Találatok a következő kifejezésre: Mennyire kell bevenni (63 db)

A homeopátiás bogyóból mennyit kell bevenni és hányszor 1 nap?

Legjobb válasz: Ha szoptatsz, akkor valószínûleg tejserkentésre kaptad, a következõkre tippelek: Urtica Urens, vagy Ricinus Communis, esetleg mindkettõ. Arra vigyázz, hogy bármelyikbõl CSAK 5CH-sat szedj, mert ami ennél nagyobb számú, az már apasztja a tejet!!! Ezeket akkor kell szedni, ha kevésnek érzed a tejed, napi 2-3x 5 golyócskát kell elszopogatni, elõtte-utána fél órával enni-inni nem szabad. Ha úgy érzed, nõtt a tejmennyiség, abba kell hagyni! Ha tovább szeded, ellenkezõ hatást érhetsz el. Tehát folyamatosan szedni tilos! Ha megint kevesebbnek érzed a tejet, újra szedheted, amíg nem jobb, de folyamatosan semmiképp! Remélem, segítettem.

Ha szoptatsz, akkor valószínûleg tejserkentésre kaptad, a következõkre tippelek: Urtica Urens, vagy Ricinus Communis, esetleg mindkettõ. Arra vigyázz, hogy bármelyikbõl CSAK 5CH-sat szedj, mert ami ennél nagyobb számú, az már apasztja a tejet!!! Ezeket akkor kell szedni, ha kevésnek érzed a tejed, napi 2-3x 5 golyócskát kell elszopogatni, elõtte-utána fél órával enni-inni nem szabad. Ha úgy érzed, nõtt a tejmennyiség, abba kell hagyni! Ha tovább szeded, ellenkezõ hatást érhetsz el. Tehát folyamatosan szedni tilos! Ha megint kevesebbnek érzed a tejet, újra szedheted, amíg nem jobb, de folyamatosan semmiképp! Remélem, segítettem.
Elõzõ vagyok. Arra is figyelj, hogy napi 2-3 litert igyál, mert ha kevés folyadékot fogyasztasz, akkor hiába bármilyen jó szer, nem tud a szervezeted elég tejet termelni.
melyik bogyóra gondolsz, mert sokféle van..kicsit pontosíts, mert félrevezetõ válaszokat kaphatsz.
A kérdező hozzászólása: Szotatok és arra kaptam csak nemtudom hogyan kell szedni!
ilyet még nem szedtem, de ha nincs mellé tájékoztató keresd meg a google-be, vagy ott kérdezd meg ahol vetted, nekik tudni kellene. Ezért nem tudok adagolásban segíteni, de remélem valaki tud!

Magne B6 mennyibe kerül és mennyit kell bevenni belőle naponta?

Legjobb válasz: Én az 50 szemeset szoktam venni, az 1350-1400 Ft körül van. Nekem 3x1-et mondott az orvos, de ha nyugis napom van, és nem szurkál, nem keményedik, csak reggel-este szedem.

Én az 50 szemeset szoktam venni, az 1350-1400 Ft körül van. Nekem 3x1-et mondott az orvos, de ha nyugis napom van, és nem szurkál, nem keményedik, csak reggel-este szedem.
A betegtájékoztató szerint 4*2 tabit. Szerintem ez egy kicsit sok, de a dokim azt mondta, biztos nem árthat, max egy idõ után elhízom.

Laktózérzékenyek, aki használ lactase rágótablettát, honnan tudja, hogy mikor mennyit kell bevenni?

Tudom, hogy kb 2dl tejhez elég egy darab, de ha például egy tejjel készült sütit, palacsintát ennék, vagy egy csokit, túrórudit, esetleg tejjel, tejföllel készült ételt, ahhoz mennyi kell? Kiszámolgatni gondolom nem lehet adagra pontosan.

Legjobb válasz: Sajnos ezt ki kell tapasztalni. 18/L

Sajnos ezt ki kell tapasztalni. 18/L
Egyszerûbb, ha laktózmentes tejet veszel és az ételeket azzal készítitek el. Nekem laktózérzékenységem van, de a túrórudit csokit tejfölt meg tudom enni. Igaz nem vagon számra eszek ilyesmit.
Elõzõ vagyok: a Lactase tablettából egy darab 200 ml tej bontásához elegendõ.


Milyen terhesvitamint szedtek? Mit ajánlanátok? És a folsavból mennyit kell bevenni naponta?

5 éve az Elevitet szedtem. Azóta van valami új terhesvitamin?

Legjobb válasz: Én a Béres Gravidát szedem. Az orvosom ajánlotta, mert direkt a magyar kismamák igényeihez állították össze. Mellete nem szedek semmit, mert elegendõ folsavat is tartalmaz.

Én a Béres Gravidát szedem. Az orvosom ajánlotta, mert direkt a magyar kismamák igényeihez állították össze. Mellete nem szedek semmit, mert elegendõ folsavat is tartalmaz.
[link] Utánaolvastam, 800-1000 mikrogramm folsav ajánlott a kismamáknak. Ami pont 0, 8 miligramm.
A kérdező hozzászólása: és a folsavból a 0, 8 mg ajánlott? mert a tablettában 3 mg van és én abból napi 2 szemet veszek be. "Felnõtteknek 4, 5-6 mg/nap (1, 5 - 2 tabletta) terhességi elõzményben szereplõ velõcsõzáródási rendellenesség megelõzésére."
Én nem szintetikus vitamint ajánlok. Pl.Garden of life kismamavitaminját. Nincsenek segédanyagok benne, sem színezõanyagok stb. Csak a természet :-)
nekem azt mondta a nögyogyászhoz, hogy az hülyeség hogy nagy babák születnek töle, viszont az igaz, hogy kihozza a maximum születési sulyt...én 60 cm-vel és 4, 15-el születtem, férjem is 4 kg-on felül, ezért azt mondta én ne szedjem, mert valoszinüleg igyse lesz egy -garnélarák méretü a baba.
A kérdező hozzászólása: és akik ellenzik vajon miért? olyan sok helyen olvastam, csak az okát nem írja senki. ez csak vitamin...mi lehet a baj velük?
Hát igen, orvosa vállogatja. Mint írtam az enyém ragaszkodott hozzá, de vannak akik kifejezetten ellenzik.
nekem a magyar nögyogyász nem ajánlotta a terhes vitamint, - azt mondta elég, ha az elsö 3 honapban szedek folsavat, e-vitamint és b komplexet. Franciaországban meg egyáltalán nem javasolják a terhes vitaminokat, ugyhogy amikor itt megemlitettem a nögyogyászoknak (konkréátan 4-nek, mivel nincs fogadott orvosom) mondták hagyjam abba felesleges.
Megnéztem a gravidában 1 tablettában, azaz 1 napi adag 0, 8 mg. Szorítok, hogy összejöjjön a baba :)
A kérdező hozzászólása: És mennyi az "elegendõ" folsav? Anno nem szedtem külön, csak az elevitet. Most viszont nem szedek (még) t.vitamint, de elkezdtem a folsavat pár napja. Még csak "projekt" van, nem vagyok még terhes, de most van a "napja" :)
Én Matruelle-t szedtem, amellé nem kell folsav. Magne B6-ot 2x1-et.

Sos, mennyit kell bevennem?

Írtak fel nekem gyógyszert,de nem emlékszem mennyit kell bevennem belõle én úgy emlékszem negyedet( bár hogy ezt hogy valósítom meg azt nem értem) de fél van a papírokra írva..de kaptam egy másik gyógyszert és abból sem annyit kell bevennem,mint a papíron.. Szóval a kérdés negyedet vagy felet vegyek be ? A gyógyszer: cipralex, elõször szedek ilyet 18/L

Legjobb válasz: ja és 10mg.. elvileg ennek a negyede kéne?..

A kérdező hozzászólása: ja és 10mg.. elvileg ennek a negyede kéne?..
Hívd fel az orvosodat telefonon és kérdezd meg tõle.
Az elsõ pár napban kellhet negyedet, hogy ne legyenek olyan kellemetlenek a mellékhatások, aztán felet, nem? De bajod nem lenne, ha féllel kezdenéd.
Beszélj az orvossal. Ezt nem itteni tanács alapján döntsd el.

Az a vitaminból mennyit kell bevenni naponta? Hány mg C vitamint szedjek elég az 500mg-os?

Legjobb válasz: Szentgyörgyi 1 grammot szedett, ha beteg volt nyolcat.

Szentgyörgyi 1 grammot szedett, ha beteg volt nyolcat.

Vignatol 20. 000 NE/ml cseppből felnőttnek mennyit kell bevennie?

D-vitamint szeretnék szedni így télen, de nem tudom lenyelni a kapszulát/tablettát. Ezért vettem ilyent, recept nélkül adták. A leírásban nem igazodom ki, hány cseppet kell naponta szedni, hogy fedezze a napi bevitel 100%-át? Előre is köszönöm a válaszokat, és légyszi ne adjatok olyan tanácsot, hogy nagyon pici, be tudom venni. Maximum a kapszulából tudnám kifolyatni, de az meg gondolom rossz helyen szívódna fel.

Legjobb válasz: Feltételezett D-vitamin hiány kockázatának megelõzése: naponta 1-2 csepp Vigantol cseppek (667-1334 NE D3-vitamin) adása javasolt.

Feltételezett D-vitamin hiány kockázatának megelõzése: naponta 1-2 csepp Vigantol cseppek (667-1334 NE D3-vitamin) adása javasolt.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ! ezt olvastam én is, de ennek más az NE száma. az én cseppemre 20.000 NE van írva. ezért vagyok összezavarodva, hogy most akkor hogy is szedjem :S
20.000 NE/ml, tehát egy milliliterben van 20e nemzeti egységnyi D-vitamin, 1 ml pedig kb. 30 csepp - tehát ahogyan Primabalerina is írta napi 1-2 csepp kell belõle felnõtteknek is. Egyébként vényköteles lenne a Vigantol (mint minden más D-vitamin tartalmú készítmény), és van más, felnõtteknek szánt készítmény is, ami olcsóbb be lehet venni oldott folyadék formájában (a Fresenius D3 vitaminjából - ami szintén vényköteles és támogatott is - pl. fel kellene oldani fél tablettát egy kanál vízben és úgy bevenni), nagyon sok betegnek van ilyen problémája, hogy nem tudja a gyógyszereket lenyelni, úgyhogy a gyártók igyekszenek alkalmazkodni ezekhez az igényekhez.
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm! most találtam egy rágótablettát, azzal próbálkozom.

Szules utani aranyer es szekrekedesre ricinust valaki hasznalt? Tapasztalat? Milyen ize van? Mennyit kell bevenni? Hany napig hasznaltad? Minden nap?

Legjobb válasz: Közvetlenül császár után kaptam ricinust a kórházban. Az elsõ alkalommal 3 evõkanállal kaptam, és kb 2-3 óra múlva hatott. Utána már nem volt gondom a székrekedéssel. Második alkalommal 2 evõkanállal kaptam, lenyeltem, fordult egyet és avvala lendülettel jött is vissza. Akkor kaptam valami mást, az nem hatott olyan gyorsan, de az is jó volt.

Közvetlenül császár után kaptam ricinust a kórházban. Az elsõ alkalommal 3 evõkanállal kaptam, és kb 2-3 óra múlva hatott. Utána már nem volt gondom a székrekedéssel. Második alkalommal 2 evõkanállal kaptam, lenyeltem, fordult egyet és avvala lendülettel jött is vissza. Akkor kaptam valami mást, az nem hatott olyan gyorsan, de az is jó volt.
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszt. Kihanytad?! :( Rossz az ize?
Kihánytam. :-( Íze? Olyan mint az étolaj. Az állaga, a szaga és az íze is. Iszonyat rossz volt, most is hányingerem van ha csak rá gondolok.
A kérdező hozzászólása: Koszonom!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!