Találatok a következő kifejezésre: Mennyire kell a vákumtól (1 db)

Mennyire kell félni a vákumtól?

Én hallottam már egy pár rémsztorit és félek ha eljön a nagy nap én nem is engedném használni ha szükséges!Inkább vágjanak fel!Mik a vélemények err?l..mármint a vákumról?YFélek esetleg kés?bb lesz a babának maradandó károsodása.29hetes kismama ui:Visszautasíthatom ha erre kerül a sor?

Legjobb válasz: Vákumot akkor használnak, hogyha már nincs mód császárra, mert annyira kint van a baba, hogy már nem tudják visszarángatni. Úgyhogy ha arra kerülne a sor, szerintem ne utasítsd vissza, mert ez életmentõ beavatkozás. De az én ismerõseim körében senki sem szült vákummal, szerintem te sem fogsz, ne idegeskedj emiatt!!! Boldog babavárást! :o)

Vákumot akkor használnak, hogyha már nincs mód császárra, mert annyira kint van a baba, hogy már nem tudják visszarángatni. Úgyhogy ha arra kerülne a sor, szerintem ne utasítsd vissza, mert ez életmentõ beavatkozás. De az én ismerõseim körében senki sem szült vákummal, szerintem te sem fogsz, ne idegeskedj emiatt!!! Boldog babavárást! :o)
Szia.Én Vákummal születtem 30 éve, semmi bajom nincs.Ne félj, csak végszükség esetén alkalmazzák.Anyukámnál az volt a gond, hogy a méreteihez képest túl nagy voltam(Õ 153 cm, én 57 voltam és 3750g)vakargatták a dokik a fejüket annó, hogy természetes szülése legyen v.sem.Azért 30 évvel ezelõtt más volt a helyzet.Vigyázzatok magatokra!15hetes pocakos
A születés a te életedet határozza meg, és a magzat meg egy külön emberi lény saját akarattal.Ha anyánkra hasonlítanék, akkor mi is lenne velem, hiszen bátyus nakra tekeredett köldökzsinórral, 7, 9es apgárral nehéz szülés, én aki az elsõ tolófájásra kibújtam, vagy hugi, aki oxitocinnal indult neki.Minden szülés más és más. De ha te ezen aggódsz már most, akkor vigyázz, és neh a gondolat teremtõ erejû legyen.Sõõt, ha ennyire félsz, akkor már csak azért is kétszer annyira kell nyomni, és kétszer annyira kell akarni, hogy kibújjon az a baba, és nem szabad elhagyni magad!Mert lehet baromira fáj a szülés, de ha mindent beleadsz, akkor fele annyi ideig fáj, mintha elhagyod magad.Édesanyád is meg tudott szülni, pedig a dokik már lemondtak róla, te is meg fogod tudni!
Elsõ válaszadó vagyok. Anyukám mindkettõnkkel tízenórákat vajúdott. Én az elsõt 2, a másodikat 1, 5 óra alatt szültem meg. Úgyhogy szerintem erre ne is gondolj!!!
Szia!én január 11-én szültem meg a kisfiamat vákumosan!10/10 apgarral!És Istennek hála telejsen egézséges!:-)Azért volt vákumra szükség mert szegénykém beszorult a szülöcsatornába és a szívhangja is rosszabodott!Az orvosom azonnal pillanatok alatt cselekedett!felsem fogtam a dolgokat teljesen csak az érdekelt hogy egézségesen szülessen meg a picim!mellettem lévö szülöszobában is vákumos volt a szülés és ott is hála teljesen egézséges kislány született!Nem kell a legrosszabra gondolni csak pozítivan!:-)
Bocs az offért, de olyan tényleg van, hogy 10/10-es apgar? Nekem a fiam 9/10-es volt, és a kórteremben minden baba, és én is az voltam amikor születtem, anyukám dolgozott szülészeten és azt mondta, hogy õ még nem látott csecsemõt 10/10-es apgarral születni. Most komolyan. Csak mert itt ketten is írtátok.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek a választ, megpróbálok pozitívabban hozzá állni.Nem félek a szüléstõl csak ettõl a részétõl.Mindent megteszek, hogy a baba is könnybben kijöjjön:)
Szia. Ne fe´lj elöre.Annál nehezebb lessz a szülés.Anyunak növérem koraszülött volt, éngem 1nap alatt szült.Nekem a lányom janua´rban született, 38 óra alatt.10/10apgárral, teljesen egészséges. Ne stresszelj elöre.Amikor ott leszel, csak az fog érdekelni, hogy végre megla´thasd a babádat.
A kérdező hozzászólása: Köszi, de jobb félni.Azt hallottam ..lehet hülyeség, de sokban hasonlítunk az anyukánkra vagyis a szülés hasonlóképp zajlik, hát õ megszenvedett velem és majdnem vákumoztak..csak épp akkor történt egy baleset a vákummal egy pár nappal elõtte és kínjában kinyomott, hogy nehogy engem is kiszippantsanak.Ezért félek kicsit tõle.De bízom benne nálunk ez nem így lesz:)
Szintén bocs az offolásért. Nekem mindkét fiam 10/10-es apgarral született. Érdemben már válaszoltam, mielõtt nagyon megharagudnátok :o)

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Szerintetek mitől van ez? Lehetséges hogy pár napon belül szülök?

36 hetes vagyok, nagyon fájnak a melleim, olyan mint amikor tejci van bennük. Méhszáj nyitva, méhnyak megrövidülve.

3

Császármetszést csak azért szoktak alkalmazni, hogy a lány puncija ne táguljon ki a szülés után (Ha nincs egészségügyi indok)?

És a császár utáni heget el lehet tüntetni?

Mindig kitágul a punci szülés után?

12

Párommal minden este szeretkezünk és félek, hogy ha baba lesz majd nem jut rá annyi időm és konfliktus lesz belőle, hogy nem lesz szex?

Volt/van esetleg itt is olyan, akivel ez már megtörtént? Hogy alakultak a baba után a dolgok?

18

Tapasztalt anyukák véleményét kérném! Cukorbetegen szülni?

Sziasztok! Szeretnék kisbabát, Inzulin pumpás vagyok. Sajnos mostanában bezavarodott a vércukrom, 11 körül van, de valamikor 2.8 is..
Lokrent is szedek a szivemre. Szerintetek ennyi "bajtól" még tervezhetek babát? Nem lesz baja, és velem se lesz probléma?
Persze ezeket a diabetikustól is megkérdezem, de szeretnék előtte utána járni, hátha ti is hasonló helyzetbe voltatok!
Sűrűn szívdobbanásaim vannak... Tatabányai kórház megengedné, hogy császározzanak? Az mégiscsak biztonságosabb lenne.
Előre is köszönöm szépen a válaszokat.

8

Kibírjuk még 2 hétig?

Rengeteget jóslózom, óránként többször is,de van úgy, hogy egyáltalán. A dokim múlthöten azt mondta, hogy lehet, hogy már jövőhéten kibújik pocaklakóom. De hallottam már olyat is, hogy a sok jósló mellett ráhúzott a baba.
Menstruáció szerint másodikán kellene szülnöm, de a dokim ultrahang alapján számolt és az november 15. Csütörtökön kell mennem kontrolra.
38+3hkm

2

Van valakinek tapasztalata lógó pocakkal való szülésről, mikor túlságosan előrehúzza a baba?

2 hét múlva vagyok kiírva, nagyon lóg a pocakom, a védőnő is csak szörnyülködik rajta. Több helyen olvastam, hogy ez nehézséget jelent szülésnél, mert a baba sokkal nehezebben tud a szülőcsatornába illeszkedni, mert gyakorlatilag derékszögben van, nem pedig szépen függőlegesen lefelé...
állítólag ilyenkor kézzel, lepedővel szokták megemelni a pocit, hogy így segítsék a beilleszkedést. Valakinek volt hasonló tapasztalata?

3

Császármetszés után mikor és mit ehetek majd?

Altatásban fogják végezni szerdán és a család már kérdezgeti mikor és mit ehetek majd, hogy majd hoznak be ezt meg azt. Nem tudom, segitenétek?
Köszönöm előre is.

14

Szerintetek a lentiek alapján második is császár lesz?

Sziasztok! a kisfiamat 37+4 napra szültem császárral. Meconiumos víz, relatív téraránytalanság, magas vérnyomás. Az csak közben derült ki, hogy arccal előre beszorult a szülőcsatornába. amikor kint volt,akkor látszott, hogy kicsit balra tartja a fejét. Nekem ez olyan soknak tűnik, hogy nem kockáztatnék a másodiknál. Ti igen? Mit gondoltok?

6

Császár után van esélyem simán szülni?

Első babám császáros volt,mert nem fordult be sajnos. Most várom a másodikat és nem szeretném ha az is császár lenne,hosszú volt a felépülés. 20 hónap lesz a két gyerek között,van esélyem simán szülni a másodikat? Gondolom ez azért sok mindentől függ,de ha minden rendben lesz és a baba sem lesz túl nagy és befordul és a hegem sem lesz túl vékony,akkor megengedik?

4

Milyen a szülési fájdalom?

12

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!