Találatok a következő kifejezésre: Mennyire kell az (3005 db)

Műkörmös csiszológép mennyire kell az elején?

Még csak tanulom a műköröm építést, mennyire kell a csiszológép a munkához? Jobb minél előbb beszerezni?

Legjobb válasz: Ezt a linket ugye nem gondoltad komolyan?? A jó csiszológépek 50E-nél kezdõdnek, ne egy ilyen árverõs oldalon árult többéves használt vackot akarj venni. Nem tudom, hol tartasz a tanulással, elkezdtétek-e már a gyakorlatot is, de elõször kézzel kell megtanulnod reszelni, hogy tudd, hol van a "határ", milyennek kell lennie egy lecsiszolt körömnek. Vegyél ehhez durva reszelõt, 80-ast porcelánhoz, 100-ast zseléhez, majd ugye ahogy vékonyodik az anyag, lehet finomabbra váltani. Ha kézzel nem vékonyítod el a körmöt, akkor kezdhetsz el géppel dolgozni. Elõször papírfejjel, közepes elég lesz, majd ha az is megy, akkor jöhet a jobb minõségû karbidfej. De ahhoz már gyakorlat kell, mert nagyon viszi az anyagot, nagyon könnyen sérülést lehet vele okozni. Ha gépet veszel mindenképp viszonteladónál/kereskedõnél vegyél, ahol van hozzá garancia is, és javítani is tudják a gépet.

Ezt a linket ugye nem gondoltad komolyan?? A jó csiszológépek 50E-nél kezdõdnek, ne egy ilyen árverõs oldalon árult többéves használt vackot akarj venni. Nem tudom, hol tartasz a tanulással, elkezdtétek-e már a gyakorlatot is, de elõször kézzel kell megtanulnod reszelni, hogy tudd, hol van a "határ", milyennek kell lennie egy lecsiszolt körömnek. Vegyél ehhez durva reszelõt, 80-ast porcelánhoz, 100-ast zseléhez, majd ugye ahogy vékonyodik az anyag, lehet finomabbra váltani. Ha kézzel nem vékonyítod el a körmöt, akkor kezdhetsz el géppel dolgozni. Elõször papírfejjel, közepes elég lesz, majd ha az is megy, akkor jöhet a jobb minõségû karbidfej. De ahhoz már gyakorlat kell, mert nagyon viszi az anyagot, nagyon könnyen sérülést lehet vele okozni. Ha gépet veszel mindenképp viszonteladónál/kereskedõnél vegyél, ahol van hozzá garancia is, és javítani is tudják a gépet.
Szia! Egy jó csiszoló 20.000 ft körül van! Vatera azért nem jó mert nincs hozzá garancia! Tudom ajánlani Classic Nails termékét, én 5 éve azzal dolgozok és nagyon jó! De 50 ezerért se vegyél... :) felesleges annyi pénzt kidobni rá
Illetve jobb minél elöbb beszerezni, igen !
20 000 Ft-os csiszolóval dolgozol 5 éve éjjel-nappal? És nem romlott még el? Milyen márkájú? A háza csavarozva van, vagy nem? A nails-en nemrég volt téma a csiszológép, nézz utána ott.
20 ezres gép kb annyit is ér. Egyszer lenne a kezedben egy normális, mikromotoros gép, soha többet nem akarnák a jó kis 20 ezrest. Egy jó csiszológép igen, sajnos 50 körül kezdõdik.
Csak van aki nem teheti meg hogy megvegye a nagyon drágát:(
Igen, van. Meg olyan is van, hogy megveszi 20-ért, aztán két hónap múlva javíthatatlanul elromlik, és veheti a másikat megint 20-ért.. melyik is az olcsóbb?? Mert jellemzõen a 20 ezresek kb ennyi idõt bírnak ki. De lehet próbálkozni vele, aztán lehet, hogy szerencséje is lesz. Vagy nem.

Egy kisvállalkozásnak 100 Ft bevételbõl mennyit kell az államnak különbözõ adók formájában befizetni?

Mennyi marad meg tisztán a 100 Ft-ból?

Legjobb válasz: Ez attól függ, hogy a 100 Ft mennyi idõ alatt termelõdik meg. Ha óránként 100 Ft, akkor a hónap végén még rá is fizethetsz.

Ez attól függ, hogy a 100 Ft mennyi idõ alatt termelõdik meg. Ha óránként 100 Ft, akkor a hónap végén még rá is fizethetsz.
Kb 82 Ft elmegy adóba (SZJA, jövedéki adó, kereskedelmi adó, iparûzési adó, szolidalitási adó, önkormányzati adó stb) azért 18 Ft még mindíg megmaradt
Utolsó, sok helyen mondd még el ezt a baromságot, nem kell a konkurencia! :)
Nem is olyan baromság az elõbbi hozzászólás , 100 Ft. - ból kb. 60 -70 Ft. lehet az adó , vagy adó jellegû befizetés ( illeték , díjak ) , ha mindent hivatalosan csinálsz.
na itt a másik hülye :)

Mennyivel kell az esküvő előtt megvarratni a ruhát, vagyis mennyi idő még az elkészül?

Legjobb válasz: Hát ez varrónõ-függõ, õt kellene megkérdezni. De pár hétre minimum számíts, ne egy héttel elõtte keresd meg a varrónõt.

Hát ez varrónõ-függõ, õt kellene megkérdezni. De pár hétre minimum számíts, ne egy héttel elõtte keresd meg a varrónõt.
én 1 hónappal elõtte mentem méretet vetetni, de attól is függ, hogy mennyire van elhavazva munkával :)
Szia! Aug. végén lesz az esküvõ, de nagyvonalakban már tisztáztuk a varónõvel az elképzelésemet. április elején szülök, szóval június környékén megyek méretet vetetni, és még bõven meg tudja varrni. gondolj rá, hogy ha mégsem pont úgy képzeltél vmit, akkor legyen 1 hét, hogy lehessen alakítani! Tényleg varónõtõl függ, hogy milyen rutinos, mennyire "bonyolult" a ruha, és mennyi munkája van!
Én ugyan csak estélyi ruhát varrattam varrónõvel, de egyszer megvarrta, és amikor kellett egy alkalomra, akkor 1 hét alatt méretre igazította, mert addigra híztam. Szóval ha kicsit elõbb megvarratod, de addig fogysz vagy hízol, még legyen ideje picikét odébb igazítani.
(Persze nem tudom, hogy egy bonyolultabb esküvõi ruhát lehet-e már méretre igazítani, ha már egyszer meg van varrva.)
Nem a megvarrás kerül hónapokba, hanem az, hogy sokan állnak sorba. Több hónappal korábban kell bejelentkezni, hogy legyen rád ideje. A megvarrás pár nap vagy hét, 1-2 próbával. De nyár az esküvõszezon, sokan varratnak, fõleg jó varrónõkkel.
*varrónõ (elírtam) de ciki :-)


Nehéz a szõrén lovaglás? Mennyire kell az egyensúlyérzék? Jó? Milyen élményeitek voltak (negatív is jöhet de pozitív is)? Mi az alapja hogy élvezd?

Legjobb válasz: egyáltalán nem nehéz, csak meg kell szokni. itt nem számíthatsz magadon és a lovon kívül semmire, kengyelre vagy kápára hogy megkapaszkodj. az egyensúlyérzék fontos hogy legyen, meg combizom. de minél többet lovagolsz szõrén, annál jobban kifejlõdnek ezek. de arra azért figyelj, hogy a lónak nem jó ha rendszeresen lovagolsz szõrén. én alapból nagyon élveztem, közvetlen kapcsolat a lóval, minden mozdulatát érzed. hihetetlen érzés, mikor terepen a naplementében szõrén vágtázol.. nincs szebb ennél :)

egyáltalán nem nehéz, csak meg kell szokni. itt nem számíthatsz magadon és a lovon kívül semmire, kengyelre vagy kápára hogy megkapaszkodj. az egyensúlyérzék fontos hogy legyen, meg combizom. de minél többet lovagolsz szõrén, annál jobban kifejlõdnek ezek. de arra azért figyelj, hogy a lónak nem jó ha rendszeresen lovagolsz szõrén. én alapból nagyon élveztem, közvetlen kapcsolat a lóval, minden mozdulatát érzed. hihetetlen érzés, mikor terepen a naplementében szõrén vágtázol.. nincs szebb ennél :)
ha olyan lovad van határozottan még könnyebb is.. ugyan is jobban érzed a lovat viszont nagyon oda kell figyelni a súlypontra és arra hogy erõsen szorísd a lábaiddal.. mondhatnék sok jót rosszat ugyanis mindenhogy kipróbáltam már szõrén.. :) trükköket, díjlovaglást, ugratást, militaryt, terepet tényleg eltudod képzelni :) de hát azt majd te tudod h mennyire érzed otthon magad így szõrén :)
Én érdekes módon szõrén jobban tudok menni mint nyeregben : D és nagyon imádok szõrén menni :) Nyáron egy idõben egy sodrott lóhoz jártunk ki egyik barátnõm miatt kérte hogy segítsek mert lovagolni szeretne rajta és persze segítettem plusz én is lovagolhattam de annak a lónak nem is volt lovas felszerelése mivel kocsi ló de valami eszméletlen kényelmes ügetése és vágtája volt. Aztán mikor tapasztaltabb lovas ismerõsök láttak ezután lóra ülni azt mondták nagyon sokat javult az ülésem szóval jó hatással van az tuti :) )
Nem nehéz. Csak szoritani kell a comboddal. És én általában ügetéskor a lábam nem úgy hagyom, ahogy kengyelben, (kinyujtva) hanem felhuzom.

Milyen dalok (és mennyi) kell az óvónőképzőhöz?

Legjobb válasz: Ugyanolyan alkalmassági kell hozzá, mint a tanító szakhoz, vigyél magaddal egy 20 dalból álló listát, abból majd kérdeznek. De nézz utána az interneten, le van írva részletesen.

Ugyanolyan alkalmassági kell hozzá, mint a tanító szakhoz, vigyél magaddal egy 20 dalból álló listát, abból majd kérdeznek. De nézz utána az interneten, le van írva részletesen.

Szabad zászlót az autó sárvédőjére függeszteni? Ha pénzbe kerül esetleg, mennyit kell az illetékeseknek fizetni?

Nincs közöm az adott államhoz, nem is vagyok diplomata sem, de szeretném. :)

Legjobb válasz: Közlekedési szabályok között ez magyar rendeletekben nincs. Ám a nemzeti zászlók, jelképek törvényi védelem alatt állnak, s azzal lehet ellentétes. Ha egy ország zászlaját használod, könnyen lehet, hogy mindkét állam ide vonatkozó elõírásainak is meg kell felelned. A sárvédõre függesztést nem nagyon értem. Apró tartót és zászlókat focidrukkereknek árusítanak, amit az oldalsó ablakra szoktak illeszteni. Úgy gondolom, a zászló önmagában még kevés a megtévesztéshez, mert a spéci rendszám azonosítja a diplomáciai testület jármûveit.

Közlekedési szabályok között ez magyar rendeletekben nincs. Ám a nemzeti zászlók, jelképek törvényi védelem alatt állnak, s azzal lehet ellentétes. Ha egy ország zászlaját használod, könnyen lehet, hogy mindkét állam ide vonatkozó elõírásainak is meg kell felelned. A sárvédõre függesztést nem nagyon értem. Apró tartót és zászlókat focidrukkereknek árusítanak, amit az oldalsó ablakra szoktak illeszteni. Úgy gondolom, a zászló önmagában még kevés a megtévesztéshez, mert a spéci rendszám azonosítja a diplomáciai testület jármûveit.
Ez a link nem jó.
Szerintem semmi sem tiltja, ha nem okoz sérülést és a menetszél nem tépi le.
Vegyél ilyen bajonettzáras tartót: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=sF5V4.. Alig 360 EUR.
Saját felelõsségre fölteheted. Nincs rá szabályzás tudtommal. Javítsatok, ha tévedek! Viszont erõsen zavarja a kilátást az autóból, egy hétköznapi autón nagyon betegül áll, hasztalan. Nem mellesleg ha elütsz egy fél buszmegállót, mert nem láttál ki tõle, tuti megbánod, mert annyi pénzed szerintem nincs, hogy kimentsd magad. Szóval szerintem is erõsen megtévesztõ! Ja... És figyelemfelkeltõ is. Szóval nem hagynám egy sötét utcaszakaszon. :) Végülis kinek ez tetszik, kinek az. Ebbe nem szólok bele. De több okból is ellenzem.
A kérdező hozzászólása: Ami viszont valóban Neked szól: igenis a sárvédõn van, nézd meg újra. Nem mondanám, ha nem úgy lenne. Csak a régebbi Cadillaceken még látványosabban illesztették a sárvédõ elemre, mert ott nem a sárvédõ tetején, hanem sokkal szebben -> az oldalán volt.
A kérdező hozzászólása: Minek írok, ha nem olvassátok el? Direkt _Neked_ írtam: "Bocs, én kérek elnézést, most látom, hogy te a 80 %-os vagy, és nem az elõtted kommentelõ. Ezt elnéztem, nem neked szólt, ne vedd magadra." Akkor most miért szabadkozol? Nem neked szólt egyébként sem, hanem a 65 %-osnak, aki azóta is csöndben van.
A kérdező hozzászólása: Az elsõ négy kép ami ide vág (a gugli képei közül).
A kérdező hozzászólása: Bocs, én kérek elnézést, most látom, hogy te a 80 %-os vagy, és nem az elõtted kommentelõ. Ezt elnéztem, nem neked szólt, ne vedd magadra. A rajzfilmeset nem értem, nekem a mai napig egy régebbi (Bush alatti) elnöki Cadillac jön be, egy amerikai és egy elnöki zászlóval az autó elején. Esetleg így próbáld: gugli -> képek -> "Cadillac DTS State Car".
Szerintem már mindenre kiterjedõ választ kaptál tõlem. Hogy ki és miért nyomta le, nem tudom. A link mûködik, csak ott egy darab zászlót nem látni, ellenben rajzfilmek elõzetesét.
A kérdező hozzászólása: Annyira tudom értékelni az ilyen kinõttem már szövegeket. Azt sem tudod mennyi vagyok, de máris valami tizen- huszonéves kölyöknek nézel. Igazán megtarthattad volna ezt a megjegyzést, gyakorlatilag nem mentél vele semmire, mert pont a kérdésre nem válaszoltál. A link pedig mûködik most ellenõriztem. Jöhetnek a válaszok!
én is voltam ilyen periódusban, de kinõttem botrány nélkül. rájöttem jobb csajozni. jó, az is néha balhés, de mégsem nemzetközi...
A kérdező hozzászólása: Jajj, félreértettetek! :) Nem akarok senkit megtéveszteni, mint írtam nem vagyok nagykövet, csak eszméletlenül tetszik, nagyon szépnek tartom. Pusztán ennyi, valóban semmi több! :) Ilyesmire gondoltam felfüggesztés alatt (pálcikás vackok kizárva, pillanatok alatt letörik, és nagyon igénytelen). http://images5.fanpop.com/image/photos/27600000/CADILLAC-DTS..
A kérdést nem dönti el, de itt 40 ezerért lehet venni mágnesest: http://www.corrad.hu/auto+zaszlo/karosszeriara/magneses+auto.. Talán a jogi háttérre is tudnak választ adni.

Téli (december eleji) babának milyen ruhák kellenek és mibôl mennyi kell az 56-os és a 62-es méretbôl?

Elôre is köszönöm, aki segít.

Legjobb válasz: Szia, én január elejére vagyok kiírva, bár még nem álltunk neki vásárolni, de kelengyénk már megvan papíron :) Íme egy válasz kérdésedre, "rdemes egy-két darabot venni az 56-os méretû ruhákból is, nehogy a kórházból hazatérve derüljön ki, hogy minden ruha kétszer akkora, mint a baba. A többi lehet már 62-es méret is, hiszen ilyenkor még elképesztõ sebességgel növekednek csemetéink. A legtöbb gyerek egy-két hónap alatt teljesen kinövi az 56-os méretet. Ha elõre tudható, hogy a baba pici lesz, természetesen a kisebb méretekbõl vásároljunk többet, de azért ilyenkor sem árt bekészíteni egy-két 62-es darabot." Boldog babavárást, és izgalmas vásárlást :)

Szia, én január elejére vagyok kiírva, bár még nem álltunk neki vásárolni, de kelengyénk már megvan papíron :) Íme egy válasz kérdésedre, "rdemes egy-két darabot venni az 56-os méretû ruhákból is, nehogy a kórházból hazatérve derüljön ki, hogy minden ruha kétszer akkora, mint a baba. A többi lehet már 62-es méret is, hiszen ilyenkor még elképesztõ sebességgel növekednek csemetéink. A legtöbb gyerek egy-két hónap alatt teljesen kinövi az 56-os méretet. Ha elõre tudható, hogy a baba pici lesz, természetesen a kisebb méretekbõl vásároljunk többet, de azért ilyenkor sem árt bekészíteni egy-két 62-es darabot." Boldog babavárást, és izgalmas vásárlást :)
Bocsi, lemaradt, ha érdekel, itt megvan külön téli babákra szabva, nem minden hasznos dolog, de azért szemezgess: http://www.babanet.hu/hol-mi/kelengye.php
Nekem februári a babám. Tuti hogy kell egy jó meleg overáll, egy meleg pléd a babakocsiba, meleg sapka, alá egy vékony pamut sapka, kis kesztyû és meleg cipõ szerûség (ez általában együtt van az overállal. Kell kispulcs, de szerintem az nem kell hogy nagyon vastag legyen, hosszú ujjú body, hosszú ujjú rugdalózó, éjszakára meleg pizsama vagy hálózsák és egy takaró. Még esetleg harisnyanadrágot is vehetsz, ha nagyon hideg van. Az én babám nem volt kicsi (3650g, és 54cm), de kb 2 hónapig csak 56-os ruhát hordott, utána kezdtük el a 62-est.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, hasznosak voltak!! :) Boldog babavárást, jó babázást!

Mennyit kell az után fizetni, akit 4 órában jelentenek be?

A szituáció az, hogy 4 órára van bejelentve,de 8-at dolgozik. Mennyi járulékot kell utána fizetni? Mennyi papíron a brutto és netto fizetése? (a 4 órában legkevesebbet adható összeg szerint)

Legjobb válasz: Ha 4 órában van bejelentve, akkor a bruttó bére 39000. Ezután a munkáltató TB járulékot(27%), és szakképzési hozzájárulást (1.5%) fizet, összesen: 50 115. Plusz a többi 4 óráért amit kell.

Ha 4 órában van bejelentve, akkor a bruttó bére 39000. Ezután a munkáltató TB járulékot(27%), és szakképzési hozzájárulást (1.5%) fizet, összesen: 50 115. Plusz a többi 4 óráért amit kell.
8 órára minimum 78.000 Ft bruttót kell kapnia egy nem szakmunkát igénylõ munkakörben foglalkoztatott dolgozónak. Szakmunkát igénylõ munkakör esetén 94.000 Ft bruttót. 4 órás esetén tehát ezeknek a fele jár. Ha nem nyugdíjas az illetõ, akkor a következõk terhelik ezt a bruttó bért, amelyet abból vonnak le: 10 % nyugdíjjárulék 4 % természetbeni egészségbiztosítási járulék 2 % pénzbeli egészségbiztosítási járulék 1, 5 % munkaerõ-piaci járulék valamint a személyi jövedelemadó elõlege. A munkáltató ez után a bruttó bér után még köteles fizetni: 24 % nyugdíjbiztosítási járulékot 1, 5 % természetbeni egészségbiztosítási járulékot 0, 5 % pénzbeli egészségbiztosítási járulékot 1 % munkaerõ-piaci járulékot Megjegyezném, hogy ha 4 órásban van bejelentve, akkor "megfelezõdik" a nyugdíjhoz szükséges szolgálati ideje erre az idõszakra. Hiába dolgozott végig egy 30 napos hónapot, akkor is csak 15 nap szolgálati idõt szerez vele a nyugdíjhoz, mivel 4 órásba van bejelentve!
A kérdező hozzászólása: Elsõtõl kérdezném, vagy aki tudja rá a választ! Ha minimál bérre van bejelentve az illetõ, akkor is 60 körüli összeg az ami járulék ...stb formájá ban meg kell fizetni, ha 4 órába van bejelentve akkor ezaz összeg még mindig 50 ezer? Ez véletlen nem felezõdik?
A másodiknak igaza van. Viszont a az 50 ezerben benne van a 39000 is, amit a dolgozónak kell kifizetnie. A 60 ezerben nincs benne a 78 ezer:)
A kérdező hozzászólása: Akkor 79 ezres fizuhoz 60 ezer járulék meg mitomént kell fizetni a 4 órás 39 ezres fizura meg 11 ezret?
A 78.000 után levonnak 12.650 Ft járulékot, a munkáltató befizet utána 21.060 Ft járulékot. Összes költsége a munkáltatónak a bruttó bér + a 21.060 Ft járulék. Ennyibe kerül neki a dolgozó. Tehát 99.060 Ft-ba. A 4 órás ennek pont a felébe, 39.000 bruttó bér + a 10.530 Ft járulék. A dolgozóról pedig levonnak 6.825 Ft járulékot. Most csak a járulékról beszéltünk a dolgozói levonásnál, a személyi jövedelemadót nem számoltuk. De a munkáltató költsége így is annyi, amennyit írtam. A jövedelemadó azt nem befolyásolja, hiszen neki a bruttó bért kell "elõteremtenie", nem pedig a nettót.

Mennyire kell az embernek megvágnia a csuklóját, hogy utána lassan haljon meg?

Nem mintha szándékomban állna meghallni, és gyilkosnak sem készülök, hogy lassú halált szánjak az áldozataimnak... Egyt történethez kéne, de nem igazán értek az ilyesmihez, és kipróbálni se igen szeretném.

Legjobb válasz: Ha valóban megakar halni az illetõ,akkor az ütõeret kell elvágni.Azt nem lehet kicsit.Ebben az esetben viszont gyorsan elvérzik,de mielõtt elvérezne,rövid idõn belül eszméletét veszti, és nem tud végrendeletet írni.Ha viszont csak valamilyen kisebb eret vág el,akkor nagyon sokára vérezne el.Módosíts a történeten,hogy hihetõ legyen.Elõször a végrendelet,utána az öngyilkosság.

Ha valóban megakar halni az illetõ, akkor az ütõeret kell elvágni.Azt nem lehet kicsit.Ebben az esetben viszont gyorsan elvérzik, de mielõtt elvérezne, rövid idõn belül eszméletét veszti, és nem tud végrendeletet írni.Ha viszont csak valamilyen kisebb eret vág el, akkor nagyon sokára vérezne el.Módosíts a történeten, hogy hihetõ legyen.Elõször a végrendelet, utána az öngyilkosság.
A kérdező hozzászólása: õõõ, pontosabban úgy értem, hogy elég vcsak egy kicsit? ( nem mint amikor az ujját vágja el valaki, de azért nem túl mélyen... hogy legyen még ideje végrendeletet írni...
A kérdező hozzászólása: Hm... aha, köszi :D Végülis nem baj ha nem hihetõ... nem éppen egy hihetõ történet :D majd beleteszem h zöld vére van a nõnek, és minden rendben... najó, nem. Csak ha elõbb ír végrendeletet, akkor nem tudja a saját vérével írni... amúgy csak mellékszereplõ, úgyhogy nem annyira lényeges.
Szerintem vegyen be sok vérhigítót, és ejtsen sok, de apró hajszáleres sebet magán. Garantáltan hosszú.
Érdekelne ez a történet. Mirõl szól?
A kérdező hozzászólása: õõõ, hát igazából arról hogy két srác menekül, az egyik meg közben keresi a rokonait, és akkor történek velük mindenféle dolgok... A nõvel már találkoztak, de nem tudják h igazából a rokonuk, és a nõ akkor lesz öngyilkos amikor ezt megtudja, mert õ persze mindenkinél sokkal többet tud :D igazából a történetbe eddig nagyon semmi sincs, a legtöbb dolog majd a végén derül ki... hát ez így elég hülyén hangzik...
Hol írod? Gépen, vagy kézzel?
A kérdező hozzászólása: miért? ált. géépel, de vannak részek kézzel is. ( gépen félek h valaki meglátja - azaz a családom... - kézzel meg túl lassan megy)
Azért kérdezem, mert tökre érdekel. :/

Hogyan (és főleg mennyit) kell az alábbiak alapján adóznom és járulékokat fizetnem?

Nem vagyok egyéni vállalkozó. Egy amerikai cég megbízási szerz?dést kötött velem. A teljesítéskor semmilyen magyar értelemben vett számlát nem adtam, csak átküldtem nekik egy doksit az adataimmal, és erre szó nélkül átutalták a pénzt a bankszámlámra dollárban. Õk nem adóztak utána semmit sehol.

Legjobb válasz: Ha nem túl indiszkrét a kérdés akkor mekkora összegrõl van szó? És mi volt az átutalás közleményébe? Én nem biztos hogy beírnám az adóbevallásomba, nem feltétlenül tekinthetõ jövedelemnek, mert ezek szerint egyszeri. Az egyszeribõl meg olyanokat kel beírni ami elég nagy összegû (pl ház eladás, de ha a biciklidet adod mondjuk el azt nem várják el hogy leadózz utána. Ez is így mûködik).

Ha nem túl indiszkrét a kérdés akkor mekkora összegrõl van szó? És mi volt az átutalás közleményébe? Én nem biztos hogy beírnám az adóbevallásomba, nem feltétlenül tekinthetõ jövedelemnek, mert ezek szerint egyszeri. Az egyszeribõl meg olyanokat kel beírni ami elég nagy összegû (pl ház eladás, de ha a biciklidet adod mondjuk el azt nem várják el hogy leadózz utána. Ez is így mûködik).


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!