Találatok a következő kifejezésre: Mennyire kell bevenni a gyógyszert (5 db)

Clostis Lányok! Mennyire tartjátok be, hogy étkezés előtt kell bevenni a gyógyszert? Most lesz az első adag holnaptól, napi kettő. Egy reggel, egy este öt napig.

Az estivel még nincs is baj, mert akkor szoktam enni, de reggel sosem eszek, max egy joghurtot! Tényleg fontos ezt betartani?

Legjobb válasz: Szia! Én is kettõt szedtem/nap és nem tartottam be ezt, csak annyit, hogy ébredés után-elalvás elõtt. Nem hiszem, hogy ezen bármi is múlna... Hajrá! :)

Szia! Én is kettõt szedtem/nap és nem tartottam be ezt, csak annyit, hogy ébredés után-elalvás elõtt. Nem hiszem, hogy ezen bármi is múlna... Hajrá! :)
A két petés vagyok:) ugy hogy egy tüszõben látott két nagy petét és az egyikban két domináns tüszõ a másikban meg egy kisebb tüszõ
A kérdező hozzászólása: Tehát akkor tényleg hatásos ez a bogyó! Legalábbis ezt szûröm le a válaszaitokból! Mindenkinek mielõbbi babásodást! :)
Kedves utolsó, azt hogy kell érteni, hogy két petéd is meg van érve? Két tüszõd érett meg az egyik petefészkedben, erre gondoltál? Mert akkor remélem, mindkettõben van pete is! :) Drukkolok!
A kérdező hozzászólása: 2.válaszolónak! Köszönöm a tanácsot, de van rá tapaszom. A nõdoki írta fel, s ösztradiolt tartalmaz. 1. válaszolónak: jajj, nagyon szép a görbéd! Remélem, sikerült!!!! Megy a drukk Nektek! ++++++ ... Köszönöm Lányok, s szép napot Nektek! :)
szia nekem is az elsõ hónap volt és én sem törödtem vele annyit, és két petém is megvan érve :D ráadásul az egyikben 2 tüszõ szóval nagyon bízok benne, mert nekem csak pete érési zavarom van:)
Utolsó vagyok, egyébként négy tüszõm lett-kicsit túlstimulált a dokim- és inszeminációval próbálkoztunk. Azt mondja, ikerterhes szerinte nem leszek.
Ohh, köszönöm a kérdést! Még nem merek tesztelni, csak a nemvárt napja után... Eddig a Closti eredménye ez, a pém a 12.napon volt. Reménykedem... http://ciklus.hu/images/diagramok/3c6141edd53853d7287398d4ea..
Szia!Elsõ hónapban nekem is kettõt kellett be venni ami túl jól sikerült így másodikban már csak napi egy volt amikor második clostis napi uh-n kiderült, hogy elõzõ hónapból maradt egy tüszõ két szem után abba kellett hagynom!Most harmadik hónapban már csak napi felet szedek!Egyik hónapban sem követtem az"étkezés elõtt"utasítást mégis használt!Túlzottan is!!!Azért ajánlott az étkezés elõtti bevétel, hogy ne károsítsa a gyomrod de ez szinte minden gyógyszernél így van!Nem befolyásolja a kívánt hatást!!!Sok sikert!!!Még annyi ha tudsz szedjél méhpempõ kapszulát a méh nyálkahártya vastagítására mert a closti hajlamos elvékonyítani!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a bíztatást! :) S mi lett a Closti eredménye? :)
ááááá hülye vagyok az egyik petefészekben látta a két nagy petét de leírhatom az adatokat ha gondolod?
Utolsónak: mostmár értem:) )) Kedves Kérdezõ, nagyon-nagyon szépen köszönöm, hogy szép a görbém az õ nevében is!!! Biztatásnak veszem...:) Szólok, ha kiderült, mi a helyzet.
A kérdező hozzászólása: :) Várom is az eredményt feltétlenül ... olyan jól esik azt hallani, hogy másnak sikerült, ez azért reményt ad az embernek! :)

Pajzsmirigy alulmukodesem van.9 hetes vagyok es Angliaban nem adnak gyogyszert. A csaladom kuld ki L-thiroxine nevu gyogyszert de nem tudjak hogy babat varok. Mennyit kell bevennem ha a legutobbi ths ertekem 6.19?

A t4 -em rendben van.Endokrinologushoz nov.26-ra van otthon idopontom de nem akarok addig varni.Mar aug.-ba felfedeztek de eddig csak havonta elkuldtek vervetelre.Pedig tudjak hogy babat varok.Nem akarom a baba egeszseget kockaztatni az itteni orvosi ellatas miadt!Varom tanacsaitokat!

Legjobb válasz: erre mi, laikusok nem tudunk válaszolni, kérdezz meg egy szakembert, akár a neten.

erre mi, laikusok nem tudunk válaszolni, kérdezz meg egy szakembert, akár a neten.

Mennyi ideig kell kiegészítő védekezést alkalmazni ha 2 este elfelejtettem bevenni a gyógyszerem?

de reggel pótoltam

Legjobb válasz: az a fajtájától függ. valahol 7 nap, valahol több...

az a fajtájától függ. valahol 7 nap, valahol több...
hanyadik héten történt ez? mit ír a betegtájékoztató? általában egy hét legalább ajánlott
A kérdező hozzászólása: az nem ír semmit. egyébként 2. héten. :/
sztem a kövi levél végéig.(biztos ami biztos alapon)
2.hét annyira nem gáz 1. hét nagyon gáz, meg utolsó pár szem ha kimarad én azért egy hétig használnék kiegészítõt, de ha biztosra akarsz menni, akkor az elõttem szóló tanácsát fogadod meg ha elsõ héten lett volna, akkor viszont én is azt tanácsolnám, mint õ
Következõ ciklusodig. Még mielõtt kérdeznéd: akkor is, ha 1 este felejted el. És akkor is, ha kihányod, stb.


Mennyire kell pontosan bevenni a gyógyszert? Nekem minden nap jelzi a telóm, de van úgy, hogy mondjuk egy órával később veszem be. Az már számít valamit?

Legjobb válasz: miert nem olvasod el a betegtájékoztatót, ott benne van, hogy 12 órán belül még belefér a késés. Ha jelzi a telód, miért nem veszed be uabban az idõben, egyébként egy óra teljesen belefér.

miert nem olvasod el a betegtájékoztatót, ott benne van, hogy 12 órán belül még belefér a késés. Ha jelzi a telód, miért nem veszed be uabban az idõben, egyébként egy óra teljesen belefér.
Egy óra még semmit sem számít. A megszokott idõtõl számítva 12 órán belül még beveheted. Ha néha egy órával késõbb veszed be, akkor max azt eredményezi, hogy nem mindig ugyanabban az idõben fog megjönni a mensid, hanem mondjuk délelõtt helyett délután. Jobb lenne, ha akkor vennéd be, amikor a telód jelez, mert lehet, hogy egyszer elfelejted bevenni és oda a havi fogamzásgátlás.
A lényeg hogy a 12 órát tartsd be. Én általában este 10 kor veszem be, engem is telóm emlékeztet, de már hozzászoktam, tehát nem felejtem el. Ha mondjuk elmegyek a barátaimmal builzni, akkor elõtte bevesze, hogy ne a buliban kelljen. Még ebbõl soha nem volt gond! Nyugi! Petranova
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek!;)

Mennyire kell komolyan venni a betegtájékoztatóban azt, hogy az egyes gyógyszereket étkezés előtt, közben, után kell bevenni?

Legjobb válasz: Érdemes komolyan venni. Ugyanis ahhoz hogy a gyógyszer hasson, fel kell szívódnia. A felszívódás pedig a belekben történik, ahol a többi kaja emésztése is. Vagyis az étkezés befolyásolja a gyógyszer felszívódását. Ha a gyógyszernek mindegy, akkor nem is írják bele, hogy pl. étkezés közben vedd be. Bár az étkezés közbeni bevételt legtöbbször nem a felszívódás miatt írják, hanem mert ezek általában irritálják az üres gyomrot, míg ha épp kaja is van benne, akkor nem zavarja meg a gyomrodat.

Érdemes komolyan venni. Ugyanis ahhoz hogy a gyógyszer hasson, fel kell szívódnia. A felszívódás pedig a belekben történik, ahol a többi kaja emésztése is. Vagyis az étkezés befolyásolja a gyógyszer felszívódását. Ha a gyógyszernek mindegy, akkor nem is írják bele, hogy pl. étkezés közben vedd be. Bár az étkezés közbeni bevételt legtöbbször nem a felszívódás miatt írják, hanem mert ezek általában irritálják az üres gyomrot, míg ha épp kaja is van benne, akkor nem zavarja meg a gyomrodat.
A kapszulák a belekben oldódnak, de vannak gyszerek, amik a gyomorban elkezdenek oldódni, ezért fontos, hogy van-e gyomortartalom, meg pl. hogy mivel veszed be az adott gyszert.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!