Találatok a következő kifejezésre: Mennyire kell a vákumtól (1 db)

Mennyire kell félni a vákumtól?

Én hallottam már egy pár rémsztorit és félek ha eljön a nagy nap én nem is engedném használni ha szükséges!Inkább vágjanak fel!Mik a vélemények err?l..mármint a vákumról?YFélek esetleg kés?bb lesz a babának maradandó károsodása.29hetes kismama ui:Visszautasíthatom ha erre kerül a sor?

Legjobb válasz: Vákumot akkor használnak, hogyha már nincs mód császárra, mert annyira kint van a baba, hogy már nem tudják visszarángatni. Úgyhogy ha arra kerülne a sor, szerintem ne utasítsd vissza, mert ez életmentõ beavatkozás. De az én ismerõseim körében senki sem szült vákummal, szerintem te sem fogsz, ne idegeskedj emiatt!!! Boldog babavárást! :o)

Vákumot akkor használnak, hogyha már nincs mód császárra, mert annyira kint van a baba, hogy már nem tudják visszarángatni. Úgyhogy ha arra kerülne a sor, szerintem ne utasítsd vissza, mert ez életmentõ beavatkozás. De az én ismerõseim körében senki sem szült vákummal, szerintem te sem fogsz, ne idegeskedj emiatt!!! Boldog babavárást! :o)
Szia.Én Vákummal születtem 30 éve, semmi bajom nincs.Ne félj, csak végszükség esetén alkalmazzák.Anyukámnál az volt a gond, hogy a méreteihez képest túl nagy voltam(Õ 153 cm, én 57 voltam és 3750g)vakargatták a dokik a fejüket annó, hogy természetes szülése legyen v.sem.Azért 30 évvel ezelõtt más volt a helyzet.Vigyázzatok magatokra!15hetes pocakos
A születés a te életedet határozza meg, és a magzat meg egy külön emberi lény saját akarattal.Ha anyánkra hasonlítanék, akkor mi is lenne velem, hiszen bátyus nakra tekeredett köldökzsinórral, 7, 9es apgárral nehéz szülés, én aki az elsõ tolófájásra kibújtam, vagy hugi, aki oxitocinnal indult neki.Minden szülés más és más. De ha te ezen aggódsz már most, akkor vigyázz, és neh a gondolat teremtõ erejû legyen.Sõõt, ha ennyire félsz, akkor már csak azért is kétszer annyira kell nyomni, és kétszer annyira kell akarni, hogy kibújjon az a baba, és nem szabad elhagyni magad!Mert lehet baromira fáj a szülés, de ha mindent beleadsz, akkor fele annyi ideig fáj, mintha elhagyod magad.Édesanyád is meg tudott szülni, pedig a dokik már lemondtak róla, te is meg fogod tudni!
Elsõ válaszadó vagyok. Anyukám mindkettõnkkel tízenórákat vajúdott. Én az elsõt 2, a másodikat 1, 5 óra alatt szültem meg. Úgyhogy szerintem erre ne is gondolj!!!
Szia!én január 11-én szültem meg a kisfiamat vákumosan!10/10 apgarral!És Istennek hála telejsen egézséges!:-)Azért volt vákumra szükség mert szegénykém beszorult a szülöcsatornába és a szívhangja is rosszabodott!Az orvosom azonnal pillanatok alatt cselekedett!felsem fogtam a dolgokat teljesen csak az érdekelt hogy egézségesen szülessen meg a picim!mellettem lévö szülöszobában is vákumos volt a szülés és ott is hála teljesen egézséges kislány született!Nem kell a legrosszabra gondolni csak pozítivan!:-)
Bocs az offért, de olyan tényleg van, hogy 10/10-es apgar? Nekem a fiam 9/10-es volt, és a kórteremben minden baba, és én is az voltam amikor születtem, anyukám dolgozott szülészeten és azt mondta, hogy õ még nem látott csecsemõt 10/10-es apgarral születni. Most komolyan. Csak mert itt ketten is írtátok.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek a választ, megpróbálok pozitívabban hozzá állni.Nem félek a szüléstõl csak ettõl a részétõl.Mindent megteszek, hogy a baba is könnybben kijöjjön:)
Szia. Ne fe´lj elöre.Annál nehezebb lessz a szülés.Anyunak növérem koraszülött volt, éngem 1nap alatt szült.Nekem a lányom janua´rban született, 38 óra alatt.10/10apgárral, teljesen egészséges. Ne stresszelj elöre.Amikor ott leszel, csak az fog érdekelni, hogy végre megla´thasd a babádat.
A kérdező hozzászólása: Köszi, de jobb félni.Azt hallottam ..lehet hülyeség, de sokban hasonlítunk az anyukánkra vagyis a szülés hasonlóképp zajlik, hát õ megszenvedett velem és majdnem vákumoztak..csak épp akkor történt egy baleset a vákummal egy pár nappal elõtte és kínjában kinyomott, hogy nehogy engem is kiszippantsanak.Ezért félek kicsit tõle.De bízom benne nálunk ez nem így lesz:)
Szintén bocs az offolásért. Nekem mindkét fiam 10/10-es apgarral született. Érdemben már válaszoltam, mielõtt nagyon megharagudnátok :o)

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Lehet választani, hogy természetes úton vagy császármetszéssel szeretnénk szülni? Attól, hogy valaki az utóbbit választja, "megvethető"?

A "megvethetőt" úgy értettem, hogy önként nem vállalja azt a fájdalmat és a vele járó egyéb dolgokat (gondolok itt a gátmetszésre). Szóval amiatt, hogy esetleg fél a természetes úton való szüléstől, kevésbé lesz az illető "méltó"?

Nem vagyok terhes, még felnőtt sem, csak felmerült bennem a kérdés, hogy ilyen okok miatt lenézhető-e valaki.

Normális válaszokat, kérlek!
17/L

13

Akinek terhessegi diabetesze volt, mennyivel szuletett a babad? Kellett neki a cukros lotty? Dietaval tudtad tartani mindig? Vagy inzulint is kaptal?

2

Akik Kecskeméten szültek az Izsáki úti kórházban! Mondanátok tapasztalatokat?

7

Szülés utáni haskötő helyes használata? Nektek bevált, ajánljátok?

7

Amikor székelési ingert éreztetek szülés alatt, akkor éppen mi történik "odabent"?

a baba feje akkor ér le a szülőcsatornába?
mitől érez az anyuka ilyen ingert?

6

Milyen fájdalomcsillapítást ajánlotok ill. Ti mit kértetek/kaptatok mikor szültetek?

Elsö baba. Elöre láthatólag vaginális úton. Most oly sok(35hét) eröt érzek magamban, hogy fájdalomcsillapítás nélkül szüljek, de nem tudom hogy nem tünik-e ez 'hösködésnek'?! Vagy reálisan bevállalható.
Kérlek osszátok meg a tapasztalataitokat!

5

Miskolcon a Semmelweis kórházban szült valaki?

Tapasztalatok vannak? Illetve hogyan lehet ott szülni? Muszáj lenni választott orvosnak hogy ott szülhessek? Első babámat várom és sok mindennel nem vagyok tisztába. Valaki szült Dr. Shittu Gafarnál? Milyen orvos és mennyi pénzt kér el átlagosan? Köszönöm előre is a válaszokat! 23hkm

3

Szfváron most kik vannak szülész-nőgyógyászok akik vezetnek szülést? Úgy tudom páran elmentek.

0

Valaki segítsen már, Le szeretném írni a szüléstörténetemet illetve a terhesség alatti eseményeket, Hol tudnám leírni, Találtam egy pár oldalt de nem találom hogy hova írhatnám?

5

Ugye nem császároznak?

A dokim azt mondta holnap megvizsgál és ha úgy látja megindítja a szülést.már egy hete kinyiltam.fáj a hüvelyem is.

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!