Találatok a következő kifejezésre: Mennyire komoly vérkötelék a (1 db)

Mennyire komoly a vérkötelék a másodunokatestvérek között? S nagyon nagy bűn az ha olyanba szerettem bele akire ez igaz, de sose ismertem előtte véletlenül találkoztunk?

Legjobb válasz: ne nézzetek beteg embernek nem vagyok az...ez egy teljesen véletlen találkozás volt,ahol rögtön egymásrakattantunk,Még a csók elõtt kiderült baj van..de már nem volt mit tenni!

A kérdező hozzászólása: ne nézzetek beteg embernek nem vagyok az...ez egy teljesen véletlen találkozás volt, ahol rögtön egymásrakattantunk, Még a csók elõtt kiderült baj van..de már nem volt mit tenni!
Kérdezz meg egy genetikust, mert csak úgy nyugszol meg!!
A kérdező hozzászólása: köszönöm!!
Ne foglalkozz vele, az utolsó hülyeséget ír. De tényleg!
A kérdező hozzászólása: És miért pont az unokáim ne lennnének egészségesek???? Ezt nem értem!!!:(
De az unokáid már nem biztos hogy egészségesek lesznek.
Nekem van ismerõsöm akik elsõ unokatestvérek és van egy kisfiuk és egy kislányuk.Tök egészségesek a gyerekek.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen a kommentet és a linkeket is!
A kérdező hozzászólása: köszönöm nektek...igazán!Ez megnyugtató hogy nagy az esély arra, hogy egészséges gyermek is születhet egy iélyen kapcsolatból! A családnak aki kommentálta sok boldogságot kivánok!!!!
Szia! Mi is másodunokatestvérek vagyunk, hasonló történettel. Egészséges babánk van! :) A genetikus nekünk azt mondta, már annyira nem egyezik a génállományunk, hogy csak ugyanannyi esély van a beteg babára, mint két idegennek. NEM BÛN!!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! A nagykorúság igaz...de a család sose támogatná szerintük ez beteg és megvetendõ dolog! S ez már felébreszti mindkettõnkben a bûntudatot! s nem tudom mit kéne tennünk..mert így egyikõnk sem boldog!
Nekem volt olyan ismerõsöm két család is akik elsõ unokatestvérek voltak és házasok. Még gyerekük is született. Ez nem most volt. Hogy bûn-e hát ezt nem tudom megítélni, ezt nektek kell eldönteni, ha családot is szeretnétek a késõbbiekben, mert nagyobb az esélye, hogy nem lesz egészséges a gyerek. Örülj neki, hogy még idõben kiderült. Van amikor ez nem is derül ki vagy csak évek múlva.
Másodunokatestvérek között ha mindkettõ nagykorú már semmi sem tiltja a kapcsolatot. :) Ha összeházasodnátok, akkor érdemes genetikai vizsgálatot végeztetni az egészséges baba érdekében. Én így tudom.
Én is abba a helyzetbe vagyok mint te csak nekem a szüleim is rokonok.Nagyon rossz és a család ellenzi de nagyon szeretem.Neki is meg nekem is sok csalódásunk volt és eggyütt érezzük magunkat jól.Én sem úgy tenkintettem rá mint rokon peig közel lakunk egymáshoz de nem tartottuk a kapcsolatot.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hogy tud egy anya ilyen lenni a fiával? Van erre egyáltalán megoldás?

Párom (F/21) körülbelül 100 km-re lakik tőlem, kollégista a városomban. Anyukája egy érdekes ember. Nagyon ritkán enged le engem hozzájuk, amivel önmagában nincs baj, de ha lent vagyok akkor a párommal csak veszekszik. Párom folyton próbál mindent jól csinálni (házimunka stb), segíteni de az sosem jó.. Egyedül a suliban nem jeleskedik. Mindíg meséli hogy anyukája "fenyegeti". Most lesz okj-s vizsgája (technikus nappalin) páromnak. Anyukája azt mondta neki, hogy ha vége a sulinak és nem talál munkát akkor haza se mehet vagy nem jöhet vissza hozzám. Arról nem is beszélve, hogy egyáltalán nem támogatja a fiát. Ha jeleskedik a suliban az a baj, ha nem akkor meg az.. Folyton csak azzal traktálja hogy milyen hülye,rossz stb.. Költőpénzt se ad neki sokat egy hétre (2000ft), ruházkodásra meg egyáltalán nem..
Én próbáltam vele beszélni,hogy miért ilyen vele de folyton csak a párom hugához hasonlítja (mert ő kitünő stb..)
Mit lehet tenni ilyenkor? Beszélni nem lehet vele, párom már próbálta nem egyszer..
Van valakinek hasonló tapasztalata ez ügyben?
Köszönöm.

4

Kérlek, írjatok véleményt! Most vajon kinek higgyek?

Tegnap leadtam a szakdolgozatomat, amit több hónapig írtam, és eléggé sokat dolgoztam rajta. Nagyon örülök, hogy kezembe vehettem. Amikor hazaértem, mutattam anyának is a szép bőrkötéses dolit, erre ezt kapom: Azért nem volt ez olyan nagy dolog, amiért ennyire elégedettnek kéne lenned magaddal!! Párom és a szülei viszont nagyon megdicsértek, és gratuláltak. Kinek van igaza, kinek higgyek???

21

Hányan vannak itt akik hasonló ideológiával rendelkeznek: iskola, munka, család, nyugodt élet Pont? Vagy van itt olyan aki: lent?

Vagy akinek nem épp ez jelenti az ideális jövőt..
a másik véglet: iskola, egyetem, hivatás, továbbképzések, a társadalom segítése (mint pl. egy orvos is).
Környezetemben(vagy mondjam ezen a vidéken) azt vettem figyelembe, hogy az az elterjedt, hogy : kijárja egy egyén az iskolát, munkába áll, dolgozik, gyereket vállal, gürcölnek a jobb jövőért, majd boldogan élnek míg meg nem halnak, közben meg elvárják/ hangsúlyozzák, hogy azért neveltem gyereket, hogy legyen valaki velünk öregsékünkre. Miért ez az ideális? Sokan meg el is ítélik azokat, akik tanultak, segíteni akarnak a társadalmon, esetleg leszólják, hogy milyen élete van, pénze van, de gyereke nincs stb.. Mondjuk ez már szinte más téma. Tehát egy kérdés: Miért számít ez ideálisnak ebben a környezetben?
Ti hogyan vélekedtek ezen két életformáról?
-Most, hogy megfogalmaztam mindezt, azt hiszem rájöttem mi bizonyos országok gazdaságával a baj. Mindenki a saját kis világát akarja kiteljesíteni, kerekebbé tenni, közben meg szidják az egészségügyet, a kormányt, a gazdaságot, és már-már "a falklandi ápolónő is hibás, mert ilyen az életük, amilyen"- Eltértem a tárgytól kicsit, de biztosan megtaláljátok a lényeges kérdéseket a sorok közt.
Üdv.

7

A Bódis (Bodis, Bodisch) név milyen eredetű?

13

Hogyan lehet kinyomozni hogy van-e bennem zsidó vér, vannak-e zsidó őseim?

15

Ha berakjuk a nagyit öregek otthonába, a nyugdíját megkapjuk?

Nagyika egyre elviselhetetlenebb, lásd, telesz.r mindent, ha épp menni kell, beleköp a kajába, éssatöbbi, csak hogy a gyengébbeket említsem.
Kicsit..hogy is mondjam, elmentek otthonról neki..
Plusz mindennapos gondozásra szorul,mert le van bénulva, amit általában édesanyám csinál meg, mert én nem sokat vagyok otthon (párommal lakom). De anyukám is fáradtan ér haza, és már kimerülőben vannak az energiái sajnos.
Az öregek otthonán gondolkoztam, de nem is tudom, hogy hogy megy ez. Ugye, kell valamennyi összeget havonta befizetni oda, lehet látogatni, meg minden? És a nyugdíj az ilyenkor hozzánk kerül, vagy mind az öregek otthonába? Mert ha mind az otthonba, akkor inkább nem adjuk be(nem kis összegről van szó.)

30

Miért ilyen ellenségem velem a húgom?

19 éves vagyok. 2 testvérem van. 1 öcsém, aki 17 éves és egy 15 éves húgom. Régebben nagyon jóba voltunk húgommal és nagyon szeretem őt. Számíthattam rá és ő is én rám. Elmondta a problémáit és mindig kérdezte a véleményem, de az utóbbi időben ez megváltozott. Inkább az öcsémhez fordul mindennel, ami nem is zavarna, ha nem nézne a húgom, olykor levegőnek és nem lenne velem ellenséges, amikor kérdezek valamit. Állati szarul esik és "féltékeny" is vagyok az öcsémre, amiért Õ vele jóba van a húgunk.

5

Forrong bennem a düh! Miért tették ezt magukkal a nagyszüleim? (nagymamám)

Megpróbálom röviden összefoglalni:
Nagyszüleimről van szó,főleg a nagymamámról.A fő tény,hogy eddig akármilyen betegsége volt vagy neki vagy a férjének (papám),mindig későn mentek orvoshoz valamiért,halogatták.Mamámat ebből kifolyólag öt éve rosszindulatú bélrákból mentették meg,amit hősiesen kibírt,gyakorlatilag túlélte.Közvetlenül a szülése után volt egy trombózisa,azzal is elvolt valahogy,ennek már jó 47 éve.A papám túlélt egy szívinfarktus és műlábbal él vagy három éve,de ha nem későn ment volna el,meg lehetett volna menteni a lábát.De most nem ez a lényeg.

A mamám egész öt éve jól elvolt,amikor Húsvét környékén elkezdett hányni,de pontosan nem tudom,mert annyit nem találkoztam vele.Arra gyanakodtak,hogy valami vírus,dokihoz nem mentek.Elmúlik magától....de nem múlt el.A mamám rosszabbul lett:nem evett,hányt,a végére már zavarta a fény,nyomta az ágyat.

Hétfőn hajnalban megcsörrent a telefon,hogy rosszul van.Bevitte a mentő.Stoke,a bal fele lebénult,nem beszél,nem eszik,altatják,az intenzíven van.Szemét nem nyitja,csak néha tátog és nyögve próbál valamit mondani,mutogat.Az orvos nem bíztat semmi jóval,nagyon rosszul van,én is láttam...

Most mindenki sopánkodik,hogy jaj,meg fog halni,amikez bellom őszintén,szerintem közel áll.Nagyon szomorú vagyok,szeretem nagyon,ő nevelt fel félig-meddig,csupaszív-szeretet asszony (volt),de olyan már sosem lesz.Kértem anyát,meg a papát,hogy vigyék orvoshoz,de nem tették.Ezért jutott ide,ahová.Sejtettem,hogy baj van,hiszen ilyen irányba készülök tovább (még nem járok egyetemre).

Miért? Ezt valahogy nem tudom megbocsátani nekik...

18

A férjem nővérének a férje a sógorom?

Én úgy tudtam, hogy csak a nővére a sógornőm.

8

Mit tud a család kezdeni a hormonoktól megzavarodott féltékeny nővel?

50-es nő családtag,klimax vagy hasonló.
Hónapok óta féltékeny,pedig a férje egy mintaférj,szegény ember tényleg ártatlan.Tűri a gyanusitgatást,megtesz mindent,hogy helyrejöjjön a kapcsolatuk,de ahhoz két ember kell.
A nő panaszkodik bárkinek aki meghallgatja,hogy ő biztosan csalva van.
(napi 24 órát nem tudnak együtt lenni,nem egyszerre dolgoznak)
Már a család is kivan,a felnőtt gyerekek is,ha az apjukat védik,akkor támadásnak veszi a nő,helyeselni nem fognak,hisz nem igaz.
Lefoglalni se lehet igazán,semmi nem érdekli pár nap után,minden nap vele lenni nincs lehetőség,kettesben élnek a férjével.(ameddig tűr szegény)
Semmi bizonyítéka nincs megcsalásra,csak a megérzés.

Mit lehet az ilyennel kezdeni?

Azért itt kérdezem,mert sokan irnak,akik megérzés alapján gondolják a megcsalást,hátha azt is leírnák,mivel bizonyítható,hogy ártatlan a másik fél.

10

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!