Találatok a következő kifejezésre: Mennyire lehet a fogamzásgátló tablettában (4 db)

Mennyire lehet megbízni a fogamzásgátló tablettában?

Ha esetleg valakinek van személyes tapasztalata vagy véleménye, akkor írja le!

Legjobb válasz: Én másfél éve szedem a Belara nevezetû fogamzásgátló tablettát. Az elsõ levél után 2 hétig menstruáltam, a doki azt mondta, hogy ez természetes, és amíg hozzászokik a szervezetem, addig lesznek köztes vérzéseim. De a második levél után már minden a megszokott rendben ment. És azóta nincsen semmi panaszom. Nekem a vérzésem ugyanolyan hosszú,és ugyanolyan mennyiségû, mint mielõtt nem szedtem a tabit, de van, akinek megrövidítni a vérzését, sõt annyira nem is fájdalmas a menstruáció. Kozmetikai szempontpokból is jó, ugyanis nálam csökkentette a pattanások mennyiségét. A védettséget tekintve is meg vagyok vele elégedve, ugyanis eddig még nem volt semmilyen problémám vele, hál' istennek.

Én másfél éve szedem a Belara nevezetû fogamzásgátló tablettát. Az elsõ levél után 2 hétig menstruáltam, a doki azt mondta, hogy ez természetes, és amíg hozzászokik a szervezetem, addig lesznek köztes vérzéseim. De a második levél után már minden a megszokott rendben ment. És azóta nincsen semmi panaszom. Nekem a vérzésem ugyanolyan hosszú, és ugyanolyan mennyiségû, mint mielõtt nem szedtem a tabit, de van, akinek megrövidítni a vérzését, sõt annyira nem is fájdalmas a menstruáció. Kozmetikai szempontpokból is jó, ugyanis nálam csökkentette a pattanások mennyiségét. A védettséget tekintve is meg vagyok vele elégedve, ugyanis eddig még nem volt semmilyen problémám vele, hál' istennek.
Személy szerint nem bízom meg benne tökéletesen.Ha erõs hasmenés, hányás van a hatáse sem erõs.Tehát a terhesség ellen ez sem nyújt maximális védelmet, nem beszélve a nemi úton terjedõ nyavajáktól.A tabletta nagy elõnyének tartom a szép, pattanásmentes bõrt mint "mellékhatást" és azt, hogy a menstruáció rendszeressé, kiszámíthatóvá és könnyebbé válik tõle.Tehát a tabletta két élû fegyver.:)
Szia! Mi eddig óvszerrel védekeztünk, de kiszakadt 2x is és mind2x eseményutánit kellett bevennem. Ezért most váltok a Yasminelle nevû gyógyszerre. Jobban bízok a gyógyszerben, mint a gumiban, mert ha jól veszem be nem lesz gond. Innentõl már csak az én felelõsségem és nem kell mindig azon szoronganom, hogy Úristen! Kiszakadt és most mi lesz....stb. De ez az én álláspontom....
5 hónapja szedema novynettet. eddig semmilyen negatív hatásást nem észleltem! Az biztos, hogy sokkal jobban megkönnyíti az együttlétet, nem kell kizökkeni még fél pillanatra sem és az óvszerrel bíbelõdni. Nekem elötte is pontosan megjött, és most, hogy szedem így is pontosan megjön. Kevesebb pattanásom van, és kevesebb amenstruációm is! Figyelni kell, hogy mindennap bevedd, és így minden rendben lesz. :)
sya:) nem akarlak elijeszteni, de én a lindynette 20at szedtem mostanáig, amíg a kezdet óta nem kezdett el fájni tõle a gyomrom...hiába mondtam dokinak hogy nem jó..és szédülök tõle...szedjem!ma túl vok egy tükrözésen is..és tlg a tabi miatt!mert nem hitték el...fekélyem van..ami hálég gyógyul! ezekután én sem bízom!sõt ma megjött...és csak barna folyásom van...szal lehet hogy nem is haott és akk leg 2hónapos vok..de remélem hogy tévedek..30.án megtudom:(azóta is sík ideg vok..ntom mit tegyek..és hogy itthon mi lsz velem ha kiderül..szal nem én vok az egyetlen!ha vmi bajt észlelsz menny majd azonnal dokihoz!

Szerintetek mennyire igaz, hogy a fogamzásgátló tabletta szedésének abbahagyása után sokáig nem lehet teherbe esni?

Legjobb válasz: 2 szem tabiig jutottam...fél évig nem volt utána peteérésem...

2 szem tabiig jutottam...fél évig nem volt utána peteérésem...
Most már szinte egyáltalán nem igaz. kb 5 éve volt ez utoljára probléma, de a mostani fogamzásgátlóknak nagyon alacsony a hormontartalma. Bár a dologhoz hozzátartozik az is, hogy nem mindegy, hogy valaki mennyi ideig szedte a gyógyszert. 1-2 év nem számít, de 5-7 év már nagyon sok, itt tényleg okozhat problémákat.
függ attól is, hogy meddig szedted. de általában minimum 1 év szokott lenni...
Elég sok embernél fordul elõ hogy abbahagyás után nem indul újra a peteérés, vagy 2-3 hónaponta jön meg nekik, mint pl nekem. Pedig én is csak fél évig szedtem, de mióta abbahgytam (másfél éve) azóta talán megjött vagy 6szor....
Hát nem tudom a nõvérem pl. egyszer hagyta ki egy hónapra, az esküvõ után, hogy mégismár legalább ne teljesen zárja ki a lehetõséget... és azonnal teherbe esett. Nyilván mindenki más...

4 éve szedem a yasminelle fogamzásgátló tablettát, és tegnap kellet volna menstruálnom, de késik. Mit tegyek? Nincsenek tüneteim sem, nem görcsöl a hasam. Hozzászokhat a szervezetemhez a gyógyszer? Mennyi ideig lehet szedni egyfajta fogamzásgátlót?

Legjobb válasz: Sok-sok évig lehet szedni egyfajta fogamzásgátlót. Akár 10-15 évig is. Szerintem még ez a minimális késés belefér, már én is 4 éve szedek tablettát, és van, egy nappal elõbb vagy éppen késõbb jön meg a szokásosnál. Rendesen szedted? Nem felejtettél el egy szemet bevenni? Nem hánytál a bevételt kõvetõ pár órán belül, vagy nem ment a hasad? Esetleg szedtél mostanában más gyógyszert, ami csökkenthette a hatását? Ha ezek közül bármelyik is felmerül, akkor könnyen teherbe eshettél, de nem hiszem, hogy errõl lenne szó. Nyugodj meg, mert a stressztõl, idegeskedéstõl is késhet.

Sok-sok évig lehet szedni egyfajta fogamzásgátlót. Akár 10-15 évig is. Szerintem még ez a minimális késés belefér, már én is 4 éve szedek tablettát, és van, egy nappal elõbb vagy éppen késõbb jön meg a szokásosnál. Rendesen szedted? Nem felejtettél el egy szemet bevenni? Nem hánytál a bevételt kõvetõ pár órán belül, vagy nem ment a hasad? Esetleg szedtél mostanában más gyógyszert, ami csökkenthette a hatását? Ha ezek közül bármelyik is felmerül, akkor könnyen teherbe eshettél, de nem hiszem, hogy errõl lenne szó. Nyugodj meg, mert a stressztõl, idegeskedéstõl is késhet.
A kérdező hozzászólása: nincsenek tüneteim sem mint máskor menstruáció elõtt, és igen egy szemet kihánytam, de ilyen már fordult elõ és nem történt semmi, nagyon félek h terhes vagyok
Megeshet, hogy terhes vagy. Azt írtad, hogy már korábban is elõfordult, hogy kihánytál egy szemet, hát akkor szerencséd volt. A mai fogamzásgátlók már annyira alacsony hormontartalmúak, hogy bizony egy szem elfelejtése, kihányása miatt is létrejöhet a terhesség. Ha nem jön meg a 7 napos szünetben, vagy megjön, de másként mint szokott (kevesebb van, rövidebb ideig tart stb.), akkor mindenképpen tesztelj. De hátha nincs baj, még megjöhet, és máskor figyelj oda jobban. Ha kihánysz egy szemet, mindenképpen pótold!
Ha kihánytad miért nem pótoltad? 1 hétig óvszerrel kellett volna csinálni a hányás után.
Ilyen velem is volt még régen, hogy egy szemet csak jóval 12 órán túl vettem be, mert kiment a fejembõl és nálam is az volt, ha jól emlékszem, hogy késett valamicskét. Ettõl szerintem még nem vagy terhes, de ha megint ilyen fordulna elõ, hogy kihányod vagy elfelejted, akkor egy hét gumi!!
A szünetben is véd, ha a 8. napon beveszi a következõt.
Miért egyszerûbb neten megkérdezni, mint elolvasni a betegtájékoztatót? Le van írva hogy véd.
Nincs leírva, kimondva, hogy véd, ellenben az sincs leírva, hogy nem véd a szünetben, ergo véd. :) A tájékoztató azokat az esteket sorolja fel, amikor csorbul a védelem, amely esemény a felsoroltakon kívül esik, nem befolyásolja a védelmet.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!