két kezed, ha nem tudják meg). Szintén "mázsálnak" majd a rendszám miatt (125-re kötelezõ lenne), ez már gázosabb, mert jó esetben "csak" szabálysértés, rossz esetben gépjármû egyedi azonosítójelének megváltoztatása (eltüntetése), ami viszont "egy emelettel feljebb" játszik: bûncselekmény. Amennyiben más is érintett volt a balesetben (akár jármû, akár közmû, akár közúti mûtárgy sérült), akkor onnantól további körök következnek a szopórolleren: mivel a járgányra nincs érvényes kgfb, saját zsebbõl kell pengetni az esetleges károk ellenértékének rád esõ részét... sz'al nem éri meg.
A kérdező hozzászólása: Csak mert.50-és enduro igencsak gyenge (terepre, dombra) :( de ha 70-és henyer van rajta akkor az ugyan úgy bûncselekmény? Illetve de az abból jobb ha beküld kpm-re átrakom a gyári hengert :)
A kérdező hozzászólása: Kerestem, 1. telorol nehéz picibe, 2.100001 is lehetek nem, mi ezzel a baj?
És mibõl gondolod hogy nem piszkálják õket? Mert nem állnak sorban az út szélén hogy Te lásd? Nekem van ilyen ismerõsöm és rendszeresen menekül. Azt mondja még nem kapták el, de nincs olyan hét hogy ne lenne sztorija, hogy lakótelepezik a rendõrök elöl. Ez kinek kell?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!