Találatok a következő kifejezésre: Mennyire lehet megállapítani, hogy (27 db)

Mennyi idős terhességnél lehet megállapítani, hogy a has a puffadás miatt nagyobb, vagy a baba miatt?

Illetve hogyan lehet megállapítani? A babás hasat is be lehet húzni? (persze nem a 38. hétre gondolok)

Legjobb válasz: A baba 12. héttöl már van akinél látszik, elötte a méh keménységébõl ill nagyságából lehet megállapítani. De miért nem csinálsz egy tesztet az biztosan kimutatja ha babát vársz.

A baba 12. héttöl már van akinél látszik, elötte a méh keménységébõl ill nagyságából lehet megállapítani. De miért nem csinálsz egy tesztet az biztosan kimutatja ha babát vársz.
A pár hetes hasat be lehet húzni, a terhességet doki, vagy teszt állapítja meg.Miért nem tesztelsz?Mire vársz?Ha a hasad nagyobbodására, akkor felvilágosítalak, hogy mire a pocidon észreveszed, már túl kellett volna esned jó pár vizsgálaton.Elég felelõtlen vagy!!(Már bocs!) 14 hetes kismami
Én vagyok a kérdezõ. Lehet, hogy én is rossz helyre írtam a kérdést, de Ti sem olvastátok el megfelelõen... Nem magát a terhességet szeretném megállapítani... mert azt már 4 hete tudom! Csak arra lettem volna kíváncsi, hogy ki hogyan élte meg azt, hogy elkezdett nõni a pocakja.
Szia.Valószínü, hogy fe´lre értelmezték a ke´rde´sedet.Ez elö fordul.Eleinte belehethúzni a hasat, de felesleges, mert nem jó az embriónak.Oyan neki, mintha szorítana a nadrág.Késöbb persze ha akarna´d sem tudna´d.Nálam a puffada´s nem tartott sokáig, A pocakom pedig a 3, hónaptól la´tszódott.Ez akattól függ, kinek elöbb, kinek késöbb kezd látszódni.Hamarosan a lábaidat sem fogod látni. Gratula a babához. 38hetes kismama.

Mennyibe kerül egy kútfúrás vidéken és mennyi idő alatt készül el? Hogy lehet megállapítani, hogy nálunk van-e talajvíz, érdemes-e fúratni?

Esztergomban élek, elég magasan lakunk.

Legjobb válasz: A vízmû nagy valószínûséggel úgysem fogja engedélyezni, mert akkor nem az õ vizüket használod locsolásra.

A vízmû nagy valószínûséggel úgysem fogja engedélyezni, mert akkor nem az õ vizüket használod locsolásra.

Hónap elején kezdtük a kóstoltatást 3, 5 hónaposan védőnői javaslatra. Ebédre és vacsorára tápszert kap a pici, a többi evés anyatej. Honnan lehet megállapítani, hogy mennyi az a mennyiség, ami elég neki ilyen idősen?

Túl vagyunk az almán, a répán, most megy a kettő összekeverve. Szopizás előtt vagy után jobb kóstoltatni? Az üveges bébiételt felbontás után le lehet fagyasztani?

Legjobb válasz: Bár lehet hülyeséget írok(nem volt tapasztalatom), de nem tudod mondjuk a tízórait az ebéddel kicserélni, hogy tízórai lenne tápi, ebéd szopi? Vagy nincs annyi tejed? Csak azért kérdezem, mert akkor a tápszert tudnád kiváltani elõször szilárd kajával, az anyatej meg maradna. Persze az is kérdés, hogy sokáig akarod-e szoptatni. Én általában úgy állapítottam meg, hogy elég-e neki, hogy mindig többet csináltam, és amikor összezárta a száját, elfordította a fejét, tudtam, nem kell több neki. Utána még ha kért kaphatott vizet vagy tápszert. Amúgy mi is ennyi idõsen kezdtük a hozzátáplálást. Nektek miért ajánlotta?

Bár lehet hülyeséget írok(nem volt tapasztalatom), de nem tudod mondjuk a tízórait az ebéddel kicserélni, hogy tízórai lenne tápi, ebéd szopi? Vagy nincs annyi tejed? Csak azért kérdezem, mert akkor a tápszert tudnád kiváltani elõször szilárd kajával, az anyatej meg maradna. Persze az is kérdés, hogy sokáig akarod-e szoptatni. Én általában úgy állapítottam meg, hogy elég-e neki, hogy mindig többet csináltam, és amikor összezárta a száját, elfordította a fejét, tudtam, nem kell több neki. Utána még ha kért kaphatott vizet vagy tápszert. Amúgy mi is ennyi idõsen kezdtük a hozzátáplálást. Nektek miért ajánlotta?
Én is ezt akartam kérdezni, ugyan mi oka lehetett a védõnõnek, hogy hozzátáplálást javasolt 3, 5 hónaposan? :( Mindenképp szopi után adj neki bármit, különben elválasztod a kelletténél hamarabb, de szerintem felesleges elsietni, akár hónapokig is élhet tejen és almán, felesleges megterhelni a szervezetét. De ha nagyon sietni akarsz vele, akkor krumpli, sütõtök, körte stb. Az üveges bébikaját szerintem nem lehet fagyasztani.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Sajnos elég kevés a tejem, hiába próbálok mindenféle tejszaporítót. Az az igazság, hogy örülök annak, hogy eddig is tudtam szoptatni, mivel egyedül maradtam a kicsivel. Apa szülés elõtt 2 héttel lelépett, így a stressz nem igazán volt elkerülhetõ. Természetesen szeretném még szoptatni, ahogy tudom. Lehet, hogy megpróbálom felváltani a tízórai és a déli etetést. A kicsikém egyébként elég nagy étvágyú, nem tudja mi az elég. :) )) Köszönöm még egyszer a segítségeteket.


Hogy lehet megállapítani hogy mennyi idős egy gabonasikló?

Legjobb válasz: Ötlete sem volt annak a helynek/embernek ahonnan kaptad? Súlyból/ hosszból lehet találgatni, de mivel a méret etetéstõl függ, elég nehéz megmondani.

Ötlete sem volt annak a helynek/embernek ahonnan kaptad? Súlyból/ hosszból lehet találgatni, de mivel a méret etetéstõl függ, elég nehéz megmondani.
A kérdező hozzászólása: sajnos õ sem tudta csak annyit hogy tavaly évvégi születésû. Egyébként 30-35cm körül van.
Olyan 4-6 hónapos lehet szerintem.

A telsesen fekete macskám már nagyon őszül. Vajon hány éves lehet kb? Hogyan lehet megállapítani, hogy mennyi idős?

Legjobb válasz: Az állatorvos megközelítõleg meg tudja határozni, elsõsorban a fogai alapján.

Az állatorvos megközelítõleg meg tudja határozni, elsõsorban a fogai alapján.
Szerintem 10 éves körüli lehet.
9-10-11
A mi cicánk még nem volt egy éves és már õszült. A fekete németjuhász kutyusunk még nem volt egy éves, mikor már voltak fehér "hajszállai". Két fekete cicánk volt és mind a kettõ korán elkezdett õszülni.

Hogyan lehet megállapítani, hogy egy fenyő mennyi idős? Jól tudom, hogy ahány ággyűrű hajt ki a törzsből oldal irányba annyi idős? Az ággyűrűt úgy értem, hogy sugárirányba és emeletszerűen.

Legjobb válasz: ....annyit mondhatok, hogy van 1 fenyõfám, ami harminc éves, és 10 méter magas.....egyébként fogalmam sincs, simán lehetséges amit írsz

....annyit mondhatok, hogy van 1 fenyõfám, ami harminc éves, és 10 méter magas.....egyébként fogalmam sincs, simán lehetséges amit írsz

Hogyan lehet megállapítani, hogy mennyi izom van rajtam?

Kb. egy éve elkezdtem hastáncolni, heti rendszerességgel, elõtte nem mozogtam rendszeresen, csak sokat sétáltam, alkalmanként lépcsõztem vagy futottam, de úgy rendszeresen nem csináltam semmit, gyerekkoromban a tornaórák is problémát jelentettek, mert nehezen bírtam, amit követeltek. A hastánc már tetszett egy ideje, olvasgattam róla, mennyire átmozgat, meg mire lehet jó. Nekem korábban sokat fájt a hátam, vállam, nyakam, begörcsölt a lábam, és a tartásom se volt teljesen jó.

Legjobb válasz: [link]

[link]
A kérdező hozzászólása: Bocs, de az ilyen kalkulátorok azért nem annyira pontosak. Én ennél pontosabb módszert szeretnék.
Már pedig ennél pontosabban nem tudod megállapítani, a versenyzõk is így számolnak testzsír%-ot.
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok versenyzõ, és az ilyen kalkulátorok nagyon téves adatokat adtak már. Sajnálom, nekem ez a módszer nem megfelelõ.
Hiába nem megfelelõ :D fogd már fel hogy máshogy nem tudod megállapítani, hogy konkrétan mennyi izom van a testeden. Normálisan mérd meg az adatokat, és ki fog adni egy korrekt testzsír %-ot. Abból lehet következtetni az izomzatra.
A kérdező hozzászólása: Attól még ugyanúgy pontatlannak tartom ezeket a kalkulátorokat. Más módszer komolyan nincs? Nehezen hiszem el, hogy ennyi felszínes adatból tényleg meg lehet állapítani, hiszen eleve egyénileg a csontozat is más.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Figyelj, ez nem így mûködik... Az ég világon semmi felszínes adat nincs ebben. A testsúlyod kéri, meg a tested 3 pontján található zsírréteg vastagságát. Ez nem "átverés" így tudod megmérni a testzsír%-od, és ezek alapján az izomtömegedet. Többek között azért kéri a testsúlyodat, hogy tudjon kalkulálni a csontozatoddal. Ha van egy ember, akinek a karján/mellén 10, hasán 15, lábán 20mm a bõrredõ, de 80 kg, az sûrûbb csontú mint akinek ugyan ekkorák a bõrredõk, és 75 kg. Ami tényleg átverés, azok a testzsír kalkulátoros mérlegek, mert egy mérleg sosem tudja meg, hogy mitõl vagy te 130 kg. Izomtól, vagy zsírtól. Ezzel amit linkeltem, a testsúlyhoz viszonyítva a test 3 testzsír szempontjából leg"kényesebb" részeket hozod összefüggésbe. Harmadjára (!) is leírom, ez pontos (ha normálisan mérsz!!), így mérik a profi versenyzõk is a testzsírjukat, akiknek nem kamu adatokra van szüksége. Gondolj már bele, gyakorlatilag a testeden lévõ zsírréteg vastagságát méred le, ennél konkrétabban nem tudsz arra következtetni, hogy a testeden milyen a zsír/izom arány, és hogy konkrétan mennyi izom van rajta. Egyszerûen nem tudsz ennél konkrétabban a célra törni. Nem tudom már elégszer hangsúlyozni, kifejezni a dolgokat. Aztán hogy te mit hiszel magadban a te dolgod. De gondolom nem azért írtad ki ezt a kérdést, mert te tudod hogy kell. Hát így kell, itt a válasz a kérdésedre, aztán ha valaki leírja a kérdésedre a választ, nem tudom miért kell kötekedni. Ez kb. olyan mint ha megkérdezted volna mennyi 2*2, leírják a válaszban hogy 4, de te nem hiszed el. Hidd el, így van, így mérnek, és így lehet a legpontosabban megállapítani a testzsírt, és az izomtömeget. Amivel pontosabb tudsz még lenni, a 7 pontos mérés: [link] Bár egy alap tájékoztató jellegre bõven elég a 3 pontos, ez már tényleg csak "hab a tortán".

Honlap alapján mennyire lehet megállapítani egy állatorvosról, hogy milyen?

Legjobb válasz: Eddigi tapasztalataim szerint az igazán jó szakembereknek egyetlen szakmában sem nagyon van ideje honlappal szórakozni. A nagy cégeket leszámítva, akkor szoktak megjelenni a neten, ha nincs elég ügyfél, azaz nem éppen a legjobbakra jellemzõ a saját honlap.

Eddigi tapasztalataim szerint az igazán jó szakembereknek egyetlen szakmában sem nagyon van ideje honlappal szórakozni. A nagy cégeket leszámítva, akkor szoktak megjelenni a neten, ha nincs elég ügyfél, azaz nem éppen a legjobbakra jellemzõ a saját honlap.
Semennyire :) A saját dokink oldaláról azt mondanám, hogy minimum furák, még egy olyan cikk is fent van náluk, ami szerint a pitbullok mind veszélyesek, aztán mégis mindenki össze-vissza csókolgatja a pitemet, ha beviszem.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Én sok nagyon jó orvost (igaz, õk nem állatorvosok) ismerek, akiknek van honlapja. Van akinek csak valami gportálos és nem egy hiperszuper oldal, esetleg õ maga szerkeszti szabadidejében. De szerintem jó dolog, mert ott van az elérhetõsége, van róla fotó, bemutatkozás, életrajz, sokan feltöltik a cikkeiket, tanulmányaikat ilyesmiket is, amik megjelentek például újságokban vagy hasonló, tehát az elért eredményeiket. Én legalábbis ismerek olyat, aki így tesz, amúgy pedig leginkább magánban lát el betegeket, de szinte egész nap. Nagyon jó orvos egyébként, tapasztalatból is mondom. Vagy sok olyat ismerek, aki pályakezdõ és azért csinál honlapot, hogy megismerjék a nevét, megtalálható legyen a neten is, esetleg kérdésekre is válaszol ott, ha ideje engedi. Ez persze nem titok, hogy karrierépítési célt is szolgál, de hát manapság erre szükség van. Ha csak csendben elbújik a sarokba, akkor nem fognak hozzá menni az emberek, mert nem ismerik. Az meg nem visz sok embert, ha esetleg valóban jó orvos és ezt elmondják egymásnak az emberek. Mert az ilyesmi ritkán kerül szóba, ha mégis akkor sem említik az orvos nevét (csak pl. annyit, hogy jobban lett az állat attól, amit felírt és minden rendben van, vagy hogy kedves volt az orvos), vagy ha említik is, ez akkor sem olyan, mint amikor egy üzletet vagy éttermet ajánlanak és akkor jövõhéten rászánja magát az ember és kipróbálja. Állatorvoshoz leginkább csak akkor mennek, ha beteg az állat. De szigorúan a kérdésre koncentrálva, szerintem közepes szinten lehet megállapítani. Vagyis, ha ír magáról, ha szimpatikusnak, alaposnak, naprakésznek tûnik, akkor az legtöbbször úgy is van. Olykor viszont sok jó orvosnak nem elég jó a weboldala, nem sikerül megismerni az ottaniak által, így kevesebben választják. De olyanok is akadnak, akik sokat költenek ilyesmire, közben pedig nem a legjobb orvosok. Ott általában észrevenni, hogy nagyon "reklámszagú" az egész, ami még önmagában nem biztos, hogy rossz jel, de ha még azt is látja az ember, hogy tartalom, tudás nem nagyon van mögötte, akkor lehet, hogy jobb máshoz menni. Nehéz ügy, a személyiségérõl azért kaphat valamilyen képet az ember, de ez csak egy nagyon kis szelet, ami lehet csalóka is, ezt észben kell tartani. Arról, hogy mennyire jó orvos már kicsit nehezebb képet kapni, mert hiába tölti fel a végzettségeit és elért eredményeit, ha az az embernek nem sokat mond, vagy nincs semmi egyéb személyesebb hangvételû bemutatkozás, amibõl leszûrhetõ lenne, hogy mire fekteti a hangsúlyt, mennyire alapos ember. De az is lehet, hogy nagyon jó orvos, csak nincs otthon a netes világban és azt sem tudja, mit lenne érdemes megosztani az emberekkel, esetleg nagyon nincs érzéke ahhoz, hogyan kellene eladnia magát. Igazából ha jó emberismerõnek tartod magad (és ezt az élet is igazolja általában), akkor szerintem onnan is le fogod tudni olvasni a dolgokat és sikerül egy alap képet összerakni róla, ami kiindulásnak jó lehet. De ha bizonytalan vagy, akkor akár itt is rá lehet kérdezni, még ha nem is linkeled be az adott oldalt, akkor is feltehetsz kérdést vele kapcsolatban, hogy szerintünk ha ez vagy az úgy van leírva vagy errõl vagy arról írnak akkor az mit jelenthet stb. Vagy esetleg a nevével kiírni kérdést, hogy tud-e róla valaki valamit, volt-e már nála valaki, milyen tapasztalata van vele stb. De ezt általában jobb a helyiektõl megkérdezni, hogy kihez hordják az állatukat és mit gondolnak róla, így jobb képet lehet kapni. De ez is olyan, hogy nem mindenkinek ugyanazok az igényei, nem mindenkinek ugyanaz felel meg, és az orvos is ember, senki sem tökéletes, lehet, hogy valakinél nem tudott olyan teljesítményt nyújtani, amivel az elégedett lett volna, de attól még lehet jó orvos és lehet több száz elégedett "ügyfele".
Különben a múltkor volt errõl egy riport, hogy manapság egy több orvos látja be, hogy a neten fentlenni jó dolog, hasznos lehet az orvosok és a páciensek számára is. Meg egyre több mindent kell amúgy is interneten intézniük, ezért az idõsebbek is megpróbálkoznak sokszor saját honlappal. Több idõs orvos honlapját is láttam, akik tényleg nagyon alaposak és jók, rengeteg a tapasztalatuk, nagyon elmélyültek a témában, figyelemmel kísérnek minden történést, ami a szakterületüket érinti, mégsem ismertek. Szóval azért akad, aki tényleg azért csinál honlapot, hogy az bemutassa õt és többen megismerjék, mert õ valóban szereti amit csinál és ami a legfontosabb, hogy segíteni szeretne az embereken, mert úgy érzi, hogy tud is. Egyébként azt sem lehet egyértelmûen megmondani, hogy általánosságban kit jobb választani. A pályakezdõ orvosokra jellemzõ, hogy több helyen hirdetik magukat, mert muszáj, kell, hogy megismerjék õket és hozzájuk is menjenek az emberek. Attól még lehetnek szuper orvosok. Sõt, igaz, hogy még nincs akkora tapasztalatuk, viszont akkor tanultak mindent, jó esetben nagyon lelkesek, naprakészek. Sajnos több idõsebb orvosnál tapasztalom, hogy a 20 évvel ezelõtti dolgokat fújja, nem tart lépést a dolgokkal, emiatt nem a legjobb kezelést kapjuk, sokszor információból sem kapunk eleget, úgy értem esetleg nem tud az újabb lehetõségekrõl, emiatt esetleg elpusztul egy állat, amit más orvos meg tudott volna menteni, mert követi a híreket, ismeri az újabb eszközöket és módszereket.
Szerintem manapság elengedhetetlen feltétel, hogy legyen egy igényes, jól megszerkesztett honlap. Fõleg, ha a rendelõ komolyabb dolgokkal is foglalkozik, speciális mûtétek, stb. Egy jó honlap tájékoztatást ad az orvosokról, azok szakmai múltjáról, tapasztalatairól, a rendelõben található gépparkról, stb. Biztos vannak, akik nem engedhetik meg maguknak, vagy nincs rá szükségük - pl kisvárosban ahol egy fejlettebb rendelõ van, és mindenki ismeri. Honlap alapján nem lehet megmondani, hogy jó orvos e az illetõ, vagy sem (kivéve ha a fennt említett dolgok részletesen fel vannak tüntetve - akkor azért lehet remélni tapasztalatot, hozzáértést), de biztosan csak személyesen lehet megérezni, hogy jó ez az illetõ nekünk, vagy sem.
Szerintem ez nem mérvadó. Sok orvosnak, akit ismerek, és nagyon sokszor segítettek, nagyon jó szakemberek, nincs honlapja. Az egyik kedvenc dokimnak van, de azért mert nagy klinikán dolgozik, alapkövetelmény ez náluk. Szerintem nem ez dönt. Ha nem tudsz választani, inkább fórumokon kell kérdezgetni, hogy kinek mi tetszik, bár ez sem mérvadó. Épp a múltkor szídta valaki az egyik kedvenc dokimat, hogy megölte a kutyáját. Kiderült, hogy kullancsfertõzése volt, és 3 nap után vitte el dokihoz, aki persze már nem tudta megmenteni a haldokló kutyát. nem a doki hibája volt...de ugye a negatív reklám megy....
Semennyire. Az egyik kedvenc orvosomnak honlapja sincs.

Hogyan lehet megállapítani, hogy mennyire könnyen tanítható egy kutya?

Legjobb válasz: Például a fajtájáról,makacsságáról.

Például a fajtájáról, makacsságáról.
ÜLNI A KUTYÁT ÚGY TANÍTSD MEG, HOGY: VEGYÉL ELÕ JUTALOM FALATOT(PL.:TÁP)ÉS EGYRE INKÁBB VIDD A LEVEGÕBEN A KUTYA FEJE MÖGÉ.ÍGY KÉNYSZERESEN LEFOG ÜLNI.EZ AZÉRT VAN, MERT A SZEMÉVEL KÖVETNI AKARJA A JUTALOM FALATOT. (DE ROSZZABIK ESETBEN MIKOR A SZEMÉVEL AKARJA MAJD KÖVETNI ÉS ELINDUL HÁTRAFELE.)
A kérdező hozzászólása: Hû, mennyi kiképzõ van az oldalon :D Grazie, ezt tudtam, csak azt nem, hogy így hívják :) Tomi, köszönöm a választ, de tényleg csak egy fél órám lesz rá, az utolsó jól mondta. :) Köszi mindenkinek! :D
Elkepesztõen okos vagy kedves kutyakikepzõ csak szöveget értelmezni nem tudsz... A kérdés az volt hogy hogy állapítsa meg a kérdezõ, fél óra alatt egy kutyáról, hogy milyen gyorsan tanítható... nem fél év alatt. Itt még nincs hierarchia, nincs semmi.. Üdv. Egy másik kikepzõ ;)
A kutya nem úgy gondolkodik, mint egy ember. Hierarchikus elrendezõdés van a falkában. Ha egyedül élsz mondjuk a kutyáddal, vagy akárhányan, tök mindegy, az a falka. A kutya úgy gondolkodik, hogy van a vezér, azaz az alfa. Általában a kutya gondolja magát vezetõnek, ezen kell változtatni ahhoz, hogy mindig kezelhetõ legyen egy kutya. Ösztönkezelés: a kutyával kutyaként viselkedni. Valaki írta, hogy mit akarok ösztönkezelni fél óra alatt? A kutya nem fél óráig él, hanem tudtommal némelyik 15 évig is. Akkor ez a 15 év elég idõ szerintem... A lényeg, hogy a kutya fejével gondolkodni. Ajánlok két oldalt is: népszigeti kutyasuli honlapját, vannak érdekességek írva, vagy kutyadert-hu.webnode.hu , esetleg Jan Fennel, Hallgassunk a kutyánkra címû könyvet. Üdv: egy kutyakiképzõ
A kérdező hozzászólása: Mi az az ösztönkezelés?
a kötõdés, a figyelem, a vágy a tanulásra , a gazdi nyugalma és tudása a legfontosabb . a fajta pedig ??? maradjunk abban , hogy az északi kutyák sokkal nehezebben taníthatóak .
egy idegen kutyát ha elkezdesz ösztönkezelni egybõl akkor ha felnõtt vagy neked megy mert védõs (ez nem jelenti feltétlenül hogy nem könyen tanítható) Vagy összezuhan... De még is milyen szituban ösztönkezelnél egy kutyát félóra alatt?.. Ráadásul az egésznek semmi köze a tanításhoz
Azt lehet látni. Tanítsam, de hogyan? Pl. ül, fekszik stb. Lényeges az ösztönkezelés elöször, utána ajánlom a kutya tanítását. Ha érdekel pár tanács, akkor szívesen segítek: [email protected] Írj bátran!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!
Odamész egy marék jutalomfalattal és megtanítod leülni a kutyát.. Nekem a mudim 3szorra már magától felajánlotta az ülést, a bulldogjaim közül ugyan ez a szám már az egyiknél 10 a másiknál 12.. De ha értesz hozzá egy picit azért látszik egy kutyán.. meg kell nézni mennyire keresi a kapcsolatot mennyire mûködik közre stbstb
A kérdező hozzászólása: Sajnos a fajtasztenderdet nem tudom alapul venni :) Egy olyan módszer kéne, ami fél-egy órás találkozás alatt be lehet vetni.
azóta láttam hogy ez csak fci táblázat :)
mondjuk én a mudit betuszakolnám az elsõ 10be valahogy.
Vannak könnyen tanítható fajták, itt a rangsor: [link] Persze ez nem biztos, hogy mindig így van, elõfordulhat, hogy felborul a papírforma. Onnan tudhatod meg, hogy ha már elsõ parancsra teljesít vagy kevesebb, mint öt ismétlés után akkor valószínû könnyen tanítható. Ha nem reagál sokadik ismétlésre sem, akkor nehezebb eset. Ha pár szólongatás után hallgat a nevére az is jó jel. :) Sajnos ezt csak úgy lehet megállapítani, miközben tanítod, mert minden kutya egy önálló egyéniség.
A kérdező hozzászólása: Persze, ezt tudtam, de azért köszi :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!