Találatok a következő kifejezésre: Mennyire jellemző, a baba (6 db)

Mennyire jellemző gond ez manapság szerintetek, hogy a második baba nagyon nehezen jön össze?

Kezdek elken?dni.

Legjobb válasz: Szia! Szerintem, ugyan annyira jellemzõ gond manapság, mint jó pár éve. Ne görcsölj rajta, menni fog az, csak még picit várta magára a kistesó...Viszont annál nagyobb lesz az öröm, amikor már tényleg ott lesz a pocakodban. Anyum huga egy éve próbál ismét teherbe esni, viszont nekik az elsõ bébi is nehezen jött össze. Akkor is kicsit több mint egy évet vártak a babára. Még csak két hónapja próbálkoztok, nehogy ilyesmin törd a fejed, hogy lehet még éveknek kell eltelniük... :) Gondolj arra, hogy hamarosan ismét áldott állapotba fogsz kerülni. üdv.

Amikor eldöntöttük, hogy jöhet a tesó akkor abban a hónapban KÉTSZER tudtunk össz-vissz együtt lenni.Meg sem fordult a fejemben h terhes lehetek.Azóta már 9 hetes vagyok.Szóval tényleg próbáld nem görcsösre venni a dolgot és hidd el össze fog jönni.
Szia! Hát nekem is pont ez a gondom! Kisfiam ápr.-ban lesz 3 éves, tavaly nyár óta próbálkozunk a 2.babával, de nem akar jönni.Nagyon akarom, talán ez lehet nálam is a gond.Sokan mondják nekem is, hogy engedjem el a dolgot, de olyan nehéz.Nekünk ez a 6.hónap, az elsõ pici meg szinte elsõre összejött... De nem adom fel! Neked is drukkolok!
Szia! Szerintem, ugyan annyira jellemzõ gond manapság, mint jó pár éve. Ne görcsölj rajta, menni fog az, csak még picit várta magára a kistesó...Viszont annál nagyobb lesz az öröm, amikor már tényleg ott lesz a pocakodban. Anyum huga egy éve próbál ismét teherbe esni, viszont nekik az elsõ bébi is nehezen jött össze. Akkor is kicsit több mint egy évet vártak a babára. Még csak két hónapja próbálkoztok, nehogy ilyesmin törd a fejed, hogy lehet még éveknek kell eltelniük... :) Gondolj arra, hogy hamarosan ismét áldott állapotba fogsz kerülni. üdv.
Második babám a második hónapban összejött!
A kérdező hozzászólása: Köszi köszi! Jó ezeket olvasni. Kedves második válaszoló: totálisan igazad van. :-)) De hát kérdem én hogy ne görcsöljek rá, ha annyira nagyon nagyon szeretném???? /költõi kérdés/ :-)
A kérdező hozzászólása: :-)) Igen, igazad van egyébként. Tényleg ráálltam erre és ezt rögtön kiszúrom! Tényleg nem a világvége 2 hónap, csak izgulni kezdtem. Köszi a választ, nagyon sok erõt adott, hogy végre pozitív példát is olvashattam!!
Na ez az, ami miatt nem jön össze a 2. baba sokaknál....AKAROM, AKAROM, "2 PERCE" PRÓBÁLKOZOK ÉS MÉG MINDIG NEM SIKERÜLT (bocs, a kiabálásért, csak ki akartam emelni. Stressz, túlakarás. Lazán kell csinálni, nem kell agyalni, egyszerûen csak élvezni kell a gyerekcsinálást:D Türelmetlenség, nem jó. (mondom ezt úgy, hogy még csak fél éves az elsõ, 2 évet akarunk a kettõ között majd, csak tudom, hogy úgy kell majd nekiindulnom, ahogy írom)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat!!! Drukkolok én is! ;-)
Nálunk is ez a helyzet. Az elsõ a 18. hónapban jött össze. Most a másodikkal ez a 17. hónapunk és bizony vannak olyan idõszakaim, amikor nagyon el vagyok kenõdve. Tegnapelõtt nagyon kiborultam és a férjem egy alapos beszélgetéssel helyre tett. Most eltökéltem, hogy még idén szülni fogok és kész! Megpróbálok mindennek örülni és pozitívan gondolkodni.
Szerintem a te szemed most az ilyen kérdésekre áll rá, azért érzed ezt "társadalmi" problémának. Nálunk az ismerõsi körben inkább az a tendencia, hogy könnyen jön a ketteske. Egyedül egy ismerõsöm van, aki az elsõ gyerek után már többször elvetélt, nem akar jönni a ketteske :( De õ az egyetlen. Nekem: spirál és szoptatás mellett lett. Rokon: az elsõre várt éveket, aki 20 hónapos lesz, amikor megszületik a tesó. Barátnõk: amikor kitalálták, hogy jöjjön a második, 3 hónapon belül pozitív lett a teszt. Szerintem nem kell elkenõdni, két hónap még nem a világ vége.

Mennyire jellemző manapság az, hogy egy cégnek szerződése van egy bankkal, tehát a cég a munkavállalónak meghatározza, hogy ahhoz a bankhoz "kell csatlakoznia" és számlát nyitnia?

Remélem érthetően magyaráztam, köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: A lagtöbb helyen nem kötelezõ, és nem is kötelezhetõ erre a munkavállaló. Viszont egy nappal elõbb kapod a fizetésedet, ha annál a banknál vagy, amelyiknél a céged. Még egy ideig legalábbis, mivel elvileg nyártól új bankközi rendszer lesz, és másik bankba is 2 órán belül meg kell érkeznie a pénznek.

A lagtöbb helyen nem kötelezõ, és nem is kötelezhetõ erre a munkavállaló. Viszont egy nappal elõbb kapod a fizetésedet, ha annál a banknál vagy, amelyiknél a céged. Még egy ideig legalábbis, mivel elvileg nyártól új bankközi rendszer lesz, és másik bankba is 2 órán belül meg kell érkeznie a pénznek.

Mennyire jellemző, hogy a baba nyakára tekeredik a köldökzsinór?

Legjobb válasz: Nem túl gyakori. Szerintem ultrahangon ezt is lehet látni, és fel lehet készülni az esetleges komplikációkra. Mikor én szültem (34 éve) akkor még az ultrahangos vizsgálatot nem csinálták. Csak a baba szivhangját meghallgatták és ennyi.

Nem túl gyakori. Szerintem ultrahangon ezt is lehet látni, és fel lehet készülni az esetleges komplikációkra. Mikor én szültem (34 éve) akkor még az ultrahangos vizsgálatot nem csinálták. Csak a baba szivhangját meghallgatták és ennyi.
Szia! Az ultrahangon látszik hogy rá van -e tekeredve. Elvileg, ha minden jól megy, kicsi az esély, mivel úgy van megalkotva természetileg, de elõfordulhat. Az ultrahangos orvos azonban nézi a köldökzsinór állapotát és elhelyezkedését is. Azonnal szól ha ilyen áll fenn. Nyugodtan kérdezd meg az ultrahangnál, ha az megnyugtat. Hidd el az orvos nem fog elzavarni. Sok sikert a babához!
Szia! Az uh.kimutatja , de nekem két barátnõm is úgy járt, hogy szülésnél rátekeredett a baba nyakára , császározni kellett a babát(de nem emiatt, felment a vérnyomása a mamának és ezért kellett azonnal kivenni)Mikor kivették szembesültek vele, hogy 3szor a nyakán van és valószínüleg nem éli túl ha nem császároznak...Pedig az uh, elõtte nem mutatta ezt.. De az esetek többségében nem ez a jellemzõ!Kérdezd mindig az orvost!


Többgyerekes anyukák, mennyire jellemző, hogy a második baba később születik, mint az első?

Els? babámat 4 nappal el?bb szültem, mint a kiírt dátum. A másodikkal holnapra vagyok kiírva, de semmi jele, hogy ki akarna bújni.

Legjobb válasz: Nekem a 3. két héttel késõbb született meg. Erre nincs általános szabály.

Nekem a 3. két héttel késõbb született meg. Erre nincs általános szabály.
nekem azt mondta a dokim annak idején, hogy átlagosan a második-harmadik babák 2-4nappal elõbb érkeznek, és kb.20dkg-mal több a súlyuk. nekem elsõ baba 39+6-ra született, 3.7kg-mal, a második pedig 38.hétre 2.5kg-mal! :-) utána azt mondta, hogy ilyet még nem látott, hogy a második gyereke valakinek 1.2kg-mal kisebb legyen, mint az elsõ. :-) nincs szabály- csak általánosítás, a babucid majd tudja mikor kell jönnie! :-)
az elsõ 16 nappal korábban, a második lányomat 19 nappal korábban szültem
Az elsõt (kislány) napra pontosan, a szülinapomon, a másodikat (kisfiú), 3 nappal elõbb.
Én az elsõt 6nappal késöbb szültem mint a kiirt nep a másodikat meg 3 nappal elöbb!:)
Elsõ 40 hét 6 napra, második 39 hét 1 nap. Szerintem is mindenkinél másképp. Minden terhesség, minden baba más :)
Ahogy írtad, nem lehet általánosítani. Nekem az elsõ babám a 39. héten született, a 2. a 38.-on, a 3. megint a 39.-en, a 4. pedig szintén a 38.-on... Szóval sok minden befolyásolja, de hogy hanyadik baba, nem igazán :)
Az elsõt 9 nappal túlhordtam, a második 3 nappal hamarabb született a kiírt idõpontnál.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Még mindig nem szültem, 40+3 hetes vagyok...
Nekem az elsõ 38+4, a második kiírás elõtti második napon.(pedig csak négy napot kellett volna várnom, hogy május 1-i legyen...) Most a harmadikat várom, de még kicsit maradhatna, úgy egy hetet. :-)
Ja, és a másodikkal úgy voltam, hog semmi jele nem volt este, másnap hajnalban meg elfolyt a magzatvíz. Jóformán jóslók sem voltak. Elõzõ voltam.

Mennyire jellemző h a 12 hetes uh-on megmondják a baba nemét?

Legjobb válasz: Nekem nem mondta meg a szonográfus hölgy, nem volt benne biztos, és emiatt nem akart elvinni rossz irányba.

Nekem nem mondta meg a szonográfus hölgy, nem volt benne biztos, és emiatt nem akart elvinni rossz irányba.
elõzõ válaszoló vagyok, . hát igen. A dokid jóval valószínûbb hogy rábeszélhetõ hogy nézze meg lát e vmit.
sztk rendelésen semennyire, de ott még nagyobb babának is csak ha jófejek akkor nézik meg. Én a lányomat, fiamat is mindig kérdeztem sztk n mindig azt mondták egész végig hogy NEM LÁTNI...aha persze, 16 hetesen voltunk 4dn mindkettõvel kb. 1 perc alatt benézett a lába közé a szonográfus és egybõl lehetett látni mi a helyzet. Egyébként magánrendelésen az összes ismerõsömnek megmondták 12 hetesen a fiúkat 100% ra és azok is lettek.
Nekem nagyon jó orvos mondta mindkettõnél hogy fiú, bejött. Általában a 18. Uh-n már meg tudják mondani.
12 hetesen a hepinetnel (de ez 4d volt) lanyra tippelt a szonografus, de azt mondta meg szazalekot se mer mondani, de a laba koze alapjan lanyt mond (a jobb szonografusok ugyanis mar a medence felepitmenyebol meg tudjak hatarozni). Tegnap 16+6 naposan ismet megneztuk a babat 4d-n (most a csodabent-ben voltunk), tovabbra is lanyt a baba, mostmar hatarozotabban lehetett latni azt a bizonyos 3 csikot, persze meg igy is ovatos volt a holgy, azt mondta, hogy termeszetesen csak akkor lesz biztos, ha megszuletik, de eleg valoszinu hogy marad lany :)
Hú, jó ez a fotó amit csatolt itt valaki. Még sosem láttam, hogy milyen 12 hetesen a babák nemiszerve. Én most hétfõn voltam a 12 hetes ultrahangon és azt mondta a doki, hogy ilyenkor nem mond õ még inkább semmit, mert semmi sem biztos. Majd pár hét múlva.
Sztk-s rendelésen nekem mindig (12-16-20 hét)ez volt a válasz "Lába közt van a köldökzsinór, de herezacskót nem látni" Aztán késõbb kiderült, hogy a szonográfus hölgy mindenkinek ezt szokta mondani :) Amúgy 16 hetesen maszekban megmondták kb. egy pillanat alatt. Érdekes, nem?
Nekem meg tudták mondani, de nagyon jó dokinál voltam, akinek nagyon komoly gépe volt. Õ akkor 80%-ra mondta lánynak, ezt 16 hetesen már 100%-ra mondta, és tényleg az lett.
Nekünk 6-ból 3-nál megmondták, és úgy is lett!
Akkor hogy lehet hogy az Istenhegyi Klinikán , a Hepinetnél és sok más helyen mégis 99% ra mondják meg ha fiú? Ennyire kókler rossz szakemberek dolgoznának ott?
20 hetesen tudták megmondani. de bátyáméknak mindkét gyereknél eltalálták már 12 hetesen.
8-as vagyok, ilyen egy lány és egy fiú nemi szerv a 12. héten: http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSW1M882JfZUEGPzcLRW.. Szonográfus legyen a talpán, aki ezt biztosra megkülönbözteti :)
szerintem ez doki és/vagy hely függõ, van, ahol már tippelnek, van, ahol semmit nem mondanak.
12 hetesen még semennyire. Ilyenkor még nem különíthetõ el egyértelmûen a fiú és a lány nemi szerv (addig még ugyanolyanra fejlõdik, egy kis bogyót látni csak, késõbb kezd szétválni egymástól), a 14, de inkább a 16. héten több esély van rá, hogy már látni, és nem csak tippelni lehet.
A kérdező hozzászólása: Nekem úgy van h a 12 hetesre a máv kórházba kell mennem és rákövetkezõ héten meg a dokim magánrendelõjébe . Akkor valószínûbb hmajd a dokim jobban megnézi?
Nekem 20 hetesen tudták megmondani...
Sztk-ban szerintem egyáltalán nem jellemzõ. Magándokinál már inkább. De még akkor ugye nem biztos, inkább csak azt mondja, hogy valószínû fiú vagy lány. De szerintem még mindig az a jellemzõ mindenhol, hogy a 18. heti uh-n nézik meg jobban a nemét, ha a baba úgy fekszik :-)
semennyire 16 hetesen látható már
semennyire!!!! de mg 16 hetesen se 100%
Mi a héten voltunk sztk-ban 12 hetes uh-n, és az orvos elég magabiztosan fiút mondott. Aztán látta, hogy mennyire megörültünk, és akkor mondta, hogy de ez még nem 100%, ne éljük bele magunkat. Én láttam egy rendes kukit is, de ez tuti, hogy csak én képzeltem oda, mert annyira szerettem volna, ha fiú lesz. Hát majd kiderül pár hét múlva.

1 évesen mennyire jellemző az, hogy nem mindig alszik 2x napközben a baba?

Sajnos még nem jöttem rá a tuti módszerre, mert pár hete csinálja ezt, ráadásul nem is minden nap, szóval elég kaotikus lett az életünk. Nyilván ha nem alszik, akkor totál elviselhetetlen hisztis, üvölt minden sz.ron, és semmi sem jó. Ilyenkor nekem is annyi az egész napomnak, egyszer?en nem lehet t?le még elmosogatni sem, kivéve, ha hagyom ordítani, de attól meg nagyon idegbeteg tudok lenni :((. Sajnos azt se tudom megtenni, hogy akkor gondolok egyet és leviszem sétálni, mert szét van szedve a ház, és több emeletnyi akadálypályát vele meg a babakocsival (kb 30kg) nem igazán akarok végig lépcs?zni, mert félek, hogy azt az 5 hós magzat kistesó bánná :((. Kifogytam az ötletekb?l, segítenétek? Hátha van vmi használható tipp azon kívül, hogy valahogy bírjam ki...

Legjobb válasz: Lányom 10 hónapos kora óta csak egyszer alszik, és nála akkor volt egy nehezebb idõszak, amíg az új napirend be nem állt. Rá kellett jönnöm, hogy már nincs szüksége két alvásra, hanem a délelõtti alvás eltolódott délre és akkor alszik egy nagyobbat, így a délutáni alvás kimarad. Persze nem írtad most hogy alszik, hánykor, és miként, de szerintem próbáld meg õt késõbb letenni, mint szoktad, hátha átáll egy alvásra és nem lesz nyûgös.

Lányom 10 hónapos kora óta csak egyszer alszik, és nála akkor volt egy nehezebb idõszak, amíg az új napirend be nem állt. Rá kellett jönnöm, hogy már nincs szüksége két alvásra, hanem a délelõtti alvás eltolódott délre és akkor alszik egy nagyobbat, így a délutáni alvás kimarad. Persze nem írtad most hogy alszik, hánykor, és miként, de szerintem próbáld meg õt késõbb letenni, mint szoktad, hátha átáll egy alvásra és nem lesz nyûgös.
Az óraállítás elõtt a 8 hónapos lányom is egyszer aludt. De elõfordult nála is sajnos, hogy iszonyat hisztis volt. Akkor mi mentünk sétálni, bevásárolni, csavarogni. Aztán szépen megszokta, egyre jobban viselte. Most állítottuk az órát, megint kétszer alszik, de néha csak egyszer, mert fél 6-6-kor mér nem teszem le, pedig van, hogy olyankor álmosodik el. Most rossz, mert sötét van már, felénk meg nincs közvilágítás. Így marad a nyûglõdés. Idegölõ, az biztos. :( Nálunk ilyenkor a zene válik be, vagy kiállunk az ablakba, és onnan nézelõdünk.
A kisfiam 1 évesen már csak 1szer aludt napközben.
Szerintem ne kínlódjatok, ha álmos, akkor tedd le, ha nem, akkor ne...lehet épp átáll az 1 alvásra, újra alakul a napirend, nálunk is volt ilyen párszor. Az én fiam most lesz 13 hónapos és még 2x alszik...ez így jó nekünk.
Az én egyévesem már csak egyszer alszik. (A nagytesója 15 hósan tért át.) Ha álmos, tedd le aludni, majd átáll õ is.
Lányom kb.8-9hós kora óta egyszer alszik napközben, ebéd után.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a választ! Most ami teljesen fix, hogy este 9-10 között alszik el a bébi, ez így van pár hetes kora óta. Ideális esetben 8 körül ébred, éjjel néha kap teát / tápszert, ha felkel, általában nem szokott. Igazából én is már jobban örülnék, ha csak egyszer aludna, de szerintem annak akkor hosszabbnak kéne lennie. Egyelõre akármikor alszik el, a maximum alvásidõ az másfél óra. Egy alvásnak szerintem ez kevés, és ez látszik a hangulatán is. Igazam lehet ?
tegnap 19:56 vagyok Az én nagylányom, aki 15 hósan tért át az 1 alvásra, elõször mindig csak 1, 5 órát aludt. Kb 18 hótól aludt 3 órát. Szépen lassan egyre többet. Most a pici 12 hós múlt, már csak 1-szer alszik, de még mindig csak 1, 5 órát. Pedig amikor 2-t aludtak, akkor az 2-szer 1-2 óra volt. Szerintem a picinek is egyre jobban nyúlni fog az alvásideje, mint ahogy majd a te babádnak is.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!