Találatok a következő kifejezésre: Mennyire kell venni a (205 db)

Honnan fogom tudni miből mit és mennyit kell vennem a babának mire megszületik?

Sokat olvasok utána,de úgy érzem nem tudok semmit,pl hogyan kell egy gyerekszobát berendezni?

Legjobb válasz: Szerintem kerj segitseget a vedonodtol, neki az a dolga h mindent elmagyarazzon(akar a szoba berendezeset is).De ha gondolod irj privit es leirok mindent reszletesen! 4hos kisfiu anyukaja(anno vedono hallagato)

Szerintem kerj segitseget a vedonodtol, neki az a dolga h mindent elmagyarazzon(akar a szoba berendezeset is).De ha gondolod irj privit es leirok mindent reszletesen! 4hos kisfiu anyukaja(anno vedono hallagato)
Hát szerintem csak ésszerûen vásárolj, ne túl sokat. Elõször is az UH-ból kb. tudod, hogy nagy babát vársz vagy kicsit?. Ha épp 3 kg körüli akkor 56-os méretekbõl célszerû vásárolnod. legyen 6-10 bodyd, amit a tescoba érdemes ott van több egy csomagban és vehetsz mintásat és fehéret egyaránt. Ez lesz az alsónemûje+ a pelenka. Tipegõ: szerintem 5-10 db elég, hiszen ebbe a korba még olyan gyorsan nõnek, hogy hamar kinövik, inkább vegyél az eggyel nagyobb méretbõl is, majd belenõ, addig elteszed. Attól is függ mikor szülsz? Ha késõ õsszel, akkor harisnya, zokni is elkell. Rugit olyat vegyél, amit könnyû alul kinyitni a pelenkázáshoz és a fejénél is könnyen beletudod bujtatni a babát. Kiskardigán, 1-2 vékony és 1 vastag sapka, meleg téli zsák, takaró. Ha a babád 4kiló körüli lesz tehát nagyobbacska, nem érdemes 56-os méretet venni, mert általába 56-58cm-rel születnek, tehát min.58-as rugi, body, stb. Minden attól függ a ruházatnál, hogy mikorra várod a babát és mekorrára saccolják az orvosok, meg mennyi pénzed van? Én vennék neki hálózsákot, szerintem sokkal jobb ha már most ahoz szokik, hogy éjszaka más ruhát veszünk, fõképp, hogy egészségesebb is.:) Egyébb cuccok: Lesz egy babaágy ( kapjátok vagy veszitek) Én a babaszobát javaslom a gyereknek, szerintem jobb és egészségesebb külön, de mégis közel hozzátok. Ez esetben légzésfigyelõ és baba õrzõ ajánlatos, mert ha tényleg ki is maradna egy picit a légzése, ami élettani és nem kell tõle megijedni, akkor a hangra el kezd levegõt venni, számtalanszor láttam ezt a baba reakciót:) persze alszik tovább, de a nagyon mély álomból kicsit felrezzen, így biztonságban tudhatod és te is nyugodtabban alszol, ami fontos.A babaszobába szerintem csak a legfontosabb dolgok legyenek:Ágy: több fajtája van, de általába mindegyik 2 szinten állítható( Újszülött, mély, amikor már áll.) Vehetsz olyat, ami csak kiságy, vehetsz olyat ami kiságy, de átalakítható kisded ággyá és 3 éves koráig tudod használni, és van amelyik egész 14 éves koráig állítható. Hogy melyik a legjobb? Szerintem amit 3 éves koráig állíthatsz és van hozzá pelenkázó is.Tehát a szobába kell egy babaágy, pelenkázó, egy fiókos komód, bár ez jó esetbe bele van építve a pelenkázó szekrénybe, szennyes és pelenkás badella. Egy szék, ami kényelmes szoptatásra Pl Szoptatósszék. Szekrény akasztós és polcos, ahova az összes gyermekruha befér. Ennyi elég egy baba szobába, késõbb használat közben úgyis kitapasztalod, neked mi az ami praktikus és szükséges a szobába. Ezenkívül egy sima egyszerû nem anatómiai babafürdetõ kád. Most ezenkívül nem jut eszembe semmi, de ha van kérdésed kérdezz. Ja és ajánlom a szopipárnát, amit olcsón és jót tudsz beszerezni a http://www.szopiparna.hu oldalról, ott azt is leírja, mire jó és hogyan használd.
Elõttem lévõ tökéletesen leírta!!!!!
Nalunk nagyon hasznosnak bizonyult meg az ejszakai kislampa, igy amikor felebred nem ijed meg. Pelankabol viszonyitaskeppen leirom mi mennyit hasznaltunk(a korhazban adtak szoval az nincs benne):Pampers 1es :88+35+35 utana mar nagyobb kellett (3630gr, 49cm szuletett) napi 6-8 megyel kb. Textil pelenka(20-25) -rendkivul hasznos bukihoz, nyaladzashoz, babakocsiba vagy barhova ahova leakarod tenni.Konnyen moshato. Babaapolashoz:olaj, vatta, popsikrem, popsitorlo, hintopor orrszivo, lazmero. Babaagyba:2-3 lepedo , kistakaro(setahoz is jo). Ezek jutottak eszembe kiegeszites keppen.
Hát ez vérmérséklet kérdése. A gyerek igenis velem van egy szobába, elején bölcsõben, most már kiságyban (5hónapos), és így lesz még, fõleg, hogy ébred többször is. Mire felébrednék, odaérnék, jól felsírná magát, és ébredne az egész család is. Gyerekszoba egyelõre raktár. Pelenkázni a fürdõszobában szoktam. Kakis fenekét a vízcsap alá nyomom, legelejétõl, most már kacag hozzá. SZóval nekünk volt bölcsõ, ruhák a fentebb leírt mennyiségben (van hogy egy nap 3-4szer is cserélni kell), orrszívó, lázmérõ, pelenkák A többit a doki mondja, ír föl receptre.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm mindenkinek, sokat segítettek, február közepére várjuk, ha minden igaz a kislányunkat!

Mennyi italt kell vennem a buliba?

Szilveszteri bulit szervezek 4 naposat 30 f?vel.Hogy számoljam ki, hogy mennyi üdít?t és italt vegyek?

Legjobb válasz: fejenként négy üveg üdítõ és egy üveg tömény,és fejenként mondjuk 6-7 sör. érdemes venni ásványvizet is pár rekesszel,valamint jópár karton chipset.

fejenként négy üveg üdítõ és egy üveg tömény, és fejenként mondjuk 6-7 sör. érdemes venni ásványvizet is pár rekesszel, valamint jópár karton chipset.
Szia Ne haragudj elsõ, de szerintem nagyon sok amit írtál :$ Én nem vennék ennyit azt tudom. Nem fogják végiginni az éjszakát, persze ki tudja milyen buli...:D Szerintem a szórakozáson lesz a hangsúly. Ha én vennék: fejenként egy 2 L-es üdítõ, egy 2 L-es ásványvíz meg egy üveg alkohol.
Én a helyedben beszerveznék valakit segítõnek.Az oké, hogy Te csinálod a bulit, de egy kis segítség el kell majd hidd el! Kérdezõsködjetek, hogy ki mit szeret és olyanokat vegyetek.Én sem vennék annyit, amenyit az elsõ írt... Fõleg pezsgõt nem:) Én úgy csinálnám, hogy mondanám a meghívottaknak, hogy mindenki hozzon egy valamit (ital, üdítõ, rágcsa). 15L
A kérdező hozzászólása: Nem egyedül csinálok mindent, csak számolgatok, hogy kb mibõl mennyit kéne.kérdezgettem már, hogy ki mit szeret, így azokból vásárolunk.Felnõtt emberekrõl lesz szó, 30ról és +8 gyerek.minden lány hoz magával 1 féle kaját vagy sütit.köszi a segítségeket:)
OFF:bírom a nagy mindentudó tizenévesek hozzászólásait:-)
Na ne már h neked kelljen csinálni mindent :O:O Mi ezt úgy szoktuk h mindenki hozza kb. amennyit meg akar inni + a házigazda esetleg gondoskodik valamennyi vésztartalékról. De h mindent te csinálj ilyet még nem hallottam :O:O 17/F
Szia! Szerintem legyen az a belépõ, hogy mindenki hozzon magával 1 csomag chipset, rágcsát, vagy 1 üveg ital vmit. 2 l ûdítõ+2 l ásványvíz fõ/per éj szerintem elég, de ez attól is függ, ki mennyire piás, van aki szinte egyáltalán nem iszik, akkor annak több ûdítõ, meg víz kell. 1 üveg töményet is számolhatsz mindenkire, meg mondjuk 2-3 doboz sör/fõ.
Elõször is tudni kellene, mennyire ivós a társaság. Mi szeptemberben tartottunk egy olyan bulit, ami déltõl hajnal 4-ig tartott. Nálunk 13 ember volt és elfogyott 5 liter üdítõ, 3 liter pálinka 4 l bor, meg egy tálca sör. Kérdezd meg, ki mennyit szokott inni egy bulin. Úgy többet tudunk segíteni.
ja és igen, sör:D de abból sem kell annyi.
az elsõ szerintem nem mondott hülyeséget. a 4 nap azért elég sok! egy felnõtt férfi aki ivósabb fajta simán letol egy fél üveg rövidet meg pár sört egy este alatt, és akkor még keveset mondtam. nem tudom milyen buli lesz, de inkább kicsit legyen több, gondolom úgyis szétdobjátok a költségeket. ha marad bontatlan akkor meg hazaviszi valaki....

Mennyibe kb. kerül egy 50-60 cm-es vizipipa? Mennyi bele a dohány? A dohányt kiadják 13-14éveseknek is? Szenet hol és mennyit kell venni bele?

vizipipa,dohány,kiskorú

Legjobb válasz: Rossz helyre írtad a kulcsszavakat:D Olyan 7k de ez függ honnan veszed. És gondolom kiadják, nekem ennyi évesen kiadták. Szenet meg teszkóbaxD

Rossz helyre írtad a kulcsszavakat:D Olyan 7k de ez függ honnan veszed. És gondolom kiadják, nekem ennyi évesen kiadták. Szenet meg teszkóbaxD


Miket kell venni a gyantázáshoz, és mi mennyibe kerül?

még sosem gyantáztak, és én sem (magamat) és arról sincs fogalmam, hogy mi kell hozzá, stb..... de már láttam hogy hogy kell... el?re is köszi a válaszokat

Legjobb válasz: az attól függ...vannak a hideg gyanták, ami már kész kis gyantacsíkok a kezeddel kell felmelegíteni, szétszeded és már csinálhatod is van ez az új zselégyanta..ezt fel kell melegíteni, ilyen kis lapátkával kivenni felkenni a lábadra és már mehet:D illetve van a rendes meleg gyanta, amihez kell külön patron és amibe bele kell tenni...ez amit a kozmetikus használ(ez kicsit drágább) :)

az attól függ...vannak a hideg gyanták, ami már kész kis gyantacsíkok a kezeddel kell felmelegíteni, szétszeded és már csinálhatod is van ez az új zselégyanta..ezt fel kell melegíteni, ilyen kis lapátkával kivenni felkenni a lábadra és már mehet:D illetve van a rendes meleg gyanta, amihez kell külön patron és amibe bele kell tenni...ez amit a kozmetikus használ(ez kicsit drágább) :)
A kérdező hozzászólása: és ez a hideggyanta mennyibe kerül? köszi :)
fuh pontosan nemtudom..olyan 2-3ezer Ft körül vannak szerintem:P

Mennyi ruha megengedett egy 16 éves lánynak? Normális ha saját pénzből kell vennie a ruháit?

OLVASD EL! A saját pénz az az ünnepekre kapott pénz, zsebpénz sincs!Van pénzünk,NEM az az oka hogy szegények vagyunk, csak anyukám szerint már így is elég ruhám van.Mondjuk van 2 sulis farmerom és a harmadikat már saját pénzből kell vennem. Aztán cipőből is, van 1 szandim 1 zárt cipőm 1 munkásbakancsom (igen,lány vagyk:D) 1 strandpapucsom ennyi... és ismétlem NEM vagyunk szegények, minden évben megyünk síelni, külföldre nyaralni, van 3 házunk stb. DE akartam egy ünneplős szandált, évnyitóra és hasonló eseményekre 2000!!Ft-ért és saját pénzből kellett fizetnem mert már van egy szandálom... Szerintem a szülőknek kéne fizetni minimum 3 hosszúnadrágot,2 rövidnadrágot, 10 pólót, 3 kardigánt. Rosszul gondolom?

Legjobb válasz: Én pont ugyanígy voltam 16 évesen, azzal a kivétellel, hogy nem volt szandálom :) Anyukám spórolós volt, mert egyedül nevelt minket. Akkor már nem voltunk anyagilag annyira rossz helyzetben, de ezt 10 év küzdelem elõzte meg, és õ ezt szokta meg. El kell fogadni. Nem jöhetsz azzal a szüleidnek, hogy a válaszolók a gyakorin azt mondták, hogy 3 hosszúnadrágot meg 10 pólót igenis fizetniük kell :D

szerintem anyud abból indul ki, hogy úgyis kinövöd, úgyis változik az ízlésed, nem kell feleslegesen felhalmozni egy tonna ruhát. kérj ünnepek alkalmával ruhát, vagy ha a nagyszüleid is el vannak eresztve, akkor nekik felhozhatod a témát. ne legyél követelõzõ és telhetetlen. legalább megtanulsz okosan ruhát vásárolni, és olyan darabokat veszel, amit sokféleképp hordhatsz. ha turiban vásárolsz, akkor kevés pénzbõl rengeteg ruhád lehet, csak nem szabad sznobnak lenni. :)
Én pont ugyanígy voltam 16 évesen, azzal a kivétellel, hogy nem volt szandálom :) Anyukám spórolós volt, mert egyedül nevelt minket. Akkor már nem voltunk anyagilag annyira rossz helyzetben, de ezt 10 év küzdelem elõzte meg, és õ ezt szokta meg. El kell fogadni. Nem jöhetsz azzal a szüleidnek, hogy a válaszolók a gyakorin azt mondták, hogy 3 hosszúnadrágot meg 10 pólót igenis fizetniük kell :D
Én 16 évesen vettem magamnak ruhát mert volt rá pénzem nem akartam lehúzni anyámékat. Azaz idõszak volt a vásárlási mániám. Nem mentek el együtt soha vásárolni?
asszem 3-as rátapintott a lényegre. kizárt dolog, hogy ennyi cuccal tartanak a szüleid. ha félévente kidobálod, ami "már nem divatos", nem csoda, ha alig van valamid.
Nálunk is ez volt mindig, de én abszolút nem bántam. Valahol igaza volt a szüleimnek, mert lehet 2 kedvenc farmerom volt és csak azokat hordtam, de mellette ott lapult 5 máik a szekrényben, ami kiment a divatból, meg egyebek, ezért nem hordtam. Azért nem vesznek mégegyet, hogy utána megint csak a 2 legújabbat, legkedvencebbet hordjam. Cipõvel is így jártam, tehát ha nem volt elég az, ami volt, akkor vegyek magamnak, a saját pénzembõl. Most egyetemista vagyok, 23 éves. Anyagilag rájuk szorulok, itthon élek, de az alap ellátásomon (rezsi, lakhatás, kaja) kívül az ég világon semmire nem kérek pénzt. A ruháimat 100%-ban magamnak finanszírozom az ösztöndíjamból és ehhez kellett az, hogy belém neveljék, hogy nem esik minden csak úgy az ölembe. Attól leszel normális értékrendû fiatal felnõtt, ha megtanulod, hogy a pénzért meg kell dolgozni és nem fog mindig minden az öledbe pottyanni csak azért, mert szépen kéred. :) Megértem a felháborodásodat, én is így éreztem anno, de majd egyszer belátod, hogy volt ennek értelme.
Szerintem van neked ruhád, csak éppenséggel nem veszed fel, mert az most már neked nem tetszik stb. Ameddig meg síelni jársz meg külföldre nyaralni, addig teljesen mindegy, hogy milyen pénzbõl mit veszel. Én a töltés oldalra jártam szánkózni, ha éppen volt szánkó, ha nem akkor zsákon vagy a seggemen csúsztam, meg az volt a nyári élmény, hogy gyíkot fogtunk a határban. SSSSSSHHHHHH!!!
minden embernek más-más érték a fontos. írok egy pl-t: mi turisták elszállásolásával foglalkozunk. egy kicsit messzebb vagyunk a Balatontól (1-2 km-re), itt találhatóak a panziók. eddig nálunk CSAK gazdag emberek fordultak meg, és tudod miért? mivel mi messzebb vagyunk, ezért olcsóbbért adjuk a szállást. míg a szegény emberek, akiknek tragacsuk van (elnézést a kifejezésért) azért nem nálunk töltik az éjszakát, mert messze vagyunk, a gazdagok inkább gyalogolnak, csak hogy olcsóbban megússzák a szállást. tudják, hol kell megfogni a pénzt.
"Szerintem a szülõknek kéne fizetni minimum 3 hosszúnadrágot, 2 rövidnadrágot, 10 pólót, 3 kardigánt. Rosszul gondolom?" IGEN, rosszul gondolod, rengeteg olyan (felnött) ember van, akinek nincs ennyi ruhája, nemhogy egy félig gyereknek. Örülj, hogy VAN rendes ruhád, meg mehetsz mindenfelé nyalarlni, sielni, ne pedig reklamálj, hogy ha valami extrát akarsz, azt a zsebpézedböl (ami sok felnöttnek sincs) kell megvenned.
Na most ugye én örülök, ha valaki azt írja, hogy nem szegény, de most, hogy ennyire látszik, hogy te még csak követelnél és követelnél és követelnél ÉS NEM ÁLLNÁL LE, ez így nem normális.Anyád helyébe én nem csak, hogy korlátoználak a saját zsebpénzedre(amit szintén anyád ad), de még azt is elvenném tõled, vagy minimum csökkenteném, mert NEM TUDOD, HOGY AZT A PÉNZT VALAHONNAN ELÕKERÍTIK ANYÁDÉK, NEM A FÁRÓL SZEDIK.
hány éves vagy?
Jajj te szegény :( én 16 éves korom óta melozok és magamnak veszek mindent. ruha, tampon, spray, tusfürdö, sapmon stbstbstb.. nehogymár megsjanáljunk mert te nem kapsz csak 4 nadrágot :(
amugy én is turibol vásárolok de olyan jo ruhákat össze szedek h mindneki kérdezi honnan vannak :D volt h 2 ezer ftért vettem 4 felsöt:D én az angexban szoktam vásárolni nem ilyen ocska turit kell elképzelni :D tedd te is ezt! amugy semmi baj nincs azzal hogy a saját pénzedböl kell vásárolnod a ruhákat én is saját pénzböl veszem 15 éves korom ota :) ) eszembe nem jutna anyumtol pénzt kérni ruhára :D nekem rengeteg ruhám van, de mindet magamnak vettem abbol amit magamnak kerestem:D szoval ne durcizz hanem vásárolj abbol amit kapsz ajcsira stb:) ) 18L
A kérdező hozzászólása: #24 (utolsó elõtti): Gratulálok, amíg te melózol, addig én TANULOK, leteszek 2 felsõfokú nyelvvizsgát, és olyan munkát kapok ami 2x annyit keres mint amennyit te fogsz. Csak sajnálni tudlak hogy 16 évesen befejezed a sulit, ahelyett hogy továbbtanulnál... 25#: Én a piacon turizok, meg néha hádában, ha akció van. Mind a kettõ rövidnadrágom onnan van, 500 ftért darabja :) Mulkor egy hollisteres kardigánt vettem 400ftért! :D (nem azrt vettem meg mert hollisteres, hanem mert tetszett:) )
Én is tanulok..már megvan az érettségim és két évet fogok még letenni h szakmám is legyen:) nem értem miböl gondolod hogy aki dolgozik az már nem tanul..te kis elkényeztetett vmi..
Ha valóban csak ennyi ruhád van akkor igazad van. Ahogy leírtad a szüleid megengedhetnék maguknak, hogy plusz ruhákat vegyenek neked, de nem teszik helyette maguknak vásárolgatnak. Legalább is nálunk úgy van, hogyha anyagilag pluszban vagyunk akkor nem köteleznek a pénzem költésére pedig nem vagyunk milliomosok. Szerintem ha a szülõ megteheti és a gyerek nem százezreken csücsül akkor ennyit igazán kifizethetnének.
Miért nem adod el azokat a ruháid amit esetleg már nem használsz és veszel az árából újat?:) Persze ha van olyan:)
"Gratulálok, amíg te melózol, addig én TANULOK, leteszek 2 felsõfokú nyelvvizsgát, és olyan munkát kapok ami 2x annyit keres mint amennyit te fogsz." aztán majd ott állsz a friss diplomáddal, és csodálkozol és jól megsértõdsz, hogy nem hullanak a zsíros állások az öledbe, illetve kezdõ pénznek nem kapsz százezreket. de végülis lenézheted a szorgos melóst, akinek legalább van állása. ha nem lennének õk, mit ennél pl.
Engem nem hat meg hogy lenéz azért mert hétvégente dolgozok:) Ezzel magát minõsiti nem engem.Én legalább segitek a szülömnek(mivel szüleim elváltak) és nem p.csogok hisztizek össze-vissza mint egy sz.ros öt éves. ennyi. de lelehet nézni nyugodtan ;)
A kérdező hozzászólása: 30#as: nem várom el hogy az ölembe hulljanak a melók, teszek is érte képzeld. "Jajj te szegény :( én 16 éves korom óta melozok és magamnak veszek mindent. ruha, tampon, spray, tusfürdö, sapmon stbstbstb.. nehogymár megsjanáljunk mert te nem kapsz csak 4 nadrágot :( " Szerintem pedig nem én néztem le õt, hanem õ néz engem városi libának.. utolsó: Már megbocsáss, de te sajnáltatod itt magadat. Nem vagyok kiváncsi rá, hogy milyen borzaztó életet élsz... Azt hiszed, hogy nekem nincsenek problémáim? Honnan tudod hogy mondjuk nem vagyok cukorbeteg? Szerintem inkább fogd be, attól még hogy ezt a kérdést föltettem nem vagyok egy elkényeztetett liba, és nekem is megvannak a gondjaim. És hogy ''én legalább segítek a szülõmnek'' látom nem fogtad föl hogy a szüleim GAZDAGOK, nem szorulnak a segítségemre.Ha mi nélkülöznénk akkor én is segítenék pénzt keresni a szüleimnek. Amúgy pedig farmon lakunk szóval szerintem többet tapicskolok a sárba mint hinnéd.
- betöltöted a 2Xet és mégis srry :D csak véletlen ide került :DDD
Nekem gyerekkoromban általában 2 nadrágom volt, 5 felsõm, ami sulis, néhány szakadt otthonra. Egyetlen cipõm volt õszre-télre, egy bakancsom vagy csizmám, ha hó volt, max. 2 pulcsim, egy strandpapucsom, aztán kb. ennyi. Nyilván volt sálam, sapkám, kabátom. És nem is kellett több. Mert ha kaptam újat karácsonyra, akkor úgyis az volt, hogy egy régebbit kiselejteztem. Ma meg, felnõttként sincs sok ruhám. Nagy vágyam volt egy gardrób szoba, mert az milyen jó, ere ez a vágyam teljesült idén, de kiderült, hogy tök üresen kong a szoba a szánalmas pár ruhám himbálózik bent :D Úgyhogy oda kerültek a könyvek és az egyéb dolgok, amiket nem használunk minden kap, de kell neki hely. pl. létra :D :D Nem értem, minek halmozni a ruhákat, úgyis megunod, kimegy a divatból egy szezonra bõven elé annyi ruha, amit írtál.
Egyetértek az utolsóval, én is mindig ünnepekre kaptam ruhát/cipõt, pénzt viszont nem, és szerintem ez a legtöbb gyereknél így van. Persze, ha valami kellett, mert tönkrement, akkor azt megvették nekem. Ha neked ez így nem tetszik, akkor beszéld meg a szüleiddel, de lehet õk pont úgy gondoljék kapsz annyi pénzt, hogy olyan ruhát vegyél magadnak amit akarsz.
Elõször is, az a pénz, nem a saját pénzed. Azt azért kaptad, hogy azt vegyél belõle, amit szeretnél. Tehát ha te még több ruhát szeretnél, akkor azt vegyél belõle. Vagy kérd meg a rokonokat, hogy ne pénzt adjanak, hanem ruhát. Akkor meg gondolom az lenne a baj. Nem értem mi bajod van, amíg nem a SAJÁT pénzedbõl (amiért megdolgoztál) kell venned, addig egy szavad sem lehet.
Errõl a Tom Sawyer jutott eszembe, hogy vasárnap elõvette a másik ruhát. És cipõt. Mert a vasárnapi iskolába és a templomba normálisan kellett felöltözni. Amúgy rosszul gondolod, ha van saját pénzed miért is a szülõnek kéne fizetnie a gönceidet?
Amikor 16 éves voltam, nekem kb 2-3 db farmerom volt, meg hozzá pár pulcsi, és el voltam velük. Mióta egyetemista vagyok és kapok tanulmányi ösztöndíjat, azóta magamnak veszem a cuccaimat (na ezért is kapok megjegyzéseket)
kb 14 éves koromig a nõvérem ruháját örököltem meg, néha kaptam új ruhákat is. utána meg abból vásároltam magamnak amiket kaptam ünnepekre. ez évente kb 20.000 ft volt. amikor nagyok kellett valami akkor talán adott anyám pénzt. 2011-ben meg elkezdtem vaterázni és szinte fillérekért vettem márkás ruhákat dögivel. Idén meg már én is elkezdtem dolgozni.. Kicsit túlreagálod a dolgokat. még valami: mi soha nem voltunk gazdagok. igaz volt egy nyaralónk amit eladtunk, abból vettünk máshol egy telket, amire építkezni kezdtünk), de anyánk egyedül nevelt minket. soha nem volt segítsége és voltak nagyon rossz idõszakaink is, amikor nem volt munkahelye.
A kérdező hozzászólása: 3as: Nem vagyok elkényeztetett liba, vidéken lakok és én is darlingos kutyazacskón szoktam szánkózni...Kérlek ne hasonlíts össze magaddal, mert amikor te gyerek voltál akkor még más volt a helyzet. Anyám is folyton arról beszél, hogy 'bezzeg mikor én gyerek voltam, sokkal rosszabb sorsom volt'...Ezt nem lehet összehasonlítani, más korszak, más elvárások! És amúgy meg nem az a baj hogy kevés ruhám van, hanem hogy én fizetem!Van elég pólóm, mert ráköltöttem a szülinapi pénzem. 5#: Én sem húzom le a szüleimet, csak azt kérem hogy ahelyett hogy anyukám venne magának egy 12. táskát, inkább vegyen nekem egy csizmát, amim nincs. 8#: Ha hiszed ha nem, én a ruháim 99%át turizom :D Egyedül a fehérnemût és a farmert nem. (:
Ebben igazad van, hogy anyádnak nem táskákra meg sielésre kellene költenie a lóvét, de azért csinálja, hogy most jó legyen kicsit neki is, mert ahogy említetted, arra panaszkodik, hogy nehéz volt a gyerekkora.Így megértem, hogy sok mindent most él ki, csak azt nem értem, hogy akkor miért nem ad ugyanannyit a gyerekének, ha amúgy meg megtehetné.Ettõl függetlenül akkoris elkényeztet.
A kérdező hozzászólása: 15#: "És megnézném pl. egy másik 12 évest aki dolgozik és rászánja a szombatját, a tanulást meg pénteken letudja." Bocs, de ez nem az a hely ahol dicsekedhetsz magaddal, senki nem kíváncsi erre. Köszönöm azoknak akik normális választ irtak és nem csak a saját 'borzalmas' életüket idebiggyesztették, hogy nekik milyen rossz volt anno.
Kedves 15-ös, ez mind szép és jó, csak itt 16 éven alul SENKI nem dolgozhat, mert büntetik. Szóval biztos akad sok sorstársad, de nem Magyarországon. Én is dolgoztam volna 12 évesen, ha lehetett volna, de nem lehetett.
Tulajdonképpen kaphatnál ruhát is ünnepekre, de így elkapod a pénzt, amibõl olyan ruhát veszel, ami a te ízlésednek felel meg, hol itt a gond?! Nem saját keresett pénzbõl veszed, hanem AJÁNDÉK pénzbõl, szóval nem értem miért is vagy kiakadva...Az alap készlet, ami a minimum, az meg van, azon felül meg tudsz venni az ajándék pénzedbõl!
Más idõk? 17 éves vagyok én is :D Hármas voltam.
Kedves kérdezõ! Te jöttél erre az oldalra kérdezgetni a véleményeket, h szerintük ez normális-e, erre te mindenkit leszólsz aki nem azt írja amit hallani akarsz.Kérdem én akkor minek kérdezted?És attól mert valaki dolgozik 16 éves kora óta, nem kell leszólni, én is dolgozom 18-éves korom óta, ahogy leérettségiztem, muszáj volt elmennem dolgozni, mert kellett a pénz, mert nem mindenkinek rak Apuci, Anyuci a feneke alá mindent, és írod, h leraksz még 2 felsõbb iskolát, de az is biztos, h azt sem te fogod fizetni, hanem a szüleid és hát 16 évesen már nyugodtan vehetsz te is magadnak ruhákat (persze azt is abból amit a szüleidtõl kaptál zsebpénzt).Egyáltalán örülj neki, h azt is kapsz, mert nem mindenki kap még zsebpénzt se.És az még eszedbe se jutott, h lehet h Õ már 16 évesen dolgozott, de pont azért h legyen mibõl ruhát vennie vagy h legyen mibõl 2 felsõbb iskolát leraknia, mert benne van annyi, h ahelyett h panaszkodna mert a X mennyiségû ruha után nem kapja meg csak úgy az X-Y ruháját, hanem inkább segít a szüleinek, h valamennyivel könnyebb legyen a helyzetük.És most írhatod a leszólogatós válaszod, de inkább panaszkodás helyett becsüld meg a sorsod, és ne leszólogass mindenkit.

Miért van az, hogy a menhelyek az oldalukon mindig azt írják, hogy ki jönnek ellenőrizni? Mennyire kell ezeket a feltételeket komolyen venni?

Minden menhely honlapján ki van írva, hogy kijönnek ellen őrizni, hogy hova kerül a kutya pedig nem is jönnek ki. Fogadtam máe örökbe kutyát menhelyről és mondták is, hogy kijönnek, de már egy éve nem jöttek, de még csak telefono vagyí emailben sem érdeklődtek. Meg azt is írták, hogy többször ki kell menni ismerkedni a kutyával mi meg egyszer kimentünk körülnézni és kb. egy hét múlva visszamnetünk és mindenféle kérdés nélkül elhozhattuk. Még annyit se kértek, hogy ismerkedjünk meg a kutyussal csak mondtuk, hogy meyliket választottuk és oda is adtá. Persze Szerződést írtunk, de nem értem miért írják, hogy kijönnek, ha nem jönnek.

Legjobb válasz: Nekem 1 kutyAm menhelyes.Már kb 3éve hoztam ki,és én is Ugy gondoltam hogy kise fognak jönni,kamu.2év eltelt és csöngetnek.Felmérték milyen a háza,kennelje,ha láncon van akkor a lánc milyen hosszú (kennelbe van/volt)nyomokat "kerestek" bizonyitékképp hogy el/ki volt engedve mutatni kellett mit/mennyit/mikor kap kaját a kutya,sovány e ,oltásokat ellenõrizték kb. ennyi lehet v mit kihagytam.

Nekem 1 kutyAm menhelyes.Már kb 3éve hoztam ki, és én is Ugy gondoltam hogy kise fognak jönni, kamu.2év eltelt és csöngetnek.Felmérték milyen a háza, kennelje, ha láncon van akkor a lánc milyen hosszú (kennelbe van/volt)nyomokat "kerestek" bizonyitékképp hogy el/ki volt engedve mutatni kellett mit/mennyit/mikor kap kaját a kutya, sovány e , oltásokat ellenõrizték kb. ennyi lehet v mit kihagytam.
Ahonnan mi hoztuk a kutyáinkat, ott is benne van a szerzõdésbe. És be is tartják. Kijönnek, ez elõször az utcáról nézik meg milyenek a körülmények, hol/hogy van a kutyus stb... Késõbb ellenõrzik az oltásokat, chip átírását stb...
x+y=80 (kg) x*2/(2+3)+y*3/(3+7)=(x+y)*5/(5+11) x=10 (kg) tehát 10 kg kell az elsõbõl és 70 kg a másodikból

Mi a neve annak a báránybőrből készült/bélelt lábzsáknak, ami befűzhető a babakocsiba. Érdemes olyat venni? MEnnyire kell aláöltöztetni a gyereket ilyenkor télen?

Legjobb válasz: Bárány bundazsák a neve. Küldök egy linket, nekünk ugyanilyen van: http://www.babaszoba.hu/csevego/temak/VALODI_BARANY_BUNDAZSA.. Amikor hazahoztuk, mivel szétzippzározható, volt hogy az alsó részén feküdt. Megnyugtatja a babákat. Soha nem melegít, optimalizálja a hõmérsékletet! Most is ebben alszik kinn a lányom a mínusz 2 fokban. A bennti ruha van rajta és overáll. 1 éves lesz, még mindig használjuk, nagyon örülök hogy anno megvettem. Én a baba-mama expo-n vettem, újan huszonpárezer Ft volt de elég változó de érdemes valódi bárányt venni, arra figyelj!

Bárány bundazsák a neve. Küldök egy linket, nekünk ugyanilyen van: http://www.babaszoba.hu/csevego/temak/VALODI_BARANY_BUNDAZSA.. Amikor hazahoztuk, mivel szétzippzározható, volt hogy az alsó részén feküdt. Megnyugtatja a babákat. Soha nem melegít, optimalizálja a hõmérsékletet! Most is ebben alszik kinn a lányom a mínusz 2 fokban. A bennti ruha van rajta és overáll. 1 éves lesz, még mindig használjuk, nagyon örülök hogy anno megvettem. Én a baba-mama expo-n vettem, újan huszonpárezer Ft volt de elég változó de érdemes valódi bárányt venni, arra figyelj!
Mi kölcsön kaptunk egy ilyet és én imádtam! Természetesen aláöltöztettem, mint ahogy az elsõ írta, kb annyi ruha volt rajta. Mi a hordozóba használtuk (kerekes hordozó, mindenhova azzal mentünk), a kocsiban kicipzáraztam és kitakartam. Érdemes megvenni, de lassan itt a jóidõ. Mérlegelni kell, hogy megéri-e 1-2 hónapra. Vagy még nincs meg a babó? Az én babám októberi, így az elsõ télen nagyon sokat használtuk.
Elsô vagyok. Kislànyom februàri, tavaly is hasznàltuk ès idèn is mèg, nem nôtte ki, nagyon jò szolgàlatot tesz.

Kiropraktornál mennyire kell levetkőzni? A melltartót is le kell venni?

Legjobb válasz: Ha a geric kezelésérõl van szó, akkor a melltartót nem szükséges levenni, mert nem a melleket masszírozza. Esetleg, ha azt önként megteszed.:-)

Ha a geric kezelésérõl van szó, akkor a melltartót nem szükséges levenni, mert nem a melleket masszírozza. Esetleg, ha azt önként megteszed.:-)
Nem kell levenni a melltartót.
A kezelt testrésztõl függ, de általában bugyi, hogy lássa a teljes testet, ill.hozzáférjen a kezelendõ részhez.érdemes kétrészes fürdõruhában menni, úgy könnyebb.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!