Találatok a következő kifejezésre: Mennyire kell bevenni a (42 db)

Az a vitaminból mennyit kell bevenni naponta? Hány mg C vitamint szedjek elég az 500mg-os?

Legjobb válasz: Szentgyörgyi 1 grammot szedett, ha beteg volt nyolcat.

Szentgyörgyi 1 grammot szedett, ha beteg volt nyolcat.

Clostis Lányok! Mennyire tartjátok be, hogy étkezés előtt kell bevenni a gyógyszert? Most lesz az első adag holnaptól, napi kettő. Egy reggel, egy este öt napig.

Az estivel még nincs is baj, mert akkor szoktam enni, de reggel sosem eszek, max egy joghurtot! Tényleg fontos ezt betartani?

Legjobb válasz: Szia! Én is kettõt szedtem/nap és nem tartottam be ezt, csak annyit, hogy ébredés után-elalvás elõtt. Nem hiszem, hogy ezen bármi is múlna... Hajrá! :)

Szia! Én is kettõt szedtem/nap és nem tartottam be ezt, csak annyit, hogy ébredés után-elalvás elõtt. Nem hiszem, hogy ezen bármi is múlna... Hajrá! :)
A két petés vagyok:) ugy hogy egy tüszõben látott két nagy petét és az egyikban két domináns tüszõ a másikban meg egy kisebb tüszõ
A kérdező hozzászólása: Tehát akkor tényleg hatásos ez a bogyó! Legalábbis ezt szûröm le a válaszaitokból! Mindenkinek mielõbbi babásodást! :)
Kedves utolsó, azt hogy kell érteni, hogy két petéd is meg van érve? Két tüszõd érett meg az egyik petefészkedben, erre gondoltál? Mert akkor remélem, mindkettõben van pete is! :) Drukkolok!
A kérdező hozzászólása: 2.válaszolónak! Köszönöm a tanácsot, de van rá tapaszom. A nõdoki írta fel, s ösztradiolt tartalmaz. 1. válaszolónak: jajj, nagyon szép a görbéd! Remélem, sikerült!!!! Megy a drukk Nektek! ++++++ ... Köszönöm Lányok, s szép napot Nektek! :)
szia nekem is az elsõ hónap volt és én sem törödtem vele annyit, és két petém is megvan érve :D ráadásul az egyikben 2 tüszõ szóval nagyon bízok benne, mert nekem csak pete érési zavarom van:)
Utolsó vagyok, egyébként négy tüszõm lett-kicsit túlstimulált a dokim- és inszeminációval próbálkoztunk. Azt mondja, ikerterhes szerinte nem leszek.
Ohh, köszönöm a kérdést! Még nem merek tesztelni, csak a nemvárt napja után... Eddig a Closti eredménye ez, a pém a 12.napon volt. Reménykedem... http://ciklus.hu/images/diagramok/3c6141edd53853d7287398d4ea..
Szia!Elsõ hónapban nekem is kettõt kellett be venni ami túl jól sikerült így másodikban már csak napi egy volt amikor második clostis napi uh-n kiderült, hogy elõzõ hónapból maradt egy tüszõ két szem után abba kellett hagynom!Most harmadik hónapban már csak napi felet szedek!Egyik hónapban sem követtem az"étkezés elõtt"utasítást mégis használt!Túlzottan is!!!Azért ajánlott az étkezés elõtti bevétel, hogy ne károsítsa a gyomrod de ez szinte minden gyógyszernél így van!Nem befolyásolja a kívánt hatást!!!Sok sikert!!!Még annyi ha tudsz szedjél méhpempõ kapszulát a méh nyálkahártya vastagítására mert a closti hajlamos elvékonyítani!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a bíztatást! :) S mi lett a Closti eredménye? :)
ááááá hülye vagyok az egyik petefészekben látta a két nagy petét de leírhatom az adatokat ha gondolod?
Utolsónak: mostmár értem:) )) Kedves Kérdezõ, nagyon-nagyon szépen köszönöm, hogy szép a görbém az õ nevében is!!! Biztatásnak veszem...:) Szólok, ha kiderült, mi a helyzet.
A kérdező hozzászólása: :) Várom is az eredményt feltétlenül ... olyan jól esik azt hallani, hogy másnak sikerült, ez azért reményt ad az embernek! :)

Kb ugyanabban az oraban kell bevenni a fog gatlot de megis mennyi elteres lehet? 2-3ora meg nem baj?

Legjobb válasz: 2-3 óra még egyáltalán nem baj, sõt ha 12 órán belül veszed be, akkor is véd.

2-3 óra még egyáltalán nem baj, sõt ha 12 órán belül veszed be, akkor is véd.
Ha nem minipill-t szedsz, akkor 12 óra is belefér. Minipilleket ha lehet ugyanabban az idõben kell bevenni.
Rá van írva a tájékoztatóra. Olvasd el. Azért van.
dehogy baj! 12 órán belül kell bevenni :D TÁJÉKOZTATÓ!!:D

A homeopátiás bogyóból mennyit kell bevenni és hányszor 1 nap?

Legjobb válasz: Ha szoptatsz, akkor valószínûleg tejserkentésre kaptad, a következõkre tippelek: Urtica Urens, vagy Ricinus Communis, esetleg mindkettõ. Arra vigyázz, hogy bármelyikbõl CSAK 5CH-sat szedj, mert ami ennél nagyobb számú, az már apasztja a tejet!!! Ezeket akkor kell szedni, ha kevésnek érzed a tejed, napi 2-3x 5 golyócskát kell elszopogatni, elõtte-utána fél órával enni-inni nem szabad. Ha úgy érzed, nõtt a tejmennyiség, abba kell hagyni! Ha tovább szeded, ellenkezõ hatást érhetsz el. Tehát folyamatosan szedni tilos! Ha megint kevesebbnek érzed a tejet, újra szedheted, amíg nem jobb, de folyamatosan semmiképp! Remélem, segítettem.

Ha szoptatsz, akkor valószínûleg tejserkentésre kaptad, a következõkre tippelek: Urtica Urens, vagy Ricinus Communis, esetleg mindkettõ. Arra vigyázz, hogy bármelyikbõl CSAK 5CH-sat szedj, mert ami ennél nagyobb számú, az már apasztja a tejet!!! Ezeket akkor kell szedni, ha kevésnek érzed a tejed, napi 2-3x 5 golyócskát kell elszopogatni, elõtte-utána fél órával enni-inni nem szabad. Ha úgy érzed, nõtt a tejmennyiség, abba kell hagyni! Ha tovább szeded, ellenkezõ hatást érhetsz el. Tehát folyamatosan szedni tilos! Ha megint kevesebbnek érzed a tejet, újra szedheted, amíg nem jobb, de folyamatosan semmiképp! Remélem, segítettem.
Elõzõ vagyok. Arra is figyelj, hogy napi 2-3 litert igyál, mert ha kevés folyadékot fogyasztasz, akkor hiába bármilyen jó szer, nem tud a szervezeted elég tejet termelni.
melyik bogyóra gondolsz, mert sokféle van..kicsit pontosíts, mert félrevezetõ válaszokat kaphatsz.
A kérdező hozzászólása: Szotatok és arra kaptam csak nemtudom hogyan kell szedni!
ilyet még nem szedtem, de ha nincs mellé tájékoztató keresd meg a google-be, vagy ott kérdezd meg ahol vetted, nekik tudni kellene. Ezért nem tudok adagolásban segíteni, de remélem valaki tud!

Mennyire pontosan kell bevenni a fogamzásgátlót?

elkezdtem szedni a gestomix nevû fogamzásgátlót,reggel 8kor vettem be az egyiket. utána 3 napig reggel 8kor,aztán 7kor,mert hamarabb mentem el otthonról. de a tájékoztatóban az áll,hogy ha 12 órán belül veszem be,nincs gond,csak legközelebb a megszokott idõben. ma fél 10kor vettem be,mert elfelejtettem.:S mennyire kell pontosan betartani ezt? vigyem magammal iskolába,hogy 8kor tudjam bevenni? vagy ha otthon 3/4 7kor vagyok,jó ha akkro veszem be? ezek az 1-1,5 órás csúszások számítanak?

Legjobb válasz: A napszakot azért tartsd be!Tehát ne szedd úgy, h pár napig reggel szeded, utána áttérsz délután négyre. TIPP: Szerintem a legideálisabb este szedni, mert akkor már nem kell kapkodnod sehova se és nem feledkezel el róla, vagy a biztonság kedvéért állítsd be az órádon az ébresztõt. Továbbá én a tablettámat a pénztárcámba tartom, h ha netán ott alszok a barátomnál, akkor se kelljen azon gondolkodnom, h most el vittem-e a tabimat, mert a pénztárcát automatikusan viszem mindenhová:)

A napszakot azért tartsd be!Tehát ne szedd úgy, h pár napig reggel szeded, utána áttérsz délután négyre. TIPP: Szerintem a legideálisabb este szedni, mert akkor már nem kell kapkodnod sehova se és nem feledkezel el róla, vagy a biztonság kedvéért állítsd be az órádon az ébresztõt. Továbbá én a tablettámat a pénztárcámba tartom, h ha netán ott alszok a barátomnál, akkor se kelljen azon gondolkodnom, h most el vittem-e a tabimat, mert a pénztárcát automatikusan viszem mindenhová:)
* telefonodon az ébresztõt Bocsi, javítva:D
Semmi gond nincs ezzel az egy órával! Én 2-3 órás sávokban simán szoktam mozogni, persze a legjobb, ha percre pontosan szeded, de egy órából nem lesz semmi bajod.
A kérdező hozzászólása: igen, hülyeség volt reggel elkezdeni, most meg már nem tudom h tudnám eltolni estére, és minél hamarabb szeretném, ha hatna, szóval nem szeretnék variálni vele, csak van amikor 0.órám van a suliba, így a 8:00 az pont tanítási órának számít ott. köszönöm a válaszokat! remélem akkor nem gond, ha pici csúszások vannak
Azaz 1 óra nem oszt nem szoroz!:) Esetleg még 1 tipp! Tedd az ágyba magad mellé a tablettát és reggel amint kinyitod a szemed az legyen az elsõ dolgod, h beveszed, ha már nem szeretnéd estére eltolni!:) csak nyugiii!!
Majd következõ hónapnál csináld azt, hogy nem teszem azt hétfõn reggel, hanem elõtte vasárnap este kezded el.

A szex után mennyi idôvel kell bevenni a fogamzásgátlót?

És mindenképp be kell venni ha nem is a hüvelyhez verik? 17/L

Legjobb válasz: Ez most komoly? O_o

Ez most komoly? O_o
Szex után már nem kell bevenni semmit.
9 hónappal...
apád verte volna inkább egy csiszolópapírba, a fogamzásgátlót elõtte kell szedni de ezt ne úgy képzeld el, hogy beveszel egy szemet és máris védett vagy ahhoz is idõ kell és rendszeres szedés. Lehetségesnek tartom hogy te inkább az esemény utáni tablettára gondoltál.
Ha esemény utáni tabira gondolsz, az nem fogamzásgátló módszer, csakis szükségmegoldás lehet. Aktus elõtt kell gondoskodni a fogamzásgátlásról.
Jaj, hát lehet ott kellett volna lenni a suliban, vagy figyelni az órán... Mert, ha alapból ilyen hülye vagy és még nem is figyelsz oda abból, csak ilyen sülhet ki, mint amit megkérdeztél...
Te is csak melegedni jársz a suliba. De hogy segítsek is: http://www.kamaszpanasz.hu/hirek/test/3116/fogamzasgatlo-tud..
kamu kérdés .) fiú írta, látszik a szövegbõl.

Mennyi idő után kell bevenni a második szem esemény utáni tablettát?

Postinor-2 Valami tapasztalat? Bevettem az els?t 16:20-kor.. Biztosan nem leszek terhes?

Legjobb válasz: rajta van a tájékoztatón!!!!

rajta van a tájékoztatón!!!!
A kérdező hozzászólása: A barátnõm barátja segített a dologban, mert nekik egyszer mar volt ilyenre szükségük sajnos. És õ ideadta a 2szem tabit, s megnézte a dobozt, majd eltépte, s eltette, mondta, hogy majd eldobja, s mondta h 12 óra múlva.. hogy meg ne találják..
12 órával késõbb, mint az elsõt.Ha az elsõt 72 órán belül bevetted az együttlétet követõen és beveszed a másodikat is, akkor szinte esélytelen, hogy terhes legyél.
ja és ne ijedj meg, mert hányinger, kicsi rosszullét elõfordulhat tõle.

Milyen terhesvitamint szedtek? Mit ajánlanátok? És a folsavból mennyit kell bevenni naponta?

5 éve az Elevitet szedtem. Azóta van valami új terhesvitamin?

Legjobb válasz: Én a Béres Gravidát szedem. Az orvosom ajánlotta, mert direkt a magyar kismamák igényeihez állították össze. Mellete nem szedek semmit, mert elegendõ folsavat is tartalmaz.

Én a Béres Gravidát szedem. Az orvosom ajánlotta, mert direkt a magyar kismamák igényeihez állították össze. Mellete nem szedek semmit, mert elegendõ folsavat is tartalmaz.
[link] Utánaolvastam, 800-1000 mikrogramm folsav ajánlott a kismamáknak. Ami pont 0, 8 miligramm.
A kérdező hozzászólása: és a folsavból a 0, 8 mg ajánlott? mert a tablettában 3 mg van és én abból napi 2 szemet veszek be. "Felnõtteknek 4, 5-6 mg/nap (1, 5 - 2 tabletta) terhességi elõzményben szereplõ velõcsõzáródási rendellenesség megelõzésére."
Én nem szintetikus vitamint ajánlok. Pl.Garden of life kismamavitaminját. Nincsenek segédanyagok benne, sem színezõanyagok stb. Csak a természet :-)
nekem azt mondta a nögyogyászhoz, hogy az hülyeség hogy nagy babák születnek töle, viszont az igaz, hogy kihozza a maximum születési sulyt...én 60 cm-vel és 4, 15-el születtem, férjem is 4 kg-on felül, ezért azt mondta én ne szedjem, mert valoszinüleg igyse lesz egy -garnélarák méretü a baba.
A kérdező hozzászólása: és akik ellenzik vajon miért? olyan sok helyen olvastam, csak az okát nem írja senki. ez csak vitamin...mi lehet a baj velük?
Hát igen, orvosa vállogatja. Mint írtam az enyém ragaszkodott hozzá, de vannak akik kifejezetten ellenzik.
nekem a magyar nögyogyász nem ajánlotta a terhes vitamint, - azt mondta elég, ha az elsö 3 honapban szedek folsavat, e-vitamint és b komplexet. Franciaországban meg egyáltalán nem javasolják a terhes vitaminokat, ugyhogy amikor itt megemlitettem a nögyogyászoknak (konkréátan 4-nek, mivel nincs fogadott orvosom) mondták hagyjam abba felesleges.
Megnéztem a gravidában 1 tablettában, azaz 1 napi adag 0, 8 mg. Szorítok, hogy összejöjjön a baba :)
A kérdező hozzászólása: És mennyi az "elegendõ" folsav? Anno nem szedtem külön, csak az elevitet. Most viszont nem szedek (még) t.vitamint, de elkezdtem a folsavat pár napja. Még csak "projekt" van, nem vagyok még terhes, de most van a "napja" :)
Én Matruelle-t szedtem, amellé nem kell folsav. Magne B6-ot 2x1-et.

Mennyire pontosan kell bevenni a fogamzásgátlót? Néha kések 20-30 percet, az még nem baj, ugye? Mikor lenne már baj?

Legjobb válasz: látom te se olvastad el a kis fehér cetlit! :) barátnõm most csinálta azt hogy utolsó héten 1-2 órákkal eltolta a beszedést h késõbb jöjjön meg, és meg is jött, szóval hatott.

látom te se olvastad el a kis fehér cetlit! :) barátnõm most csinálta azt hogy utolsó héten 1-2 órákkal eltolta a beszedést h késõbb jöjjön meg, és meg is jött, szóval hatott.
Nem nagy baj, de a fogamzásgátlók elég "precíz" gyógyszerek, úgyhogy igyekezz a lehetõ legpontosabban szedni.
nem baj, ha ennyit késel vele.az a baj, ha 12 óránál késõbb vennéd be.
A lenyeg, hogy nagyjabol ugyanakkor vedd be. Pl mindig este. Ha egyet beveszel este, kovetkezo nap meg reggel, amikor felkelsz, az a nem jo. Ha 3-4 ora elteres van, az nem gaz.
Bele van írva a betegtájékoztatóba. Nem lehetsz valami szívbajos ha el se olvasod. Nekünk nem kell képet mutatni, hogy mennyire odafigyelsz miközben rohadtul nem, ezzel csak magadat alázod.
A kérdező hozzászólása: Utolsónak-> Menj a jó büdös francba. Normálisan kérdeztem, normális választ kértem. Mi a francnak kell válaszolni, ha csak lehurrogod az embert? Egyébként csakh. tudd: elolvastam.
Lehetõleg mindig ugyanabban az idõpontban vedd be.20-30 perce késés nem nagy baj, néha velem is elõfordul és mással is, de próbáld meg kevesebbre szorítani ezeket az alkalmakat.Ha mindig az adott idõben veszed be, azzal a gyógyszer hatékonyságát is elõsegíted vele és a szervezeted sem zavarodik össze.

Mennyire pontosan kell bevenni a fogamzásgátló tablettákat?

Mert én este 8kor szoktam bevennii... de mostanában kések egy kicsit mondjuk 8:25 vagy 8:16 ilyenek ettöl ugye még nem véd kevésbé a Yasminella? vagy pontosan 8kor kéne bevennem?...

Legjobb válasz: Sztem a pontosság a napi szedésnél értendõ, azon belül is 6 órás eltérések...

Sztem a pontosság a napi szedésnél értendõ, azon belül is 6 órás eltérések...
Pár órás kilengés lehet. Emlékeim szerint a kombinált tabinál 12 óra, a progestogen tabinál meg pár óra, de most nincs kedvem utánanézni, a biztos az, ha rutint csinálsz belõle, szóval mindig nagyjából ugyanakkor veszed be.
Szerintem máris terhes vagy!
Minek emeltél ki egy több mint 1 éves kérdést?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!