Találatok a következő kifejezésre: Mennyire kell venni (334 db)

Mennyibe kb. kerül egy 50-60 cm-es vizipipa? Mennyi bele a dohány? A dohányt kiadják 13-14éveseknek is? Szenet hol és mennyit kell venni bele?

vizipipa,dohány,kiskorú

Legjobb válasz: Rossz helyre írtad a kulcsszavakat:D Olyan 7k de ez függ honnan veszed. És gondolom kiadják, nekem ennyi évesen kiadták. Szenet meg teszkóbaxD

Rossz helyre írtad a kulcsszavakat:D Olyan 7k de ez függ honnan veszed. És gondolom kiadják, nekem ennyi évesen kiadták. Szenet meg teszkóbaxD

Black mollyból mennyit kell venni minimum?

6-ot legalább, vagy elég 3 is? Guppi, szívóharcsa, és dánió mellé kérdezem.

Legjobb válasz: az elõttem szólóhoz annyit tennék hozzá hogy ez melegigényes hal min.25 fok és sózni kell a vizüket a többi haladnak meg max 25 fok tehát ezt a köztes megoldást kell megtalálni.a mollynak kell növényi eredetû táp is .

az elõttem szólóhoz annyit tennék hozzá hogy ez melegigényes hal min.25 fok és sózni kell a vizüket a többi haladnak meg max 25 fok tehát ezt a köztes megoldást kell megtalálni.a mollynak kell növényi eredetû táp is .
A kérdező hozzászólása: És ha elég a három, akkor azt milyen nembeli elosztásban érdemes hogy ne legyen túl sok balhé?
3. Szerintem mindig attól függ, hogy mekkora az akváriumod! Mivel eleven szülõ, nem sokat vennék, de egy párt mindenképpen. Ha szaporítani akarsz, ne feledd, külön kell nevelni a "kicsiket" mert a halak általában kannibálok! Ne feledd azt sem, hogy a bleki kényes a tisztaságra! Tapasztalatom szerint beállt vízben (állandó flóra) természetes búvóhely esetén a siker 100 %-os.
Ja még a kérdésedre: két lány egy fiú tökéletes

Pólyát mennyit kell venni egy ujszülött babának? Elég egy amit a korházba kell vinni? Meddig kell használni a pólyát?

Legjobb válasz: Igazában véve a mai kürölmények közt nincs szükség rá. De ha téged megnyugtat az, hogy a picikédet biztosan tudod benne tartani szoptatáskor amig pár hetes vehetsz neki 1-t. Pólyahuzatot legyen min kettõ, hogy váltani tudd. Én az elsõ babám a kórházban pólyában szoptattam, aztán otthon már csak rugdalózóban volt. A másodikkal meg egyáltalán nem használtuk. Jobb ha tud mocorogni a pici, elõbb tanul meg mindent ha szabadon van, jobb a fejlõdése.

Igazában véve a mai kürölmények közt nincs szükség rá. De ha téged megnyugtat az, hogy a picikédet biztosan tudod benne tartani szoptatáskor amig pár hetes vehetsz neki 1-t. Pólyahuzatot legyen min kettõ, hogy váltani tudd. Én az elsõ babám a kórházban pólyában szoptattam, aztán otthon már csak rugdalózóban volt. A másodikkal meg egyáltalán nem használtuk. Jobb ha tud mocorogni a pici, elõbb tanul meg mindent ha szabadon van, jobb a fejlõdése.
Szia!Én szoptatás alatt tettem pólyába, mert biztonságosan tudtam fogni és neki is kényelmesebb volt.1.5hónapos koráig a pólyán aludt(nem kötöttem be).Két pólya húzatot vegyél váltásnak.Sok sikert a babádhoz.
Én egyáltalán nem használtam pólyát sem a kórházban, sem otthon. Teljesen jól megvoltunk nélküle. Rugiban a baba jobban tud mozogni, én nem is adnék rá pólyát, esetleg akkor, ha tesó, vagy látogató kezébe adom, pólyában biztosabban tudja tartani. Erre meg elég egy.
Én pólyapárti vagyok. 6 hetes korig nappal is abban lehet, altatni meg amíg ki nem növi. Amellett, hoy kényelmesebb fogni, õ is jobban érzi magát. Addig a méhben a magzatvíz körülvette, majd hirtelen kikerül egy idegen világba, így egy kicsit vissza lehet adni a biztonságérzetét. Minimum 2 pólyahuzat kell, de betétbõl sem árt a kettõ (ha a pelus rosszul zár, kifolyik mellette...) A mozgásfejlõdést pedig nem befolyásolja.
Én kb. 2 hétig használtam rendeltetésszerûen a pólyát, akkor is csak akkor kötöttem be ha felvettem után csak rajta feküdt. Ezután félbehajtva használtam és használom most is. Jó szopikor és elalvás elõtti ringatásnál is jó szolgálatot tesz.


x+y=80 (kg) x*2/(2+3)+y*3/(3+7)=(x+y)*5/(5+11) x=10 (kg) tehát 10 kg kell az elsõbõl és 70 kg a másodikból

Augusztusi babára milyen ruhából mennyit kell venni?

Kell-e sapi, zokni, stb.. Milyen méretből mennyi kell hogy ne kelljen majd minden nap mosnom?

Legjobb válasz: Én utólag így tennék: méretenként 8-10 darab rugi-body. Az elején csak body volt rajta, augusztus 12-én született, nagyon meleg volt. 56-ból tényleg csak egy heti adag elég. A 62 és 68-ból érdemes többet. Számíts arra hogy pisis-kakis-bukásos lesz, naponta 2-3 váltás ruha is kellhet. Sapi legyen 1db, zokni 2 pár bõven elég.

Én utólag így tennék: méretenként 8-10 darab rugi-body. Az elején csak body volt rajta, augusztus 12-én született, nagyon meleg volt. 56-ból tényleg csak egy heti adag elég. A 62 és 68-ból érdemes többet. Számíts arra hogy pisis-kakis-bukásos lesz, naponta 2-3 váltás ruha is kellhet. Sapi legyen 1db, zokni 2 pár bõven elég.
Újszülöttje válogatja a méretet, az "ideális" méret az 56-os, de én kisfiam 2700 grammal született és 49 cm-rel, tehát lötyögött rajta még az 50-es is :) De pár napja mesélte egy anyuka, hogy a kisfia 4000 grammal született, és egybõl 62-es ruhákkal indítottak. Vékony sapka mindenképp kell pár darab, meg zoknik is, de is vékony és nyári. Ujjatlan és rövidujjú body, napozók is kellenek majd ha 35 fok van (mint júliusi kisfiam esetén), de az is lehet, hogy 18 fok lesz és esõ, tehát hosszú ujjú body is kell, rugik, pulcsikák. Én darabokat azért nem írok, mert nekem egész családom babaruhákat vásárolt, amióta csak megtudták a terhességet és a nemét, ezért nekem sok olyan ruhácskám volt (mármint fiamnak) ami nem is volt rajta, pedig minden vadiúj volt :) Annyi ruhája volt, hogy nem is számoltam, mibõl mennyi van, megmondom õszintén. De az tuti, hogy szeszélyes a nyár, én júliusban szültem, aznap és még három napig 35-36 fokok voltak, utána egy hétig 18-20 és egésznapos esõ. Tehát legyen rövid és hosszú ruhája is bõven! Sapka, kocsicipõ, zoknik is, mert ki tudja.
Augusztusira nem kell olyan sok. Hiszen általában nagyon meleg van, ha meg mégsem lesz, akkor betakarod plusz takaróval, az elsõ egy-két hónapban még nem rúgja le úgysem. És gyorsan nõ. A mennyiség egy kicsit kiszámíthatatlan, nekem volt olyan babám, aki extrém bukós volt, és napi 4-5 garnitúra csere kellett, és olyan is, akinek egy garnitúra kibír egy egész napot. Utóbbi esetben szerintem 8-10 készlet teljesen felesleges. Én szoktam kölcsön kérni, turkálni, meg persze néhány darabot veszek is. A mérettel tényleg érdemes várni legalább a 36 hetes UH saccig, abból annyi már kiderül, hogy kicsi-közepes, vagy közepes-nagy lesz inkább a babád. Egyik gyerekemen az 56-os lötyögött, és még vagy két hónapig 56-ban volt, a másikra meg egyik másik 56-os fel sem jött, de ami igen, azt max. két hétig hordtuk.
Ja, és sapka mindenképpen kell, de a legvékonyabb pamut, a szellõ miatt, néhány darab. (2-3) Zoknit nem érdemes szerintem, mert vagy rugdalózó van alul, vagy ha annyira meleg van, akkor egy texti pelussal betakarod és annyi.
vegyél bunda sapit! Nehogy megfázzon a fejecskéje. 4-én születik, ugye? az kircsike lesz
ne feledkezz meg a bundakabiról se, kesztyû, sál meg ilyenek.

Honnan fogom tudni miből mit és mennyit kell vennem a babának mire megszületik?

Sokat olvasok utána,de úgy érzem nem tudok semmit,pl hogyan kell egy gyerekszobát berendezni?

Legjobb válasz: Szerintem kerj segitseget a vedonodtol, neki az a dolga h mindent elmagyarazzon(akar a szoba berendezeset is).De ha gondolod irj privit es leirok mindent reszletesen! 4hos kisfiu anyukaja(anno vedono hallagato)

Szerintem kerj segitseget a vedonodtol, neki az a dolga h mindent elmagyarazzon(akar a szoba berendezeset is).De ha gondolod irj privit es leirok mindent reszletesen! 4hos kisfiu anyukaja(anno vedono hallagato)
Hát szerintem csak ésszerûen vásárolj, ne túl sokat. Elõször is az UH-ból kb. tudod, hogy nagy babát vársz vagy kicsit?. Ha épp 3 kg körüli akkor 56-os méretekbõl célszerû vásárolnod. legyen 6-10 bodyd, amit a tescoba érdemes ott van több egy csomagban és vehetsz mintásat és fehéret egyaránt. Ez lesz az alsónemûje+ a pelenka. Tipegõ: szerintem 5-10 db elég, hiszen ebbe a korba még olyan gyorsan nõnek, hogy hamar kinövik, inkább vegyél az eggyel nagyobb méretbõl is, majd belenõ, addig elteszed. Attól is függ mikor szülsz? Ha késõ õsszel, akkor harisnya, zokni is elkell. Rugit olyat vegyél, amit könnyû alul kinyitni a pelenkázáshoz és a fejénél is könnyen beletudod bujtatni a babát. Kiskardigán, 1-2 vékony és 1 vastag sapka, meleg téli zsák, takaró. Ha a babád 4kiló körüli lesz tehát nagyobbacska, nem érdemes 56-os méretet venni, mert általába 56-58cm-rel születnek, tehát min.58-as rugi, body, stb. Minden attól függ a ruházatnál, hogy mikorra várod a babát és mekorrára saccolják az orvosok, meg mennyi pénzed van? Én vennék neki hálózsákot, szerintem sokkal jobb ha már most ahoz szokik, hogy éjszaka más ruhát veszünk, fõképp, hogy egészségesebb is.:) Egyébb cuccok: Lesz egy babaágy ( kapjátok vagy veszitek) Én a babaszobát javaslom a gyereknek, szerintem jobb és egészségesebb külön, de mégis közel hozzátok. Ez esetben légzésfigyelõ és baba õrzõ ajánlatos, mert ha tényleg ki is maradna egy picit a légzése, ami élettani és nem kell tõle megijedni, akkor a hangra el kezd levegõt venni, számtalanszor láttam ezt a baba reakciót:) persze alszik tovább, de a nagyon mély álomból kicsit felrezzen, így biztonságban tudhatod és te is nyugodtabban alszol, ami fontos.A babaszobába szerintem csak a legfontosabb dolgok legyenek:Ágy: több fajtája van, de általába mindegyik 2 szinten állítható( Újszülött, mély, amikor már áll.) Vehetsz olyat, ami csak kiságy, vehetsz olyat ami kiságy, de átalakítható kisded ággyá és 3 éves koráig tudod használni, és van amelyik egész 14 éves koráig állítható. Hogy melyik a legjobb? Szerintem amit 3 éves koráig állíthatsz és van hozzá pelenkázó is.Tehát a szobába kell egy babaágy, pelenkázó, egy fiókos komód, bár ez jó esetbe bele van építve a pelenkázó szekrénybe, szennyes és pelenkás badella. Egy szék, ami kényelmes szoptatásra Pl Szoptatósszék. Szekrény akasztós és polcos, ahova az összes gyermekruha befér. Ennyi elég egy baba szobába, késõbb használat közben úgyis kitapasztalod, neked mi az ami praktikus és szükséges a szobába. Ezenkívül egy sima egyszerû nem anatómiai babafürdetõ kád. Most ezenkívül nem jut eszembe semmi, de ha van kérdésed kérdezz. Ja és ajánlom a szopipárnát, amit olcsón és jót tudsz beszerezni a http://www.szopiparna.hu oldalról, ott azt is leírja, mire jó és hogyan használd.
Elõttem lévõ tökéletesen leírta!!!!!
Nalunk nagyon hasznosnak bizonyult meg az ejszakai kislampa, igy amikor felebred nem ijed meg. Pelankabol viszonyitaskeppen leirom mi mennyit hasznaltunk(a korhazban adtak szoval az nincs benne):Pampers 1es :88+35+35 utana mar nagyobb kellett (3630gr, 49cm szuletett) napi 6-8 megyel kb. Textil pelenka(20-25) -rendkivul hasznos bukihoz, nyaladzashoz, babakocsiba vagy barhova ahova leakarod tenni.Konnyen moshato. Babaapolashoz:olaj, vatta, popsikrem, popsitorlo, hintopor orrszivo, lazmero. Babaagyba:2-3 lepedo , kistakaro(setahoz is jo). Ezek jutottak eszembe kiegeszites keppen.
Hát ez vérmérséklet kérdése. A gyerek igenis velem van egy szobába, elején bölcsõben, most már kiságyban (5hónapos), és így lesz még, fõleg, hogy ébred többször is. Mire felébrednék, odaérnék, jól felsírná magát, és ébredne az egész család is. Gyerekszoba egyelõre raktár. Pelenkázni a fürdõszobában szoktam. Kakis fenekét a vízcsap alá nyomom, legelejétõl, most már kacag hozzá. SZóval nekünk volt bölcsõ, ruhák a fentebb leírt mennyiségben (van hogy egy nap 3-4szer is cserélni kell), orrszívó, lázmérõ, pelenkák A többit a doki mondja, ír föl receptre.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm mindenkinek, sokat segítettek, február közepére várjuk, ha minden igaz a kislányunkat!
Cihának hívják azt a "tok"-ot, és anginból van, elõzõ jól írta. :-)
A dunna belsõhöz való anyagot anginnak hívják.A méterárú boltokban kaphatsz.Készen pedig a legtöbb olyan üzletben kapsz, ahol ágynemût árulnak. Ha anyagot veszel, akkor legjobb ma leméred a meglevõ dunnabelsõt, és a boltban megmondod a méretet.Ott majd tudják.hogy mennyi anyag kell hozzá.A régi dunnák mérete sem egyforma.Ha készen veszed, akkor nem annyira fontos a méret. Gondolom, a ketté vételt úgy gondolod, hogy marad a nagysága, csak a benne levõ tollat osztod kétfelé.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.Megnyugtató, hogy lehet készen kapni, nem kell varratni. Igen csak a tollat akarom kettévenni, hogy ne legyen olyan nehéz.

Zirndorfból szeretnék nürnbergbe havi bérletet venni. Mennyibe kerül? és hol tudom meg venni? és milyet kell venni?

Legjobb válasz: Ez a VGN tarifaközössèg része, a vgn.de oldalon nézd meg, hány zónát kell utaznod és ehhez milyen ár tartozik.

Ez a VGN tarifaközössèg része, a vgn.de oldalon nézd meg, hány zónát kell utaznod és ehhez milyen ár tartozik.
A kérdező hozzászólása: köszi ez elég sokat segített. itt mar latom hogy milyen berletek vannak. de azt nem talalom hogy hol kell meg nezni mennyi a zóna??? azt hol talalom?

Egy hónapra egy 90 kg embernek tömegnöveléshez mennyi fehérje port kell vennie? Nektek 1 hónapba hány kg megy el? és ez mennyibe kerül?

Legjobb válasz: Ez egyénfüggõ, attól függ mennyit viszel be szilárd kajával. Napi 180 gramm fehérje kell, pl:reggel 40 gramm, edzés után 60 gramm. Ha pihenõnap csak reggel megy kb 2 kiló kell egy hónapra.

Ez egyénfüggõ, attól függ mennyit viszel be szilárd kajával. Napi 180 gramm fehérje kell, pl:reggel 40 gramm, edzés után 60 gramm. Ha pihenõnap csak reggel megy kb 2 kiló kell egy hónapra.
A kérdező hozzászólása: és ez mennyibe kerül?
Ezt így nem tudom megmondani. Attól függ milyet, és hol veszed.
A kérdező hozzászólása: Mennyi az erkölcsi?
A kérdező hozzászólása: Saját telefonról kell hívogatni embereket?
Még nem hallottam errõl. Belinkelnéd ennek a weboldalát?
A kérdező hozzászólása: http://www.mpk.hu/
Vélemény? Havi egymillióért se csinálnék ügynöki munkát.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!