Találatok a következő kifejezésre: Mennyire kell nemi (1224 db)

Akinek 1 éves babájával szedetik a Maltofert és a Folsavat! A a folsavból mennyi kell, nem emlékszem rá, hogy 1 szem vagy fél szem naponta?

Legjobb válasz: Nekünk 2 hós kora óta kell szedni,napi 1 folsavat. Most 8 hós,még mindig napi 1.

Nekünk 2 hós kora óta kell szedni, napi 1 folsavat. Most 8 hós, még mindig napi 1.

Ausztriába mosogatónak hogyan jutottatok ki? Hogyan érdemes próbálkozni? Mennyire kell német nyelv hozzá?

Legjobb válasz: Azért nem árt ha megérted a németet és meg is tudod magad értetni, tehát legalább társalgási szinten beszéled. A saját érdeked. Egyébként ha nincsenek kint ismerõseid, akkor úgy tudsz munkát találni, ha megkopogtatsz éttermekbe és rákérdezel ott helyben hogy van-e lehetõség.

Azért nem árt ha megérted a németet és meg is tudod magad értetni, tehát legalább társalgási szinten beszéled. A saját érdeked. Egyébként ha nincsenek kint ismerõseid, akkor úgy tudsz munkát találni, ha megkopogtatsz éttermekbe és rákérdezel ott helyben hogy van-e lehetõség.
ams.at itt próbálkoztam, 2 szezont már lenyomtam, állást mindig itt találtam, max 2 héten belül. ha az elsõ szezon megvan, akkor már könnyebb, mert van gyakorlat.

Mennyit kell ennie egy alkalommal egy 3 hetes 3 kilós picurnak? Cumisüvegből adom neki az anyatejet, mert sajnos nem tudunk szopizni így pontosan tudom mikor mennyit szokott enni. Előfordult hogy a pelus csomag zöld volt (szerintem a tisztulás miatt)

De a doktorn? azt mondta azért kakil zöldet néha, mert túleszi magát és egy ekkora babának csak 50-60-at kéne ennie. De ? 80-100-at eszik napi 7-8 alkalommal. Most mit tegyek: adjak neki kevesebbet vagy egyen amennyi jólesik neki?

Legjobb válasz: Szerintem ne adj neki semmiképp kevesebbet az anyatejbõl bármennyit ehet(igény szerinti szoptatás)õ tudja mennyi kell neki.A tápszerbõl van hogy mennyit kell egyen,mert azt nehezebb megemészteni.

Szerintem ne adj neki semmiképp kevesebbet az anyatejbõl bármennyit ehet(igény szerinti szoptatás)õ tudja mennyi kell neki.A tápszerbõl van hogy mennyit kell egyen, mert azt nehezebb megemészteni.
A kaki nem azért zöld mert túleszi magát, ezt nem tudom honnan vette.Nyugodtan adj neki amennyit igényel.Az én babám 5 naposan megette a 100-at, a nõvérke nyomta belé tápszerbõl...na az mondjuk túlzás volt.

Mennyire nehéz a felsőfokú német nyelvvizsga? Mennyit kell rá tanulni? Tapasztalatok? Mennyi idő, mennyi tanulás naponta? Csak a szóbeli érettségi után tudom elkezdeni.

igazából mindig is 5-ös voltam, de most az emelt német írásbeli érettségit eléggé elrontottam (nagyon görcsöltem), de akarok kifogásokat keresni, nem sikerült, csak 51,6666%-os lett. Az emelt szintű érettségi nehezebb mint a középszintű nyelvvizsga, szóval akkor kb középszint alsó határán lehetek talán?????

Legjobb válasz: Elõször döntsd el, hogy hova szeretnél menni. Tûzz ki magad elé egy célt, mondjuk õszt, és kezdj el rá tanulni (német adó, német könyv, akármi + egy jó tanár). Amúgy szerintem is vhol a középfoknál lehetsz most. De ez nem számít, ha már minden nyelvtani részt tanultál. Viszont a felsõfokon komolyabb témák vannak már, ahhoz "felnõttnek" kell lenned.

Elõször döntsd el, hogy hova szeretnél menni. Tûzz ki magad elé egy célt, mondjuk õszt, és kezdj el rá tanulni (német adó, német könyv, akármi + egy jó tanár). Amúgy szerintem is vhol a középfoknál lehetsz most. De ez nem számít, ha már minden nyelvtani részt tanultál. Viszont a felsõfokon komolyabb témák vannak már, ahhoz "felnõttnek" kell lenned.
Az írásbelin tudod, hogy mit rontottál el? Helyesírás? Mondatszerkezet, vagy mi? Elöször azt kéne gyakorolnod, amiben gyenge vagy, aztán tovább lépni. Ha 50%-os lett az írásbelid, akkor valamit csak tudhatsz már, esetleg izgultál, elírtad, nem figyeltél oda. Ezen csak a gyakorlás segít. Másolj le minden nap egy A4-es oldalt, mindegy, milyen szöveg, lehet az internetröl is. Sok sikert! Mennie kell ennek!

Vennék részletfizetésben s4 telefont. Itt az adatok hogy hogyan kell mennyit de nem értem, most mennyit kell fizetni? Alúl a link.

http://webshop.t-mobile.hu/webapp/wcs/stores/ProductDisplay?..

Legjobb válasz: Az elsõ csomagról lenne szó..... Azt írja hogy törlesztések 24x1490 de annál a Next XL 2 év-nél azt írja hogy 19990, most akkor mennyit kell havonta fizetni???

A kérdező hozzászólása: Az elsõ csomagról lenne szó..... Azt írja hogy törlesztések 24x1490 de annál a Next XL 2 év-nél azt írja hogy 19990, most akkor mennyit kell havonta fizetni???
Ha részletre akarsz venni akkor ne a szolgáltatótól vegyed mert ott eleve drágább mint egy üzletben és akkor olyan elõfizetést választhatsz amilyenre tényleg szükgséged van, nem pedig a teló miatt kellene választanod.
A kérdező hozzászólása: igen rájöttem hogy a díjcsomag 19 000 de azt muszály mellé fizetni? nem lehet külön kérni hogy csak az elõfizetés vagyis havonta csak 1400 legyen?
A kérdező hozzászólása: ....szóval függetlent vegyek ha részletfizetésest akarok?
Fizetsz 2 évig 24x19990+24x1490=515520
Van egy kis különbség: http://www.argep.hu/product_2287586.html
A kérdező hozzászólása: A független teló és a szolgáltatós között mi a különbség? az hogy minden kártya jó bele? vagy van még különbség?
Igen. Csak annyi.
Igen van még egy különbség.Nem kicsit olcsóbb.

Ha még nem jött meg akkor honnan tudom hogy mikor van pém? Szoptatok és nem volt mensim. A hőt hogyan és mikor kell mérni? Mennyinek kell lennie?

Legjobb válasz: Szia! Bár én is kezdõ vagyok, de azt mondják, hogy reggel, mikor felkelsz és kikelnél az ágyból kell megmérni a hõdet és a ciklus.hu-n tudod magadnak vezetni. hogy mennyinek kell lenni, ez mindenkinél egyénileg változó! állítólag akkor van pé, ha felmegy a hõd, és pár napig fent is marad..Ha "ciklus2 végéhez érsz és nem vagy terhes meg leesik és akkor megjön. Röviden tömören talán ennyi. De hogy még nem volt mensid így nem tudom...A ciklus.hu beírt adatok alapján következtet és kalkulálja ki, hogy mikor kell(ene) megjönnie. Ehhez viszont kell pár hónap adata. Ja, mérni lázmérõvel vagy hüvelyben (5 percig higanyossal/ sípolásig digitálissal) vagy ugyan ezen technikával a nyelv alatt. Csak fontos mindig ugyan abban az idõben, és ugyan ott mérd...

Szia! Bár én is kezdõ vagyok, de azt mondják, hogy reggel, mikor felkelsz és kikelnél az ágyból kell megmérni a hõdet és a ciklus.hu-n tudod magadnak vezetni. hogy mennyinek kell lenni, ez mindenkinél egyénileg változó! állítólag akkor van pé, ha felmegy a hõd, és pár napig fent is marad..Ha "ciklus2 végéhez érsz és nem vagy terhes meg leesik és akkor megjön. Röviden tömören talán ennyi. De hogy még nem volt mensid így nem tudom...A ciklus.hu beírt adatok alapján következtet és kalkulálja ki, hogy mikor kell(ene) megjönnie. Ehhez viszont kell pár hónap adata. Ja, mérni lázmérõvel vagy hüvelyben (5 percig higanyossal/ sípolásig digitálissal) vagy ugyan ezen technikával a nyelv alatt. Csak fontos mindig ugyan abban az idõben, és ugyan ott mérd...
Szia! ha szoptatsz és nincs mensid, akkor nem is eshetsz teherbe.. Vagy arra gondolsz, hogy most nem jött meg véletlen? és hátha terhes lehetsz????

Londonban (vagy akár a vidéki Angliában) körülbelül mennyit kell rezsiköltségekre szánni egy 1-2 szobás kislakás esetében? Igaz, hogy nem havonta, hanem félévente érkeznek a számlák?

Legjobb válasz: Nem igaz.Minden hónapban jönnek a számlák.Csak lehet választani,hogy hogy akarod fizetni.Banki átutalással vagy feladod csekken. A londoni árakat nem tudom(de ott a legdrágább) Én egy angliai vidéki városban élek Oxford mellett. 2 szobás lakást bérelek(2 szoba,nappali,étkezõ,fürdõszoba+ kiskert) Azt hogy a rezsi mennyibe kerül,ezt tõletek is függ,hogy mennyire spóroltok a gázzal,villannyal.) A rezsiköltség mellett szintén havonta kell fizetni a council taxot. Ennek az összeg is függ,hogy a lakás amit bérelsz milyen besorolásban ,milyen zónában van.Én pl: havonta 130 font council taxot fizetek.

Nem igaz.Minden hónapban jönnek a számlák.Csak lehet választani, hogy hogy akarod fizetni.Banki átutalással vagy feladod csekken. A londoni árakat nem tudom(de ott a legdrágább) Én egy angliai vidéki városban élek Oxford mellett. 2 szobás lakást bérelek(2 szoba, nappali, étkezõ, fürdõszoba+ kiskert) Azt hogy a rezsi mennyibe kerül, ezt tõletek is függ, hogy mennyire spóroltok a gázzal, villannyal.) A rezsiköltség mellett szintén havonta kell fizetni a council taxot. Ennek az összeg is függ, hogy a lakás amit bérelsz milyen besorolásban , milyen zónában van.Én pl: havonta 130 font council taxot fizetek.
elsõ vagyok.. Pontosítok..A rezsiszámlák havonta jönnek, de lehet kérni, hogy 3 havonta vagy 6 havonta fizetsz..Mi amikor kijöttünk a gázt 6 havonkénti fizetésre kértük, de így nem jó, mert nagyon sokat kell akkor egybe fizetni, ezért azt havonta fizetjük.A villanyt mi kulcsosra kértük, így mindig akkor töltjük fel amikor akarjuk..De a council tax havonta jön..(ezt nem lehet kérni több hónap haladékkal)
attól függ, mi. pl. én a legtöbb számlát havonta kapom, de a vizet, telefont csak negyedévente. gáz és áram havonta megy számláról, de ez csak egy becsült összeg, idõnként megnézik az óraállást, és igazítják a havi számlát ahhoz képest, hogy túlfizettem-e, vagy kevesebbet. sok mindentõl függ, szolgáltatótól is, a council tax a lakás értékétõl is, helytõl is. nekem az összes számlám egy kétszobás lakásra, kedvezményt kapva a council taxre, mert egyedül vagyok, 200 font kb.
Nalunk az alabbiak szerint alakul a rezsi: (masfel szobas, nagy nappalis haz) gaz: heti maximum 20 font (de inkabb ugy mondanam, h havi 60 fontnal nem tobb, es meg mielott le lennek hurrogva, h nem tudok szamolni... Van, mikor 10 font is eleg, ha meg minden nap fozok, akkor 20 font siman elmegy), errol megy ugye a futes, gaztuzhely, melegviz (top-up-os, nincs szamla) viz: 4 honapra volt 69 font (szamla negyed evente, csak most koltoztunk, azert kaptuk 4 honapra) villany: 20 font, havinta jon a szamla council tax: 95 font per ho, de valaszthatod, h egy osszegben fizeted ki, vagy negyedevente, stb. internet+telefon: 23 font/ho lassuk, mi van meg. Szerintem kb ennyi :D Ez 216 font havonta. A lakber pedig 950 havonta.
Leírom nálunk hogy megy.Vidéki angol városban élek.A lakás közel van mindenhez(vasút, busz pu. Városközpont, park mellett stb 2 szobás kertes sorház.. gáz: havonta:118 font villany: heti 10-15 font (nálunk villanytûzhely van víz: 3 havonta jön 78 font(most emelték meg) council tax havi 110 font Ezen kívül fizetünk 6 hónapra 60 font parkolási díjat Tévészámla 3 havonta 37 font telefon/internet havonta 39 font és persze ott van még a havi 560 fontos bérleti díj..
Nekem, ha már kifizettem a lakbért, rezsit, bevásároltam, fizettem a közlekedésért és szórakoztam is, akkor marad még 350-400 font havonta.(Ebbõl még elmegy 50-60 font ruhákra, egyebekre, de nem mindig.) A havi megtakarításom: kb. 300-340 font. Éves szinten legalább egy hetet Magyarországon töltök, 1 hétre pedig el tudok menni a tengerpartra nyaralni, jut mindenre amire feltétlenül szükséges. El tudok menni étterembe havonta egyszer-kétszer, nem okoz gondot a kajarendelés sem, akár többször is. Meg tudok engedni magamnak olyan dolgokat, amiket otthon nem. Én ezért jöttem ki.
Én Londonban élek és dolgozom most már 2 éve, front-end webfejlesztõ vagyok egy cégnél. Az én költségeim így alakulnak. Lakbér és rezsi: 975 font Bevásárlás: 190 font Közlekedés: 110 font Mobiltelefon elõfizetés: 25 font Tv elõfizetés+internet: 35 font Szórakozás: 160 font Összes havi költségem: 1495 font A fizetésem 1860 font, így 365 fontom marad minden hónap végén, amit egy megtakarítási számlára teszek, és ebbõl megyek haza, vagy nyaralni, meg ebbõl költök sürgõs esetben.
igen, az a 300 font (ami egyébként csak 287) úgy marad meg nekem is, hogy nem vettem ruhát, nem mentem sehova, sõt, nem is közlekedtem, mert gyalogtávra lakom a munkahelytõl, várostól, meg ahova járok. ha közlekedni kéne, már kevesebb maradna. és a boltban is spórolós vagyok, és nem eszem húst. ezeket még hozzáveszed, rögtön nem maradt semmi.
Mi Skóciában nem fizetünk vizet, az benne van a concil taxban (legalábbis nekünk, nemtudom, hogy egész skóciában így van e). Concil taxunk 120 körül van, és vonják a számlánkról (2 szobás, fürdõs konyhás lakás a belvárosban). A lakásért 510et fizetünk havonta landlordnak. Internet 23font havonta, villany 60 font 3 hónapra, de ez változik (nálunk minden árammal megy, gáz nincs)
Ahogy olvasgatom a válaszokat nekem az jön le, mintha a többség egyedülálló lenne odakinn. Egyedülállóként persze hogy baromi drága minden és alig marad félretett pénz. De ha ott lenne még egy fizetés, akkor az azt jelentené, hogy a másik ember fizetését teljesen félre lehetne tenni. Azért ezt baromira nem lehet elmondani Magyarországról. Mi még jelenleg csak studióban élünk, messze nincsenek ekkora kiadásaink. Amíg egy pár nem keresi meg a havi 1200-1200 fontot addig szerintem nem kell 2 szobás lakásba meg családi házba költözni, hanem egy kisebben spórolgatni. És akkor máris nincs ok a panaszra. Nekünk a rezsi havi 40 font összesen. A lakbér meg 350. A net 40. Ennyi az össz kiadásunk. Az utazásomat megtéríti a cégem. És szerintem nem drágább a kaja. Pl két 16"-os pizza 11 font. Otthon talán csak egyet kapni ennyi pénzért.
00:00! Egyetértek veled!
00:00: 350 a studió kettõtöknek? Akkor tényleg jól jártatok, nálunk itt a studió kn 50el ha lehet olcsóbb a 2 szobásnál. Mi 2 fizetésbõl élünk, és én elég keményen dohányzom is (azt a saját pénzembõl fizetem), de félre lehet tenni. Otthon semmit nemtudtam félretenni, nyaralás is kivolt zárva, most úgy is félre tudok tenni, hogy cigizek és 2szer megyek nyaralni egy évben. Ezeken felül félre tudok tenni kb 200 fontot havonta, de úgy hogy nem nagyon vonok meg magamtól semmit. Ha megkívánom a costa kávét, mozit, vagy csak beszeretnék ülni valahova vacsorázni, akkor megteszem, mivel otthon nemtudtam megtenni. Nekem megérte kijönni, már csak azért is, mert így világot tudok látni, mert van rá keret:)
Utolsó. Én azt nem értem, hogy ha 2 fizetésbõl éltek, akkor hogy hogy te tudsz félretenni 200-at? Az nem úgy mûködik, hogy a két ember tesz félre pénzt? És akkor nem 200-at, hanem kapásból 400, nem? Vagy csak nálam teljesen alap, hogy egy pár egy kasszán él? Nekünk még a bankszámlánk is közös, a kettõnk nevén van. Amúgy nem kritikaként írom, mert te legalább azon az állásponton vagy, hogy megérte kijönni. Szerintem is így van. De jó, hogy felhoztad ezt a dohányzást. Sokaknak vannak "extra igényei" amik eléggé drága mulatságok. Aki pl minden este sörözni akar a haverokkal meg bulizni járni, meg cigi meg fû meg mittomén, az persze hogy kevesli majd a pénzt amit megkeres itt. Nekünk pl semmi ilyen extra dolgunk nincs. És bármilyen kaján elélünk. Nyilván nem így akarjuk leélni az életünket, de kezdetnek megfelel. 350 a studió. Igen ennyi. (és ennyibe kerül az összes ezen a környéken) Közel van a belvároshoz meg a tömegközlekedéshez. kb 15 perc gyalog minden. A kórház is. Viszont ennek az az ára, hogy a lakás nem szép. Hát de kit érdekel?! Már számoljuk a napokat, amikor tovább állhatunk. Már kinéztünk pár családi házat... 450-550 font között lehet 2 szobásat kapni.
Nekem ha mindent kifizetek marad 200 font.De akkor még nem vettem ruhát, és nem mentem szórakozni.Ennek így semmi értelme nincs..Csak robotolok, de nem élek.Ezért vannak hónapok amikor egy fillér sem maradt, mert a kirándulásra költöttem, vagy vettem egy cipõt, és ruhát..(ez otthon is megvolt)
csak tudod, hiába marad 300 font meg, ha azt elkölteném, akkor az életben nem gyarapodna a pénzem. annyira egyáltalán nem sok. így is 30 évre van a lakáshitel, nyilván kevesebbre lenne, ha többet tudnék hozzáadni. akkor viszont pláne nem maradna. ja, és itt ez átlagos fizetés, irodai munkához, északon vagyok, ami szegény rész. a lakásárak is töredékei a dél-angliaiaknak.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat, tényleg hasznosak voltak! Megmondom õszintén, sokkal többre számítottam, annyira beleverik az ember fejébe, hogy "jaj nyugaton több a fizetés, de minden sokkal drágább is".
"Megmondom õszintén, sokkal többre számítottam, annyira beleverik az ember fejébe, hogy "jaj nyugaton több a fizetés, de minden sokkal drágább is"." Nem véletlenül mondjuk! Ha normálisan akarsz élni, akkor igenis jóval drágább minden mint otthon. (Az én esetemben legalább 3-4-szeres különbség van a között amit otthon fizettem, mint amit itt fizetek.)
Pedig tényleg többet fizetünk itt kint a szállásért, rezsiért mint otthon.Hiába több pénzt is kap, akkor is sok. Vagy vedd azt, hogy én fizetésemnek több mint a felét csak a szállás viszi el. A bérleti díj, a rezsi és egyéb kötelezõ fizetni valókért havonta 860 fontot fizetünk(2 szobás lakásért) Amit mi fizetünk az kábé a havi létminimumi bér.Ha valaki minimálbért keres, az nem jár jól..Csak megjegyzem, nem sokkal keresek többet, így elmondhatom, hogy majdnem az egész fizetésem a szállásra megy el.
Én is csatlakozom az elõttem szólókhoz! Minden drágább, ezt kár is tagadni! Leírom az én költségeimet: Londonban élek, saját garzonban lakom, mert nem tudok 10-12 vadidegennel osztozkodni a mosdón, fürdõn! Lakbér+rezsi: 850 font Tv+internet: 35 font Mobil számla: 30 font Bevásárlás: 160 font Szórakozás: 150 font Közlekedés: 133 font Egyéb: 50 font Összesen cca. 1400 fontot költök el! A fizetésem nettó 2100 font, (programozó vagyok) tehát tudok félretenni, gondolkozom vidékben, mert ott olcsóbb a lakhatás, viszont ott lehet hogy nem keresnék ennyit.
A kérdező hozzászólása: Voltam már kint pár hónapra, azt tapasztaltam, hogy az élelmiszerek nagyjából ugyanolyan áron vannak, mint itt, a ruhanemûk pedig olcsóbbak. Azért kérdeztem a rezsire, mert azt nem tapasztaltam meg, tekintve hogy egy vendégházban laktam, de ahogy írjátok nagyságrendileg nem különbözik a magyar áraktól. Bérleti díj persze sokat elvisz, de ahogy írod, utolsó válaszoló, így is marad "extrákra" közel 300 fontod, hogy messze az átlag alatt keresel. Azért szerintem az elég sok mindenre elég, be tudsz ülni belõle egy kávézóba, moziba, új ruhákra is jut belõle. Én igazából nem azért szeretnék kiköltözni pár év múlva, mert spórolni akarok, hanem hogy jobban éljek, mint itthon.
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszoló alatt a 9-es választ értem!
"az élelmiszerek nagyjából ugyanolyan áron vannak, mint itt" Ajánlom figyelmedbe az alábbi oldalt! http://www.mysupermarket.co.uk/ Itt megnézheted 4 áruházlánc állandóan frissített árait! Nem rég voltam otthon, nem mondom, hogy nem volt drágulás, de azért itt még mindig drágábbak a termékek.(Persze ne a saját márkás termékeket nézd, mert az itt sem csúcsminõség!)
A kérdező hozzászólása: "De amint olvasom, hiába mondjuk, hogy nem könnyû, nem olcsó..mégis úgy véled, hogy semmivel sem rosszabb, drágább mint otthon" Egyáltalán nem hiába, örülök, ha minél több válasz van. Elfogadom, hogy drágább az élet (miért is ne fogadnám, hiszen ti vagytok kint, nem én), de azt nem, hogy rosszabb, hiszen ti írtátok, hogy 1000 fontos fizetésbõl is marad 300, a 2100 fontos programozói fizetésbõl (megjegyzem én magam is elkezdtem szeptemberben egy programozói tanfolyamot) pedig 700. Itthon azért nem sokan mondhatják el, hogy a fizetésük 30%-a megmarad, miután lakbért, rezsit, kaját vesznek. Egyébként nem aupair-nek voltam kint, hanem ösztöndíjjal.
Utolsó alatt 25-öst értettem. :)

A ricinus olajat hogyan kell használni a haj növesztése céljából? Mennyit kell a hajra tenni? Le kell mosni utána? Ha nem, mennyi ideig kell rajtahagyni?

Valakinek használt már? Ha igen, mennyit n?tt t?le a haj? Mennyi id? után vetted észre, hogy használ az olaj?

Legjobb válasz: " 2 hónapja használom a ricinusolajos pakolást, de eddig semmit nem használt. Emellett szedek hajvitamint is. " Idéztem egy kétnapi hozzászólót...

" 2 hónapja használom a ricinusolajos pakolást, de eddig semmit nem használt. Emellett szedek hajvitamint is. " Idéztem egy kétnapi hozzászólót...
A hajtöredezésre használják a ricinus olajat, nem a növesztésre.
A kérdező hozzászólása: Köszi, hogy idéztél, de ez nem válasz a kérdésemre.
Annyi ideig kell, amennyiideig bármely más pakolást is a hajadra tennéd, tehát max 1 óra. Hülyeség, hogy 4-5 órán át dunsztolja valaki a fejét, többet árt vele mint használ.
minél többet hagyod rajta, annál jobb.
Ha túl sokat hagyod rajta, akkor eltömíti a pórusokat, ami ugye nem jó se a fejbõrnek, se a hajnak. Max 1 óráig hagyd rajta, ennyi idõ alatt már szép selymes lesz tõle a hajad.

Terhes sex-nél használtok gumit? Nem fájdalmas az együttlét? Mennyire kell óvatosnak lenni és mennyire kell óvatosan csinálni?

Legjobb válasz: lehet kézzel is, de nem csak a higiéniára kell odafigyelni, hanem arra is, hogy ne túl mélyen csinálja , nehogy méhszájsebet okozzon; plusz nagyon sikamlósnak kell lennie a terepnek. Ejakulálnia is lehet , a babának nem lesz baja tõle. Maximum akkor lehet gond, ha érzékeny vagy a spermiumra , de ez már a terhesség elõtt is egy ritka, de elõforduló probléma (volt) akkor.

11.51-es vagyok. Persze, a Férjed kézzel is kielégíthet, mi is szoktuk :) A higiénia gondolom eddig is megvolt, amikor Hozzád ért a Párod, nem lesz gond. Extra rákészülés nem kell, csak azért, mert babát vársz. És igen, a Párom mindig bennem élvez el, mi így szeretjük a legjobban. És a baba is teljesen rendben van. Ne aggódj, Nálatok is rendben lesz :)
lehet kézzel is, de nem csak a higiéniára kell odafigyelni, hanem arra is, hogy ne túl mélyen csinálja , nehogy méhszájsebet okozzon; plusz nagyon sikamlósnak kell lennie a terepnek. Ejakulálnia is lehet , a babának nem lesz baja tõle. Maximum akkor lehet gond, ha érzékeny vagy a spermiumra , de ez már a terhesség elõtt is egy ritka, de elõforduló probléma (volt) akkor.
még vmi, ami eszembe jutott : 36. hét után is lehet csinálni, még ejakulálhat is a párod, csak arra kell vigyázni, hogy a szex elindíthatja a szülést, illetve a hímivarsejtek hordoznak van egy prosztagladin (asszem így írják) nevezetû anyagot is, ami meg méhösszehúzódásokat okoz(hat). De ha semmi ilyet nem érzel, akkor hajrá!:) )
Én 31 hetes vagyok jelenleg. A mai napig szinte naponta együtt vagyunk a Párommal. Nem használunk óvszert. Zárva van a méhszáj, így nem jelenhet fertõzés-veszélyt. Ha kinyílik esetleg a méhszáj, akkor szokták javasolni az óvszer használatát. Az együttlétek nekem egyáltalán nem fájdalmasak, sosem voltak azok a terhesség alatt sem. Óvatosság azért nem árt. Értem ezt arra, hogy pl a durvább szexet kerüljétek. Mi szerettük picit durvábban a szexet, mármint semmi perverzió, csak erõsen, keményen. Ezt hagytuk el a baba óta. Kicsit óvatosabb a Párom behatolásnál, de ennyi. Ja, és terhesség alatt nem használunk segédeszközöket sem. De ezt leszámítva nálunk minden maradt a régiben. Boldog babavárást!
Nem , gumit soha nem használtunk, egyikünk se szereti. Az együttlét nem fájdalmas, esetleg hosszabb elõjátékra van szükség (de ez se mindig és ez is egyénfüggõ). az óvatosságot meg nem kell túlzásba vinni, hisz nem vagy beteg, a bab odabent jó helyen van, megsérülni nem tud :) )) Pesze, ne most akarjatok vadulni se :D
Terhesen megváltozik a hüvely ph-ja, ezért sokkal fogékonyabb vagy a fertõzésekre, mindenképp használjatok óvszert! Fájni nem hiszem, hogy fog, mert általában eleve bõvebb a hüvelyváladék!
A kérdező hozzászólása: Köszi! Most már nyugodtabb vagyok!
A kérdező hozzászólása: köszi!!!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi! Lenne még két kérdésem... Lehet azt csinálni, hogy a férjem kézzel is kielégítsen? Gondolom itt a higiénia rettentõen fontos. Ti hagyjátok hogy a férjetek bent elélvezzen?
A kérdező hozzászólása: köszi

Dog Chow puppy & junior tápból mennyit kell adni egy 6hónapos kb 10kg-os kutyusnak naponta? Nem találtam róla leírást. MEnnyire jó vagy nem jó ez a márka? Ez premium táp?

Legjobb válasz: Én is ezt adom a borderemnek, 4 hónapos. A doki azt mondta, ez jó, de mivel közepes minõségû, ki kell egészíteni csonterõsítõ porral, amit õ írt fel receptre és a gyógyszertárban lehet kiváltani. Én úgy adom neki, hogy reggel kap 3 marékkal, de fölvizezve, akkor megy bele egy púpos kávéskanál csonterõsítõ is. Kora este megint 3 marék, de akkor már szárazon és késõ este még két marék, szintén szárazon. Viszont ha valamilyen okból egyik nap kevesebbet mozog, akkor minden etetésbõl leveszek 1 marékkal, ill. akkor is, ha sokat tanulunk és sok jutalomfalatot kap. Ha kevesebbet kap a kelleténél, az a kisebb gond, viszont ha túleteted a kölyköt, azzal nagy károkat okozhatsz a csontok és ízületek fejlõdésében, ami akár maradandó is lehet vagy diszpláziát idézhetsz elõ vele. Szóval csak óvatosan! Eleinte az enyém többet kapott, de a doki szólt, hogy visszább kéne venni, mert túl gyorsan nõ a kutya, meg én is észre vettem, hogy nagyon be volt pörögve. Aztán kitapasztalgattuk, most már beállt az adag. Én sem találtam rajta adagolási útmutatót, ha jól emlékszem. Vagy lehet volt rajta csak mérõpohár nem volt? Már nem emlékszem. Szerintem semmi baja nem lesz tõle, annyira nem rossz ez a táp, etesd nyugodtan. És tudom, nem mindenki engedheti meg magának a prémium minõséget. Viszont ebben az esetben konzultálj az orvossal, hogy milyen kiegészítõt javasol mellé és õ lehet meg tudja mondani azt is, pontosan mennyit adj neki. Remélem tudtam segíteni! Jó egészséged Neked is és a kutyusnak is! :)

Én is ezt adom a borderemnek, 4 hónapos. A doki azt mondta, ez jó, de mivel közepes minõségû, ki kell egészíteni csonterõsítõ porral, amit õ írt fel receptre és a gyógyszertárban lehet kiváltani. Én úgy adom neki, hogy reggel kap 3 marékkal, de fölvizezve, akkor megy bele egy púpos kávéskanál csonterõsítõ is. Kora este megint 3 marék, de akkor már szárazon és késõ este még két marék, szintén szárazon. Viszont ha valamilyen okból egyik nap kevesebbet mozog, akkor minden etetésbõl leveszek 1 marékkal, ill. akkor is, ha sokat tanulunk és sok jutalomfalatot kap. Ha kevesebbet kap a kelleténél, az a kisebb gond, viszont ha túleteted a kölyköt, azzal nagy károkat okozhatsz a csontok és ízületek fejlõdésében, ami akár maradandó is lehet vagy diszpláziát idézhetsz elõ vele. Szóval csak óvatosan! Eleinte az enyém többet kapott, de a doki szólt, hogy visszább kéne venni, mert túl gyorsan nõ a kutya, meg én is észre vettem, hogy nagyon be volt pörögve. Aztán kitapasztalgattuk, most már beállt az adag. Én sem találtam rajta adagolási útmutatót, ha jól emlékszem. Vagy lehet volt rajta csak mérõpohár nem volt? Már nem emlékszem. Szerintem semmi baja nem lesz tõle, annyira nem rossz ez a táp, etesd nyugodtan. És tudom, nem mindenki engedheti meg magának a prémium minõséget. Viszont ebben az esetben konzultálj az orvossal, hogy milyen kiegészítõt javasol mellé és õ lehet meg tudja mondani azt is, pontosan mennyit adj neki. Remélem tudtam segíteni! Jó egészséged Neked is és a kutyusnak is! :)
nem ez nem prémiumtáp, és az adagolás minden zsákon rajta kell hogy legyen! Fenntartó tápnak jó, de kölyöknek nem ajánlanám, mert egy éves korig a legfontosabb dolog ami vele történik az a fejlõdése, pont ezt az idõszakot nem szabad kispórolni. Ha már Purina akkor Pro Plan....egy éves korig ki lehet bírni azt a költséget, hogy igazán mindent megkapjon a helyes fejlõdéshez!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!