Találatok a következő kifejezésre: Mennyire gyakori hogy valaki egy (4 db)

Mennyire gyakori, hogy valakinek egyáltalán nincs családja, vagyis teljesen egyedül van?

Én 40 éves n? vagyok,nekem anyám nincs, nagyszüleim már meghaltak, apám pedig életveszélyes állkapotban van jelenleg, nem tudjuk mi lesz a kimenetel. Férjem nincs, gyerekem nincs, rokonom nincs, párommal most szakítottunk. (Õ nem akart szakítani, de én kénytelen voltam, mert idegileg kikészít.)Rádöbbentem, hogy ha apám is feladja, akkor gyakorlatilag a macskámon kívül senkim sem marad. Hogy lehet ezt a helyzetet elfogadni?

Legjobb válasz: hát bizony nagyon erõsnek kell lenned lélekben, hogy ne add fel, mert ezt nem lehet szubjektíven nézni, ezek olyan objektív körülmények, hogy teljes biztonsággal mondható, megvan az alapod arra, hogy bizony "lecsússz", elveszettnek érezd magad, de próbálj meg azzal szembesülni, hogy egymagadnak kell ebben a xar világban boldogulnod, ami iszonyú nehéz feladat, de rendezud le magadban, hátha ez erõt ad. Nem szabad ezt elkenegetni, hogy ugyan,nem is probléma, hogyne lenne az, és én s etudom mit kezdenék, ugyan oda jutok: nagyon erõsnek kell lenned !! sok sikert!

hát bizony nagyon erõsnek kell lenned lélekben, hogy ne add fel, mert ezt nem lehet szubjektíven nézni, ezek olyan objektív körülmények, hogy teljes biztonsággal mondható, megvan az alapod arra, hogy bizony "lecsússz", elveszettnek érezd magad, de próbálj meg azzal szembesülni, hogy egymagadnak kell ebben a xar világban boldogulnod, ami iszonyú nehéz feladat, de rendezud le magadban, hátha ez erõt ad. Nem szabad ezt elkenegetni, hogy ugyan, nem is probléma, hogyne lenne az, és én s etudom mit kezdenék, ugyan oda jutok: nagyon erõsnek kell lenned !! sok sikert!
Gondolj arra, hogy nem vagy egyedül a problémáddal! Biztos vannak még így emberek, csak épp amikor a boltban belebotlasz, õ sem ezzel kezdi. Lehet, hogy nem vagy a híve, de én ismerkednék interneten. Õszintén leírnám ki vagyok. Aztán ír neked valaki és majd kialakul. Hiszel Istenben? Ha igen, akkor most nagyon sok erõt adhat neked. Járj el templomba ezekben az idõkben különösen, a pap biztos tud neked segíteni abban, hogy ne lásd nagyon borúsan a dolgokat. Lehet, hogy viccesen hangzik, de õ azon kívül, hogy Isten szolgája, pszichológus is. :) (ez lehet, hogy nem is fontos, de: én nem vagyok egy mélyen vallásos ember, mégis így látom)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, sajnos nem vagyok hívõ, sõt gyakorlatilag már mindenben elvesztettem a hitem, de azért igyekszem tartani magam. És tudom, hogy az ember sokszor akkor kapja össze magát igazán, ha magára van utalva. Bízom benne, hogy sikerülni fog.

Mennyire gyakori, hogy valakinek 25 évesen gyomorsavproblémái legyenek? Ez vajon végleges vagy csak egy átmeneti állapot?

1-2 hónapja kezdődött, mikor elkaptam az influenzát, ittam Aspirin plusz C pezsgőtablettát, az antibiotikus hatású, lehet, hogy az tette tönkre a gyomrom, vagy csak átmenetileg savas lett? Azóta tart, hol jobban, hol kevésbé, odafigyelek mit eszek, iszok. Most fogom kipróbálni, hogy szódabikarnónát teszek vízbe, és azt fogom inni. Vajon ehetek most lángost? Azt sütök, elvileg az olajban sült ételek nem tesznek jót, de ha iszok előtte szódabikarbónás vizet, akkor talán meg tudom enni?

Legjobb válasz: Nekem 16 éve savas a gyomrom, a többit rád bízom.

Nekem 16 éve savas a gyomrom, a többit rád bízom.
A kérdező hozzászólása: Van olyan módszer, ami bevált neked? Akár étel, vagy valami gyógyszer?
Végül együtt tudok élni vele kisebb-nagyobb trükkökkel. Például: naponta minimum 3x eszem. Ébredés után 1-2 órán belül az elsõ. Savlekötõket régóta nem szedek, mert leviszi a savat persze, de pár óra alatt újratermelõdik. Tehát az okot nem szünteti meg, csak tüneti a kezelés. A másik csodafegyverem a csokis müzli és a reggelizõpehely (szintén csokis) tejjel. Ezekkel szoktam 'túlélni' a savasodást.
Nekem kb. 10 évesen is voltak, ha az orvosoknak igazuk van. De ha nincs, akkor is 16 éves voltam, mikor kezdõdtek a savproblémáim.

Mennyire gyakori az, hogy valaki egy esetleges terhesség ellenére menstruáljon?

Március 26-án voltam együtt a volt barátommal. Óvszerrel védekeztünk, nem is történt semmi,és egyébként el sem ment, de volt el?tte egy kis baleset egyszer amikoris kiszakadt az óvszer (ekkor vettem be 72 órásat) és én azóta kissé paranoiás lettem. Szóval lehet hogy hülyén fog hangzani a kérdés, de ha április 13-án megjött nagyon er?s görcs kíséretében, annyira hogy még hánytam is, és nagyon er?s vérzés volt, 6 napig tartott, akkor ugye kizárható hogy terhes lennék? Nyugtassatok meg kérlek, mert lehet hogy már csak bebeszélem magamnak a dolgokat, de szeretnék már végre megnyugodni. Segítsetek! :(

Legjobb válasz: Nagyon valószínü, hogy nem vagy terhes. A 72 órás jól véd, a másik esetnél meg esély sem volt rá. Ne izgulj, mert ha félsz, akkor a mensid is késni fog. A tesztek megnyugtathatnak, de az is csak inkább a mensi elmaradása után. Javaslom, fõleg ha elmúltá 16 és állandó parntnered van, szedj tabit, azzal nincsenek ilyen gondok, sokkal nyugodtabb leszel.

Nagyon valószínü, hogy nem vagy terhes. A 72 órás jól véd, a másik esetnél meg esély sem volt rá. Ne izgulj, mert ha félsz, akkor a mensid is késni fog. A tesztek megnyugtathatnak, de az is csak inkább a mensi elmaradása után. Javaslom, fõleg ha elmúltá 16 és állandó parntnered van, szedj tabit, azzal nincsenek ilyen gondok, sokkal nyugodtabb leszel.
A kérdező hozzászólása: A 72 órás alkalmával sem nagyon volt esély, mert a barátom nem ment még el akkor, és mikor észrevettük, akkor abbahagytuk egybõl. Én mégis bevettem a tabit, mert biztosra akartam menni. A 72 órás bevétele óta minden hónapban megjött és februárban már csináltam egy tesztet, és az negatív lett. Elmúltam már bõven, már 21 leszek és õ volt az elsõ kapcsolatom, de mikor fontolgattam a fogamzásgátlót az isõ tájt hagyott el. Remélem hamarosan lesz valaki aki miatt érdemes lesz szedni. Köszönöm a választ! De írjatok még! Nyugtassatok meg! Kérlek!
Tuti, hogy nem vagy terhes! :) )

Mennyire gyakori eset lehet az hogy valaki állásinterjú, pályáztatási rendszer nélkül jut be egy jó állásra? Mi a véleményetek róla?

Több állás van, amit nem hirdetnek meg, főleg a közszférában. Tehát vagy protekcióval jut be valaki egy jó állásra vagy egyszerüen bemegy valahova kérdezi, hogy van-e állást mondják kell ember, aztán fel is veszik. Sok ilyen van? Szerintetek jó dolog?

Legjobb válasz: Többnyire protekcióval. De én tapasztaltam már olyat hogy valaki bejött hozzánk a munkahelyünkre és megkérdezte hogy van-e állás vagy valami, a fõnököm csak önéletrajzot kért tõle, de még nem tudott neki munkát adni. Kb fél éve volt ez és 2 hónapja vették fel hozzánk. Az állást nem hirdették meg, szóltak neki hogy még aktuális-e a dolog behívták felvették és ennyi.

Többnyire protekcióval. De én tapasztaltam már olyat hogy valaki bejött hozzánk a munkahelyünkre és megkérdezte hogy van-e állás vagy valami, a fõnököm csak önéletrajzot kért tõle, de még nem tudott neki munkát adni. Kb fél éve volt ez és 2 hónapja vették fel hozzánk. Az állást nem hirdették meg, szóltak neki hogy még aktuális-e a dolog behívták felvették és ennyi.
Általában egy adott szakmában ismeretségi hálózaton keresztül szokott ez mûködni. Jó dolog, mert sok helyen mûködik. Ha nem megfelelõ az adott személy a munkára, akkor úgyis ki fog derülni, tehát minimális kockázat van benne, az állás meghirdetése, interjúztatás lehet, hogy sokkal több energia, pénz lenne a cégnek. Másrészrõl rossz dolog, mert akik még nincsenek benne a szakmai "hálózatban", kevés embert ismernek, azok nehezen tudnak érvényesülni, pedig lehet, hogy remek szakemberek. Ezzel tisztában kell lenni és ha van lehetõség (protekció), élni kell vele.
Gyakori, de fõleg magasabb végzettséget, tudást igénylõ munkák esetén. Utcáról bemenéssel rita, inkább ismerõsök beajánlása mûködik.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!