Találatok a következő kifejezésre: Mennyire káros nem mosom (6 db)

Most voltam először szoliba, 15 percet voltam benn. Nem tudtam h szemet be kell csukni és nem csuktam be, mennyire károsodot a szemem?

Legjobb válasz: Egy alkalomtól nem lesz bajod, ne aggódj. Viszont szerintem ne kövesd az elõttem szólót. Igenis hosszútávon nagyon sokat árthat a szemnek, és nem úgy, hogy hirtelen megvakulsz. Ügyelj rá legközelebb.

Egy alkalomtól nem lesz bajod, ne aggódj. Viszont szerintem ne kövesd az elõttem szólót. Igenis hosszútávon nagyon sokat árthat a szemnek, és nem úgy, hogy hirtelen megvakulsz. Ügyelj rá legközelebb.
Szia.Egy alkalomtól nem de hosszutávon károsodni fog a szemed.Használj inkább szemüveget.Nem véletlen találták ki.
Tudom, hogy van szemvedo akarmi de en sem hasznaltam soha es a szemem sem csuktam be. Meg nem vakultam meg...remelem nem is fogok.... Nem egtel meg 15 perc utan?
Inkább csukd be a szemed, mert egy idõ után nagyon elüt majd a szemed környékének a színe ha szemüveget használsz, hisz ott nem barnulsz!
Kell a szemüveg mert a sugarak a csukott szemhéjon is áthatolnak!!
Én is szolizok és használj szemüveget azt ajánlom mert én is régota járok és kontakt lencsém van 4 éve és nem rég derült ki h romlott a szemem...pedig már régota beállt a dioptriája:( és a szoli miatt romlott észre is vettem h akkor kezdtem rosszabbul látni...sajnos szóval használj szemüveget ha nagyon elütne a szín egy idõ után akkor ott barnitó krémezd be attól picit jobb lesz!
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a hozzászólásokat. máskor csukva tartom a szemem. Uhhh és nagyon leégtem, fõleg nekem narancsbõröm is van éas ott nagyon fáj.
a narancsbõrõd attól fájt mert leégett a combod és a feneked is :D nem azért mert narancsbõrõs..

Szoptatás alatt a dohányzás mennyire káros a picire? Terhesen nem cigiztem mert rosszul voltam tőle de, most már kívánom.

Legjobb válasz: a www.mimi.hu-n, a keresõbe üsd be a "szoptatás alatti dohányzás" kérdést. Kiadja a választ

a http://www.mimi.hu-n, a keresõbe üsd be a "szoptatás alatti dohányzás" kérdést. Kiadja a választ
Rosszabb, mint terhesen. A méhlepény legalább egy részét megszûri a káros anyagoknak, míg a tejjel egy az egyben megkapja a babád is. Az, hogy az elsõ válaszoló babájának nem lett tõle baja, ne nyugtasson meg, mert másik 10 gyereknek meg lett. Inkább bírd ki, vagy válaszd el.
Való igaz hogy 2 cigi nem a világ...mondjuk egy feles sem....aztán ha bármi baj lesz mégis, majd nem gyõz harcolna az ember a lelkiismeretével hogy mit tett... az hogy jucuska babája meg szomszég gizié is egészséges a cigi ellenére, nem jelenti SEMMI garanciát hogy a tiéd is az marad. Nekik csal szerencséjük volt. Hazárdíroztak és nyertek. De nem mindenki ilyen szerencsés.....a gyerekemet nem tenném fel mondjuk erre, de mindenki azt csinál a saját babájával amit csak akar.
Ezen hogy "álszentek" én is kibuktam ... hogy lehet valaki -már bocsánat- ennyire ostoba? Méghogy nem mutatták ki hogy káros? Édes bogaram, hol élsz te, a Marson? Az anyatej az, amibe minden egyes dolog szinte azonnal átkerül amit édesanya elfogyaszt/elszív! Valóban, még durvább, mint terhesen. Mindig vannak akiknek a saját bagó-hiányuk fontosabb mint hogy józan ésszel belássák mi a gyerek érdeke, de az külön bosszantó hogy ennek érdekében képesek struccpolitikával homokba dugni a fejüket és nem foglakozni azzal hogy rosszat tesznek. Na de az már különösen durva ha valaki nem csak nem foglakozik vele hanem egyenesen butasággal próbál menekülni a függõsége okozta gondok elõl, az meg már mindennek a teteje amikor másokat is a hülyeségével vakít. Mondom ezt én, aki nagy dohányos voltam a baba elõtt! Sem terhesség, sem szoptatás alatt nem szívtam egy rohadt szálat sem, mert a gyerekem fontosabb. Bármennyire is kívántam néha. De az, hogy még támogatókat keressek, aki igazolja a hülyeségemet a saját hülyeségével, nagyon durva. Ez az oldal veszélye - valakinek van egy hibás elgondolása, más, aki meg nem okosabb, még rá is kontráz, azaz meggyõzik egymást valamirõl hogy nem is veszélyes......
nogyogyasz mondta hogy napi 3-4 cigi meg nem ok arra hogy ne szoptass...en vegul kibirtam es 20 honap szopatats utan vegre lelkiismeretfurdalas nelkul szivok 3at egy nap
bocs 12:28as voltam de kozben irtak itt meg sokan ezert lecsisztama z utolos helyrol
Nekem azt mondta a védõnõm, hogy 100* inkább tápszer, mint a nikotinos anyatej.Sajnos én nem bírtam megállni, hogy ne szívjak el néha egy cigit.A kisfiam 2 éves lesz egy hét múlva, akkor volt lázas kicsit, mikor jött a foga, eddíg még beteg sem volt.(de nem akírlak bíztatni)
Biztos lesznek akik szentségelnek, de azok álszentek. Nem bizonyított, hogy a dohányzás káros a kicsire.(Csak annyi, hogy kisebb súllyal születik)Persze nem használ, jobb lenne mellõzni, de ha úgy érzed, hogy ennyi élvezet neked is jár, jobb ha rágyújtasz, mint ha feszengsz, és rabszolgának érzed magad a gyereked mellett, mert az idegességed, türelmetlenséged károsabb mint egy szál cigi.
utolso vagyok...baratnom szivta szules utan...napi 2 cigi es nem lett semmi baj...en sem biztatni akarlak de 2 cigi nem a vilag
szerintem vagy az egyik vagy a másik. néha én is kívánom, de azért nem cigizek, szoptatok.
Nyilvánvaló, hogy káros. A baba nem akar cigizni, nincs JOGOD mérgezni õt! Legyen kitartásod, akaraterõd, önuralmad! Sok sikert hozzá.
Egyébként én se tudom, hogy sírjak vagy nevessek azon, hogy "csak annyi bizonyított, hogy kis súllyal születik a baba" a dohányzástól. Ha valakinek nem világos, hogy ennek milyen veszélyei vannak, az sürgõsen nézzen utána, mielõtt hülyeségeket terjeszt!
Pont annyira, hogy még véletlenül se merj rágyújtani! A te lelki nyugalmad vagy a babád egészsége. Szerintem nem kérdés. (Ha elvonási tüneteid vannak, akkor pedig orvosi/pszichológusi támogatás - de akkor sem cigizés!)
Egyetértek, aki nem bírja ki, ne vállajon gyereket. Anyának lenni áldozattal jár, és még csak nem is olyan nagy áldozat kihagyni pár hónap cigarettát. Aki még ezt sem bírja, no comment......asszem az ilyenekre mondják hogy inkább csinált volna kisszéket.... Ennyi élvezet az anyának is jár gondolatra: úgy gondolod, hogy annak ellenére is jár hogy a gyerekt károsítja? Ha évezetet akar szexeljen egyet vagy egyen egy szelet csokit, azzal nem mérgezi a gyerekét.
Pont annyira káros, mintha a baba szájába adnád a cigit. Álszent vagyok lehet, huszonévesen dohányoztam, és a terhesség TERVEZÉSE elõtt letettem a cigit.Én ez gondolom normálisnak.
Egyetértek azzal, hogy aki nem bírja ki, hogy ne gyújtson rá a kicsi érdekében, az nem való anyának. (Na puff, én is álszent vagyok.) Szándékosan mérgezni egy csecsemõt? Ez anyai dolog?
Az anyatejjel átjut a nikotin a picibe. Te függõvé akarod tenni a gyerekedet?? Se a terhesség, se a szoptatás alatt ne dohányozzon senki! És ha már 9 hónapig kibírtad, mi az a 6 hónap pluszban, mellesleg ez egy jó lehetõség lenne a leszokásra is!
Én cigiztem terhesség alatt.ÁLMOMBAN.És cigiztem szoptatás alatt.ÁLMOMBAN.és ennyi elég is volt.soha nem gyújtottam rá.Aki nem bírja megállni, hogy rágyújtson, az nem való anyának.Ennyi áldozatot nem hiszem el, hogy nem lehet megtenni a gyerekünkért.Ha nem bírod, akkor válaszd el, és adj neki tápszert. Ja és reagálva az egyik válaszadó válaszára, igen jár ennyi élvezet egy anyának, hogy elszívjon pár szál cigit, de csak neki jár.A gyereknek azt nem kell átadni az anyatejen keresztül.el kell választani és kész, ha nem bírja ki.
Gonoszul hangzik, amit írni fogok, de szerintem az, aki nem tudja letenni a cigit terhesség, és szoptatás alatt legalább azt tegye meg, hogy másokat nem biztat arra, hogy nyugodt szívvel dohányozzanak. Káros, ragozhatjuk, ahogy akarjuk! Lehet, hogy semmi baja nem lesz a babánk, de én biztos nem kockáztatnék. A baba egészsége az elsõ. Egy barátnõm nagy ritkán rágyújtott szoptatás alatt, de õ megtette, hogy a cigi utáni tejet lefejte, és nem adta a babának. És tényleg nagyon-nagyon ritkán fordult csak elõ.
Nagyon. Sok.
oh istenem, hülye kérdés, hülye válasz...mit vártál, hogy majd az mondják, nem nem fontos? Te is tudtad a választ akkor meg minek tetted fel a kérdést, anyukád nem tanított meg rá, hogy mindig meg kell mosni mielõtt megeszed? Ha ennyire aggódsz akkor menj egy steril szobába aztán lefertõtlenített szikével hámozd meg! Olyan hülyeségeket tudtok kérdezni :D Öblítsd le aztán edd meg többet használ mint amennyit ártani fog.
Igazából ami benne van az károsabb, és persze láthatatlanul. 2004–2005-ben 413 féle vegyi anyagot keresve 10 újszülött köldökzsinór vérét elemezték. Az eredmények megdöbbentõek. A vizsgálatok során összesen 287 különbözõ vegyi anyagot találtak, közülük 209-et még soha nem mutattak ki köldökzsinór-vérbõl. A vizsgált vegyi anyagok közül 180 anyag rákot, 217 idegrendszeri problémákat, 208 pedig születési vagy fejlõdési rendellenességeket eredményez. pl.nálunk már rég betiltották a DDT permetezõszer, de mutattak ki a vérbõl ilyet is .Ez mind annak köszönhetõ, hogy szállítanak az országba olyan zöldséget és gyümölcsöt(más országból ahol még engedélyezett) amit még betiltott vegyszerekkel permeteztek! Így nem biztos, hogy csak a mosáson van a hangsúly!
Ha otthon terem a kertetekben, akkor talán kevesebb szennyezõdés lehet rajta. Persze mindenképp meg kell mosnod a gyümölcsöket és a zöldségeket fogyasztásuk elõtt. Nagyon sok méreganyag boríthatja õket kívülrõl, és semmi sem garantálja, hogy miután megmostad, teljesen eltûnnek róla ezek az anyagok, de kevesebb lesz rajtuk, annyi biztos. Ha adhatok egy jó tanácsot, miután megmostad õket, törölgesd is le õket egy száraz konyharuhával, és csak azután edd meg õket! :)
Hát én nem szoktam és még sose volt belõle problémám :D De otthon termesztett gyümölcs az igazi!
A legyek is sok bacit hagyhatnak a gyümölcsön, fõleg ha elõtte egy trágyadombon landoltak. Komolyan mondom. Vérhast okozhat.
Amellett, h alaposan megmosod a gyümölcsöket, próbálj olyan helyen vásárolni, ahol nem teszik ki az árut az utcára, mert akkor a permeten kívül pl. a kipufogógáz vagy a szmog is károsítja. Ha teheted, vásárolj minidig bentrõl!
Nagyon káros!! Egyrészt a rajtalévõ permetezésre használt anyagok miatt, másrészt gondold el, hogy a zöldségesnél/üzletben akár le is eshet a mondjuk földre, egy csomó ember összefogdossa, stb. SZÓVAL MINDIG ALAPOSAN MEG KELL MOSNI AZ ELFOGYASZTANDÓ GYÜMÖLCS HÉJÁT!!!
mindenkinek, akit kicsit is érdekel a téma: http://tudatosvasarlo.hu/cikkek/1237
sõt jól össze is lehet szedni egy jó kis parazitát ... aztán a tüdõdbõl látjuk viszont ...


Most szedek kreatint de szeretnék majd mást szedni. A leállás után mennyi idő múlva tehetem ezt meg? Használni fog és nem lesz káros?

Legjobb válasz: Mit szeretnél még szedni? A kreatinnal együtt is sokmindent alkalmazhatsz, nem lesz káros.

Mit szeretnél még szedni? A kreatinnal együtt is sokmindent alkalmazhatsz, nem lesz káros.
kreatin nem káros! Szedhetsz nyugodtan akár vele eggyüt is más kiegészítõket, én jelenleg fehérjét, creatint, nitrogénoxid fokozót, és mulitvitamint szedek és még élek
A kérdező hozzászólása: a kreatin nagyon jól bevált mint teljesítménynövelõ de az izom terén nem sok minden lett. valami pl maximuscle promax , progain hasonló terméket akarok szedni egy kis izomért . itt az a kérdés hogy akkor ezekkel együtt nem káros a kreatin szedése. kreatin mint teljesítmény ez meg mint kondi?
Nem káros ezekkel sem, proteinnel és tömegnövelõvel simán mehet együtt. Viszont ne feltétlenül ezektõl várd el az izmosodást, a kajának is rendbe kell lenni, ha így van, akkor nem szóltam, csak általában nem ez szokott lenni.
A kérdező hozzászólása: a kajával nincs gond. állandóan eszem a szénhidrátokat , fehérjéket és zsírokat és persze meg van a megfelelõ pihenés is.
Az jó, ha eszed, de az arányokra is figyelni kell. Tömegnöveléskor legyen 5-6 g/testtömeg kg a szénhidrát és 2 g/testtömeg kg a fehérje. 2 kanál lenolaj is mehet a telítetlen zsír beviteléért. Edzés után protein + 40-50 g dextróz (ha van pénz rá, akkor vitargo) menjen egybõl, utána 40-60 percre egy teljes étkezés (csirke-rizs pl).
A kérdező hozzászólása: szóval akkor lehet együtt szedni. remek köszi szépen
hát ha minden nap húst eszel rizzsel az lehet tényleg már káros.kellenek vitaminok is egyél gyümölcsöt meg zöldségeket is.
ha kezdõ vagy akkor azt eszel amit akarsz kb fél évig, csak egyél!! akkor is nõni fogsz.
Ez alapján csinálj magadnak egy étrendet: http://shop.builder.hu/kaloria.htm4 Napi 2 gramm fehérje/testsúly kg és napi 5 gramm szénhidrát/testsúly kg. Ha könnyen hízol akkor csökkentheted 4-re a ch-t, ha nagyon nehezen hízol akkor növelheted akár 6-ra is. És tényleg legyen vegyes étrended, de a hús domináljon.
Sokan keverik az egyoldalú étkezést az egyhangúval. Ha te csak rizst csirkét zöldséget meg lenmagolajat eszel és vizet iszol, akkor beviszel mindent ami kell, nem lesz egyoldalú, csak rohadt egyhangú és unalmas. Nem kell mindig rizs csirkemellet enni, ez egy "összefoglaló név", rendes teljes értékû kajálásokat kell csinálni, minõségi kajákból.

Apu azt mondta, hogy még 15 évesen nem kell fogyóznom, mert még fejlődésben vagyok és ha most fogyóznék az káros lenne! Enni kell. Ez mennyire igaz?

Legjobb válasz: Hát, van benne valami, viszont az is igaz, hogy az elhízás az ebben a korban is okozhat komoly gondokat. Tehát, abban igaza van, hogy ne fogyózz, mert azzal is sokat lehet ártani, de diétázni és sokat sportolni nem csak hogy szabad, de erõsen ajánlatos is! Nem csak a súlyod (tömeged...) miatt, de az egészséged minden területére jótékonyan hat, testi, szellemi és lelki értelemben is.

Hát, van benne valami, viszont az is igaz, hogy az elhízás az ebben a korban is okozhat komoly gondokat. Tehát, abban igaza van, hogy ne fogyózz, mert azzal is sokat lehet ártani, de diétázni és sokat sportolni nem csak hogy szabad, de erõsen ajánlatos is! Nem csak a súlyod (tömeged...) miatt, de az egészséged minden területére jótékonyan hat, testi, szellemi és lelki értelemben is.
semmiféle képpen se koplalj mert akkor a tested fejlõdése teljesen lelassul inkább ajánlom h sportolj pl:fuss rendszeresen, v bármilyen sportot amihez lenne kedved akár focizhatnál is:D
sportolj sokat most dõl el, mit bír majd a szived, izomzatod felnõtt korodban
A kérdező hozzászólása: :)
Nagyon igaza van az apukádnak, hallgass rá!!! Valóban, a szervezeted most komoly fejlõdésen megy át, a csontjaid, hormonrendszered, nagyon fontos, hogy hozzájussanak a vitaminokhoz, ásványi sókhoz, stb. Én a gyerekeimnek ebben a korukban adtam Tini-vitamint is, mert sajnos a mai zöldségek és gyümölcsök már jóval kevesebb vitamint tartalmaznak, mint 10 évvel ezelõtt, muszáj pótolni. Arra azért vigyázhatsz, hogy ne hizlaló, értéktelen ennivalókat egyél (zsíros ételek, sok kenyér, cukrozott üdítõk, stb.). Sportolj, sokat mozogj friss levegõn, ne szokj rá a cigire és alkoholra (sajnos tudom, hogy ez a korosztály erre nagyon hajlamos). Javaslom, hogy naponta egyél meg 1 pohár tejfölt, mert ettõl szép lesz a bõröd, nagyon egészséges (fehérje!), szép nõies formád lesz tõle (a benne levõ zsiradék segíti a melleid kialakulását).
Koplalni tilos. Az ételek milyensége és a mozgás viszont fontos. Beszéld meg apuddal, hogy számûzöd az édességet, minimális szénhidrátot fogyasztasz csak, helyette sok zöldség, gyümölcs és szárnyas húsok legyenek. Pl. együtt tudnátok kocogni is esténként, vagy tömegtorna a családdal:) Igy a súlyod is alakul és nem is olyan fogyókúra, ami árthat a fejlõdésben lévõ szervezetednek.
A kérdező hozzászólása: értem
A kérdező hozzászólása: értem. köszönönöm.
A kérdező hozzászólása: aha értem köszi.
A fogyózás szerintem eleve értelmetlenség, egészségesen kell táplálkozni. Diéta nem = fogyokúra.
A kérdező hozzászólása: köszönöm
figy én 14éve koromban elkeztdtem fogyokúrázni mert zavart és akár egy hét alatt 2kilót is ledobtam de kur*a nehéz dolog ám.sztem semmi bajod nem lesz a lényeg az h ne egyél túl sok szénhidrátot 15/f


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!