Találatok a következő kifejezésre: Mennyire kell venni a fogamzásgátló (3 db)

Mennyire kell komolyan venni a fogamzásgátló tájékoztatójában szereplő figyelmeztetést, hogy az aszkorbinsav (C vitamin) befolyásolhatja a hatását?

Elég fura lenne, ha nem lehetne c vitamint szedni mellette, vagy narancsot enni?!

Legjobb válasz: Narancsot enni lehet, és biztos C vitamint is, de nem szabad túlzásba vinni. A tájékoztatót komolyan kell venni, mert a mai fogamzásgátlókban annyira kevés hormontartalom van, hogy épphogy megakadályozzák a terhességet. Ha bármi megborítja ezt a kicsi hormontartalmat, már bekövetkezhet a fogantatás. Valószínü, leírja a tájékoztató, hogy mi a megengedett mennyiség, amit még bevihetsz. De orovosod is biztos segít neked ebben.

Narancsot enni lehet, és biztos C vitamint is, de nem szabad túlzásba vinni. A tájékoztatót komolyan kell venni, mert a mai fogamzásgátlókban annyira kevés hormontartalom van, hogy épphogy megakadályozzák a terhességet. Ha bármi megborítja ezt a kicsi hormontartalmat, már bekövetkezhet a fogantatás. Valószínü, leírja a tájékoztató, hogy mi a megengedett mennyiség, amit még bevihetsz. De orovosod is biztos segít neked ebben.
Ha nagy dózisú C vitamint veszel be, akkor befolyásolhatja. De a 100-500 mg, amennyit az emberek bevesznek a hideg évszakokban, nem folyásolja be.

Mennyire kell komolyan venni a fogamzásgátló tabletta tájékoztatóján lévő hasmenéses részt? (Többi lent)

Meg egyáltalán az van írva rá h 3-6, 6-8 órán belül, változó attól függ milyen fajta, de mindenhol az van, hogy erős hasmenés esetében. Tehát ha én 6-8 órán elmegyek és nem az hogy folyik, csak nem olyan kemény, akkor már kell védekezni mással is? Vagy most akkor mi van, hogy van? :S

Legjobb válasz: Elõször is. Ha lágyabb a székleted, az nem hasmenés. Ha napi 6-7-8 alkalommal elmész nagywc-re és az híg, olyan mintha a hátsófeleden pisilnél, az hasmenés! És bizony olyankor kell a kiegészítõ védekezés. De most attól, hogy 1-1 nap nem egyszer mész el egy nap, hanem kétszer vagy háromszor és az nem kemény és nem is híg, csak lágyabb, az még nem hasmenés.

Elõször is. Ha lágyabb a székleted, az nem hasmenés. Ha napi 6-7-8 alkalommal elmész nagywc-re és az híg, olyan mintha a hátsófeleden pisilnél, az hasmenés! És bizony olyankor kell a kiegészítõ védekezés. De most attól, hogy 1-1 nap nem egyszer mész el egy nap, hanem kétszer vagy háromszor és az nem kemény és nem is híg, csak lágyabb, az még nem hasmenés.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, pont erre voltam kíváncsi :) :D
Ha görcsöl, csikar, de csak 1x mész el, az is hasmenésnek számít. Ezen kívül az 1. mindent leírt:)

Mennyibe kerül a fogamzásgátló? Mikor fogy el egy dobozzal? Havonta kell újat venni?

Legjobb válasz: attól függ. a legtöbb-ben 21 szem van, a yaz-ban, ami egy ujfajta, abban meg 28. 24 aktiv tabletta, és 4 hormonmentes tabi, ami csak azért van, h ne kelljen a szünet napjait számolgatni, hanem csupan folytatod a tabikat beszedni. az, h mennyibe kerül, az változó. nalunk a yaz 10 euro, a mercilon kijott 5 euro - ba. ezt a kettot szedtem.

attól függ. a legtöbb-ben 21 szem van, a yaz-ban, ami egy ujfajta, abban meg 28. 24 aktiv tabletta, és 4 hormonmentes tabi, ami csak azért van, h ne kelljen a szünet napjait számolgatni, hanem csupan folytatod a tabikat beszedni. az, h mennyibe kerül, az változó. nalunk a yaz 10 euro, a mercilon kijott 5 euro - ba. ezt a kettot szedtem.
Ez most egy komoly kérdés??

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!