Találatok a következő kifejezésre: Mennyire kell szőrös (10 db)

Mennyire kell szorosra húzni a kutya nyakörvét?

Legjobb válasz: Nekem apukám úgy mondta, hogy két ujjad beférjen a póráz és a nyaka közé. Csak vigyázz, mert nagyszõrû kutyáknál ez megtévesztõ lehet.

Nekem apukám úgy mondta, hogy két ujjad beférjen a póráz és a nyaka közé. Csak vigyázz, mert nagyszõrû kutyáknál ez megtévesztõ lehet.
Nekem is ugyanezt mondták!
A kérdező hozzászólása: Koszönöm a válaszokat!

Mennyire kell hogy szőrös legyen egy teniszlabda?

sose teniszeztem... egy unalmas nyári délután (ma) vet?dött fel a téma egy tenisztudatlan barátikörben és most már nagyon érdekel mi megfejtés ennyi idióta tipp után...

Legjobb válasz: Úgy gondolom, hogy a tompább érkezés miatt kell. Azonban nem vagyok tenisz szakértõ, szóval ez megint csak egy tipp. :)

Úgy gondolom, hogy a tompább érkezés miatt kell. Azonban nem vagyok tenisz szakértõ, szóval ez megint csak egy tipp. :)
Borotválkozás elõtt, vagy után????
miNT a farkad :) )))
"Jóllehet a királyi (lawn tennis, royal tennis), illetve a mai tenisz eléggé hasonlít egymásra, a két sportág labdája nagyon különbözik a másiktól. A királyi változatban lószõrt, puha rongyot vagy más efféle anyagot varrtak bele a bõrbe vagy vászonba. Az új változatban ugyanakkor sokkal puhább labdákra volt szükség, nehogy túlságosan feltúrja a gyepet. Az 1850-es években Charles Goodyear feltalálta az indiai gumi vulkanizálását, ennek köszönhetõen a teniszlabda anyaga is megváltozott. Ma a teniszlabda kaucsukból készül, a közepében levegõ van. Kívülrõl nemez borítja, aminek a nagy versenyeken kötelezõen sárgának vagy fehérnek kell lennie. A teniszlabdák összetétele változhat attól függõen, milyen célra készülnek: például csak szabadidõs sportoláshoz, amatõr, rendszeres vagy profi teniszhez, felnõtteknek vagy fiataloknak. Az összetételbeli különbségek leglátványosabban a labda teherbíró képességében és élettartamában mutatkoznak meg. A versenyeken használt labdák vannak a legnagyobb terhelésnek kitéve, és ezeknek kell a legnagyobb elvárásoknak is megfelelniük: mindig a lehetõ legjobban kell pattanniuk stb. Ennek következtében ezek a labdák gyorsabban elhasználódnak. A teniszlabda átmérõjének 6, 350 és 6, 668 centiméter között kell mozognia, míg súlya 56 és 59, 4 gramm között váltakozhat. Ha 254 cm magasról sima felületû beton talajra ejtjük (anélkül, hogy erõt fejtenénk ki), akkor a labdának legalább 134, 62, legfeljebb 147, 32 centiméterig kell felpattannia. Többféle típusú labda van, annak megfelelõen változtatják õket, hogy a mérkõzést milyen borításon játsszák. Eredetileg a labda színe fehér volt, de aztán sárgára váltottak, hogy a nézõk jobban láthassák a lelátóról. Ennek ellenére a fehér színû labda továbbra is szabályos, akár versenyen is lehetne használni õket."
pont annyira amennyire szõrös a labda. vegyél 1 ujat és nézd meg szerintem. az biztos pont jó!

Most vettem egy minimonkey-t! Ti hogy veszitek ezt fel? Mennyire állítsam szorosra? A perem kifelé álljon, tehát kell csavarnom egyet a hordozón?

Sajnos csak képek vannak, a dobozban semmi sincs magyarul...

Legjobb válasz: http://mammabee.hu/images/stories/monkeyhaszn.pdf

A kérdező hozzászólása: Ezt nem nyitja meg a gépem. áááááá
ird be googleba pdf fájl megnyitás, tölsd le az adobet. Meg fogod tudni utána nézni!:)
A kérdező hozzászólása: :) Megnéztem youtube-on :D Köszönöm!!!:)

Mennyi idös korig kell, lehet használni a légzésfigyelöt? Ha két érzékelö pados van. A két lapot szorosan egymás mellé kell betenni vagy maradjon közte hely (mennyi? )?

Legjobb válasz: A két lapot 10-15 cm távolságba kell tenni, és kb. 1 éves korig ajánlják. Nekem nem riasztott tévesen, és érzékeli, hogy hol a baba mégha el is mászik.

A két lapot 10-15 cm távolságba kell tenni, és kb. 1 éves korig ajánlják. Nekem nem riasztott tévesen, és érzékeli, hogy hol a baba mégha el is mászik.
A bölcsõhalál veszélye 1 éves korig áll fenn. Ha két lapos a légzésfigyelõ, nem kell szorosan egymás mellé tenni. Hogy mekkora hely van közte, az attól is függ, mekkora a matrac és mekkorák az érzékelõlapok. Lehetõleg a kettõnek együtt érzékelnie kell az egész matracot, mégis leginkább a baba alatt legyen a két lap. Nincs rá szabály, próbálgasd úgy, hogy rárakod a matracra a kezed. Ha bárhova rakod, érzékeli (nem kell mozgatni a kezed, elég, ha rárakod), akkor jó helyen van.

A húrokat mennyire szorosan kell lefogni? Hozzá kell érniük a fogólaphoz?

Kezd? vagyok nagyon, nem kell leoltani :P

Legjobb válasz: Gitár gondolom, igen hozzá, de legalább annyira, hogy ne rezegjen be amikor pengeted. Erõsebben is lehet csak felesleges márt fájni fog a kezed :D

Gitár gondolom, igen hozzá, de legalább annyira, hogy ne rezegjen be amikor pengeted. Erõsebben is lehet csak felesleges márt fájni fog a kezed :D
Persze, hozzá kell érjen. Nem nehéz, próbálgasd.
Endokrinológushoz kéne menned.
Tenyér és talp kivételével az egész testünk szõrös, a legtöbb szálnak lesz valamilyen színe, még ha nem is feltûnõ. Szõkés-barna hajhoz normálisak a kissé barnás szõrök, nekem sötétszõke a hajam, és vannak színes szõrszálak a karomon, kevés bajszom is van, köldököm alatt is van néhány igen sötét szõrszál, amit rendszeresen kiszedek. Ha csak akkor látszik a szõr, ha rásüt a nap vagy igen közelrõl nézzük, akkor az egészséges, normális. Vannak, akik genetikailag erõsebb/sötétebb szõrûek, de ez esztétikai probléma, nem egészségügyi.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :)
Nem hiszem, hogy gond van, a gyermekorvosotokkal konzultáljatok elsõ körben. A fokozott szõrnövekedésnek meg vannak a tipusos helyei, ha kóros. De, amit leírtál szerintem alkati.
Csinálj képet. De én nem hiszem hogy probléma lenne. Ha egy lányon sûrû dús fekete szõr nõ, az magától is tudja hogy valami nincs rendben, és nem kérdezi meg itt. Az ha bizonytalan vagy, azt jelenti hogy nem olyan erõs. Lehet hogy teljesen természetes. Sok lányon vannak világos színû piheszõrszálak. De ha készítesz képet, megmondjuk a véleményünk!
A kérdező hozzászólása: A kérdéseket véletlenül másoltam be. Bocsánat!
A kérdező hozzászólása: Mennyire szõrös? Milyen a hajszíned? Mennyire feltünõ? A legtöbb lánynak vannak erõsebb szõrszálai az alhasán, gond akkor van, ha látszik tükõrbõl vagy ha máshol leginkább arcon erõsen szõrösödz. 1. válaszoló: Köszönöm! 2.válaszoló: Menstruáció kimaradása nem volt eddig, mindig pontosan jött meg. A bajuszka halványan látszik, és az is csak akkor, ha rásüt a nap vagy, hogyha közelrõl nézik. A mellek között elég szõrös, mert gyakorlatilag a hastól jön felfele. Gyengébb szõrszálak vannak ott jelen, de ha közelebbrõl figyeljük õket, apró pihécskék látszanak. Ezeknek a szõrszálaknak barna a színûk, de a nyáron szõkítette, hogy tudjon járni nagyobb kivágású blúzokban is. A lány apja egyáltalán nem hajlamos a szõrösödésre, annak ellenére, hogy férfi. A mellkasán is csak pár száll szõr van. A hajszíne pedig világos, szõkés-barna. Az anyjának viszont voltak hormonális problémái, menstruáció kimaradása, szõr intenzív növekedése és emiatt gyógyszert is szedett. Lehetséges lehet az is, hogy örökölhetõ és azért szõrösebb a lány is? 3.válaszoló: Hogy mennyire az, nem nagyon tudnám elmagyarázni. Esetleg képet készítek és elküldöm. A hajszín az, szõkés-barna, mint az apjának. Nem sötét színû. Van más lánynak is, csak õ úgy gondolja, hogy neki drasztikusabb... mert a szõrök egy csíkban nõnek felfele és emiatt a mellei közt is található néhány pihe. Tükörbõl nem látszik, csak ha közelebbrõl nézzük.
Mennyire szõrös? Milyen a hajszíned? Mennyire feltûnõ? A legtöbb lánynak vannak erõsebb szõrszálai az alhasán, gond akkor van, ha sok van, illetve a tükörbõl is egyértelmûen látszik, vagy ha máshol, leginkább arcon, erõsen szõrösödsz.
Más panasz? Menzesz rendszeres, nincs kimaradás? Egyéb helyeken: pajesz területe, bajuszka, mellek köze mennyire szõrös? Pattanások, túlsúly ? A család ilyen szempontból milyen típus?
A kérdező hozzászólása: Köszi! Csak megrémisztett kissé, hogy más 16 éveseknek nem szõrös a hasuk.

12éves vagyok, és eléggé szőrös a lábam, ha szörtelenítő krémet használnék, az mennyi időre tüntetné el a szőrt, tehát hány napont/hetente kell újra használni?

Legjobb válasz: Annyi ideig marad szõrtelen a lábad, mintha borotválnád. Az összes szõrtelenítõ ilyen, kivéve amik kitépik. Én a borotvára szavazok amúgy, de állítólag a gyantázástól ritkul és gyengül a szõr.

Annyi ideig marad szõrtelen a lábad, mintha borotválnád. Az összes szõrtelenítõ ilyen, kivéve amik kitépik. Én a borotvára szavazok amúgy, de állítólag a gyantázástól ritkul és gyengül a szõr.
ugyan az mint a borotva... csak büdös a krém és több idõ mert várnod is kell rá. Szúrni is eléggé szúr, felesleges... A gyantát ajánlanám. Beszéld meg az anyukáddal, hogy itt a nyár szeretnél ezen változtatni és szeretnéd, ha vagy elvinne kozmetikushoz vagy õ segítene neked ezt megoldani. Én is kb veled egy idõs voltam amikor elõször egy külföldi utazás miatt úgy döntöttem, hogy nem szeretnék szõrös lábbal és bikinivonallal menni. Nem fáj ez annyira mint gondolod. Idõ közben sajnos türelmetlenségem miatt néha borotváztam és krémeztem én is. Ám mióta , , nagylány" vagyok és túl vagyok egy szülésen is :) már csak nevetek azon, hogy mennyire féltem a gyantázástól. Pik-pak megcsinálják és mire felnõsz szinte alig kell majd szõrtelenítened annyira kikopik. Ha veszel egy kb 5ezer ft-os gyantakészletet akkor hozzá egy teljes gyantapatron egyébként 3-400 ft a kellékesben. Ugyan olyan helyen 100db papírt 800ft-ért veszek. Egy patron kb 3 hónapra elég és a papír pedig nálam akár fél évig is. Nem költséges a fenntartása. Én magamnak 20 perc alatt megcsinálok mindent és már bánom, hogy régebben nem ezzel kezdtem. Ha leborotválod, megerõsödik a szõr és késõbb fájni fog a gyanta igazán.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek:)

Chicco kenguruba 2 hós babát bele tehetek és mennyire szorosan kell belekötni?

Legjobb válasz: Ha nem lehet fektetve betenni, én a helyedbe nem tenném bele. Nem tudja még magát tartani, hiába támasztja meg a hátát a kenguru, a feje akkor is nagy súly még a gerincének.

Ha nem lehet fektetve betenni, én a helyedbe nem tenném bele. Nem tudja még magát tartani, hiába támasztja meg a hátát a kenguru, a feje akkor is nagy súly még a gerincének.
beleteheted rövidsétához, csak úgy kell belekötni, hogy a nyakát tartsa..nekem is ilyen van, elvileg újszülöttkortól nagyon rövid idõre használható, de minimum 4 kiló legyen a baba. A másik dolog azért fontos, mert a gerincét megterheli, teháttényleg csak rövid sétához!!
Nekünk is ilyen van, 6hetes korától használjuk, pedig a boltban is le akart az eladó beszélni.Mi sokat használjuk, és akkor is az elsõ útja benne 2óra volt.Végig aludt és imádta, nem volt neki rossz.Azóta is szereti.Én kicsit lazábbra kötöttem mert még pici volt eltudott dûlni oldalra és ki volt támasztva a feje.Nagyon élvezte.Sõt volt h már akkor is sokat nézelõdött benne.Sosem sírt.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!