Találatok a következő kifejezésre: Mennyire lehet a fogamzásgátló (37 db)

Mennyibe kerülnek a fogamzásgátlók, és a nőgyógyásznál lehet-e választani hogy miet szeretnél, vagy ő megmondja, és azt kell használni?

Legjobb válasz: Tõlem egyenesen megkérdezte melyiket akarom szedni. Mondtam egyet (amirõl sok jót hallottam) és azt írta fel. De szerintem egy jó nõgyógyász nem ezt csinálja.

Tõlem egyenesen megkérdezte melyiket akarom szedni. Mondtam egyet (amirõl sok jót hallottam) és azt írta fel. De szerintem egy jó nõgyógyász nem ezt csinálja.
egyébként ez a Yadine volt, ami 7600ft 3havi adag.
5200 Ft? Az még olcsó! Nekem a Mercilon úgy fél éve 6400 volt, most a Cilest 4200 körül van. Én nem éreztem megfelelõnek a bogyót, ezért váltottam, de megkértem a dokit, hogy lehetõleg ne a legmagasabb árkategória legyen. Ja, és ragaszkodj a májfunkció-vizsgálathoz, mielõtt fölírja, engem a magándoki nem volt hajlandó elküldeni, a belgyógyász háziorvosomnak az volt az elsõ.
Az enyém megkérdezte, hogy az ár vagy a minõség fontosabb, és ennek függvényében írta fel. Amúgy ha ismerõsöknek bevált valami, biztos kérheted kifejezetten azt a dokitól, nem fog rád kényszeríteni semmit (vagy ha igen, keress másik dokit) ;)
Nem a harmonet a legdrágább, a lindynetteem is 5500 volt, a yadine vagy a yasminelle a legdrágább. Tõlem nem kérezte meg mit szeretnék, de én is hallottam olyanról, aki megkérdezte, hogy mennyi pénzt szán rá. Anno én is úgy voltam vele, hogy olcsóbbat kérem, de ha már a magándoinál elköltök egy valag pénzt, tökmindegy...
Szia! Az alap kérdés az, hogy mit akarsz, mert vannak tabletták, van hüvelygyûrû, sõt már van olyan spirál is amit nem szülteknek is javasolnak. Én anno hüvelygyûrût használtam (1 havi adag 5000 Ft körül van, alacsony a hormontartalma, nekem nagyon jó volt, viszont vannak akik "érzik" és nekik zavaró), most spirálom van - én ugyan már szültem, de a tájékoztatójában olvastam, hogy a "mini" méretût nem szült nõknek ajánlják. Ez (Lili gold) 5 évig lehet bent és kb. 6000 Ft. Beszéld meg a dokival, hogy neked mi a fontos, mennyi pénzed van rá, akár bogyóról van szó, akár másról. Üdv.
Mondjuk az szerintem megmondhatod neki, hogy alacsony hormontartalmút szeretnél szedni! De ekkor ki kell nyitni a pénztárcádat! Az 5200 Ft-os az még olcsónak is számít! Én most váltottam ki az enyémet (Gracial) és a 3 havi adag 7300 Ft volt!
Úgyhallottam, hogy van olyan nõgyógyász, aki megkérdezi, hogy milyen árba mozogjon a tabletta, de nekem a legkisebb hormontartalmút és elvileg legjobbat, de legdrágábbat is írta fel.Harmonet a neve, és 3 havi adag 5200 ft.Azthiszem ez a legdrágább, de nem bizti :S
Mindig a legújabbak a legdrágábbak. Az én tabim 2300 forint 3 hónapra, de ezt bõrgyógyász írta fel a pattis bõrõm miatt.

Fogamzásgátló mellett (mennyit) lehet dohányozni? Elfelejtettem megkérdezni a dokit

Synicia fog.gátlót írt fel a doki, és tegnap vettem be az elsőt. Naponta maximum fél dobozzal szívok. 18l

Legjobb válasz: Hát elvileg a dohányzás-fogamzásgátló ütik egymást, mert az is csak hatványozza a lehetõséget a trombózisra.

Hát elvileg a dohányzás-fogamzásgátló ütik egymást, mert az is csak hatványozza a lehetõséget a trombózisra.
Uhh, ez durva...szegény:(
17 voltam, gyerekkorom ota sportoltam mindig valamit versenyszeruen, most csaj hobbi szinteb: futok napi 1 orat, biciklizek 1 orat + tomegsport suliban. 3 level tabi utan lett trombozisom.
Azoktól, akiknek trombózisa lett megkérdezhetem hogy hány évesek voltak akkor, és hogy sportoltak-e rendszeresen?
Utolsó: Nem csak Leiden mutáció okozhat trombózist. Pl. egyik ismerõsömnek protrombin mutációja volt, azért kapott a tabi mellett tüdõembóliát. Ezt csak azért mondom, mert nem árt, ha kivizsgáltatod magad (ha a kórházban nem tették), hogy késõbb ne legyen baj belõle.
Én soha nem cigiztem, naponta sportoltam, mégis trombózisom lett. Csak annyit mondok, hogy újra meg kellett tanulnom járni 2 hónapnyi kórházban fekvés után. Ja és kivizsgáltak tabi-szedés elõtt, nincs Leiden-mutációm.
Akkor addig ne szedd a tablettát, míg le nem szoksz. Vagyis....azt csinálsz, amit akarsz, a te egészséged. De nem tudom mennyire díjaznád, ha trombózist kapnál. A hatását nem befolyásolja, csak éppen mind a kettõ elég durván növeli a trombózis esélyét. Épp ma kötötte a lelkünkre a kórélettan tanár, hogy soha a büdös életbe ne jusson eszünkbe a kettõt együtt "használni".
A kérdező hozzászólása: Szerintem fokozatosan csökkenteni fogom a cigit, mert nem hiszem, hogy egyik napról a másikra letudom tenni.
Hallod, ne kockáztass, nem a terhesség a legnagyobb szívás, hanem egy jó kis mélyvénás trombózis. Olvass utána, nekem nincs az-az isten, hogy megkockáztatnám a dohányzással egybekötött fogamzásgátlót. Válassz, hogy melyik a fontosabb.
minden kombinált fogamzásgátlónál ez a hatás, mindegyikben van hormon, így ha más tabira váltasz az sem "segít".
A peteérésre a dohányzás semmilyen hatással nincs, nem gyengíti a tabi hatását, ahogy elõttem írták: "csak" a trombózisra való esély növekszik, nem is kicsit.
A kérdező hozzászólása: A gyógyszer hatóanyagot befolyásolja?
Legjobb ha semennyit: Symicia és trombózis Trombózis vénában A "kombinált" fogamzásgátló tabletták szedése, beleértve a Symicia-t is, növeli a vénás trombózis kockázatát (vérrög keletkezése a vérerekben) összehasonlítva azokkal a nõkkel, akik nem szednek fogamzásgátló tablettát. A vénás trombózis kockázatát általánosságban a következõk növelik: - idõs kor - ha túlsúlyos - ha Önnek vagy közeli hozzátartozójának trombózisa vagy tüdõembóliája volt fiatal korban - súlyos mûtét, tartós ágynyugalom vagy súlyos balesete volt. Fontos, hogy elmondja orvosának, hogy Symicia-t szed, mert lehetséges, hogy a kezelés szüneteltetését fogja javasolni. Kezelõorvosa fogja megmondani, mikor kezdheti újra a Symicia szedését. Ez általában két héttel azután van, ha már teljesen járóképessé vált. Trombózis artériában A "kombinált" fogamzásgátló tabletta szedése összefügg az artériás trombózis (egy artéria elzáródása) megnövekedett kockázatával, például a szív ereiben (szívroham) vagy az agyban (sztrók). Az artériás trombózis kockázatát általánosságban a következõk növelik: - dohányzás. Ha Ön Symicia-t szed, tanácsos a dohányzást abbahagyni, különösképpen, ha már elmúlt 35 éves. - emelkedett vérzsírszint (koleszterin vagy triglicerid) - magas vérnyomás - migrén - szívproblémák (például szívbillentyû betegség vagy szívritmus zavar) forrás:http://www.egeszsegkalauz.hu/keresok/gyogyszer/symicia-3-mg-..
Fogamzásgátló mellett semennyire sem érdemes dohányozni, mert a kettõ együtt nagy valószínûséggel okoz mélyvénás trombózist, ami kicsit se vicces. Én azt javaslom, hogy sürgõsen tedd le a cigit, vagy válassz más fogamzásgátló módszert. (Egy szaktársam 24 évesen kapott trombózist, mert úgy volt vele, hogy fiatal, nem lehet baja, hát lett...) 25N

Szokták mondani, hogy a fogamzásgátlónak vannak hatásai ( pl. mellnövekedés, hízás). Mennyi idő után lehet észre venni?

Legjobb válasz: Netalán el kéne olvasni hogy a fogamzásgátlót amit szedsz, annak milyen mellékhatásai vannak.

Netalán el kéne olvasni hogy a fogamzásgátlót amit szedsz, annak milyen mellékhatásai vannak.
A kérdezõ biztos tisztában volt ezzel a tényezõvel, és nem akarta a 100. ilyen kérdést feltenni ezen az oldalon, arra volt kíváncsi, amirõl eddig nem olvasott, és bár én nem kerestem rá konkrétan erre a témára, feltûnt a kérdés, mert ezt én sem tudtam. Mondjuk nekem semmi ilyesmi hatása nem volt, trombózisom sem. Azóta is voltam vérvételen, hogy hogyan hat a szerevezetmre, de nem volt gond.
Ebben igazad van csak ezt fontosabbnak érzem és erre akartam a kérdezõ figyelmét felhívni, mert amit kérdez az szerintem nem érdemi kockázati tényezõ. persze ez nyilván szubiektív
A kérdező hozzászólása: Köszönöm azoknak a válaszát akik képesek voltak a kérdésre válaszolni, sajnos tudom mik a veszélyei, de én erre voltam kíváncsi.
Senki nem mondta, hogy nem kaphatnak a nõk trombózist, nem halhatnak bele ésatöbbi. De nem ez volt a kérdés.
szerintem az hogy hízik vagy egy kicsit nagyobb lesz a melle elhanyagolható egy trombozishoz képest. Ismerek lányt aki emiatt van már 4 éve kómában
Micsoda zseniális emberek vannak, mindenrõl beszélnek, csak pont a kérdésre nem válaszolnak... :DDD Amiket te felsoroltál, azok pár hónapon belül jelentkezhetnek, nekem pl. a mellnövekedés a 2. levél szedése közben indult el.
A kérdező hozzászólása: Jó, de én most az idõre vagyok kíváncsi.
Jobban aggódj a vérrögképzõdés miatt ami trombozist/strokot okozhat
A kérdező hozzászólása: Elolvastam, és le is van írva a mellékhatásai, csak hallottam olyat is, hogy nem minednkinél van hatása, és amúgy az idõt nem írta le.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ:)

Spontán vetélés után mennyivel jön meg újra a menstruáció? És mikortól lehet utána fogamzásgátlót szedni?

Legjobb válasz: nekem 26 napra jött meg és az elsõ menstruációtól már szedtem a fogamzásgátlót

nekem 26 napra jött meg és az elsõ menstruációtól már szedtem a fogamzásgátlót
Nekem 32. napra jött meg elõszõr, elõtte 26 napos ciklusaim voltak. Én nem kezdtem el újra gyógyszert szedni, mert szerettünk volna babát, és a 3.hónapban már sikerült is újra teherbe esnem.
Holnap lesz 6 hete, hogy miss.ab-om volt és még nem jött meg.
Nekem 2 hét múlva kellett visszamennem kontrollra, akkor kérzdezte meg a doki, hogy akarok-e szedni. 28 napra jött meg egyébként.

Már egy hónapja hagytam abba a fogamzásgátló szedést, két hete már meg kellett volna jönnie. Mennyi a valószinüsége annak hogy gyerekem lehet?

Védekeztünk óvszerrel, de akkor is furcsa. Sosem volt meg rendesen rendszertelenül jött meg. De a tegnap volt egy kis vérzésem de abbamaradt.

Legjobb válasz: Ha a teszt negatív, akkor nem vagy terhes, fogamzásgátló után gyakori, hogy rendszertelenül jön meg.

Ha a teszt negatív, akkor nem vagy terhes, fogamzásgátló után gyakori, hogy rendszertelenül jön meg.
nekem bogyó abbahagyása után 38 napra jött meg, utána 26, ugyhogy lehet h neked is csak bekavart a bogyó abbahagyása.
én abbahagytam a gyogyszert 8.án, megkellett volnanjönnie 19.én, és 17.én poczitiv lett a tesztem. gyogyszer abbahagyása után könnyeb teherbe esni ugy tudom. 20hetes terhes
Szia! Ha a fogamzásgátló szedése elõtt is rendszertelen volt a mensid, akkor valószínûleg az a probléma visszatér nálad. Ha mostanában szeretnétek babát (nem kell várni tabi abbahagyása után, ilyenkor jobban mûködnek a petefészkek mint egyébként), keress endokrinológust, és rendbe teszi a hormonjaidat.

Nemrég kezdtem el szedni a cetirizin nevű allergia gyógyszert. Szerintetek mennyire befolyásolja a Lindynette 20 nevű fogamzásgátlót. A barátommal megszakításosan szoktuk csinálni. Szerintetek ebből lehet probléma?

Legjobb válasz: habár nem nagyon értek a gyógyszerekhez de szerintem más is szed allergia gyógyszert és fogamzásgátlót egyszerre,valamiylen szinten biztos h befolyásolja de nem kell félni,attól még hat a fogamzás gátló és ha emg nagyon parázól kérdezd emg a gyógyszerészt vagy esetleg az orvosod õk biztos tudják(de sztem nyugi van)

habár nem nagyon értek a gyógyszerekhez de szerintem más is szed allergia gyógyszert és fogamzásgátlót egyszerre, valamiylen szinten biztos h befolyásolja de nem kell félni, attól még hat a fogamzás gátló és ha emg nagyon parázól kérdezd emg a gyógyszerészt vagy esetleg az orvosod õk biztos tudják(de sztem nyugi van)
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszod ^^kicsit idegeskedõs vagyok :$
Nem befolyásolja, de a betegtájékoztatóba bele vannak írva a kölcsönhatások.
A kérdező hozzászólása: oksa majd megnézem kösszi ^^

Mennyire lehet megbízni a fogamzásgátló tablettában?

Ha esetleg valakinek van személyes tapasztalata vagy véleménye, akkor írja le!

Legjobb válasz: Én másfél éve szedem a Belara nevezetû fogamzásgátló tablettát. Az elsõ levél után 2 hétig menstruáltam, a doki azt mondta, hogy ez természetes, és amíg hozzászokik a szervezetem, addig lesznek köztes vérzéseim. De a második levél után már minden a megszokott rendben ment. És azóta nincsen semmi panaszom. Nekem a vérzésem ugyanolyan hosszú,és ugyanolyan mennyiségû, mint mielõtt nem szedtem a tabit, de van, akinek megrövidítni a vérzését, sõt annyira nem is fájdalmas a menstruáció. Kozmetikai szempontpokból is jó, ugyanis nálam csökkentette a pattanások mennyiségét. A védettséget tekintve is meg vagyok vele elégedve, ugyanis eddig még nem volt semmilyen problémám vele, hál' istennek.

Én másfél éve szedem a Belara nevezetû fogamzásgátló tablettát. Az elsõ levél után 2 hétig menstruáltam, a doki azt mondta, hogy ez természetes, és amíg hozzászokik a szervezetem, addig lesznek köztes vérzéseim. De a második levél után már minden a megszokott rendben ment. És azóta nincsen semmi panaszom. Nekem a vérzésem ugyanolyan hosszú, és ugyanolyan mennyiségû, mint mielõtt nem szedtem a tabit, de van, akinek megrövidítni a vérzését, sõt annyira nem is fájdalmas a menstruáció. Kozmetikai szempontpokból is jó, ugyanis nálam csökkentette a pattanások mennyiségét. A védettséget tekintve is meg vagyok vele elégedve, ugyanis eddig még nem volt semmilyen problémám vele, hál' istennek.
Személy szerint nem bízom meg benne tökéletesen.Ha erõs hasmenés, hányás van a hatáse sem erõs.Tehát a terhesség ellen ez sem nyújt maximális védelmet, nem beszélve a nemi úton terjedõ nyavajáktól.A tabletta nagy elõnyének tartom a szép, pattanásmentes bõrt mint "mellékhatást" és azt, hogy a menstruáció rendszeressé, kiszámíthatóvá és könnyebbé válik tõle.Tehát a tabletta két élû fegyver.:)
Szia! Mi eddig óvszerrel védekeztünk, de kiszakadt 2x is és mind2x eseményutánit kellett bevennem. Ezért most váltok a Yasminelle nevû gyógyszerre. Jobban bízok a gyógyszerben, mint a gumiban, mert ha jól veszem be nem lesz gond. Innentõl már csak az én felelõsségem és nem kell mindig azon szoronganom, hogy Úristen! Kiszakadt és most mi lesz....stb. De ez az én álláspontom....
5 hónapja szedema novynettet. eddig semmilyen negatív hatásást nem észleltem! Az biztos, hogy sokkal jobban megkönnyíti az együttlétet, nem kell kizökkeni még fél pillanatra sem és az óvszerrel bíbelõdni. Nekem elötte is pontosan megjött, és most, hogy szedem így is pontosan megjön. Kevesebb pattanásom van, és kevesebb amenstruációm is! Figyelni kell, hogy mindennap bevedd, és így minden rendben lesz. :)
sya:) nem akarlak elijeszteni, de én a lindynette 20at szedtem mostanáig, amíg a kezdet óta nem kezdett el fájni tõle a gyomrom...hiába mondtam dokinak hogy nem jó..és szédülök tõle...szedjem!ma túl vok egy tükrözésen is..és tlg a tabi miatt!mert nem hitték el...fekélyem van..ami hálég gyógyul! ezekután én sem bízom!sõt ma megjött...és csak barna folyásom van...szal lehet hogy nem is haott és akk leg 2hónapos vok..de remélem hogy tévedek..30.án megtudom:(azóta is sík ideg vok..ntom mit tegyek..és hogy itthon mi lsz velem ha kiderül..szal nem én vok az egyetlen!ha vmi bajt észlelsz menny majd azonnal dokihoz!

A fogamzasgatlod mennyi ideig lehet szedni, hany evig?

Legjobb válasz: mindig lehet szedni

mindig lehet szedni
A kérdező hozzászólása: oke akar 18 eves kortol addig amig gyereket akarok es utanna is szedhetem ?
A dobozán van egy lejárati dátum, addig.
A kérdező hozzászólása: nem ugy ertem hanem ugy hogy nincs meg szabva hogy egy no hany evig szedhet fogamzasgatlot
Nincs megszabva. Azt szokták javasolni, hogy 3 évente tarts pár hónap szünetet benne, de olyan nincs, hogy életed során mondjuk max. 10 évig szedheted :)
barátnõmnek azt mondta az orvos, hogy 3 év után ajánlatos pár hónapot kihagyni

Mennyire lehet 2 különbözõ nap eltolni a fogamzásgátló beszedését?

Most kezdtem el életembe elõször a fogamzásátlót. Megjött este fél10 körül, így bevettem. Azt írták, azonos idõben kell bevenni, ám nekem ez a fél10 nem jó, mivel ha felmegyek a barátaimmal inni, akkor nem tudom bevenni, vagy az alkohol hatással lehet rá. Szóval nagy baj, ha holnap már 9kor, aztán másnap már 8kor beveszem?Vagy így nem lehet eltologatni?

A fogamzásgátló abbahagyása után mennyi idő után lehet teherbeesni?

Legjobb válasz: Azonnal. Mi azért "vigyáztunk" 2 hónapot. De csak úgy, hogy nem voltunk együtt peteérés elõtt és után egy pár napig. Tehát elõtte vagy utána is összejöhetett volna. 3. hónapban peteéréskor meg is fogant.

Azonnal. Mi azért "vigyáztunk" 2 hónapot. De csak úgy, hogy nem voltunk együtt peteérés elõtt és után egy pár napig. Tehát elõtte vagy utána is összejöhetett volna. 3. hónapban peteéréskor meg is fogant.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!