Találatok a következő kifejezésre: Mennyire legyen a (955 db)

Mennyi legyen a hálapénz összege?

Arcüregi polipot távolítanak el endoszkópos technikával egy kórházban. Szerintetek mennyi pénzt kell ilyenkor adni? Adjak-e egyáltalán? Számíthatok korrekt ellátásra hálapénz nélkül? A műtét előtt vagy után kell adni?

Legjobb válasz: De elõtte miért legyek hálás? Én nem adnék neki, ha hála pénz nélkül nem képes megfelelõen ellátni, akkor már régen rossz.

De elõtte miért legyek hálás? Én nem adnék neki, ha hála pénz nélkül nem képes megfelelõen ellátni, akkor már régen rossz.
Azért hálapénz, hogy akkor adj, ha valóban hálás vagy, mert minden rendben ment, jól sikerült és a doki rendes volt veled, tehát csakis utólag.
Utólag???Már minek??Én mindig elõtte adok mert igy jobban oda figyelnek.sokkal rendesebb a doki mert , ugye már kapott.n ugy szoktam ha mondjuk akarok adni összesen 30.000ft ot akkor elötte adok 20at a végén pedig 10 et.utána már semmit nem változik a ahelyzet ha adsz ha sem....
Én nem adnék. Van nekik fizetésük, azért esküdtek fel. Kevés? Sz_r ügy, másnak is. Õ vállalta. Ráutaló magatartást tanúsítanék, hogy majd a végén meghálálom, aztán meg is tenném: iszonyú szépen és kedvesen megköszönném. Slussz.
Én sem adnék. Nekem ki ad hálapénzt? Nekem is kevés a fizetésem. Fizetem a tb-t, így jár a mûtét, az ellátás. Ha akarsz adni, akkor mûtét után szokás, mikor a zárót csinálja az orvos.
Hálapénz nélkül is korrekten ellátnak, és ha adsz, azt inkább utána. Tarifát nem tudok, (vidéki v. fõvárosi kórház, ki operál, milyen orvos, milyen ember, saját anyagi helyzeted) ez kizárólag tõled függ. Várd ki a végét, és saját benyomásaid szerint dönts. Adhatsz könyvutalványt, ajándékkosarat is.

Egy főállású grafikus mennyit keres? Mennyi legyen a bérigényem?

Weblapszerkesztésen kívül bármit megcsinálok: prospektusok, szórólapok, hirdetések (flash is), stb. Vidéki városról van szó.

Legjobb válasz: bruttó 300.000

bruttó 300.000
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, elfogadták és szuper állásom lett!

Mennyi legyen a RAM memória hogy nagyon gyors legyen a gépem?

Legjobb válasz: igy hangzik helyesen a kerdes: Milyen ram es proci kell, hogy nagyon gyors legyen a gépem? ugyanis inkabb ez szamit. hiaba van 8gb ram egy 1.2es sempron mellett, nemlesz gyors.

igy hangzik helyesen a kerdes: Milyen ram es proci kell, hogy nagyon gyors legyen a gépem? ugyanis inkabb ez szamit. hiaba van 8gb ram egy 1.2es sempron mellett, nemlesz gyors.
2GB DDR-2es rammal elég szépen lehet hasítani, vagy 4GB-al, esetleg a DDR3-as memóriával igazán nagy teljesítmény érhetõ el
Minél több! Mondjuk 4GB már szinte mindenhez elég.
Ha 32 bites rendszert használsz, max. 3, 4 gb-ig látja memoriát.Ha 64 bites a rendszered, az már látja akár a 8, 16 gb ramot is.De ha pl. celeron, vagy sempron procid van, akkor nem biztos hogy a ram miatt akad a gép.De ha izmos a procid, a vga-d, es 64 bites win 7-et használsz, ajánlott a 2x2 gb ram.Xp alatt ha 32 bites, eleg 2x1 gb.Azert írom így, hogy "(2x1)", mert ha az alaplapod tudja a dual channelt, 2 egyforma rammal 128 biten ketyeg.Viszont 1 db rammal csak 64 biten.Dual channelbe összeadódik a bitsebesség.És sokkal gyorsabb akkor a gép!!!
RAM növelés addig gyorsítja a gépet, amíg a RAM hiány a szûk keresztmetszet. Attól függ, milyen a gép, milyen az oprendszer és mire használod. Általánosságban beszélve egy mai gépen úgy 3 GB-ig van értelme növelni. És lehetõleg gyors legyen.
xp: 2gb. vista 100gb. windows7: 4gb. Linux(ubuntu): 2gb. Kiveve persze, ha kimondottan memoriaigenyes programokat hasznalsz, de a kerdesbol adodoan ez valoszinutlen. (Amugy a gep gyorsasagat a memoria menyisege csak addig befolyasolja, amig keves. Ha mar elegendo, akkor + ramtol nem lesz gyorsabb.)
A RAM bõvítése csak akkor gyorsítja a gépedet, a olyan programot, vagy játékot hasznáélsz aminek kevés a meglévõ RAM. Nekem Xp mellett 2 GB RAM eddig bármilyen nagyobb program vagy játék mellett sem volt kevés és emitt nem volt lassulás.
00:02 Ha nem értesz hozzá, legalább ne osszad az észt, kb. semmi nem igaz abból, amit leírtál.


Mennyi legyen a kezdőtőke a lent feltüntetett viszoknál?

Ausztráliába készülök egyetemre, Anyukám is jönne velem, ? pedig angol nyelvsuliba. Külön-külön és együtt mennyi legyen a kezd?t?ke, ami már tényleg mindenre elég, és némi tartalék is van? Az egyetem tandíját ne számoljátok légyszíves! Köszi! :)

Legjobb válasz: Nagyon szubjektív. Függ a szállásotoktól, az igényeitektõl, hogy minden nap étteremben akartok-e enni, vagy elég a konzerv. Saját kocsi, utazási költségek, szórakozásra mennyit szántok. És nem utolsó sorban, mennyi idõ alatt találtok munkát és mennyiért. Biztosításról még nem is beszéltem. Szóval, az ilyen kérdésekre nem lehet válaszolni. Havi 1000-1500 dollár fejenként biztos elég. ;)

Nagyon szubjektív. Függ a szállásotoktól, az igényeitektõl, hogy minden nap étteremben akartok-e enni, vagy elég a konzerv. Saját kocsi, utazási költségek, szórakozásra mennyit szántok. És nem utolsó sorban, mennyi idõ alatt találtok munkát és mennyiért. Biztosításról még nem is beszéltem. Szóval, az ilyen kérdésekre nem lehet válaszolni. Havi 1000-1500 dollár fejenként biztos elég. ;)
A kérdező hozzászólása: Max ritkán mennénk étteremben, elsõsorban otthon ennénk, de azért nem konzervet! :) Saját kocsi, nát nem tom, inkább tömegközelekedés vagy bicaj, esetleg gyalog. Munkát 1 hónapon brlül biztosan találnék, lesz aki segítsen.

Szerintetek mennyi legyen a bérleti díj? Hogy szokás az ilyesmi?

Van egy üzletem, jelenleg átlagosan 300ezer ft profitot termel havonta. Viszont az évek alatt folyamatos a visszaesés, szívesen váltanék más területre, ezért szeretném ezt bérbeadni. Ilyen bevétel mellett szerintetek mennyi lenne az ideális bérleti díj?

Legjobb válasz: Habár egy jó kiindulópont, hogy te mennyit tudsz kihozni abból a helységbõl, azért nincs egyenes arányosság a profitod és az elkérhetõ bérleti díj között. Inkább abból kell kiindulni, hogy mennyi lehet az a maximális profit, amit a leendõ bérbevevõ ki tud belõle hozni, és annak egy részét kérni (pl harmadát).

Habár egy jó kiindulópont, hogy te mennyit tudsz kihozni abból a helységbõl, azért nincs egyenes arányosság a profitod és az elkérhetõ bérleti díj között. Inkább abból kell kiindulni, hogy mennyi lehet az a maximális profit, amit a leendõ bérbevevõ ki tud belõle hozni, és annak egy részét kérni (pl harmadát).
A kérdező hozzászólása: Elfelejtettem írni, hogy ugyanazt a tevékenységet viszi tovább, és a berendezés is marad. Tehát nagyjából õ is ennyit tudna kihozni. Köszi a választ, jöhetnek további vélemények is!
Hol van az üzlet? ez is kiinduló pont.
Próbálj meg tájékozódni, hogy mások mennyit kérnek.
A kérdező hozzászólása: Debrecenben egy lakótelepen kisbolt. 100 ezret igazából kevésnek találnám, viszont ha 150 körül adnám ki, akkor meg a leendõ bérbevevõnek nem érné meg túlságosan, (fõleg ha az elején nem úgy megy neki, szavatosságok, akciók stb) és mindenképp hosszú távra adnám ki, nem szeretnék néhány havonta bérlõt cserélgetni. A jelentkezõ ráadásul valamilyen szinten ismerõs is.
Na ne szórakozz!!! 100 ezer kevés egy lakótelepi kisboltért??? Mi megyeszékhely Fõ utcáján fizetünk 40+áfa+rezsit!!!

A belső szűrőt hogy érdemes elhelyezni? Eheim 2010 50 literes aksi. Mennyire legyen a talajtol?

Legjobb válasz: A fújókája legyen a vízszint alatt 1 centivel kb

A fújókája legyen a vízszint alatt 1 centivel kb
Néhány centire tedd a víz alá, hogy a felszín fodrozódása kellõ mértékû legyen.

Ha egy 0, 6 kg testet Fg+24N (=30N) erõvel nyomunk vízbe, mennyi legyen a térfogata hogy 4/50 -ed része látsszon ki a vízbõl?

Elõre is kösz, és ha lehet, legalább vázlatosan a levezetést is.

Legjobb válasz: Kiegészítés: a test "alap" térfogata 0.5 l, és ennek a térfogatának 4/50 -ed része. Tehát mennyi plusz tömegtelen térfogat kell. (de levegõ vagy fa is lehet)

A kérdező hozzászólása: Kiegészítés: a test "alap" térfogata 0.5 l, és ennek a térfogatának 4/50 -ed része. Tehát mennyi plusz tömegtelen térfogat kell. (de levegõ vagy fa is lehet)

Egy kezdő! Nek mennyi legyen a fehérje & ch-bevitele?

Most fogok elkezdeni edzeni, "kissebb" súlyokkal kezdenék, (így ajánlják) Kaja is ki van számolva ..Tehát kérdésem az hogy viszonylag kis súlyokkal is 2-3g féhérje ill. 5-6g ch legyen a kajabevitel? (Félek hogy ha nem mozgatok meg olyan nagy súlyokat és ennyi ch mellett meghízok): D

Legjobb válasz: Jó ez így ahogy leírtad.

Jó ez így ahogy leírtad.

Mennyi legyen a titok?

Egy harmonikus és ?szinte kapcsolatban mi az ami már nem fér bele hogy elmondjunk.Kinek mi a titka a párja el?tt vagy milyen titka volt a régi kapcsolatában esetleg?

Legjobb válasz: Ez titok! :D

Ez titok! :D
Én arra igyekeznék, hogy egy jó kapcsolatban ne kelljen, hogy titkaink legyenek egymás elõtt. Csak sajnos egy párkapcsolatban a teljes õszitneség nem kifizetõdõ.
Én teljesen õszinte vagyok a párommal és teljesen jól mûködik minden.
A titok legyen mondjuk 2 liter!
Igyekszem õszinte lenni. Én nem a titok szót illeszteném ide, inkább a nem mondom el kategóriába tudnék sorolni olyat, mint pl. exekkel együtt töltött idõ, egy-egy rossz benyomás róla elsõ körben... Illetve a nem saját "titkaim". :) Volt már hogy túl sokat mondtam, de ilyenkor az én párom nyelt egyet és rögtön láttam, hogy nem oké a dolog.:D
Egy párkapcsolatban az legyen titok amit a párod felhasználhat ellened abban az esetben, ha nagyon csúnyán váltok szét és hajtja a bosszúvágy. Sokan azt mondják, hogy egy igazi párkapcsolatban nincsenek titkok, ha viszont arról van szó, hogy az egyik belenés a másik telefonjába, e-mailjébe akkor rögtön változik a vélemény. Szerintem akit sért egy párkapcsolaton belül az, hogy belenéznek az üzeneteibe, akkor az vagy már titkol valamit, vagy nem bízik saját magában és önmagáról feltételezi azt, hogy lehetnek titkolni valói.
Egy párkapcsolatban titkokra speciális esetben van szükség, mint szülinap, karácsony. Amúgy ha megfelelõen intelligens a társad és persze Te is, akkor a kommunikáció közben eszmecserével mindent megtudtok beszélni. Titkokra a legtöbb embernek azért van szüksége, mert még õk sem néztek szembe azokkal a dolgokkal ami a titok tárgyát képezi. Sokféle titok okozója boldogtalan kapcsolatnak, és tett tönkre kapcsolatokat. Egyesek úgy vélik, hogy egy kapcsolatba kellenek titkok, a kiegyensúlyozatlan embereknek mindenképp...
nálunk a võlegényemmel nincsenek titkaink egymás elõtt. és Másfél éve jól mûködik. az exeimrõl , az életemrõl, tud mindent. azokról a dolgokról, amiket még anyum sem tud. 25/N


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!