Találatok a következő kifejezésre: Mennyire kell lenni az alsó szomszéddal (1 db)

Mennyire kell toleránsnak lenni az alsó szomszéddal?

A minap reklamált,hogy hangosak vagyunk,nem tud t?lünk pihenni.(éjszaka dolgozik)

Legjobb válasz: Mi az, hogy nem várhatod, hogy fogják vissza magukat,ne legyenek felszabadultak?! Mégis mikor akarod rendre tanítani a gyerekeket? Majd ha rátok gyújtották a házat, akkor? Tanítsd meg a gyerekeket, hogy csöndben is tudjanak játszani, még az alsó szomszéd pihen.

Mi az, hogy nem várhatod, hogy fogják vissza magukat, ne legyenek felszabadultak?! Mégis mikor akarod rendre tanítani a gyerekeket? Majd ha rátok gyújtották a házat, akkor? Tanítsd meg a gyerekeket, hogy csöndben is tudjanak játszani, még az alsó szomszéd pihen.
konkrétan mire panaszkodott? kiabálásra? szaladgálásra? játékok padlóra dobálására? a gyerekek egymással veszekednek? sok szülõ nem is vágja le, hogy nyomatja a cukros/aszpartámos kólát a kölökbe és csodálkozik, hogy az hiperaktív...
A kérdező hozzászólása: Én sem vagyok híve az aszpartamnak, kólának.Nem mérgezem õket.csupán annyi volt a "bûnük", hogy körjátékot játszottak a szobájukban és kicsit szaladgáltak.Itt ahol lakunk túl van népesedve az ovi-bölcsi.Bölcsi teljesen esélytelen, az ovit pedig szeptemberben kezdheti, mert évközben nem vették be.Télen költöztünk ide ráadásul családi házból.2.5 éves és 5éves.Megérti, hogy itt nem szabad mindent, de mivel 4 évig szabad volt, nem lehet azonnal elvárni tõle, hogy ez mindig a feje felett lebegjen.
Az utolsó válaszoló érdekesen látja a dolgokat! Miért az költözzön el aki nem csinál semmit és csak nyugalmat szeretne maga körül? És esetleg arra nem gondoltál még, hogy lehet nem is önszántából vállalta a több mûszakos munkát? Valamibõl neki is meg kell élnie!! Te dolgoztál már éjszaka? Mert én igen és elhiheted, hogy én is hulla fáradt voltam és mégis amikor az idióta szomszéd gyerek hangosan hallgatta a zenét felébredtem és utána alig bírtam visszaaludni pedig aznap megint kellett dolgoznom menni 12 órában éjszaka!!! Én már hozzászóltam ebben a témában egyszer. Alattunk lakik a 4 gyerek! Felsorolnám, hogy mennyi idõsek: a legnagyobb kb. 7, a második kb. 3, 5-4, a harmadik 1, 5 éves a negyedik pedig 0, 5 éves. És elhihetitek, hogy ha rákezdenek akkor tényleg rezeg az asztalomon a virágcserép és olyan dübbenések vannak, hogy számomra is hihetetlen, hogy ekkora gyerekek ilyen zajt tudnak csinálni. És azt is elhihetitek, hogy úgy tudnak ordibálni, mint a sakál!! Én azt hiszem a 4 éves gyereknek volt ez az aranyos szokása, bár mostanában mintha kezdene leszokni róla. Szóval egy a lényeg, hogy ilyen kisebb gyerekek is simán tudnak olyan hangzavart csinálni, hogy az másokat zavar! Ja és ha valakit valami zavar (legyen az napközben) nyugodtan tehet feljelentést az önkormányzatnál!!! Már nincs idõtartamhoz kötve a csendháborítás (panelban)!!!
Miért látom érdekesen a dolgokat. A gyerekek nem a zenét bömböltették, hanem játszottak. És igen én is dolgoztam már éjszaka, és tudom, hogy milyen nappal aludni. Tudtam jól, hogy én vállaltam, nem a szomszéd, semmi köze hozzá, hogy én mikor alszom. Ha éjszaka játszanának a gyerekei akkor meg a többi szomszéd szólna. Tehát ne a kisebbséghez, hanem a többséghez kell alkalmazkodni. De látom ti máskép látjátok, és titeket úgysem lehet meggyõzni az ellentetjérõl, de azért más más véleményen van nem kell lepontozni.
Ha két pici gyerek szaladgálása (gondolom, nem mázsásak) és hangja olyan szinten lehallatszik az alsó szomszédhoz, hogy zavarja a pihenésben, akkor ott komoly problémák vannak a ház hangszigetelésével. Nem kell feltétlenül felújításba fogni, az nyilván komolyan idõ- és pénzigényes, már egy vastagabb padlószõnyeg is csodákat tud mûvelni.
A kérdező hozzászólása: Örülök, hogy jött számomra pozitív válasz is.És tényleg így van.Fölöttünk már fél éve gyakran fúrnak néha arra ébredek hogy fölöttünk szól a tv, vagy 7-kor összetolják az ágyat a fejem felett.Néha kisfiam is hangzavarban alszik el(akár fúró akár tv).Én is úgy tudom, hogy napközben ennyi belefér nálunk is.Lehet ha a nappalt nappalnak élné egyáltalán nem zavarná. Ma 7óra58-kor is fúróra ébredt a lányom.És egy szavam sem lehet.Én akartam ideköltözni.
Legyen szavad!! Az ember elnézi ha egyszer-kétszer csinálják azt amit írtál (lakásfelújítás feletted) de ha huzamosabb ideig folyik akkor nyugodtan mond meg nekik, hogy lehetõleg reggel 9 elõtt ne kezdjenek a munkához. Azért õk is megérthetik a te helyzetedet. És el nem tudom képzelni azt, hogy amit 7-kor tudnak csinálni azt nem tudnák 9-kor megcsináli. Addig foglalkozzanak mással! Lehet ezt a válaszomat is lepontozni ahogy az elõzõt! Ez nem a kérdezõnek szólt!
A megoldás a falak hangszigetelésében van, mindkét fél részérõl. Meg 5-6 réteg szõnyegben. Egyébként tényleg szörnyû, hogy némelyik kölök hogy bír visítani. Ezek a mai városok nem embernek valók.
Eszembe jutott egy elég érdekes történet. A mellékhelyiségben fel van szerelve minden lakásban egy ilyen ventilátor, hogy a nem kívánatos szagok gyorsabban eltûnjenek. Nos volt, hogy úgy felejtettük és ment 1 óráig. Feljött az alsó szomszéd, hogy kapcsoljuk már ki mert az idegeire megy, hogy már 1 órája csak azt hallgatja (amit érdekesnek találok, mivel ha ott lenn be van csukva a wc ajtó nem lehet hallani, mivel mi sem halljuk ha más mûködteti csak ha épp a dolgunkat végezzük) Többször elõfordult, hogy hajnal 3-4 körül felsír a gyerek és nem is hagyja abba hamar. Most akkor menjek le én is és mondjam meg neki, hogy "Kapcsolja már ki" azt a gyereket, mert aludni szeretnék...?
nálunk anyum van olyan h éjszakás, de a mellettünk lakók minden nap zenélnek hangosan...de nem lehet õket feljelenteni, mert nem este hallgatják a zenét, hanem délelõtt...anyum meg pusztuljon meg az éjszakás mûszak után...pfffff
Szerintem a kérdezõ gyerekei járnak oviba, bölcsibe. Csak ott éppen szünet van, mint nálunk is és sok más helyen ebben az országban.
Feltételezem az alsó szomszéd is toleráns valamennyire veletek. Nem hiszem, hogy minden nap ezzel rohangálna hozzátok. De van mindennek határa. Az én kisfiam is szaladgál, meg kiabál. De igen is rászoktunk szólni, hogy nem! Este van ilyenkor csendesebben kell lenni. Ha pedig tudod, hogy az alsó szomszédod pihenni szeretne délelõtt miért nem lehet úgy szervezni a napotokat, ., hogy pl elmentek bevásárolni közösen reggel és játszótérre a nagy meleg elõtt. Addig a szomszéd is tudna kicsit pihenni és biztosan elnézõbb lenne veletek. Én pl a két gyerekkel ált 11-ig lent vagyok az utcán, játszótéren.
Ha társasházban laksz, akkor fogadd el, hogy toleránsnak kell lenned a szomszédoddal, szerintem te is elvárod tõle.
így igaz.toleránsnak kell lenni.mert biztos az alsó szomszéd is odafigyel.sok minden fel is hallatszódhat.biztos õ se üvölteti a zenét este, vagy hajnalban.muszáj figyelni egymásra, hogy ne lehetetlenítsük meg a másik ember életét. Üdv:egy alsó szomszéd :-(
A kérdező hozzászólása: Vagy én írtam félreérthetõen, vagy mindenki ennyire toleráns? Nem azt írtam, hogy két õrült gyerekem van, akik szétverik a házat, és mindent megengedek nekik.Természetesen kontrolálva van a játék, de nekünk is megvan a saját napirendünk, nem tudok mindig a szomszédhoz igazodni.és nem is baráti hangon közelített elsõre.Van délutáni alvás(2-3óra) játszótér és csendes játék is, meseolvasás.De egy gyereket nem lehet csak csendesen nevelni.
A kérdező hozzászólása: Elõfordult már sokszor, (felettünk lakásátalakítás)hogy kisfiam 1 órán keresztül fúró mellett aludt délután.Rákérdeztem, hogy elhalasztható e késõbbre, de egy szakembert nem állítanak le emiatt.Annyi csak jár akkor neki is hogy néha jó kedve legyen.
Hát valóban, nem tudtok és valójában nem is lehet a szomszédhoz igazodni, de valamennyire kell. Meg kéne beszélni, hogy mikor akar aludni? Délelõtt? Délután? És akkor ti csendben vagytok. De a füldugó tényleg hatásos. Valahol meg lehet érteni a szomszédot is, hogy nem kellemes éjjeli munka után arra hazajönni, hogy gyerekek ugrálnak fent :)
engem kiskoromban nem engedtek rohangálni a lakásban a szüleim, pedig utáltuk (máig is) az alattunk lakót, mint a xart. rohangászni lent a játszótéren kell.
Én ezt nem értem. Ha még nem járnak óvodába 1-2 évesek lehetnek. Ekkora gyerekek ritkán verik fel az egész házat. Ha nagyon elfajulnának szólj rájuk, bár én kétlem hogy ilyen picikék egész nap szaladgálnak és üvöltenek úgy hogy lehallatszik.
Suma sumárum úgy gondolom a maga módján mindenkinek igaza van, a megoldás kulcsa talán abban van ahogy mondjuk, felszólitjuk, követeljûk netán kérjûk a problémánk megoldását.... Többnyire a jóindúlatú megközelités, a jószándék célravezetõbb, az egymáshoz való alkalmazkodási készség néha csodákra képes. Ha kitartóan probálkozzunk a sikerélmény sem marad el!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Milyen köszönési szokásokat ismertek a világban?

A válaszokat előre is köszi.

1

Titeket nem zavar, ha valaki facebookon röviden, tőmondatokkal válaszolgat chaten?

5

Normális, hogy szóltam nekik?

A Széchenyi fürdőben voltam és a meleg medence lépcsőjén ücsörögtem. Mellettem egy csaj a fiúja ölében ült. Nem hallgatóztam, de elég hangosan beszéltek egymással, úgy hogy akaratlanul is hallottam, amit beszéltek. A srác mondta a csajnak, hogy pisilj az ölembe. A csaj kérdezte, hogy most, itt? Én meg odahajolva hozzájuk halkan megkértem őket, hogy legyenek tekintettel a medencében lévő más emberekre is, és menjenek ki esetleg a zuhanyzóba .A válasz csak annyi volt, hogy foglalkozz magaddal!
Jogos volt , hogy szóltam? Vagy csak odébb kellett volna mennem? Egyébként odébb mentem!

11

Egyeseknek miért luxus WC-zés után kezet mosni? (rokonék) Én voltam a bunkó?

Tegnap rokonéknál voltunk ebédelni, délelőtt mentünk. Láttam, hogy azért készülődik az ebéd, de ledöbbentem amikor a következő történt.
Láttam, amint a nő elmegy WC-re, nagy WC-zni, majd utána kijött, és nem mosta meg a kezét (külön van a mosdó), hanem szépen ment vissza a konyhába sütögetni olyan kézzel. És nem csak rá jellemző ez, mert a férje meg a gyerekei is ilyenek.

Én ezek után egyszerűen nem bírtam enni semmiből se, mert állandóan az járt a fejembe, hogy vajon ezt is vagy azt is sz*ros (elnézést) kézzel fogdozta-e meg. Így mondtam, hogy nem vagyok éhes, meg nem érzem magam rosszul.
Amikor hazaértünk, később kiderült, hogy azért eléggé haragszanak rám, hogy ők mennyit szenvedtek a kajával, én meg "tojtam rá, és semmibe vettem".
Anyumnak elmondtam, először szörnyülködött, majd azt mondta, hogy "biztos izgatottak voltak, és elfelejtették".

Hogyan lehet pláne nagyWC után elfelejteni kezet mosni, úgy, hogy a konyhába van az illetőnek dolga?

Tényleg én voltam a bunkó?

Ismertek ilyen eseteket? Mit gondoltok erről?

19/L

30

Nyáron megyek Dél-Olaszországba vendégségbe. Melyek azok a hungarikum termékek, amelyek az olaszok számára különlegességnek minősülnek?

3

A Youtubeból hogy lehet meggazdagodni?

Néha hallok ismert embereket, és kiderül, hogy a Youtubeból gazdagodtak meg.
Csináltak vicces videókat, vagy eséseket, mint a Jackassban.
De hogy megy ez?
Most ökörködök egy videóban, sokan feliratkoznak, és kapok automatice pénzt?
Vagy hogy megy ez?

1

Az baj, ha az ördögbe kívánok minden olyan ismerőst, aki meghív a Facebookon ilyen meg olyan játékot játszani?

Ha van ritkán egy óra szabadidőm akkor horgászni megyek, olvasok egy regényt, vagy fórumozok; de buuzi on-line játékot biztos nem fogok játszani!! Vagy én nem vagyok normális? Hülyék ezek? Nincs jobb dolguk? Hát ez max 13 éveseknek való, és van olyan komoly ismerősöm aki 6 félével játszik! Hogy rázzam ezeket le hogy ne sértődjenek meg?

1

Mi a baj van vele ha egy férfi megaláz egy nőt, mért baj ez ha ugyanez fordítva történik miért nem baj?

9

A Párom ex barátnője ismerősnek jelölt a Facebook-on. Ti mit csinálnátok?

Eléggé meglepődtem... Épp be voltam jelentkezve. A páromat nem tudja bejelölni, mert az ő profiljában le van tiltva mind a két ex barátnője. Nem próbált bekavarni sosem és mióta Páromnál lakom, még nem is láttam, pedig a szomszéd utcában lakik. Mire lehet kíváncsi? Ti mit csinálnátok? Írjak neki, hogy minek köszönhetem a jelölését? Visszaigazolni semmiféleképp nem akarom, érthető okok miatt...

22

Miért van az, hogy én senkinek nem mesélhetek el semmit, meg nem mutathatom meg a fényképeimet, mert nem érdekel senkit?

Mások akármit elmesélnek akárkinek, a másikat az érdekli, szívesen véghallgatja, amit én mesélek az meg nem érdekel senkit. Fényképeimet amiket fényképezek tájakról pl. azokat se mutathatom meg senkinek mert az se érdekli őket. Vagyis elmesélhetek meg megmutathatok dolgokat, megengedik de csak hogy ne tűnjenek bunkónak, igazából nem érdekli a többieket soha. Miért van ez?

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!