Találatok a következő kifejezésre: Mennyire káros nem mosom meg alaposan (1 db)

Nagyon. Sok.
oh istenem, hülye kérdés, hülye válasz...mit vártál, hogy majd az mondják, nem nem fontos? Te is tudtad a választ akkor meg minek tetted fel a kérdést, anyukád nem tanított meg rá, hogy mindig meg kell mosni mielõtt megeszed? Ha ennyire aggódsz akkor menj egy steril szobába aztán lefertõtlenített szikével hámozd meg! Olyan hülyeségeket tudtok kérdezni :D Öblítsd le aztán edd meg többet használ mint amennyit ártani fog.
Igazából ami benne van az károsabb, és persze láthatatlanul. 2004–2005-ben 413 féle vegyi anyagot keresve 10 újszülött köldökzsinór vérét elemezték. Az eredmények megdöbbentõek. A vizsgálatok során összesen 287 különbözõ vegyi anyagot találtak, közülük 209-et még soha nem mutattak ki köldökzsinór-vérbõl. A vizsgált vegyi anyagok közül 180 anyag rákot, 217 idegrendszeri problémákat, 208 pedig születési vagy fejlõdési rendellenességeket eredményez. pl.nálunk már rég betiltották a DDT permetezõszer, de mutattak ki a vérbõl ilyet is .Ez mind annak köszönhetõ, hogy szállítanak az országba olyan zöldséget és gyümölcsöt(más országból ahol még engedélyezett) amit még betiltott vegyszerekkel permeteztek! Így nem biztos, hogy csak a mosáson van a hangsúly!
Ha otthon terem a kertetekben, akkor talán kevesebb szennyezõdés lehet rajta. Persze mindenképp meg kell mosnod a gyümölcsöket és a zöldségeket fogyasztásuk elõtt. Nagyon sok méreganyag boríthatja õket kívülrõl, és semmi sem garantálja, hogy miután megmostad, teljesen eltûnnek róla ezek az anyagok, de kevesebb lesz rajtuk, annyi biztos. Ha adhatok egy jó tanácsot, miután megmostad õket, törölgesd is le õket egy száraz konyharuhával, és csak azután edd meg õket! :)
Hát én nem szoktam és még sose volt belõle problémám :D De otthon termesztett gyümölcs az igazi!
A legyek is sok bacit hagyhatnak a gyümölcsön, fõleg ha elõtte egy trágyadombon landoltak. Komolyan mondom. Vérhast okozhat.
Amellett, h alaposan megmosod a gyümölcsöket, próbálj olyan helyen vásárolni, ahol nem teszik ki az árut az utcára, mert akkor a permeten kívül pl. a kipufogógáz vagy a szmog is károsítja. Ha teheted, vásárolj minidig bentrõl!
Nagyon káros!! Egyrészt a rajtalévõ permetezésre használt anyagok miatt, másrészt gondold el, hogy a zöldségesnél/üzletben akár le is eshet a mondjuk földre, egy csomó ember összefogdossa, stb. SZÓVAL MINDIG ALAPOSAN MEG KELL MOSNI AZ ELFOGYASZTANDÓ GYÜMÖLCS HÉJÁT!!!
mindenkinek, akit kicsit is érdekel a téma: http://tudatosvasarlo.hu/cikkek/1237
sõt jól össze is lehet szedni egy jó kis parazitát ... aztán a tüdõdbõl látjuk viszont ...


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Tudnátok hatásos ginseng terméket?

1

Létezik kereskedelmi forgalomban kenderolaj, vagy az illegális?

csak annak van gyógyhatása, amit nem a thc mentes magokból sajtolnak, hanem a növényből?

4

Állatokon NEM tesztelt termékek?

Sziasztok!
Eddig is olyan termékeket használtam, ami nem tesztel állatokon. (Balea, Essence) Tudnátok olyan
-tusfürdőt
-sampont
-és fogkrémet
írni, amiken rajta van a nyuszis logó? Ha lehet oldalt is küldjetek, hogy tudjak rendelni. Valamikor láttam nyuszis logós terméket, valami női név volt. Victory, vagy Emma, vagy ilyesmi, nem tudjátok véletlen mi az?
Köszi

5

Bioitalok, mint pl. céklalé, megvásárolható Egészségpénztári kártyára patikában vagy bárhol máshol?

Illetve bármilyen,gyógyszernek nem minősülő biokészítmény.

1

Miért keserű?

Miért keserű?

Ez a vízhiánynak tudható be?

5

Ki tud ajánlani tej, tojásfehérje, kazein, mogyoró és búzaliszt mentes süteményv vagy édességet?

A kisfiamnak holnap lesz a bölcsödébe az évzárója és kellene vinnem valami sütifélét,de a fent említett élelmiszerekre allergiás!Tudtok valami egyszerűet ajánlani??

2

Hogyan lehetek izmos?

Vékony 63 kg-os magas gyerek vagyok és megszeretnék erősödni. Valami tanács?

3

Ha megiszom a spermámat az egészséged?

hallotam 1 csávót aki a sajátját itta gyurás elött fehérje helyet mert elvileg sok vitamin van benne... ha megiszom én is attol elkapok valami betegséget?

12

Hol lehet olyan bio ételt kapni, mint amilyet Kendall Schmidt szokott enni?

0

Görögszénamag tapasztalatok? Mellnövelésre?

Nem vagyok naiv, és sem hiszek a "csodabogyókban" ,de mi van, ha ez tényleg jó mellnövelésre? Semmitől nem tudok hízni, és az a baj, hogy nagyok kicsik a melleim is!

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!