Találatok a következő kifejezésre: Mennyire kell szőrös legyen egy teniszlabda (1 db)

Mennyire kell hogy szőrös legyen egy teniszlabda?

sose teniszeztem... egy unalmas nyári délután (ma) vet?dött fel a téma egy tenisztudatlan barátikörben és most már nagyon érdekel mi megfejtés ennyi idióta tipp után...

Legjobb válasz: Úgy gondolom, hogy a tompább érkezés miatt kell. Azonban nem vagyok tenisz szakértõ, szóval ez megint csak egy tipp. :)

Úgy gondolom, hogy a tompább érkezés miatt kell. Azonban nem vagyok tenisz szakértõ, szóval ez megint csak egy tipp. :)
Borotválkozás elõtt, vagy után????
miNT a farkad :) )))
"Jóllehet a királyi (lawn tennis, royal tennis), illetve a mai tenisz eléggé hasonlít egymásra, a két sportág labdája nagyon különbözik a másiktól. A királyi változatban lószõrt, puha rongyot vagy más efféle anyagot varrtak bele a bõrbe vagy vászonba. Az új változatban ugyanakkor sokkal puhább labdákra volt szükség, nehogy túlságosan feltúrja a gyepet. Az 1850-es években Charles Goodyear feltalálta az indiai gumi vulkanizálását, ennek köszönhetõen a teniszlabda anyaga is megváltozott. Ma a teniszlabda kaucsukból készül, a közepében levegõ van. Kívülrõl nemez borítja, aminek a nagy versenyeken kötelezõen sárgának vagy fehérnek kell lennie. A teniszlabdák összetétele változhat attól függõen, milyen célra készülnek: például csak szabadidõs sportoláshoz, amatõr, rendszeres vagy profi teniszhez, felnõtteknek vagy fiataloknak. Az összetételbeli különbségek leglátványosabban a labda teherbíró képességében és élettartamában mutatkoznak meg. A versenyeken használt labdák vannak a legnagyobb terhelésnek kitéve, és ezeknek kell a legnagyobb elvárásoknak is megfelelniük: mindig a lehetõ legjobban kell pattanniuk stb. Ennek következtében ezek a labdák gyorsabban elhasználódnak. A teniszlabda átmérõjének 6, 350 és 6, 668 centiméter között kell mozognia, míg súlya 56 és 59, 4 gramm között váltakozhat. Ha 254 cm magasról sima felületû beton talajra ejtjük (anélkül, hogy erõt fejtenénk ki), akkor a labdának legalább 134, 62, legfeljebb 147, 32 centiméterig kell felpattannia. Többféle típusú labda van, annak megfelelõen változtatják õket, hogy a mérkõzést milyen borításon játsszák. Eredetileg a labda színe fehér volt, de aztán sárgára váltottak, hogy a nézõk jobban láthassák a lelátóról. Ennek ellenére a fehér színû labda továbbra is szabályos, akár versenyen is lehetne használni õket."
pont annyira amennyire szõrös a labda. vegyél 1 ujat és nézd meg szerintem. az biztos pont jó!

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Miért nincsenek az amerikai sportokban szurkolói csoportok?

Mint például a Fradinak a Green Monsters, a Hajduk Splitnek a Torcida vagy éppen az Atletico Madridnak a Frente Atletico. Régóta nézek NBA-t, NFL-t, de csak a tegnapi Broncos - Giants meccsen figyeltem meg, hogy senki se szurkol, nincsenek zászlók, indulók, koreográfiák, transzparensek.

9

Foci csapatot keresek 16éves vagyok Budapesten mik vannak?

Nincs ötletetek Budapesten melyik foci csapatban tudnék elhelyezkedni 16 évesen? Jártam focizni 4éveskorom óta rengeteget csak most abbahagytam és nem talállok egyesületet... Ötletek?

0

Tudnátok nekem mondani jó minőségű, de nem túl drága kosárcipőket?

max. 20-30000 Ft-ra gondoltam. Az előző cipőmnek(nike air flight showup 2) fél év alatt levált a talpa.

0

Ki a legjobb kevin durant, derrick rose carmelo anthony vagy lebron james vagy dwayne wade?

4

Valaki tud segíteni hogy a Keepersport-ról biztonságos rendelni és probléma mentesen lehet focis felszereléseket rendelni aki rendelt már onnan kérem írja le véleményét?

...

0

Magyarországon férfi kézilabda válogatott meccs mikor lesz legközelebb? És hol lehet rá jegyet venni?

0

Valaki tud segíteni aki rendelt már a Keepersport-tól valami focis felszerelést?

megéri-e onnan rendelni? nem volt-e valami gond a rendeléssel és meg voltál-e vele elégedve köszi a válaszokat aki tud az segítsen :)??

0

Van Veszprém megyében lehetőség erre?

Az érdekelne, hogy veszprém megyében van-e lehetőség valahol arra, hogy baseball-ozzak? Pápa vagy környéke lenne az igazi de mondjuk még veszprém is beleférne. Tudtok valamit ahpva lehet jelentkezni? Előre is köszi.

0

Mit hisznek magukról az ultrák?

Jót röhögtem az alábbi leíráson. Ti mit gondoltok róla/róluk?

"Az Ultracsak akkor támad, ha megtámadják"
Ajjajj, mostantól nem ülök vonatra, még a végén engem is megtámad! Nem biztos hogy lesz rajta egy ultra, aki megmentene, és letépné mondjuk a fülkeajtót...

"egységesek, amikor négyen is megosztoznak egy szendvicsen több óra éhezés után; egységesek, ha már csak egy cigijük maradt"
:'(

"egységesek nézeteikben, életformájukban és mentalitásukban is"
Mivel a meccsek többségén cigányozás, zsidózás, oláhozás megy, ezért kijelenthető, hogy rasszisták? Ezen mégis úgy meg szoktak sértődni...

"Az Ultra nem vandál vagy agresszor, csak életformáját védi a folyamatos elnyomás ellen."
Nem mi? A vonat támadott rájuk! Az ellenfél stadionjának szétverése is csak az elnyomás elleni harc!

"Ultrának lenni természetesen sokkal többet jelent ennél. Érzéseinket és a szenvedélyt nem lehet szavakkal kifejezni olyan embereknek, akik nem is kívánják ezt megérteni és olyanoknak sem, akik csak egyszerűen homokba dugják fejüket és élnek tovább egy üvegbura alatt, akik soha nem voltak elég tökösek, hogy áttörjék azt a burát és belépjenek a mi világunkba."
Tehát aki nem hajlandó lépni egy szintet, hogy ultra legyen, az egy nagy nulla. Ööö, miért van az, hogy kb. az összes nagy ultra, akit ismerek vagy virágkötés és vécépucolás szakra jár, vagy nem vették fel még oda sem? (és nem azért, mert egy normális szakmát akar tanulni, hanem mert egyszerű mint egy faék...)

9

Ismer valaki egy olyan oldalt, ahol részletes statisztikai adatok vannak a spanyol bajnokságról? Nem csak az eredményekre gondolok, hanem olyanokra, hogy meccsenként lebontva ki hány %al passzolt, mennyit szerelt, stb.

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!