Találatok a következő kifejezésre: Mennyire ijesztő Bodies (1 db)

Mennyire ijesztő a Bodies?

Közepesen er?s idegzet?nek tartom magam :)

Legjobb válasz: Kinek mi az ijesztõ.Van aki bepisilne a félelemtõl és van aki meg egyáltalán nem fél.Nekem erõs az idegzetem sok horrorfilmet néztem már és semmi sincs ami engem megijeszthet.Nyilván egy gyenge idegzetû tuti megijed.Láttam képen és hát véleményem szerint elég gyenge.Engem egyáltalán nem ijesztett meg.Még élõben sem mert az csak egy szobor és a szobrok nem kellnek életre.

Kinek mi az ijesztõ.Van aki bepisilne a félelemtõl és van aki meg egyáltalán nem fél.Nekem erõs az idegzetem sok horrorfilmet néztem már és semmi sincs ami engem megijeszthet.Nyilván egy gyenge idegzetû tuti megijed.Láttam képen és hát véleményem szerint elég gyenge.Engem egyáltalán nem ijesztett meg.Még élõben sem mert az csak egy szobor és a szobrok nem kellnek életre.
mirõl van szó? mi az a bodies?
nem ijeszto. lenyugozo!!
A kérdező hozzászólása: Még nem mentünk el, majd a hónap végén, mert szerveztünk a kollégákkal egy kisebb csapatot. Így nem a gyereknek kell támogatnia, lesznek más felnõttek! :o) Én azt gondolom, hogy ami ismeretterjesztõ céllal van kiállítva, az nem sérti a méltóságot.
Na mi lett, elmentél a Bodiesra? Ha igen, milyen volt? Én a magam részérõl ki vagyok akadva tõle, (már amennyit plakáton láttam, meg hirdetésben, meg hallottam róla) ezért nem mentem el. Úgy gondolom, hogy van az emberi testnek (még a halottnak is) egy bizonyos méltósága, ezért bizonyos dolgokat én nem tennék meg vele. És ez a kiállítás nálam már ilyen kategóriába esik. Lehet egyébként tudni, hogy honnan származnak a testek? Írja a kiállításon valahol? Mert nekem pl. van egy olyan gondolatom, hogy kínai halálraítéltektõl, akiktõl nem kért senki semmilyen engedélyt. Persze ez csak egy tipp, nem vagyok benne biztos, de ha így van, az elég gáz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! :) Egészen felbátorodtam.
Nézõpont kérdése. Véleményem szerint nem íjesztõ. Nem lennének rémálmaim tõle. Kibirod, nem kell a gyereknek támogatnia téged, annyira azért nem félelmetes ha egy gyerek végignézi.
Kicsit olyan mûanyag hatása van az izmoknak, testrészeknek, szerveknek, valószínûleg a tartósító anyagtól, amit a konzerválásra használtak. Én emiatt fel sem fogtam 100%-ban, hogy mit látok, mikor ott voltam, igazából utána döbbentem le nagyon, amikor végiggondoltam az egészet. Az biztos, hogy más szemmel tekint az ember más emberekre ezután.
A kérdező hozzászólása: Egy kiállítás volt 2008ban, preparált emberi testek.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Milyen magasságtól lehet keringeni a Föld körül?

Milyen magasságot kell elérni a Föld felszínétől, hogy keringeni tudjunk körülötte, mint a műholdak-űrszemét?
Ez miért lehetséges? Honnan zuhanunk még vissza a Földre?

1

Föld forgási energiája felhasználható valamilyen módon?

A kérdés adott: a Föld forgása által termelt energiát lehetne valahogy megcsapolni?
Szigorúan csak elméletileg, a gyakorlati megvalósítás korlátait - kevés pénz, nincsenek még megfelelő anyagok, melyek kibírnak XY terhelést, vagy elég rugalmasak, stb. - most hagyjuk ki a játékból :)
Ha igen, akkor milyen szerkezet tehetné ezt lehetővé?

9

Egy kavitációs kazán esetében elképzelhető-e, hogy a vízoldali hőteljesítmény nagyobb legyen, mint a folyamat elején lévő villanymotor teljesítménye?

Egy ismerősömnek van egy ilyen találmánya. Állítja, hogy ez a rendszer több energiát termel, mint amennyit bele visznek. Én ezt képtelenségnek tartom. Õ azonban konkrét paraméterekre hivatkozik, melyeket szerinte a KERMI mérései is alátámasztanak.
Ezt a dokumentációt én is láttam, elég részletes.
A lényeges adatok a következők:
Villanymotor átlagos fogyasztása 0,322 KW/óra
A víz felfűtési ideje 2 óra 8 perc
A belépő víz 28 fokos, a kilépő 65 fokos
Vízmennyiség 120 liter
A felfűtés hőteljesítménye 5,16 kW (18,59 MJ)

Ezekből az adatokból úgy tűnik, mintha a folyamat végén több energia képződne, mint amit a villanymotor felhasznált. Ismerősöm ezt úgy összegzi, hogy a rendszer hatásfoka jóval 100 % felett van. Mint írtam, én nem hiszek ebben, ugyanakkor részletekbe menően cáfolni sem tudom, mert annyira nem vagyok otthon ezen a területen.
Ti mit tudnátok ehhez hozzátenni magyarázatként?

6

Térfogati erőknél ez hogy van?

A Budó-féle könyvben olvasom ezt a paragrafust és ő úgy írja le a térfogati/tömeg erőket, mint tömegegységre vonatkoztatott erőt és:
F * (rho) * dV -nek írja.
Ha tömegegységre akarok vonatkoztatni, akkor nem leosztok a tömeggel? Itt megszorozza az erőt a tömeggel és ezt nem értem. Valaki elmagyarázná?

3

A dinosaurusok pusztulását egy nagyméretű aszteroida becsapódása okozta. Ha ez nem szárazföldön, hanem nagymélységű tengerbe csapódik be? A keletkező szökőár az akkori élővilágban sokkal kisebb kárt okozott volna?

3

Tudnátok könyveket ajánlani a következő biológusi tárgyakhoz?

Olyasmi könyvek, amikből ezeket egész jól meg lehet tanulgatni.

Evolúciós ökológia
konzervációgenetika
ökológiai élőlényismeret
zoológiai élőlényismeret
biodiverzitás
evolúcióbiológia,populációgenetika, humánbiológia

1

Miért nem lehet a sörárpában napraforgó mag?

0

7. esek kiknek van Mozaikos Kémia Tankönyve? Akinek ilyen val, leírná a könyv hátsó borítójának belső felén lévő kódot ( mindent sorrendben)?

9

Bizonyítsuk be hogy egy tetraéder szemben fekvő oldalainak középpontjait összekötő szakaszok egy ponton mennek át amely felezi őket?

Hogyan kell ezt bizonyítani?

6

Miért van a nagyobb folyók fölött akkor is sűrű köd, ha egyéb helyeken tiszta és száraz a reggel?

Mi ennek a fizikai magyarázata? Tudom, hőmérséklet változások, meg a folyó az egy rendkívül hideg dolog, de mi ennek a pontos háttere? Linkeket is elfogadok, én csak verseket találtam a témában, de azok sajnos csak a szépségét magyarázzák.

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!