Találatok a következő kifejezésre: Mennyire lehet egy házasság (5 db)

Mit gondolnátok egy orvosnak és egy pszichológusnak mennyire lehet jó házassága? Ismertek ilyen párokat?

Így hülyén hangzik a kérdés, és nagy általánosítás, persze...Nem is arra lennék kíváncsi, hogy hány évig vagy hogy van-e veszekedés, apróbb dolgok, hanem, hogy tapasztalatból vagy amúgy mit gondolnátok?

Legjobb válasz: Nem a szakmátol függ csak hogy szeressétek egymást!!!

Nem a szakmátol függ csak hogy szeressétek egymást!!!
Ismerek egy csomó olyan embert akinek egész embert kíván a munkája mentõs-orvos, ügyvéd-ügyész, orvos-orvos, ügyvéd-orvos, pszichiáter-orvos... szerintem is az a fontos, hogy szeressék egymást! mindkettõjüknek van azért szabadideje, amit össze lehet egyeztetni, csak akarni kell!
A barátaink közt több olyan házaspár is van/volt, ahol egyik vagy mindketten orvosok. Van köztük jó házasság, meg olyanok is, akik elváltak. A szakmán nem múlik semmi. Mellesleg manapság már rengeteg munkahely egész embert kíván. Van néhány multinál dolgozó barátunk, akik az állandó túlórázás miatt szinte alig látják a családjukat. A házastárs munkáján, természetén és toleranciaszintjén múlik, hogy ez a kapcsolat rovására megy vagy sem. Ha mindketten munkamániások, akár még össze is kötheti õket a közös érdeklõdés.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Igazából azért merült fel a kérdés bennem mert sokan mondják, hogy milyen "rossz" orvos feleségnek lenni, sokat kell nélkülözni a férjet mint apát meg mint családtagot általában. Nem rég pedig nekem is mondták, hogy egy pszichológus anyukának kevés ideje van:-S Szerintem meg minden két emberen múlik és nem hiszem, hogy nem lehetne jól csinálni, ha igazán akarjuk. köszi a válaszokat
Szia! Tökéletesen mûködik :) A rokonomék orvos házaspár :) Semmi gond a házasságukkal, most lett meg nemrég a második baba :) :) :)

Mennyire lehet tartós egy házasság ha már nincs szerelem csak szeretet?

Szeretném ha azok is írnának akik már csak szeretik a párjukat.Hogy ?k ezt hogy élik meg!!! Nem hiányzik nekik a szerelem?

Legjobb válasz: Szia!Sztem a rózsaszín felõ elõbb-utóbb feloszlik.És mi marad ott?Ha tényleg szeretitek egymást: a szeretet,törõdés,gondoskodás,a másik után való vágyakozás(nem szerelmes órákra gondolok,hanem egy gyengéd csókra,egy simogatásra,amit nagyon vársz mikor hazaérsz a munkából)Ha hiba volt a házsasság,csak a megszokás marad ami elõbb-utóbb odáig fajul,h közös témátok se akad.A rózsaszín felhõ bizta hiányzik,de ha feldobod a házasságotokat,romantikus dolgokkal,újra lesz szikra.

Szia!Sztem a rózsaszín felõ elõbb-utóbb feloszlik.És mi marad ott?Ha tényleg szeretitek egymást: a szeretet, törõdés, gondoskodás, a másik után való vágyakozás(nem szerelmes órákra gondolok, hanem egy gyengéd csókra, egy simogatásra, amit nagyon vársz mikor hazaérsz a munkából)Ha hiba volt a házsasság, csak a megszokás marad ami elõbb-utóbb odáig fajul, h közös témátok se akad.A rózsaszín felhõ bizta hiányzik, de ha feldobod a házasságotokat, romantikus dolgokkal, újra lesz szikra.
Már bocs de te sem hiheted hogy majd a rózsaszín köd majd évekig ráül az ember agyára aztán jujj de szerelmes vagyok, nincs is a páromnál szebb és jobb a világon kényszerképzetek rabja leszel évken át! Én magam már azt sem értem hogy lehet valaki szimpla egy évig elvakult a másikkal szemben, azután meg kidobnád a másikat mint egy használt rongyot?! Tévedés aki azt hiszi hogy 2 embert az tart össze hogy bele vannak esve egymásba olyan mélyen mint vak tetõfedõ a kéménybe! A szart a harmónia meg némi figyelmesség az tart össze 2 embert. A házasság pedig akárki akármit mond önmagában csak egy tartalmatlan formalitás!
a mai világban a házasság többsége nem tartós.Figyelj meg egy olyan családot akik csak élettársak.Boldogok, szerelmesek egymásba, nincs megcsalás stb. Míg a házasság veszekedés, viták, sorozatos megcsalás és leggyakoribb esetben válás.a házasság nem tart örökké
jaajj ez az utolsó már bocs de elég nagy hülyeség:D
A szerelem egy elég hatékony kábítószerkoktél eredménye. Ezért sajnos egy idõ után múlik... bár fel lehet dobni, és akkor újból megélheted egy ideig. A szeretet tartja össze évtizedekig a párokat hatékonyan. Ha idõben kialakul...


Esküvõig szokták hordani és ez mindenkinél más...
En 4, 5 eve hordom, de mar nem is akarok ferjhez menni :D
Régen egy évig jártak jegyben.
Feleségem majdnem 3 évig hordta mielõtt elvettem feleségül. Ez mára már teljesen mindegy. Nem az a lényeg hogy meddig hordod, hanem az hogy ez csak idõhúzás a részetekrõl, vagy pedig komolyan is gondoljátok hogy onnantól már "majdnem" házasok vagytok.
Attól függ, hogy a felek milyen tartalmat visznek bele, mennyire gondolják komolyan. Én pl mai napig hordom a bal kezemen, pedig lassan 2 éve házasok vagyunk. A karikagyûrû a jobb kezemen van. (másfél év kapcsolat után volt esküvõ) Egyszerûen szeretem azt a gyûrût is, mert ez volt az elsõ amit a férjemtõl kaptam. Érzelmi értéke van. Nincs olyan hogy szokás, a házasságkötésnél. Amikor 2 ember együtt van, elérkezik egy pont, amikor esküvõre vágynak, megtartják. Kész. Vannak akik 5-6-10 év után házasodnak, és pl egyik barátnõm 1 év után ment férjhez, én másfél év után 25 évesen. Amikor úgy alakul, és a megfelelõ partner is megvan hozzá. Egy elõzõ barátomnál pl csak pár hónapig hordtam a gyûrût, mert szakítottunk. Nincs abban semmi gáz, ha rájövünk, hogy mégsem az az igazi, akit választottunk. 27/N

Meddig lehet olyan munkát csinálni amit az ember utál és hiába keres vele jól? Mennyire nyomja rá ez bélyeget egy kapcsolatra/házasságra?

Ok persze pénz kell,de az ember az én meglátásom szerint akkor lehet igazán boldog ha valamennyire szereti amit csinál,mert különben rányomja a bélyeget az élet többi területére is.Vélemény?

Legjobb válasz: Én fél évig bírtam! Idióta beosztás, van olyan, hogy 20 nap egyszerre. Hétvégi munkavégzés, 1,5 ember helyett kell dolgoznom, mindezért sima átlagos fizetés. Mindenre rányomja a bélyegét. Ahogy mondod, szarás alvás aztán megy minden elölrõl.

Én fél évig bírtam! Idióta beosztás, van olyan, hogy 20 nap egyszerre. Hétvégi munkavégzés, 1, 5 ember helyett kell dolgoznom, mindezért sima átlagos fizetés. Mindenre rányomja a bélyegét. Ahogy mondod, szarás alvás aztán megy minden elölrõl.
Az én párom teherautó-sofõr. Sajnos hetekig elvan sokszor, nagyon utálja, és én is hogy nem vagyunk együtt. Mivel mi építkezünk, ez az egyedüli lehetõség neki a jó fizetéshez, ahhoz h ne legyen hitelünk. Persze én is dolgozom, de ez semmi az õvéhez képest. Már 4 éve csinálja, és még max. 1 évig. Igazából õ nem utálja magát a munkát, csak a távollétet. Nagyon rossz h nem tudunk együtt lenni, de mindketten tudjuk miért van ez, és h nincs más lehetõség egyenlõre. Kitartunk egymás mellett. Már nem tart sokáig, még az idén szeretnénk összeköltözni. Sajnos szerintem nagyon kevés embernek sikerül olyan munkát találni amit szeret is, meg a többi is jó -fizetés, légkör stb... Nekem már volt olyan munkám is amit nem szerettem, de nem nagyon érdekelt, megcsináltam amit kell, és mentem haza. Otthon nem foglalkoztam vele, boldog voltam akkor is. Sajnos dolgozni muszály...
Remélem nem ez fogja motiválni a párkapcsolatodat! Sok esetben éppen az a taszító, mikor úgymond hazaviszi az ember a munkát! Persze nyílván könnyebb azt elhallgatni, hogy milyen sikeres volt egy napod, mint azt, hogy mennyire utáltál már megint valamit! Talán azt kellene kideríteni, mi okzza az utálatodat, hátha lehetne valamin változtatni! Sajnos a legtöbben azt mondanák, hogy örülj, hogy van munkád, pláne ha még jól is keresel vele! Szóval próbálj kicsit abban elmélyülni mi okozza a gondjaidat és akkor talán több okos tanácsot kaphatsz!
A kérdező hozzászólása: ma 21:20 Teljesen egyszerû a válasz.Reggel 5-tõl dolgozom este 7-ig, hétfõtõl péntekig.Este 7-re kész vagyok, kaja, [email protected]ás, alvás és kezdõdik elõlrõl minden és kemény meló, nem irodai, mind szellemileg mind fizikálisan.Igaz az itthoni bérek 4-szerese, de akkor is...
Sajnos kénytelen vagyok az elõttem szólóval egyet érteni!Az egyetlen biztató, ha látod az értelmét és hogy estleg nem tart örökké! Igazán ez kettõtökön múlik, meddig nem megy a kapcsolat rovására!
Láttam már házasságokat felbomlani munka miatt. Igazából a túlóra az, ami a családtól veszi el az idõt, pláne ha az ember otthonról (hétvégén) is dolgozik. Én is csináltam sokáig, nekem annyi mázlim volt, hogy egy helyen dolgoztunk a párommal. Aztán kis ideig máshol dolgoztam, de ekkor már õ sem volt olyan megértõ a túlórákkal kapcsolatosan.
Nekem idáig sosem a munkával volt bajom. Mert dolgozni szeretek és ha látom az értelmét az általam végzett munkának (akár takarítói munka) akkor már szívesebben csinálom! Nálam legtöbbször a munka körülményekkel vagy az ottani emberekkel volt gond. De ezek közül is szerintem a leginkább kiborító, ha olyan emberekkel vagy körülvéve, akik naphosszat idegesítenek. Ez kihatással van mindenre, mert nem tudsz figyelni, nincs kedved bejárni... De még ezen is túl lehet lépni biztosan. Nekem eddig hosszú ideig még nem sikerült, lehet hogy nincs elég kitartásom.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!