Találatok a következő kifejezésre: Mennyire kell szőrös legyen egy teniszlabda (1 db)

Mennyire kell hogy szőrös legyen egy teniszlabda?

sose teniszeztem... egy unalmas nyári délután (ma) vet?dött fel a téma egy tenisztudatlan barátikörben és most már nagyon érdekel mi megfejtés ennyi idióta tipp után...

Legjobb válasz: Úgy gondolom, hogy a tompább érkezés miatt kell. Azonban nem vagyok tenisz szakértõ, szóval ez megint csak egy tipp. :)

Úgy gondolom, hogy a tompább érkezés miatt kell. Azonban nem vagyok tenisz szakértõ, szóval ez megint csak egy tipp. :)
Borotválkozás elõtt, vagy után????
miNT a farkad :) )))
"Jóllehet a királyi (lawn tennis, royal tennis), illetve a mai tenisz eléggé hasonlít egymásra, a két sportág labdája nagyon különbözik a másiktól. A királyi változatban lószõrt, puha rongyot vagy más efféle anyagot varrtak bele a bõrbe vagy vászonba. Az új változatban ugyanakkor sokkal puhább labdákra volt szükség, nehogy túlságosan feltúrja a gyepet. Az 1850-es években Charles Goodyear feltalálta az indiai gumi vulkanizálását, ennek köszönhetõen a teniszlabda anyaga is megváltozott. Ma a teniszlabda kaucsukból készül, a közepében levegõ van. Kívülrõl nemez borítja, aminek a nagy versenyeken kötelezõen sárgának vagy fehérnek kell lennie. A teniszlabdák összetétele változhat attól függõen, milyen célra készülnek: például csak szabadidõs sportoláshoz, amatõr, rendszeres vagy profi teniszhez, felnõtteknek vagy fiataloknak. Az összetételbeli különbségek leglátványosabban a labda teherbíró képességében és élettartamában mutatkoznak meg. A versenyeken használt labdák vannak a legnagyobb terhelésnek kitéve, és ezeknek kell a legnagyobb elvárásoknak is megfelelniük: mindig a lehetõ legjobban kell pattanniuk stb. Ennek következtében ezek a labdák gyorsabban elhasználódnak. A teniszlabda átmérõjének 6, 350 és 6, 668 centiméter között kell mozognia, míg súlya 56 és 59, 4 gramm között váltakozhat. Ha 254 cm magasról sima felületû beton talajra ejtjük (anélkül, hogy erõt fejtenénk ki), akkor a labdának legalább 134, 62, legfeljebb 147, 32 centiméterig kell felpattannia. Többféle típusú labda van, annak megfelelõen változtatják õket, hogy a mérkõzést milyen borításon játsszák. Eredetileg a labda színe fehér volt, de aztán sárgára váltottak, hogy a nézõk jobban láthassák a lelátóról. Ennek ellenére a fehér színû labda továbbra is szabályos, akár versenyen is lehetne használni õket."
pont annyira amennyire szõrös a labda. vegyél 1 ujat és nézd meg szerintem. az biztos pont jó!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

14 évesen lehetek-e még profi futballista?

KB. 171 cm és 50-55kg vagyok; nemrég csatlakoztam egy harmadligás csapathoz és tulajdonképpen arra lenék kíváncsi,hogy szerintetek felhívhatom-e még magamra egy nagyobb gárda figyelmét.Ha nem, ne kímeljetek és mondjátok meg(csak ne legyetek túl kemények).

4

Hogy tudnám erősíteni a karom hogy messzebre tudjam dobni a kosárlabdát?

a középtávolikkal nincs semmi bajom azok jól mennek de a 6,25-ös környékéről már nehezen találom el a gyűrűt (a szabályos hamloktól indított dobással ( ha a hasamtól indítom nincs gond)) és ha el is találom mindig rövid a dobás
nos milyen gyakorlatokkal és milyen izmokra eddzek hogy jobban Menjen?
nyáron má edzegettem tricepszre és érzem is hogy erősödött de ez még mindig kevés

1

Kik szerepelnének minden idők legjobb magyar válogatottjában szerinted?

Mostaniak közül beférne valaki? Ki lenne a szöv.kap.?

5

Melyik real meccsen volt a játék végén az a nagy balhé a bíróval? Mostanában történt.

0

Lesokkolt amit ma hallottam? !

Hallottátok mi történt a Fradista Akeem Ademsszel?
Le vagyok forrázva teljesen!
Gyógyuljon meg minél hamarabb!

2

Ki/Kik Magyarorszag legjobb/legkereset sport jatekosa (i)?

3

Mi a jó az NFL-ben/amerikai fociban?

Ti miért szeretitek ezt a játékot, mi tetszik benne? Én általában minden sportot, ezen belül minden csapatjátékot -pláne ha még labdával - is űzik szeretek.
Az amerikai focit viszont nem szerettem meg, pedig tetszik a felhajtás körülötte, tetszik, hogy amerikai, nagyon jól közvetítik Ricsiék, még az újoncok számára is, de valahogy még sem szerettem bele, amit furcsának találok magamból kiindulva.
Ezért vagyok kíváncsi a ti véleményetekre, ti mit szerettek benne?

5

Vélemények a kézilabdáról?

Hely, jó-rossz sport, élvezet-nemélvezet stb.

7

A magyar felnőtt férfi kosárlabda-válogatott játszott már barátságos vagy tétmérkőzést az amerikai válogatott ellen?

És ha igen,mennyi lett a végeredmény?Mikor játszották?Kik voltak akkor a válogatottban?

1

Valaki szeretne egy kezdo csatarral beszelgetni? (foci)

14 eves csatar vagyok, eleg jo, csak meg nem tudok minden trukkot amit esetleg ti tudtok, ezert valakinek nincs kedve beszelgetni a focirol? aki csatar, vagy mindegy hogy mi csak tud par trukkot stb. [email protected]~~E-mailem erre irjatok, vagy uzenet is johett!

0

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!