Találatok a következő kifejezésre: Mennyire jellemző alatt a (6 db)

Terhesség alatt mennyire jellemző a hüvelyi folyás?

Legjobb válasz: Ez is mint sok minden a terhesség ideje alatt mindenkinél változó. Van akinél elõ szokott fordulni és általában idõvel a mennyisége is nõ. Szerintem ez miatt ne aggódj!

Ez is mint sok minden a terhesség ideje alatt mindenkinél változó. Van akinél elõ szokott fordulni és általában idõvel a mennyisége is nõ. Szerintem ez miatt ne aggódj!
Gyakori. Meg bõ is lehet a hormonok miatt. Ha panaszmentes (viszket stb) akkor nincs baj! Boldog babavárást!
Azt akartam írni ha Nem viszket stb-az elõbb!

Mennyire jellemző, hogy terehesség alatt egyáltalán nem nő a mell, és a szülés után igen?

Tudom, hogy a tej mennyisége nem függ a mell méretét?l, de nekem tényleg nagyon kicsi, és egyáltalán nem n?tt semmit, pedig már a vége felé vagyok (34. hét).

Legjobb válasz: Szia! Nekem a terhesség elõtt és alatt 85b-s vagy 80c-s melltartó kellett. Szülés után egy ideig folyamatosan nõtt (rengeteg tejem volt, adtam másik 2 babának is),a végén már 85F-t hordtam, akkora volt mint a fejem. :( Másfél év telt el, a melleim megereszkettek, tartás nélküliek lettek, de most megint a régi méretû melltartó kell. :( :(

Szia! Nekem a terhesség elõtt és alatt 85b-s vagy 80c-s melltartó kellett. Szülés után egy ideig folyamatosan nõtt (rengeteg tejem volt, adtam másik 2 babának is), a végén már 85F-t hordtam, akkora volt mint a fejem. :( Másfél év telt el, a melleim megereszkettek, tartás nélküliek lettek, de most megint a régi méretû melltartó kell. :( :(
Viszonylag ritkán, de azért elõfordul. Ha terhesség alatt SEMMILYEN változás nincs a mellen, és feszülést se érzel, nem is sötétedik meg a mellbimbó, meg egyáltalán, semmi nem történik, az probléma jele lehet. (Nem LESZ, csak lehet. Az ilyen reakciónélküliség hátterében pl. az is állhat, hogy a mell nem reagál a hormonális változásokra, és akik veleszületett ok miatt nem tudnak szoptatni, azoknál ez a probléma elsõ tünete. Elsõdleges szoptatási képtelenségnek hívják, és a nõk néhány ezrelékére jellemzõ, pl. az apai nagymamámra. Viszont néhány ezreléknél sokkal többen vannak azok, akiknek csak "nem nõ meg" terhesség alatt a mellük, de más változást azért érzékelnek. Velünk minden OK lesz, mint pl. az anyukámmal is.) Ha nagyon aggódsz, akkor kérd meg az orvosodat, hogy nézze meg a melledet a terhességed legvégén. A 39-40. hét körül már sokak mellébõl ki lehet sajtolni egy-két csepp kolosztrumot (nem az orvosod fogja csinálni ha nem akarod, de mondjuk elmondja, mit csinálj). Az egy korai jel arra, hogy tök mindegy a méret, lesz tej.
A kérdező hozzászólása: Azt nem mondanám, hogy egyáltalán nem változott. Az elején feszült, most már kevésbé. A bimbó sötétebb, és nagyobb is lett, meg a mellem ugyan megduzzadt, csak a mérete jelentõsen nem nõtt, ugyanazokat a melltartókat hordom.
Szia, nekem sem nagyon nott terhesseg alatt a mellem, aztan szules utani 4. napon (csaszaros voltam) megindult a tej es duplajara dagadt a mellem. Szoval ne izgulj, nagyon ritka, hogy valakinek nem indul meg a teje.

Mennyire jellemző, hogy szakmai gyakorlat alatt az egyetem/főiskola ellenőrzi a hallgatót?

Szóval hogy bemegy a munkahelyre, hogy ott van-e, és csinálja -e a dolgát?

Legjobb válasz: milyen gond?

milyen gond?
Nálunk le se szarták. Még a fõnökömet sem nagyon érdekelte... A három hónapos gyakorlat elsõ pár napjában bementem mindig tisztességesen 8-ra és 4-kor léptem csak le, ahogy azt illik. Az utolsó pár napban fél 12 körül mentem és fél 3-kor jöttem el :)
Szerintem egyaltalan nem jellemzo, hogy sulibol ellenorzik, reszt veszel-e a gyakorlaton. Nalunk volt 2 egyhetes, 2 3honapos es egy 5honapos gyakorlat. Egyik alatt sem ellenoriztek, hogy ott vagyok-e gyakorlat alatt...Se egy telefon, se latogatas....semmi. Szerencsere...:-)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen válaszokat:)

Mennyire jellemző vajúdás alatt a hányás?

Hallottam ilyenr?l, és érdekelne, mennyire jellemz?. És hogy lehet-e párhuzamot vonni azzal, hogy terhesség alatt rosszul voltem-e. Mert én nem hogy nem hánytam, de még hányingerem sem volt egyszer sem. És hányásfóbiám van, félek vajúdás alatt ér el..

Legjobb válasz: Ez elõfordulhat, de annyira nem gyakori. Illetve hát talán még jól is esik. Én az elsõ gyereknél nem hánytam, a másodiknál viszont igen, szinte egyfolytában. Én azt mondom, a második könnyebb volt, valahogy megkönnyebbültem tõle pár percre. De terhesen egyáltalán nem hánytam egyiknél sem.

Ez elõfordulhat, de annyira nem gyakori. Illetve hát talán még jól is esik. Én az elsõ gyereknél nem hánytam, a másodiknál viszont igen, szinte egyfolytában. Én azt mondom, a második könnyebb volt, valahogy megkönnyebbültem tõle pár percre. De terhesen egyáltalán nem hánytam egyiknél sem.
Szerintem a fájdalomtól sok ember hány. Én még nem tartok ott (igaz, nemsokára... :) ) de szinte biztosra veszem, hogy hányni fogok. Menstruációs fájdalomnál is ugyanígy voltam, ha nem sikerült idõben gyógyszert bevennem, addig fajult a fájdalom, hogy hánytam sokszor. De ezen túl kell esni, senki sem szeret hányni, de megkönnyebbülsz!
Szia! Meg tudlak érteni, én is hányásfóbiában szenvedek:( Terhesség alatt nem hánytam, és vajúdás közben sem. Igaz, nekem azt mondták, hogy nemis voltak igazi fájásaim, mert az NST nem mutatott semmit. Mivel nekem lejárt a terminus, befeküdtem a kórházba. És miután picit buheráltak, hogy beinduljon a szülés, szinte semmit nem ettem a csokin kívül, és csak ásványvizet ittam 2napon keresztül. Mielõtt felfeküdtem a szülõágyra, csak annyit mondtam a szülésznõnek, hogy nem akarok hányni! Holott még hányingerem sem volt!!! Maga a szülés 20 perc alatt lezajlott, és közben eszembe se jutott a hányás gondolata, mert akkor teljesen mással voltam elfoglalva:) De nyugi, ha hánysz is, akkoris életed legcsodásabb emléke marad a szülés:) Könnyû, gyors és hányásmentes szülést kívánok Neked! Egy 5 hetes kisfiú anyukája
Szia.Ilyeneken ne rágódj.e´n sem hánytam, nem volt egész terhesség alatt hányingerem, mégis elkapott a 26.óra körül.Igaz 2*hánytam, de ezen akkor nem nagyon rágódsz.A szülésznönek meg egészen természetes.Nekem még a férjem segített, mert annyira kész voltam.38 órás szülésem volt.
Szia.Én sem voltam rosszul terhesség alatt, de vajúdáskor hánytam.De ne úgy képzeld hogy úgy hány az ember mint mikor beteg.(sugárba).Inkább csak nyálat, esetleg epét hányhatsz ilsenkor , mert nem gyomorproblémák miatt van hanem a fájdalom, esetleg az idegességtõl.A szülésznõm nagyon kedves volt elém tette a vesetálat és tartotta a fejem mikor fájás alatt hánytam .Aztán elnézést kértem , de megnyugattak és azt mondták ez természetes.
Jezusom!! 38 oras szules :S:S:S Valaki szulje meg helyettem ezt a babat :(( Hogy en mennyire rettegek...
Húha! Én még erröl nem is hallottam! Én ha hányok nagyon rosszul vagyok töle! Akár elis ájulok! Remélem megúszom. Most rámhoztátok rendesen a frászt!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, aranyosak vagytok. Én is azért kérdeztem, mert rosszul vagyok a hányástól, szinte sokkot kapok. És nagyon nem szeretnék. Azt hittem ezt is a hormonok okozzák, de ha a fájdalom, akkor bízom benne, hogy elkerül. Magas a fájdalom küszöböm, bár szülni még nem szültem:-) Várok további tapasztalatokat is.

Tapasztaltál a szülés előtt nem sokkal orrvérzést (úgy hogy előtte a terhesség alatt nem volt jellemző)? Ha igen mennyivel előtte?

Legjobb válasz: Hát így nagyterhesen már elõjöhetnek a kellemetlen tünetek, de ez még nem jelenti, hogy holnap megszülsz. Az utolsó heteim nekem is elég kényelmetlenek voltak, 36 hetesen rámjött a hasmenés, erõs jóslóim voltak, késõbb ugye vérzett az orrom is...aztán túlhordtam a babámat. Most már a célegyenesben vagy mindjárt, egy kis kitartás, és nem sokára jön a baba. De ez lehet hetek kérdése is még. Bárhogy is lesz, könnyû szülést kívánok!

Hát így nagyterhesen már elõjöhetnek a kellemetlen tünetek, de ez még nem jelenti, hogy holnap megszülsz. Az utolsó heteim nekem is elég kényelmetlenek voltak, 36 hetesen rámjött a hasmenés, erõs jóslóim voltak, késõbb ugye vérzett az orrom is...aztán túlhordtam a babámat. Most már a célegyenesben vagy mindjárt, egy kis kitartás, és nem sokára jön a baba. De ez lehet hetek kérdése is még. Bárhogy is lesz, könnyû szülést kívánok!
Az utolsó három hétben ömlött az orromból a vér. Elõtte nem igazán volt jellemzõ. De szerintem azért ne erre alapozd a szülés várható idejét. :) Hány hetes vagy?
A kérdező hozzászólása: Éppen ma töltöttem be a 35. hetemet. Eddig a terhesség alatt soha nem vérzett az orrom, tegnap este óta meg már 3x. A pocakom fokozatosan leszáltt, hetek óta kezdte, mostmár teljesen "lóg". Ürül a belem (pedig napokig nem szoktam wc-re menni), ma egész délelõtt feküdnöm kellett mert annyira fájt a derekam. De a legfurcsább mégis ez az orrvérzés...
Ez így van, ahogy az elõttem válaszoló írta. Nekem is kb. 35 hetesen "leszállt" a hasam, jóslóim is akadtak , és 3 nappal mégis túlhordtam. Az orrvérzés a megnövekedett vérnyomás "eredménye", a terhesség végénél kb. 2szer annyi vért kell kerengetnie a szívnek, mint alapállapotban. (Hogy a baba elegendõ tápanyagot, oxigént kapjon) De mindenesetre, ha eljön az idõ, én is könnyû szülést kívánok!:)
szia! orrvérzés volt a 33.héttõl és tart most (40+2 nél járok ma) is, a hasam 35. héttõl lent van, lágyabb kaki szintén a 35. héttõl napi akár 2-3x. Már kivagyok fingva! aludni sem tudok, szóval nagyon várom már hogy vége legyen! Jaa, és úgy 3-4 napja éhségrohamaim vannak mindent-mindennel eszek... a vizesedésrõl ne is beszéljek.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!