Találatok a következő kifejezésre: Mennyire kell lennem, hogy a baba (8 db)

Mennyire kell bejelentve lennem, hogy a baba után a maximális pénzeket kapjam?

Legjobb válasz: Sajnos ez nem ennyire egyszerû.Elõször is baba születését megelõzõ egy évet veszik alapu,tehát ha 2008ban jön a baba akkor a 2007es évet nézik-és ez tuti hidd el,mert én most pont ezen megyek keresztül és magamnak talpalok ki mindent a tb-nél,mert megszünt a munkám...szval ha 2009ben jön a baba akkor ezt az évet nézik majd.Ha minden jó összejön én úgy tudom 135ezer bruto most ami adja ,de ez csak akkor ha nem kerülsz táppénzre vagy ilyenek,tehát a szülést megelõzõ 28napig(szül szabiig dolgozol)ezt sajna kevesen tudják megtenni,mert akkor már elég nyûgös.De ha közbejön valami táppénz ilyenek akkor több mint brutto 180nak kell lenni-én kiszámoltattam ezt bérszámfejtõvel tavaly,na és ha ennek a járulékait neked kell fizetni,mert a fõnököd épp bejelent de ezt nem vállalja akkor az horribilis összeg.HA van rendes bejelentettséged,tehát magasabb mint az átlag akkor ne kombinálj ezzel,mert nem tudod kiszámítani.Sajnos annyira gyorsan változnak a jogszabályok,hogy most én pl.pont azzal küszködöm,hogy egyáltalán kapjak gyedet,mert kiderült jan.1tõl munkanélkülirõl nem lehet gyedre menni,de dec végén mikor ezt mondták nekem,hogymenjek el dolgozni még akkor kb 12hetes voltam-azért ,hogy meglegyen a gyed akkor még senki sem,tudta,hogy két hétre rá változtatnak ezen..Szval a legtutibb ha egy tbhez mégy be,ha lehet ne a teveutcára mert ott nem fognak úgy foglalkozni veled,hanem egy kiredndeltésre és ott felvilágosítanak a saját helyzetedhez képest.Sajnos abban nem biztos,hogy tudnak segíteni,hogy pontosan mennyit fogsz kapni,mert ugye ezekbõl az összegekbõl még adózni kell-mindbõl a tgyásból a gyedbõl és a gyesbõl is ez tuti,csak nem mindegy,hogy milyen adósávba tartozol és ezt az ott ülõ nénike nem tudja megmondnai,mert van egy programjuk amihez csak a bérszámfejtõknek van hozzáférésük.Deminden másban tudnak segítseni,hogy h,hogy jössz ki a legjobban.nekem legalább is nagyon sokat tudtak.

Sajnos ez nem ennyire egyszerû.Elõször is baba születését megelõzõ egy évet veszik alapu, tehát ha 2008ban jön a baba akkor a 2007es évet nézik-és ez tuti hidd el, mert én most pont ezen megyek keresztül és magamnak talpalok ki mindent a tb-nél, mert megszünt a munkám...szval ha 2009ben jön a baba akkor ezt az évet nézik majd.Ha minden jó összejön én úgy tudom 135ezer bruto most ami adja , de ez csak akkor ha nem kerülsz táppénzre vagy ilyenek, tehát a szülést megelõzõ 28napig(szül szabiig dolgozol)ezt sajna kevesen tudják megtenni, mert akkor már elég nyûgös.De ha közbejön valami táppénz ilyenek akkor több mint brutto 180nak kell lenni-én kiszámoltattam ezt bérszámfejtõvel tavaly, na és ha ennek a járulékait neked kell fizetni, mert a fõnököd épp bejelent de ezt nem vállalja akkor az horribilis összeg.HA van rendes bejelentettséged, tehát magasabb mint az átlag akkor ne kombinálj ezzel, mert nem tudod kiszámítani.Sajnos annyira gyorsan változnak a jogszabályok, hogy most én pl.pont azzal küszködöm, hogy egyáltalán kapjak gyedet, mert kiderült jan.1tõl munkanélkülirõl nem lehet gyedre menni, de dec végén mikor ezt mondták nekem, hogymenjek el dolgozni még akkor kb 12hetes voltam-azért , hogy meglegyen a gyed akkor még senki sem, tudta, hogy két hétre rá változtatnak ezen..Szval a legtutibb ha egy tbhez mégy be, ha lehet ne a teveutcára mert ott nem fognak úgy foglalkozni veled, hanem egy kiredndeltésre és ott felvilágosítanak a saját helyzetedhez képest.Sajnos abban nem biztos, hogy tudnak segíteni, hogy pontosan mennyit fogsz kapni, mert ugye ezekbõl az összegekbõl még adózni kell-mindbõl a tgyásból a gyedbõl és a gyesbõl is ez tuti, csak nem mindegy, hogy milyen adósávba tartozol és ezt az ott ülõ nénike nem tudja megmondnai, mert van egy programjuk amihez csak a bérszámfejtõknek van hozzáférésük.Deminden másban tudnak segítseni, hogy h, hogy jössz ki a legjobban.nekem legalább is nagyon sokat tudtak.
150 ezerre !
A kérdező hozzászólása: köszi a segítséget! egyenlõre 90re vagyok. még csak épp hogy látszik az uh-on a bébi úgyh próbálok minél elõbb beszélni a fõnökömmel!
Az utolsó válaszoló vagyok...ha esetleg nem akarja feléemelni úgy tudom ha egy magasabb juttatást kapsz dec 31ig akkor az is beleszámít!!Esetleg kérd meg, hogy adjon egy magasabb összeget -ezek több száz ezres összegek, de te visszadod...legalább is nekem tavaly ezt javasolták még a tb-nél de erre is kérdezz rá.

Mennyinek kell lennie minimum a béta hcg eredményemnek ahhoz hogy baba legyen vagy csak sejteni lehessen? Légyszi jelentkezzetek?

10-re megyek és jó lenne tudni mit kell néznem!!!!!Tökre izgulok.Légyszi aki tud segítsen!!!

Legjobb válasz: Kimásoltam neked: Fogantatástól számítva: (kb.7-8 nap a beágyazódás) 9. nap min. 17- max.119 10.nap min. 17- max. 147 11.nap min. 33- max. 220 12.nap min. 33- max. 429 13.nap min. 70- max. 750 14.nap min. 111- max. 1690

Kimásoltam neked: Fogantatástól számítva: (kb.7-8 nap a beágyazódás) 9. nap min. 17- max.119 10.nap min. 17- max. 147 11.nap min. 33- max. 220 12.nap min. 33- max. 429 13.nap min. 70- max. 750 14.nap min. 111- max. 1690
Írd ám meg, hogy mi lett! :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm!!! Majd írok!!!:-)
A kérdező hozzászólása: 953.6 mIU/ml lett az eredmény.Már a dokimmal is beszéltem és mondta hogy terhességet mutat!!! Fú úgy örülök hogy elmondani nem lehet!!!!!! Köszi mégegyszer a válaszokat!!!!!!4
Én is örülök! :) ))) Minden jót!
akkor ott baba van!:D
Jajj gratulálok!Régóta próbálkoztok??
A kérdező hozzászólása: Nem régóta ugyanis becsúszott.És még annyira fiatal hogy a doki még nem lát semmit, úgyhogy jövõhéten megyek vissza.És van már egy 5 hós fiunk, de ennek a babának legalább annyira örülünk mintha az elsõ jönne.

Mennyinek kell lennie a hőmnek, hogy tudjam, hogy itt baba van?

Hány napig kell ugy maradnia?Tudom mindenkinél változó,de körülbelül még is !(két napja 36.7 volt naponta egy tizedet ugrik.Lehet baba?)11.napon vagyok!

Legjobb válasz: Nekem végig 36,6 volt a hõm,nekem ez már magasabb volt,mint elõtte.

Nekem végig 36, 6 volt a hõm, nekem ez már magasabb volt, mint elõtte.
Ha a 11. napon vagy és lefelé megy a hõd, akkor még ezután jön a pé! Pé után emelkedik a hõd, és ha 12-15 napig fenn marad, akkor lehet következtetni arra, hogy volt pé-d, és tüszõrepedésed is. De ahhoz, hogy babára gondolj még ettõl is tovább fenn kell maradjon.
11 napon vagy?Akkor már megvolt a pé-d, bár ha belinkelnéd a görbéd, többet tudnánk mondani!A hõ tényleg nagyon változó.Attól is függ, mennyi az alaphõ.Nem feltétlen kell 37-re felugrania a hõnek, valakinek magasnak számít a 36, 7 is pl.
A kérdező hozzászólása: Hány napig kell magasnak lenni-e?
A peteérés után akkor már végig magasnak kell lennie.Nekem a pé után olyan 36.7 körül volt, és mikor már két nap késés után is annyi volt, akkor már sejtettem hogy baba van, és másnap le is teszteltem a pozitívat.


Koraszülött baba esetén hogy lehet kiszámolni, hogy mennyinek kell lennie a napi kaja adagjának?

Most 2700g a pici, és átlagban 70-90 ml-t eszik napi 8 étkezésnél!

Legjobb válasz: Nekem koraszülött volt a kisfiam (3hét PIC), de "nem foglalkoztunk vele" hogy menyit eszik.Annyit evett amenyi jól esett neki, az volt a lényeg hogy gyarapodjon. Még el sem érte a 2kg-ot és haza engedték. Bent a PIC-en sem nézték azt hogy na most meg ette-e az adagját.

Nekem koraszülött volt a kisfiam (3hét PIC), de "nem foglalkoztunk vele" hogy menyit eszik.Annyit evett amenyi jól esett neki, az volt a lényeg hogy gyarapodjon. Még el sem érte a 2kg-ot és haza engedték. Bent a PIC-en sem nézték azt hogy na most meg ette-e az adagját.
nekem a doki azt mondta hogy testsúlykilógrammonként 150ml....vagyis most hogy mi 3kilósak lettünk így 450ml/nap de ez egy átlag adag ami természetesen nem minden babára érvényes... mi most töltjük a 6 hetet és megugrott az adag pár napja én is azért kérdeztem rá és azt mondta addig rendben van az is ha sokat eszik ha a nap folyamán kiegyenlítõdik a dolog vagyis ha olyan is van hogy kevesebbet eszik egy étkezésnél...mi most így vagyunk mert du.rájön a zabálás nem állunk meg 100-120ml-ig de éjszaka nem eszi meg a szokásos 60-at se egy táblázat szeint8netrõl írtam ki magamnak):0-4hónapos baba 113-227g/hét súly 2, 5cm/hó hossz és 1, 27cm/hó fejkörfogat gyarapodása a "normális" de a doki azt is mondta hogy a leg lényegesebb az hogy a gyarapodás egyenletes legyen ne torpanjon meg vagy lassuljon az elsõ fél évben a mértéke egyénenként változik....mi 2 hét alatt 850grammot híztunk és pár nappal ezelöttig 8x60ml-t ettünk

Gond ha eltérés van a magzati méretekkor amikor megmérték hogy mekkora a baba mondjuk a 28. héten és utána néztem hogy mennyinek kell lennie- a mamaneten?

aggódom hogy minden rendben van e!

Legjobb válasz: szia! egyrészt a mamaneten a zárójelben lévõ számok az átlagtól való normális eltérést jelzik, ezt figyelembe véve nálad én nem látok eltérést. az, hogy nem épp az átlag átlagát hozza, természetes. másrészt, olyan is van, hogy valamije gyorsabban fejlõdik, de késõbb behozza a lemaradást a többi testrésze is. Nekem a 29 hetes ultrahangon a buksija az átlag felsõ határán volt, a combcsont, pedig az átlag alsó határán, de mostanra ez rendezõdött. 36 hetes pocakos

szia! egyrészt a mamaneten a zárójelben lévõ számok az átlagtól való normális eltérést jelzik, ezt figyelembe véve nálad én nem látok eltérést. az, hogy nem épp az átlag átlagát hozza, természetes. másrészt, olyan is van, hogy valamije gyorsabban fejlõdik, de késõbb behozza a lemaradást a többi testrésze is. Nekem a 29 hetes ultrahangon a buksija az átlag felsõ határán volt, a combcsont, pedig az átlag alsó határán, de mostanra ez rendezõdött. 36 hetes pocakos
Írj méreteket hátha többen is vagyunk akikkel lehet összehasonlítani. Én egy nagyon megbízható szonográfushoz jártam ultrahangvizsgálatokra és õ mindig minden kérdésemet pontosan megválaszolta, sõt megmutatta, és mindkét fiamat nagyon pontosan becsülte meg nagyságaikat, súlyukat illetõen.
A kérdező hozzászólása: BDP:75, 6mm THQ:72, 2mm FL:49 mm grav. s. 28.
Szia, ne aggódj az én babám méretei is hasonlóak 28hetesen, és minden rendben, ma voltam UH-n. BPD:78mm THQ:67mm FL:50mm

32 hetes kismama vagyok. Ma voltam UH-n, ahol azt mondták, hogy nagy a baba hólyagja.63*45 mm. Mit jelent ez? Mennyi lenne a normális? Az AC 303mm, a BPD 86mm.2 hét múlva kell visszamennem.

Legjobb válasz: Szia! Nekem is megmérték a hólyagot, (53*29mm) mert elõtte egyszer sem volt telitett, aztán a legutóbbi uh-on már nem látszott, valószinü kipisilte. Szerintem normális, mert ha nem lenne, akkor szóltak volna. Nekünk a 32. héten a bpd 84 mm volt. Ne aggódj. 39 hetes kismama

Szia! Nekem is megmérték a hólyagot, (53*29mm) mert elõtte egyszer sem volt telitett, aztán a legutóbbi uh-on már nem látszott, valószinü kipisilte. Szerintem normális, mert ha nem lenne, akkor szóltak volna. Nekünk a 32. héten a bpd 84 mm volt. Ne aggódj. 39 hetes kismama
Az elõzõ vagyok, valószinü azért hivnak vissza, hogy megnézzék, még telitett-e. Nekünk 3* volt ugyanakkora.
Megnyugtatlak. Nagyon bele kötnek.
Azért a Ryanair nem rossz légitársaság, és nem kell megalázkodni..Minek fizessen az ember dupla árat, ha olcsóbban is eléri a célját. A drágább repülõtársaságoknál is keményen nézik a méretet és a súlyt. Ryanair-nél is nézik. Nem poénból írják le a csomag méretét és súlyát.
Bizony, nem túl elnézõek. Ezért is kellene tisztességes légitársasággal utazni. De pár tízezer forint megspórolásáért az emberek képesek megalázkodni, és még élvezik is.
A kérdező hozzászólása: koszi. :) en be is akarom tartani, penteken repulunk, szoval nagyon oda akarok figyelni, mert enis igy hallottam hogy bele kotnek! es valahol nagyon igazuk is van... meglatjuk!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!