Találatok a következő kifejezésre: Mennyire jelent az 1, (21 db)

Mennyit jelent az egy 50. 000 forintos lakásbérlésnél, hogy két havi kaució + 1 havi bérleti díj?

Legjobb válasz: 150 ezret. 100 a kaució, ezt elvileg visszakapod, ha elköltöztök, és minden rendben van, illetve lelakod az utolsó két hónapban, attól függ, mi van a bérleti szerzõdésben. 50 ezer bérleti díjat meg kifizetsz az elsõ hónapra elõre.

150 ezret. 100 a kaució, ezt elvileg visszakapod, ha elköltöztök, és minden rendben van, illetve lelakod az utolsó két hónapban, attól függ, mi van a bérleti szerzõdésben. 50 ezer bérleti díjat meg kifizetsz az elsõ hónapra elõre.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a segítséget :)

Ha a tejre az van írva, hogy 1, 5% zsírtartalom, az mit jelent, illetve mennyi lesz az grammban? (jó válasz kellen, mert gyúrni akarok majd:D) A tej egy literes :D

Legjobb válasz: Mivel a tej csak közelíti a víz sûrûségét, így a gramm és a liter között nem olyan egyszerû átváltani. De feltételezve, hogy közel azonos sûrûségû, így az 1 liter az 1 kg=1000g váltást alkalmazva az 1,5% zsírtartalom 15 g zsírt jelent. Amúgy a tejesdoboz oldalán-hátán rajta van grammban is a zsírtartalom :)

Mivel a tej csak közelíti a víz sûrûségét, így a gramm és a liter között nem olyan egyszerû átváltani. De feltételezve, hogy közel azonos sûrûségû, így az 1 liter az 1 kg=1000g váltást alkalmazva az 1, 5% zsírtartalom 15 g zsírt jelent. Amúgy a tejesdoboz oldalán-hátán rajta van grammban is a zsírtartalom :)
A kérdező hozzászólása: köszi, akkor megerõsítettél:P Egyébként, ha rajta lett volna, gondolod felteszem ezt a kérdést?:D Nem:D Köszi még egyszer egyébként.

Fizika 7 osztály! 1: Egy cserépkályhát 25. 000KJ égéshőjű fával fütenek. Mennyivel nö a környezet belsö energiája, ha ebben a kályhában 5kg fát eltüzeltünk? 2:Mit jelent az, hogy a jég fajhöje 2, 1 KJ/kg. C?

Legjobb válasz: 2. kérdésre ha egy kicsit pontosabb választ akarok adni. Jég fajhõje: 2,1 KJ/kg. C -> Ez azt jelenti, hogy 1 kg jég 1 C fokos növeléséhez 2,1 KJ szükséges.

2. kérdésre ha egy kicsit pontosabb választ akarok adni. Jég fajhõje: 2, 1 KJ/kg. C -> Ez azt jelenti, hogy 1 kg jég 1 C fokos növeléséhez 2, 1 KJ szükséges.
Nyisd ki a fizikakönyved...
A kérdező hozzászólása: ...hogy te milyen okos vagy!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat!!!


Az 1:30-as keverék mit jelent? 1 Literhez mennyi motorolaj kell?

Egy hete vettem kb egy robogót és a kézikönyvbe ez van leírva

Legjobb válasz: 1:30 azt jelenti hogy 30 liter benzinhez kell 1 liter olaj. A többit meg számold ki.

1:30 azt jelenti hogy 30 liter benzinhez kell 1 liter olaj. A többit meg számold ki.
A kérdező hozzászólása: 1:30 keverék BENZIN | OLAJ 30L | 1L 3L | 1DL 1, 5L | 0, 5 DL Jól számoltam?
igen
Vettél egy 50 éves robogót és még megvan a kézikönyve? Nem fog az nagyon füstölni? Mert a tûgörgõs kosár feltalálása óta 1:40, 1:50-es keveréket használnak.
A kérdező hozzászólása: Igen, köszönöm a válaszokat!
72/12
A kérdező hozzászólása: végülis akkor az 6 :D kösz
+ egyszerûsítés: 72/12=36/6=12/2=6
igen:)
Lefogadom veled, hogy még így sem érted ezt a példát. Hogy fogod a következõt? Aztán végül itt fogsz sírni, hogy még WC-s néninek sem kellesz a Tescoba.

Petezsák mérete mennyit nö kb 1 hét alatt? Ha az egyik héten nem nö annyit az már bajt jelent?

Legjobb válasz: Az a gond, ha egyáltalán nem nõ semmit 1 hét alatt.

Az a gond, ha egyáltalán nem nõ semmit 1 hét alatt.
Szia! petezsákot általában csak koraterhességben néznek, a 4-5 héten, utána már a babó ülõméretét(CRL) adják meg. A 4 héten 2-3 mm-es petezsák a 5 héten 5-7 mm-es petezsák a 6 héten már 3-5 mm-es CRL szoktak feltûntetni, ami már a babó mérete :-)))

Mennyire jelent biztonságot az 1, 4-es tarkóredő?

A 12 hetes uh-n megnyugtattak, hogy semmi gond, 1,4 a tarkóred?. A 18 hetes genetikai uh-n azt mondták, az átlagosnál kicsit több a magzatvizem és javasolták a magzatvíz-mintavételt. Egyel?re csináltattam egy vérvételt, aminek ha nem jó az értéke, csak akkor lenne a mintavétel, de jöv? csütörtökig meg?rülök! Egyáltalán mi a gond a kicsit sok magzatvízzel? Segítsetek!

Legjobb válasz: Szia, szerintem teljesen jó az 1,4-es eredmény. 3 felett jelentene gondot. Nekem is ennyi és a magzatvizem is több az átlagosnál, de nem kellett mintavétel. Minden 2. kismamánál több a magzatvíz. Miért kell mégis megszúrniuk és vizet venni? Ha ez téged megnyugtat, mindenképpen tedd meg, a vérvételbõl semmi sem fog utalni a Down kórra, ha erre gyanakodnak. Érdemes lenne egy komplex 4-es tesztet csináltatni. Ha kétségeid vannak, keresd fel az istenhegyi magánklinikát. Ne aggódj, minden rendben lesz!

Szia, szerintem teljesen jó az 1, 4-es eredmény. 3 felett jelentene gondot. Nekem is ennyi és a magzatvizem is több az átlagosnál, de nem kellett mintavétel. Minden 2. kismamánál több a magzatvíz. Miért kell mégis megszúrniuk és vizet venni? Ha ez téged megnyugtat, mindenképpen tedd meg, a vérvételbõl semmi sem fog utalni a Down kórra, ha erre gyanakodnak. Érdemes lenne egy komplex 4-es tesztet csináltatni. Ha kétségeid vannak, keresd fel az istenhegyi magánklinikát. Ne aggódj, minden rendben lesz!
A kérdező hozzászólása: A vérvétel alatt a Quartett tesztet értettem természetesen, de szerencsére jó lett az eredménye, így az orvosom szerint nem indokolt a magzatvízvizsgálat! Köszönöm a válaszod!

Az 1.7FL OZ mit jelent a parfümön? És ti az edp-ket hova fújjátok, és mennyit?

Legjobb válasz: A kozmetikumok csomagolásán a termék térfogatát adják meg milliliterben és folyadék unciában (fluid ounce, rövidítve: fl. oz.). EDP - Eau de Parfum Az egyik leggyakoribb és legnépszerûbb parfüm koncentráció, 8-15% közötti parfümolaj tartalommal. Illata órákig tart, az alap illatjegyek akár 24 órán át is, így igen alkalmasak egész napi használatra. Én személy szerint bárhova fújom.. Hajam, ruhám, bõröm.. Ahogy érzed.. Általában minél többet, de Én ilyen vagyok :)

A kozmetikumok csomagolásán a termék térfogatát adják meg milliliterben és folyadék unciában (fluid ounce, rövidítve: fl. oz.). EDP - Eau de Parfum Az egyik leggyakoribb és legnépszerûbb parfüm koncentráció, 8-15% közötti parfümolaj tartalommal. Illata órákig tart, az alap illatjegyek akár 24 órán át is, így igen alkalmasak egész napi használatra. Én személy szerint bárhova fújom.. Hajam, ruhám, bõröm.. Ahogy érzed.. Általában minél többet, de Én ilyen vagyok :)
Kiegeszitesnek felettihez. 1 fl oz = 29.5 ml
A kérdező hozzászólása: Köszi, ment a zöld kéz :D

Bnõmmel 1 hónapos leszek. Nem tudom mennyi jelentõsége van de még nem tettük ki fbra, h kapcsolatban vagyunk ami kicsit furcsa, mert igy olyan mintha nyílt kapcsolatban lennénk. Korábban már ki akartam rakni, de õ azt mondta várjunk vele. Mit tegyek?

Attól tart, hogy ha ki lesz rakva lekötései lesznek?? pl nem tehet meg mindent??... vagy ismerõsei máshogy viszunyulnak majd hozzá?

Legjobb válasz: Hát igen, ez az élet egyik nagy problémája.

Hát igen, ez az élet egyik nagy problémája.
Ne csinálj belõle ügyet, majd kiteszi, ha akarja. Nekem volt egy fiú- és egy lányismerõsöm, minden posztot, adatot letiltottak, hogy csakis az ismerõsök láthassák, kivéve azt, hogy kapcsolatban álltak, ez az egy infót teljesen publikussá tették magukról. Mondanom sem kell, hogy a majomkodás nem tartott még egy évig sem.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!! Hasznos válaszokat kaptam! És sok igazság van bennük.. Lényegében tényleg nem sok jelentõsége van. De ez emberfüggõ is.
A face relatív: egyik barátnõmék is fél után tették ki, hogy kapcsolatban vannak, 1, 5 éve együtt vannak. Vagy nem biztos még a dolgában (és nem akarja, hogy azt lássák 2 havonta váltogatja a barátait) vagy nem gondolja még komolyan a dolgot. Többet számít az hogy bánik veled az utcán, társaságban.
ha meg õ nem szeretné, akkor ne tedd ki, amíg õ nem teszi
1st world problem:) A súlyossága kb amögött van, hogyan tesszük fel a wc papírt a tartóra.
A kérdező hozzászólása: Hát õ elég furcsa természet.. Elég makacs típus! Szerintem az is közrejátszik, lehet furán hangzik, de szerintem, neki tetszik az ha ráirkálnak a fiúk.. és ha ki lesz rakva akkor már nem sûrûn fognak..
Ez a kérdés most komoly?? Mégis mi az az fb? Talán házassági szerzõdés? Én pl soha semmit nem rakok/raktam ki a magánéletemrõl, szerintem az nem is tartozik másra. Akire mégis, az meg úgyis tudja...
Mert mi az a facebook hogy oda ki kell tenni mindent? Az hogy kapcsolatban vagytok, és nem tudja a fel világ, még nem lesztek nyilt kapcsolatzban, sõt, inmkább diszkrétebb. A barátaitok ismerõseitek nem gond ha tudnak róla, inkább személyesen tudják, mint online. Meg miért lenne lekötései ha kint van avagy nincs kint? Nem jár kötelezettséggel. Szerintem felesleges kitenni. Semmi értelme. De ha azt akarjátok hogy legyenek jókivánság kérõitek, vele egyben olyanok akik arra mennének hogy nemá hogy bologok legyetek. Inkább legyen kint hogy szingli. Abból sosincs baj, és nem faggatóznak hogy miért mentetek szét stb.
Vagy nem akarja hogy az ismerõsei lássák hogy veled van, vagy csak korainak érzi és nem biztos a dologban.
Nekem volt egy barátom, kb 3 hétig tartott, de folyton azzal nyaggatott, hogy mikor tesszük már ki fb-ra, hogy együtt vagyunk. Illetve, hogy milyen furcsa vagyok, hogy nincs kint egyáltalán, hogy kapcsolatban voltam-e elõtte vagy sem. Azt tudom elmondani amit én éreztem akkor. Én egyszerûen túl korainak találtam, hogy bármit is kitegyek kettõnkrõl. Alig ismertem pár hete. És egyszerûen nem akartam még felvállalni barátok és rokonok elõtt. Végül jobb is, hogy nem tettem ki, mert a sok kis hülyeségével turbó sebességgel vette el a kedvemet a "kapcsolatól". A mostani barátommal 1, 5 éve vagyok együtt és nincs kint, hogy kapcsolatban vagyok-e vagy sem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!