Találatok a következő kifejezésre: Mennyire káros nem (70 db)

A pipa mennyire káros? (NEM VÍZI! )

A sima pipára gondolok.

Legjobb válasz: amennyire tudom,a cigihez képest kevésbé,de azért káros...

amennyire tudom, a cigihez képest kevésbé, de azért káros...
Így van, ahogy az elsõ mondta. Azért nem annyira káros mert nem közvetlenül szívod be a füstöt, hanem a pipa szipkáján át, így a füstnek van ideje lehûlni.

Napi 2-3 g nikotin bevitele hosszútávon mennyire káros? Nem füstölésbõl hanem esetleg nikotinos cukorkából vagy elektromos cigibõl?

Tehát, ha a cigarettában lévõ rákkeltõ koktél minden káros komponensét kiiktatva csak a fent említett nikotin mennyiséget viszi be az ember az hosszútávon okozhat súlyos keringési problémákat?

Legjobb válasz: 2-3 mg,elnézést.

A kérdező hozzászólása: 2-3 mg, elnézést.
Függõséget mindenképpen okoz. Ezt használják ki egyes élelmiszer- és élvezeti cikk gyártók, amikor kis mennyiségû nikotin bekeverésével hozzák létre a függõséget (ami aztán busás hasznot hoz). Hosszú távon azért az érszûkítõ hatás miatt elsõsorban a lábfej keringésében okozhat gondokat (érszûkület).
A kérdező hozzászólása: Nem értem, hogy miért tért vissza a nikotin utáni sóvárgásom?Csak természetes, nem emberi kéz alkotta élelmet eszem, keményen súlyzózom, 33 kilót fogytam 1 év alatt és annak idején nikotinos rágóval szoktam le a cigirõl és a végsõ stádiumban már egy darab 2 mg-os rágó is elég volt úgy, hogy azt elosztottam 4-5 részre.Még így is nagyon nehéz volt megszabadulnom tõle.Mostanában azon gondolkodom, hogy veszek egy csomag ilyen rágót mert megmagyarázhatatlan ürességet érzek ismét nélküle.Újra füstölni nem szeretnék.

Napi mennyi kávé nem káros még a szervezetnek?

Legjobb válasz: A kávé káros hatását anno a rabokon mérték le. Ellentétes vélemények vannak azzal kapcsolatban milyen adag ami káros és mennyi lehet ami nem káros. Azóta születtek olyan vélemények is ami a jótékony hatását dicsérik. Hozzátenném az sem mindegy milyen erõs a nedû amit fogyasztasz? Arról én még nem hallottam,hogy kávéfogyasztástól meghalt volna valaki.

A kávé káros hatását anno a rabokon mérték le. Ellentétes vélemények vannak azzal kapcsolatban milyen adag ami káros és mennyi lehet ami nem káros. Azóta születtek olyan vélemények is ami a jótékony hatását dicsérik. Hozzátenném az sem mindegy milyen erõs a nedû amit fogyasztasz? Arról én még nem hallottam, hogy kávéfogyasztástól meghalt volna valaki.
2-3 kávé még egészséges.
1-2 kávét a kismamáknak is megengednek, ennyi nem lehet gond

Fekvőtámaszból mennyi ismétlésszámig nem káros a szervezetemre az edzés?

Legjobb válasz: káros? ezt hogy érted? sztem kb ameddig meg nem fulladsz. Saját súllyal elvileg annyit csinálsz amennyit bírsz, az nem káros...

káros? ezt hogy érted? sztem kb ameddig meg nem fulladsz. Saját súllyal elvileg annyit csinálsz amennyit bírsz, az nem káros...
http://www.extrem.hu/cikk/extrem.hu/1852 ennél biztos lehet többet is :D

Mennyire káros ha befestem a hajam szőkére és még nem volt befestve? 15 vagyok. Milyen káros anyagok vannak a szőke festékben?

Írjatok rá konkrétat, légyszi!

Legjobb válasz: Sajnos a kérésed nem tudom teljesíteni, ugyanis gõzöm nincs az összetételérõl, csak azért írok, mert én 13 éves korom óta festetem a hajam szõkére. Nekem eléggé hullik a hajam, de festés elõtt is hullott szóval nem tudom...:/ Valahol azt olvatsam, hogy a hajfestés egyáltalán nem káros, valahol pedig azt, hogy töredezik tõle a haj, meg stb! De hát nézd! Ebben a világban már mi egészséges?

Sajnos a kérésed nem tudom teljesíteni, ugyanis gõzöm nincs az összetételérõl, csak azért írok, mert én 13 éves korom óta festetem a hajam szõkére. Nekem eléggé hullik a hajam, de festés elõtt is hullott szóval nem tudom...:/ Valahol azt olvatsam, hogy a hajfestés egyáltalán nem káros, valahol pedig azt, hogy töredezik tõle a haj, meg stb! De hát nézd! Ebben a világban már mi egészséges?
szia. nos a hajfestés, igen is káros. A fekete hajszín mellett a szõke a legkárosabb hiszen ellentétben a többi színnel a szõke nem színezi a hajad, hanem kimarja a színét. ezért is van az hogyha szõkére fested a hajad akkor utána mikor -újrafested- nem kell az egész hajadra rákernni egy tubus festéket, csak ott ahol lenõtt, mert ha mindig újrafested az egészet, akkor hullani, és töredezni fog.
A kérdező hozzászólása: köszii:)

Mennyire karos ha egy hetig nem cigizek utan 2 napig igen?

azert mert ujev ota leakkarok szokni a cigirol de nem megy a multkor kibirtam 8 napig utana elszivtam egy dobozzal 2 nap alatt,es utana megint!valami segitseg esetleg hogy leszokjak?

Legjobb válasz: eléggé káros annyit tudok segíteni, hogy aztmondom szedd össze magad és tedd le. Csak akaaterõ kell!

eléggé káros annyit tudok segíteni, hogy aztmondom szedd össze magad és tedd le. Csak akaaterõ kell!
Nem annyira mintha minden nap gyújtanál de azért károsabb mintha egyáltalán nem gyújtanál.

Vettem egy 1994es Opel b corsát, de sajnos a drága benzin miatt nem tudom mindennap használni, múltkor is nehezen indult el mert 1 hetet nem mentem vele, ez így mennyire káros a kocsinak?

Legjobb válasz: A kocsinak nem káros ha áll pár hetet. Maximum az aksi merülhet le, azt idõnként érdemes feltenni tölteni.

A kocsinak nem káros ha áll pár hetet. Maximum az aksi merülhet le, azt idõnként érdemes feltenni tölteni.
Azért ha 1 hét után nem indult el, akkor az az aksi már nem lehet túl jó állapotú.
Haveromnak van egy régi kocsija, amit ritkán használ, neki 1 hónap után még be szokott indulni, 2 után már nem.
A kérdező hozzászólása: Beindult az 1 hét után csak nehezen.Friss jogsim van és dieseles autón tanultam, ez meg ugye benzines párszor már le is fullasztottam, nem akarom tönkre tenni egyböl már az eleén próbálok vigyázni rá amennyire tudok

Mennyire káros a pipa? Ha mondjuk fél évig szívja az ember lesz valami kockázata megbetegedésre? Netán rákra? Persze nem túlzásba víve.

Legjobb válasz: Oyan pipát még nem találtak fel, amit fél évig lehet szívni. De hogy a kérdésedre válaszoljak, a pipa egyetlen elõnye a cigarettával szemben, hogy a papír kátránytartalma nem adódik hozzá ahhoz a (egyesek szerint)többszáz káros alkaloidához, ami a dohány égésekor felszabadul.

Oyan pipát még nem találtak fel, amit fél évig lehet szívni. De hogy a kérdésedre válaszoljak, a pipa egyetlen elõnye a cigarettával szemben, hogy a papír kátránytartalma nem adódik hozzá ahhoz a (egyesek szerint)többszáz káros alkaloidához, ami a dohány égésekor felszabadul.
Na figyelj ide nekem van saját véleményem arról h valami káros vagy nem káros. A véleményem az h minden káros amit túlzásba viszel. Beszélhetünk itt dohányzás, étkezés, alkohol, de még akár a sportolás is mert ha túl erõlteted magad már az se egészséges. Egészség titka a mértékletesség. Napi szintû pipázás biztos rontana az egészségeden, de ez attól is függ h milyen az életed mert ha van egy kis sport+egészséges étkezés akkor erõsebb a szervezeted és kevesebb esélyed lesz arra h bajod lesz tõle. Két hetente 1-2 (max 3) pipázás nem nagy terhelés a szervezetnek ami véleményem szerint nem fog semmi komolyabb problémát okozni. Én jelenleg szivarozok és betartom ezt az elvet bár én havi 2-3 szál szivart szívok el és még nem volt semmi problémám eddig. :) Tény h káros a dohányzás, de ha hagysz idõt a szervezetnek begyógyítani azt a kis "sebet" amit egy pipázás okoz és nem napi szinten tolod illetve oda figyelsz h más szempontból egészségesen élj akkor nincs probléma. Tehát légy mértékletes mindennel és 120 évesen is a teraszon fogsz pipázgatni. :) Jó amúgy h még vannak olyanok akik a dohányzásra tudnak kultúra ként is tekinteni.

A zsírégető step aerobic edzéssel kapcsolatban hallottam, hogy a step pad nem tesz jót a gerincnek és néha tényleg érzem közben, hogy megterheli. Ez mennyire káros?

Legjobb válasz: ha nem edzel gerinc merevítõre,ami alap,akkor elõbb utóbb minden sport káros lesz. egyébként meg persze megterheli szinte minden edzés,de ha nem lenne gyenge semmi a gerinc melletti izomzatod és a deréköved ereje,akkor nem lenne probléma. kb azt az effektust érzed,amikor úgy építesz házat,hogy a tetõvel kezdesz.

ha nem edzel gerinc merevítõre, ami alap, akkor elõbb utóbb minden sport káros lesz. egyébként meg persze megterheli szinte minden edzés, de ha nem lenne gyenge semmi a gerinc melletti izomzatod és a deréköved ereje, akkor nem lenne probléma. kb azt az effektust érzed, amikor úgy építesz házat, hogy a tetõvel kezdesz.

Szerintetek mennyire "káros", ha a babát járókába tesszük? Sógornőm csúnyán letolt, hogy nem tesz jót a kicsinek a későbbi fejlődésének.

Legjobb válasz: Szerintem mindennek a károssága attól függ, mire használod. (mondhatnám példának a tévét, alkoholt, édességet, kést) Ha azért teszed bele a gyereket, mert eljátszik benne, míg te valami veszélyeset csinálsz, nyilván hasznos, bár az én gyerekeim jobban szerették a hordozót ilyenkor is. De ha beleteszed a gyerekedet, hadd tanuljon egyedül lenni meg egyedül játszani és aztán már bent van egész nap-az biztos, hogy káros, mert elveszik a kommunikáció és egész életében ellesz egyedül a gyerek.És még ez a legkisebb következménye.

Szerintem mindennek a károssága attól függ, mire használod. (mondhatnám példának a tévét, alkoholt, édességet, kést) Ha azért teszed bele a gyereket, mert eljátszik benne, míg te valami veszélyeset csinálsz, nyilván hasznos, bár az én gyerekeim jobban szerették a hordozót ilyenkor is. De ha beleteszed a gyerekedet, hadd tanuljon egyedül lenni meg egyedül játszani és aztán már bent van egész nap-az biztos, hogy káros, mert elveszik a kommunikáció és egész életében ellesz egyedül a gyerek.És még ez a legkisebb következménye.
Kérdés, hogy most a hálós (vagy fa-rácsos) járókára gondolsz, vagy a bébikompra, mert sokan azt is járókának hívják. Igen, a kompozás árthat és visszavetheti a fejlõdésben. A járóka sem árt, ha nem egész nap abban van a gyerek, hanem csak addig míg felmosol, elmész wcre, esetleg odateszed a fõznivalót... (Az én sógornõm pici korától egész nap abban tartja a most 21 hónapos fiát. Elég késõn tanult meg járni, sõt már a forgás is késõre nyúlt, mert 7 hónaposan még csak feküdt, mint egy darab fa...). Szóval mértékkel mindent!
Gyerekeimnek nem volt járókájuk. De, mivel korlátozod a mozgását, így késõbb fog kúszni, mászni, felfedezni a világot. Hagyd, hagy menjen. Akkor tedd a járókába, ha pl. fõzöl vagy valami veszélyesebbet csinálsz.
Nekem nagy segítség volt a járóka, fõleg, hogy ikreim voltak és napközben sokat voltam velük egyedül. Késõbb a 3., majd a 4. gyerkõcnél is használtuk. Semmiben sem voltak lemaradva a kortársaiktól fejlõdésben.
Utolsó elõtti, de ha rohangászik, mint a villám és a többi, inkább másfajta rendellenességet vetít elõ és ezt nem a komp meg a járóka hozta ki belõle. nekem is volt ilyen unokatestvérem, aki pont ugyanígy volt, járóka, komp és nem vetette vissza a fejlõdésben, mert egyébként 7-8 hónaposan alapból ki is mászott a kiságyból, aztán hirtelen elindult és 10 hónaposan futott...aztán ilyen ütemben folytatta az életét a hiperaktivitás, figyelemzavar, tanulási nehézségek, magatartási problémák felé- úgyhogy korai még az örömöd. Egyébként meg a komp mondjuk a gerincet teszi tönkre, ki tudja mi lesz késõbb, sokan vannak leszázalékolva gerincproblémákkal és hánynak van gerincsérve meg felmentve tesibõl mert.. stb stb, egyelõre nincs baja, de még lehet a korai kompozástól.
Az én lányomnak 3 hónapos kora óta van 120x120-as fa járókája. 7, 5 hónapos kora óta ül, rá 1 napra fel is állt. Szépen kúszik, mászik, oldalazva lépeget a járóka rácsaiba kapaszkodva. Most 8, 5 hónapos. Mennyivel van akkor õ most lemaradva? Ha a széket tolja maga elõtt, már szépen lépeget. Pedig napi 4-5 órát simán a járókában van. Szereti nagyon. Bébikompunk csak azért nincs, mert nincs elég hely a lakásban, hogy száguldozzon vele. Tesómnak mind a 3 gyereke bébikompozott. 11 hónaposan ment mindegyik, és 1, 5 évesen beszélni is kezdtek. Nem maradt ki semmi mozgás és fejlõdési szint. Aki használja õket, az úgyis azt mondja, hogy jó, aki nem használja azok meg ellenezni fogják, hogy káros és hasonlók. :D
Egyáltalán nem káros se a járóka se a komp. Az én kislányomnak 4 hós korától volt járókája, nem volt fél éves mikor felült és felállt. 6 hós múlt egy héttel mikor már mászott. Bébikompja 6 hós korától volt, de nem tudtuk sokáig használni mert 8, 5 hósan elindult így már nem akarta használni. Most 10 hós és úgy rohangászik mint a villám. Egyik sem veti vissza a fejlõdésben, sõt inkább segíti, ezért vannak kitalálva!
Nem tudom honnan vette a sógornõd ezt, de ez baromság! Az ég-világon semmi baja nem lesz tõle. Csak neked könnyebb, ha minél korábban szoktatod a járókához, így aranyosan el lesz benne akkor is ha már nagyobb lesz, és nem lehet egyedül hagyni.
Ha szívesen van benne, és mellette eleget teszed le a földre mászkálni, akkor semmi baja nem lesz.
Semmi baja nem lesz a járókától! Nyilván nem reggeltõl estig akarod abban "tartani" a gyereket. Én is használom a Kisfiamnál, nem mondhatnám, hogy rajong érte, de van, amikor 15-20 percet is eljátszogat benne. Ez szinte áldás nekem, mert eddig sehol nem maradt meg egy percig sem az ölemen kivül ... Ilyenkor gyorsan mosogatok, porszivózok, stb. Õ mászik, próbál felfelé kapaszkodni, még nem sikerült felállnia. Kompunk mondjuk nincs, sõt, eddig én is elleneztem, de amióta a Fiam ilyen kis "problémásnak" bizonyult, kezdem pedzegetni, hogy csak szórakozásképpen meg kéne próbálni, hátha 10 percet abban is ellenne :-) 8, 5 hónapos a babám.
Jaj, ez régi lemez. Szerintem ez is olyan, hogy meg kell találni a mértéket. Nyilván nem jó a gyereknek, sem a mozgásfejlõdésének, sem a lelkiállapotának, sem az értelmi fejlõdésének, ha egész napra bevágják a járókába, hogy legyél szépen el, de sokszor nincs más megoldás, ha fõzöl, ki kell vinned a szemetet, el kell menned wc-re, és nem mered otthagyni. Nálunk a lakás közepén van, mindent lát, mi is õt, amikor kisebb volt akkor rövidebb idõkre tettem be, tényleg csak muszájból, ha sírt kivettem, sosem volt ebbõl gond. Szépen játszott, nézelõdött, "beszélgettünk", én közben vasaltam, takarítottam. Most már nagyobb, és néha õ akar bemenni ( kivehetõ az eleje), bemászik, és akár egy fél órán keresztük is elbíbelõdik, van bent egy csomó játék. Szóval nem teszel rosszat, csak mértékkel használd, addig amíg szükségét érzed.
Szerintem kb. annyira lehet "káros", mint babakocsiban vinni sétálni, meg gyerekülésbe tenni, ahelyett, hogy 24 órát kendõbe rád kötve hordanád és még a wc-re is úgy ülsz rá... :) Most komolyan: napi össz. 1-2 órától, amíg te gyorsan megcsinálsz néhány dolgot vagy kiviszed a szemetet stb, miért lenne baja????? Ez szimpla józan ész. Amúgy az egyik válaszoló nagyon jót írt a korai felállással és elindulással kapcsolatban, tényleg nem szabad örülni neki! Nekünk a Gekko-ban mondták, hogy az a jó, ha minél tovább "földközeli" állapotban marad a baba, tehát sokat kúszik-mászik, nem baj, ha csak 10-11 hónapos korában áll fel. És valóban lehet benne valami, mert a nagyfiam, aki 6 hónaposan felállt és még nem volt 10 hónapos, amikor egyedül is járt már, most 5 évesen elég kezelhetetlen sokszor. Úgy mondták, hogy túlmozgásos. Az idegrendszere nem bírta követni a mozgásfejlõdését, emiatt elég sok gond van vele. Nem hiperaktív, csak van 1-2 dolog, ami nehéz neki, így most megyünk vele a nevelési tanácsadóba. A kicsi (2 éves), meg pont az ellenkezõje. 10 hónaposan állt csak fel és bizony 16, 5 hós volt már, amikor teljesen önállóan elkezdett járni! Addig csak 2-3 lépést mert egyedül megtenni és inkább mászott. Elõtte sokat kúszott is. Tehát kb. 7 hónapig kúszott és mászott, míg a nagy csak 3-ig. És a kicsi, a dackorszak ellenéri is, sokkal kezelhetõbb és nyugodtabb, ez már most látszik! Szóval ne siettessétek a felállást, járást stb...
Kedves 17:46-os! A családunkban szinte minden gyerek ilyen korán kezdett mindent és egyik sem lett hiperaktív vagy gerincproblémás. Nem egész nap kompozott az én gyerekem se, meg nem volt egész nap járókába. Egyébként tök olyan mint egy másik gyerek. Kiegyensúlyozott, érdeklõdõ, szépen elvan a korának megfelelõ játékokkal. Egyébként meg a nem kívánom, hogy akárki gyereke is hiperaktív legyen, de ez kezelhetõ probléma, amit nagyrészt el is nõ a gyerek ha megfelelõ bánásmódban részesül és a szülei nem ijednek meg tõle és nem dugják homokba a fejüket!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!