Találatok a következő kifejezésre: Mennyire korai mutat (6 db)

Benőtt köröm műtét után mennyi idővel lehet konditerembe menni?

Mindkét nagylábujjamat megm?tötték, utána pedig lézerezték.

Legjobb válasz: Elvileg a mûtét óta eltelt 16 nap, most már biztos mehetsz kondizni, ha nincs panaszod. Csak az ujjadra ne ejts egy súlyzót!

Elvileg a mûtét óta eltelt 16 nap, most már biztos mehetsz kondizni, ha nincs panaszod. Csak az ujjadra ne ejts egy súlyzót!

Mennyire korai terhességet mutat ki a vérvétel?

Az orvosom javaslatára megyek vérvételre, mert nem meri rá mondani hogy terhes lennék, bár a méhem megvan nagyobbodva, és a nyálkahártya pedig meg vastagodott. A bibi csak az, hogy október 15 én volt az utolsó rendes szokásos lezajlású mensim. Holnap reggel megyek vérvételre. Létezik hogy a vérvétel ki mutatja a nagyon korai terhességet??? Hány napos terhességt?l mutat biztosat a vérvétel? Nagyon izgulok!!!

Legjobb válasz: ha terhes vagy akkor azt mar kimutatja.mert a vizelet tesztek 20asok,es az esedekes mensi kimaradasa utan azaz 4-5 hetsen adhatnak biztos valaszt.persze ez sem mindig igaz.igen biztos a vervetellel mar kiderul megha kicsi is a hcg szint.alenyeg hogy legyen!

ha terhes vagy akkor azt mar kimutatja.mert a vizelet tesztek 20asok, es az esedekes mensi kimaradasa utan azaz 4-5 hetsen adhatnak biztos valaszt.persze ez sem mindig igaz.igen biztos a vervetellel mar kiderul megha kicsi is a hcg szint.alenyeg hogy legyen!
Ha jól számolom kb orvosilag 5 hetes terhes vagy. Ezt már meg kéne tudni mondani uhon is. A vérvétel nagyon hamar, talán a megtermékenyítés után 2-3 nappal megmondja a terhességet. Szerintem ott már kapsz egy biztos eredményt. Teszted?Csináltál? Milyen lett?
A vérvétel sokkal hamarabb kimutatja, mint a vizelet teszt! Kb, 1 hetes terhességet is, igaz nagyon minimális eltéréssel.

Mennyi idős korára zárult be, gyógyult meg babátok köldöksérve? Műtét nélkül.

Legjobb válasz: Nekünk azt mondták rá, hogy menjünk vissza a sebészetre 1-1.5 éves korában és akkor megnézik kell-e valamit csinálni vele. 1 hónapos korában vittem el, de akkor azt mondták várni kell, mert lehet hogy majd magától visszamegy. Én úgy tudom azért is nem csinálnak vele semmit mert ez az egyetlen olyan sérv ami nem tud kizáródni.

Nekünk azt mondták rá, hogy menjünk vissza a sebészetre 1-1.5 éves korában és akkor megnézik kell-e valamit csinálni vele. 1 hónapos korában vittem el, de akkor azt mondták várni kell, mert lehet hogy majd magától visszamegy. Én úgy tudom azért is nem csinálnak vele semmit mert ez az egyetlen olyan sérv ami nem tud kizáródni.
hello!a most 6 éves fiamnál köldök sérvet diagnosztizáltak 4 hetes korában, elvittem a sebészetre azt mondták amikor majd elkezd magátol felülni elmulik, felült nem múlt el.visszavittem akkor azt mondták majd ha járni fog.11 honapos korában járt, nem mult el visszavittem.ott azt mondták hogy majd 2 éves korára mondanom se kell betöltötte a kettött, nem múlt el.visszavittem ott megint azt mondták majd ekkor majd akkor, mostmár nem hagytam annyiban konzultáciot kértem 3 orvos nézte meg mind a 3 mást mondott.elvittem egy fizetõs sebészetre(Szegeden)2007 nov 6-án azt mondták nincs mire várni már ha visszaakart volna menni akkor már rég megtörtént volna.rá 1 hónapra megmûtötték.reggel 7 re mentünk este 7 kor ki is jöhettünk.30 perces mûtét volt! Az elõzõ komenthez még szolnék!!A nagybácsikámnak köldök sérve volt nem mûtötték meg mert nem engedte kifordultak a belei.Nem karok ilyeszgetni, mert õ idõsebb volt már de a köldöksérvnek is lehetnek komojabb formái!!3 órás mûtéttel tudták visszatenni a dolgokat a helyére. De neked kitartást!!Menny idõs mot a babád??
Az én lányomnak is köldöksérve lett 1 hónapos korában.A gyerek orvosunk azt mondta, hogy nem kell megmûteni, csak ha nem múlik el, akkor is csak 2 éves kora után.Azt javasolta a dr.nõ, hogy fektessem hasra minél többször.De a lányom nem szeretett hason feküdni.A védõnõ azt ajánlotta, hogy egy kis steril gézt hajtsak össze kis gombócba, és nyomjam be vele a köldökét, és ragasszam le ragtapasszal.De egész napra nem lehetett így hagyni, mert kicsit kiszívta a ragtapasz.Én általában csak éjszakára raktam fel, és reggel levettem.Bevált!!!Bár a dr.nõ ezt ellenezte, és nem is mondtam el neki.1 éves korára, vagy talán még hamarabb, visszahúzódott.Most 2 éves a lányom, és semmi gond vele.Nem kell mûteni, és nincs rá panasz.Bár azért látszik a köldökén, hogy valami gond volt vele.De legalább nem kellett mûteni!!!Nekünk bevált, szerintem próbáld ki te is.Gyógyulást a kicsikének.
az én lányom 5, 5 éves, neki is van köldöksérve mióta megszületett. Sosem mondanak rá semmit, h kéne-e vele valamit csinálni... pedig látta több orvos, mikor beteg volt, de sosem említenek semmit azzal kapcsolatban. Ezek szerint csak "szépséghiba" ... ?
Huh. A lányomnak is van, nálunk (Bp) azt mondják, hogy 3 éves koráig semmit nem csinálnak vele. Õ még csak most múlt kettõ, de "masszívan megvan", mint pici korában. A letapasztásról én úgy tudom, hogy "elavult technika", már rájöttek, hogy semmit nem használ, tehát akinek visszamegy, annak anélkül is visszamegy, akinek meg nem, annak nem... Nemsokára megyünk a sebészetre más okból, erre is rá fogok kérdezni. (Szegény kicsim, ez lenne a 3. mûtétje, ami kilátásban van. :o(( Megkérdezhetném, hogy akinek csinálták a mûtétet, hogy viselte? Mûtét után meddig volt "beragasztva" (vagy nem tudom?), lehetett fürdeni vele rögtön?
Nekünk nagy szerencsénk volt.kb 1, 5 hónapos korába mondta a dr nõ hogy sérve van, akkora volt mint egy cseresznye.Azt mondta hogy egyáltalán ne foglalkozzak vele, majd 3 éves korába.3, 5 hósan egyik napról a másikra múlt el neki, ezt kaptuk tõle karácsonyra.Dec. 23 este fürdetésnél még cseresznye nagyságú volt a köldöke, 24-én reggel peluscserénél már rendesen be volt süppedve :)
Kedves 21.05.-ös író!! Mi ahhoz képest nagyon jol viseltük, egyedül a nyugtató inyekciot viseltük nehezen, mert amikor beadták neki nem foghattam meg hogy megnyugtassam, csak ott ülhettem mellette, de nem foghattam meg nem is szolhattam hozzá(Szeged)!!45 perces volt a mûtét nyomókötést teetek rá .Este már haza is engedtek.Fürdeni aznap nem lehetett sõt ugy emlékszem utánna még 1 hétig csak tusolni és csak ugy h víz ne érje!!!!Nem lesz rajta nagy kötés!!Már 3 éve történt de gyönyörû lett!!!!Remélem segíthettem!!

Mandulaműtét előtt állok és 40. éves vagyok. Mennyire fájdalmas és kockázatos ilyen korban a műtét?

Ha volt valakinek ebbe a korban mandulam?téte és leírná a tapasztalatát megköszönném.

Legjobb válasz: Ébren, vagy altatásban végzik? A mandulamûtét rutinbeavatkozás, nem hiszem, hogy túl nagy kockázata lenne, maximum altatás esetén jelenthet kockázati tényezõt a magas vérnyomás, vércukorprobléma, dohányzás, és egyéb egészségügyi gondok. Az enyémet altatásban vették ki, így természetesen semmit nem éreztem az egészbõl, de amikor fölébredtem, nagyon fájt a torkom és az az égetõ érzés kb. 1-2 hétig megmaradt. Rokonok/ismerõsök elmondása alapján ébren sem fájdalmas, ha megfelelõen érzéstelenítik a területet,inkább kellemetlen érzés ahogy a torkodban kaparásznak.Kitartás!

Ébren, vagy altatásban végzik? A mandulamûtét rutinbeavatkozás, nem hiszem, hogy túl nagy kockázata lenne, maximum altatás esetén jelenthet kockázati tényezõt a magas vérnyomás, vércukorprobléma, dohányzás, és egyéb egészségügyi gondok. Az enyémet altatásban vették ki, így természetesen semmit nem éreztem az egészbõl, de amikor fölébredtem, nagyon fájt a torkom és az az égetõ érzés kb. 1-2 hétig megmaradt. Rokonok/ismerõsök elmondása alapján ébren sem fájdalmas, ha megfelelõen érzéstelenítik a területet, inkább kellemetlen érzés ahogy a torkodban kaparásznak.Kitartás!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :) Nem tudtam még eldönteni, hogy altatásban vagy éber állapotban lenne-e jobb.
Jogos a félelem, nekem is így van a 6 hét a minimum, kell a regenerálódáshoz.
Szia, àltalàban a màsodik vérzést kell megvàrni! A félelmet meg küzd le valahogy, s csak jora gondolj, ja és ne görcsöljetek rà! Tudom könnyü mondani, megtenni annàl nehezebb, mi is ebben a cipöben jàrunk! Màr 3. honapja probàlkozzunk, s mindkétszer nagy csalodàs mikor megjött, az elsönél sirtam is! :) Ja és igyàl cickafark és csalàn tea keveréket, az segit a kismedencét rendbe rakni! :) Nyugi, minden rendben lesz! :)
Szia! Nekem múlthéten pénteken kellett dokihoz mennem, mert elment elõtte a babám.korai terhesség volt, egy napig véreztem, egyben kijött minden.Megnézett uh-val, mindent rendben talált, azt mondta tiszta a méhem, és hogy van egy 3mm tüszõm...szóval most teherbe tudnék esni majd.Ezt õ mondta, viszont hogy "pihenni kéne"azt nem említette.Szóval szerintem próbálkozhattok ti is!!! Baj bármikor elõfordulhat, de ne erre gondolj folyton!!! Nem szabad!!!És ne add fel soha... Nálunk már a második baba lenne...
Nekem is két baba ment már el, és mindkettõ a 6. héten. Az elsõ után azt mondták nem kell várni próbálkozzunk nyugodtan, mert nem volt kaparásom. Ez volt március elején, és most júniusban! elment a második baba is. Az ügyeleten nem a saját orvosom vizsgált és õ azt mondta várni kellett volna legalább 3 hónapot, õ óvatosabb "duhaj".
Sokan nem is tudják, hogy elment a baba, mert picit késik a menszi (nem csinálnsk tesztet, csak egy héttel a várt piri után, és...), és azzal távozik is. Szóval nyugodtan próbálkozzatok, ha a dokid esetleg nem tiltotta meg!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!És nagyon-nagyon sajnálom, hogy ilyen sokan vagyunk akik ezzel a problémával küzdünk.A dokim amúgy 2 hónap várakozást említett, nem mert bajom van csak, hogy az immunrendszerem erõsödjön. Mindanyiótoknak kívánok pozitív teszteket utána pedig:teljesen problémamentes terhességet+makkegészséges babákat!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!