Találatok a következő kifejezésre: Mennyire lehet az olyan (124 db)

Kb mennyire drága az olyan ablak, amelyen az egyik oldalán át lehet látni, a másik oldalán pedig nem, mert visszaveri a fényt és tükörként viselkedik?

pl négyzetméterenként. Légyszi segítsetek!

Legjobb válasz: én azt hittem azzal utólag lehet bevonni az üveget mint egy fólia réteg,nem?

én azt hittem azzal utólag lehet bevonni az üveget mint egy fólia réteg, nem?
ez egy fólia, aminek négyzetméter ára van. Biztonsági fóliának hívják, van víztiszta is , amit nem is látsz, csak ha kitörik az ablak, akkor a szilánkok nem szóródnak szét.
A kérdező hozzászólása: 1.nek de igen valszeg igazatok van , én nem értek ehhez :D
És ez is csak úgy igaz, hogy a sötétebb oldalról lehet átlátni a világosabbra. Tehát nappal a lakásBA nem lehet belátni, éjjel pedig (amikor bent ég a villany) kifelé nem lehet látni, befelé igen.
Szegeden 3, 5~5ezer között.(11 kg-s töltõsúlyú)
Szabolcsban 2500-ért sem veszik meg. Nem nagyon van ára.


Nálatok volt olyan, hogy nagyon megkívántatok valami és szó szerint már rosszul voltatok ha nem esztek/isztok belőle? Mennyire kellene az ilyen érzést figyelmen kivül hagyni vagy le lehet győzni?

Nekem nem megy. Muszáj ennem/innom ilyenkor. Van olyan ,hogy felébredek és már arra gondolok:ezt akarok enni. Vagy hirtelen rám jön és addig furcsán érzem magam míg meg nem kapom. Ez általában gyümölcs,édesség vagy üdít?.

Legjobb válasz: Rám is rámjön a kívánósság,de szerencsére nem ilyen szinten.Ha 2 nap múlva van lehetõségem olyat enni,akkor sincs nagy gond.Akarat kérdése szerintem.Eleinte nehéz volt legyûrnöm,de olyankor elkezdek mással foglalkozni és nem gondolni rá.Vagy megeszek egy almát.Nekem nagyon bevált.Volt olyan nap,hogy óránként rágtam el egy almát,de elmúlt az az iránti vágyam amit éppen megkívántam. Szerintem nem szabad engedni mindennek,fõleg ha olyan dolgokat kíván meg az ember,ami nem egészséges. 25hkm

Rám is rámjön a kívánósság, de szerencsére nem ilyen szinten.Ha 2 nap múlva van lehetõségem olyat enni, akkor sincs nagy gond.Akarat kérdése szerintem.Eleinte nehéz volt legyûrnöm, de olyankor elkezdek mással foglalkozni és nem gondolni rá.Vagy megeszek egy almát.Nekem nagyon bevált.Volt olyan nap, hogy óránként rágtam el egy almát, de elmúlt az az iránti vágyam amit éppen megkívántam. Szerintem nem szabad engedni mindennek, fõleg ha olyan dolgokat kíván meg az ember, ami nem egészséges. 25hkm
Szia! 2 napja este 10 körül azt mondtam, ha nem ihatok egy nagy pohár pinja colladat rosszul leszek. A vicc az, hogy sosem iszom alkoholt, koktélt is csak nagyon ritkán. A férjem fogta magát és elment, szerzett nekem alkoholmentes pinja colladat. Olyan jól még semmi nem esett! Egyébként a 3. gyerkõcöt várjuk. :)
Nekem az elején kegyetlen rossz volt mert sokszor megkívántam az energiaitalt, de csak magát az ízét... Persze nem ittam hiszen nem a legegészségesebb dolog. De "szerencsére" alacsony volt a vérnyomásom így a védõnõ kifejezetten ajánlotta a koffeines dolgokat. Így vettem egy fél literest ami visszazárható és néha ittam pár kortyot. Azóta a vérnyomásom is helyrejött és az energiaitalt se kívánom :-D

Az mennyire lehet gáz a magzat fejlődésére, ha olyan multivitamint szedtem az első hetekben, amiben 10.000 NE A vitamin és 1.000 NE C vitamin van?

Legjobb válasz: A C-vitamin nem ártalmas, mert vízben oldékony és kiürül a felesleg, viszont az A, D, K, E-vitaminok zsíroldékonyak és elraktározódnak így túladagoláskor mellékhatásai vannak. Az igaz h a nagyon sok A-vitamin fejl.rendellenességeket okozHAT, de sztem nincs baj!!! Én mióta terhes vagyok elõtte és utánna is antibiotikumokat szedtem, bár állítólag olyanok voltak ami nem káros, sok olyan gyógyszer van amit ilyenkor is nyugodtan lehet szedni szóval nem hinném h ebbõl bajotok lenne! Továbbra viszont ne szedj olyan vitamint amibe 5000NE- nél több A-vitamin van! C-t én most is napi 1000mg-ot szedek immunerõsítés és gyengeség leküzdése céljából! 8hetes kismama

A C-vitamin nem ártalmas, mert vízben oldékony és kiürül a felesleg, viszont az A, D, K, E-vitaminok zsíroldékonyak és elraktározódnak így túladagoláskor mellékhatásai vannak. Az igaz h a nagyon sok A-vitamin fejl.rendellenességeket okozHAT, de sztem nincs baj!!! Én mióta terhes vagyok elõtte és utánna is antibiotikumokat szedtem, bár állítólag olyanok voltak ami nem káros, sok olyan gyógyszer van amit ilyenkor is nyugodtan lehet szedni szóval nem hinném h ebbõl bajotok lenne! Továbbra viszont ne szedj olyan vitamint amibe 5000NE- nél több A-vitamin van! C-t én most is napi 1000mg-ot szedek immunerõsítés és gyengeség leküzdése céljából! 8hetes kismama

Ismertek olyan boltot, ahol karácsonykor lejjebb veszik a hardverek árait? Melyik boltban szokott ilyen akció lenni és hány %? Illetve, karácsony után mennyivel lehet olcsóbban beszerezni az árukat? Mennyivel lesz ténylegesen alacsonyabb az áruk?

Legjobb válasz: Karácsonykor (többnyire) mindenki vásárol, megnõ a kereslet, ezért lehet húzni az árakat felfelé. Nyáron van egy ár, ezt karácsony elõtt felhúzzák és esetleg karácsonyra leárazzák arra ami eredetileg is volt, hogy érezd a nagy üzletet. Ténylegesen alacsonyabb pedig nem lesz az ára semminek csak a karácsony miatt, legfeljebb ha kifutó a termék. Elég csak megnézni pár grafikont, szeptemberben kiugranak az árak, decemberre pedig visszaesik a szeptember elõtti értékre.

Karácsonykor (többnyire) mindenki vásárol, megnõ a kereslet, ezért lehet húzni az árakat felfelé. Nyáron van egy ár, ezt karácsony elõtt felhúzzák és esetleg karácsonyra leárazzák arra ami eredetileg is volt, hogy érezd a nagy üzletet. Ténylegesen alacsonyabb pedig nem lesz az ára semminek csak a karácsony miatt, legfeljebb ha kifutó a termék. Elég csak megnézni pár grafikont, szeptemberben kiugranak az árak, decemberre pedig visszaesik a szeptember elõtti értékre.

Tudtok olyan iskolát ahol autófényezést lehet tanulni teljesen az alapoktól egészen felső szintekig? Tovább tanulás szempontból fontos mivel most végzek középiskolában. Esetleg tudtok olyat is mondani hogy mennyit lehet ezzel a szakmával keresni?

oktatási színvonal képzés hossza és egyebek

Legjobb válasz: Persze, de attól is függ hogy hol laksz egyáltalán, melyik intézmény van hozzád a legközelebb... Ha szépen dolgozol akkor sokat kereshetsz vele. Képzés hossza kb 2 év asszem.

Persze, de attól is függ hogy hol laksz egyáltalán, melyik intézmény van hozzád a legközelebb... Ha szépen dolgozol akkor sokat kereshetsz vele. Képzés hossza kb 2 év asszem.
Apu autófényezõ...hát amíg nem volt válság és az embereknek volt pénzük, addig simán összehozott havi 300 ezret, általában többet is:D de most is egész jól megélünk
A kérdező hozzászólása: értem:) hát Egerben lakok(Heves megye) de én nem találtam se interneten se sehol fényezõ iskolát:S ehhez amúgy kell mûvészi képzettség vagy ilyesmi? vagy megtanulható akár kinek? nem mondanám magam a túl jónak ilyen téren de nem vagyok béna sem! feltudjátok esetleg sorolni az iskolák neveit hogy rátudjak keresni mert mindjárt lekell adni a jelentkezést:S
Ott a buszsáv, szóval nemigazán.

Szerintetek mennyi lehet egy laptop ( acer aspire 5738 dg) normális hőmérséklete? Ha alapjáraton olyan 45-50 fokos az normális? Terhelve volt hogy már játék közben kikapcsolt gondolom akkor 90 fok fölé ment. Van valakinek tapasztalata?

Lehet takarítani kéne benne, de olvastam hogy valamennyire ez gyári hiba is. Viszont szétszedni azt hiszem ezt házilag nem ajánlott mert elég macerás. Jelenleg 37 fokos nyitott hideg ablaknál... Nem rég volt építkezés nálunk és elég sok por volt a leveg?ben, de el?tte csinálta már, hogy játék közben kikapcsolt.. A fenti értékek alapjárathoz képest jók?

Legjobb válasz: Ha nyitott ablaknál olyan meleg, akkor az sok. Milyen videokártya van benne és milyen proci? Mindeképpen ki kéne porolni, illetve az elöregedett hõvezetõ lapkákat cserélni kell és ajánlott valami jó minõségû hõvezetõ paszta beszerzése a gyári helyett, de SZIGORÚAN CSAK VÉKONY RÉTEGBEN, mert sokan azt hiszik, hogy az vezeti el a hõt. A hõvezetõ paszta csak azért van, hogy a felületi egyenetlenségekbõl adódó légréseket kitöltse, mivel a levegõnek nagyon rossza hõvezetési tényezõje, a pasztának a levegõnél jobb, de a fémes felületnél rosszabb. Szóval ahol a fémek érintkeznek ott ne legyen paszta, mert az meg gátolja a hõleadást ahhoz képest, amilyen lehetne.

Ha nyitott ablaknál olyan meleg, akkor az sok. Milyen videokártya van benne és milyen proci? Mindeképpen ki kéne porolni, illetve az elöregedett hõvezetõ lapkákat cserélni kell és ajánlott valami jó minõségû hõvezetõ paszta beszerzése a gyári helyett, de SZIGORÚAN CSAK VÉKONY RÉTEGBEN, mert sokan azt hiszik, hogy az vezeti el a hõt. A hõvezetõ paszta csak azért van, hogy a felületi egyenetlenségekbõl adódó légréseket kitöltse, mivel a levegõnek nagyon rossza hõvezetési tényezõje, a pasztának a levegõnél jobb, de a fémes felületnél rosszabb. Szóval ahol a fémek érintkeznek ott ne legyen paszta, mert az meg gátolja a hõleadást ahhoz képest, amilyen lehetne.
A kérdező hozzászólása: Nyitott ablaknál volt 37 fokos alapjáraton. Aztán játszottam akkor ilyen 70-80 ig ment fel. Jelenleg csukott ablaknál asztalra rakva 45 fokos a cpu. A videókártya ati radeon hd 4570.. rendes asztaligépen szoktam pasztázni de ezt szétszedni elég bonyolult. Szükséges egyáltalán? nem lehet csak levegõt befújni a szellõzõ nyílásokon? Vagy az semmit sem ér? Esetleg elviszem valami helyre ahol megcsinálják de én nem merem szétkapni... Igaz már 2-3 éves úgyhogy a takarítás ráférne az asztali számítógépes tapasztalataimból kiindulva. adatok: intel core 2 duo t6600 2, 2 ghz 800 mhz FSB Ati mobility radeon hd 4570 512 mb 4gb ddr(2) memory
Hasonló az én gépem is, HP ProBook 4710s P8600 proci, HD4330 videokártya. Nekem is voltak melegedési gondjaim de a pasztázás, takarítás megoldott mindent. Hõvezetõ lapkát meg tudsz kivenni bármilyen optikai meghajtóból. Olcsóbb mintha boltba vennéd :)
A kérdező hozzászólása: És neked most milyen hõmérsékleten fut a géped? CPU úgy önmagában ha nem csinálsz semmit? Nekem most 54C 4 óra menetel után....
Még mindig én vagyok, az 1. és a 3. Itt egy kép a hõmérsékletekrõl. A gép egész nap megy, a szobában most kb. 25 fok van. A Catalyst Control Centerben a PowerPlay maximális teljesítményre van állítva. http://kepfeltoltes.hu/121025/homero_www.kepfeltoltes.hu_.png
A kérdező hozzászólása: Szerintem nekem a merevlemez fût be. Az is 50-en fokos. Átlagban az egész gép az... Nem lehet hogy neked SSD winyó kattog benne? Azok kevésbé fûtenek, az megmagyarázná a dolgokat.. Köszönöm szépen a válaszokat :)
Nem, sima vinyóm van, nem SSD (bár tervezem a cserét csak még nem volt pénzem rá). Egyik ismerõsnek is hasonló gondjai voltak mint neked, túlmelegedés miatt néha kikapcsolt a gép. Az is Acer volt. Garanciális volt, elküldtük szervizbe és kicserélték a vinyóját, azóta jó. Én is meglepõdtem rajt.. lehet, hogy valami szériahibás vinyót kifogtál?
A kérdező hozzászólása: Hát akkor megbarmulok. Mind 1 gyûjtök egy kicsit, sajnos már nem garis, beküldöm szervízbe egy fullos takarítása meg pasztázásra. Itthon nem merem szétszedni mert egyszer sem volt hozzá érve és sajnos nem az az egyszerû panel tartja a hûtõt hanem az egész egybe van... Nekem meg ér 4 ropit hogy mûködjön is utána :(

Mennyire lehet komolyan venni az olyan férfit, aki mindenkinek udvarol?

Házépítésben vagyok. Az elmúlt fél évben minimum két tucat férfit igazítgattam nap, mint nap. Már egészen megszoktam, hogy mindegyik folyton udvarol. Még élveztem isl így még könnyebb is ?ket munkára fogni és a problémákat elrendezni. Közben persze egy pillanatra sem vettem komolyan a bókokat. Egészen mostanáig. Most értünk a villanyszerelési részhez... A mester úr, az összes eddig megismert férfit lepipálja széptevésben. De annyira, hogy el is hiszem már neki, hogy tényleg engem tart a világ legcsodásabb n?jének. ...és elkövettem azt a nagy hibát, hogy beleszerettem. Õ egy igazi nekem való férfi. Küls?re pont az ideálom, ezen kív?l nagyon okos, humoros, kedves, segít?kész, dolgos, megbízható, hív?, gyermekszeret?, fiatalos ...hú még sorolhatnám a pozitív tulajdonságait. De ejtsünk szót a zavaró körülményekr?l: elvált, 12 éves kisfiú apukája, jelenleg barátn?je van, akinek két gyermekével már kialakult a köt?dés (bár nem élnek együtt). Elhívott már vacsorázni, színházba, meccsre...persze eddig még mindig kisiklottam, de folyton próbálkozik én pedig -mivel valójában nagyon is szeretnék vele lenni- egyre nehezebben mondok nemet a randevúkéréseire. ...Szóval belegabalyodtam érzelmileg teljesen... Közben pedig tudom, hogy minden adandó alkalommal, minden n?vel ugyanígy bánik, ugyanígy udvarol. :( Olyan jó lenne áltatni magam és elcsábulni egy kicsit! Vélemény? 37N

Legjobb válasz: Hát nem tudom. Én azt gondolom egy olyan férfi aki mindenkinek teszi a szépet csak vadászni szeret. A lelõtt vad pedig már nem izgalmas. Hatalmas feladat lesz megtartani és ha féltékeny alkat vagy, akkor inkább engedd el önként mindazt amit késõbb fájna elveszteni. Kis sportra jók lesztek, amúgy nem hiszem, mindketten a széptevés nagymesterei vagytok, le fogjátok egymást ölni. Persze tévedhetek is, és remélem boldogok lesztek, de tudod hogy van ez? Az ördög sosem alszik:(

Hát nem tudom. Én azt gondolom egy olyan férfi aki mindenkinek teszi a szépet csak vadászni szeret. A lelõtt vad pedig már nem izgalmas. Hatalmas feladat lesz megtartani és ha féltékeny alkat vagy, akkor inkább engedd el önként mindazt amit késõbb fájna elveszteni. Kis sportra jók lesztek, amúgy nem hiszem, mindketten a széptevés nagymesterei vagytok, le fogjátok egymást ölni. Persze tévedhetek is, és remélem boldogok lesztek, de tudod hogy van ez? Az ördög sosem alszik:(
Ostobaság lenne bedõlni neki. Nyilán érzi, hogy vevõ vagy, rá, és míg lehetõsége van, próbálkozik, hátha lefektethet, de ennyi. Azonkívül barátnõje is van, szóval elég undorító lenne tõled is, ha bekavarnál. A helyedben nagyon gyorsan elfelejteném. 23/N


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!