Találatok a következő kifejezésre: Mennyire kell lennem, (604 db)

Ha még nem jött meg akkor honnan tudom hogy mikor van pém? Szoptatok és nem volt mensim. A hőt hogyan és mikor kell mérni? Mennyinek kell lennie?

Legjobb válasz: Szia! Bár én is kezdõ vagyok, de azt mondják, hogy reggel, mikor felkelsz és kikelnél az ágyból kell megmérni a hõdet és a ciklus.hu-n tudod magadnak vezetni. hogy mennyinek kell lenni, ez mindenkinél egyénileg változó! állítólag akkor van pé, ha felmegy a hõd, és pár napig fent is marad..Ha "ciklus2 végéhez érsz és nem vagy terhes meg leesik és akkor megjön. Röviden tömören talán ennyi. De hogy még nem volt mensid így nem tudom...A ciklus.hu beírt adatok alapján következtet és kalkulálja ki, hogy mikor kell(ene) megjönnie. Ehhez viszont kell pár hónap adata. Ja, mérni lázmérõvel vagy hüvelyben (5 percig higanyossal/ sípolásig digitálissal) vagy ugyan ezen technikával a nyelv alatt. Csak fontos mindig ugyan abban az idõben, és ugyan ott mérd...

Szia! Bár én is kezdõ vagyok, de azt mondják, hogy reggel, mikor felkelsz és kikelnél az ágyból kell megmérni a hõdet és a ciklus.hu-n tudod magadnak vezetni. hogy mennyinek kell lenni, ez mindenkinél egyénileg változó! állítólag akkor van pé, ha felmegy a hõd, és pár napig fent is marad..Ha "ciklus2 végéhez érsz és nem vagy terhes meg leesik és akkor megjön. Röviden tömören talán ennyi. De hogy még nem volt mensid így nem tudom...A ciklus.hu beírt adatok alapján következtet és kalkulálja ki, hogy mikor kell(ene) megjönnie. Ehhez viszont kell pár hónap adata. Ja, mérni lázmérõvel vagy hüvelyben (5 percig higanyossal/ sípolásig digitálissal) vagy ugyan ezen technikával a nyelv alatt. Csak fontos mindig ugyan abban az idõben, és ugyan ott mérd...
Szia! ha szoptatsz és nincs mensid, akkor nem is eshetsz teherbe.. Vagy arra gondolsz, hogy most nem jött meg véletlen? és hátha terhes lehetsz????

Szerintetek mennyi a valószínűsége h. megmaradt a baba? Mennyinek kell. lennie a hcg szintnek 10-14 napos terhesen?

Múlt hèt kedden csin egy tesztet ami negatív lett. de szombaton már.pozitív lett. de szombat d.u. elkezdtem vèrezni. de azóta mèg 2 teszt az az õsszesen 3 teszt lett pozitív lett. tegnap a vèrembõl 3.10 hcg-t állapítottak meg. de hètfõn az orvos megvizsgált nem.látott terhessèget. jövõhèten kell megismètelni a vèrvètelt. Attól függ h megmarad e a baba h nõ v csökken a hcg mèrtèke. 3 hetes korban a hcg 5 ès 50között van egy várandóz anyának.èn.kb 10-14 napos terhes lehetek tesztek alapján. kèrlek.titeket írjatok!

Legjobb válasz: mikor volt az utolsó menstruációd elsõ napja? Onnan lehet viszonyítani arra, hogy jelenleg mennyi hcg-nek kell lennie

mikor volt az utolsó menstruációd elsõ napja? Onnan lehet viszonyítani arra, hogy jelenleg mennyi hcg-nek kell lennie
Hivatalosan 5 alatt nem beszélünk terhességrõl
A kérdező hozzászólása: ápr 30 án volt utoljára.akk valószìnû h elvetèltem??? :(
A kérdező hozzászólása: de a doki azt mondta h ez a vèrvètel kivètelesen terhessèget muttatja akk már ne is remènykedjek??
akkor 31 napja jött meg utoljára ezek szerint itt meg tudod nézni, hogy alakul a hcg szint: http://piszenpisze.hu/tablazatok/hcg-szintek-a-terhesseg-ala.. ha tegnap 30 naposan 3, 1 volt csak, akkor nem érdemes nagyon babában gondolkodni. :-( 4-426 között kellene lennie 28 naposan szerintem ez korai vetélés volt, amirõl a legtöbb nõ nem is tud, észre sem veszi
Ez biztos, hogy nem terhesség. Ha ilyenkor 100 alatt van az nem terhesség. Nekem 305 volt már a 14. napon.
A kérdező hozzászólása: hmmm.köszi. a válaszokat

Mennyinek kell lennie az LH szintünknek ha babócát akarok, mikor kell mérni és milyen tesztel?

Legjobb válasz: Ezt csak vérbõl tudják mérni laborban. Nézd, itt korrekten le van írva, hogy a ciklus melyik napján mennyinek kell lenni. http://www.geocities.com/babatakarok/hormonszintek.htm

Ezt csak vérbõl tudják mérni laborban. Nézd, itt korrekten le van írva, hogy a ciklus melyik napján mennyinek kell lenni. http://www.geocities.com/babatakarok/hormonszintek.htm

Mit jelent ez a hőmérőzés dolog? Sajnos en nem ertek ehhez, mennyinek kell lennie a testhonek, ha terhes vagyok? Es mennyinek kell lennie, hogy teherbe essek?

lehet egy kicsit hulyen kerdeztem de sajnos fogalmam sincs errol a homerosdi dologrol:(

Legjobb válasz: http://www.babazo.hu/szakertok/20070519ahomerozesrol.html Itt részletesen leírják, hogyan kell.Sok szerencsét, ha babára gyúrtok!

http://www.babazo.hu/szakertok/20070519ahomerozesrol.html Itt részletesen leírják, hogyan kell.Sok szerencsét, ha babára gyúrtok!
szia. én tök véletlen egyik este megmértem a hõt, hogy megnézem mennyi, de csak ugy véletlen.És 37, 5 volt.Hiszed vagy nem, én egybõl tudtam hogy terhes vagyok.Pedig az elsõ hõmérõzésem volt, és azt se tudtam hogy mennyinek kell lenni, babásan vagy nem babásan.Ha 37 felett van, akkor terhes vagy, ha alatta akkor nem.Én legalábbis igy tapasztaltam meg.sok sikert:) egy 21éves lány

Testzsírt hogy kell lemérni? Egy 16 éves lánynak mennyinek kell lennie?

Legjobb válasz: Testzsír mérésére több módszer is létezik. Eggyik sem jó igazán. Magyarországon talán a sportkórháznak van erre megbízható mûszere. A boltban kapható "testzsírmérõ" mérlegek nem mérnek sajnos az égvilágon semmit, párezer fortból ilyen mûszert elõállítani nem lehet, tehát tulajdonképpen egy átvágás az egész. Hogy mennyinek kell lenni? Nõknél a 25% még elfogadható, az ideális 15 körül van. A mérési pontosság mechanikus mérés esetén +/- 5% körül van, tehát ez becslés csak. Sokkal többet mond egy jó nagy tükör :-)

Testzsír mérésére több módszer is létezik. Eggyik sem jó igazán. Magyarországon talán a sportkórháznak van erre megbízható mûszere. A boltban kapható "testzsírmérõ" mérlegek nem mérnek sajnos az égvilágon semmit, párezer fortból ilyen mûszert elõállítani nem lehet, tehát tulajdonképpen egy átvágás az egész. Hogy mennyinek kell lenni? Nõknél a 25% még elfogadható, az ideális 15 körül van. A mérési pontosság mechanikus mérés esetén +/- 5% körül van, tehát ez becslés csak. Sokkal többet mond egy jó nagy tükör :-)
nézd meg neten XD te láma xD

Terheléses cukor eredménynek mennyi a határértéke? az éhgyomori 6 alatt, a 2 órás az 7, 8 alatt, de az egy órásnak mennyinek kell lennie?

holnap megyek, az előző babánál még csak a 2 órás értéket nézték, most az egy órásat is.

Legjobb válasz: Nálunk a 2 órásnak 6,8 alatt kell lenni. Engem 7 -tel befektettek...

Nálunk a 2 órásnak 6, 8 alatt kell lenni. Engem 7 -tel befektettek...
A kérdező hozzászólása: rögtön utána befektettek? de miért?
Nálunk az egy órásnak nincs határértéke, és szintén 7, 8 a határ. Kedves elsõ, ilyet még nem is hallottam, miért fektettek be 7-es terheléses cukorral?
Azért fektettek be, mert azt mondták, hogy magas. Itt az a "szokás", hogy 6, 8-ig jó. Mikor meglátta a védõnõ, másnap már mehettem is be 3 napra... Itt nem néznek 1 órásat.
Egy órás terhelt cukor nagyon inoghat személyenként, nem nagyon szokás nézni.
És nálunk is 6, 8 a határ, és bizony befektetnek cukorprofilra, ha fölé megy.
A kérdező hozzászólása: Kezembe az eredményem: éhgy: 4, 8 , 60 perces 9, 4 , 120 perces 6, 8! azt mondta a védõnõ, hogy a 9, 4 az nagyon sok! volt valaki hasonló helyzetben? tényleg sok?

Ma kezdtem el hőmérőzni! Mennyinek kell lenni a hőnek pé-kor? PG/53-t is elkezdtem! Az jó?

Legjobb válasz: Nincs olyan, hogy mennyinek kell lennie. Minden értéket csak önmagadhoz hasonlíthatsz. Ami lényeges: tüszõrepedés után felmegy a hõ kb fél fokot, és két hétig fenn is marad. Tanulmányozd ezt az oldalt alaposan: http://babatervezok.otthona.net/homerseklet.shtml

Nincs olyan, hogy mennyinek kell lennie. Minden értéket csak önmagadhoz hasonlíthatsz. Ami lényeges: tüszõrepedés után felmegy a hõ kb fél fokot, és két hétig fenn is marad. Tanulmányozd ezt az oldalt alaposan: http://babatervezok.otthona.net/homerseklet.shtml
A kérdező hozzászólása: megyek tanulmányozom!:) köszönöm:)
A kérdező hozzászólása: aha...tanulmányoztam...akkor elvileg pé elõtt leesik a hõ...de közben volt bennt nálunk egy patikus ismerõs õ meg azt mondta elõtte felmegy a hõ... :D..na most ki vagyok segítve...
A patikus rosszul tudja. Mitõl menne fel elõtte? A progeszteron hormon, ami felnyomja a hõt, csak a tüszõrepedés UTÁN kezd el termelõdni a visszamaradt tüszõben. A honlapot meg kétgyermekes genetikus orvosnõ írta, aki most Németországban kutat, szóval nem amatõr. :-) Hihetsz neki.
A kérdező hozzászólása: najóvanakkor...:) várom, hogy zuhanjon a hõm...:)

Az tényleg igaz, hogy igazából nem is az ismétléseket kell számolni, hanem a sorozat idejét? És mennyinek kell lennie kb egy sorozatnak (izomtömeg növelés a cél)?

Legjobb válasz: Sõt, az izomösszehúzódások összidejét kell számolni. Mindenkinél más a mennyi, ki kell tapasztalni, de amúgy is elsõsorban az étrendtõl és a regenerációtól függ a fejlõdés.

Sõt, az izomösszehúzódások összidejét kell számolni. Mindenkinél más a mennyi, ki kell tapasztalni, de amúgy is elsõsorban az étrendtõl és a regenerációtól függ a fejlõdés.
ez mind amit irsz tokmindegy igazibol nehez sulyos alapgyakorlatok rendszeresen adj sulyt a rudra +egyél és aludj. nem ilyen faaszsagokkal kell foglalkozzni mint a sorozat ideje amit leirtam az a lenyeg
A kérdező hozzászólása: mennyi alvásidõre van szükség a regenerálódáshoz kb?
Egyéni dolog. Aludj amíg ki nem alszod magad. Ha nem ez nem sikerül másnap feküdj le korábban.

Mennyinek kell lennie a hőmnek, hogy tudjam, terhes vagyok-e?

Szóval, nem vagyok benne biztos, a teszt pedig még nem mutatna semmit. Arra gondoltam, megmérem a hőmet. Ezt csakis higanyos hőmérővel lehet csinálni? Mennyinek kell lennie, hogy lehessen sejteni, babás vagyok-e?

Legjobb válasz: Hát én végig csináltam 1 hónapot, hogy méricskéltem minden reggel, de rendes digitálissal mértem szájban, de tovább hagytam bent, a pittyegés után még. Így még változik!!! Amikor terhes lettem már nem mértem abban a hónapban, de mielõtt akár meg is jöhetett volna kiváncsiságból megmértem és valóban feljebb volt, már nem emlékszem pontosan, de a ciklus elején olyan 36,3-4 körül volt akkor meg 36,7-8 környékén. Szerintem akkor tudsz ebbõl kiindulni, ha már mérted és tudod, hogy amúgy mennyi lenne. De olvastam, hogy akár 37 is lehet. Túl sokat nem segítettem tudom, de ha több 36,6-nál akkor jó esély van rá. Amúgy más tünetei is lehetnek ám a terhességnek. Még nem is tudtam, hogy terhes vagyok, még lett volna pár nap a ciklusból, de nagyon puffadtam, még sosem volt ilyenem, furcsáltam, de mindig a kajára gondoltam, hogy biztos attól, pedig nem is ettem puffasztót.

Hát én végig csináltam 1 hónapot, hogy méricskéltem minden reggel, de rendes digitálissal mértem szájban, de tovább hagytam bent, a pittyegés után még. Így még változik!!! Amikor terhes lettem már nem mértem abban a hónapban, de mielõtt akár meg is jöhetett volna kiváncsiságból megmértem és valóban feljebb volt, már nem emlékszem pontosan, de a ciklus elején olyan 36, 3-4 körül volt akkor meg 36, 7-8 környékén. Szerintem akkor tudsz ebbõl kiindulni, ha már mérted és tudod, hogy amúgy mennyi lenne. De olvastam, hogy akár 37 is lehet. Túl sokat nem segítettem tudom, de ha több 36, 6-nál akkor jó esély van rá. Amúgy más tünetei is lehetnek ám a terhességnek. Még nem is tudtam, hogy terhes vagyok, még lett volna pár nap a ciklusból, de nagyon puffadtam, még sosem volt ilyenem, furcsáltam, de mindig a kajára gondoltam, hogy biztos attól, pedig nem is ettem puffasztót.
A kérdező hozzászólása: Megmértem a számban digitálissal ( higanyosat délután kapok), és 36.1.
Hát szerintem akkor nem vagy terhes, legalábbis ez nagyon alacsony. De ez csak egy módszer, nem 100% biztos lenne olyan akinél szintén alacsony volt és terhes lett. Szerintem inkább pár nap múlva tesztelj mégegyszer, hátha.
Na ennek semmi értelme. 1. Egy mérésbõl nem lehet megállapítani semmit, hiszen a ciklus során bekövetkezõ változást kellene figyelni. Ha vkinek az alaphõje 36, 1 fok, annak már a 36, 5-es hõ magas, másnak meg 36, 5 az alap... 2. Délutáni mérés az égvilágon semmit nem ér. Fussál pár km-et, aztán mérd meg megint. "Meglepõ" módon magasabb hõmérsékletet fogsz kapni. Pont azért kell rögtön ébredés után mérni, mert akkor nem befolyásolja semmi, csak az alapanyagcsere. 3. A teszt elõtt a hõmérõzésbõl se lehet megállapítani a terhességet. Ugyanis teljesen normális, hogy ovuláció után felmegy a hõ. Akár terhes az illetõ, akár nem. A terhességre az utal, ha a menzesz idejében nem esik le a hõ és nem jön meg a vérzés. Szóval legyél türelmes, és az aktus után 14 nappal csinálj terhességi tesztet. A hõmérõzést meg vagy felejtsd el, vagy csináld normálisan, ahogy kell.

Nemsokára kapok egy fényképezőgépet. Valaki segítene hogy milyen szempontok alapján kell választani? Mit kell megkérdezni, és az olyan számok mint pl. : megapixel mennyinek kell lenni, de nem csak a megapix. érdekel. ;)

Köszönöm!

Legjobb válasz: Megapixel, tárhely, videófelvétel minõsége, felbontása, képek felbontása, a fényképezõgép anyaga. És talán még érdemes lenne egy strapabírót nézni :).

Megapixel, tárhely, videófelvétel minõsége, felbontása, képek felbontása, a fényképezõgép anyaga. És talán még érdemes lenne egy strapabírót nézni :) .
A kérdező hozzászólása: felbontás, képek felbontása, ezek mit takarnak?? :D
A kérdező hozzászólása: a felbontásnak mennyinek kell lennie?? :D
a felbontás az hogy hány pixelbõl áll a kép. Ha 25000 körül keresel ezt javaslom: http://www.fujifilm.hu/index.ind?isFlashCompliant=true&s.. nézd meg a linket
A kérdező hozzászólása: A felbontásnak mennyinek kell lennie ha szeretnék éles képeket? :D
Ha falméretû posztert nem akarsz készíttetni a képeidbõl, akkor 5-7 megapixeles gép bõven elég lesz. Nekem egy 10.5 megapixeles gépem van itthon, de életbe nem használtam még 8 megapixelnél magasabb felbontást rajta. Ami fontos és nem említette senki az az optikai zoom mérete. Ez azt jelenti, hogy az gép optikája ekkora nagyítást tesz lehetõvé. A digitális zoom mondhatni semmire se való, mert a már úgy nagyít, hogy a a kép minõségének rovására megy. Tehát minél nagyobb az optikai zoom annál jobban tudsz vele nagyított éles képet készíteni. Szerintem ez fontos lehet fényképezésnél.
Azt kérdezd meg, hogy a Sefcsik-Hefele könyvet is ajándékba kapod-e hozzá. http://fototipp.hu/node/427 A gép technikai részeit tekintve, minél szebb, nagyobb, drágább, annál jobb... Vagyis tökmindegy, mivel ha tudsz fotózni, akkor szmenával is tudsz, ha nem tudsz, akkor Canon D1-el se fogsz, csak azt hiszed, hogy tudsz.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!