Találatok a következő kifejezésre: Mennyire káros nem mosom meg alaposan (1 db)

Nagyon. Sok.
oh istenem, hülye kérdés, hülye válasz...mit vártál, hogy majd az mondják, nem nem fontos? Te is tudtad a választ akkor meg minek tetted fel a kérdést, anyukád nem tanított meg rá, hogy mindig meg kell mosni mielõtt megeszed? Ha ennyire aggódsz akkor menj egy steril szobába aztán lefertõtlenített szikével hámozd meg! Olyan hülyeségeket tudtok kérdezni :D Öblítsd le aztán edd meg többet használ mint amennyit ártani fog.
Igazából ami benne van az károsabb, és persze láthatatlanul. 2004–2005-ben 413 féle vegyi anyagot keresve 10 újszülött köldökzsinór vérét elemezték. Az eredmények megdöbbentõek. A vizsgálatok során összesen 287 különbözõ vegyi anyagot találtak, közülük 209-et még soha nem mutattak ki köldökzsinór-vérbõl. A vizsgált vegyi anyagok közül 180 anyag rákot, 217 idegrendszeri problémákat, 208 pedig születési vagy fejlõdési rendellenességeket eredményez. pl.nálunk már rég betiltották a DDT permetezõszer, de mutattak ki a vérbõl ilyet is .Ez mind annak köszönhetõ, hogy szállítanak az országba olyan zöldséget és gyümölcsöt(más országból ahol még engedélyezett) amit még betiltott vegyszerekkel permeteztek! Így nem biztos, hogy csak a mosáson van a hangsúly!
Ha otthon terem a kertetekben, akkor talán kevesebb szennyezõdés lehet rajta. Persze mindenképp meg kell mosnod a gyümölcsöket és a zöldségeket fogyasztásuk elõtt. Nagyon sok méreganyag boríthatja õket kívülrõl, és semmi sem garantálja, hogy miután megmostad, teljesen eltûnnek róla ezek az anyagok, de kevesebb lesz rajtuk, annyi biztos. Ha adhatok egy jó tanácsot, miután megmostad õket, törölgesd is le õket egy száraz konyharuhával, és csak azután edd meg õket! :)
Hát én nem szoktam és még sose volt belõle problémám :D De otthon termesztett gyümölcs az igazi!
A legyek is sok bacit hagyhatnak a gyümölcsön, fõleg ha elõtte egy trágyadombon landoltak. Komolyan mondom. Vérhast okozhat.
Amellett, h alaposan megmosod a gyümölcsöket, próbálj olyan helyen vásárolni, ahol nem teszik ki az árut az utcára, mert akkor a permeten kívül pl. a kipufogógáz vagy a szmog is károsítja. Ha teheted, vásárolj minidig bentrõl!
Nagyon káros!! Egyrészt a rajtalévõ permetezésre használt anyagok miatt, másrészt gondold el, hogy a zöldségesnél/üzletben akár le is eshet a mondjuk földre, egy csomó ember összefogdossa, stb. SZÓVAL MINDIG ALAPOSAN MEG KELL MOSNI AZ ELFOGYASZTANDÓ GYÜMÖLCS HÉJÁT!!!
mindenkinek, akit kicsit is érdekel a téma: http://tudatosvasarlo.hu/cikkek/1237
sõt jól össze is lehet szedni egy jó kis parazitát ... aztán a tüdõdbõl látjuk viszont ...


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Miből készül a glicerinszappan?

Teljesen természetes? Ez az egyetlen alapanyag amit házi készítés? szappanhoz használhatok?

5

Hol van Győrben Bio Piac?

Úgy olvastam, hogy a Pet?fi Ifj. Házban szombatonként, de elmentem és sehol semmi.

1

Gyulladás csökentő női gondokra? Nem teára gondolok, de nem is gyógyszerre, hanem valami gyógynövényes kapszulára vagy ilyesmire!

9

Japán kristálygombát terhesek fogyaszthatják?

8

Csepelen hol lehet kapni Weleda sampont?

8

Hogyan tudnék a nyári szünet alatt lefogyni?

12 éves vagyok, 68 kg. Elég sok ez egy 12 éves gyerek számára nem?? A nyári szünet alatt szeretnék leadni néhány kilót ( kb. 15 jó lenne ) ... Tudnátok ajánlani valami nagyon hatásos diétát, vagy löttyöt.??
El?re is köszi

15

Szellemi összpontosítás esetén milyen táplálék kiegészitőt vagy akármilyen tabletát teát ajánlotok vizsgák tanulás során?

19

A mentatea egészséges? Ha igen, milyen hatása van?

3

Ha valaki kipróbálta az EMÓCIÓ 7.84 nevű készítményt, írna róla, mik a tapasztalatai vele?

http://bionom.hu/biobolt/etrend-taplalek-kiegeszitok/italok/..

5

Melyik vallás az, amelyik elutasít minden műtéti beavatkozást, és minden nemű gyógyszeres kezelést?

27

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!