Találatok a következő kifejezésre: Mennyire gyakori méhen (3 db)

Méhen belüli retardatio - miért alakulhat ki? Mennyire gyakori (vagy csak az én szervezetem volt ilyen nyomorult :S)?

A dokik semmi konkrétumot nem mondtak.

Legjobb válasz: Mi történt? Elhalt a babád vagy ezt írták a papírra? Egyik barátnõmnek írták ezt a 37. héten. Na ehhez képest kimagasló intelligenciával rendelkezõ, nagyon is eleven 7 éves fiacskája van.

Mi történt? Elhalt a babád vagy ezt írták a papírra? Egyik barátnõmnek írták ezt a 37. héten. Na ehhez képest kimagasló intelligenciával rendelkezõ, nagyon is eleven 7 éves fiacskája van.
Nekem is volt, a 34. héten vették észre és a magas vérnyomásom okozhatta. Meg is indították a szülést, szerencsére a baba teljesen egészségesen született és azóta is jól van, súlyban pedig már majdnem behozta a társait. Itt bõvebben olvashatsz a méhen belüli retardatioról: http://www.timmermann.hu/index.php?m=mehen_beluli_retardacio
Nem tudom, szoktad-e olvasni a Porontyot, de nemrég volt egy cikk errõl, és a kommentekben számtalan tapasztalat. http://velvet.hu/poronty/2009/10/25/mehen_belul_sorvadt_a_ba.. Sokszor nem tudják megállapítani, h' mi okozza, de ha idõben észreveszik, akkor tökéletesen egészséges lesz a baba. A legjobbakat kívánom Nektek!
Sajnos ez bárkivel elõfordulhat és nagyon nem tudunk tenni ellene semmit. Sok minden okozhatja:kémiai, biológiai és fizikális oka is lehet. Ha így történt és nem maradt meg a baba, inkább jó, hiszen valószínûleg nem volt életképes vagy annyira beteg volt, hogy nem tudott tovább fejlõdni. Ha így alakult, akkor talán jobb is. Remélem, hogy nem sokára újra boldog kismama leszel, mostmár egy egészséges babával. Minden jót és együttérzek Veled!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek! Épp hogy betöltött 37. héten született a kislányom 49 cm-vel és 2210 grammal (de hál istennek 10/10 apgarral). Elõtte egy héttel voltunk Uh-n, ahol mindent a legnagyobb rendben találtak, 3200 grammra becsülték és a flow is oké volt. Aztán megszületett, és a dokik meg a csecsemõsök úgy kezeltek, mintha én tehetnék errõl, hogy ilyen kicsi és vézna lett. Volt amelyik megrovóan mondta, hogy nem kellett volna fogyóznom terhesen!!! Persze kiakadtam, mert szó sem volt ilyesmirõl és nagyon felháborítónak tartom a mai napig, ahogy kezeltek. Amúgy is meg voltam ijedve... Szerencsére nagyon jól szopott és hamar behozta a súlybeli lemaradását, mostmár 13 hós, 80 cm és 9, 5 kiló, intelligens, nagyon jó fej kisember. A tesóbabát februárra várom, és hiába nyugtatnak meg mindig az Uh-n hogy minden rendben vele, nem tudok szabadulni a rossz érzésektõl, hogy anno a lányommal is ezt mondták :S

Mennyire gyakori a méhen kívüli terhesség?

Legjobb válasz: Én szülészet-nõgyógyászati osztályon dolgozom, és havonta-kéthavonta mindig van egy ilyen esetünk. Életveszélyes állapot, azonnali mûtétet igényel.

Én szülészet-nõgyógyászati osztályon dolgozom, és havonta-kéthavonta mindig van egy ilyen esetünk. Életveszélyes állapot, azonnali mûtétet igényel.
Mindenesetre elõzésre egy jó tanáccsal szolgálhatok: ne dohányozz!!! Nagymértékben felelõs a petevezeték összeszûküléséért, ami tulajonképpen a méhen kívüli terhességet okozza.
Engem múlt héten mûtöttek vele, és azt mondták az osztályon, hogy azon a héten én voltam a nyolcadik!!!!
A kérdező hozzászólása: :-( nem gondoltam, hogy ilyen gyakori :-(

Hány hetesen jönnek a jóslófájások? Honnan tudom, hogy jóslófájások-e? Más mikor nő a méh érzés? Egy nap milyen gyakori és mennyire erős?

Legjobb válasz: Szia! Nekem 36 hetesen jöttek. Állítólag meleg víz hatására ezek elmúlnak, innen lehet tudni, hogy jósló. És többnyire nem szabályos idõközönként érezhetõek. A 36. héten ahogy jöttek, úgy el is múltak, aztán ma megint kezdõdtek. Holnaptól kezdem a 38. hetet. Teljesen elviselhetõ haskeményedések, de néha egy-egy erõsebbet is érzek.

Szia! Nekem 36 hetesen jöttek. Állítólag meleg víz hatására ezek elmúlnak, innen lehet tudni, hogy jósló. És többnyire nem szabályos idõközönként érezhetõek. A 36. héten ahogy jöttek, úgy el is múltak, aztán ma megint kezdõdtek. Holnaptól kezdem a 38. hetet. Teljesen elviselhetõ haskeményedések, de néha egy-egy erõsebbet is érzek.
Jóslófájások a 29. héttõl már lehetnek. Általában csak pár másodpercig tartanak, és attól különböznek az igazi fájásoktól, hogy szabálytalanok, és pl. vízben elmúlnak. A méh növekedését többnyire görcsök kísérik, a jóslófájások más érzés, nem fogod félreértelmezni. Naponta többször is jelentkezzhet, de ismtélem, szabálytalan fájások, csak pár másodpercesek, és nem olyan, "Hogy juj de fáj, majd bepisilik".
Hát ami a rendszertelenséget illeti, nekem a múlt éjjel 6-5-4-3 perces fájásaim voltak ilyen sorrendben, mindegyikbõl több.. azt hittem, itt az idõ, aztán lebeszéltem magam róla, a végefelé már enyhült a vehemenciájuk, és tényleg elaludtam, reggel arra ébredtem, hogy még nem szültem. na. És pont ez volt az egésszel a bajom, ha jóslófájás, miért rendszeres..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!