Találatok a következő kifejezésre: Mennyire hasznos, az ember (3 db)

Miért van az, hogy itt az emberek aszerint pontoznak, hogy mennyire teszik nekik a válasz és nem aszerint, hogy mennyire hasznos?

Volt egy kérdés, hogy tetszenek-e ezek a zenék. Én válaszoltam, hogy igen, s?t az egyik el?adó a kedvencem közülük. 0%-ot kaptam rá, pedig a kérdéshez tökéletesen illett a válaszom.

Legjobb válasz: Szerintem itt a kérdezõ pontozott le mindenkit, mert látszik, aki nem értett vele egyet, az 0%-os, aki meg mondta, h [email protected] azok a zenét, az meg 100%-os. Az ilyen emberek buták egyszerûn, én nem is foglalkozok a százalékkal. Viszont sokkal idegesítõbb, mikor leírom vhov a véleményem, erre vki elkezd privátba írogatni, teljesen értelmetlen dolgokat, káromkodik stb, mire könnyûszerrel leszerelem mégjobban felidegesíti magát és jelent a moderátoroknál, közbe pedig én nem csináltam semmit, és én leszek kitiltva az oldalról (megtörtént). Na ez az abszolút idegesítõ

Szerintem itt a kérdezõ pontozott le mindenkit, mert látszik, aki nem értett vele egyet, az 0%-os, aki meg mondta, h [email protected] azok a zenét, az meg 100%-os. Az ilyen emberek buták egyszerûn, én nem is foglalkozok a százalékkal. Viszont sokkal idegesítõbb, mikor leírom vhov a véleményem, erre vki elkezd privátba írogatni, teljesen értelmetlen dolgokat, káromkodik stb, mire könnyûszerrel leszerelem mégjobban felidegesíti magát és jelent a moderátoroknál, közbe pedig én nem csináltam semmit, és én leszek kitiltva az oldalról (megtörtént). Na ez az abszolút idegesítõ
azért mert az emberek buták, és ez itt elég gyakori.
Van aki nincs is tisztában a "pontozás" lényegével. Egy kérdésnél egy válaszoló hasonlóan megreklamálta, hogy miért lett lepontozva, hisz a kérdésre válaszolt, mire egy illetõ közölte vele, hogy a "pontozás" azért van, hogy kifejezhessük mennyire értünk egyet a válasszal. Pedig egyáltalán nem ezért van. Ahogy te is írtad kérdezõ, azért, hogy értékelni lehessen , hogy a kérdés szempontjából mennyire hasznos. Tehát van aki használja, úgy, hogy nem is tudja mire van.:(
Vegyük észre, hogy a kis kezecskék mellet ez áll: "Hasznos számodra ez a válasz?" Nem az, hogy hasznos-e a kérdezõ számára, vagy hogy megfelelõ válasz-e a kérdésre. Saját, szubjektív véleményt kérnek, amit az ember úgy értelmez, ahogy akar.
Mert az emberek az eszük helyett érzelembõl cselekszenek
No meg, mivel elég sok... hát, hogy is nevezzem õket... nyomorék gyökér tanyája is ez az oldal, akik olykor igen fura nézeteket vallanak, a hasznos, igaz és pontos válaszokat õk aszerint osztályozzák, hogy az azokban írtak mennyire felelnek meg háborodott világképüknek. Ha például nem próbáltam volna elmebeteg ufóhívõk és fanatikus, elvakult vallásos népek által körberajzott kérdésekre válaszolni, akikkel nyilván nem lehet normális társalgást folytatni, az én statisztikám is jó 10-15%-kal szebb lenne.

Egy közösségben (baráti közösség, fiatalok), ahol az emberek hisznek Istenben és normális értékrendűek, mennyire fontos, hogy mindenki hasznos legyen a közösségre?

Vagy elég, ha mindenki azonosul a többiekkel és a közösség szemléletével, de egyébként zárt, inaktív tagja a közösségnek? Egy ismer?söm problémája kapcsán merült fel bennem.

Legjobb válasz: Köszi, ez nagyon szimpatikus gondolatmenet.

A kérdező hozzászólása: Köszi, ez nagyon szimpatikus gondolatmenet.
Optimális esetben mindenki kiveszi a részét a közösségi életbõl. Általános emberi jellemzõ, hogy sokan úgy állnak a munkához, hogy mások is odaférjenek. :D (Munka alatt értek jelen esetben bármilyen szolgálatot és teendõt is.) Ez sajnos keresztények között is elõfordul; különbözõ mértékben. Kérdés, hogy mi áll a háttérben azoknál, akik nem. Aki mindig csak kap a közösségtõl, de soha nem ad, vagy csak nagyon ritkán, az egyszerûen - bár nem túl szépen - kifejezve élõsködõ, parazita. Persze nem azokra gondolok, akik érthetõ, jogos okokból nem vesznek részt semmiben (pl. betegség, idõs kor, nagy család stb.); hanem azokra, akiknek igazából lenne idejük és alkalmuk, csak mindig keresnek (és találnak is) valami kifogást. De lehet másik jogos eset is: lelki, személyiségben keresendõ okok (zárkózottság, szégyenlõsség, visszahúzódás stb.) Bármelyikrõl is van szó, mindkettõt lehet és kell is kezelni. A másik kérdést nem igazán értem. Ha az a baj, hogy túl sokan vagytok, és túl kevés a teendõ, tehát unatkoztok, akkor keressetek magatoknak elfoglaltságot: akár utcai evangélizációk, akár árvaházak és idõsotthonok látogatása, akármi más, ami jó és hasznos. (A meglévõ dolgokat pedig lehet beosztás szerint tenni, pl. a gyerekszolit, bibliakört, takarítást stb.) Ezekre gondoltál? Ha nem, akkor próbáld meg másképp megfogalmazni a kérdést és a leírást, légy szíves. :)
Miért? Nem szükséges.
Ez nem hasznosság kérdése, inkább ízlés dolga.
Nem hasznos, inkabb hizlal. De ha meg akarsz egy kicsit hizni, akkor jo etvagyat a tejfolhoz!
A kérdező hozzászólása: Semmilyen tervem sincsen vele, csak érdekelne, hogy pléldául kálcium van-e benne?
A tej összetevõinek aránya jelentõsen függ attól, hogy milyen állattól származik. 1 liter tehéntej tápértéke 620 kalória. Átlagos összetétele: 87, 9% víz és 12, 1% szárazanyag. * Tejzsír, melyet különválasztva vajként ismerünk. A tejben emulgeálva található. * Tejfehérje: kazein, és savófehérjék * Tejcukor, laktóz, amely egy glükóz és egy galaktóz komponensbõl áll, amely egy diszacharid. Elõsegíti az ásványi anyagok (kalcium, magnézium, foszfor) felszívódását, és a belõle képzõdõ tejsav a vastagbélben gátolja a káros bélbaktériumok elszaporodását. Azoknál az embereknél, akiknek hiányoznak a tejcukor lebontását végzõ enzimek, a tej hasmenést, rosszullétet okoz. Ezeknek az enzimeknek a mennyisége az elválasztás után csökken. Vannak olyan emberek, amelyek különösen erre a típusra érzékenyek, õk tejcukor-, vagy más néven laktózérzékenyek. Nekik egy külön eljárással lehet csak tejtermékeket elõállítani, amelyben a laktózt egy másik diszacharid, például szacharóz helyettesíti. * Vitaminok: B2-vitamin, B12-vitamin, B6-vitamin * Ásványi anyagok: Jelentõs a kalcium- (Ca), foszfor- (P) és szelén- (Se) tartalma.
A tejföl zsírtartalma legalább 16%; a 16% zsírtartalom alatti készítmény nem minõsül tejfölnek, így a tejföl nevet sem viselheti. àltalában 42 % a zsírtartalma. A tejföl készülhet édes tejszínbõl savanyítással, vagy természetes úton megsavanyodott tejrõl (aludttej) szedik le annak föleként.
A tejföltõl nincs egészségesebb és egyáltalán nem hízlal! Viszont a csökkentett tartalmúaktól óvakodj, azt kezelik! A 20%-os a jó és bármennyit ehetsz belõle. TEJFÖLTÕL MÉG SENKI SEM HÍZOTT MEG!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!