Találatok a következő kifejezésre: Mennyire jellemző, a (159 db)

Mennyire jellemző a Halak jegy szülötteire (nőkre gondolok) a lustálkodás?

És mennyi az alvásigényük hogy kipihenhessék magukat ?

Legjobb válasz: Jellemzõ, van akire igen. Én Bak vagyok és rám is jellemzõ:D

Jellemzõ, van akire igen. Én Bak vagyok és rám is jellemzõ:D
Én Halak jegyû nõ vagyok, és az jellemzõ rám, hogy nem hiszek a horoszkópban. Amúgy meg _nagyon_ lusta vagyok.
Anyukám halak, és bármit rá lehet mondani, csak azt nem, hogy lusta. Még hullafáradtan is feladatokat keres magának, egyszerûen nem tud lenyugodni. Én ikrek vagyok, és mégis nagyon lusta. Hülyeség a horoszkóp.

Mennyire jellemzõ a zenészeknél, hogy csalják a párjukat?

Legjobb válasz: Mennyire jellemzõ a hentesekre, hogy szép kertjük van?

Mennyire jellemzõ a hentesekre, hogy szép kertjük van?
És a vasutasokra, hogy tudnak trombitán játszani?
miért ne lennének olyan vasutasok akik tudnak trombitán játszani?:D Amúgy meg nálunk a környéken inkább a haknizós zenészekre jellemzõ. de azokra eléggé.:D
nagyon!
A kérdésre adott válaszok elgondolkoztattak de nagyon azon, hogy lehet-e a majonézzel hegedülni?
Mennyire jellemzõ a buszvezetõkre, hogy jó ritmusérzékük van?
Mennyire jellemzõ a GYK válaszolókra, hogy hasznos választ adnak?

Az üknagyanyám lengyel volt, de fekete hajú és szemű volt. Ez mennyire jellemző a lengyelekre?

Tudom,hogy más kategóriában már feltettem a kérdést de itt hátha többen tudnának segíteni.

Legjobb válasz: A lengyelek között vannak szõkék,de nem jellemzõ.

A lengyelek között vannak szõkék, de nem jellemzõ.
A kérdező hozzászólása: http://kepfeltoltes.hu/view/121005/F_nyk_p0749_www.kepfeltol.. Régi a kép csak ilyen minõségben tudtam feltölteni.
kátrányos helyzetûek de ez lol xDD
Nem, nem igazán :) egy rakás szlovákot ismerek, mert szlavisztika szakos valék. Most meg még ráadásul a koleszban is vagy húsz szlovákkal lakom együtt. A sötétbarna-szõke arány kábé 10/1-hez volt.
7-es, azokat a fekete hajú/szemû szlovákokat esetleg valamelyik szepességi péróban láthattad ☻, de azok kátrányos helyzetûek voltak. ☻
A kérdező hozzászólása: Az apja családneve Wozniak amit Vosnyák-ra "magyarosított". Az anyja neve Libus. A képet régóta ígérgetem de felteszem holnap. Van egy híres amerikai zsidó Wozniak de õ szerintem kakukktojás, mert valaki mondta hogy ez tipikus lengyel név. Na mind1 holnap felteszem a képet
Bocs, de elõször fekete hajú és szemû szlovákokról írtál, azért gondoltam õket a Bódvavölgyi fekete hajú és szemû magyarok testvéreinek ☻. Egyébbként a szlovákok leginkább az europid rasz alpesi és balti típusaihoz tartoznak, az elõbbiek barna hajúak, de nagyon sok a kaukázusi típus is és sokban ott van a turáni gén is ☻.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom ezt a családfát majd felkutatom ha lesz idõm. Mindenesetre nekem az volt a furcsa hogy a saját lányának sem mesélt róla hogy a szülei Lengyelországból vándoroltak be és lengyelül egyik gyerekét sem tanította meg. Furcsa.
Kubica egész biztosan zsidó, de ettõl még az üknagyidnak nem muszáj annak lennie. Dél-Lengyelországban sok szlovák típusú ember van, és ha láttál már szlovákot, akkor tudod, hogy fekete haj-szem jellemzõ rájuk, a szõke elég ritka. Eleve Lengyelo déli része hegyes-dombos vidék, a hegyiekre pedig általában a sötétebb tónus jellemzõ. Amúgy persze zsidó is lehetett a nagyid, pláne ha Galíciából való, mert ott egy rakat élt a 2. vh elõtt.
A kérdező hozzászólása: Most jutott eszembe az F1 versenyzõje:Robert Kubica Õ is fekete hajú és hatalmas orra van, mégis azt mondják róla hogy nem zsidó. Kubica is Dél Lengyelországból származik, lehet benne zsidó vér? U.i. megpróbálok feltenni üknagyanyámról képet biztos ami biztos.
Galíciai zsidók?
Az üknagyanyád felmenõi nem voltak mind lengyelek. De ebbõl ne vonj le messzemenõ következtetéseket. A népek keveredése az évszázadok (sõt évezredek) során olyan mértékû volt, hogy ilyen egyszerû dolgokban csak kis valószínûségek mondhatók, vagy azok se. Tehát ezen az alapon nem fogsz jutni sehová megnyugtató biztonsággal. Ahhoz csak bonyolult DNS vizsgálatokkal juthatsz, amit senki nem fog neked elvégezni többszörös felmenõkön.
Svédeknél is vannak feketék.
Meg vörösek meg barnák.
Szerintem is lengyel, nem zsidó. A Libus is lengyel (a cseh változat Libu¹e, jelentése kedveske).
Azértb a név is elárul valamit. Azon is elindulhatsz. De vigyázz, németek is voltak sokan dél lengyelországban.

Mennyire jellemző a Punnany Massif-ra a káromkodás?

Kíváncsi vagyok, hogy mennyire szalonképesek, de most nincs alkalmam meghallgatni a zenéjüket.

Legjobb válasz: egyáltalán nem jellemzõ

egyáltalán nem jellemzõ
A kérdező hozzászólása: helyes, ennek örülök, köszi szépen :)
habár azért elõ-elõfordul...de legtöbbször vmi intelligens metaforával megoldják és kikerülik :D

Mennyire jellemző a 23. héttől a vérzés, barnás folyás? Mi lehet ennek az oka?

Legjobb válasz: Semennyire sem jellemzõ. Szerintem sûrgõssen keresd fel a dokidat!

Semennyire sem jellemzõ. Szerintem sûrgõssen keresd fel a dokidat!
Szia. Az elöttem írónak igaza van.minnél gyorsabban menj orvoshoz, nehogy nagyobb vérze´sed legyen, vagy komolyabb következménye.

Mennyire jellemzo a tehebeeses kezdeti szakaszara a haspuffadas?

Napok ota kellemetlen telt puffadt a hasam.Nagyon nem tetszik mert feszul es olvastam hogy a petefeszekgyulladas eseten is ez a tunet.Hetfon megyek dokihoz de addig szertnem tudni teherbeeses eseten mennyire gyakori tunet.Amugy kedden kell megjojjon.Mindig pontos.

Legjobb válasz: A p.fészekgyulladást meg kellene érezned.az kissé fájdalmas. Korai terhességnél még nem nagyon jellemzõ a haspuffadás, kivéve, ha emésztési zavaraid is vannak.

A p.fészekgyulladást meg kellene érezned.az kissé fájdalmas. Korai terhességnél még nem nagyon jellemzõ a haspuffadás, kivéve, ha emésztési zavaraid is vannak.
Szia. Nekem volt petefészek gyulladásom, és az nagyon erõs, görcsös fájdalom! Nekem elõször a derekam fájt iszonyatosan, fõleg jobb oldalt, aztán már a jobb oldali petefészkemet is éreztem. Hidd el, ha az lenne, az nem feszülne, hanem szenvednél. Én jól bírom a fájdalmat, de az nagyon rossz. Se feküdni, se ülni nem jó olyankor. Ettõl ne félj, remélem babás vagy! Szorítok!
A kérdező hozzászólása: Koszi szepen megnyugtattatok es a jokivansagokat is remelem igazad lesz{utolso valaszolo}
én babós vagy, és nalam a peffedés sajnos gyakori volt az elejetol 11 hetes, 4 napos kismamó

Magyarországot mennyire jellemzi a begyöpösödött, elmaradott gondolkodás?

Legjobb válasz: Inkább azt mondanám, egyfajta gondolkodás jellemzi, a nem gondolkodás. Az elmúlt 1000 évben nem hogy a vita, de még a minimális önálló véleménykifejtés is gyakran halálos bûn volt, megszokták az emberek, hogy mások felböfögött gondolatait ismétlik kritika nélkül. Remek példa pl, hogy a jobboldalon mindenki, aki ellenség, az "balliberális". Ezek a tahók képesek ténylegesen konzervatív pénzügyi intézeteket leballiberálisozni, mert ezt írta a hírlap. Javulás nem nagyon várható.

Inkább azt mondanám, egyfajta gondolkodás jellemzi, a nem gondolkodás. Az elmúlt 1000 évben nem hogy a vita, de még a minimális önálló véleménykifejtés is gyakran halálos bûn volt, megszokták az emberek, hogy mások felböfögött gondolatait ismétlik kritika nélkül. Remek példa pl, hogy a jobboldalon mindenki, aki ellenség, az "balliberális". Ezek a tahók képesek ténylegesen konzervatív pénzügyi intézeteket leballiberálisozni, mert ezt írta a hírlap. Javulás nem nagyon várható.
Teljes mértékben... Mert senki sem képes megérteni (tisztelet a kivételnek), hogy teljesen felesleges gyûlölnködni... Nem kell mindenkt szeretni, de el kell férni azoktól is, akiket nem szeretünk...
Sajnos nagyon. Mivel a többség ilyen fel sem tûnik nekik. Személyesen ismerek olyan embert, aki arra büszke, hogy 25 éve nem járt még a szomszéd településen se, de megmagyarázza hogy milyen az élet más országokban. Gyakorlatilag az emberek egy jelentõs része hiányos ismeretekbõl és képzelgésekbõl kialakít magának egy állom világot amihez mindenképp ragaszkodik. Nem véletlen hogy a valódi értelmiség már gyakorlatilag száz éve folyamatosan szivárog ki az országból...és valamiért nem tér vissza.
Szerintem abszolút nem, az emberek nyitottak az új felé, egyedüli, amiben talán begyöpösödtünk az a melegkérdés. Mondjuk nézz meg egy átlagos ukránt, teljesen babonás, na õ begyöpösödött, mi nem.
Nem jellemzi. A többség elõrelátó és felvilágosult. Természtesen ez alól a fidesz szavazók kivételek.
Attól függ, mit értesz begyöpösödött gondolkodáson. Azt, hogy a liberalizmus szó hallatán hányunk, vagy azt, hogy mindenki abszolutista királyságot akar?
Ha a Fidesz szavazók nem, akk a liberális LMP-sek, vagy a a kommunista MSZP-sek, vagy a nemzetszocialista fan JOBBIKOT tekinted haladónak?
Nem jellemzõ a begyöpösödöttség és elmaradottság. Vannak ugyan még múltba révedõ kádárista szerencsétlenek, fõleg itt a gyk-n, de az országban õk már kisebbség.
80-90%. Szerencsére vannak értelmesen gondolkodó emberek is.
A Magyar ember egyáltalán nem begyöpösödött, leleményes, nagy tettekre képes, igazolja a történelem is. Ami viszont valós, és rettenetes probléma, hogy sokan hajlamosak alávetni magukat a mindenkori undorító Országvezetés agymosásának! Akik persze nem Magyar emberek!!!
ha az amire én gondolok akkor piszkosul
Sajnos úgy látom, hogy itt már nem az a kérdés, hogy az emberek nagy része akarna e vagy nem akarna e változást. A pénzuralmi és az elmúlt talán 30-40 év ( az utolsó 20 év is) szellemi gondolkodásmód következménye, hogy alulról már nem engedik (ellehetetlenítették) az emberek kezdeményezõképességét. Próbálj meg ma egy árva garas nélkül demokratikusan véleményt mondani. Ha túlságosan jár a szád még bele is d..lesz. Félek, hogy a fertõzés oly nagy mértékû, hogy ez a Magyarság létezését bélyegezte meg. Szerintem az elkövetkezõ 50 évben semmilyen változtatás nem lehetséges. Ha mégis, akkor az békés úton már nem fog összejönni. Én csak a meglátásomat mondtam el, nem kell elfogadni.
NAGYON!
Sajnos nagyon. Ezért is tart ott ez az ország. ahol tart. Persze ennek oka is elég nyilvánvaló: valaki feltett itt egy kérdést, de alig telt el idõ és már megint a politikai acsarkodásnál tart a hozzászólók jó része. Amint ezt az egymást agyontaposó, másikat gyûlölõ, öntelt és intoleráns szemléletet felhagyja a magyarság, mindjárt joggal lehet büszke magára. Akkor már ki tudna lépni ebbõl a körforgásból...gondolom, egyesek, fõleg e legacsarkodób típusú hozzászólók hamarosan lepontoznak...:)

Leszbikusok, vagy biszexuálisok között mennyire jellemző a féltékenység?

Legjobb válasz: Ez nem szexuális beállítottságtól függ, hogy most ki mennyire féltékeny a másikra.

Ez nem szexuális beállítottságtól függ, hogy most ki mennyire féltékeny a másikra.
Ahogyan az elsõ írja. Ez embertõl, mint a természetétõl függ, nem a nemi identitásától... Ugyanúgy, ahogy a heterók közt is van féltékeny és kevésbé féltékeny is.
Én ilyen téren elég érdekes vagyok. Biszex vagyok és pasikra egyáltalán nem vagyok féltékeny, de pl. az ex barátnõm esetében is úgy voltam féltékeny, ha valami pasi próbálkozott nála. Pedig õ leszbikus. Nem értem. :D
A kérdező hozzászólása: Köszi, pont ilyenre gondoltam, hogy ilyesmi létezik-e? És ha fiú párod van, akkor lányokra nem vagy féltékeny?
Nem, abszolút. Egyáltalán nem érzek egy nõt sem konkurenciának. De ha barátnõm van, akkor a pasik nagyon irritálnak.
A kérdező hozzászólása: Akkor, ha jól értem, te csak a pasikra vagy féltékeny? És ha egy másik, csinos lány kezd el hajtani az aktuális fiu/lány párodra, akkor sem érzel semmit?

Mennyire jellemző a komplikáció az ivartalanítás (szuka) után? Mennyire gyakori ez?

Hét és fél hónapos kislány goldinkat ma egy hete ivartalanították. A m?tét helyén egy csúnya nagy duzzanat keletkezett. Tegnap visszavittem dokihoz, azt mondta, hogy begyulladt neki és kapott gyulladáscsökkent? szurit. Másnak is volt ilyen? Mennyi id? alatt rendez?dött?

Legjobb válasz: Szia! Nekünk szerencsére semmi gond nem volt, 1 éve mûtötték a szintén lány spaninkat. Észre sem vette, 1 hét alatt teljesen behegedt a seb, azóta is jól van. Ha nagyon aggódsz, talán vidd el másik orvoshoz (én elvinném). Egyébként a kutyus hogy viselkedik? Lázas? Érzékeny a hasa a mûtéti hegnél? Az általános hangulata nem változott: mozgékonyság, étvágy, stb.? Azért figyeljétek még a napokban, és a sebet is, mennyire változik a duzzanat. Jobbulást a kiskutyának!

Szia! Nekünk szerencsére semmi gond nem volt, 1 éve mûtötték a szintén lány spaninkat. Észre sem vette, 1 hét alatt teljesen behegedt a seb, azóta is jól van. Ha nagyon aggódsz, talán vidd el másik orvoshoz (én elvinném). Egyébként a kutyus hogy viselkedik? Lázas? Érzékeny a hasa a mûtéti hegnél? Az általános hangulata nem változott: mozgékonyság, étvágy, stb.? Azért figyeljétek még a napokban, és a sebet is, mennyire változik a duzzanat. Jobbulást a kiskutyának!
1 héten belül rendbe fog jönni a dolog. Elõfordul, hogy varratnál helyi gyulladás lép fel, pl. ha a kutya sokat van kinn a kertben, odadörgölõdzik a földhöz a hasával, vagy nem visel gallért az 1 hetes lábadozási idõ alatt, és kinyalogatja magának. A helyi gyulladást én nem hívnám komplikációnak, nem egy súlyos dolog. Ne ess pánikba :) . Figyeljetek oda, hogy ne nyalogassa (esetleg gallér), ezenkívül minden nap többször kenjétek be neki Betadine-al, az szépen fertõtlenít, szárít. Vagy jó még nagyon az Aluminium spray vagy a Cink-oxid spray (gyógyászati!), ezek is nagyon jó fertõtlenítõk. A doki adott neki gyulladáscsökkentõt, tehát belülrõl is kezelve van a dolog.
Na az a fémszínû izé az aluminium spray, illetve a cink-oxidnak is olyan színe van. Esetleg kérhettek a dokitól egy dobozzal, bár nem tudom, mennyire drága. Az a szuper benne, hogy a fertõtlenítõ hatás mellett réteget is képez a seben, így olyan, mintha kötés lenne rajta (persze csak gallérral együtt hatásos, mert ha befújod vele, viszont nincs gallér a kutyán, akkor 5 perc múlva az egész kutya ezüst színû lesz :D). De az egyszerû Betadine is megteszi.
A kérdező hozzászólása: A kutyusnak amúgy nincs semmi baja a puklin kívül. A duzzanatot nem fájlalja, étvágya a régi, virgonc, nem lázas, stb. Pénteken viszem majd varratszedésre.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen Neked is és az elsõ válszolónak is! :) A kutyus valóban kint volt, a mûtét utáni elsõ éjszakán volt csak benn a házban, reggel, ahogy kinyitottam az ajtót, rögtön spurizott ki. Kinti kutyus amúgy, miután magához tért, nem tudott magával mit kezdeni idebent. Fémszínû valamivel le volt kezelve a pocija, gallérja is van. Feküdt a földön is a friss sebbel, meg nyalta is, amennyire elérte a gallértól, szóval tényleg minden esélyt megjátszott a gyulladás kialakulására... :/ Remélem, mielõbb lelappad neki, szeretném már mindenestõl elfelejteni ezt az egész mûtétet...

Elsõ trimeszteres kismamák, mennyire jellemzõ a rossz közérzet, rossz hangulat, ingerlékenység, sírhatnék, fáradékonyság?

Egyrészt boldog vagyok, hogy kismama vagyok, (nagyon várt baba), de tele vagyok félelemmel, mert veszítettem már el babát. Nem tudom, összefüggésben van-e ez az egész napos hangulatommal? Vagy a hormonok játszanak benne szerepet? Ti hogy vagytok?

Legjobb válasz: Hormonok játéka, majdnem mindenkivel elõfordul.

Hormonok játéka, majdnem mindenkivel elõfordul.
Szia! Sajnos én is veszítettem màr el babàkat... 9.hétben vagyok és 6 hetesen kezdõdött az émelygés ami érdekes módon nàlam nem reggel jelentkezik hanem a du-i esti óràkban. Estére a hasam is hatalmasra puffad. Elég nyûgös vagyok és a pàrom is hamar fel tud idegesíteni most. De én örülök minden kellemtlen tünetnek is mert így tudom h odabent rendben minden. Te is élvezd ki a terhességed minden percét még akkor is ha néha kellemetlen tünetekkel jàr! Meglàtod minden rendben lesz. Mennyi idõs kismami vagy?
A kérdező hozzászólása: Én is 9. hétben vagyok. Nem is a testi tünetekkel van bajom, ésa puffadáson és fáradékonyságon kívül nincs is más. Nem émelygek, nem hánytam eddig. Inkább a hangulatommal nem tudok megbarátkozni. Nem minden nap ilyen, de ha rosszul indul, az egész napom ilyen. Szeretném élvezni a terhességet, de a félelem nagyobb. Talán idõvel ez az érzés elmúlik. Ha látom, hogy minden rendben odabent, biztos csak a boldogság marad.
Szioka Nalam az 5. Heten kezdodtek a rosszulletek. Eleinte mellfeszules, mindennapos emelyges. Egy hettel kesobb kezdodott a hanyassal egybekotott folytonos emelyges. Ejjel-nappal. Sirhatnekom volt mar egesz nap...A 8. Heten elkezdtek enyhulni amikor meg kellett volna jonnie, meg is ijedtem, rohantam az orvoshoz, de minden oke volt...utana rajottem ennek igy kell lennie. 12hetes multam, de meg mindig 0-24 be hanyingerem van :) majd elmulik :) De igazabol.. mar nem banom. A babaert mindent! :)
Ez ilyen szerintem. Az alap helyzetem ugyanaz mint nálad. 6-8 hétig voltak rosszulléteim. MEg szinte végig álmos voltam egyfolytában aludni tudtam volna... Most kezdek feléledni hogy valamit tudok is csinálni. Sokszor levert vagyok, és kb 3 másodperc alatt tudom elbõgni magam, ha a férjem valami olyat mond, ami éppen akkor abban a pillanatban nem tetszik (zárójelben megjegyezném semmi bántó amin sírni kéne). És most még bennem van egy oltári nagy para, mert kb ennyi idõsen ment el az elõzõ baba.... úgyhogy már baromi türelmetlen vagyok az egy hét múlvai ultrahang egy örökkévalóságnak tûnik...
Elsõ babaámnál az összes felsorolt tünet végigkísérte a terhességem, plussz hánytam, de úgy, hogy fogyás lett a vége és majdnem kórház. Most a másodikkal még szörnyûbb, mert nem hányok csak ritkán, viszont ami bent marad az olyan szinten kavarog, hogy ájulás közeli az állapot. Ha épp nem alszok akkor viszont vagy szétvet az ideg, vagy sírok, vagy röhögök, de azt egész nap....kemény hangulatingadozások :/ Remélem majd normalizálódik azért :) Veszítettem el én is babákat, nagy babákat is sajnos, de nincs félelmem miatta.
Szia! Én még csak az 5. héten vagyok, nálam a mellfeszkó és az állandó álmosság játszik egyelõre. Hányingerem csak nagyon enyhe van, ritkán és nagyon rövid ideig tart. Hányni még nem hánytam a terhesség alatt. Szerintem a jövõ héttõl elkezd majd beindulni a "gépezet" és akkor jön a cucc sugárba, meg minden, ami ezzel jár, bár van, aki megússza, de igazából nem is érdekel, csak minden okés legyen a kis albérlõvel! :)
Huu nekem szörnyû volt az elsõ trimeszter..imadom a picimet aki a hasamban növekszik de a hormonok nagyon meggyotortek!hanyas etelundor , sav, fàradtsag, undorító nyàl, rossz kedv..kb magatehetetlen voltam alig tudtam kimenni az utcara csak orvoshoz es a vedonohoz mentem:) ))
Ja majd elfelejtettem sírtam kb ket naponta ami ràm alalpból egyàltalàn nem jellemzõ..elõzõ voltam!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!