Találatok a következő kifejezésre: Mennyire hasznos, az (66 db)

Mennyire hasznosak azok a vitaminok, amiket pl. csokiban, gabonapelyhekben vannak, és előszeretettel hangsúlyozzák a gyártók?

És a perzsg?tabletták?

Legjobb válasz: Ezt hívják parasztvakításnak. Mivel az egészséges életmód most divatos, ezért még a tokaszalonnát is megpróbálják egészségesnek eladni. A lényeg, hogy megvedd. Vitamin és ásányi anyag két módon kerülhet az élelmiszerbe: van az alapanyagban, vagy hozzáadják. Pl a tejben (mármint ami a tehénbõl kijön, nem pedig amit a bótban 1,5%-os fehér löttynek eladnak) van kalcium. A tejfeldolgozás során a kalcium a túrban köt ki, így a túróra ráírni hogy kalciumot tartalmaz - végülis igaz, de etikátlan. (Lásd még tejporból... akarom mondani friss tejbõl és szottyadt... akarom mondani KÉZZEL válogatott 1% gyümölcsbõl készült joghurt...) A gabonapehelybe is kerülhet vitamin magából a gabonából, de az ugye minden pehelyben benne van ugyanúgy. A hozzáadott vitamin nem tesz valamit egészégesebbé. Egy részrõl mivel a leggyakoribb vitamin a C-vitamin, az gyakorlatilag bármibõl fel tudod venni. Már lassan a kenyérbe is belerakják, mivel nehéz túladagolni, így nem lesz mérgezés. Vagyis attól, hogy a szalonnába (csokiba, cukorkába) C-vitamint kevernek, nem lesz egészségesebb, sõt, a kialakított hit miatt inkább károsabb lesz. (Adjon gyerekének vitaminos cukorkát, így az ön lelkiismerete is megnyugszik, mi is eladjuk a cukrot és a fogorvos is jól jár...) Aztán számít a mennyiség is. Ha pl egy doboz pehelyben van 100 mg C-vitamin, akkor az lószart sem ér, hizsen a C-vitaminból az ajánlott napi adag éppen 100 mg. Vagyis egy étkezésbõl mondjuk hozzájutsz 5 mg vitaminhoz. Éppen ezért minden ilyen vackon meg kell nézni, hogy mi a mennyiség, és hogy egy adag vajon mennyire dobja meg a napi beviteledet. Semennyire. (Egyébként vitamin még a McDonald's hamburgerben is van, az ubiban, csak hát ugye mennyi... A vitaminoknak van még egy olyan tulajdonságuk, amirõl kevéssé beszélnek. Fentebb említették, hogy a felszívódásukhoz segédanyagok kellenek, amikat az almafa belerak az almába, de a vitamingyár nem rak bele a vitaminba. Az ilyen bogyók, vitaminos szarok azt a téves képzetet adják, hogy vitaminhoz jut a szervezetünk, holott sokszor nem is tudjuk, hogy a bevett 100 mg vitaminból mennyi hasznosul végül. Szóval tessék gyümölcsöt enni, ne tessék bedõlni mindennek, még a pezsgõtablettás vitaminos készítménynek se, ami kiegészítõként szóba jöhet, de másként nem.

Ezt hívják parasztvakításnak. Mivel az egészséges életmód most divatos, ezért még a tokaszalonnát is megpróbálják egészségesnek eladni. A lényeg, hogy megvedd. Vitamin és ásányi anyag két módon kerülhet az élelmiszerbe: van az alapanyagban, vagy hozzáadják. Pl a tejben (mármint ami a tehénbõl kijön, nem pedig amit a bótban 1, 5%-os fehér löttynek eladnak) van kalcium. A tejfeldolgozás során a kalcium a túrban köt ki, így a túróra ráírni hogy kalciumot tartalmaz - végülis igaz, de etikátlan. (Lásd még tejporból... akarom mondani friss tejbõl és szottyadt... akarom mondani KÉZZEL válogatott 1% gyümölcsbõl készült joghurt...) A gabonapehelybe is kerülhet vitamin magából a gabonából, de az ugye minden pehelyben benne van ugyanúgy. A hozzáadott vitamin nem tesz valamit egészégesebbé. Egy részrõl mivel a leggyakoribb vitamin a C-vitamin, az gyakorlatilag bármibõl fel tudod venni. Már lassan a kenyérbe is belerakják, mivel nehéz túladagolni, így nem lesz mérgezés. Vagyis attól, hogy a szalonnába (csokiba, cukorkába) C-vitamint kevernek, nem lesz egészségesebb, sõt, a kialakított hit miatt inkább károsabb lesz. (Adjon gyerekének vitaminos cukorkát, így az ön lelkiismerete is megnyugszik, mi is eladjuk a cukrot és a fogorvos is jól jár...) Aztán számít a mennyiség is. Ha pl egy doboz pehelyben van 100 mg C-vitamin, akkor az lószart sem ér, hizsen a C-vitaminból az ajánlott napi adag éppen 100 mg. Vagyis egy étkezésbõl mondjuk hozzájutsz 5 mg vitaminhoz. Éppen ezért minden ilyen vackon meg kell nézni, hogy mi a mennyiség, és hogy egy adag vajon mennyire dobja meg a napi beviteledet. Semennyire. (Egyébként vitamin még a McDonald's hamburgerben is van, az ubiban, csak hát ugye mennyi... A vitaminoknak van még egy olyan tulajdonságuk, amirõl kevéssé beszélnek. Fentebb említették, hogy a felszívódásukhoz segédanyagok kellenek, amikat az almafa belerak az almába, de a vitamingyár nem rak bele a vitaminba. Az ilyen bogyók, vitaminos szarok azt a téves képzetet adják, hogy vitaminhoz jut a szervezetünk, holott sokszor nem is tudjuk, hogy a bevett 100 mg vitaminból mennyi hasznosul végül. Szóval tessék gyümölcsöt enni, ne tessék bedõlni mindennek, még a pezsgõtablettás vitaminos készítménynek se, ami kiegészítõként szóba jöhet, de másként nem.
A vitaminok molekulák, szerkezetük ugyanúgy meghatározott, mint pl a víz, oxigén stb, tehát az, hogy hol található elvben nem hat rá. Gyakorlatban elképzelhetõ, hogy az adott élelmiszer egyéb összetevõi rontják a hatást, gátolják a felszívódást, de ezért már nem a vitamin a hibás.
Vitaminos csoki meg gabonapehely? Ezt te sem gondolod komolyan. A pezsgõtabletták jók, csak általában kevés cucc van bennük.
Csokiban nem nagon fogsz vitamint találni, viszont van benne pl theobromin, amitõl jobb kedved lesz, és a legalább 60%-os csokiban egyéb hasznos anyagok is vannak ( csak ne egyél belõle sokat, mert a szénhidrát és kalóriaértéke elég magas) pl az étcsokoládé magas számú anti-oxidánst tartalmaz, ami jó a szervezetnek, mivel segíti immunrendszerének fenntartását. a gabonapelyhek meg kiegészítésnak jók, de ne abból akard fedezni a vitaminszükségleted, hanem inkább nyers vagy párolt zöldség/gyümölcsbõl, teljes kiölésû kenyérbõl, halból és sovány húsokból...
A kérdező hozzászólása: A Nesquick csokin írja, h van benne kalcium, C, B6 és B1 vitamin.
Mint más vitamin. Illetve nagyon, a gyártónak. Remélhetõleg ezek nem hozzáadott vitaminok, csak az eleve benneláévõk, és itt szélesítik a táplálkozástani ismereteidet. A pezsgõtabletta nagy kárt nemcsinál, egy dobozban van annyi vas, pl., mint egy szem gyógyszertári tablettában. Azért hasznos, hogy van benn e vitamin is, mert így az a kisgyerek is kaphat üdítõt, akinek az anyuja sima cukros vizet nem venne meg. Ha sok vitamint szertenél, akkkor minél több friss nyers kaja kell, de sajnos azokban sincs már annyi mint valaha. Szóval, ha lehet, valami régi fajtát a kiskertbõl. Ha szereted a gabonapelyhet, egyél, az is csak készül valami gabonából. A pezsgõtablettát meg ihatod nyugodtan, kell valamim élvezet is az embernek. De azért csak arra ne alapozd az egészséges étkezést!
Ha gabonapehelybõl szeretnél vitaminhoz jutni, jobb, ha te pelyhesíted otthon:http://shop.unas.hu/shop_artdet.php?shop_id=3487&cikk=NetBio..

Mennyire hasznos az elfordulásgátló párna, érdemes megvenni?

Legjobb válasz: Én nem tudom mennyire hasznos,csak azt hogy otthoni párnával is meg tudom oldani.mert nem akarok rá költeni még erre is, sztem a sima párnák is megteszik ha van többolyan a lakásban próbálgasd ki és ha kénsyelmes,miért ne azzal is ki tudod párnázni magad.Lehet ez most hülyén hangzik, de régen sem volt, és annyi mindent kitalálnak, amire a kiismama aztán költheti a pénzét.Te dolgod,én mindenesetre így oldom meg, hogy ne aludjak hanyatt.

Én nem tudom mennyire hasznos, csak azt hogy otthoni párnával is meg tudom oldani.mert nem akarok rá költeni még erre is, sztem a sima párnák is megteszik ha van többolyan a lakásban próbálgasd ki és ha kénsyelmes, miért ne azzal is ki tudod párnázni magad.Lehet ez most hülyén hangzik, de régen sem volt, és annyi mindent kitalálnak, amire a kiismama aztán költheti a pénzét.Te dolgod, én mindenesetre így oldom meg, hogy ne aludjak hanyatt.
Nekem 2 gyerekem van egyiknél sem volt ilyen párnánk.sok felesleges dolgot rásóznak a kismamákra akik csak a legjobbat szeretnék babájuknak. szerintem inkább vegyél helyette cumisüveget vagy egy drágább gyerekülést. sok boldogságot nektek
En vettem neki mert szerintem jobb mint parnakat rendezgetni. Amugy 1000 ft volt, szoval nem nagy osszeg.

Mennyire hasznos az ugrókötelezés, ha fogyni szeretnék? És mennyit kell belőle csinálni?

Legjobb válasz: Csak óvatosan azzal az ugrálással, ne a lebetonozott udvaron csináld, mert nem ingyen volt az a betonozás.

Csak óvatosan azzal az ugrálással, ne a lebetonozott udvaron csináld, mert nem ingyen volt az a betonozás.
Naponta kétszer hatvan percet.
4x45 perc egy héten bõven elég, egészítsd ki tornával, súlyzózással is


Mennyire hasznos az, hogy lóról leesés után a tanár visszaültet a lóra?

Normális válaszokat kérnék.

Legjobb válasz: Nekem segített, mikor egyszer nem ültem vissza kicsit tartottam attól a lótól, pedig nem volt rá okom. Azóta mindig visszaülök.

Nekem segített, mikor egyszer nem ültem vissza kicsit tartottam attól a lótól, pedig nem volt rá okom. Azóta mindig visszaülök.
Mondhatni kötelezõ. Hacsak nincs valami óriási baj, pl. eszméletvesztés vagy törés gyanúja, akkor vissza KELL ülni. A saját érdekedben és a lóéban egyaránt, mert neki sem mindegy, egyáltalán nem, hogy milyen szájízzel fejezitek be az edzést. A legjobb, ha ott folytatod, ahol abbahagytad, és lehetõleg azonnal. Ha egy emlékezetes alkalommal nem ültem volna vissza zsibbadó állkapoccsal, a fél számat nem érezve, két valószínûleg törött foggal, vérzõ orral és mint késõbb kiderült, egy törött hüvelykujjal, meg sajgó bordákkal és fájó mindennel RÖGTÖN, lehet, hogy a mai napig tartanék az ugratástól. De visszaültem, ugrottunk még párat (amire a lónak legalább akkora szüksége van ilyenkor agyilag, mint a lovasnak), és azóta minden a legnagyobb rendben van.
A lovasnak és a lónak is szüksége van arra, hogy azonnal visszaülj. Neked azért, hogy megtanuld, az esés a lovaglás velejárója, az élet megy tovább, a lónak pedig azért, hogy ne tanulja meg, hogy ha leteszi a lovast, vége a munkának. Pár perc és az élet megy tovább.
Hát... Legyek õszinte? Nekem nem jött be, azóta se voltam ló közelében, nem is tervezem... Igaz harapott hátba, le is dobott, de egy bizonyos távolságot tartok azóta..
Mért mit akarsz csinálni helyette? Leülsz a sarokba és sírás közben sajnáltatod magad? Bajod lett? igen -> irány a kórház, nem -> vissza melózni.
Szokj hozzá, itt mindenkit lepontoznak, aki értelmes választ ad, vagy legalábbis olyat, ami a kérdésre ad hasznos vagy legalábbis kielégítõ választ, ha mást nem, személyes tapasztalatokat.
Engem agyrázkódással visszaültettek, szóval... :D Egyébként mindig felpattanok, visszaülök, ha nem fáj semmi, akkor nyögök kettõt, és mászok fel. Ma vágtából úgy ráestem a nyakára, azt hittem a földön végzem! :D De nem, szerencsére. Egyébként mostanában nem estem, de vissza szoktam ülni
A kérdező hozzászólása: Egyébként köszönöm a válaszokat.:) Az nem lehetett túl kellemes, hogy azzal is visszaültettek. Vagy az olyant lepontozzák, aki a "többség ellen" megy. Jelen esetben az van, hogy valaki szerint az a helyes válasz: igen, vissza kell ülni. Más azt írja, hogy nem, mert(...), annak megy a piros. Pedig az is egy vélemény, normálisan megfogalmazva.
A kérdező hozzászólása: "Szóval az, hogy "ha most nem ülsz vissza soha nem fogsz lovon ülni" dolog nem hinném igaz. " Szerintem attól is függ, hogy az ember hol, kivel, milyen lovon lovagol. Nem mindegy, hogy egy olyan órán van, ahol majdnem sír vagy egy ismerõssel van, akivel haverok, barátok(és persze az ismerõs ért a lovakhoz).
A kérdező hozzászólása: Nem lettél lepontozva (általam).
Elsõ vagyok. Miért is lettem lepontozva? Elmondtam a véleményem, mondták ha akkor nem ülök lóra, akkor soha... Igen, elõször megtettem, vissza ültem, de az volt utolsó alkalmam a lovon. Szóval az, hogy "ha most nem ülsz vissza soha nem fogsz lovon ülni" dolog nem hinném igaz. Illetve lovarda, 1 lovat többen lovagoltak 1 nap.
Sokkal jobb, ha még te rendezed le a lóval, hogy akkor most hogy is álltok, mit vársz tõle, és mit tehet meg, mint, ha egy másik lovast ültetsz rá, aki esetleg erre még nem is áll készen (akkor már inkább az edzõ üljön fel egy pár percre). Összességében a lovas szempontjából is jobb, ha nem hagyja másra, mert az õt soha nem fogja elõre vinni. Az elsõ 1-2 esés után még így is benne lehet az érzés, hogy kicsit fél, tart az egésztõl, ellenben hosszútávon egy-egy esést késõbb már szinte észre sem vesz. Na persze, ideális esetben azért maga az esés sem olyan gyakori dolog éppenséggel...
A kérdező hozzászólása: Nálunk nem lenne vège a munkának, ha 1embert ledob ès nem ül vissza, mert akkor jön a következõ(1 lòra jut x ember)
Nekem nem sokat segített a visszaülés elinte, ugyanúgy tartottam utána a lótól, csak hosszú idõ alatt múlt el. Volt, hogy az esés után visszaültem de legközelebb már nem mertem, hónapokig nem lovagoltam, végül úgy raktak fel hogy visítottam, aztán megtetszett a dolog megint, és azóta se tud meghatni, ha leesek., tehát összességében úgy gondolom, volt értelme. Meg hát a lónak is kell. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Utolsó:ki mondta, hogy sìrni akarok?Egyszerû kérdés arròl, hogy leesés esetén mi a helyesebb, jobb(persze nem akkor, amikor sulyos baj történt).
Teljesen mindegy, hogy milyen órán van és hogy kinél. Az esés a lovaglás része, aki ezt nem tudja elfogadni, az nem is akar igazán lovagolni. Fel kell tudni érni ésszel, hogy a ló és a lovas között hierarchikus a rendszer, nem szereteten alapul (persze szereti is a lovas a lovát és a ló is a lovasát, jó esetben), de ha a ló leteszi a lovast, azt nem szabad annyiban hagyni. Az sem megoldás, hogy majd más ráül a következõ órán, mert a ló pontosan tudja, hogy melyik lovassal mit engedhet meg magának és mit nem - épp ezért van, hogy bizonyos problémák csak bizonyos lovasok alatt jelentkeznek. Ezt le kell játszani a lóval. Ha a kutyád rádkap sem tehetsz úgy, mintha mintha semmi sem történt volna.

Mennyire hasznosak az ilyen 5-7 ezer forintos fehérjék? Segítik a testépítést jobban, mintha nem szedném?

Legjobb válasz: Az is csak kaja. Ha azzal van meg a napi fehérjebeviteled, akkor segít. De anélkül is össze lehet hozni hússal, tojással. Viszont edzés után elõnyösebb a protein turmix a gyors felszívódás miatt.

Az is csak kaja. Ha azzal van meg a napi fehérjebeviteled, akkor segít. De anélkül is össze lehet hozni hússal, tojással. Viszont edzés után elõnyösebb a protein turmix a gyors felszívódás miatt.

Nyelvtanulásban szerintetek mennyire hasznosak az ún. tanulókártyák?

Legjobb válasz: www.szokincsfejleszto.hu Itt tudsz sajat kartyat gyartani.

http://www.szokincsfejleszto.hu Itt tudsz sajat kartyat gyartani.
Ez nem igazán általánosítható. Én tudom magamról, hogy ilyen módszerekkel jól tudok tanulni, úgyhogy nekem hasznos lenne, de nem mindenkinek ez jön be, vannak, akik más módszerekkel tanulnak jobban.
A kártya ugyebár a szótárfüzetet helyettesíti. Szerintem jobb, mert össze lehet keverni a szavakat, és kényelmesebben tudom magammal vinni, mint a füzetet. Elfér a tenyeremben. Harmadrészt pedig a szótárfüzet akkora, hogy szavakat lehessen beleírni. A szókártyáimra meg kényelmesen fölférnek a mondatok. De a két dolog hasonló egymáshoz. Szótárfüzetbõl is sikerült sokaknak nyelvet tanulni. Mindkettõt tanulni kell, ha csak kiírod, az nem segít. A következõ lépés meg az elektromos tanulókártya az ANKIval. http://otevotnyelv.com/anki/ Az meg azért nagyon hasznos, mert a gép jobban tudja, mikor kell újra kikérdezni a dolgokat.
A kérdező hozzászólása: Ezek szerint magad készíted a kártyákat? Olyasmi formában, mint amiben pl. a http://www.angolnyelvtanitas.hu oldalon megvásárolható kártyák vannak?
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a választ! Hasznosítani fogom amit írtál! Valójában nekem a füzettel az a bajom, hogy ha kiírok is egy csomó dolgot, valahogy nem veszem aztán elõ rendszeresen, hogy ismételjem. Túl sok minden kerül bele, aztán úgy elsikkadnak dolgok. Azt hiszem a kártyák jobban kezelhetõk.

Mennyire hasznos az EBCL bizonyítvány megszerzése?

Legjobb válasz: Az élet adott rá neked választ? Belefogtál esetleg? Ha igen, kérlek meséld el, hogy hogy jártál.

Az élet adott rá neked választ? Belefogtál esetleg? Ha igen, kérlek meséld el, hogy hogy jártál.

Szerintetek mennyire hasznos az oktató dvd matematikából (pl. felső tagozat)?

Hallottatok már err?l a lehet?ségr?l? És aki vásárolt dvd-t mennyire vált be? Nem kellett külön tanár? Megértette a gyerek a matekot a dvd segítségével?

Legjobb válasz: Szerintem hülyeség. Mégpedig azért, mert ha a gyerek nem érti meg, nem tud kérdezni. Egyébként szerintem a legtöbb gyerekre igaz,hogy ha dolgozna az órán, ÉS meg merné kérdezni, amit nem ért, akkor nem kéne semmiféle különtanár. Hiszen a saját tanára elmagyarázná.

Szerintem hülyeség. Mégpedig azért, mert ha a gyerek nem érti meg, nem tud kérdezni. Egyébként szerintem a legtöbb gyerekre igaz, hogy ha dolgozna az órán, ÉS meg merné kérdezni, amit nem ért, akkor nem kéne semmiféle különtanár. Hiszen a saját tanára elmagyarázná.
A kérdező hozzászólása: Mégis valami miatt a legtöbb gyereknek a matekkal van gondja. Én amúgy is olyanok véleményét várom akik vásároltak már ilyen oktatóprogramot. Mert csak azok tudnak véleményt írni róla. Én belenéztem itt a neten abba a 2-3 perces bemutatóanyagba és elég érthetõen magyaráznak. Ezért lettem rá nagyon kíváncsi.
A kérdező hozzászólása: Sehol senki?

Mennyire hasznos az IObit Game Booster?

Illetve más IObit termékek mennyire jók?

Legjobb válasz: a game boosternél én 10-20% os teljesítménynövekedést mértem.

a game boosternél én 10-20% os teljesítménynövekedést mértem.
gyenge gépeknél hasznos.ha erõs géped van akkor kise próbáld

Mennyire hasznos az élesztős arcpakolás? Hetente hányszor kell használni (fölkenni)?

Legjobb válasz: szerintem nagyon jó ha bõproblémáid vannak...hetente max 3szor

szerintem nagyon jó ha bõproblémáid vannak...hetente max 3szor


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!