Találatok a következő kifejezésre: Mennyire megbízható hogy a (88 db)

A kérdező hozzászólása: És hogyan válasszak kis Német Juhászt? Mi alapján?
Szerintem ez a fajta nagyon megbízható kutya. Persze sok függ attól, hogyan nevelik. A megfelelõ kiképzés (kutyasuli) szófogadóvá, megbízhatóvá teszi. És a gazdi szeretete! Ez nagyon fontos!
A német juhász kutya mindig olyan lesz amilyenné neveled! Sok türelemmel sokat tudsz belõle kihozni de én úgy gondolom hogy fontos számukra az iskola!Könnyen tanítható de könnyen el is lehet cseszni nem hozzá értéssel! Már a harmadik német juhászom van, a jelenlegi 6 hónapos a másik kettõ 11 ill. 12 évig volt a hûséges árnyékom!:) Én nem is váltanék másik fajtára mert számomra õk a tökéletes kutyák!

Mennyibe kerül egy átlagos levelet kiküldeni Spanyolországba, hogy az tuti, hogy megérkezzen (mennyire megbízható ebből a szempontból a posta a 2 ország között? És hogy kell megcímezni a borítékot? úgy mint Magyarországon?

Legjobb válasz: Külföldre célszerû angolul címezni a leveleket. Én azért odaszoktam írni zárójelben magyarul az országnevet, mert volt olyan hogy nem kérdezte meg a postás ez milyen ország is és el is küldte valahova máshova, a levelem azóta sem került meg. Azt jegyezd meg, hogy kicsit máshogy kell címezni mint belföldre: a személy egyre tágabb lakhelye... szóval elõször név, utána cím, házszám, emelet stb, majd országkód, irányítószám, városnév egy sorba (én csak várost szoktam), a végére pedig az ország. A posta szerintem abszolút megbízható, eddig egyetlen egyszer nem érkezett meg levelem, ez a fent említett okból, de hát az ilyen elõfordul. Pontosan nem tudom megmondani mennyibe kerül, de a posta honlapján megtudod nézni. Egy rendes kis boríték, ami nem lépi át a limit súlyt nekem Kóreába pl 260 ft elsõbbségivel.

Külföldre célszerû angolul címezni a leveleket. Én azért odaszoktam írni zárójelben magyarul az országnevet, mert volt olyan hogy nem kérdezte meg a postás ez milyen ország is és el is küldte valahova máshova, a levelem azóta sem került meg. Azt jegyezd meg, hogy kicsit máshogy kell címezni mint belföldre: a személy egyre tágabb lakhelye... szóval elõször név, utána cím, házszám, emelet stb, majd országkód, irányítószám, városnév egy sorba (én csak várost szoktam), a végére pedig az ország. A posta szerintem abszolút megbízható, eddig egyetlen egyszer nem érkezett meg levelem, ez a fent említett okból, de hát az ilyen elõfordul. Pontosan nem tudom megmondani mennyibe kerül, de a posta honlapján megtudod nézni. Egy rendes kis boríték, ami nem lépi át a limit súlyt nekem Kóreába pl 260 ft elsõbbségivel.
Megnéztem neked, EU országokba, így Spanyolországba is, elsõbbségivel 230 ft egy levél, nem elsõbbségivel 210... Azon a 20 forinton szerintem fölösleges spórolni ha elfogadsz egy tanácsot, nem tudom pontosan arrafelé hogy megy, de távolabbi helyekre 1-2 héttel elõbb odaér a levél. Nyilván Spanyolországba ez csak 1-2 nap, de kérdezz rá a postán nyugodtan!
http://posta.hu/kepek/upload/2009-12/Dijkivonat_20100101.pdf Azt nem tudom hogy EUba mennyi, de neekm az USA-ba elsõbbségivel 1-2 hét volt. Elsõbbségi nélkül gondolom egy hónap is lett volna.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszi szépen a gyors válaszokat:) ...akkor szerintem az elsõbbségi lesz és akkor a címzés meg a fent leírtak szerint...köszi még 1*. Üdv:Évi

Mennyire megbízható ha a nevelési tanácsadó pszichológusa azt állítja, hogy nem hiperaktív egy gyermek?

Véleményem szerint nem reális,mert teljesen más képet mutat egy gyermek kétszemélyes foglalkozások alatt,mint egy iskolai közösségben.

Legjobb válasz: Megbízható.Vagy te rontasz el valamit,vagy a szülõk. A kezelhetetlen gyerekek zöme neveletlen,nem hiperaktiv.

Megbízható.Vagy te rontasz el valamit, vagy a szülõk. A kezelhetetlen gyerekek zöme neveletlen, nem hiperaktiv.
A pszichológus többféle módszerrel is vizsgálja õket... Nem minden nehezen kezelhetõ gyerek hiperaktív! Néha esetleg érdemes lenne ezekhez igazítani a pedagógiai módszereket... hiszen nem csupán frontálisan lehet tanítani...
A hiperaktivitást (akkor lehet megállapítani, hogy az összes!!!! tünet egyszerre! jelen van, legalább féléven keresztül és minden helyzetben. Ha a pszichológusnál nincs, akkor nem hiperaktív a gyerek. Ilyen egyszerû. És ha a tünetekbõl egy-kettõ jellemzõ csak a gyerekre, akkor sem nevezhetõ hiperaktívnak. Itt vannak a tünetek, pipáld ki, mi jellemzõ a gyerekedre és ha az összes, minden élethelyzetben (otthon, mamánál, iskolában, játszótéren)akkor tévedett a pszichológus. 1. mozgási nyugtalanság, túlzott cselekvési kényszer: kezével sokat hadonászik, lóbálja a lábát, csúszkál a széken óra közben feláll a helyérõl nem bír sokáig ülve maradni összehangolatlan a mozgása, gyakran megsérül hangosan játszik szeret a figyelem középpontjában lenni nehezen csatlakozik egy közösséghez 2. figyelemzavar elhanyagolja a részleteket, felületes nem törekszik pontosságra feladatot vált mielõtt az elõzõt befejezte volna képtelen hosszabb ideig összpontosítani könnyen elterelõdik a figyelme nincs kitartása nehézségei vannak a feladatok és tevékenységek megszervezésében nem figyel a magyarázatokra nehezen hajtja végre az utasításokat napi tevékenységben feledékeny sokszor veszít el tárgyakat (füzet, ceruza, stb.) 3. Indulatosság, impulzivitás össze-vissza fecseg önmagával is szívesen beszélget a kérdés elhangzása elõtt már válaszol impulzív - érzéseit képtelen kordában tartani gyakran reagál indulatosan, már minimális fusztráció esetén is gyakran szakít félbe, vagy zaklat másokat nehezen várja ki a sorát egy csoporton belül Egyébként meg miért fontos, hogy ki mondják hiperaktív a gyereked? Örülj neki, hogy nem az.
Ha hiperaktiv lenne a gyerek a 2 személyes foglalkozáson is kezelhetelen lenne. A doki tudot vele dolgozni tehát nem hiperaktív. Valószinû a gyerek rosszul van nevelve tudom rossz ezt hallani a szülönek de nem lehet egy betegségre fogni a szülöi hiányoságokat.
Ahogy, fentebb mar írták, egy hiperaktív gyerek nem tud különbséget tenni, hogy akkor most pszichológusnál vagyok jól viselkedem.Nyilván más jellegû problémái vannak.
Na az én lurkómat hiperaktívnak találta egy pszichiáter (szorongás miatt mentünk hozzá), mindössze az alapján, hogy egy órán keresztül velem beszélgetett és közben a gyereket figyelte játék közben. Írt gyógyszert, melytõl a gyerek úgy nézett ki mint aki másik bolygón jár. Utána néztem, leszoktattam. Elvittem a nevelési tanácsadóba, megnézettem pszichológussal. Kiderült szorongását az iskola és a tanítónéni számára lehetetlennek tûnõ elvárásai okozzák és egyáltalán nem hiperaktív. Az iskolai tünetei (megtagadta a munkát, nem figyelt órán) pedig pedagógiai probléma, a és nem tudtak vele érdemben semmit sem kezdeni. Na én innen már nem aggódtam. Idén új tanítónénit kaptunk és láss csodát az én "hiperaktív" gyermekem meggyógyult (!). Szívesen dolgozik órákon és itthon is sokkal szívesebben veszi elõ a tanulni valót. Reggelenként nem fáj a hasa és minden más szorongásos tünete is megszûnt (amikért régen én magamban kerestem a hibát). Ezzel nem azt állítom, hogy mindig a tanárral van a baj, de bizony elõfordulhat, hogy nem jó tanárt választottunk a gyermekünknek. Amelyik tanár az egyik gyereknek jó, nem biztos, hogy a másiknak is megfelel. Érdemes megtalálni azt a tanár aki úgy tanít, hogy le tudja kötni a mi gyerekünk figyelmét. Tudom ez így egyszerûnek hangzik és 70%-ban kivitelezhetetlen. Nekünk szerencsénk volt.

Ma reggel teszteltem egy pozitívat midsteam tesztel. Mennyire megbízható? Ez a harmadik nap hogy késik szombatra vártam. Mi a következő lépés?

23-án utazunk el két hétre. Ráér ha utánna megyek dokihoz?

Legjobb válasz: Megbízható a teszt,úgyhogy gratulálok!Persze,hogy ráérsz elmenni dokihoz,legalább pár hét múlva már a szívhangját is hallhatod.Jó egészséget!30 hetes kismami

Megbízható a teszt, úgyhogy gratulálok!Persze, hogy ráérsz elmenni dokihoz, legalább pár hét múlva már a szívhangját is hallhatod.Jó egészséget!30 hetes kismami
Addig még van idõd, tehát akár el is mehetsz a dokihoz, így biztosan tudnád az eredményt és õ vszínû el is mondja majd, hogy mire kell odafigyelni.
ez elég jó teszt, szerintem megbízható. elég ha utána mész, addig érdemben úgysem tudna mit mondani, max azt hogy látja a petezsákot, de még csak egy kis pötty lehet benne. ha akkor mész amikor hazajöttök, már lehet hogy lesz szívhang is! csak egy a lényeg, vigyázz magadra, nem tudom pihenni mentek e vagy ilyesmi, de ne emelj, ne hajtsd túl magad, ne igyál, ne cigizz... (az ilyenkor fontos dolgok!) gratula! :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a tanácsokat, pihenni megyünk csak, a cigit már letettem bár eddig se szívtam sokat, napi 5-6 szál. de most már 0 és nem iszom egy kortyot se. Bár hálistennek azt se szoktunk.Olyan fura érzés! Még talán fel se fogtam hogy anya leszek. ez volt a 4. hónap mire sikerült. Ami fura hogy semmi elõjele nincs a terhességnek, picit fájdogál a cicim, meg a hasam, de nem vészes, talán egy kicsit húz a fejem, mintha szédelegnék, és szebb lett a bõröm az arcomon, ami a páromnak tûnt fel: azt mondta ki vagyok virulva!
A kérdező hozzászólása: na meg ez a szörnyû álmosság, folyamatosan nyúlik a szám!
A második vagyok:én is így voltam vele, talán Te is megúszod, hányinger, émelygés nélkül.Vigyázz magadra!30 hetes
Gratulálok!Vigyázz magadra!És semmi idegeskedés!Jo pihenést!

Októberben megyünk Párizsba repülővel. Érdekelne, hogy mennyire megbízható ott a metró közlekedés, mennyire lehet kiismerni magunkat a tömegközlekedésben, milyen jegyet kell vásároljunk?

Várnám azok tapasztalatait akik metróval vagy más egyéb tömegközlekedéssel közlekedtek Párizsban.

Legjobb válasz: A metro egyszeruen szuper , mindenhonnan mindenhova el tudsz jutni vele, tobbszintes allomasok vannak. Ha par napra mentek,akkor celszeruen paris pass -t kellene venni,nekunk 3 napra 15 euro korul volt, ez korlatlan utazasra jogosit es sok latvanyossagban is kedvezmenyt ad

A metro egyszeruen szuper , mindenhonnan mindenhova el tudsz jutni vele, tobbszintes allomasok vannak. Ha par napra mentek, akkor celszeruen paris pass -t kellene venni, nekunk 3 napra 15 euro korul volt, ez korlatlan utazasra jogosit es sok latvanyossagban is kedvezmenyt ad
Az, hogy mennyire ismeritek majd ki magatokat a nyelvtudásotoktól és az észbeli képességeitektõl függ, mi azt nem tudhatjuk:) Jegyekkel kapcsolatban meg ha már az internet elõtt ülsz: keresd meg a párizsi tömegközlekedést üzemeltetõ cég honlapját, és már elõre ki is választhatod, hogy milyen jegyet kell venned, nem ott fogsz majd nézni a pénztárban, hogy na most akkor melyiket is?:)
Fú, úgy látom a nylevutdás mindenkéépen kell, ritka béna a párizsi tömegközlekedési cég honlapja. Szinte kizárólag csak franciául érhetõ el, van egy oldal ami turistáknak szól az angol, de az útvonaltervezõ már francia (wtf!!???). Elég necces, de ha angolul tudsz, akkor azért fogod érteni a a francia menüpontokat is, ki lehet következtetni - én is ezt csináltam:D
Mindenhol beszelnek angolul ne aggodj - a metroban posztolo gepfegyveres katonatol is kertunk utbaigazitast - mi 3 nap alatt bejartunk mindent amit lehetett , 1-3 zonas berletet vettunk (belvarosba eleg, ha versaille-ba akarsz menni, vagy a repterre, ahhoz mar keves) .
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek :D

Siemens mosó-szárítógép. Mennyire megbízhatók ezek a gépek? Mennyi az átlagos működési életkoruk? Azt tudom, hogy a rangsorban a márka elsők között szerepel.

Lehet?ségem lenne megvásárolni egy Siemens Siwamat Plus szárítós mosógépet.11 éves és 20. 000 ft az ára. Megkímélt, karbantartott. A fenti márkát használók tapasztalatait, vagy szakért?k véleményét szívesen venném, mivel ez befolyásolná döntésemet. Mit várhatok el egy ilyen id?s gépt?l?

Legjobb válasz: Nem venném meg, de csak azért nem mert egy 11éves szárítós gép tutira visszahozza neked villanyszámlában hamar, amit megspórolsz, ki tudja milyen kategória az. Az meg a másik, mi van, ha elromlik? Nekünk a siemens mosógépünk 15 év után romlott el, megcsináltattuk 20ezerért, de bánom így utólag, mert lehet jobb lett volna venni egy újat, takarékosabbat, és hát ki tudja mikor romlik el ez megint, azért csak 15+ éves már. De még mindig patent, ahogy kinéz, ahogy mos, meg így már ahogy mûködik is. Megvenni biztos nem venném, max ingyen jó lenne, míg nem veszek egyet.

Nem venném meg, de csak azért nem mert egy 11éves szárítós gép tutira visszahozza neked villanyszámlában hamar, amit megspórolsz, ki tudja milyen kategória az. Az meg a másik, mi van, ha elromlik? Nekünk a siemens mosógépünk 15 év után romlott el, megcsináltattuk 20ezerért, de bánom így utólag, mert lehet jobb lett volna venni egy újat, takarékosabbat, és hát ki tudja mikor romlik el ez megint, azért csak 15+ éves már. De még mindig patent, ahogy kinéz, ahogy mos, meg így már ahogy mûködik is. Megvenni biztos nem venném, max ingyen jó lenne, míg nem veszek egyet.
11 éveset semmiképp.
Autóból sem nagyon érdemes 10 évesnél idõsebbet venni. Szerintem pénzkidobás lenne az a 20 ezer forint. Tény, hogy a Siemens nem egy rossz márka, de nem tudhatod, hogy hogyan bántak vele és a vízkõ az a Siemensben is vízkõ. Lutri! Ráadásul kombinált gép, ami azt jelenti, hogy nagyobb a hibalehetõség és mivel öregecske, drágább is a javítása, vagy lehet pótolhatatlan az alkatrész. Én semmiképp sem venném meg. :(
Én sem venném meg! Uramisten, 11 éves...
A kérdező hozzászólása: Igen igazatok van. Talán akkor, ha jóval olcsóbban adná, én a német precizitás miatt hezitáltam rajta. Bár itt irtátok, hogy 15 éves gép még mindig tökéletesen mûködik! Köszi a segítséget.

Acer V5 típusú notebookot szeretnék vásárolni, viszont vannak kételyeim azzal kapcsolatban, hogy mennyire megbízható ez a márka, továbbá az aksija 4 cellás lithium-polymer, és ezt sem igazán ismerem, hogy milyen. Jó választás ez a gép?

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]

Legjobb válasz: Másoknak is kételyi vannak az Acerel kapcsolatban, nem is ok nélkül, mire kell a gép ?

Másoknak is kételyi vannak az Acerel kapcsolatban, nem is ok nélkül, mire kell a gép ?
A kérdező hozzászólása: Elsõsorban, netezés, filmnézés, office és ami miatt kell jó videókártya az ugye a játék. Meg am nagyon tetszik a designja meg az h vékony, szóval a teljesítménye mellett ez is nagyban befolyásolja hogy ezt tervezem megvenni.

Szeretnem tudni a magzatvizvetel milyen szazalekba mutat eredmenyeket? Mennyire megbizhato hogy igen egeszseges gyerekem lesz?

13 hetes terhes vagyok lassan kozeledik a 15 het mikor is leveszik a vert az AFP-re, fuggetlenul az eredmenytol szeretnek elmenni magzatvizvetelre mivel hallottam, hogy az AFP sem mutat 100-szazalekos eredmenyt es viszont ezt mar egyszer tapasztaltam is!

Legjobb válasz: Jézusom Ne menj magzatvízvételre ha nem muszáj!Elég kockázatos.(nagyon az!)Uh-on látják ha van vmi baja a babának!

Jézusom Ne menj magzatvízvételre ha nem muszáj!Elég kockázatos.(nagyon az!)Uh-on látják ha van vmi baja a babának!
Felejtõs a magzatvíz vizsgálat! Vetélést okozhat, ha kaptál várandós könyvet, abban van írás róla, csak nagyon muszáj esetben ajánlják. Inkább menj kombinált tesztre, az AFP-tõl is biztosabb.
Miért nem csináltatod meg az integrált tesztet? Azzal nem vagy még elkésve. Az közel 95%, ha valami gáz van, akkor ez és a 2 uh (12. és 18. heti) eredménye alapján, megcsinálják a magzatvíz vételt, annak 99%-ra biztos az eredménye. Vannak nagyon jó orvosok, akik genetikai rendellenességekre specializálódtak, uh-val simán megállapítják a rendellenességet. Én is voltam ilyenen, a saját magunk megnyugtatása végett. Amúgy az AFP.-t betöltött 16. hét után veszik le, mert akkor a legpontosabb az eredmény, de maga a vizsgálat nem ér annyit, mint egy alapos uh vizsgálat. 39+5 hkm
A kérdező hozzászólása: Milen az az integralt teszt?meg eletben nem hallottam rola?En szlovakiai vagyok es a lanyomnal is es volt egy iker terhessegem amivel a 25 hetben elveteltem, tehat mind a ketszer a 15 hetbe vettek le az AFP!termeszetesen kifogom kerni az orvosom tanacsat, de az AFP-be nem bizok!!!

4, 5 éves fiamnál hétfőn csinálnak BERA hallásvizsgálatot. Éber állapotban fogják csinálni. Hogyan készítsem fel lelkileg erre a vizsgálatra? Mennyire megbízható ez a vizsgálat?

Legjobb válasz: Nagyon szépen köszönöm!Nekünk Nyíregyházán fogják csinálni,és nagyon bízok benne,hogy ki fogjuk bírni valahogy nyugiban azt a negyed órát,mert ha nem,akkor nem marad más,csak az altatás

A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm!Nekünk Nyíregyházán fogják csinálni, és nagyon bízok benne, hogy ki fogjuk bírni valahogy nyugiban azt a negyed órát, mert ha nem, akkor nem marad más, csak az altatás
Szia! Elsõ vagyok. Megvolt a vizsgálat? Hogy sikerült? Mit mondtak?

Hallottam erről a Martin meat Kft-ről jó volna megtudni hogy mennyire megbízható ez a cég? ! És hogy mik a követlményeik? !

Ahoz hogy kijuthassunk párommal dolgozni. Vagy estleg valakit tudna ajánlani ugyan ilyen közvetít?t ami Külföldre szervez munkát? És megbízható! De viszont ez most melékes engem jobban ez a Martin Meat Kft érdekeln

Legjobb válasz: szia , azóta megtudtál valamit a céggel kapcsolatban ? :)

szia , azóta megtudtál valamit a céggel kapcsolatban ? :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!