Találatok a következő kifejezésre: Mennyire lehet a védőnőkben (7 db)

Debrecenben hol lehet pici babának fület lyukasztatni? Nekem anno még a védőnő lyukasztotta, de most a kislányomnál már azt mondta a védőnő, hogy ők már nem csinálják. És mennyi idős korban ajánlott?

Legjobb válasz: Én kozmetikushoz vittem a kislányomat, akkor volt 6,5 hós. Orvosi fémbõl készült fülcsit lõtt a fülébe és 6 hétig nem lehetett kicserélni.

Én kozmetikushoz vittem a kislányomat, akkor volt 6, 5 hós. Orvosi fémbõl készült fülcsit lõtt a fülébe és 6 hétig nem lehetett kicserélni.

Mennyire lehet megbízni a védőnőkben? A védőnő miért ijesztgeti a kismamákat állandóan?

Az én véd?n?m minden alkalommal halálra rémít valamivel, sokszor értelmetlen dologgal, és sok kismamától hallottam már ugyanezt.

Legjobb válasz: Szerintem kötelessége minden védõnõnek a legrosszabbra is felkészítenie. Ha csak a szépet és jót hallaná az ember, nem is tudná mitõl féljen! Ráadásul amíg meg nem születik a baba,minden vagy-vagy alapon történik. A terhesség és a szülés veszélyes üzem, tudnod kell róla neked is! Az eltüntetés szerintem nem volt direkt, mindenkinek lehet rossz napja. Fõleg ha aranyosan viselkedik vletek! De igazából most csak magatokkal foglalkozz, ne a védõnõvel! Ha az orvos szerint minden rendben, az úgy is van. Tudod lezuhannak a repülõk is, a sztyuvik is elmondanak minden teendõt, de még sem kell foglakozni vele amig sima az út! Boldog babavárást!

Szerintem kötelessége minden védõnõnek a legrosszabbra is felkészítenie. Ha csak a szépet és jót hallaná az ember, nem is tudná mitõl féljen! Ráadásul amíg meg nem születik a baba, minden vagy-vagy alapon történik. A terhesség és a szülés veszélyes üzem, tudnod kell róla neked is! Az eltüntetés szerintem nem volt direkt, mindenkinek lehet rossz napja. Fõleg ha aranyosan viselkedik vletek! De igazából most csak magatokkal foglalkozz, ne a védõnõvel! Ha az orvos szerint minden rendben, az úgy is van. Tudod lezuhannak a repülõk is, a sztyuvik is elmondanak minden teendõt, de még sem kell foglakozni vele amig sima az út! Boldog babavárást!
Az a baj, hogy a mai világban istenként tekintenek az emberek az orvosokra, a kismamák meg a védõnõkre. Én sosem foglalkoztam egyikkel sem. A védõnõm állandóan sápítozott mennyit híztam, mára majdnem mind lement, pedig csak 3 és fél hónapos a kislányom. A gyerek orvosunk pl. azt mondta, túl duci a kislányom, éjjel ne adjak neki cicit, hanem vizet. Szerinted?:) Van önálló véleményed, tojj a védõnõre! Ne hagyd, hogy beszippantson a vákum ez egy olyan gyönyörû idõszak, késõbb bánni fogod! Sok boldogságot!
Szia. Nagyon eltérõ a vélemény és tapasztalat a védõnõkrõl. Az enyém szerencsére nagyon jó szakember és nagyon rendes emberileg is. De itt már sok vad dolgot olvastam róluk.
Nekem is hasonló a tapasztalatom a védõnõmmel, ráadásul az enyém még elég bunkón is viselkedik velem. Ezért éppen inkább az orvosomra hallgatok, benne megbízok. De szerintem ezt mindenki kitapasztalja magának.
Nagyon sok a hülye védõnõ, én is rengeteg rosszat hallottam.Egyik évben még ezt mondják, a következõben meg mást.Én Anyukámra és Nagymamámra hallgatok, az õ tanácsaik mindig beváltak!És tudom, hogy õk tényleg jót akarnak! Ne foglalkozz a védõnõvel.Csak annyit találkozz vele, amennyit kötelezõ!

Hol lehet védőnőnek tanulni? És mennyi idő a képzés? .

Legjobb válasz: Egészségügyi Fõiskola.4 év.

Egészségügyi Fõiskola.4 év.
A felvi.hu-n mindent megtalálsz!PL:SOTE-n lehet 4év
Az Egészségügyi Fõiskola már megszûnt. Integrálódott a SOTE-ba.
Szegeden is tudsz ilyesmit tanulni, az Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar is nyújt ilyen képzést. (SZTE-ETSZK)
A Debreceni Egyetemen is van védõnõ képzés. De nem Debrecenben, hanem Nyíregyházán folyik a képzés.


Jelenleg hat hetes terhes vagyok, a családvédelmis beszélgetés mennyi ideig tart és utána vissza kell-e menni a védőnőhöz vagy akkor a kérelem kitöltése után lehet jelentkezni a kórházba? A tágítás mennyire fáj?

Legjobb válasz: Megint 1es vagyok. Miután visszaolvastam a válaszomat, akkor ugrott be nekem is, hogy nem is 2 hét (nemtom honnan szedtem), hanem 3 nap a várakozási idõ. Bocsi. Jól tudod, 3 nap.

Megint 1es vagyok. Miután visszaolvastam a válaszomat, akkor ugrott be nekem is, hogy nem is 2 hét (nemtom honnan szedtem), hanem 3 nap a várakozási idõ. Bocsi. Jól tudod, 3 nap.
A tágítás nagyon egyénfüggõ kinél mennyi ideig tart. Az ilyen idióta bigott elvakult barmokkal meg ne foglalkozz. A te életed a te döntésed ha nem tudo vállalni akkor helyes döntés az abortusz.
1es vagyok, nem is kapcsoltam, hogy mire utal a kérdésed. Nekem már volt 2 abortuszom. A család védelmis beszélgetés kb 15 perc volt. Ezalatt végig próbált gyõzködni a nõ, hogy de tartsam meg. Van kb 2 hét kötelezõ várakozási idõ. Ha nem gondolod meg magad, akkor vissza kell menni a család védelmishez, õ kitölt bizonyos papírokat neked, és ezzel már rögtön lehet jelentkezni a dokinál. A tágítás nem vészes, kicsit fáj, de inkább csak kellemetlen.
igazán nincs mit és mieltt jönnének a bigottok, hogy biztos én is megöltem a gyerekeim leszögezem soha nem volt abortuszom, sõt 4, 5 évig küzdöttünk, hogy gyerekünk lehessen, ettõl függetlenül teljesen megértem aki így dönt, több ismerõsömnek is volt, sõt régen anyukámnak is 2szer is egyszer ikrekkel.
Ti nem vedekeztek???
Tágítás nem volt vészes, a 13-as válasz is az enyém.Továbbá a kórházba miután befeküdtem kaptam nyugtatót is, még tágítás elött.Én is féltem, soha nem volt semilyen mûtétem, kórházban is csak nõgyógyászati vizsgálaton voltam.Az altatással kapcsolatban meg a szobatársam nyugtatgatott.Valami olyasmivel, hogy ne aggódj egy pillanat alatt kiütnek...
Nem tudsz másik védõnõhöz menni?Én 4 város családvédelmije közül választhattam, mondjuk egyikkel se voltam kisegítve, mert ahol lakom persze nem volt.1 hónapja volt a mûtétem kb.Túlélem persze, azóta az exem megpróbált velem kapcsolatba lépni, sokat segített, hogy elküldthettem melegebb éghajlatra, erre a pozitesztek óta nem volt lehetõségem(egyszerûen nem értem el, pedig nem is rinyálni akartam neki, csak hogy megölelgessen vagy valami). Anyu és a nõvérem tudott róla, nyíltan egyikük se foglalt állást viszont mellettem voltak/vannak.
A kérdező hozzászólása: Hát 29-es. Szörnyû ugye? A védõnõ beteg lett egész hétre, csak kedden fogom tudni felhívni. Addigra 7. hetes terhes leszek. Mikor volt neked a mûtéted? Remélem azért fel tudod dolgozni, én rettenetesen félek, fõleg a tágítástól, mert szörnyû dolgokat írtak róla.
Nagyon lassan megy neked az ügyintézés:S Nekem volt minden, émelygés, hányás, görcsölgetés, fáradság, munkába ugy ahogy tartottam magam és jópofiztam az ügyfelekkel, de otthon csak bebújtam az ágyba. Lelki állapotom...az meg... apa amint megtudta lelépett stb..hosszú volt az a 2 hét nekem.Sajnálom, hogy ilyen sokáig elhúzódik neked. Mûtét után, lehet hülyén hangzik, de kicsit megkönnyebültem, bár még egy darabig megmaradtak a terhességi tüneteim.Lelkileg most se vagyok topon(még elégg friss a dolog), de én úgy érzem sokkal jobban vagyok mint az ügyintézés közben.
A kérdező hozzászólása: Igen.... a lelki :(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a javítást. Az enyhe görcsök jellemzõ tünetei a terhességnek? (sokat sírtam, és a lelki állapotom is rossz a nem kívánt terhesség miatt)
A chl. baktérium, és nem gomba.
A kérdező hozzászólása: ...ráadás a doki felírt antibiotikumot, amire külön figyelmeztetett, hogy mûtét elõtt vegyen be... gombára írta fel.. chlamydiára gyanakszom. Ez befolyásol valamit is a mûtét során?
A kérdező hozzászólása: Hát úgy döntöttem, hogy várok keddig, aztán már másnapra jó lenne elmenni beszélgetni.... utána megint az már a 8. hét és azon a héten remélem már befeküdhetek.. csak a munkahelyemen lesz ciki.... mert ott ugye nem tudják:(
A fõnököm tudott róla, de nem tipikus fõnök-beosztott kapcsolatunk van.Tõle annyit kaptam, hogy vannak olyan nõk akik a lepedõtõl is képesek teherbe esni...nahát kösz.Munkatársak kérdezõsködtek, de nem mondtam el nekik, furcsa volt nekik, hogy 3 év után most elkések 1-2 nap és feltûen sürgõs szabira mennem. Nem fogják megtudni, ha nem akarod.
A kérdező hozzászólása: Hát nem is akarom, hogy megtudják, remélem meg tudom oldani a szabit... nehogy már miattuk ne lehessen mûtétem...
A tágítás nagyon egyén függõ, hogy ki mennyire érzi. Nekem iszonyatosan fájt, konkrétan zokogtam és le kellett fogni közben, a szülés nem fájt ennyire. De hallottam már olyanról, aki nem is érezte. Függ a méhszáj nyitottságától, és attól, hogy mennyi idegvégzõdés található rajta. A többi dologhoz nem tudok hozzászólni, nekem elhalt terhesség miatt volt szükségem a beavatkozásra, így nem volt hosszas ügyintézés. Off: annyira szomorú, hogy hetekig húzni-halasztani kell a dolgot. Az abortusztablettával sokkal kíméletesebb lenne magzat és az "anya" szempontjából is, fõleg mivel azt a 7-8 hétig be kell venni. Így meg elhúzzák a dolgot a 11-12. hétig, amikorra is a magzat akaratlagosan mozog és valószínûleg fájdalmat is érez már :(
A kérdező hozzászólása: miért kell eddig húzni?:(
Kedves kérdezõ! A csalàdvédelmis az védõnõ! A két beszélgetés között egy hét gondolkodàsi idõ van. Màsodiknàl kapod a csekket.ha végeztél a védõnõnél egybõl hivhatod a dokid hogy meg van az engedèlyed.és akkor megbeszélitek a mütét idõ pontjàt.lehet egynap de lehet hogy csak 5nap mulva van szabad idõpont! Ne felejsd a csekket befizetni mert annélkül nem csinàljàk meg! Nekem az elsõ tàgitâsom borzaszto volt.egész éjjel rosszul voltam görcsöltem stb.màsodiknàl semmi bajom nem volt. Kitartàs!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm 38-as a választ!
Beszéltél már családvédelmis védõnõvel?Adott idõpontot.Amúgy intézed mellette a kórházi dolgokat?Vérvétel, altatóorvossal beszélgetés?
Ne a tágítástól félj, a testi fájdalom hamar elmúlik(mondjuk nekem nem volt abortuszom, de 19 órát vajúdtam a lányommal, szóval tudom milyen mikor rohadtul fáj), én jobban aggódnék a lelki sérülések miatt...
Fáradság ellen nem tudsz mit tenni, csak azt, hogy pihensz. Ha erre nincs lehetõséged, akkor meg marad az, hogy tûrsz. Ez ilyen.
20as vagyok, egyébként 1es is, és még netom hanyadik. Nekem nem fájt a tágítás, csak kellemetlen érzés volt. És azt mindenképpen mûtét elõtt csinálják, hogy mire oda kerülnek a dokik, ki legyen tágulva, és így pikkpakk, 15 perc alatt kész az egész.
A kérdező hozzászólása: A fokozott fáradtság érzés, kimerültség ellen mit lehet tenni, addig amíg bennem van a baba?:(
Akkor gondolom te abortuszra készülsz. Nekem az elsõ terhességem meg szakadt és igen, nekem nagyon fájt a tágítás. Lehet ma már nem olyan vészes.
A kérdező hozzászólása: 2 hét? Én három napról hallottam. Akkor ott megtudakolom bõvebben. Annyit nem szeretnék várni :(((
A kérdező hozzászólása: Köszönöm 5-ös :)
A kérdező hozzászólása: 23 évesen úgy, hogy a párom sem dolgozik nem vállalhatom.
A kérdező hozzászólása: ÉN dolgozom egy ügyvédi irodában, de egyre nehezebben tudok.... már a fõnökömnek is feltûnt.... Ez a várakozási idõ õröl fel idegileg. Csak jövõ héten tudom hívni a védõnõt... és így is el kell kérnem magam a munkahelyemrõl.. sajnos ez van :(
Vedekezes megelozes es 72 oras gyogyszer Nem hiszem el ennyi ..bababarat... van itt.
Nekem az elsõ családvédelmis beszélgetés 1 óra volt, nem akart lebeszélni.Mûtét menetérõl tájékoztatott nagyjából, meg nem tetszett neki, hogy egyedül mentem, jobb lett volna az apával.A második beszélgetés kb, 10 perc volt, kérdõív kitöltéssel, (elégedett vagyok-e a munkájával stb), papírmunkával és engedély kiadással.Tágítás nem fájt, kicsit görcsölgetõs érzés volt, nyugis elsõ mensi naphoz hasonló.
A kérdező hozzászólása: Sajnos becsúszott:((((((
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek aki válaszolt. A bababarátok kérem kíméljenek. Tisztában vagyok azzal mit teszek, de tudom, hogy ez a legjobb döntés. Csak állandó pánikba vagyok, hogy kicsúszunk a 12. hétbõl. Muszáj az elsõ tanácsadás után visszamenni a védõnõhöz? nem lehet ezt egy tanácsadás alatt lerendezni, akkor sem, ha már a 7. hétben leszek?:(
1es vagyok. Én 1x sem voltam védõnõnél. Csak családvédelmis, csekk befizet, családvédelmis megint, utána doki, mûtét, haza. Ki mondta neked hogy védõnõhöz is menni kell?
Én próbálkoztam, hogy adja ki elsõre az engedélyt.Engem még családvédelmis beszélgetések elõtt kiírtak mûtétre.Azt mondta, hogy abban az esetben adná ki, ha a 10-11.hétben lennék.Még bõven volt idõm 5 hetes voltam mikor a 2 látogatást intéztem.Következõ hétre volt beírva mûtétem.
Családvédelmis nõ védõnõnek számít, legalább is én is úgy tudom.
A kérdező hozzászólása: Igen, csak az a vicc, hogy 5 hetesen vettem észre, és elmentem dokihoz, 1 hét volt a laboreredmény várakozási ideje, és jövõ héten hívom a családvédelmist, utána megint vissza (már a munkahelyemmel is játszom) és körülbelül 8-9 hetes leszek mire mûtenek! Nem lesz az túl elõrehaladott:((((((??????
8-9 hetes még bõven benne van az idõben. 12 hétig veszik el, bizonyos esetekben még késõbb is. Nyugi, nem lesz semmi gond. Nekem egyik alkalommal 11 hetesen vették el a magzatot, mert mire mindent eljártam, bizony elröppentek a hetek. Nem lett semmi gond, már 2. gyerekemet várom.
A kérdező hozzászólása: Kedves 20-as. Sok boldogságot a babádhoz.. most picit megnyugtattál. Neked fájt esetleg a tágítás? Azt minden esetben elõtte végzik, nem altatásban?:)
3 nap után kell visszamenni. De mi az, hogy becsúszott? Mégis milyen védekezés mellett csúszott be?
Milyen kérelem? És milyen tágítás?

Elmeletileg a vedono szerint 4 hetig nem lehet kivinni a picit az utcara. Ezt mennyire kell komolyan venni es miert nem lehet kivinni? .

Mert ugy tudom a haziorvoshoz kell vinni 1-2 hetente vizsgalatra, a gyermekorvosi rendelo meg maga a ferto. Ugyhogy gondolom nem az immunrendszere miatt nem lehet kivinni, mert akkor a dokihoz sem vihetnem..

Legjobb válasz: èn külföldön élek és itt már a korházban adnak babakocsit hogy kiviheted ha jó idö van sétálni. Nekünk azt mondták hogy szélbe ne vigyük, de amennyit bírunk kimehetünk. Ez kb egy saroknyi séta többet úgy sem fogsz bírni. Ha jó idö van akkor nyugodtan kiviheted.

èn külföldön élek és itt már a korházban adnak babakocsit hogy kiviheted ha jó idö van sétálni. Nekünk azt mondták hogy szélbe ne vigyük, de amennyit bírunk kimehetünk. Ez kb egy saroknyi séta többet úgy sem fogsz bírni. Ha jó idö van akkor nyugodtan kiviheted.
én mindet kivittem már másnap, hogy hazajöttünk a kórházból, aközépsõt is aki decemberben született.Persze felöltözve bebugyolálva. Semmi bajuk nem volt.Azért mi Buda mellett lakunk, hegy jó levegõ, szmogban nem vittem volna. Más kérdés, hogy orvosi rendelõben az iskolávaljártak elõször, havonta kijött a doki hozzájuk és ha betegek voltak, akkor is kihívtam.
Én 1 hetes korukban kezdem el a levegõztetést a fiaimnál, 5-10-15-20-30 perc, 2 hetesen már 2-3 órát is aludtak kint a babakocsiban.Nagy szélben, ködben és -5 fok alatt nem szabad kivinni õket.
ha hideg van akkor nem szokták egybõl sétáltatni hanem a levegõztetést kell elnyújtani ablaknál állva beöltöztetve v. erkélyen. a pár hetes babákat mínuszokban autóban viszik a dokihoz nem az immunrendszere miatt van hanem hogy szoktassák a levegõztetéshez. a dokihoz ha viszed egészséges rendelés van ott nem lesz beteg gyerek ez általános tévedés!! szóval az oltás a méreckedés nem a betegek között van...
Leginkább azért szokták ezt javasolni, mert kell egy kis idõ, amíg a babának stabilizálódik a hõháztartása. Meg egyébként is, gondolj bele, 9 hónapig állandó testmelegben volt, utána meg hipphopp, hirtelen megváltozik minden. :) Szerintem is jobb, ha fokozatosan szoktatjuk a külsõ hõmérséklethez, ez a módszer mindig kíméletesebb, több idõt hagy az alkalmazkodásra. Nem az a fontos, hogy hány nap vagy hét alatt és egyáltalán mikortól kezdve, hanem az, hogy fokozatosan növelve az idõt. És persze a baba jelzéseire figyelve, ebben is.
Az én babám decemberben született, és 3 hetesen már vittem babakocsiban sétálni -5 fokban, persze jól bebugyolálva, és a séta elõtti napokon már hozzászoktattam a friss levegõhöz a nyitott ablaknál.
Én Április 23.án szültem és május elsején ballagáson voltunk. :)
Onnantól kezdve, hogy hazahoztuk, minden nap kimegyünk vele a teraszra. Már 15 percre is kint maradunk, a védõnõ ma mondta, hogy hétvégén jó idõ lesz, mehetünk sétálni is. De a dokim is úgy engedett haza a kórházból, hogy a gyereket nyugodtan lehet utcára vinni, semmi baja nem lesz. Tegnap volt amúgy 2 hetes a kislányom.
4 hetesen már javában ki kell vinni, én 2 hetesen vittem ki elõször a gyerekeket hosszabb sétára. Egy hétig benti levegõztetés az ablak közelében, utána fokozatosan többet és többet, kettõ téli és egy nyári gyermekem van.
Nálunk is 2 hetet mondtak, de ez persze idõjárástól is függ... Nekem mondta a védõnõm, hogy nyugodtam kezdjünk el levegõre járni. 10 napos volt a kisfiam, május volt és gyönyörû idõ... Elõször persze mi is csak 15-20 percet voltunk kint, de napról-napra egyre hosszabb idõt töltöttünk el sétával.
Nálunk az elsõ hetekben egyszer kijött a doki, megvizsgálta, minden rendben volt és "nyugton hagyott" bennünket :) A védõnõ havonta házhoz jött három hónapos koráig, utána kellett vinni tanácsadásra. Nekem két hetet mondtak, addig ne vigyük ki a babát. Nem vittem ki, pedig nyár volt, de a mai napig nem tudom, miért...
A kérdező hozzászólása: koszonom szepen a valaszokat!:) akkor az aprilis vegen szuletendo babammal egy 1-2 het utan vigan setalhatok...felteve, ha tudok:) juhuuuu
Valószínû hogy olyan ruha volt rajtad ami nagyobbá tette a hasad. Miután cm-ben nem változott.
Igaza van az elozo hozzaszolonak, nagyon fugg attol, hogy mi van rajtad. En pl amikor 5 honaposan felvettem egy szuk ruhat, volt aki megdobbent a hasam meretetol. Most 7 honaposan ha bo cucc van rajtam, elolnezetbol nem is olyan nagy a pocim.

A baba-mama szobában 24 órán keresztül velem lehet a babám? Szülés előtt mennyivel jön ki a védőnő házhoz?

én Kisvárdán fogok szülni és azt hallottam hogy ott 10 óra körül elviszik a babát,de akkor miért baba-mama szoba ha elviszik t?lem.én azt szeretném ha egész nap velem lenne. 32 hkm

Legjobb válasz: Mert többféle babaszoba létezik. Nálunk éjszakára is veled maradhat, de a barátnõm innen 30 km-re szült, ott is elviszik éjszakára. Kórháza válogatja.

Mert többféle babaszoba létezik. Nálunk éjszakára is veled maradhat, de a barátnõm innen 30 km-re szült, ott is elviszik éjszakára. Kórháza válogatja.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszod!ezt nem tudtam, azt hittem köteles vagyok oda adni õt, de szerencsére nem, és szerintem nem is fogom.az a biztos ha velem van:)
Kedves kérdezõ, elvileg jogod van ahhoz, hogy állandóan veled legyen a babád, akár bababarát a kórház, akár nem, szóval ha nem akarod, nem adod oda éjszaka sem. Nem fogják elvenni erõszakkal. Én pl nem tudtam volna nyugton lenni azzal a tudattal, hogy egy másik helyiségben egy dobozban fekszik, egyedül van és sír. Ott aludt velem (rajtam) a kórházi ágyon, lényegében folyton a cicimen lógott, semmi gond nem volt.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a további válaszokat!nagyon szeretném ha velem lenne egész nap, remélem én is egy amazonnak fogom érezni magam és akkor nem lesz baj:D
Én is baba barát kórházban szültem, császárral. (Miskolc, Megyei). Ott úgy mûködött, hogy már az õrzõben is velem lehetett a fiam (este született, így reggel behozták, pár órát ott volt velem, aztán elvitték kicsit, hagytak aludni, majd megint kihozták délutánra). Mikor átkerültem a rendes kórterembe, akkor aznap este már nem hozták ki, mert aludt, így én is tudtam pihenni. De reggel már ott álltam az ajtóban, hogy mikor hozzák már. Onnantól csak reggel 5kor vitték el õket fürdetni, 7-1/2 8 körül hozták vissza õket. Éjszakára sem vitték el, de nem is volt bántam, mert igaz, hogy az elsõ együtt töltött éjszakát végigüvöltötte (éhes volt), de másnapra annyi tejem lett, hogy nem gyõztem fejni. Na, meg mikor mellettem volt, nem is éreztem semmi fájdalmat, egy hõs amazonnak éreztem magam, aki bármire képes. Gyorsan fel is gyógyultam, 1 hét után már senki sem mondta meg rólam, hogy császárral szültem. Ha lehetõség van rá, akkor ne add be, max. az elsõ éjszaka, ha nagyon kimerült vagy.
ezen ne aggódj! mert ha nagyon sír akkor beviszik hozzád! nekik se érdekük, hogy egész éjjel sírjanak a babák.
A kérdező hozzászólása: köszönöm az eddigi válaszokat!lehet hogy jobban fogok tudni piheni de az is lehet hogy folyton arra fogok gondolni hogy mi van a babámmal, ha hallani fogom hogy sír valamelyik baba azt fogom hinni hogy az enyém sír, még ha nem is:) remélem értitek mire gondolok:)
szerintem se bánd, hogy este elviszik, legalább tudsz pihenni én olyan helyen voltam, hogy nem vitték el egyáltalán, egyfolytában velünk volt, én császáros voltam, még megmozdulni se tudtam már hozták szoptatni, nem tudtam egyedül felülni az ágyon, de otthagyták, azt sem tudtam mit csináljak vele, na és éjszaka is ott volt minden baba, szóval gyakorlatilag 1 percet nem tudtunk aludni 4 nap alatt, mert mindig sírt vkinek a babája,
azért baba-mama szoba, mert egésznap veled van a pici-amúgy csak 3 óránként vinnék ki neked szoptatásra. Szerintem az jó, ha este elviszik legalább egy kicsit tudsz pihenni.
Utolsó vagyok. Második kérdésedre válaszolva: a védõnõ és a gyerekorvos a hazaérkezésetek után pár nappal megy ki házhoz, legalábbis nálunk együtt jöttek ki 3 napra rá. Sok örömöt és kitartást a babához!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!